Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YM
senior tag
Audio CD-t mivel lehet a legegyszerűbben rippelni?
-
Essejó
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #35890 üzenetére
CamStudio Portable, ez a Camtasia ingyenes alternativája.
-
mezis
félisten
válasz
RaPiDsHaRe #35890 üzenetére
Üdv.!
oCam.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
A képernyőt szeretném felvenni (képpel, hangal együtt), arra melyik programot ajánlanátok ?
-
törölt tag
válasz
jozefgucci1 #35885 üzenetére
Openofficehoz van pdf import kiegészítő.
Ott pedig már te döntöd el, hogy mented wordbe, vagy szerkesztés után mented pdf formátumba. -
Met
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #35885 üzenetére
Egérrel nem tudod kijelölni a szöveget? Ctrl-C Ctrl-V
Ha képként van a pdf-be a szöveg (be lett scannelve egy papír és pdf formátumba lett elmentve) akkor egy OCR programmal próbálkozhatsz, az karakter felismerő program. Azt hiszem az újabb ms word-öknek van ilyen funkciója.
-
róland
veterán
válasz
b_alazs #35884 üzenetére
Androidon Tasker-rel megoldható, de elég bonyolult összeszedni. Pár oldalas a leírása egy egyszerű munkaidő nyilvántartó elkészítésének. Ebből kiindulva minden munkafolyamatra el kellene készíteni a megfelelő beállítást/kapcsolót. (Az angol leírás.)
-
Sziasztok ! Milyen program az ami PDF dokumentumot vissza-vagy átkonvertál word-be szerkeszthető lenne ?
Köszi előre is.
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:
Szükségem lenne egy olyan szoftverre, ami képes munkafolyamatok logolására.
Irodai, számítógépes munkáról van szó és statisztikai okokból egy-egy munkafolyamat hosszára vagyok kíváncsi. (70 emberről van szó, nem működik a stopprrel lemérem egyesével módszerA koncepció az, hogy mindenki saját maga tudna előre deffiniált munkafolyamatok között váltani és mondjuk egy start-stop gombbal vezérelhetné a mérést.
Ötlet?
Üdv,
Balázs -
d3zs0
tag
Üdv!
Létezik olyan program, amivel egy adott szövegnek meg lehet állapítani a szókincsét (hány db különböző szó van a szövegben), esetleg kilistázni (mindet egyesével)?
Előre is kösz a választ!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Márton #35879 üzenetére
Az csak opcionális, mivel élő rendszert le tud másolni, de az élő rendszer önmagát nem tudja felülírni. Vagyis csak az ugyanoda történő visszaállításhoz szükséges külső eszköz. Ami lehet boot-CD, vagy akár egy másik HDD, amin Windows fut, ehhez elég egy XP is.
Ha nem indulna a klónozott Win7, könnyen kijavítható a telepítőlemez boot-javító opciójával, ahogy itt is le van írva:
https://www.runtime.org/driveimage_faq.htm
XP-hez képest lehet komplikáció amiatt, hogy a bináris BCD-fájlban konkrétabban van azonosítva a partíció, mint az XP-nél a szöveges boot.ini fájlban, ezért korrekciót igényelhet, de a fenti módon megoldható.
MBR adott, bootszektort átmásolja, partíciót meg kell jelölni aktívként.
-
Márton
nagyúr
válasz
Doky586 #35876 üzenetére
Igen, képzeld nekem kb 3 évente egyszer van szükségem a dologra, akkor is csak rendszerpartíciót klónozok. (nagyobbra meghajtóra költözés vagy biztonsági rendszer létrehozása miatt..)
Emiatt nekem az a kényelmes, ha elindítok a rendszer alól egy progit, mely pár perc alatt átklónozza a C-t a megadott új meghajtóra, beállítja a boot sectort, mbr-t, minden szükséges dolgot, ami ahhoz kell, hogy a művelet után a C meghajtót fizikailag kivéve, tökéletesen ugyanazt a rendszert kapjam, fusson minden program. Igen: fusson minden program, ahogy az ment az xp-s xxclone időkben!Nem akarok vacakolni boot eszköz létrehozásával, file-ba menteni, stb.
Majd ha egyszer erre lesz igényem...köszi mindenkinek!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Márton #35872 üzenetére
Ugyanazt tudja, mint az XXCLONE, vagy valamivel többet:
https://www.runtime.org/driveimage-xml.htm
Hordozható kis program (legalábbis, ha egyszer telepítetted, utána már hordozható). Partíciót másolni, vagy lemezképbe is tud menteni.
Az XXCLONE ingyenes változata csak rendszermeghajtót enged klónozni, ennél nincs ilyen korlát.
A Windows árnyékmásolat szolgáltatását kihasználva olyannyira pillanatképet készít, hogy az élő rendszer, amikor hirtelen egy másik lemezen találja magát, "azt hiszi", hogy reset történt, és azután indult újra.
Holott csak a klónozás miatt történt a "filmszakadás".
-
Doky586
félisten
válasz
Márton #35874 üzenetére
Másoknak az az egyszerű ha kiírnak egy ISO-t egy pendrivera, és azzal utána mindent meg tudnak csinálni: partícióról-partícióra klónozni, partícióról fileba menteni, és fileból partíciót visszaállítani is!!!
Ha neked az az egyszerűbb hogy telepítgetsz a meglevő rendszerre, amivel mégcsak fileból visszaállítani sem lehet a mentést, és a többi programmal kompatibilitási probléma is felléphet akkor használd úgy...
-
akaido
addikt
válasz
Márton #35872 üzenetére
Pl: [EaseUS
Todo Backup Free 8.8] Ajánlott a Disk Clone opció. -
Márton
nagyúr
XP idején megelégedéssel használtam az XXCLONE klónozó progit.
Aktívan futó XP-t simán leklónozott egy másik meghajtóra, de úgy hogy
az újról indítva a rendszert, még a meghajtóbetűjelek is stimmeltek.
Minden gond nélkül ment a rendszer.
Na ugyanilyen egyszerű progit keresek, csak win7/32-t kéne klónozni..
Létezik? Eddig nem találtam, csak macerásat, boot-olósat, stb. -
akaido
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
poirot #35869 üzenetére
https://vivaldi.net/en-US/forum/vivaldi-browser/3831-bookmarks-export#29096
Normális UI-os megoldás egyelőre nincs, a progi könyvtárában lévő bookmarks fájlt kell másolni, átvinni Chrome-ba, és onnan lehet csak exportálni. Egyelőre evvan.
-
poirot
őstag
válasz
Sk8erPeter #35868 üzenetére
A Vivaldiban a beállításoknál csak importálást látok, exportálni a könyvjelzőket, beállításokat nem lehet?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
atesz117 #35867 üzenetére
"Be lehet már állítani, hogy fülön nyissa meg a beállításokat"
Tényleg? Na, ezt nem tudtam, jó régóta próbáltam utoljára, akkor még nem lehetett, de fasza, örülök, hogy már ez is van, lassan használható lesz."egyébként a Chrome bővítményeit használja"
A Vivaldiban is a Blink-motor pöfög, szóval egy részük biztos kompatibilis vele. -
válasz
Sk8erPeter #35866 üzenetére
Be lehet már állítani, hogy fülön nyissa meg a beállításokat, kiterjesztéseket, egyébként a Chrome bővítményeit használja
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
poirot #35865 üzenetére
Persze, megy.
Már van 64 bites változata is, de az egyelőre kísérleti változat (letöltőoldalon Vivaldi Beta 64bit (Experimental)) - de a lényeg, hogy majd lesz stabil is.
Lehet, hogy nem egy olyan erős szempont, de nekem egyébként pl. az sem tetszik benne, hogy a beállításokhoz KÜLÖN ablakot nyitnak meg, ezt nyomatják valamiért, amikor minden böngészőgyártó pont abba az irányba megy, hogy a többi fül között lehessen megjeleníteni a beállítások oldalát, legyen saját URL-je, sőt, külön az egyes opciókhoz is tartozzon URL (így akár könyvjelzőzhető az adott beállítás, elküldhető másnak, hogy ide navigálj, stb.). Valahogy ez engem nagyon zavar, de van még jópár apróság, csak most nincs előttem, és régen használtam, hirtelen csak ez jutott eszembe.
Mindenesetre jó látni, hogy van plusz egy talán idővel komolyan vehető alternatíva a böngészőpiacon. -
poirot
őstag
válasz
Sk8erPeter #35864 üzenetére
Azt hiszem átállok a Vivaldira. A könyvjelzőket, jelszavakat tökéletesen áthozta, itt még nem tiszta, hogy milyen módon lehet lementeni a könyvjelzőit, jelszavakat a saját formátumára. Valóban még vannak apróbb hiányosságok, nem tudom az összes ablakot ugyanarra a méretre beállítani, skineket még nem találok hozzá, vagyis még nem néztem annyira utána. Kitejesztéseket, nem tudom, miket használ, honnan lehet letölteni, De jóformán teljesen belaktam, a fentieket kivéve. 32 bites verzió, ahogy néztem, de szerintem annyira nem számít. Nem tudod, win 10 alatt megy?
Köszi a választ.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
poirot #35859 üzenetére
Szívesen, azért is ajánlottam ezt, mert a régi (Presto-motoros) Opera egykori CEO-ja, von Tetzchner indította a Vivaldit, elméletileg azzal a céllal, hogy a régi Opera-felhasználóknak kedvezzenek, annak világát próbálják visszaidézni - egy új böngészővel (2015 januárjában indult a projekt). Egyelőre még számomra eléggé hiányos, van jópár zavaró dolga, így nem tudtam rá átállni, de folyamatosan fejlesztik, szóval biztos lesz ez még jobb is. (BTW én is használtam a régi Operát, de azért már elég régóta átálltam róla, mert ma már használhatatlan.)
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Van rá valamilyen program amivel megtudom állapítani, hogy egy e-mailt (Thunderbird) melyik országból/városból adták fel, illetve egy Skype hívást melyik országból/városból kezdeményeztek?
-
dokee78
félisten
Tudtok ingyenes és bevált védelmi szoftvert pendrivra?
Például,ha elhagyom vagy ellopják,csak a jelszó ismeretében tud bele nézni. -
poirot
őstag
válasz
Sk8erPeter #35857 üzenetére
Figyelemre méltó ez a Vivaldi, köszönöm, sikeresen átrakta a könyvjelzőket, egy-két dolgot még nem találok, de kutakodom.
Köszi.
-
válasz
AeSDé Team #35847 üzenetére
Én a régi Jómagam offline szótárt használom.
-
poirot
őstag
Az Opera böngészőt használom, használtam, abból is a 12.17 verziót. Öregecske, sok mindent nem jelenít, viszont, emiatt sajnos kénytelen lennénk egy új böngészőre átállni. A legújabb Opera szóba sem jöhet, sok minden nem tetszik benne. Vagyis, a kérdésem a következő; melyik böngésző tudja a Yandex-en kivül "magára húzni" a az Opera könyvjelzőit kompromisszumok nélkül. A Yandex-el egyetlen bajom van, hogy ugyan vannak kiterjesztése(i), viszont nem tudom beállítani semmiképp a torrent file-okat a Transmission easy client kiterjesztésben. Ha ez sikerülne, akkor öröm és bódottság... Vagy esetleg más böngésző, ami szintén, be tudja húzni az Opera könyvjelzőket, és a fenti kritériumoknak megfelel. Köszönöm a válaszokat.
-
disy68
aktív tag
-
w.miki
veterán
Egérhez, van olyan program, ami rendszerszinten(xp) kezelné a gombokat?
A kis egerem oldalán van két gomb, szeretném, ha az a PGUP, PGDN műveleteket végezné.
USB-s egérről van szó, amihez nincs driver. -
Essejó
veterán
válasz
Sk8erPeter #35838 üzenetére
Ha már bootolhato ISO, akkor a Rufus ami kell. Ingyenes, tud magyarul is.
-
Ittnemaz
aktív tag
-
mezis
félisten
válasz
AeSDé Team #35847 üzenetére
Üdv.!
-
Essejó
veterán
válasz
asuspc96 #35840 üzenetére
CDBurnerXP Ingyenes, tud magyarul.
(#35847) AeSDé Team http://download.cnet.com/s/language-teacher-98-english-hungarian/
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Windowsra keresek offline, megbízható, nem túl nagy szótár alkalmazást minimum magyar-angol, esetleg német támogatással, több nyelvre nincs szükségem. -
asuspc96
senior tag
egyvalamit magyarázzon már el valaki kérem szépen...
miért van az, hogy méretben felmenne rá sok film, de percben már nem engedi...?
-
asuspc96
senior tag
Kellemes estét,
Ki milyen DVD író programot használ ami bevált ?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #35832 üzenetére
Ha már bootolható ISO-ról van szó, akkor ennél észszerűbb megoldás inkább olyan programot használni, ami közvetlenül az ISO-val dolgozva, mindenféle indítószektor-kinyerések nélkül tud pendrive-ra kiírni lemezképet... (Nem látom értelmét a plusz egy körnek.) Nekem ilyesmire eddig a fizetős UltraISO bizonyult az utratuti megoldásnak. Persze nyilván vannak tök jó ingyenes alternatívák is. Pl. vicces volt, amikor a Microsoftos hivatalos Windows USB/DVD Download Tool segítségével kiírt Windows-telepítő lemezkép nem volt hajlandó bootolni pendrive-ról (pedig többször is próbálkoztam, és emlékeim szerint két pendrive-val is szórakozott, másikkal jól működött, de összességében megbízhatatlan egy szar)... amint az UltraISO-val írtam ki ugyanazt a lemezképet, gond nélkül bootolt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Létezik olyan progi, amivel OS nélkül, USB-ről bootolva pixelhibát lehet kergetni?"
OS nélkül elég nehéz lesz. Egyébként ha már a DOS-t említetted, az is egy OS, főleg, hogy maga az OS szó benne is van, épp az az utolsó két betűje...(disk operating system)
(#35819) Kernel:
Igen, elég fárasztó tud lenni, végeláthatatlan munka a helyesírás-mániásoknak...Annyi topicban láttam már leírva a "net" szót "NET"-nek, mintha valami mozaikszó lenne, hogy már nem bírtam ki, hogy ne szóljak, ebben a topicban is többször előfordult.
-
energomatt
őstag
válasz
Kezdő vagyok #35835 üzenetére
Erre nincs meghatározható idő, mert a töredezettség mértékétől függ. Legegyszerűbb, ha automatikusra teszed a Windowsban. SSD meghajtókon viszont le kell tiltani.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Mennyi időnként vagy mikor érdemes töredezettség-mentesítő programot használni? -
Jazz
veterán
válasz
Kernel #35832 üzenetére
Big köszi!
(#35830) kispx:
Nem ismeresm live linux-ot. Azt hittem arra gondoltál hogy szedjek elő a linux OS-éből valamilyen fotót és azt bogarásszam. De gondolom akkor valahogy létrelehet hozni a live linux alatt R G B képeket, és azokat fullscrenn-ben megeleníteni....valahogy. -
dqdb
nagyúr
válasz
nonsen5e #35829 üzenetére
Töltsd le az Autoruns alkalmazást, az Explorer fülön görgess a lista a végére, és ott a
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\
ShellIconOverlayIdentifiersHKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Explorer\ShellIconOverlayIdentifierselemek alatt találod meg azokat a shell extensionöket, amelyek a képen hasonló icon overlay effekteket létre tudják hozni. 99%, hogy nyertél egy PUP-ot.
-
Kernel
nagyúr
Illetve van egy módszerem, ami más esetben is már bevált:
Az ISO-fájlból ki lehet csomagolni a CD voltaképpeni indítószektorát, ami ebben az esetben egy floppy lemezkép:
floppy_1.44.00.ima
A lemezkép kinyeréséhez megfelel a Total Commander ISO-plugin, vagy egyéb ISO-kezelő program, de az egyszerűség kedvéért feltöltöttem ide:
http://kernel.uw.hu/floppy_1.44.00.zip
Utána ezzel a programmal:
A floppy képét felírom egy pendrive-ra, és megkapom a bootlemezt, működik vele a gép, beleértve a "színező" programot.
Sajnos a pendrive mérete ezután a floppy méretével lesz azonos, de újraformázva visszakapom az eredeti méretét.
Természetesen ki kell csomagolni a ZIP-ből, én csak azért tömörítettem, mert így jobban kivédhetők a letöltés közbeni adatsérülések (hibát jelezne a kitömörítés), ezért ezt így szokás.
-
Kernel
nagyúr
-
Jazz
veterán
Létezik olyan progi, amivel OS nélkül, USB-ről bootolva pixelhibát lehet kergetni?
Nem kell hogy sokat tudjon, csak full screen-ben jelenítse meg az R G B színeket, meg White Black, és ennyi.
Noti vásárlás előtt nagyon hasznos lenne.
Köszi!
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Dluinet #35823 üzenetére
Köszi!
Igen, végül ez a legegyszerűbb megoldás valóban és ehhez program se kell...
A 4 gép már megvolt a saját HDD-ivel, a NAS pedig nem olyan régen jött hozzám, ezért gondoltam arra, hogy a gépekben lévő vinyók maradjanak meg, mintha mi sem történt volna, a NAS pedig plusz adatbiztonságot, állandó adatelérhetőséget hozna a képbe.
De ez a realtime dolgot programmal megoldani nem is olyan egyszerű... Az ütemezett mentéssel az a „gond”, hogy így nem minden pillanatban up-to-date a NAS tartalma. -
válasz
Sk8erPeter #35815 üzenetére
Oks...
Valszeg jogos'. Bár magamat ismerve van még egy csomó bosszantó írásmódom. A túlzott pontozás és a kötőjelezés idegen" szavaknál.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Pgraph #35820 üzenetére
A Windows részét képező Robocopy parancssori programnak is van hasonló módja (-mon vagyis monitor), de minél gyakoribbra állítom a figyelést, annál többször tekergeti meg a processzort. Nekem jobban bevált az ütemezett tükrözés (vagyis, ha törlök valamit a forrásban, az törlődjön a mentésből is, a legközelebbi futáskor), erre a Robocopy ideális. Vagy a Microsoft SyncToy is.
Ugyanakkor a topikban mintha ajánlottak volna olyat is, ami valós időben működik, de azt nem jegyeztem meg.
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Automatikus fájlszinkronizációra keresnék valami megoldást, NAS <--> 4 PC relációban (W 8.1 és XP van a PC-ken) .
A NAS lenne a 4 gép tükre, értelemszerűen ami történik az adott PC-n, azonnal követődjön le a NAS-on és fordítva, és persze real-time-ban (rezidens program). Nem nagyon találok használható alkalmazást erre...
Köszönöm. -
qwertly
addikt
válasz
bluemirage #35814 üzenetére
Köszönöm a válaszodat,még ha egy kicsit kioktató volt is.De nem sértődők meg hanem megfogadom amit mondasz
természetesen a jelszó nem admin admin és ehhez a hálózathoz nem férnek a diákok mert csak a tanáriba és az irodákba van.De mint írtam az a gond,hogy a jelszavak kiszivárognak és a az alapból lassú hálózat gyakorlatilag használhatatlan lesz.Ezért szeretném látni az épületbe levő 7db TP-link routeren hányan csatlakoznak és megtudjam nézni külön router szerint is a csatlakozott készülékek számát.De mint írtam nagyon alap tp-link készülékek vannak lehet alapból nem tudják már a tanári és irodai készülékeket lekezelni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bluemirage #35814 üzenetére
"úgy jutnak ki a NET-re"
Az Internetből rövidített net nem egy mozaikszó, nem is kell csupa nagybetűvel írni.Bocsánat, nem bírtam ki, mert annyiszor láttam már tőled és másoktól is, valamiért elterjedt még a 90-es évek tájékán ez az írási mód, aztán sokakban megmaradt.
(Amit valóban csupa nagybetűvel kell írni, az a .NET Framework.)
-
válasz
qwertly #35812 üzenetére
Gondolom, hogy ezek routerek vagy acces pointok LAN hálózaton vannak... és egy modemben végződnek és úgy jutnak ki a NET-re. A hálózaton látszódni kellene a routereknek. Ezért egy laptopról, vagy bármely hálózatra kötött eszközről az admin felületét el kell érned. Az Ip címét beírve egy böngészőbe. Ha pl. az admin jelszó sem lett megváltoztatva (admin/admin)
, akkor egy kisdiák is simán eléri helyetted a routert a hálózatról... majd belépve megnézi a wifi jelszót.
Ha nem megy, vagy nem értesz hozzá, akkor kérj segítséget informatikustól. Előtte annyit megtehetsz, hogy a kollégák MAC címeit összeírod egy listára (Mac adress, eszköz fajta, tulaj neve). Ez is idő mire a mobilokból és laptopról kiírod. Van más módszer is, amikor jelszó ismeretében egyesével csatlakoznak az eszközök és így tudod meg a MAC adresst az admin felületről és állítod be, de ez lehet, hogy nálatok nem életszerű megoldás... így jobb a biztos kézi lista..Amiről beszélünk (router beállítása) nagyon alap dolog, főleg egy TpLink-es felületen. Sajnos egy diák is simán tudja... pont ez a baj.
-
qwertly
addikt
válasz
bluemirage #35808 üzenetére
Szia!
Bocsi,hogy csak most válaszolok,igen itt is t-link van abból is egy olcsóbb verzió és én is gondoltam a MAC szűrésre mert most volt jelszó csere és már szinte lefagy a nett.Hiába van állandóan cserélve,és igazgatói engedéllyel kaphatják meg a kollégák de pillanat alatt elterjed a kód.Kérik a portások,hogy ne unatkozzanak délután és este ők tovább passzolják a műszaki dolgozóknak és természetesen a diákok is tudják lelesik a tanároktól.Utána meg sír mindenki,miért ilyen lassú a nett.Routert pedig nehéz elérni mert álmennyezet alatt van azt pedig nagyon macerás admin felülettét elérni.Hogy létrán ellok egy notival a kezemben. -
qwertly
addikt
válasz
DrojDtroll #35807 üzenetére
Szia!
Az ál menyezett alatt vannak és nagyon macerás megnézni,mert állandóan egy magasított létra kell amelyet valakinek megkel tartani,nehogy kidőljön alólam.Más: van ingyenes cd-dvd lemez katalogizáló program amely multiplatformos? -
andy83
aktív tag
Sziasztok!
Milyen programmal tudnám megnézni, hogy mi eszi folyamatosan a laptopom memóriáját?
A feladatkezelő nem mutat semmi durván kiugró dolgot, de most is 86% fizikai memória használatot jelez.i5 proci, 1TB HDD, 4GB RAM van a gépben, és egy firefox vagy chrome megnyitása is sok időbe telik, miközben nincs teleszemetelve a gép.
Egyelőre Windows 7 64-bit van rajta.
Van vmi ötletetek?
Előre is köszönöm!
-
válasz
qwertly #35802 üzenetére
A router ip címén keresztül meghívva a routert és ott az admin felület szerintem pontosan mutatja azt amit kérdezel.
A DHCP Client List mutatja a csatlakozott eszközöket. Az egyik legelterjedtebb router-nél pl. így néz ki.A router beállításait megismerve lehet korlátozni a csatlakozott eszközök számát, van sávszélesség kontroll, a mac adress címet felhasználva egy adott eszközre fix ip. és ezáltal adott szabály, is beállítható, míg a többi durvább szabály vonatkozik. Közösségi routert több okból sem szabad next --> next telepíteni (egyébként otthonit sem). Komoly jelszóval kell védeni ilyen esetben az admin felületét és a config beállításokat ki kell használni és mentést kell csinálni róla. Ha a diákok nem használhatják a routert, akkor pedig szinte csak a Mac adress szűrés jöhet szóba. Nálunk is így van a cégnél... 320 ember dolgozik, de csak kb. 10-15 kliens jogosult céges Wifi-t használni. A csak jelszó nem megoldás, így a Mac adress-hez rendel ip cím kiosztás adja a megfelelő védelmet...
Remélem tudtam segíteni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kókuszdió #35799 üzenetére
Olvasd el Kodiak videókészítő cikkjét, hátha segít (ő elég sok videót vett/vesz fel).
(#35791) TheProb:
Fizikailag törlődött a fájl, és úgy hoztátok vissza a pst-t? Vagy csak megsérült? -
qwertly
addikt
válasz
Doky586 #35804 üzenetére
Szia!
Elég hülye neve van rá fogok azért nézni,de mondjuk ilyenre gondoltam Evvel csak az a gond,hogy összes csatlakozást mutatta. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van valamely program amely megmutatná,hogy milyen kliensek kapcsolódnak egy meghatározott wifi routere?Adott egy kis iskola 6db wifis routerrel van megoldva az iskola wifis ellátása.De állandóan be van lassulva van úgy ,hogy használhatatlan.Szeretnénk látni,mennyi gép csatlakozzuk rájuk,hogy ez okozza a gondot vagy valami más. -
akaido
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- OpenWRT topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új HP 14 Elitebook 840 G8 FHD IPS 400nit i5-1135G7 4.2Ghz 16GB 256GB Intel Iris XE W11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest