- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KRoli92
tag
válasz
Lacko32 #83397 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ. Sajnos nem találok biztos infót. Ami jelenleg itt van nálam az Tenda F3 FCC ID: V7TF3V4. Google nem ad ki semmit, de szerintem biztosan Realtek chip, aliexpressen is annak írják.Ez az 1 ledes ami nálam van. Illetve a Tenda N301 érdekelne még, de gondolom azokban sem Broadcom chip van már, de neten csak broadcomról találtam adatokat. Mercusys MW305R ebben van MediaTek elméletileg. Akkor ez lenne a legjobb a három közül?
-
-
válasz
KRoli92 #83387 üzenetére
Szia!
Inkább a MediaTek-et, de ebben a kategóriában minden lutri, hiába van benne jobbnak mondható chipset, ha silányak az egyéb alkatrészek benne, és szoftveresen is gyenge. 3-4 ezer forintért ne várj sokat!
Másik kérdésedre:
Nincs. Ha a router log-jában nincs erre vonatkozó infó, akkor csak a netes kutatás marad. -
KRoli92
tag
Van arra lehetőség, hogy megnézzem milyen chip van a routerben, anélkül hogy szétszedném? Valamilyen programmal esetleg?
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, 1000 digi nethez szeretnék venni egy routert. A ház amibe lenne, 115nm két szint, az alsó szinten lenne a router, monolit vasbeton födém. A router amit kinéztem: TP-Link Archer AX10 AC1500, jó választás lehet vagy ebben az árban (15-25.000Ft között) találni jobbat is, vagy AX20? Az eszközök amiket el kell látnia: Wifin: 2db tv, 2 telefon, 1 tablet, 2db laptop. Kábelen: xbox, és egy asztali pc. Köszönöm a segítséget.
-
chriss89
csendes tag
Esetleg Archer AX20?
-
Lacko32
tag
válasz
woodworm #83380 üzenetére
A B1 ugyan újabb kiadás, nem sok okosabb funkcióval, illetve egy más firmwarrel.
Azért felesleges 10k-val többet adjak, hogy az usb port sebessége nagyobb, amit soha nem használok.Mellesleg nem történt semmi ilyesmi, használtan hozzájutottam egy érintetlen példányhoz :)
-
chriss89
csendes tag
Sziasztok!
Megadta magát az Archer C7 v2 routerem. Helyette szeretnék venni valamit 20-25e kategoriában. Nem volt vele gondom eddig, talán annyi, hogy kicsit karcsú volt a wifi hatótávja az 5GHz-nek.
2db asztali gép, amin játszanak kábelen vannak, wifin egyszerre 8-10 eszköz lenne. 500-as net van egyelőre. az Archer C7 is leadta wifin a maximum sebességet, most is ez lenne a cél.
Amiket néztem:Archer c80 és Asus RT-AC65P
ezek közül melyiket ajánlanátok? Vagy újból C7 esetleg valamilyen más típus?
Köszönöm, Krisz
-
törölt tag
Hát az így elég karcsú tényleg, ami marad neked az adatcsomagból. Fájlokat meg nem másolgattok egymás közt, hiába jó a kapcsolat.
Akkor marad a mobilnet tényleg.
Azt kéne megnézned először is, hogy annak a szolgáltatónak akinek az adatcsomagját szeretnéd haszálni. Milyen a beltéri és kültéri lefedettsége. Androidos telón tudom javasolni a Network Cell Info Lite alkalmazást. Aztán annak fényében dönteni, hogy milyen eszköz lessz az LTE kliens. Utána lehet tovább gondolni a további eszközöket. -
KRoli92
tag
Sziasztok! Két router illetve chip közül melyiket ajánlanátok inkább?
Tenda F3 (Realtek RTL8196E elméletileg, régebbiek még Broadcom volt.) Ezért is akarom vissza vinni, mert a Realtektől nem olvastam túl jókat.
Mercusys MW305R (MediaTek MT7620) Elméletileg ez erősebb ahogy olvastam, csak azt nem tudom melyik a megbízhatóbb, Realtek vagy a MediaTek. Mercusys olcsóbb egy ezressel. Drágábbat nem szeretnék.
Illetve a Tenda N301-ről nem tudjátok, hogy milyen chipes? Az is Broadcom volt eddig úgy tudom, de szerintem már abban is Realtek van. De erről nem találok semmilyen infót. F3-ról aliexpressen írják, hogy Realtek, illetve youtube videót láttam ahol szét lett szedve.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha ezt nem érted, ekkor ezzel nem tudok mit kezdeni ... " - ezt túlzottan szó szerint vetted
Persze, hogy értem, mit jelent az, ha valami alapjául szolgál egy másik valaminek, csak az nem világos, hogy "mire gondolt a költő". Ugyanis lókolbászt sem ér az OpenWRT alap, ha ennyire buta a rá épülő rendszer, ill. ha nem lehet "pikk-pakk" rátenni az - alapjául szolgáló - OpenWRT-t. Mondjuk jobban belegondolva lehet én gondoltam túl sokat a kijelentés mögé. Ugyanis ennyi erővel a Xiaomi telefonokra is rá lehetne írni, hogy Android alapú, miközben - kinézetét tekintve (a régebbi Miui-k legalábbis) - jobban hajaz az almás rendszerre.
" ... sokan dolgoznak az ügyön ... " - köszi a link-eket. Majd figyelgetem. Azt esetleg lehet tudni, hogy a kínai (gondolom neked az van) és a global között van-e bármilyen hardveres különbség?
-
Tonyk
veterán
válasz
<Adamsky> #83384 üzenetére
" a web-es felületen se? Vagy ezt most a mobilos alkalmazás alapján írod?"
mindkettő alapján" az baj."
Az. Én nagyot csalódtam a szoftverében.
Ki kell várni, hátha előbb utóbb lesz rá "normáilis" Openwrt."én ezt nem is értem. Mi az, hogy "alapú"?"
ha ezt nem érted, ekkor ezzel nem tudok mit kezdeni."Miért nem az? "
Xiaomit kérdezted?"Tudtommal nem lehet rá OpenWRT-t tenni."
Még egyelőre nem, de sokan dolgoznak az ügyön. Openwrt-n már van neki saját oldala. Itt is figyelhető a fejlemény. -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a választ!
Sajna a topic-ja eléggé döglött.
"Menüben nincs benne WOL lehetőség ... " - a web-es felületen se? Vagy ezt most a mobilos alkalmazás alapján írod?
" ... faék egyszerűségű menürendszerrel rendelkezik ... " - az baj.
" ... mivel OpenWRT alapú ... " - én ezt nem is értem. Mi az, hogy "alapú"? Miért nem az? Tudtommal nem lehet rá OpenWRT-t tenni." ... arp binding, ami ugye nem egyenlő a WOL-lal ... " - azt vágom, de kell hozzá, hogy a gép (asztali PC) kikapcsolása után ne csak pár percig (gondolom ürül az arp cache) működjön az "ébresztés". A régi TP-Link router-em OpenWRT volt. Ott egy MAC és IP cím "összekötése" után, valamint a
arp -i br0 -s 192.168.1.254 FF:FF:FF:FF:FF:FF
beállítása után szépen működött az WOL. Bárhonnan, bármikor.Szóval szuper lenne ez a router, ha rá lehetne tenni OpenWRT-t vagy okosabb lenne a szoftvere.
-
Magi
tag
válasz
#63718632 #83378 üzenetére
Bocs. Igazad van. Bit Byte ...
Szóval 15MBit -es net van nála "bekötve"
Így gyakorlatilag én nem veszem észre jelenleg, hogy épp 200MBit a kapcsolat a két repeater között vagy több.
(A háttere a váltásnak egyrészt az, hogy a szomszédban ahonnan kapom a netet egy fogadó üzemel és ki lehet számolni, h mennyi sávszélesség marad nekem, ha épp 40 vendég lóg rajta, illetve nem is szeretnék visszaélni ezzel...)Sajnos a mikrós netet nálam nem lehet bekötni. Ezt már próbáltam. A telekről (ház tetejéről) egyáltalán nincs rálátás a templom toronyra, ahol az adó van. Az útban lévő fákat meg nem szeretném trimmelgetni, illetve valószínűleg engedélyt sem kapnék rá a Nemzeti Parktól...
-
woodworm
veterán
válasz
Lacko32 #83379 üzenetére
Miért vagy ennyire rákattanva erre a nem B1-es dologra? Most komolyan akkora siker lenne a részedről, hogy előkotortak esetleg a raktár mélyéről egy poros példányt és jó drágán eladták neked, amikor az újabb minden paraméterében jobb? Vagy sikerült használtan beszerezni egyet?
-
törölt tag
Az akkor 120Mbit/s (=15MB/s)-os mikrós net? Kettőtök közt meg van 200-300Mbit/s adatátviteli sebesség? A nálad mérhető letöltési sebesség az internet felől nem lehet több, mint a szomszédod 120Mbit/s-os csomagja.
(200-300MB/s=1600-2400Mbit/s) ez elég durva nagy szám abban a környezetben repeater-rel. Jól írtál minden mérték egységet?
Ettől eltekintve szerintem neked is érdemesebb lenne közvetlen mikrós netet bekötni és a költségeid is lejjebb mehetnének.
-
Magi
tag
válasz
#63718632 #83373 üzenetére
Szia,
Igen. A repeaterrel erősítem a szomszéd jelét és arról működnek az eszközök (illetve netezünk mi is).
Mivel a net sebessége amire előfizetett a szomszéd csak 15MB/s így nem gond, hogy csak 200-300MB/s között változó kapcsolat van a két eszköz között
(Viszont meglepő, hogy az Ő Mikrotik kültéri AP-ja és az én ASUS repeaterem között kb. 80-90m távolság van és a kettő között vagy 15m vastagságban tölgyfák (plusz persze a tetőm) van és így is ilyen kapcsolat van...) -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a routerről?
Nekem egy 500megabit-es nethez lenne rá szükségem,valóban olyan jó,ahogyan azt írják a tesztekben?
Üdv -
Starchm
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
Gyanítom még senkinek sincs AX3600 Global Version router-je, de hátha kínai van. Az érdekelne, hogy tud-e WOL-t, de interneten keresztül. Vagy kérdezhetném úgy is: tud-e ARP binding-ot?
-
törölt tag
Értem, akkor a rejtett hely sem gond. Az Asus-nak van 1db gigabites lanportja, azt lehetne kábellel összekötni és AP módba beállítani.
Az okos eszközök miatt kellene oda neked 1 jobb féle router is, amin szeparálni tudnád az IoT eszközöket. Külön guest a kameráknak, másik meg a többinek. Így ezek elkülönülnének a rendes hálózatodtól amin netezel.
Meg nem beszélve arról, hogy mobilnetről hogyan éred el kívülről a saját belső hálózatodat.
Így azért eléggé más irányban kell gondolkodni. Több mindent figyelembe venni.
Legelőször az, hogy milyen a beltéri mobil vételed. A wAP_ac akkor kerülhetne belülre is és a VLAN-ozást is meg lehetne vele oldani. A kertbe meg egy olcsó AP-t kitenni. -
Soma01
veterán
100 Mbps-ot bírni fogja simán. Nekem viszonylag tartósan bírta régen ez a fajta router. Úgy értem, hogy Digis net és több, 10-20 gigabájtos fájlok folyamatos letöltése. Nem volt gond. A Wi-Fi-n pedig szintén elérhető ez a sebesség. A sok eszköz kapcsolódását és forgalmazását Wi-Fi-n, viszont nem bírja. 15-20 felett gondjai lesznek.
Persze, nem egy mai, modern eszköz, de akinek elég a 100 Mbps és extra szolgáltatásokra nincs szüksége, azaz elég annyi, hogy osztja a netet, annak elég ma is. -
Magi
tag
válasz
#63718632 #83362 üzenetére
Köszi szépen. Sajnos (vagyis igazából nem
) a netnek mennie kell akkor is amikor nem vagyunk a telken, mert azon keresztül tudom elérni a hálózati eszközöket a telken. (Pl. SONOFF eszközök (bojler, világítás és fűtés kapcsolásához, klíma vezérlés, kamerák elérése...).
Így valami kompromisszumra szükség lesz.
Amúgy a jelenleg működő repeater egy ASUS RP-AC55-ös.
-
Soma01
veterán
Nekik elég? Csak ennyi a valódi kérdés!
Mert minden áron én nem dobnám ki. A fateromnak is gigabites netje van, de a routerének csak 100-as portjai vannak. Bőven elég neki a netezéshez. Én nem dobálnám ki és nem termelném e miatt a mesterségesen generált igény kielégítésére miatt az elektronikai hulladékot. De ha kevés nekik a 100 megabit, akkor cserélni kell. -
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
Faterék csomagot váltottak, 150/5-ös netet kaptak, a mostani TL-WR841N elég lehet még hozzá? Tégla lakás, kb 60 m2, egy PC, egy laptop, telefonok.
Ha nem, benevezek valamelyik ajánlott típusra.
-
törölt tag
Az a saras hőszigetelés (paticsos vagy padicsos) födém ugyan úgy a wifi ellensége. Egy utp kábellel megtudod POE-n tápolni a wAP-ot, amivel már a repeatereddel is össze tudod kapcsolni. Közéjük egy egyszerűbb switch és kultúráltan el tudod rendezni a tápfeladót (kat) is.
Igen kültéri az eszköz. Csinálhatod teljesen kültéri telepítéssel is. Ha nem állandóan vagytok ott, akár ugy is. Hogy csak akkor rakod ki, amikor tényleg kell, utána beviszed elzárod. Esetleg teljesen más konfiggal máshol is másnak is tudod használni. -
Magi
tag
válasz
#63718632 #83358 üzenetére
Szia,
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A linkelt router ára azért sajnos meghaladja a jelenlegi terveimet, mindazonáltal azt gondolom, h valószínűleg igazad lehet vele kapcsolatban.
(A szüleim azt tanították, hogy általában az a drága ami olcsó...)Lehet, hogy veszek egy mélyebb levegőt (meg persze nem mondom el az asszonynak) és beruházok először egy Mikrotikbe. Mivel kültéri gondolom rakhatom a tetőtérbe úgy, hogy ne látszódjon.
Onnan majd először megpróbálnám a meglévő repeateremet WIFI-n összelőni, aztán ha nem ok, akkor vezetékkel...(Ugye a ház felépítése olyan, hogy vályogtégla a fal kívül és belül, a tető felé 2cm vakolat, 2,5cm-es deszka, 10cm légrés, 2,5cm deszka és utána saras "hőszigetelés".) Így ha a routert felteszem a tetőtérbe, akkor azért a deszkán gondolom rendesen átjön a jel.
Amúgy 5G-s változat van ezekből? Vagy azon egyelőre egy 2-es szorzó van?
Köszi
-
Soma01
veterán
válasz
gyáliSanyi #83355 üzenetére
Jobban jársz 2 eszközzel, mint eggyel. Az említett routertől fogsz találni jobb routert. Tartsd meg a mostanit, ha kell később még jó lesz AP-nak.
-
törölt tag
Szia!
Sajnos, mint a többiek is mondják. A normálisabb LTE képes (SIM kártyás) routerek elég drágák. Így az a költség határ nagyon necces, amit beállítottál.
Vályog falakkal nekem is van tapasztalatom, ott nem igazán játszik az 5GHz, inkább legalább 2db 2,4GHz-es AP, az amivel lefedettséget lehet javítani. Persze kábellel összekötve a kiszolgálóval.
Mivel nyaralóról van szó, gondolom a kertben is kellene Wifi. Én nálad fordítva kezdenék a dolgoknak. Ugye mobilnet lenne a kiindulási pont, kültéri elhelyezés esetén sokkal jobbak a vételi viszonyok. Mint egy vályog épületből beltéri vétellel.
Egy MikroTik wAP_ac_LTE6-ot üzemelnék be kültéren.
[link]
[link]
Ő lenne a főrouter, mindent irányítana. A benne lévő ac wifi-vel a kerti lefedettség is meg lenne oldva.
Amennyiben van 1 vagy 2 régebbi 2,4GHz-es kis routered, akkor azok mehetnének be AP-nak bekötve. Ha nincs, akkor elsőre 1 ilyet bentre.
[link]
[link]
Ha nem elég később még egyet be lehetne üzemelni.
A wAP_ac-nek 2db gigabites LAN portja van, így a két AP-t ki tudja szolgálni. Az AP-k is gigás porttal vannak, így ha mobil nettel 100Mb/s fölött vagy. Nem vagy lekorlátozva. -
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan routert aminek plusz 5 méter hatótávja lenne egy Asus ac57u v2-nek?
20k körül.
Igazából csak a földszint egyik részében gyenge a jel.
Vagy inkább egy wifi extender? -
xoltbis
csendes tag
Halihó!
3 szintes (téglaépítésű + vasbeton födém) házban emeleti Vodás modem-router (felváltására és) mögé kellene egy router (500mbps net)!
Földszinten is gyér már jel erőssége, és a pincében is jó lenne, ide már csak egy TP-Link RE365 range extender segítségével csordogál a wifi. A keret ~40-50k, és ebből a lehető legjobb lefedettség, jelerősség kellene.
Az Asus RT-AX56U -val szemezek, ez képes magában levinni az emeletről a wifi jelet, illetve, ha nem, az AX-es router képes kommunikálni az AC-s tplink range extenderrel, vagy kell más access point/ repeater/ range extender, vagy mást ajánlanátok? Illetve az Asus ax55 és ax56u között van lényegi különbség vagy mind2 játszhat? Más márkára is nyitott vagyok, a lényeg a lefedettség!Köszönettel,
Balázs -
-
Yeeeti
tag
válasz
Gubek-Einste #83347 üzenetére
Én a faházas vagyok, másik kolléga írta a vályogot.
AC65P mint router oké. Van hozzá valami ajánlott repeater? -
-
válasz
Yeeeti #83342 üzenetére
Valami erős router a ház padlásterében és a baloldali pontnál egy repeater?
Sajnos a vályog a wifi nagy ellensége így erősen kérdéses, hogy lesz-e a bal oldali ponton olyan elérhető sebesség amit érdemes lenne repeater-rel erősíteni.
Asus AC65P megfelelő lehet mint ő eszköz. -
-
válasz
Alarikman #83344 üzenetére
Ennyi pénzből esetleg TP-Link Archer C5 v4, arra is van Padavan, és tudtommal OpenWrt is, de a megadott terület (több szint, több folyosó) kiszolgálása erősen kétséges, bármilyen más eszköz esetén is, ha azt egy darabbal akarod megoldani.
-
Alarikman
senior tag
Meló helyre kértek, hogy vegyek egy új routert, ami AP-ként fog üzemelni. Elavult 941ND helyett. Fő router van.
A lényeg: minél nagyobb lefedettség, de 10-20e közötti keret van most rá. 10-12 eszköz kiszolgálása két folyosó és termek több szinten. Másodlagos rendszernek mert már van egy kiépített(eduroam), de nem megfelelően működik. Amúgy iskoláról van szó...
A többség 2.4ghz-es eszközt használ. 5ghz alig.
Openwrt kompatibilis jó lenne, mert szeretem. Tp-Link, ASUS amit ismerek. Padawan-t is ismerem ASUS-okra. Köszi!
UI: falra szerelhatő kell. -
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Routert keresek 20-25k között, elsősorban Xbox Series X mellé. Jelenleg egy ASUS RT-N18U van használatban, viszont nem tudom a routertől a konzolig kábellel elvinni a netet, mindenképp wifi lesz használva. A mostani PS4 mellé eddig jó volt az N-es router, lévén a gép nem lát AC-s jelet, viszont az új géphez szeretnék gyorsabb kapcsolatot. A konzol és a router között 5-6 méter a távolság, közvetlen rálátással. Én egy D-Link DIR-878 típust néztem. Mennyire jó választás ez? (Digi 1000-es előfizetésem van).
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Yeeeti
tag
válasz
Gubek-Einste #83339 üzenetére
Nem tudok már lan kábelt kihúzni.
Olyan 30-50e között szeretnék megállni.
Valami erős router a ház padlásterében és a baloldali pontnál egy repeater? -
Magi
tag
válasz
Gubek-Einste #83340 üzenetére
Köszi szépen. Szerencsére a házban elég jó általában a GSM térerő (legalábbis ott, ahol a jelenlegi eszköz van).
Belül a házon belül tud rendkívül csökkeni a WIFI teljesítménye, de arra van egy ASUS repeateremEsetleg lenne konkrét javaslatod eszközre?
Köszönöm előre is.
-
-
-
Magi
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni router vásárlással kapcsolatban.
Főbb paraméterek:
- nem TP-Link vagy D-Link, mert azzal eddig nagyon rossz tapasztalataim vannak (újraindítások kellenek stb...)
- Legalább 4G támogatás (de jó lenne ha nem csak 150MB-et tudna - de már lehet elgondolkodnék az 5G támogatáson is)
- A SIM kártyát a routerbe lehet tenni, nem szükséges külön stick
- AC preferált, de nem követelmény
- Nyaralóba lesz telepítve a router, így a megbízható működés mindenképpen szükséges
- VPN-en keresztül tudjam elérni (akár az is jó, ha az itthoni Synology NAS által létrehozott VPN-hez tud csatlakozni...)
- külső antennában általában jobban hiszek térerő tekintetében (vályogház)
- árban úgy 30eFt körül gondolkodom, ami tudom, h nagyon az alja eleve
- nem tudom, h ilyen lehetséges-e, de jó lenne, ha tudna repeater és 4G módban egyszerre működni, vagyis inkább váltani. Pl. Preferáltan a 4G-t használja, de ha az valamiért nem megy (szokott a térségben ilyen lenni), akkor megpróbálkozik a szomszéd Wifi jelét erősíteni addig, amíg vissza nem jön a 4G (ez amolyan nice-to-have funkció...)Lenne javaslatotok?
Köszönöm szépen előre is -
olahdave
tag
válasz
Gubek-Einste #83333 üzenetére
Köszi!
Akkor ismét Asus lesz. -
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #83330 üzenetére
Sehogy nem fog kijönni a matek, a hardver tudja a turboqamot is, így 800+866 lesz a végeredmény. Mivel eddig az ac68u=ac66ub1, ac85p=ac65p, ac57uv2=ac58uv2=ac59u esetén sem volt hardveres vagy szoftveres butítás, abból lehet kiindulni, hogy most sincs, csak a névleges specifikáció tér el.
-
Yeeeti
tag
válasz
Gubek-Einste #83334 üzenetére
Szia!
Könnyűszerkezetes faház, semmi tégla vagy ilyesmi.
A két kis körrel jelölt helyen van fedett (vízmentes) helyen áram. [kép]
Az Amped Wireless Athena-ex.ről olvastam, hogy nagy helyeket le tud fedni, de nem vagyok benne biztos, hogy jó lenne.Köszönöm.
-
-
-
Yeeeti
tag
Sziasztok!
A teleken bekötésre került a flip 300 mbps nete. A telek téglalap alakú, kb 500 m2. A ház rajta a hosszú oldalon 1:3/2:3 arányban van. Olyan routert vagy eszközt keresnék ami kb lefedi ezt a területet.
Köszönöm a segítséget.
-
olahdave
tag
Sziasztok,
melyik ax-s router ajánlott most 50e forintig?
Egy ac56p-t váltana, ha már vannak ax-s eszközök. -
Soma01
veterán
válasz
woodworm #83267 üzenetére
Bocs, hogy visszatérek erre, de akkor az AC57U v3 n600 (2,5 GHz)+ac433 (5 GHz)? Ez így nem 1200. A honlapon ez van: "AC1200 enhanced AC performance : 300+867 Mbps" és "...802.11n : up to 300 Mbps, 802.11ac (5GHz) : up to 867 Mbps" De lentebb pedig az van, hogy 2.4 GHz 4 x 4, 5 GHz 1 x 1. Ez nem jön ki sehogy 300+866-ra. Itt ellentmondás van. Akkor most melyik az igaz?
-
-
ZsoZso78
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni 2 db. routert egy két szintes házba.
Az egyik fent a másik lent vezetékkel összekötve.
A fontosabb eszközöket kábellel csatlakoztatnám.A wifi csak a telefonoknak és a tableteknek maradna.Viszont fontos szerepe van,hogy fent is legyen rendes wifi hálózat.
Első körben Tenda AC1200 AC9-es routert néztem 12 ezerért vagy TP-Link Archer C6 AC1200 (MU-MIMO) routert hasonló árazásban.
Kérdésem az volna, hogy melyik routert válasszam a kettő közül ?
Vagy esetleg van más lehetőségem ?
Az ár amit erre szánnék max 30 ezer.
Számomra ami fontos a stabilitás a wifi lefedettség és a gigabit kapcsolat.Válaszokat előre is köszönöm .
Üdv?Zsolt
-
Lacko32
tag
válasz
Soma01 #83317 üzenetére
A PS közvetlen a router mellett volt. Laposr raktam rá, annak 100mb-s a portja, de még azon se tudtam kimérni az általa mérhető maxot.
Nem tartom kizártnak, hogy nincs vele gond, mert az 5Ghzra soha nem tudtam felmenni.
Ma széthekkelem, keresek rá friss firmwaret (amennyiben van), és adok neki egy esélyt, max elhalálozik. -
Laca1212
őstag
Mondjatok légyszi ajánlott router-t 20e alatti kategóriában. Használt is lehet, ha árban befér 20e alá.
Le kéne cseréljem a régi, kiszolgált TP 941nd-t. -
-
Soma01
veterán
válasz
Lacko32 #83316 üzenetére
Az Archer C1200-nak gigabites portjai vannak. AP módban biztosan 100 Mbps fölé tud menni 5 GHz-en, jó vételi viszonyok esetén. Meg persze, ha nem hibás a router. A PS szerintem nem tud 5 GHz-et. Próbáld ki majd, hogy melyik a gyorsabb, a PS saját 2,4-es vevője, vagy a C1200+kábel a PS-be. (előtte reseteld le a C1200-at és aztán állítsd csak be AP módba)
AC66U? Miért? Akkor már miért nem Asus AX55?
-
Soma01
veterán
válasz
Lacko32 #83312 üzenetére
Akkor AP-nek is használhatod majd, ha meglesz az új. Pl. egy (vagy több) vezetékes eszköznek tud netet szolgáltatni. Vagy esetleg megpróbálhatod majd, hogy a PS saját Wi-Fi-jével jobb a sebesség, vagy úgy, hogy a régi routered AP módban van és onnan kábel megy a PS-be.
-
-
Lacko32
tag
Sziasztok!
Jelenlegi 300/20-as nethez vadásznék modemet, mivel az AC1200-es nem hajlandó 50megánál többet produkálni wifin, vonalon mért sebesség is ennyi.
Helyette egy Asus RT AC66U routert néztem, abból is a nem V1-et. A jelenlegi Tp-hez képest a hűtése komolyabb, illetve vonalon/wifin is stabilabb, erősebb jelet produkál.
Kérdés: ebben az árfekvésben hasonló kaliberű, esetleg "jobb" router akad-e?! Ha drágább picit, sem baj, de ragaszkodom az Asushoz.
Köszönöm a segítséget!
-
EvilNside
csendes tag
Sziasztok!
Miután itt a fórumban többször láttam említve az TPlink Archer C5v4 es routert, mint lehetséges jó választást budget kategóriában, beneveztem egyre. Elégedett vagyok vele, tökéletesen hozza azt amit elvárok tőle.... azaz csak részben.. Azt vettem észre, hogy időről időre eltűnik az egyik hálózat, néha az 5ghz-es, néha 2.4ghz-es. Újraindiítás után persze minden rendeződik, de még csak egy hete nyúzom és máris akadnak problémái, ami kicsit aggaszt. Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Gariztassam? Új firmware segíthet? Ezzel érkezett: 3.16.0 0.9.1 v600c.0 Build 191107 Rel.15316n (Archer C5 v4 00000004)
Köszi, D.
-
Goopher
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #83298 üzenetére
Köszönöm!!
Ezek közül melyiket ajánlanád a legjobban? 20-25 között láttam használtan Asust is. Szükség van a routerre , vennem kell egyet.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste #83300 üzenetére
A mostani TP-Link 1043nd még leér (3 pálcika).
Köszönöm a többieknek is.
-
Soma01
veterán
válasz
anonymus89 #83290 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "mellé"?
-
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #83299 üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Renault, Dacia topik
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest