- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
Olcsó,de viszonylag megbízható switch-ből mit ajánlanátok? Tegnap volt villámcsapás, kuka minden.
-
Redplee
senior tag
Milyen WIFI adaptert érdemes venni, ha stabil, gyors megbízható kapcsolatot szeretnék multi játékra? Sajnos a vezetékes összeköttetés nem játszik.
TP-LINK WN821N van de igazából nem a legjobb, gyakran ki kell húzni és újra bedugni, mert nem látja a hálózatot.
A router egy Asus AC65p.
Az Asus adapterek pl jóval drágábbak, megéri a pluszt egyáltalán...? Mit javasoltok? Vagy megéri USB stick helyett valami PCI-s, gépbe építhetős variációt pl TP-Link Archer T6E PCI-E?
-
távcsőves
senior tag
válasz
foldi79 #81496 üzenetére
Szülői felügyelet alatt azt érted, melyik eszköz milyen időpontban érheti el a netet? Ilyet tudnak a Tendak, természetesen adott weboldal blokkolása is van. Tenda weboldalon minden router menüje megtekinthető. Egyébként Tenda AC10 birizgálja a csöröm nekem is. Ac7-et tegnap előre vittem anyámék hoz, annyira bevált a próba (nagy 3 szintes tégla családi ház középpontjában sikerült elhelyezni), hogy maradt is ott. Nekem vályog/vegyes építésű parasztház van, itt is jól teljesített, de mi gyorsabb netett használunk, ezért ide az Ac10-et tervezem pár hét múlva.
-
-
foldi79
csendes tag
Sziasztok,
7 éve itten okosodtam ki és vettem WDR-3600-at.
Eddig bírta, úgyhogy köszi a tippet, jó döntés volt.
Méltó utódját meg tudnátok nevezni?
Panel lakás, nem akarok plusz AP-t, így a sugárzási teljesítményből nem tudok engedni.
Sajna asus nem publikálja, és pont a jelerősségre panaszkodnak is többek.
Nem ragaszkodom ax-hez, de usb hálás lenne.
Tendákra látom ráfogva az erős jelet, noha ugyanaz a teljesítmény papíron, mint TP-Linkem volt, de csak 3 a LAN port rajta, és parental kontrollra is volna igény.
Lenne így ezekre tuti befutótok?
Előre is köszi -
Kenderice
senior tag
Üdv.
Van valakinek tapasztalata kültéri (árbocra is szerelhető) LTE routerrel?
Vidékre kellene, messze van a legközelebbi bázis.
Milyen eszköz lenne erre alkalmas? -
.DLL
veterán
Nekem régi fórumosként és a fél napja fórumot bújva sem tisztult le mi a különbség a kettő között
csak ilyen "érzések" ragadtak meg. Ugye a hozzászólások 95%-a amit a kereső ezen típusokra kidob, az inkább ajánlás, és ezek nem részletezik melyik miért jobb, miben jobb, mi a különbség.
-
-
atos30
aktív tag
Nálam is digi és huawei ont van. Azért vettem az ac65p- t ,mert nagyon ajánlott volt. A szomszédban Tenda van és az lenyomja a tőlem két méterre lévő ac-65p- t. Én, ha megszabadulok ettől, akkor D- link 853- at kipróbálom meg talán egy Tenda AC10-est. Ahogy olvasgatom a külföldi fórumokat, az Asus routerek jelszintjére elég sok a panasz.
Egy másik helyen TP- link mr600 üzemel, azzal 100% meg vagyok elégedve. -
.DLL
veterán
válasz
atos30 #81486 üzenetére
Akkor inkább RT-AC1200G?
vagy Asus RT-AC57U?Most egy Tenda N3-am van ami eléggé megérett a cserére de 5dBi-s antennája miatt a jelerősség az egész házban jó volt (noha sebességről nem érdemes beszélni, hisze itt az eszköz is már szűk keresztmetszet) Digi-s Huawei PON van, annak a beépített wifije nem olyan erős, mint a Tendáé.
-
-
távcsőves
senior tag
Bár már régi hsz, de mégis.... Valamikor a Tp-link is így kezdte. Kb 15 éve. Akkor vettem az első Tp-link routerem. Mondtak rá minden negatív jelzőt, akkoriban D-link és Linksys volt a menő. Most meg már ajánlott gyártó. Van is benne valami, a sok év alatt elfogyasztottam párat, elégedett voltam velük én is (több is volt ami kipurcant, de mind működött minimum 3.5 évet), jelenleg a 841 sorozat ár/érték bajnok nálam, de dd-wrt custom firmware ajánlott hozzá azért, hogy igazán jó legyen. 2 napja (köszönhetően a net szolgáltónak) használok egy Tenda Ac1200 (Ac7) routert. Bazze, jó! Tartós tesztről nem beszélhetünk nyílván, de a sebessége és a szolgáltatásai (szoftver) jók . Nálam 3 konzolt vezetékes, minden mást 2.4g és 5g wifin szolgál ki. Olcsó, nem kockáztat sokat aki rá próbál, és elsősorban vezetéknélküli kapcsolattal csatlakozna (napjainkban ez a trend) és usb nem kell.
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Asus RT-AC65P AC1750Mbps jó vétel 25,990k-ért? -
resist
tag
válasz
resist #81418 üzenetére
Sziasztok, ma vegleg megadta magat az Asus AC86U routerem :( Tenyleg szeretnem kerni a segitsegetek, velemenyeteket, hogy az emlitett ket router kozul melyiket ajanlanatok inkabb. Illetve a leirt "kivanalmaknak" melyik a megfelelo. Idotallo routert vennek, es hajlok az Asus AX88U fele, mert a Tp-linknel az a fizetos cucc azert gaz. Egy 100e Ft-os routerben fizetni kell alap dolgokert, hacsak X ev utan is, szerintem vicc. Nem 3 evre vennem es pont arra az idore ebrednek ontudatra a gyerekek es kell a parental control :D Koszonom.
-
kinghaxor
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, kipróbálok más régiót is akkor hátha. Azt hittem az amerikaival a legerősebb. Megnézem akkor Japánt is. Aztán ha végképp nem jó, cserélem az említettek valamelyikére.
-
DaveNo1
veterán
válasz
Gubek-Einste #81467 üzenetére
Köszi, közülük melyiket ajánlod?
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
blakey #81471 üzenetére
Próbáltam. Vagyis most is úgy van. Így tényleg erősebb de két szobával arrébb már alig van jel. Sima tégla falak vannak mindenhol. Egyedül a födém beton de azért is vettem kettőt, hogy a kettőt kábellel össze kötve a födém ne okozzon gondot. Egyenként padavannal rengeteget tud a cucc. Teljesen testre szabható és az is nagyon tetszik, hogy a ledeket is ki lehet benne kapcsolni teljesen. Csak a wifi lenne erősebb.
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. 2-3 hónapja vettem kettő darab ac57u-t egy két szintes családi házba. Az egyik ap a másik a fő router. A kettő kábellel van össze kötve. Az egyik az emeleten a másik az alsó szinten van. A problémám, hogy a wifije nagyon gyenge. Egy régi rtn12d1 kenterbe veri. Az ac57u-val egy szobával arrébb már alig van jel. Az rtn12d1 meg a kert végében is vígan működik 2,4-en. Próbáltam már padavannal is de semmi változás. Tehát kellene helyettük valami amire van custom firmware és a wifije is jó. Legalább annyira mint egy régi rtn12d1-nek és tudja az 5ghz-t is. Próbáltam az ac65p-t is. Szintén zenész. WiFi téren semmivel sem jobb. 30-tól 50-ig per db. van valami ami megfelelhet? A net az csak 60-as, viszont wifin mennek a filmek szerverről a tv-kre. Van amikor 4k-ban. És rengeteg a wifin csatlakoztatott eszköz. KB. 10-15 db. Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
sanzi89
addikt
Első sorban WiFi + gigabites switch funkciókra keresek valamit a meglévő Mikrotik rb951g-2hnd helyett, mert ettől kihullik a hajam.
OpenWRT-vel tervezem használni, jó lenne rajta 1 USB nyomtató megosztáshoz, AP módban menne, szóval NAT sebesség nem fontos, de jó lenne LAN-ként használni mind az 5 portot. Mik a vélemények a következő eszközről: TP-LINK Archer C5 V4 AC1200 vezeték nélküli Dual Band-es Gigabites RouterNagyjából tudja azt, amire kellene, van rajta 1 USB, OpenWRT támogatás így friss firmware, TP-Link-től nem esek hasra, de alapvetően rendben szoktak lenni. Vélemény?
-
-
Goose-T
veterán
Még így is gyorsabb a régi Asus RT-AC56U-nál.
Amúgy nyitottam egy Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router topikot, hogy ne offoljuk szét ezt.
-
Goose-T
veterán
Megjött a Xiaomi AX3600, amit múlt hét kedden rendeltem, így összesen hat nap volt a szállítás. A beállítás egyszerű, a webes felületet Google Translate-tel lehet könnyen fordítani. Eddig nagyon tetszik, még a kert végében is van net.
Az Intel wifiknek frissíteni kell a driverét a legújabbra (AC 7265-nél idén áprilisi a jó verzió), különben nem látják AX protokollal a wifit egyáltalán. A router beállításainál át lehet kapcsolni Wifi 5 kompatibilitási módba a routert, hogy legyen wifi addig, amíg nincs a driver frissítve. Sajnos ezt csak az asztali webes felületen lehet megjátszani, alkalmazásból és a mobilos webes felületről nem.
-
-
Essejó
veterán
-
DaveNo1
veterán
Sziasztok,
Hosszú távra (10 év) keresek AXes routert az alábbi paraméterek mentén, ebben kérném szakértők segítséget.
Lakás méret: 50m2, ami a jövőben lehet nagyobb, jelenleg a router a hálószobában van, a legtöbb eszköz viszont a nappaliban, a kettő között pedig beepitett szekrény, tégla fal, konyhai bútor.
Klieneszközök: 2 laptop, néha több, 1 tablagep, 2 mobil (néha 4-5), 1 tv, 1 légkondi, továbbá az okoseszközök száma emelkedhet a jövőben.
Netsebesseg : 1000-es
Egyeb szempontok: home officehoz kellően erős és stabil jelet tovabbitson át, a 2,4 GHz-es tartomány eléggé telített mivel sok lakás van a közelben, viszont az okoseszközök többsége csak ezen kommunikál. 4k tartalmak atjatszasaval ne legyen fennakadás, esetleg a jövőben 4k játékokhoz is legyen jó, de ez kevésbé prioritás.
Ár: 100k körül de ezt rugalmasan kezelem, mivel hosszú távra lenne.
Köszi,
D -
válasz
jay21425 #81457 üzenetére
oda tennék egy ASUS AC65P-t, vagy ASUS AC1200GUt, amelyikt inkább ajánalnátok erre a célra.
Mindegy melyiket veszed mert másodlagos eszköznek mindkettő megfelelő lesz.Azt szeretném, ha a két router SSIDje azonos lenne, ez ap móddal menne a routerről?
Menni menne de nem ajánlott mert csak gondoknak vannak az ilyen beállítással, seamless roaming amúgy sem lesz.Ha AP módban lenne az ASUS, akkor arra tudok iptv -t is kötni ( a másik szobában elenne egy iptv + ps4)?
IgenEsetleg beállításokban, vagy elrendezésben ismegköszönnék tippeket, mert nem vagyok valami nagy szakértő a témában.
Itt kérdezzél rá. -
jay21425
friss újonc
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a következőkben.
TELEKOM optikai net, TELEKOM saját router (sagemcom), ebből menne LAN kábel egy másik szobába, oda tennék egy ASUS AC65P-t, vagy ASUS AC1200GUt, amelyikt inkább ajánalnátok erre a célra. Azt szeretném, ha a két router SSIDje azonos lenne, ez ap móddal menne a routerről? Ha AP módban lenne az ASUS, akkor arra tudok iptv -t is kötni ( a másik szobában elenne egy iptv + ps4)? Esetleg beállításokban, vagy elrendezésben ismegköszönnék tippeket, mert nem vagyok valami nagy szakértő a témában.
Köszönöm! -
Melon87
tag
Sziasztok!
Van egy TP-link AC1200-as routerem, sajnos nem C5 és úgy tudom ez nem ajánlott kategória.
Ezt szeretném lecserélni valami jobbra a 800/250-es netemhez.
Kb. 30 ezredest szánné rá, bár ha van olyan típus ami nagyon ajánlott és kicsivel drágább azt is megtekinteném.
Felhasználás terén egy TV menne rajta 5g-n meg egy asztali gép kábellel és a 3-4 teló.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Multibit
nagyúr
válasz
vak_bottyan #81451 üzenetére
Lehet addig lesz más szabvány
Milyen szabvány? Gondolom wifi-t értesz ez alatt. Ha valóban hosszú távra tervezel, válaszd szét a funkciókat, hogy ha változik az a bizonyos szabvány, akkor csak AP-ket kelljen cserélni!
Amúgy tíz év alatt még a ma általános 1 Gbps sebességű eszközök is elavultak lesznek, úgyhogy ne gondold komolyan azt a 10 évet -
blakey
titán
válasz
vak_bottyan #81452 üzenetére
Az AX92U eredetileg párban, MESH rendszerként és korlátozott területen jelent meg míg az AX88U "sima" routerként jelent meg és "mindenhol". Később az AX92U is megjelent önálló routerként. Itt összehasonlíthatod őket, az AX88U-ra van Merlin FW ha ez szempont, AX92U-ra egyelőre nincs.
-
vak_bottyan
tag
válasz
blakey #81449 üzenetére
Esetleg ez?https://www.amazon.de/dp/B07SCBMMS8/ref=twister_B084K898NF?_encoding=UTF8&psc=1
Vagy ez jó lehet? https://www.amazon.de/dp/B07HRBC23B/ref=twister_B084K898NF?_encoding=UTF8&th=1
Jaj most látom,hogy ezeket ajánlottad.Már csak egy kérdés.Miért drágább az egyik 100€-val? Mennyivel tud többet.Ha jól látom az a Kétszer 1 sávos(2.4-5Ghz) és nem a (1X2.4-2x5Ghz) verzió.Mi miatt drágább az elvileg ebben kevesebbet tudó?
-
atos30
aktív tag
Pár napja használok Asus rt- ac65p routert. Én nem ajánlanám ezt a típust. Custom firmware- el biztos csodákra lehet képes.
Gyári firmware- el a tapasztalataim: gyenge wifi, 5Ghz- es klienseket ledobálja és 2.4- re teszi. IP kamerát elérem és az élő stream- el nincs probléma, viszont a visszajátszás nem megy még az Igmp Snooping kapcsolgatásával sem.
Tp- link mr600( kicsit más kategória) routerrel nem kellett állítgatni semmit és azzal működik minden normálisan.
D- link dir-825 szintén jónak tűnik. Erős wifije van és nem dobálja le a klienseket.Ezek az én tapasztalataim, mint mezei átlagfelhasználó, természetesen nem reprezentatív.
-
blakey
titán
válasz
vak_bottyan #81445 üzenetére
Ha 10 évet kibír akkor dicséretes de a szükségleteidet és az eszközök képességeit messze túlszárnyalja és a kevesebbe kerülő AX88U, AX92U is bőven kielégíti a szükségleteidet akár 10 évre is és még azok is erősebbek a szükségesnél, csak erre céloztam.
-
válasz
vak_bottyan #81445 üzenetére
10 évet nem biztos hogy bármelyik eszköz kibír, de az asushoz jönnek az updatek szépen.
Mondjuk nézd ki a modellt a gyártó honlapján és ki lehet listázni az elözö frissítéseket.
Egyébként nálam is ax92 van és remekül működik! 16 eszköz kapja a netet tőle. -
resist
tag
válasz
resist #81418 üzenetére
Sziasztok, erre (#81418) még valami ötlet, javaslat esetleg? Valakinek tapasztalat evvel a TP-Link Homecare cuccal? Ha mégis Asust választanék, akkor AX88U mennyire megbízható? Fontos a két USB port, mert két külső vinyó van. Kis kiegészítés, hogy a kábellel rákötött gépen megy a torrent. Köszönöm
-
ffodi
veterán
válasz
vak_bottyan #81438 üzenetére
Ha nem túl nagy a lakás (ez persze relatív), akkor nem biztos, hogy szükség van erre a kategóriára, ettől függetlenül az elsőt venném.
Tesztek vannak elvétve, sebességben és szolgáltatásban hasonlóan teljesítenek.
A TP-Link hátrányai az ASUS-hoz képest:
- Fix antennák (levehető, de ha felraktad nem mozgatható)
- Bazári kinézet
- A 2.5 Gbites port csak WAN-ként használható- Viszonylag nagy külső "téglatápegység" jár hozzá
Előnyei:
- 8 LAN port
- Valamivel olcsóbb (bár ez most nem számít)A neten olvashatsz sok negatívumot az ASUS-ról, de nézd hozzá a dátumot is. Eleinte sok bug és probléma volt az eszközzel, de ezeket időközben javították, mára teljesen stabil lett.
blakey:
Van tapasztalatom AX92U-val is és AX11000-rel is. Nagyobb lakás lefedésében és ha tényleg sok eszközt kell szimultán kiszolgálni, akkor utóbbi egyértelműen jobb. Ezen kívül szolgáltatásban hasonlóak, átlagos felhasználásra és kisebb lakások esetén az olcsóbbikat érdemes választani. -
petipetya
nagyúr
válasz
Hirtelen azt hittem, hogy a Csillagkapuból ismert replikátorok támadnak.
-
blakey
titán
válasz
Mindenképp ekkora szörnyetegeket akarsz?
-
vak_bottyan
tag
Sziasztok.Az ár ha nem lényeges ti melyiket vennétek meg?Van ezekről már valahol teszt?DIGI net mellé lenne!1:https://www.amazon.de/GT-AX11000-Rapture-AX11000-Aggregation-AiProtection/dp/B07HR8ZFG8/ref=pd_ybh_a_21?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=QX51KXVY6AN4Z0KRQBQ0 2:https://www.amazon.de/TP-Link-Archer-AX11000-Wireless-Tri-Band/dp/B07WJX9HHG/ref=pd_lutyp_im_2_4/261-5744149-9276946?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07WJX9HHG&pd_rd_r=d3186c35-1ab3-435d-a453-9a5cf90c2405&pd_rd_w=VIvAV&pd_rd_wg=OPbxZ&psc=1&refRID=82MHCPH1RDJS73YXMHFR 4-5 telefon és 2 laptop,2 különböző kamera rendszer, Dreambox,TV,BLURAY Player,Amazon Echo,Philips HUE,1-1 Miele mosó és szárítógép és néha torrent menne róla.A lakás nem nagy így csak az a kérdés melyik lenne stabilabb.Vagy ezek a kütyük már mind jók ezért az árért?
-
krealon
veterán
-
válasz
doktordrog #81430 üzenetére
Igen
-
ödönke
aktív tag
Van egy LTE Huawei B525 routerem amit telenor hűség mellé kaptam, a készüléknek telenoros menűje van. Ezt a routert, hogy tudom eladni? Le lehet formázni függetlenné?
-
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #79414 üzenetére
Lassan megvenném a routert. Továbbra is ajánlott a tp-link archer mr 600?
Köszi!
-
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Segítséget kérnék az alábbi probléma megoldásában!
Adott egy ASUS RT-AC68U router a lakás közepén aminek az 5GHz jele már gyenge a teraszon és nem tudok a projektorra notmálisan strramelni filmeket akadás nélkül.
Gondoltam hogy venni kellene még egy ugyanilyen eszközt és Mesh-be rakni. Használja valaki így az eszkozeit? Vagy van esetleg olcsóbb megoldás ami eszetekbe jut? (kábellel nem megoldható) -
Költeni annyit szeretnék amennyit muszáj.
Milyen megoldást ajánlanátok erre?
Asus AC57U/AC1200GU/AC65P megfelelő lesz de nem AiMesh kompatibilisek.Szerk.: amúgy ez a mesh mizéria nem teljesen tiszta. Gyakorlatilag nem arról szól, hogy vezetékmentesen csatlakoztak egymáshoz és AP kent működtek? Gondoltam, hogy egy másik Asus router kellene és akkor mehetne a vezetékes mesh is, de így csak nevében térne el az AP-tól. Vagy több is van ebben?
Nem teljesen így van, elérhető a seamless roaming is vagyis nem szakad meg a kapcsolat az eszközök váltásakor. -
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Érdekes adalék Asus AC65P vs. AC85P ügyben. Visszvittem az AC65P-t és elhoztam az AC85P-t. Pontosan ugyan oda került és ugyan olyan beállításokat használok.
Az AC65P:
- lassú volt a kapcsolat 5GHz-en mobilommal és a laptopommal, olyan 160 mbit/sec
- kellett az IGMP snooping és auto wifi channel az 5 GHz-enAz AC85P:
- nem kell az IGMP snooping és az auto wifi channel
- gyors a kapcsolat a mobilommal és a laptopommal is
- cserébe most meg a tabletemmel lassú a kapcsolat
- az egyik laptopot a wifi-ről ledobáljaSzóval egyik sem jó, csak másképpen nem jó. És ez utóbbi nem volt kibontva...
-
_ak_
addikt
Sziasztok, egy T-s HGW mellé szeretnék egy routert, ámbár nem biztos, hogy arra lenne szükségem. 102nm-es a ház, a HGW wifi-je ugyan nem volt rossz, de a lanon csatlakoztatott eszközök rapszódikus elérhetősége nem járható út, így most 2 emeleten egy Asus AC66BU szórja a wifit AP ként, de sajnos másfél szobával arrébb már csak tized sebesség érhető el. (Tudásban Merlinnel amúgy elegendő volt ezidáig. ) Azért nem akarom ezt levinni, mert ha jól tudom azért a gigás net le tudja fárasztani és most wifis cuccból sem kevés van.
IPTV van így csak DMZ-ben tudok csatlakozni, de szeretném ha megoldható lenne a távoli VPN elérés. Illetve a HGW-ben ha jó latom nem megkerülhető, hogy ne jelentse ki magát DNS szervernek, hiába van manualisn ipv4/6 DNS megadva. Költeni annyit szeretnék amennyit muszáj.
Milyen megoldást ajánlanátok erre?
Szerk.: amúgy ez a mesh mizéria nem teljesen tiszta. Gyakorlatilag nem arról szól, hogy vezetékmentesen csatlakoztak egymáshoz és AP kent működtek? Gondoltam, hogy egy másik Asus router kellene és akkor mehetne a vezetékes mesh is, de így csak nevében térne el az AP-tól. Vagy több is van ebben?
-
válasz
resist #81418 üzenetére
Pedig nem rosszabb az Asus a TP-Linknél. Mondjuk az számít, hogy ki a gyártó...
Az AC86-ból speciel én is kifogtam egy hibásat, de az egy ismerten gyenge típus, mármint a hibaarányt tekintve.
Nálam 6-6 éve fut egy-egy N18 és AC87, kifogástalanul, rajtuk kívül pedig van egy bő tucatnyi AC56, AC66b2, AC68 meg a fene tudja még mi -- és 1-5 év alatt egyetlen apró hiba sem jött ki egyiken sem.
MaCS
-
resist
tag
Sziasztok, új routert szeretnék vásárolni, mivel megpusztult az Asus RT-AC86U-m 5GHz része
Ez már a második ilyen router, aminél ez a hiba és a harmadik Asus router, ami tönkremegy (volt egy AC87U is pár napig, folyton eldobált minden kapcsolatot), így Asus-t nem szeretnék, bár a kezelő felületét szeretem.
A mostani Asus előtt volt egy Netgear, az is eldobott mindent, kifogtam egy rosszat sajnos, így az sem.
Gondolkodok egy TP-link AX6000-ben, elég combos, lehet rá két külső vinyót is dugni, viszont azt olvastam, hogy a Homecare része csak trial, és ha lejár akkor fizetős, ami egy vicc, mert abban van a parental control és a QOS és ezeket szeretném használni. Nem tudom erről van valakinek tapasztalata esetleg?A véleményeteket szeretném kikérni, hogy mit lenne érdemes vásárolni, ami időtálló (tehát lehet simán AX-es is), nem pusztul el 2 év alatt a fele wifi (meg úgy semmilye leginkább), mehet rá két külső vinyó USB3-on. Amik csatlakoznak rá:
legalább 4 telefon (ha vendégek vannak, legalább 10-11)
TV-k (streamelve van rá a vinyók tartalma, youtube, stb.)
soundbar
tablet
laptopok
egy számítógép kábelen
Xbox
okosórák
és még ki tudja mi lesz a jövőbenBeszéltem egy szervizes emberrel, kikértem a véleményét neki is, ő azt mondta Asus-t ne, mert sokat visznek vissza ilyen-olyan hibával (ezt én is tapasztaltam ugye), Netgearből, ha kifogok egy jót, akkor szuper, ha rosszat, akkor egyből vacak (tehát lutri), a TP-Link-re azt mondta az szuper, és ez az AX6000 jó is lenne, de most ezt a Homecare dolgot olvasva elbizonytalanodtam, tök tanácstalan vagyok
Köszi a véleményeket/tanácsokat előre is. -
-
-
-
-
atos30
aktív tag
válasz
rostiron #81412 üzenetére
Tegnap óta üzemel egy ac65p nálam egyenlőre gyári firmware van rajta. Gyenge a wifije, 5Ghz en lévő eszközöket ledobálja 2.4Ghz- es hálózatra. ( Ugyan az a ssid) Tp- link mr600 ilyeneket nem csinál, bár az meg más kategória. Eddig ami jó volt az a upc szidott connectboxa volt.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
1 hónapon belül t-home optika lesz mifelénkAz 1000-es csomaghoz elegendő lesz a mostani mi3g ( padavan )router, vagy kell vennem másikat ? Ahogy nézem a Asus AC1200GU vagy AC65P a favorit .
-
forbexx
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek választani:
Asus AC1200GU vagy AC65P vagy ASUS RT-AC66U ? (Vagy más?)
Én csak az árbeli különbséget látom és a sebességet tudom értelmezni.Haldokló TL-WDR4300 -at kell lecserélnem.
110nm, 2 szint, tégla. 2-3 telefon lenne rajta és 3 pc/laptop wireless.
Nyilván az ASUS RT-AC66U a legvonzóbb (30e), ám az Asus AC1200GU 18e...
Köszönöm! -
L4mie
veterán
megjött már valakinek az ax3600-t?
tudtok beszámolót tartani?
-
Essejó
veterán
válasz
RetepNyaraB #81404 üzenetére
Ajánlott tipus, ár/értékben.
-
petipetya
nagyúr
Wifi 6 sebesség teszt, kattintásra egyből a lényeg látható a videóban.
-
-
Essejó
veterán
válasz
RetepNyaraB #81402 üzenetére
Azért az Asus 1200GU 18K-ért se rossz vétel.
-
-
Mucsi14
tag
Sziasztok
Asus rt-n18u router utódját keresem.Maradnék az Asus vonalon,csak legyen gyorsabb mint a mostani .Ez vonatkozik a bootolásra torrent kliens futtatásra stb.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- E-roller topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Autós topik
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest