- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
seger
addikt
válasz
utgyuru #81097 üzenetére
Itt főleg asus fanok vannak. Ami tipust hamarosan ajánlani fognak, asus 1200GU, éa az AC65P... esetleg asus AC68P.
Én hallgattam, és vettem egy 1200GU-t. Csalódás és nem éri meg a pénzt. 80Mbps-nél nem lehet rajta többet kihozni, de leginkább 30-60 között ingázik, pedig 2.4GHz-n 300Mbps a leírása szerint.. sokkal gyengébb mint a telekomos sagemcom!!
Ac65P-ről nem tudok infót mondani, de ezek után nem is veszek. Maradok TP-link vonalon. Van egy tipus, amit kinéztem, de nem írom le, mert biztos le lesz húzva. Ha összejön megint a pénz, sikerül megvennem, majd megírom a tapayztalatom. Asus megy a szekrénybe, vagy ha sikerül eladom, vagy kirakom az udvarra, hogy a gyerekek tudjanak mesét nézni a kis faház játszójukba...
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Valszeg új routert kell vegyek, de nem vagyok 100%ig biztos benne, az alábbi a gondom:
A PCm ~10 méterre van a routertől, tégla ház.
Amit a Telekom adott Sagemcom routert, 100+ MBit Wifim van vele, viszont folyamatosan szakadozik.
Előszedtem egy TPLink TL-WDR4300-at (factory reset, tök 0ról használom), és közvetlen a Telekomos mellett leraktam. Ezzel nem szakadozik, viszont legjobb esetben kb 25 MBitet mérek. Csak a 2.4 GHz hálózat látszik, az 5 GHz olyan gyenge jellel jelenik csak meg , hogy meg se próbáltam.
Ha odaviszem a laptopomat közvetlen a router elé, fél méterre tőle, akkor is kb 80 MBit.Ez most elromlott, vagy ennyit tud? Ha a 2.4 GHzen ígért 300 MBit meglenne, már jó lenne, de igazából a fele is
A kérdésem az lenne, ha veszek egy új routert, azzal van esélyem valami normális Wifi jelre?
Ezt a TP linket már elég régen vettem, most amiket néztem ilyen 40-50K-ig, kb már a sávszél dupláját ígérik, de ha a valóságban azok se tudnak többet, akkor a 25 duplája is elég karcsú.
Keretösszeget nem írnék, minél olcsóbból szeretném megúszni, de lévén routert hosszabb távra tervezek, hajlandó vagyok inkább rááldozni, nem kell minimál pénznél maradni.
Otthoni használat a cél, nagyon max 4-5 eszköz csatlakozna. "Extrák" nem szempont, ha van jó, de nem akarok rajta file servert vagy ilyesmit használni. Stock FW-el használnám, *WRTzni nem akarok. -
wulfi
tag
Sziasztok!
Sajnos nem értek a témához, így hozzátok fordulok segítségért.
2 szintes házba keresnék routert, mely kiszolgálja/ lefedi az emelti részt. Nagy elvárásaim egyébként nincsenek, böngészésre kell, meg netflixre fullhd-ban.
Milyet tudnátok ajánlani? Tp-linkeket nézegetek (ArcherC6, WR940v3)Előre köszönöm a segítségeket.
-
-
huan
őstag
válasz
Gubek-Einste #81092 üzenetére
Customfirmware-re gondoltam.
-
-
huan
őstag
Sziasztok!
Ehhez van okosság?
D-Link DIR-850L HW:B1 FW:2.07 -
daeyvd44
tag
Közben meggyőztek egy Asus AC65P-ről. Lecseréltem arra a rendelést.
-
Riot Gin
aktív tag
Írhatok itt kérdéseket az Asus 4G-N12 B1 routerről itt, vagy ez itt nem a megfelelő tipik?
-
-
daeyvd44
tag
Sziasztok,
D-Link DIR-882-ről mi a véleményetek? Most ruháztam be rá, mert emag-on eléggé szépen le voltak akciózva.
Igazából amire használni szeretném az az, hogy a telekomos modemet kiváltsa. Folyton dobálta az eszközöket 2,4Ghz és 5Ghz között. Plusz a 2 TV-em (Samsung QE55Q60R, Samsung UE43TU8002) wifije se volt épp a leggyorsabb ha 4k-s filmek lejátszásáról volt szó plexen keresztül de még a 1080p is akadt.
