Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ASUS RT-AC1200GU euronics.hu + arukereso.hu
(#80999) TeeJay, azért már fogyóban van, a minap még jóval több üzlet volt az árukeresőben, lehet ez is el fog tűnni napokon vagy heteken belül, mint az RT-AC57U v1.
-
CyraX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor az lesz, köszönöm!
-
-
CyraX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez nagyon gyors volt, köszi

Igen, ezeket én is megtaláltam mint ajánlott eszközök, az AC1200GU-t találtam volna optimálisnak, de már nem nagyon kapni + az érdekelt, hogy ha a stabilitás a lényeg, nem a sebesség, akkor is jó döntés-e.
Az AC57Uv2 könnyebben elérhető (meg olcsóbb is), mint az AC65P, szerinted megbirkózik stabilan a fentiekkel?
-
-
CyraX
csendes tag
Sziasztok,
Nagyobb wifis hatótávolságú routert szeretnék venni otthonra. Ami lényeges:
-otthoni hálózathoz képest sok wifis eszköz stabil kezelése (olyan 10-15, jellemzően kis adatforgalommal - ez valószínűleg kb 20, max 25-ig nőni fog később)
-otthoni hálózathoz képest sok lan kapcsolat stabil kezelése (7-8, ehhez most is használok egy régi routert swtichként, ezen talán az átlagosnál nagyobb adatforgalom van)
-wifi jelerősség (80 m2 lakás, de szétszabdalva, 2/3 vékony téglafalat át kéne vinnie)
-legyen benne OpenVPN (vagy lehessen felokosítani openwrt/ddwrt/akármi segítségével)Ami nem lényeges:
-nem izgat a sebesség, ugyan a net 300 mbps, de 100as kábelek vannak mindenhol, nekem bőven elég - ha csak 100 mbites a lan része, nem zavar
-wifin is elég akár a 72 mbps is, inkább a hatótáv a lényeg
-nagyjából minden 2.4ghz-en megy, szóval 5ghz se feltétlenül kellJelenleg mindez a telekom saját routerén + egy TP-Link TL-WR841N-esen megy, a sebességgel nincs is bajom, viszont szerintem kezd a telekom routernek túl sok lenni a wifi eszköz, így azt akarom kiváltani és ezzel egyidőben hatótávot növelni.
Ár: nincs igazán belőve keret, nyilván meg akarom úszni a legolcsóbb megoldással, de nem ez a döntő szempont, hanem a fentiek, úgysem 1-2 évre veszem (remélem).
Köszönöm előre is a segítséget

-
Mivel hálózat építési tudásom konvergál a nullához, így nem tudok nyilatkozni seamless roaming feltételességéről.
Seamless roaming: A kliens eszközök szakadás mentesen tudnak váltani a router-ek/AP-k között.Viszont az érdekelne, hogy az általad ajánlott (a ffodi által ajánlottnál) jóval kedvezőbb árú routerek is ki tudnák-e szolgálni a leírásban megnevezett eszközöket, állandó stabil hálózatot biztosítva?
Igen -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Telefonon hívtam fel őket hol van 1 darabtól több, a hölgy mondta hogy mindenhol egy van csak az Örsön van több.
Elmentem személyesen és 5darab volt, ebből 4 még 2018-as gyártás egy meg 2019-es volt utóbbit hoztam el
Aztán lehet van a többiben is több de gondoltam beírom hogy aki ilyen routerre pályázik az tegnap még 4-et találhatott az Örsön
-
-
azozo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amúgy abból melyik verzió a jó ,mert pl tplinknél nem mindegy....

Openwrt rá megy-e.... -
ffodi
veterán
Háztartási helyiség: Ez optimálisnak hangzik.
Bridge mód: Ha lesz külön router, akkor érdemes átállíta(t)ni.
TV: Ha nincs messze, akkor jó eséllyel mehet akár Wifi-n is, nem feltétlen szükséges a kábel. Lehet játszani switch-ekkel, valószínű nem lesz vele gond, de minél letisztultabb a hálózat annál jobb.
PC: Kérdés itt mik az elvárások? Ha komolyabban játszol, akkor érdemes kábellel bekötni, egyéb esetben jó a Wifi is, valami értelmes vevővel (ha AX-es routert veszel, akkor AX-es vevőt érdemes venni mellé).
NAS: Mindenképp érdemes kábellel bekötni. Azt, hogy mire képes a NAS-od addig nem tudjuk, míg nem írod le a típusát.
Kamera: Én külön Wifi hálózatra tenném, kérdés milyen NVR lesz, vagy pl. a NAS-ra streamelsz -e, stb?Az eszköz kiválasztása során fontos lenne még tudni, hogy az emeleten mennyire "kieső" helyeken kéne rendes Wifi sebesség és milyen eszközökön. Ha csak netezni kell okostelefonról/tabletről max. 20-50 Mbit vagy notebook/PC esetén 100+ Mbit, akkor szinte biztosan elég egy komolyabb eszköz a háztartási helyiségben, egyéb esetben kellhet még egy AP az emeletre is (egyéb eset = kell pl. legalább 500 MBit az emeleten, akár Wifi-n...). Nem kell ragaszkodni az AX92U-hoz lehet olcsóbban is venni 2 db Mesh-képes eszközt (ami valószínű AC-s), azért ezt a típust írtam, mert ezzel (is) van (pozitív) tapasztalatom többszintes házak lefedettsége terén.

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi

Erről már lecsúsztam, na mindegy. Legalább Euronics van itt helyben. -
smoli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a javaslatot.
Az előző válaszokból is az jött le, hogy sanszos a két eszköz.
Mivel hálózat építési tudásom konvergál a nullához, így nem tudok nyilatkozni seamless roaming feltételességéről.
Viszont az érdekelne, hogy az általad ajánlott (a ffodi által ajánlottnál) jóval kedvezőbb árú routerek is ki tudnák-e szolgálni a leírásban megnevezett eszközöket, állandó stabil hálózatot biztosítva? -
smoli
aktív tag
Először is köszönöm a részletes választ.
Kérdéseidre válaszolva:
- a háztartási helység gyakorlatilag a fsz. középpontjában van, egy 10-es téglafal választja el a nappalitól.
- "bridge módban akarod használni a szolgáltató eszközét vagy nem?" Nos eddig 68nm laktunk, bőven elég volt a szolgáltató routere, amire kábelen csatlakoztattam a PC-t meg a NAS-t, a többi eszköz használta a wifit. Hálózat építési "tudásom" kb ennyiben ki is merül. Szóval ebben a kérdésben kénytelen leszek a nálam tapasztaltabbakra hagyatkozni.
- a NAS-t kábelen kötném össze a routerrel a háztartási helységben. A nappaliban, lévő TV-t szintén kábelen gondoltam összekötni. A PC a fsz-ti szobában lesz, kérdés, hogy az itteni kábelre egy switch-csel ráköthetem-e a TV-t és a PC-t?
- "1 LAN, esetleg több (Link Aggregation), vagy van -e igény multi-gigabitre?"
Restellem, de nem vagyok képben a kérdést illetőleg és időm sem volt utánanézni. Mivel tervben van a wifis kamera rendszer, esetleg azt majd érdemes külön LAN-ra tenni?Nos a fentiek tükrében, a 2-es pakk vagy az 1 combosabb a megfelelőbb?
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem tud. Pontosabban OpenWrt-vel biztosan tud, de úgy meg kevés lesz hozzá a hardver.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Sajnos az Euronics készletnyilvántartó rendszere semmit nem ér, nekem legalábbis ez a tapasztalatom velük. Nekik maguknak sincs fogalmuk róla, hogy miből, hol, mennyi érhető el, egyáltalán van-e. Tavaly nyáron kész paródia volt amit egy ventilátor (+1 PC hangfal) vásárlásom kapcsán műveltek, de mindegy is, a részletek már nem ide tartoznak.
-
Srácok.
Az Asus AC65P tud WAN-t aggregálni?
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szia!
Az RT-AC1200GU lesz a megfelelő. És igen, biztosan a jó verzió, sőt úgy két hete még akciós is volt.
-
Sziasztok!
Tegnap kötötték be nálunk az 1000/1000 Telekom netet, ehhez keresnék valami routert. A szolgáltató eszközzel is elégedett vagyok, csak a wifi sebessége elég ingadozó, ezért keresnék valami routert, hátha jobb lesz.
Ezt a három eszközt néztem ki: Asus RT-AC1200GU (Meglepődtem, mert máshol 20+ ezer ez a router, ez biztos az a verzió ami ajánlott?), Asus RT-AC57U , TP-LINK ARCHER C5 V4
Ha ezek nem jók, tudnátok ajánlani más routert 20 ezer alatt? -
mikrofon
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben köszi.
Most látom az aláírásodban, hogy te is Cisco EPC3925 & Asus RT-AC65P párossal nyomod. Ha neked jó nekem is biztos az lesz
Lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem. Ha nem de való a válasz, akkor a megfelelő topikban válaszolnál rá. Ide meg megírnád a linket, hogy megtaláljam.
Neked bridge modban van a Cisco EPC3925?
Milyen modem és router beállításokkal nyomod, mik a javasoltak?
Asus RT-AC65P -t csak be kell illeszteni a hálózatba aztán mehet is, vagy kell rajta szoftvert cserélni? -
-
mikrofon
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Tudom nem írtam ára
De ennél olcsóbban nem lehet megúszni?
Gondolom az árat az AC1750 is felnyomja, az meg nálam úgy is ki lenne kapcsolva a mesh miatt....
Vagy ma már nem is létezik, megbízható jó kis router WiFi nélkül?"Csak akkor kérheted bridged módot ha nincsen IPTV előfizetésed."
Nincsen semmilyen TV élőfizetésem. -
-
válasz
üzenetére
Jobb megoldás a 2 darab N12 D1 használata mint a repeater.
Amúgy hogyan kell elképzelni egy ilyen hálózatot, a telefonon meg fog jelenni két wifi és amelyiket eldobja akkor a másikra csatlakozik majd és lesz közte akadozás, ha mozgok az épületben?
Igen mivel nem vezérelt lesz a hálózat. -
Kátai
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben.
-
Kátai
senior tag
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Ilyen: [link]
-
Ezzel a kérdéssel át kéne fáradni a router topikjába, vagy ha ilyen nincs, akkor az általános témába. Router gondok
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
istnag
üzenetére
Kültéri Mesh routerral még nem találkoztam, lehet van, de hogy aranyárban az biztos. Kültéri AP viszont biztosan van, az mehet a padlásra, és ha a wifi rosszalkodna, onnan még mindig felrakható a plafonra is. A nagy házzal és ventilátorral csak annyit érnél el, hogy az alap környezeti hőfokot jobban tartaná a router, ami ideális esetben is 50-60 fok lenne, nem tudok olyan otthoni felhasználású eszközt, ami huzamosabb ideig bírná ezt.
Nekünk is újabb családi ház van, normál szigeteléssel, de 4 év alatt a T koaxos HGW-jét kétszer is cserélni kellett, le is hoztam végül. Azóta Digi van, és köszönik jól vannak a gardróbban a szekrény tetején az aktív eszközök.
-
Kátai
senior tag
Adott egy USB-s router. Pendrive csatlakoztatva,a Win 10 látja a routert, de a pendrive-on lévő tartalmat hogyan tudnám megnézni a számítógépen?
-
istnag
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Igen, valószínűleg igen és ezért kerestem elsősorban kültéri routert elsősorban. Azonban a szigetelés elég jó, viszonylag új ház ~ 10 éves sincs, 70 fok biztosan nincs odafent és nagyrészt tisztaság is van. Új terv egyébként, egy nagy méretű számítógépház ventilátorral és bele mesh router egyik eleme
. Meg kell csinálnom, elterveztem már, így kell, hogy legyen, csak a legvégső utáni esetben hozok le mindent. -
mikrofon
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Milyen szintű tudás áll rendelkezésre a beüzemelésre?"
Ha arra gondolsz, hogy mondjuk rá kell rakni egy openWrt-t vagy linux-ot, vagy flash-selni kell rá egy firmware-t , akkor az némi kezdeti instrukcióval menni fog. Csináltam már ilyet."Mennyit lenne a beszerzésre?"
A szükséges minimumot, amibe a stabilitás és megbízhatóság kerül. A belső hálózat adatforgalma magas a kamerák miatt is. Mesh-en is lógnak szép számmal eszközök, időnként.... De kifelé nem túl nagy mert 150Mbit-es internettel rendelkezem és egyelőre nem is lehet magasabb-ra előfizetni... Gondolom az utcai rendszer nem bírná. Amúgy letöltésre a mérések alapján 130-150Mbit/sec meg szokott lenni.
Az árnövelő "felesleges" extrákat, amik számomra nem kellenek, kerülném. Inkább bütykölök, "programozgatom" kicsit.Amúgy meg gondolom a telekomos cisco meg megy bridge módba... De ezt hogy is kell elintézni?
-
törölt tag
Hali.
Itthon egy Asus N12 D1 routert használok két éve megelégedéssel. A munkahelyem trágya wifi helyzetét önköltségen szeretném feljavítani ugyanezzel, egy 6-8 éves egy antennás TP linket váltanék le. Az N12 D1 önmagában jóval nagyobb teret adna, de arra gondoltam, hogy kettőt vennék és akkor a másodikat repeater módban áttenném valahova máshova és akkor gigászi méretű lefedettség lenne. Jól rémlik, hogy ezek a routerek alapból tudják ezt a funkciót?
A másik amire gondoltam, hogy az RP N12 konnektoros repeatert venném meg másodiknak inkább, viszont szerintem gagyibb jelet adna ez a cucc egy második routernél és csak egy ezressel olcsóbb, így nem igazán éri meg ez sehogy.
Amúgy hogyan kell elképzelni egy ilyen hálózatot, a telefonon meg fog jelenni két wifi és amelyiket eldobja akkor a másikra csatlakozik majd és lesz közte akadozás, ha mozgok az épületben?
-
-
Lipton
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jo kerdes..,
Melyik a legolcsobb es ami ar/ertek aranyban jo? Mondjuk 50ig. -
-
L4mie
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Tplink TL-ER5120 router használok itthon.
Elvileg gigabit T net, gigabit minden de az internet nem akar 300Mbps fölé menni. A router ennyit bírna? A speedtest alatt a router terhelése felmegy maximumra így is.
Milyen router érdemes venni, ami bírja valóban a(z) 1000 (közeli) netet?
Örülnék, ha rack-be szerelhető lenne.
köszi -
-
-
-
válasz
istnag
üzenetére
Az a baj, hogy Te most konkrétan a fizikát próbálod megerőszakolni az esztétikum kedvéért.
Ez viszont sajnos nem fog menni. Elég sok helyen kényszerültem már ilyen helyzetet kezelni.
Sajnos ökölszabály, hogy hacsak nincs nagyon jó szigetelés a héjalás alatt, padlástérbe nem telepítünk elektromos eszközt. A beltéri eszközöket általában 40, a kültérieket 65 C fokig engedik üzemeltetni. Egy kánikulai napon simán meglehet akár a 70+ C.
Olyan ez, mint a szekrénybe tett hangdoboz, ami a lakberendező szerint pont ott van jó helyen, mert nem látszik. (Konkrét eset...)
Sajnos kompromisszumot kell kötni, de az elektromos és különösen a rádiós eszközök elhelyezésének vannak kemény szabályai. És ha ezeket áthágod, nem a fizikával tolsz ki, hanem Magaddal.
MaCS
-
ffodi
veterán
Az első kérdés, hogy a háztartási helyiség mennyire van a ház "központjában"? Aztán a következő, hogy bridge módban akarod használni a szolgáltató eszközét vagy nem? NAS-t hogy akarod bekötni? 1 LAN, esetleg több (Link Aggregation), vagy van -e igény multi-gigabitre?
Első nekifutásra a következő ötlet jut eszembe:
2-es pakk AX92U AIMesh. Router bridge módban, egyik AX92U a háztartási helyiségben. Itt kábelen rákötve a NAS, valamint innen mehet az emeletre kábelen a másik AX92U-hoz ami egy AP lesz. Ezen kívül mehet a nappaliba és a szobába kábelen az áldás, így pont ki lesz használva a 4 LAN port. Ha esetleg több madzagon akarod bekötni a NAS-t, akkor vannak alternatívák, de ezt majd akkor, amikor már világos mik is a tervek.
Ezzel a megoldással lesz lent és fent is elég jó Wifi lefedettség, NAS és a PC (esetleg a TV) kábellel lesz összekötve. Ezen kívül a routeren tudsz csinálni elég sok vendéghálózatot, amire mehetnek az IoT-s eszközök. Ha lesznek kamerák és azok Wifi-s eszközök lesznek, akkor ott a dolgok elhelyezése még számíthat.Alternatív megoldás 1 combosabb 3 sávos router a ház közepére, de ez ugye nem mindig megoldható.

-
Nálam az elmúlt hónap nagy menete volt az Asus RT-AC87 lecserélése -- szintén három+ szintes ház kerttel.
A 87-es hat évig bőven jó volt az egész házra, de be kellett ismernem, hogy ilyen többé nem lesz.
Olyan megoldást kerestem, ami önmagában tökéletes két szintre, és elfogadható a harmadikra is, ugyanakkor mesh-képes.Így lett AX92. Nem olcsó, de az első hónapja után elképesztően jónak tűnik.
MaCS
-
TeeJay
félisten
Akit érdekel Örs Sugár E*ronicsban van még 4 darab Asus AC1200GU bontatlan, az összes többi üzletükben már csak 1 volt délután 3-kor mikor felhívtam őket. 18-ért bestbuy. Megyek haza és üzemelem be
-
smoli
aktív tag
Sziasztok!
Most költöztünk egy 3 szintes családi házba (pince, fsz, em), alsó szint 30-as tégla+25-ös grafitos szigetelés, emelet 25-ös silka+25-ös grafitos szigetelés. Netünk Digi 1000-es. A digi router a földszinti háztartási helységben bejövő optikai kábelhez csatlakozik. Innen a fsz-i nappaliba és hálóba, valamint az emeleti gyerek szobában van falban utp kábelezés.
Mi lenne az optimális megoldás 1 NAS, 1 PC, 3 TV, 2 laptop, 1 nyomtató, 4 mobil, később kamera rendszer, robot porszívó, stb kiszolgálására úgy, hogy a teraszon, kertben is legyen stabil wifi.
Árban nem szabnék plafont, inkább az ár/érték arányban legmegfelelőbb lenne a cél. -
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Routert szeretnék vásárolni, mert a mostanival elégedetlen vagyok. Jelenleg egy telekomos cisco epc3925 routerem van, ami egyben modem is. A probléma az, hogy elég instabil, gyakran összeomlik a hálózat, nem kapnak IP-t a cuccok, nem lehet kapcsolódni a hálózathoz. Ilyenkor a router kikapcsolása, várakozás, majd bekapcsolása segít. Egyből kap minden eszköz megfelelő IP-t és kapcsolódik is. Mióta home-office és home - learning eluralkodott, az összeomlás rendszeres, pár naponta. Párszor már próbálkoztam a telekom-nál de szerintük, rendben működik az eszköz.....
A jelenlegi Routerhez közvetlenül kábellel kapcsolódik egy 8-as és egy 5-ös TP-Link (gigabites) switch-em. Ezeken kábellel az IP kamerák vannak, a napelem invertere és a riasztó. Közvetlenül kábellel kapcsolódik egy 3 elemes Mesh, ami ellátja megfelelően a WIFI-t és le is fedi a szükséges területet. Valamint a Routerhez kapcsolódik még közvetlenül kábellel az NVR, ami rögzíti a kamerák képét. A mesh-hez még kábelen kapcsolódik egy médiabox, azon van egy vinyó, ami meg van osztva a hálózaton. Az NVR-t és a médiabox-ot érem el távolról, interneten keresztül.
Úgy tűnik ez sok a telekomos cisco epc3925 routernek. Most szeretném rendbe rakni. A fentiek alapján, nekem a legfontosabb a stabilitás és megbízhatóság. A routern-nek még WiFi-t sem kell tudnia, mert a Mesh mindenképpen marad. Az előny lenne ha van rajta egy USB, amire még egy vinyót rá tudok kötni és a hálózaton megosztani, de enélkül eddig is megvoltam, így nem létfontosságú.Köszönöm a segítséget!
-
(-.-) Zzz
csendes tag
Sziasztok, vettem az itteni ajanlasok alapjan egy ASUS RT-AC65P router, ma erkezett meg. Szeretnek, egy kis segitseget kerni beuzemeles elott.
Gyari vagy valamelyik custom firmware a jobb valasztas hozza ? (ha custom akkor egy linket is szeretnek kerni)
Van barmi olyan ismert trukk/beallitas amire figyelni kell ennel a tipusnal ?
USB, torrent, nyomtato megosztas, stb - ezeket nem hasznalom. Ami a legfontosabb szamomra, hogy stabilan es minel nagyobb teruleten mukodjon a wifi (2.4 es 5 is hasznalatban lenne), nem szeretnem hetente ujrainditgatni.
Ahol hasznalom: Beton tarsashaz, legfelso emelet / ~55 m2 / Digi 1000 net / 2 eszkoz vezeteken / kb 10 eszkoz wifi
Wifi ellenorzo alkalmazassal fix csatornara szoktam allitani.
Elore is koszonom a segitseget! -
L4mie
veterán
Sziasztok,
max 30k-ig keresek routert.
Panel 1. emelet. 74nm.Kábelen: 1 PC + Pi4-NAS ként menne
WiFi: + 3 telefon, 2 laptop, 2 TV, + 6-8 IoT eszközt látna el.Átolvasva a topicot ASUS RT-AC65P AC1750- ami egyértelműen ajánlatok,
van más alternatíva, vagy ez a tutti választás. 1200-as kiszolgálna?Perpill "Voda-UPC" fehér csodája "szolgál" ki minket. 500/22...(ez a 22 eléggé tré, ha majd jön a digi ide is jobb nettel akkor váltok)
-
seger
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez lenne a mindig szóba került 1200-as asus?
-
matyi19
őstag
Szép estét!
Nem pont router téma, de a hozzászólások alapján van itt sok internetes szaki.
Szóval egy megoldás érdekelne családi házban, hogyan lehetne megoldani az internet bevezetését legegyszerűbben.
Szóval a szolgáltató DIGI.
A képen szereplő router (+modem) jön az internet.
Hogy lehetne ezt el rejteni?
Én arra gondoltam a padláson elhelyezni és egy switch segítségével kábelesen eljuttatni a szükséges szobákba a netet. (és majd valamelyik szobába elhelyezni egy erősebb routert. ugye a switch után)Lehetséges ez?
Vagy, hogy lenne jobb?
-
válasz
rumos XIII
üzenetére
V1 már sehol sem kapható, már csak v2 van mindenhol.
-
rumos XIII
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor [ez?] Teljesen nem világos nekem, mert a nevében a v2 nincs, viszont a leírtás alján, a harwder verziónál viszont igen.
Köszi! -
válasz
rumos XIII
üzenetére
Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU az ajánlott.
-
-
rumos XIII
aktív tag
Sziasztok,
10 emeletes panel, földszintjére keresek egy routert, olyan 10-20 ezres sávban, digi 100-as netre.
Probléma az, hogy kábelen tökéletes a net, viszont wifin 5-10 megákat hoz, gyanítom a 2,4 ghz miatt, lelehet terhelve. Elsőnek azt gondoltam, hogy simán rossz a régi router, ezért vettem egy Asus RT-N12 D1, de sajnos hasonló eredményeket produkál.Szóval 5ghz-re a fentiekre melyik ajánlott? [ASUS RT-AC57U Router], esetleg [TP-Link Archer C5 AC1200] ?
Köszi!
-
-
seger
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megérné a drágábbat megvenni? Hatótáv és stabilitásban jobb?
-
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen téren jelentkezik/nyújt többet az erősebb hardver?
Termékleírásukban nem találtam eltérést.RT-AC57U v2-t 15.519 Ft venném de hosszabb távra tervezek, semmi extra csak 2 kábeles pc + wifi-n alkalmanként 2 telefon, laptop.
Hosszabb távra alatt a mostani 10 éves TP-link megbízható üzemidőre gondolok de ha ajánlottabb a AC1200GU akkor azt veszem. -
matyi19
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszönöm!
Várok még mások mit írnak.Én amúgy a Tenda AC10-re illetve a D-link DIR 853 ra gondoltam még.
-
matyi19
őstag
Szép napot!
Router vásárlás előtt állok. Jelenleg egy ASUS RT-N12D1 használok.
Két szempontból szeretnék előrelépni.
1. sebesség, tudja a 10-100-1000 Mbps-t (WAN illetve Ethernet)
2. nagyobb WiFi lefedettség.Nem szeretnék vagyonokat rákölteni, szóval a márka sem számít. (max 25k-ra gondoltam)
Köszönöm!
-
-
humigabi
aktív tag
válasz
istnag
üzenetére
Megértelek, én is eldugtam az összes AP-t. Az egyetlen ami látható a tetőn van a SAT és a DVB-T antennák mellet. Szóval világos, bár tudnál, de nem akarsz kábelt levinni. Nem emlékszem kültéri routerre, pedig anno én is kerestem.
De azért próbálok segíteni, keresgélek.Üdv:
-
-
istnag
addikt
válasz
humigabi
üzenetére
Nem szeretném, azért csináltam az egészet, hogy a lakoterben ne legyen semmilyen eszköz, kábel semmi, mert lan on már semmit nem használunk.
Melyik lenne az a router ami megfelelő lenne? Keresgélnek de szinte csak acces pointot találok
Köszönöm, hogy probaltok segíteni -
humigabi
aktív tag
-
-
istnag
addikt
válasz
humigabi
üzenetére
Köszönöm, igazából pont a routert szeretném kiváltani, mert a mínuszok eléggé megviselik, olyankor nem nagyon lehet netezni. A 40 fok ami még nyáron lesz ott fent, arról még nem tudok nyilatkozni, gyanítom az sem lesz rá jó hatással. A lefedettség már csak részlet kérdés, de az is gyenge. Szóval van kimondottan olyan, hogy kültéri router, ami jó lehet nekem bírja a mínuszt és mondjuk az 50 fokot is? 5ghz is jó lenne bele és max 40 ezerbe kerul?
-
humigabi
aktív tag
istnag 80910
Szia!
A itthoni hálózatunkban 3 db ilyen EAP225 outdoor működik, 9 hónap hibátlan működés után mondhatom tökéletesen. Amennyiben a szolgáltatói eszközöd csak modem és nem modem/router, akkor mindenképp kell az EAP elé egy router. Az EAP csak átengedi magán a routertől kapott jelfolyamot, ezért hogy működjön a hálózatod kell egy router elé. Utána viszont tökéletesen teszi a dolgát és komoly területet tud lefedni, ha jól állítod be az antennáit.
Üdv:
-
istnag
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hú jó kérdés, majd felmegyek a padlásra és megnézem, annyi viszont biztos, hogy a mostani routerbe bedugtam és nem kellett megadni felhasználó nevét és jelszót és mint pl digi s netnel, hanem ment simán.
-
-
istnag
addikt
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem, családi ház padlásra keresek routert vagy acces pointot? Ez az első amiben elakadtam, ugyanis ami nekem tökéletes lenne az az eap225-outdoor AP, viszont elbizonytalanodtam, hogy az jó e nekem. A net modemen keresztül érkezik, kábeles. Ha a modemtol megyek az acces point bá, az működik majd nekem mint egy wifis router? Kabelesen nem szeretnék csatlakoztatni semmit. Kicsit gáz, de nem pontosan értem a különbséget az AP és a router között.
Köszönöm előre is. -
Flitter
tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,hogy érdemes AX -es routerbe költeni?Gyorsabb,esetleg a wifi gyorsabb,stabilabb?Netre ,P2P re stb Gép: 32GB ram,8magos Amd proci 1GB hálókártya
Jelenleg Asus RT-AC66U B1 routerem van-1000 / 300 Mbit/s FTTH
Válaszokat köszönöm. -
viktorhu
veterán
válasz
AdamzHU
üzenetére
A szálak száma lehet érdekes főleg. Én nem vennék észre különbséget, aki masszívan torrentezik, az viszont igen.
Meg aki alternatív szoftvert akar plusz funkciókért telepíteni, annak előny a mediatek chipset.
Szerk: egy régi egymagos Realtek chipsetes routerem van, annak sincs hétköznapi hátránya, kb. 900 megabit sávszélesség átjön rajta úgy, hogy ő natol, de torrenten ott már érződik a korlát, nem ér el 150 megabitet sem torrenten, de ez nálam nem zavaró. Wifin 200 körül tud. Ennél nyilván a kétmagos aktuális qualcomm is jobb lenne, de most nincs miért lecserélni, a szoftverét is frissítik még.
Szerintem normál felhasználásnál nincs különbség a v1 és a v2 között, ráadásul a mobilok tudnak érzékenyek lenni a wifire, ott akár előny is lehet, ha egy családból vannak - és több most a qualcommos mobil, mint a mediatekes.
-
Salak
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen! Ha majd aktuális lesz és elakadok, lehet visszatérek még.. Szép hétvégét!
-
AdamzHU
csendes tag
Az RT-AC1200GU és AC57U V2 közötti hardver erősség különbséget gyakorlati példával tudnátok szemléltetni? Milyen esetben érzékelnék különbséget a kettő között? Gondolom ha soha nem lesz rájuk csatlakozva annyi kliens, hogy a maximumig kihasználja az adott routert, akkor a különbség észrevehetetlen?
-
Süvi
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Na erre nem gondoltam.
De akkor már 3 switch kell, mert kell a fő deco után a csillaghálózat miatt és a mellék decok elé is
Nem tudom, hogy ez a későbbi bővítéseket pl. Nas befolyásolja-e valahogy.
(Ha meg nem lesz NAS, akkor még egy HDD-t se tudok rátenni a rendszerre Letöltésnek, fájlmegosztásnak, mert nincs egyik hálózati eszközön se USB).
Szóval lehet, hogy nem ér meg a szüleimnek így kb. 60.000 Ft-ot, ha ők nem vesznek észre különbséget a jelerősség között. -
Süvi
őstag
A héten érkezett meg a Deco M4, kipróbáltam UPC300-as net van, szépen tudja csillaghálózatban a teljes lakás lefedését.
Két dolog miatt azonban lehet, hogy vissza fogom vinni:
1, A most kapott új UPC Router elég jó, szinte az is teljesen lefedi a lakást (természetesen nem olyan egyenletes, mint a 3 deco) (apukámékkal teszteltetem, eddig nem vették észre a két eszköz között a különbséget, tehát nekik nem ér 43.000 Ft-ot
)
2, A Deco M4-es 2db LAN csatlakozó van. Az egyiken bejön a jel (ez táplálja a Deco wifijét), a másodikat pedig arra használnám, hogy menne tovább az asztali gépbe és a médialejátszóba. A gond az, hogy így a vezetékes net 100Mb alatt marad, olyan, mintha nem lenne rajta gigiabit. Az esetleges későbbi eszközbővítés (pl. NAS) ez hasznos lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PS4 Pro /1TB/ 7016B
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 16GB DDR4 1TB SSD RTX2060Super 8GB!
- HP ZBook 17 G6 i7-9850H / 64GB / 512GB SSD / Quadro RTX 3000 / Hun bill / Újszerű állapotú
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, kevés repülés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Számlás,garanciás SSD-k! Kèszletről!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mi van, ha sokkal jobban tetszik így a nappali bútor, hogy nincs rajt modem,kábel, router... Stb. Amúgy kb 6 perc alatt tudnék lehozni mindent a padlasrol, de nem ez a cél....

Dr.NX