- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 09:15 Téma összefoglaló
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aurig@
őstag
-
hemaka
nagyúr
-
YellowFlash
aktív tag
-
Khaosz55
addikt
Decoban csak be tudod kapcsolni illetve ki. Lehet hogy nézni hogy álltalában honnan használod a wifit és oda rakja az erősebb wifit. Kertben a szaunában használjuk, hogy zenét játszunk le. Persez sokkal ritkábban használjuk ott mint a házban.
Minden esetre most ki van kapcsolva és működik mindenhol ahol akarom. -
szaboi6512
addikt
-
trance89
őstag
Pusztán ezért lecserélni szimplán hülyeségnek tartom és persze felesleges pénzkidobás. Kiváló openwrt támogatással rendelkezik amivel biztonsági szempontból körberöhögi bármelyik ma kapható asus/tplink routert...
Próbáltam pl Asus TUF-AX4200 és TUF-AX6000 típusokat, sokkal szarabb lefedettségük van ugyanazon dbm-en (kertvárosi, wifiszűz környezetben) -
TeeJay
félisten
Mondok jobbat
6éves Asus AC65P-t lecseréltem Asus BE58U-ra
előbbi ugye MediaTek utóbbi Broadcom SOC
AC65P kapott kb összesen 3FW-t egész életciklusa alatt (gyári FW + 2update)
vagon funkció nincs benne és bár nagyon stabil és bika router volt azért jó pár hülyesége benne maradt
pl legfontosabb hogy 5GHz-en 100-as csatornán 5percig sem tudott maradni radar nyekergés miatt de ha 52-es 80MHz-es blokkra tettem arról is sokszor átállt a 36-os blokkra ami panel telepen másik 10-15 wifi által zavarva van
bármit csináltam vele nem maradt fixen azon amire állítottamBE58U vagy 3hete fixen a 100-104-108-112 blokkon van, sokkal gyorsabb wifire mint az AC65P és már 1év alatt több FW frissítést és javítást kapott számszerint 8-at (gyári FW + 7 update)
Webes felülete klasszisokkal gyorsabb, rengeteg funkció benne van, vagon extra beállítás, és mellé olyan bika proci hogy már amiatt megérte váltani.
3hete 24/7-ben megy alatta az 1000-es optikai neten a torrent és semmi röccenést nem tapasztaltam még pedig a másik PC-n gyerek online játszik rajta, közben meg 3 okostelefon is aktívan használja.
Mesh-ben is teszteltem egy BE50-el 1hétig, az is stabil volt szóval hamarosan veszek egy másik BE58U-t a lakás másik felére és kábelen rákötöm Mesh-re és jó pár évig el leszek szerintem vele.
Ha még Merlin is beteszi támogatás közé később akkor pláne megérte váltani
-
7Heads Drago
veterán
Nekem meg az a furcsa hogy ezen sírsz miközben a legtöbb ember önként és dalolva adja ki az adatait pl a közösségi oldalakon. Szart se ér a telefonod frissítése, csak akarat kérdése a feltörés. Számtalanszor kiderült már hogy a gyártók, a közösségi oldalak vagy a böngésző fejlesztői adják veszik az adatokat. És mindegy mennyire friss a rendszered legalább egy fêl tucat rés mindig van az eszközödön. Az már nagyon jó ha fél éves késéssel megkapsz egy updatet miután kiderült a hiba. És örülhetsz ha csak szoftveres rések vannak.
És mindenki megnyugodhat, mert nem csak kína dolgozik ezen. -
Csixi68
tag
Szerinted a TP-Link, Asus és ki tudja milyen routerek nem küldözgetnek semmit? A Mikrotik biztosan nem, de a többiben nem vagyok biztos. Így maradok a Xiaominál amíg nem történik valami. Lehet parázni és lehet biztonságosan is használni valamit. De ha pl. Temu vagy Tik-tok-ot használ valaki a lakásban akkor nem a routeren aggódnék.
-
Aurig@
őstag
Ki a fene akarna hétköznapi embertől bármiféle információt megszerezni? Tőled szereztek meg már bármit is? Mert tőlem még nem, az elmúlt 25 évben, mióta internetem van.
Az a baj ezt súlykolják mindenhol. Ha valami nem a legújabb, legfrissebb, akkor cseréld, dobd ki a régi, mert húha, mi lesz! Szinte mindenhol kétlépcsős azonosítást vezettek be, ott, ahol esetleg érzékeny adatok lehetnek. Mitől kellene félnem, nem tudom.
Megengedhetném magamnak, hogy 2-3 évente cseréljek telefont, de ha van, ami jól, hibátlanul működik, nincs az az Isten, hogy lecserljem, amíg használható.
Vagy cserélnem kellene a routert is mert 5-6 éves körüli?
Teszi a dolgát, csak telefonok lógnak rajta, meg a lányom tabletje, ami szintén 5 éves.
Lehet, hogy kevésbé érdekel az ilyenfajta biztonság, de nem is parázok, mint sokan, hogy egy hónapja nem jön biztonsági patch, akkor nem tudok aludni, jó, hogy nem vágnak eret, mert késik a frissítés.
Ha lenne valaki, aki be akarna törni, akár gépre, akár telefonra, akkor be is fog, hiszen ezt akarja, azon fog munkálkodni, hogy sikerüljön.
De ez csak az én személyes véleményem, lehet rosszul állok a dolgokhoz és rettegnem kellene. -
Aurig@
őstag
Azért lecserélni valamit, mert nem kap frissítést, számomra furcsa.
Nekem egy Asus AC57U van lassan 6 éve és fogalmam sincs, hogy kapott e ez idő alatt valamit.
Tévém 10 éves volt a nyáron, erre én tettem rá az utolsót, ami 2018-as, médialejátszó 2020-as, Blu-ray lejátszó, talán 2019-es. Ennyi erővel mindent kukázhatnék.
Telefonom Android 12-vel megy, újabb nincs. Semmilyen frissítést nem kapott már vagy 3 éve, és még mindig hibátlanul működik, akárcsak a fentebb említett cuccok. -
beller
aktív tag
-
bgaborj
csendes tag
Elég sokat olvasok klinikai tanulmányokat (orvosigazgató vagyok egy eü. cégnél), amit írsz, hidd el, hogy nincs teljesen úgy. Az emberi szervezetet érintő kis változásokról (mert itt azért nem egy durva, erős hatásról beszélünk) egyértelmű, erős bizonyítékot csak randomizált, nagy létszámú klinikai vizsgálatokkal lehet szerezni. Ezek rendkívül drágák. Csak akkor kerül rájuk sor, ha valakinek erős anyagi érdeke fűződik az eredményhez, és szponzorálja őket. Ez nem az az eset. Engem már az is meglepett, hogy kisebb tanulmányban találtak EEG-eltérést.
De be is fejezem, mert kapok majd a fejemre, hogy szétoffolom a topikot.Viszont az alapvető kérdésem még mindig áll. Tud valaki olyan 5G LTE routerről, amelyikben időzíteni lehet a wifi kikapcsolását?
-
bgaborj
csendes tag
Nagyon köszönöm ezt a jó kis összefoglalót. (Még nem működik bennem a reflex, hogy egy témában automatikusan megkérdezzem a chat gpt-t.) Az eredeti cikkeket jó lenne látni, (az általad linkelt képernyőmentésben a hivatkozások nem műlödnek), de az említett "kisebb EEG-eltérések" bőven elegek ahhoz hogy ha minimális erőfeszítéssel ki tudok iktatni egy zavaró faktort, akkor megtegyem.
-
TeeJay
félisten
-
Multibit
nagyúr
-
exorcis2
csendes tag
-
kpityu2
addikt
-
TeeJay
félisten
Nem tudom de a proci azonos
Nálam most maradt az Asus BE58U, az Asus BE50 visszament és veszek még egy BE58U-t mert nagyon frankón tolja a panel lakásban 5GHz-en
Egy hete megy 24/7-ben torrent alatt 1000-es FTTH neten és semmi röccenés vagy akadás nem volt, minden telefonon hasít a wifiCudy WE3600 sem lehet sokkal rosszabb
-
kpityu2
addikt
-
TeeJay
félisten
BE230 nálunk vagyis ugyanúgy Broadcom BCM6764 proci van benne mint az AX58U-ba
Szóval itt a különbség a FEM-en lesz ami úgy tűnik a kínai routerekben erősebb vagy nem tartják be a limitet annyira mint a drágább márkák.
Ezen agyalok én is hogy a 3 router proci közül melyiket vegyem
Most Mediatek van de AC-s csak
wifi7 routerből Broadcom, Qualcomm és Mediatek van
Legtöbb routerben Broadcom lesz, Qualcomm elég kevésben van Mediatek meg szintén kevesebb.
Utána meg lehet azon agyalni hogy ha már megvan melyik procit válaszd akkor kínai márkából melyikben lehet mellé olyan FEM meg antenna hogy tolja ezerrel a wifit nagy körben
2hete csak teszteket bújok, próbálom összehasonlítani melyik mi tudhat
Legegyszerűbb persze az lenne hogy neten rendelek vagy 5 routert egyszerre, mindet tesztelem 2-3napit majd 4-et visszaküldök ami a leggyengébb
Nem tudom merjek-e ilyen paraszt lenni hogy ennyit visszaküldök amit más bontottan fog megvenniAlza-n figyeld melyikből van visszaküldött mert ott van árcsökkentett és abból talán tudsz matekozni hogy az előző vevő miért küldte vissza
-
blueye
veterán
-
4Grider
félisten
-
osonte
őstag
Nem tudja a 6GHz-et, de a tri-band-et így magyarázza (szerintem megtévesztő): [link] [kép].
Ez max 5835 MHz-ig megy fel és a 6GHz hivatalosan 5925 MHz-nél kezdődik.
A leírás szerint úgy 3 sávos, hogy a 2.4GHz + az 5GHz-et kettéválasztja az alacsonyabb és magasabb frekvenciára (ami már közelít a 6GHz-hez, de nem az) és azt így kettő külön sávnak számolja...
Ez például drágább, de 3 sáv (valódi 6GHz-el) Áfa és Vám az árban, előrendelési akcióban: [link] . -
Soma01
veterán
-
Dr.NX
Topikgazda
-
kpityu2
addikt
Cserélhető antennás router kell és szabványos csatlakozóval lehet csatlakoztatni. Nekem sok évig jött 2 Km-ről egy ilyennel a net, egy ofszetparabolába volt téve. Igazság szerint azt nem tudom, hogy a beépített mesh wifi backhaullal megoldható-e, de lehet vezetékes backhault egy AP-Kliens párossal. Gyakorlatilag csak a vezetéket váltanád ki a wifi átlövéssel. Igazából csak egy ötlet.
[link]
[link] -
Soma01
veterán
-
kpityu2
addikt
-
Soma01
veterán
-
Alex91
félisten
-
-FreaK-
veterán
-
Soma01
veterán
-
blakey
titán
-
tha_answer
őstag
Kabelezni direkt nem akar? Cat7 mindenhova ahova lehet...
Wifire arra figyeljetek h a 2.4 frekin is tudja az ax-t.Igy kerek perec nehezen lehet valaszolni mert a helyszinen dolnek el a dolgok.
Pl ha kijelenti hogy csakazert se utp kabelez akkor erdemes lehet triband mesht.
De ha az egesz telken akar zombulni akkor van 220 mindenutt, mehetne melle cat7 is.
-
dkess
őstag
Szia,
Esetleg némi részletek? Ennyi info alapján vegye meg azt a "TPlink-et nézett 22e Ft környékén" ...
Pl. hogy néz ki az a ház (nem a színe érdekel), a 2db jelerősítő (ezek pontosan micsodák?) hol van és miért, hogy néz ki a kábelezés a házban, mennyi is milyen kliensek - különbontva a vezetékes és vezetékmenteseket, milyen internet van pontosan?
A 2db új jelerősítő elég "kapufa" volt. Nem ártott volna kérdezni előtte illetve a választ követően elindulni a megoldás irányában. Ezek mennyire újak - 14 napban benne vagyunk még például?
-
blakey
titán
-
Sedus
csendes tag
-
petipetya
nagyúr
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
woodworm
veterán
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
n@p@lm
addikt
-
Jozsó
tag
-
Jozsó
tag
-
MaCS_70
félisten
-
Jozsó
tag
-
woodworm
veterán
Korábban már többször leírtam, hogy mit érzek a "hiányos" tudású ax routerekről. Nem akarok én senkit lebeszélni, de szerintem a 160MHz-es csatornaszélesség hiánya olyan tényező, ami később visszaüthet.
Nem számolva a xiaomi harmadik rádiójával, mindkét eszköz ax3000-es. A 2,4 GHz-es rádió ugyanolyan specifikációval rendelkezik, az 5GHz.-esnél viszont van egy kis turpisság, mivel a xiaomiban 4x4-es (4 dedikált antenna), az asusban pedig 2x2-es (2 dedikált antenna) rádió van. Mivel a 4x4-es kliens csak elméleti lehetőség és nincs 160MHz-es csatornaszélesség, a legelterjedtebb ax200-as adapterekkel az asus jóval nagyobb sebességgel fog kommunikálni.
A legnagyobb átvágás ez a fizetett cikk, mivel nagy része a 4 stream és a 160MHz előnyeiről szól. -
woodworm
veterán
-
blakey
titán
-
MaCS_70
félisten
-
blakey
titán
-
vicces
addikt
-
vicces
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
mrmft
senior tag
Asus AX56U / AX58U / AX88U ezekre van Merlin FW.
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel) -
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
antikomcsi
veterán
-
Shingen
addikt
-
btomi9
aktív tag
-
btomi9
aktív tag
-
Shingen
addikt
Még annyi előnye van az 5GHZ-nek, gyorsabb mint a 2.4GHZ, viszont az 5GHz érzékenyebb, a falakra kisebb a hatótávja.
Wifi analizerrel, mérj egyet mennyire telített a környék ahol laksz.
Ha a 2.4GHZ nézem a TP-Link TL-WR1043ND v2 erősebb a jelerőssége olcsóbb is mint a 3600, de 3600 erősebb a hardware. -
Shingen
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
● Olvasd el az összefoglalót!
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- PlayStation 5
- Vészhelyzet: tönkreteheti a Garmin eszközeit a legújabb frissítés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13" M2 / 16GB / 256GB 144 ciklus, kifogástalan
- MSI 274UPF E2 4K / RapidIPS / 160hz
- Acer Aspire 5 A515 15col FullHD / i3-11gen/ 12gb ram / 256gb SSD + 2,5col ssd / WIN11
- Lenovo Ideapad 530s / Ryzen 7 AMD / 12gb RAM / 256gb NvMe ssd / WIN11 / Világitó Bill
- EVGA RTX 3080 10GB GDDR6X XC3 ULTRA GAMING Eladó!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nekem egy kőkorszaki zyxel szolgáltatós wifi 5 öt fog váltani úgyhogy nagy reményeket fűzök hozzá 

Gubek-Einste
Dr.NX