Szóval remélem ez a fajta router megoldja majd a Plexes gondot, illetve jó lenne ha nem váltana folyton az 5Ghz és a 2,4Ghz között sem random időnként.Szerintetek jó lesz, vagy mondjam vissza és nézzek esetleg egy TP-Linket vagy Asus-t hasonló árkategóriában?
-
-
Ery
tag
Sziasztok,
routert szeretnék vásárolni egy 51 nm tégla lakásba. Ami rá lenne kötve kábelen: pc, nas, ps4, tv. Ezen kívül wifin: tablet, telefon valamint egy másik tv (kb. 8 méterre) itt fontos lenne, hogy wifin stabilan átmenjen akár 1080p. Diginet 500 fttb.
Mennyire zavarná a jelerősséget ha egy TV alatti elölről nyitott de ezen kívül zárt 20cm magas polcrészbe kerülne vagy a TV mögé? (Ha nem okoz lefedettségi problémát akkor preferált a polc) Ha a TV mögé kerülne akkor álló, amúgy csak “fekvő” típus jöhetne szóba.
Ár: 40.000 ft-ig.köszi
-
Josi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #81078 üzenetére
Neki a a lényeg, hogy minél előbb meglegyen, a pénz másodlagos.
Szóval ha nem találok AC65P-t akkor lesz AC85P.Köszi a választ.
-
-
Josi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #81076 üzenetére
Köszi!
Sajnos a nagykerben épp nincs, viszont sürgős.
Esetleg az RT-AC85P AC2400 helyette? Ez van készleten, és szerdára nála is lehetne. -
-
Josi
aktív tag
Sziasztok!
Ügyfélnek routert keresek. Elsősorban játékok kiszolgálása a cél (WOW). Nagy méretű családi ház, szóval legyen hatótávolsága. Netsebesség 100Mbit alatt van, (város melletti település). Az ár nem számít annyira. Mi lenne a jó vétel?
PL ASUS RT-AC58U megfelelő lenne a célra?
Köszi előre is az ajánlásokat. -
kiskakas
senior tag
sziasztok,
archer c6 (v2) tulajokat kérdezném (legújabb fw, de az előző 3nál is), hogy terheléstől függetlenük, kábellel-wifivel pingetek public netre és egyszercsak 2-3 pingnél durván 500-1000ms lesz a ping, néha egy el is veszik, majd visszaáll normálra. Ha elbootolom, durván 1 napig nem jön elő. A szolgáltatómmal nagyon sokat beszéltem, szerintük volt olyan,h az uploadomat kitömtem (kábelnet),ezért lassult be a net, veszett el a ping, de mivel az archeren nincs online forgalmi grafikon (és egyébként uptime sem sajnos), ezt nemtudom nézni..
-
válasz
MaCS_70 #81065 üzenetére
Csak azért merészeltem ajánlani, mert ~50k értéket jelölt meg a kolléga.
..kint ülünk az asszonnyal a teraszon. Ma érkezett az új telója. 650 mbit fast.commal. a régi routerrel meg állandó jelleggel leszakadt a wifiről az én telóm ugyanitt
Szerintem rohadt jó cucc lett. Bár nem hiába adja dupla szettben is az Asus aimesh hálózathoz.
Jah és egy youtube-on tech2 Lacinak az egyik videójában is ott virított egy a háttérben.
Én állom az eget, hogy az ac86-ot sztornóztam. -
A régi nóta: kellene egy script, amit Merlin alatt cronból futtatgatnék, és azt csinálná, hogy ha nincs net (mondjuk ping timeout), akkor úrjaindítja a WAN interface-t.
Tudnátok ebben segíteni?
Köszönettel: MaCS
-
jerry311
nagyúr
válasz
joghurt #81060 üzenetére
Felügyelet az nem lesz olcsó, sosem volt az olcsó routerek sajátja.
Kb. minden ilyen router pontsugárzónak tekinthető, kevés van ami Yagi jellegű iránykarakterisztikával rendelkezik, vagy egyáltalán hasonlóval.
Falra szerelhetőség, meg végképp csak fényképekből vagy user manualból derül ki. -
-
-
törölt tag
válasz
jerry311 #81058 üzenetére
Tudom, épp ezért mondom, hogy szerencsére nem vettem, mert semmit nem nyernék vele. Én azt hittem az Asus megnöveli legalább egy szobával a teret és majd azt növelem tovább repeaterrel, de semmivel sem nőtt a terület úgyhogy nem is szenvedek repeaterrel, mert alig fog adni az is valamit. Sok a vastag fal, nem tudok vele mit csinálni.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #80969 üzenetére
Megvettem az Asus-t, sajnos hiába cseréltem le az egy antennás 3dB-es régi TP-linket a két antennás 5dB-es Asusra, nyertem vele az épületben 1 métert.
Áthelyezem majd más helyekre hátha azzal javul, de repeatert semmi értelme venni mert nincs mit befognia, szerencsére csak egy routert vettem. -
joghurt
addikt
Sziasztok!
WiFi-s routert keresek. Egyrészt jó lenne 500 Mbit/sec feletti tudás, mert a mostani 150-es TPLink kevés a családnak. Másrészt falon van csak hely, háttal a lakásnak (tehát a cuki fánk antennások, és az előrefelé sugárzók kiesnek). Végül, de kb. legfontosabb helyen, hogy legyen jól felügyelhető: csatlakozott kliensek, aktuális forgalom, adott időszak össz. forgalma. Ha esetleg még keretek is beállíthatók (időszakok, vagy napi időtartam), az meg már pláne.
Különben nem kell semmi extra sebesség, lakihegyi adótorony stb.
Mikrotikból néztem néhányat, de a tudásukat nem látom. -
seger
addikt
HELP!
1200GU. Wifin 2.4GHz-n 35-50 körül tudok mérni speedtest-en.
Sagem telekom 2.4GHz-n 130.
Mi a fene miatt? -
blakey
titán
Ez nem sok, majd ha 30 eszközöd csatlakozik akkor kezdhetünk írni a sokról. Egy Asus AC1200GU, AC65P mind eleget tesz az igényeidnek és ha a gyári rendszer nem felel meg akkor ott a CFW lehetősége (Padavan az AC1200GU-ra, OpenWrt mindkettőre) amivel még jobbá tehető. Nálam az AC65P és az AC57U V1(1200GU) 100nm-en 30 eszközzel is vígan elvan, nincs különösebb probléma.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnátok légyszíves segíteni milyen routert vegyek, ha 1000Mb/s-os nethez venném, sok 5Ghz-et támogató eszköz csatlakozik rá és a lehető leg megbízhatóbb, stabilabbat szeretném? (max.50ezerig) -
woodworm
veterán
válasz
TeeJay #81036 üzenetére
"elég bitang router 600-as N és 1733-as AC"
Igazából ennél is gyorsabb, mivel 2,4GHz-en nem 600, hanem 800 Mbitet tud. Noha a teljes sebesség kihasználásához nem igazán van kliens, de alkalmas vevővel az n400 elérhető. Nálam ezen a linksebességen 300 Mbit letöltési sebességet mértem.
-
-
-
eroli23
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #81004 üzenetére
100m2 területig szórja a wifi jelet az se baj ha nagyobb teret fed le, 3 tèglafalat biztosan vigyen àt.
500/100 netsebessèg
Szomszèd wifi jelek 3-4 gyenge jelű van a környèken.
4 mobiltelefon, 1 tàblagèp, 2 laptop, smart tv, smart home lenne ràcsatlakoztatva.
AX router, wpa3 vèdettsègű, 5Ghz jel gyakrabban hasznàlva ezek előnyök.
Az àr nemszàmít. -
TeeJay
félisten
-
seger
addikt
válasz
TeeJay #81036 üzenetére
Na ezért kérdezek ennyit, mert ha most kiadok 18-20 ezret a 1200GU-ra, de most megtehetném az a65p-t megvenni, és a döntés nehéz. Most összejött a pénz az a65p-t is meg tudom venni, de ha az 1200-ast veszem, nekem sok idő mire megint összejön..... na értitek.... ez a karantén megcsappantotta a bevételt. Így lehet jobb választás lenne a 65p??
-
TeeJay
félisten
tévedsz
AC65P 4darab osztott antennás így 2,4 és 4GHz-en is mind a 4-et tudja használni már ha van hozzá olyan kliensed
elég bitang router 600-as N és 1733-as ACAC1200GU 4 antennás de abból 2-t használ 2,4 és 2-t használ 5GHz-re ott 300+866mbit jön ki legjobb esetben
AC65P ráadásul wave2-es már és tudja a MU-MIMO-t amit majd ha olyan telefonnal használok kiderül mit ér, mármint mikor két MU-MIMO-s telefont egyidőben tolunk majd AC-n
beamformingot is tud de az is csak bizonyos körülmények között ad előnyt -
TeeJay
félisten
18-ért euronics AC1200GU, AC65P 26ezertől inkább
bigdady:
nem mondtam hogy az olcsóbb a jobb hanem hogy bátran vehető mindkettő
AC65P AC1733-as mivel 4 antennás szóval azért bőven többet tud mint az AC1200GU feltéve ha ilyen igény van, ha elég a 2atenna meg 866mbit link akkor vedd az 1200GU-t simán -
smoli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #81026 üzenetére
Egy ismerősöm most ajánlotta a TP-Link Archer AX6000, állítólag bőven elég lenne belőle egy az egész házra?
Van róla tapasztalat, vélemény? -
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #81021 üzenetére
Koszi. És ez az 1200gu gyengébb? Olvastam nagy a hatótávja
-
-
TeeJay
félisten
válasz
AdamzHU #81023 üzenetére
azt nem fogok venni mert gyenge lett
65P és 1200GU bőven jó kis router, WAN-LAN vonalon is viszik a gigás pppoe netet röhögve meg mellé wifiben is nagyon jók
AC57U V2 minden téren visszalépés, egyedül annyi hogy wave2 wifi vezérlője van amiatt jól teljesíthet csak mit ér az egész ha alatta a proci meg gigás nettel szenvedni fogAmiket még nézek a Xiaomi AC2100-as meg Redmi AC2100-as router ha találok infót hogy openwrt van-e már rá mert azokat meg a gyári FW-el nem használnám mivel kínai
-
TeeJay
félisten
válasz
blakey #81014 üzenetére
panel telep közepén 5. emeleten 18nm nagyszobában
130cm magasra felrakott polcon egymás mellett a két router azonos beállításokkal és azonos csatornán ezt hozta
AC65P átlag 25-40megabittel hozott többet AC-n mint az AC1200GU
sugárzási teljesítményre wifi analyzer alkalmazásban néztem telefonnal ott az 1200GU volt 3-4-5dB-el nagyobb jellel routertől kb. 3méterre ágyon fekve teszteltem LG G4 telefonnalamint meglesz a Redmi Note 9S telefon az már 2antennás meg modernebb wifis lesz
majd kitesztelem azzal is mit tud ugyanez a két router egymás mellettvidéken ahol kevés a zavaró tényező lehet nincs ekkora eltérés de itt nálam sebességben a 65P vezet még úgy is hogy pár dB-el gyengébb jelet ad
-
smoli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #81020 üzenetére
Köszönöm.
Mennyire bonyolultak ezek az eszközök?
Van rá esély, hogy egy kis utána olvasással magam is összerakjam a hálózatot úgy, hogy minden flottul működjön, vagy mindenképp szakértő bevonása javasolt? -
-
-
-
bigdady
nagyúr
Hali
Most melyik a bestbuy ac router ami nagy hatótávú 20-25ezerig? Kezd beszarni a tplink c5 v1.2
Jó pár hónapja egy Asus volt asszem (ac57u talán vagy 65p) ebben a kategóriában de az összefoglalóban nem volt. Most friss az összefoglaló? Koszi -
F.B.I.
veterán
válasz
Gubek-Einste #81016 üzenetére
Köszönöm!
-
-
blakey
titán
válasz
TeeJay #81012 üzenetére
Nálam nem ennyire "fekete-fehér", nem tapasztaltam azt, hogy egyértelműen, sokkal gyorsabb az AC65P-t. Nem azt írom, hogy nem gyorsabb, de nem annyival, nekem hozza az AC65P 95-97%-os teljesítményét 2m-en belül és 3 fal után 10m-el odébb már túl is teljesíti az AC65P-t, tehát ott már jobb. Szóval sokmindent összevetve nem ennyire drasztikus a különbség, de ugye nálad is mások a környezeti viszonyok és nálam is.
-
ffodi
veterán
PC: Akkor azt kábellel kell összekötni, a TV pedig mehet kezdésnek egy 5GHz-es Wifi-ről, ha légvonalban nincs túl messze a routertól (pontosabban nem lesz túl messze...). Ezt majd ki kell próbálni...
NAS: Csak 1 LAN port van rajt, így a kérdés meg is oldódott (amíg le nem cseréled). Tehát nincs LA.
Kamera: Látniuk kell egymást a NAS-nak és a kamerá(k)nak, szóval nem izolálhatod a kameráknak szánt hálózatot, de tudsz csinálni olyan vendéghálózatot ami látja az intranetet, és csak a kamerák vannak rajt (AX92U-ban legalábbis).Ha az emeleten kisebbek az igények, akkor igen, az is jó megoldás lehet (én legalábbis nem tudok kompatibilitási vagy bármi hasonló gondról a két eszközzel kapcsolatban).
-
TeeJay
félisten
válasz
blakey #81011 üzenetére
Oké én mindkettőt legutolsó gyári FW-el tolom
AC57U V1/AC1200GU-ra 2 hete jött friss FW és már azt használom. Tökéletes mindkettő router, 65P gyorsabb wifiben az újabb vezérlő miatt de az 1200GU pár dB-el erősebb jelet tol a közel 5centivel hosszabb és dedikált antennái miatt.Mindenki döntse el hogy a gyorsabb wifi vagy a nagyobb jelerősség kell-e
-
smoli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #80993 üzenetére
Seamless roaming: A kliens eszközök szakadás mentesen tudnak váltani a router-ek/AP-k között.
Ez nagyon jól hangzik, mindenképp jó lenne.
-
smoli
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #80985 üzenetére
Köszi az eddigi javaslatokat.
PC - Néha elkap a gépszíj, egy-egy jobb játék kapcsán, szóval ott maradna a kábel.
NAS - Synology DS214 Play, úgy tervezem, hogy a kamerák is ide streamelnének. Ebben az esetben a NAS-nak meg a kameráknak is ugyan azon a hálózaton kell lenniük?
Az emeleten csak a gyerek szobában fontos az erősebb wifi, ide van a kábel is vezetékelve, a többi helyiségben (háló, fürdő) elég ha mobilon, tabon elérhető stabilan a hálózat.
Ezek fügvényében ha lent egy Asus RT-AX92U-t fent meg egy Asus RT-AC65P-t tennék? -
seger
addikt
Tudom lerágott csont, és sokat kérdezgettem már, de összejött a pénzem és vennék routert. Amit itt ajánlottatok többen, de a kérdés az, hogy RT-AC1200GU vagy RT-AC65P.
Megér az RT-AC65P kb 7ezer plusz költséget? -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Családi házba, 300 megás nethez, 16K kerettel, TP C6 vagy AC57u v2?
Sajnos többet nem akarnak rá szánni, hiába ajánlom a 65P-t.
-
válasz
eroli23 #81003 üzenetére
Razer Sila routerről èrdekelne vèlemèny menyire èri megvenni, hogy tèlleg minden a dizàjn vagy van a belsejèben valami hasznos is?
Nagyon kevés vele a tapasztalat de a tudásához képes túl van árazva.Illetve AX router-t menyire ajànlott venni àr èrtèk arànyban ès hosszútàvra?
Hosszú távra mindenképpen megéri a vételt egy AX-s eszköz, ár/érték arányban még annyira nem jók mint az AC-sok de már teljesen elfogadható kategóriában vannak.Teljesen mind1 menyibe kerül, legyen minnèl alacsonyabb a ping ès minnèl nagyobb teret fedjen le a wifi hatótàv, gamelèsre kell leginkàbb a router-al egy lègtèrbe lennèk.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
eroli23
csendes tag
Sziasztok
Razer Sila routerről èrdekelne vèlemèny menyire èri megvenni, hogy tèlleg minden a dizàjn vagy van a belsejèben valami hasznos is?
Illetve AX router-t menyire ajànlott venni àr èrtèk arànyban ès hosszútàvra?
Teljesen mind1 menyibe kerül, legyen minnèl alacsonyabb a ping ès minnèl nagyobb teret fedjen le a wifi hatótàv, gamelèsre kell leginkàbb a router-al egy lègtèrbe lennèk. -
az euronics oldala mondjuk úgy, hogy rejtélyes néha
egyszer 11e forintért volt eap225, megrendeltem, kifizettem. utána az euronics oldaláról tökéletesen nyom nélkül tűnt el, amikor mentem átvenni (jött a levél hogy vihetem), az eladó se találta a rendszerben. hálás volt, hogy legalább egy képet mutattam neki róla
aztán potom háromnegyed óra után előis kerítette a raktárból a cuccomat.
-
CyraX
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #81000 üzenetére
Köszi srácok, de ha megnézitek, az arukeresos oldalak egyiken sem elérhető valójában
Euronicsban igen, de ami nekem közel van, ott nincs (vagyis 1 db/kiállító db), 2x20 percet nem akarok vezetni se Érdre, se a Sugárba. Inkább a tutira megyek, jó lesz az az AC65P. Árbeli különbség érdemben nincs (ha hozzáveszem a beszerzés költségét és időigényét), viszont modernebb, szóval jobb lesz az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest