Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26952) A`rpi válasza JackFeryll (#26946) üzenetére


A`rpi
addikt

Ez minden játéknál adott, FIFA, mint olyan, példának okért multiplatform.

Ha nem boldogulsz keresd fel az xone topikot biztos segítenek.

(#26953) #95590400 válasza bajnokpityu (#26943) üzenetére


#95590400
törölt tag

viszont ő legalább nem a farkát szürkéjét jár be méricskélni a topikba, hanem gyakorlati tanácsokat ad, főleg azoknak, akik mondjuk az első projektorukat veszik. szokott emlegetni epsont is, főleg, ha valaki epsont akar venni, de egyébként meg árkategóriákat emleget, amiben az e betű mellett azért szerepelt acer, infocus, stb is.
szóval elég kiegyensúlyozottan teszi, és a közelében sem jár annak az önfelszopásnak, aminek mások. de legalábbis ellensúlyozza.

[ Szerkesztve ]

(#26955) bajnokpityu válasza #95590400 (#26953) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nem. ő abból indul ki, h az általuk forgalmazott márkát akarja venni emberünk. és mindent megtesz, h igy is legyen.

itt úgy illik, h ha vki eleve olyat akar, akkor pro kontra elmondja objektiv véleményét a saját és a nem saját márkákkal kapcsolatban. na ilyet még véletlenül se olvastam tőle. valahogy a saját márkák negativ tulajdonsága mindig kimarad.

optikák miatt én pl eleve nem venném a jelenleg futó epzonok egyikét se.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#26956) tobias88888 válasza tobias88888 (#26927) üzenetére


tobias88888
őstag

Úgy látom már nincs is. (Optoma HD141X volt 188ért)

(#26957) sirdenis


sirdenis
tag

Az mennyire valós adat , hogy az epson tw5210-nek dupla akkora a kontrasztjaa gyártó oldalán, mint a tw5200-nak. Ez mekkora difi a valóságban? Miben különböznek mèg?

(#26958) Palika71 válasza #95590400 (#26953) üzenetére


Palika71
őstag

"önfelszopás" :R már megint egy új szót tanulhattam. :)

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#26959) _Smooth válasza #95590400 (#26953) üzenetére


_Smooth
senior tag

+1

én sem értem ezt az ellene folyó hadjáratot.
Igen, egyetértek, hogy szakmai topicban, ahova reményei szerint az igényére szabott, szakmai tanácsért jön az érdeklődő, ne torzíthassák a képet pártatlanul, elfogulatlanul ajánlani nem tudó, csak a maguk hasznát figyelő értékesítők. Az ilyenért elég, ha bemennek egy e###cs-be, ahol a minőséget "szakértők" tálalják.

Megfelelő tudással, tapasztalattal pedig többnyire olyanok fognak rendelkezni, akik a szakmában dolgoznak, akik kezén tényleg sok gép átfut.

Az ilyen ostoba, robotszerű cenzúrákkal pedig csak azt fogják elérni, hogy akinek tényleg az adott gép lenne a megfelelő, nem fog erről infót szerezni, mert vagy egy kevésbé megfelelőt fog ajánlani, hogy ne sípoljon ph-police, vagy egyáltalán nem fog semmit javasolni.
Igaz, hogy még csak alig egy éve figyelem a topicot, de nekem abszolút nem tűnt elfogultnak, hiteltelennek - még akkor sem, ha valakinek sűrűbben tűnt fel egy bizonyos márka felemlegetése (mert alapvetően legtöbbször olyan körülmények közé, olyan igényekkel, olyan árszegmensben keresgélnek, ahol ez adja leginkább).
Amikor először jöttem ide keresgélni, csak a Benq 1070-esről lehetett olvasni. Nem bántam meg, hogy azt vettem, és akkor az Epson tw5200 volt még porondon nálam. De a 3D-jét pl nem ismerem az LCD-knek, amúgy meg nem vagyok benne biztos, hogy ne lenne épp oly megfelelő az is (vagy akár jobb is) számomra egy nem tökéletesen fekete szobában.

Mennyivel rosszabb az, mikor XY (lassan legalább olyan sűrűséggel) egy olyan gépet ajánlgat az érdeklődő számára "még egy deákot rádobsz és ennél jobb géped nem is lehetne"-hez hasonló hangzatos marketing körítéssel, amitől amúgy épp szabadulna.
És számomra egyébként ez se megvetendő. Valaki valszeg tényleg jól járna vele - amennyiben tényleg figyelembe veszi az ajánló az érdeklődő igényeit is.

[ Szerkesztve ]

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#26960) AVhelper válasza sirdenis (#26957) üzenetére


AVhelper
senior tag

A dinamikus kontrasztarányra vonatkozó adatok szinte semmit nem érnek.

Az EPSON EH-TW5210-ben (valamint az EH-TW5300-ban és EH-TW5350-ben) egy az elődmodellhez képet átdolgozott automatikus fényszabályzó írisznek köszönhetően javítottak a dinamikus kontrasztarányon, de valójában ezek az új vetítők natív kontrasztarányt tekintve talán csak azért lehetnek kicsit jobbak az EH-TW5200-nél, mert nagyobb a fényerejük annál. Sajnos a fekete szint ugyanúgy nem az erősségük, de aki nem tud vagy akar ideális körülmények között vetíteni, annak ez egyáltalán nem biztos, hogy gondot jelent.

Az új vetítők új videoprocesszora zajtalanabb képet részletgazdagítást és képkocka interpolációt is kínál valamint az elődnél sokkal jobb 25 ms input lag-ot. Az új vetítők lámpája ECO módban hosszabb élettartamot ígér.

[ Szerkesztve ]

(#26961) #95590400 válasza bajnokpityu (#26955) üzenetére


#95590400
törölt tag

te meg az általad preferált árszintű projikból indulsz ki. ez nagyrészt még irrelevánsabb.

(#26962) #95590400 válasza _Smooth (#26959) üzenetére


#95590400
törölt tag

nálam már elérte azt a szintet, hogy kipróbálok lehet majd egy beugró fullhd epzont, legfeljebb visszaküldöm (fogalmam sincs, melyik webshopon érdekelt, de kiderítem :DDD, hadd örüljön).
szerintem mire lemegy a 4000 óra az észerben (vészesen fogy, 10 naponta 2 napot kell már járatni full módban, mert annyira villog a pilács, pedig nincs benne 1000 óra), addigra se lesz értelmes led projektor :DDD
egyébként is, 10 év után egyre inkább elegem van a szivárványból meg a színkerék hangjából.
mondjuk az lcd tévék képét meg kifejezetten rühellem.

[ Szerkesztve ]

(#26963) _Smooth válasza #95590400 (#26962) üzenetére


_Smooth
senior tag

Én is elég érzékeny vagyok a szivárványra, de szerencsére a 1070 esetén teljes mértékben tolerálható.
Szeretem a színeit (még így kalibrálatlanul is), a dinamikáját - már 2D-ben is lemászik a kép a vászonról, nemhogy 3D-ben.

Tegnap volt szerencsém megnézni egy HW40 képét is. Kalibrált cucc, full fekete helyiségben. Szó se róla, szép képe van, még láttam is a difit az enyémhez képest. De egy dologról tudott csak meggyőzni, az a különbség ami egy (ráadásul még kalibrálatlan, nappaliban elhelyezett) 1070-eshez képest volt, nekem baromira nem ér meg akkora többletet.
Én se szeretem az LCD TV-k képet, és hagy némi kívánni valót a kis benq-m képe is, főleg, h még csak nem is dedikált moziszobában van, de sokkal többet nyom nálam a latban a film, a filmélmény, mint a megjelenítő feketéjének mértéke.
És ha már a fehér falakkal adunk egy pofont is még ennek, akkor meg már mit számít az LCD-DLP difi?

De mondom, még egyedül a 3D-jükre lennék kíváncsi. Mert azzal eddig (TVket és mozit is idevéve - és sajnos Pana plazmához nem volt szerencsém), egyedül a DLP gépek tudtak lenyűgözni.

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#26964) BBéci válasza _Smooth (#26963) üzenetére


BBéci
titán

A TW9000 és a 9200 3D-je teljesen rendben van, a kisebb modellek közül a 6100 volt nálam, azt semmilyen szinten, még ingyen sem kérem, mert vállalhatatlan a kontrasztja és a feketeszintje.

Sajnálom, hogy a tegnapi csipkelődésem ellenségeskedést szült, semmiféle bántási célja nem volt. Nem is lehetett, mert mint említettem, magam is Epson kedvelő vagyok, a kicsit necces optikák ellenére. Közel 1 millióért adhatnának jobbat is, de számomra így is élmény egy TW9200-zal házimozizni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26965) _Smooth válasza BBéci (#26964) üzenetére


_Smooth
senior tag

Részemről elsősorban inkább az adminoknak szólt a dolog...
Amit néha művelnek, azt egy egyszerűbb szkript is el tudja végezni (o-oo, márkát látok a HSZ-ben, bünti! Ajjaj, itt egy hidetést/webshopot látok a bejegyzésben, letiltjuk!) Egy bot nem mérlegel, nem nézi a szövegkörnyezetet, a valós tartalmat, van-e hasznos infó, tanács mellette, valóban az lesz-e a termék, amire szüksége van a kérdezőnek.

Hogy megkönnyítsem a dolgukat, igen, ez személyeskedés volt. Kérnék én is egy bant, warnt egyebet... :((( úgyse leszek 3 napig gép közelben :D

Egyébként meg szerintem azzal sincs baj, ha valaki belinkel egy általa meghirdetett terméket, ha korábbi igényfelmérés és diskurzus alapján az derült ki, hogy olyat venne az illető.
Én is így jutottam a magam vetítőjéhez.
Tudni kéne mérlegelni, hogy az valóban csak behányt hirdetés-e, vagy esetleg a kérdező számára hasznos, segítő tartalom-e.

[ Szerkesztve ]

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#26966) BBéci válasza BBéci (#26964) üzenetére


BBéci
titán

Kifutottam a szerkesztési időből.
Íme az Epson TW9200 a nappalimban:

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26967) #95590400 válasza _Smooth (#26965) üzenetére


#95590400
törölt tag

gomba
zuzmó
moha
vasutas
rendőr

admin
moderátor

:DDD

[ Szerkesztve ]

(#26968) _Smooth válasza #95590400 (#26967) üzenetére


_Smooth
senior tag

Úgy érzem, a következő 3napban Te is nagyon rá fogsz érni... esetleg jössz Te is Győrbe? XD

(ahj, ez most egy reklám volt a legjobb karácsonyi vásárnak bp 300km-es körzetében - pedig még hasznom se származik belőle :D)

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#26969) Rick4 válasza _Smooth (#26965) üzenetére


Rick4
félisten

Azt én már nem is teszem hozzá, hogy ha neki eddig volt 8 espon vetítője (direkt így Írva, nehogy a script már takarítson) és másféléje nem, mégis hogy tudna nyilatkozni bármi másikról? A hozzászólások száma egy bizonyos határon belül (amit ő nem lépett át) szabadon válaszható, ha neki napi 40 hozzászólásnyi mondanivlaója van, és ebből 39ben oda van írva au Espon, akkor ez a saját döntése volt, a többiek meg vagy elolvassák a hozzászólást, vagy hallgatnak rá, vagy nem, és ez meg az ő hozzászólásuk volt. Ha nekem a W1070-esem megfelel, nyugodtan ajánlom másoknak is, akár minden projektoros topicos hozzászólásomban. De hogy ezért járna-e valami, hát, nem hiszem. :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#26970) cinemazealot válasza _Smooth (#26968) üzenetére


cinemazealot
addikt

Még szerencse, hogy hétvégén nekem is lesz programom, így nem fogok unatkozni, ha a topic kicsit leáll, mert mindenkit lejegelnek hosszabb-rövidebb időre. :))

(#26971) Kiskopika


Kiskopika
senior tag

Keresek grandview vászonhoz, fali konzolt. Olyat ami 40 cm eltartja a faltól? Amiket a google kiad azok mind egy adott márkához tartoznak. Ezek esetleg kompatibilisek más felfüggesztésekkel? Vagy márka specifikusak?

(#26972) menpee válasza _Smooth (#26965) üzenetére


menpee
aktív tag

Összefoglalóba ki lehet írni, hogy Benq W1070, topic zárható :))

,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

(#26973) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Sziasztok!

Mint látjátok elvállaltam a Topikgazda szerepét és szeretném, ha a topik minél "hatékonyabban" működne, így gondoltam összeírhatnánk egy jó kis összefoglalót a projektorokról/típusokról előnyökről, hátrányokról, esetleg árkategóriásan is!
Biztos mondjátok most páran magatokban, hogy miért pont én, hiszen nem vagyok nagy szakértő és én is csak egy belépő projival vetítek, de felkértek, így igyekszek segíteni!
Célom az lenne, hogy az ideérkező újaknak és az esetlegesen már haladónak mutassunk egy irányt a projektorok világában!

Előre is köszönöm azoknak, akik segítenek ebben!
üdv

Janaboy

(#26974) StLui válasza Janaboy (#26973) üzenetére


StLui
veterán

Sok sikert, jó munkát, ahogy elnézem jobb pillanatban nem is érkezhettél volna ;]
De tényleg respect, hogy elvállalsz egy ilyet :R

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#26975) Dexar007 válasza Janaboy (#26973) üzenetére


Dexar007
veterán

;]

Give me your cum,bull!

(#26976) Norbi 72 válasza Janaboy (#26973) üzenetére


Norbi 72
veterán

:C

Részvétem!

;] :DDD

(#26977) A`rpi válasza Janaboy (#26973) üzenetére


A`rpi
addikt

Amit én szívesen látnék az összefoglalóban:
DLP működése, előnyei hátrányai.
LCD működése, előnyei hátrányai.
*LCOS vetítőkről
LEDes vetítők előnyei hátrányai.
*Mindent 3D-ről
Ár érték arányban "best buy" DLP vetítő
Ár érték arányban "best buy" LCD vetítő
Ár érték arányban "best buy" LEDes vetítő
Fentebbiek csúcskategóriából.
Projektor üzemeltetése, karbantartása.
*Házi barkács megoldások
Vászon vs fal. pro és kontra (nyilván sokak számára nem kérdés, de azért mégis.)
Dedikált moziba tervezéshez hasznos tanácsok
Kalkulátor használatához tippek.
Milyen HDMI kábelt
Tartó konzolok
*Hivatalos bemutatótermek
*PH! "moziszobái", ki mivel és hol vetít?

Tudom, menjek a... ;]

Jó munkát hozzá, két témakőrt én be is vállalok szívesen:
DLP működése, előnyei hátrányai.
LCD működése, előnyei hátrányai.

Többiek is nyugodtan válogathatnak kedvükre. :K

[ Módosította: MurdR ]

(#26978) Norbi 72 válasza A`rpi (#26977) üzenetére


Norbi 72
veterán

+1 :K

Ár érték arányban "best buy" DLP vetítő

Ezt tudom,az 1070-es. :D

[ Szerkesztve ]

(#26979) A`rpi válasza Norbi 72 (#26978) üzenetére


A`rpi
addikt

;)

[ Szerkesztve ]

(#26980) Márton válasza A`rpi (#26977) üzenetére


Márton
nagyúr

+3d-ről néhány szó

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#26981) AVhelper válasza A`rpi (#26977) üzenetére


AVhelper
senior tag

A LCOS vetítőkről nem is hallottál?

Mi alapján és ki dönti el, hogy melyik lesz a "best buy"? Vita lesz ám ebből.

(#26982) gyeniko válasza AVhelper (#26981) üzenetére


gyeniko
őstag

Szerintem az LCOS és SXRD az LCD-k közé sorolható.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#26983) AVhelper válasza gyeniko (#26982) üzenetére


AVhelper
senior tag

Márpedig alapvetően másként működő két rendszerről van szó. A LCOS (az SXRD is LCOS csak a Sony saját márkaelnevezése) panelekről visszaverődik a fény, a 3LCD paneleken pedig átmegy. Ebből adódóan hiába mindkettő folyadékkristályokkal operál, eleve más a panelek felépítése, mások az ilyen vetítők jellemzői, stb. stb. Úgyhogy nem sorolhatóak egybe.

(#26984) cinemazealot válasza A`rpi (#26977) üzenetére


cinemazealot
addikt

Maximálisan támogatom az elképzelést és Janaboy-nak is maxi respect. :R

Talán még a házi barkács megoldásoknak is lehetne szentelni egy témát, szerintem vagyunk egy páran, akik előbb ragadnak szerszámot, mint mennek el vásárolni (bár nem tudom, ezek elférnek-e az összefoglalóban).

Viszont a "best buy" kategória tényleg fogós kérdés, mert az állandóan változhat. Évente ki lehet ugyan jelölni egyik vagy másik típust, de az sem lesz örök, ezért a bevezetőt állandóan hangolni kell majd.

(#26985) Malykul


Malykul
csendes tag

Sziasztok!

BP-en és környékén hol van olyan szaküzlet, ahol tudnék venni plafontartót az LG1500g-hez?

Jártam már pár helyen, de még nem sikerült találni, ja és totál a plafonra tenném fejjel lefelé, mivel kicsi a belmagasság (pince)....

Köszi előre is...

(#26986) A`rpi válasza AVhelper (#26981) üzenetére


A`rpi
addikt

Nincsenek kőbe vésve a fentebbi témák. :K

Ha te kifejezetten szeretnél írni a LCOS vetítőkről, áldásom rá. :R

Ár érték arányban "best buy" kérdés most is el van dőlve,
különösebben nem kell magyarázni.
Arról nem is beszélve, több ársávot is meg lehet jelölni.
És egyáltalán nem kötelező egy modellről kijelenteni hogy ez a no1.

Nevem melletti "rang" egyáltalán nincs összefüggésben azzal hogy én ide írok.
Nem vagyok a téma szakértője, csak kedvelem a témát, pusztán azért írok ide. :K

(#26987) _Smooth válasza A`rpi (#26977) üzenetére


_Smooth
senior tag

Ezek szinte mindegyikéről több oldalas cikkeket lehetne írni, és már írtak is szakértők. Lehet, hogy elég lenne csak azokra hivatkozni.
Az LCoS kimaradt (pedig sokaknak van már itt is SXRD gépe), és tudtommal kb millás kategóriában pont ilyen gépeket tartanak "best buy"nak. - közben már mások is jelezték...
És akkor még lehet, hogy illene valahogy szétkapni prezenációs és multimédiás/házimozis felhasználásra.

Ideális moziszoba kialakítása esetén már az akusztikát is figyelembe veszitek, akkor már képbe kerül majd a hangfalak elhelyezése is?
Csak mert, ahogy nézem, ez itt inkább projektor topic (maga a vetítő), nem házimozi.

:R

[ Szerkesztve ]

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#26988) _Smooth válasza Malykul (#26985) üzenetére


_Smooth
senior tag

Mit jelent konkrétan az a "totál a plafonra"? Hány cm-t kellene lelógatni? (mivel a gépben nincs függőleges lencse eltolás, ezek a mennyezeti tartók pedig fix méretűek rövid hossz esetén)
Mediamarktban 22cm-est láttam. Ha ennél rövidebb kell, akkor kb csak webáruházakban találtam, esetleg Szepit kérdezd meg, Ő ajánlottnekem anno 13cm környékit, ha jól emlékszem.

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#26989) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat! :D Meg persze a segítséget! :K

Nagyjából is hasonlóan gondolkoztam, hogy először kidolgoznánk a kérdéseket, utána pedig mehetne a kifejtés, már az én fejemben is kialakult egy-két kérdés!

Janaboy

(#26990) kokov válasza A`rpi (#26977) üzenetére


kokov
tag

:C
Pontosan ez az, amit teljesen felesleges megírni, mert mindenki a teljes felsorolást egy 10 perces youtube videó megtekintésével megérti és kipipálja, aztán meg csont nélkül beveszi, amikor 10.000 óra üzemidőt hazudnak neki a magyar kiskereskedelemben egy típus mellé, amire még a gyártó is csak 6000 órát hazudik.

De mégis ezek a témák vannak felsorolva itt is. Szóval a Prohardver lapcsalád a felvásárlás óta Beginnerhardver akar lenni csak még nem volt meg a névváltás vagy lesz egy projektorok mélyvíz topic?
Nem lesz.
Az olyan információkat felejtsd el, mint
-izzók, milyen típusok vannak, mitől más a fényerejük,
gyártástechnológia ( továbbiakban mondjuk GYT) és ár összefüggései,
GYT és a maximális élettartam összefüggései
GYT- mint az izzó reflektorba fókuszálása (amivel a legjobb izzó fényerejét is pocsékba lehet vinni), aztán utángyártás – fényerő , „eredeti” izzó mitől eredeti, hogyan lehet felismerni
izzó üzemeltetése úgy mint az izzó begyújtása gyújtófeszültség jelentése, úgy mint az izzó táplálása azaz a hálózat (a konnektor amibe a készüléket dugod) és az élettartam összefüggései, a gép által biztosított tápfeszültség és izzó élettartam összefüggései, hőmérséklet és élettartam összefüggései és akkor ez még csak izzó volt mitől külön ficsőr egy projektornál hogy képes 24/7-ben üzemelni, mi az hogy gyárilag alulméretezett hűtés, egyéb hőmennyiséget disszipáló alkatrészek, azok élettartama, a hűtéssel összefüggésben a projektor mérete, ventik mérete, fordulatszáma, a szél és csapágyzaj, mikor lehet egy projektor halk és jó választás egyszerre, mi az hogy után hűtés

Kézenfekvő kérdés, hogy van e értelme képalkotási elméletekkel foglalkozni, ha az eredményeket szemrevételezéssel értékelni és összehasonlítani is tudod pillanatok alatt ellenben mi az hogy optika, az miből van, fém alkatrészek kontra műanyag alkatrészek, stb.
Abbahagyhatatlan, csak nem a Beginnerhardverre való téma.

(#26991) Dexar007 válasza A`rpi (#26977) üzenetére


Dexar007
veterán

Ezt,igy egy az egyben be lehetne masolni. :)

Give me your cum,bull!

(#26992) A`rpi válasza kokov (#26990) üzenetére


A`rpi
addikt

Lehet előbb gyorsan írtam le és azért nem sikerült elolvasnod.

Leírom lassabban:
Nem vagyok a téma szakértője, továbbá a fentebbiek nincsenek kőbe vésve.

Izzókról is lehet írni semmi kivetnivalót nem látok benne.
Csakhogy, projektorhoz fix az izzó. Így ennek megfelelően túl nagy mozgástér ebből a szempontból nincs ha meglévő projektorba kell izzó. Működési elv tekintetében egészen biztos. Minőségben már annál inkább de ez megint egy más kérdés.

Ez is egy megközelítés :R ha valaki fényforrás tulajdonságait megismerve szeretne vásárolni egy vetítőt.
Ezt elismerem.

(#26991) Dexar007
Ennyi erővel egy google.comos hivatkozás is bőven elég lenne az összefoglalóba.

Egy valamire való téma-összefoglaló ennél több, minthogy ilyen száraz külföldi fórumot linkeljünk. (Szerintem.)

Más kérdés erről nem én fogok dönteni, mivel nem én vagyok a topik gazdája.
Én csak egy lelkes felhazsnáló vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#26993) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Lefektettem pár kérdést, amelyeket hamarosan elkezdek/elkezdünk (aki segít :) ), kidolgozni, ha bármilyen kérdés kimaradt vagy úgy érzitek, hogy egy kérdés érdemes jobban szétszedni, azt szívesen fogadom!

Köszi!

Janaboy

(#26994) kokov válasza A`rpi (#26992) üzenetére


kokov
tag

Ahogy én sem. Végtére is, ha szakértő lennék miért látogatnék fórumot? Hogy játsszam az eszem? Arról van szó, hogy lehet írni csak a színkerékről 2 oldalt vagy be lehet mutatni egy videóval 2 perc alatt, hogy mi az a színkerék és mi a szerepe a képalkotási eljárásban és ezt a szerepét hogyan tölti be, ráadásul érthetően. Szóval senki nem fogja szövegesen olvasni egy ilyen weblapról.
Írod, hogy bevállalod a DLP működésének leírását, de ha gyönyörűen leírod (mivel nem vagy szakértő másolni fogod inkább gyönyörűen egy másik cikkről) sem a te írásodat fogom linkelni valakinek akit ez érdekel, hanem a videót, mert sokkal érthetőbben és gyorsabban lehet képpel és hanggal oktatni. Mindenki mást meg nem érdekel, de ha kezdőknek pontosabban vásárlóknak akar megfelelni a weblap, akkor ez mégis kell ide és minden topicba.
Erről beszélek, hogy alapjaiban megváltozott a Prohardver és a régebbi tagok közül ez még nem mindenkinek jött le. Innen a puffogás. Te nem fórumozóknak akarsz összefoglalót írni, hanem vásárlóknak szeretnél írni valamit, amitől megjön az önbizalmuk a vásárláshoz. Viszont fórumozókat hívsz segítségül, akik nem első vásárlók mégis a témáról szeretnének beszélni, ezért fórumoznak.
Az új tulajdonosok a fórumokon beszélgető embereket szeretnék humán erőforrásként felhasználni ahhoz, hogy készítsenek valamit, ami nem a fórumozóknak szól, hanem a vásárlóknak, akik nem fórumoznak, de közben meg ezzel párhuzamosan előadják, hogy azt is szeretnék, hogy ez a fórumozóknak tetsszen, mert attól meg be vannak tojva, hogy mélyebb ismeretekkel rendelkező emberek egyszerűen lelépnek, nem lesz válasz a kérdésekre és elnéptelenedik a fórum, vagyis inkább elsekélyesedik.
Nem szoktam hozzászólni a szakmai topikokhoz, de nem egyet néztem már végig itt, ami lement farok méregetésbe és passz. Szerintem nem ártana szem előtt tartani, hogy a tájékozottabb embereket, a fórumozókat mi érdekli mielőtt a vásárlókkal kezdenek foglalkozni.

(#26995) Gigi01 válasza BBéci (#26966) üzenetére


Gigi01
őstag

Tetszetős nagyon! :K
Jól néz ki,praktikus,és az akusztikára is jó hatással van!
Én is majd így akarom valahogy megcsinálni,a hátsó csupasz fal helyett könyvespolc,könyvekkel.
Lehet,hogy hosszanti elhelyezésre megyek rá,így lessz hely,a kialalkításhoz.
A kanapé mögött van egy kis mozgástér,ha jól látom?Nem tudsz olyan képet lőni,amin láthatóak a hátsó hangfalak?Nem is azok érdekelnek,csak az elrendezés. :)
Akár priviben,de ha nem,az se baj.

[ Szerkesztve ]

(#26996) AVhelper válasza Dexar007 (#26991) üzenetére


AVhelper
senior tag

Hogy ez az utoljára 2013. szeptember 25-én frissített iromány mennyire aktuális, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az abban szereplő projektorok közül ma már csak a BenQ W1070 és a "Panny 8000"-nek megfelelő Panasonic PT-AT6000E kapható (ezek se sokáig), a Mitsubishi pedig már teljesen fel is hagyott a vetítőgyártással.

Kicsit le vagy maradva, nem?

(#26997) StLui válasza Gigi01 (#26995) üzenetére


StLui
veterán

Nálunk a 35m2-es nappaliban, aminek a közepén lóg a Benq W1070, film végére 22-23 fok helyett felmegy 24-25-re a hőmérséklet, tehát termel rendesen, nincs az a vetítő oda nagyon bezárva?

Persze BBéci-t is kérdezem, mert ő tapasztalja ezt vagy azt!

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#26998) JackFeryll válasza JackFeryll (#26938) üzenetére


JackFeryll
őstag

Megvan a probléma: AMD Catalyst underscanneli a képet, vagyis az XBOX képe a normális beállítás.
Sajnos minden ehhez lett belőve.

Van olyan külső eszköz amivel le tudom skálázni képet kisebbre ? XBOX->eszköz->projektor ?

(#26999) #95590400


#95590400
törölt tag

mondjuk akkor már az alapoktól érdemes elindulni és gyakorlati szempontból.
vetített kép mozis mérete (thx ajánlás): 2, 3, 4, 5 méterekhez tartozó átló (inchben) és szélesség (cm-ben).
hol legyen a kép alja a néző szemmagasságához képest.
projektor elhelyezése: vagy valamin, vagy plafonról lelógatva, szükséges-e a trapézkorrekció, egyáltalán mi az, képeltolás lehetősége, jelentősége, miért lehet rá szükség. akkor ehhez képest pl. short strow projik.
környezet: sötétítés jelentősége + mennyire világos, sötét a helyiség -> szórt fény és a kontraszt.
fényerő (címke fényereje vs. valóság), minél nagyobb a vetített kép, annál inkább szükséges a fényerő.
ehhez szempontok a vászon kiválasztásnál: 1,4 gain vs 0,8 gain (szürke vászon).
hova vetítesz majd: fehér fal, vászon: motoros, kézi, fix, stb. előnyök/hátrányok
dlp vs. lcd.
és szerintem ezek után érdemes mélyebb technikai részletekbe belemenni, kicsit úgy felépítve, hogy visszautaljon az ember, minden mindennel összefügg, egy adott környezethez hol érdemes keresgélni, ha a maximumot akarjuk kihozni a gépből, helyzetből, milyen kompromisszumokat kell kötni.

[ Szerkesztve ]

(#27000) A`rpi válasza kokov (#26994) üzenetére


A`rpi
addikt

Összefoglaló azoknak van akik idetévednek, és szeretnének valamit kezdeni.
A fórumozó lehet egy potenciális vásároló, de lehet egy érdeklődő is.
Az összefoglaló egy objektív márkafüggetlen írás lesz,
nem a hasznon szerzés a cél.

Mivel ebben sem a topikgazdának sem nekem
semmi érdekelésem nincs és nem is lesz.

Valóban több oldalt lehetne írni minden fentebbi témáról.

Röviden pár mondatban célszerű leírni, akár a videó linkelése mellett. Nem doktori disszertáció kell ide, egy könnyen emészthető laza írás, minden egy felületen. Akit jobban érdekel az vagy kérdez, vagy jobban beleássa magát.

Szóval ez a fórumkivonat részben az itteni közösség tudásának egy részét fogja majd remélhetőleg tükrözni, amit egy hozzászólásban elolvashat bárki.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.