- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
whYz
őstag
Sziasztok
Egy bongeszot keresek ami nagyon keves eroforrast hasznal, tehat nincs tele pluginokkal, nem csinal semmit a hatterben, keves ramot hasznal stb.
Kb hetente egyszer hasznalnam kb 5-10 percre igy nincsenek nagy igenyeim. Csak alap html oldalt neznek vele.Mit tudnatok ajanlani?
-
Hali Mindenkinek!
Egy adatmentő szoftvert keresek ami képes tudásban legalább annyira mint a Cobian de megbízhatóbb. (incrementális mentés, email küldés...)
Több telephelyre kell, egy közös mannagelhető felületen lehessen vezérleni a több telephelyet szabályok logok tekintetében. Fizetős szoftver is lehetőség. Win server futtatókörnyezetben, de ha linuxon is megy akkor mégjobb.
Köszönöm! -
cigam
titán
válasz
sanyek2 #34996 üzenetére
Akkor ne hagyd, hogy a program próbálja meg kitalálni, hanem te add meg neki kézzel az összes paramétert:
IMAP szerver: imap.citromail.hu
Azonosítód: felhasználoneved, "@citromail.hu" nélkül
Jelszó: az amit a regisztrációnál megadtálEsetedben az smtp lényegtelen, mivel nem akarsz levelet küldeni. Ha mégis, akkor a szolgáltatód smtp szerverét állítsd be.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Megoldást keresek erre a kérdésre, a Thunderbird-en kívül, mert az nem nyert.
Tudnátok segíteni? -
Kernel
nagyúr
válasz
SirAlo #34990 üzenetére
Szerintem legjobb a Roboform, 10 login tárolása ingyenes, de amúgy az árát is megéri.
Minden login egy titkosított fájl (passcard néven fut a programban, melyek mesterjelszóval is védhetők), ezeket lehet cserélgetni is. Például összeválogatni azt a 10-et, amire feltétlenül szükség van.
-
-
Troy.
addikt
Hello!
Szeretném lecserélni a LastPass jelszókezelőt valami másra (megbízhatóbbra?). Igazság szerint szerettem, de nem vagyok biztos benne, hogy felhőben kellene tárolni a jelszavaim.
Ti használtok jelszó kezelőt? Ha igen, melyiket?üdv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Taktoj #34982 üzenetére
Pedig emiatt nem kellett volna ilyen személyes jellegű információkat netre feltölteni, Paint ott van a Windowsban.
Beilleszted mindkettőt egy kellően túlméretezett fehér ablakba.
Először rádobja a másodikat is az elsőre, de azt csak egérrel le kell húzni alá.Utána a kijelölő eszköz segítségével körbevágni, másolás, majd ezt beilleszteni egy másik Paint ablakba. De azon a fehér mező (képméret) legyen kisebb a várható képnél. A beillesztés azt kitágítja a végleges méretre és kész.
-
Taktoj
aktív tag
válasz
Taktoj #34981 üzenetére
közben sikerült megoldanom... hatha valaki más is keresi a megoldást leírom.
online átméterező oldalon változtatás nélkül /a minőséget vettem eggyel visszább- levágta a felesleges tenyérnyi fehér helyeket felülről s alulról ami a szkennelés során keletkezett í gy photoscape összekapcsolás opciójában már tökéletesen egymás alá rakta két képet
-
Taktoj
aktív tag
Helló
igazolvány s lakcímkártya mindkét oldalát kellene egy oldalra egymás alá raknom.. de nem tudom sehogy sem megoldani. Photoshophoz s a gimphez hülye vagyok, valami egyszerűbb progi kellene, a photoscape sem közvetlenül egymás alá rakja őket. ha valakinek van tippje, megköszönném. -
artiny
őstag
letezik olyan progi amivel nyomtatásnal lehetséges bele nagyitani a szovegbe(pdf) ?(nagyok az ures,feher margok ....es nyomtatasnal pedig kicsik a betuk. Szeretnem ha konyebben olvashato lenne a szoveg)
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Van két "ok nélkül" lassú és instabil gépem, a probléma újratelepítés után is fent áll ugyh hardveres hibára gyanakszom, erre keresnék programokat. az se lenne baj ha külön alkatrészeket külön tudnám tesztelni.
CPU, RAM, Alaplap, és VGA valamint HDD tesztelésére szeretnék (Win7) program ajánlatokat kérniKöszi előre is!
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Ide írok hátha tud valaki segíteni!
Van egy videóm amit lényegében a WMP lejátsza, de nem lehet benne tekerni és hang az elején van de 2 perc utána már nincs! Tehát végig tudom nézni csak kicsit fárasztó, hogy 2 órán át kell nézni és tekerni nem tudok benne!!
Valamilyen progival esetleg lehetne stabilizálni, hogy én tudjak a videóban tekergetni és esetleg hang is legyen benne?! 2 órás a videó!
Előre is köszi a segítséget! -
gergo5991
őstag
válasz
Sk8erPeter #34968 üzenetére
Az ilyen ügyességi játékokban értékes nyereményeket lehet nyerni, ha a toppon vagy. Azért kéne. Nyertem már párszor, de már elegem van. Kb 500 méter után a játék követhetetlen. Más meg 1600 at csinál? na haggyuk már..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
gergo5991 #34966 üzenetére
"OMG", talán ha elsőre is értelmesen fogalmaztál volna, akkor nem futottunk volna tök felesleges köröket, és már rég túl lennénk az egészen. (Most sikerült leírnod érthetően, írhattad volna ugyanígy elsőre is.) Lényegében a kérdésed az, hogy létezik-e olyan bot, ami a világ összes játékára tök jól működik. Nyilván nincs ilyen, ha végiggondolod, minden játék más, a botnak valahonnan tudnia kellene, hogy mégis mi a cél, mit kell összeszedni/kikerülni/lelőni/stb. Tehát programozni kell az ilyen specifikus botokat, be kell tanítani, mi a dolga.
Még egyet elárulhatnál: mi értelme egy bottal lejátszatni azt a játékot, ami ezek szerint egy bizonyos nehézségi fok után játszhatatlan? Vagy csak haveroknak szeretnéd megmutatni, milyen ügyes voltál?
-
gergo5991
őstag
válasz
Sk8erPeter #34965 üzenetére
Egy bot kell nekem. megy a biciklis, a bot meg elemzi a pályát, ha az adott úthibát vél felfedezni, akkor le vagy fel fogja nyomni a gombot, mindezt online játékban. Szóval létezik valami program amiben ezt meg lehet csinálni, vagy esetleg online letölteni? Hát nem hiszem hogy ennyire nehéz lenne ez a kérdés. És még mindig nem játékot akarok csinálni. OMG
-
gergo5991
őstag
válasz
Sk8erPeter #34963 üzenetére
nekem egy program kell, ami a játékban lévő akadályokat kikerüli. le fel-t kell egy nyomoglálni a játékban, nem pedig játékot szeretnék fejleszteni.
Bírom, hogy rögtön mindenki eldönti hogy mit nem tudok csinálni, ahelyett hogy megmondaná hogy melyik nyomok kéne elindulnom. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
gergo5991 #34962 üzenetére
"mennyire nehéz csinálni eggyet (és miben kell) [...] Online web-es játékrol van szó"
Ha ezek a kérdések felmerülnek benned, akkor ne akarj böngészőalapú játékot fejleszteni, nagyon nem kezdőknek való feladat, főleg, ha az sem tiszta, milyen nyelvekben tudod ezt megtenni. -
gergo5991
őstag
Helló, azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan program, hogy mennyire nehéz csinálni eggyet (és miben kell), ami egy játékot játszana magátol: biciklis megy és akadályokat kel kikerülni le fel nyillal 3 sávban.
Azért érdekelne, mert 1 perc után már annyira begyorsul a játék, hogy szinte lehetetlen szemmel követni.
Online web-es játékrol van szó -
-
drmotto
őstag
válasz
bandras0226 #34948 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Hajdu.1 #34951 üzenetére
Nekem ezek a kedvenceim:
Ingyenes: Agent Ransack/FileLocator Lite
Fizetős: FileLocator Pro - az előzőeknek bővített verziója.
Nagyon gyors kereső, ad előnézeti képet is, nagyon sokféleképpen lehet vele szűrni.(Egyébként ha csak mappákra szeretnél keresni, akkor azt így tudod megtenni: [link].)
Ha pedig a fájl tartalmában nem szeretnél keresni, csak fájlnevek/könyvtárak több típus szerinti szűrését szeretnéd megvalósítani, hipergyorsan megtalálva, mi hol van akármelyik meghajtódon (hipergyors azután lesz persze, hogy indexelte a fájlokat/könyvtárakat, készít magának ezek elérési útjaiból egy saját kis adatbázist, amit fájlmódosítások után azonnal frissít is, ha a szolgáltatás is telepítve van, és fut a háttérben), akkor a VoidTools Everything nevű programjánál nem igazán találtam még jobbat:
Everything Search EngineNálam Windows-újrarakás után ezek is a kötelezően telepítendőek közé tartoznak.
-
cigam
titán
válasz
bandras0226 #34948 üzenetére
Nekem van egy ingyenes PDFconverter.exe-m. Sajna nem tudom honnan vadásztam le, de ha érdekel, akkor privátban elküldöm.
-
swoody
senior tag
Sziasztok,
Elszeretném adni a vinyót és előtte kéne csinálni rajta egy teljes törlést, tudnátok ajánlani valami működő fill zero programot?
Hdd wipe-ot próbáltam, valamiért nem csinál semmit vagyis hibát ír ki amikor törölni kéne a sectorokat, seagate gyári programja pedig nem ismeri fel a vinyót. -
Hajdu.1
tag
Üdv!
Keresek kereső programot, ami nem csak olyan felületesen nézi át a fájlokat ahogyan a windows xp beépített keresője, vagy akár a commanderé.
Olyat ami biztosan megtalálja amit meg kell találnia
Van ilyen?
-
sto1911
veterán
Olyan programra lenne szuksegem, amivel fel tudok venni makrokat. Az alabbiakra lenne szuksegem:
- egermozgas, klikkeles
- szoveg beirasa
- szoveg kimasolasa (elotte kijeloles vagy a CTRL+A bekuldesevel, vagy egerrel kijelolessel)
- szoveg beillesztese
- mindezt gombnyomasra "jatsza le", ha vegzet,, akkor alljon meg, majd ujabb gombnyomasomra csinalja meg megint a folyamatot
- lehetoleg portable
- freeVan ilyen? Koszi elore is!
-
Olyan appot keresek amivel pdf-et jpeg-be lehet konvertálni. Lehetőleg olyan amivel egyszerre több file-t lehet konvertálni és free.
-
andatti
senior tag
Amióta SD kártyát vettem, rengeteget bosszankodom, hogy play-ből letöltve a progit, sokszor/MINDIG csak telepítés után derül ki, hogy át tudom tenni sd-re, vagy sem... Pl: az időkép appja, nagyon jó, de nem rakható át, és több órámba telt, mire találtam normálist sd-re...
Szóval tudnátok ajánlani jó rádiós programot mobilra, ami fut sd-n és legalább olyan jó, mint a tuneln radio pro (amit most használok).
Esetleg office programot? (munka miatt sokszor mobilon nézek doc, xls, stb.-t, amiket emailben kapok...) Bár az office suite 8-at most telepítettem és sd-n van, de... biztos van ennél jobb sd-n futó is...
Persze, ha a play-ben lenne erre valami külön jelzés rendszeresítve, az maga lenne a kánaán... -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb helyen kérdezem, de hátha tudtok segíteni. Munkahelyemen eddig volt egy Server 2008-as gép meg több Win 7-es clines gép amire felvolt téve a rollback Rx program ami minden újraindításnál visszaállította a gépeket a beállított állapotba. A serveres gépen pedig fent volt a Rollback RMC program amivel lehetett vezérelni hogy védelem elvétele, snapshoot készítés stb. Most kaptam egy új gépet amire már a server 2012 r2 lett telepítve arra is feltettem az RMC-t, de azzal nem tudom vezérelni a cliens gépeket, pedig oda vissza pingelni tudom őket, tehát látják egymást. A kliens gépen is hiába állítom be a szerver fix ip címét amihez csatlakoznia kellene a védelmi programnak nem csatlakozik hozzá.
Ha meg a régi gép ip-jét írom be ahhoz egyből csatlakozik pedig az nem is fix ip-s.
Tűzfalat már kikapcsoltam egyszer hátha az, de nem.Lenne valami tippetek, hogy mi lehet itt a gond?
-
King Unique
titán
válasz
drmotto #34940 üzenetére
Vannak mindenféle uninstaller progik, mint pl. a Revo Uninstaller, vagy a Comodo Programs Manager, amik sokkal alaposabban takarítanak, mint a programok alap eltávolítója
Viszont ezekkel óvatosan kell bánni, mert volt már több panasz, hogy az ilyeneket használva egyeseknél megborult néha a Windows...
Én manuálisan szoktam törölgetni a "maradékot", de azt sem kell túlzásba vinni, mert a Windows a mocsokban érzi jól magát. -
drmotto
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan program, mai az eltávolított programok maradványait (könyvtárak, temp, egyebek) kitakarítja? Van egy jópár program amit most letörölgettem, mert nem kell, és a többsége azt írta ki, hogy nem szedett le mindent, törölgessem kézzel a maradékot.
A CC Cleanert néztem, de vagy nem tudja vagy csak én nem találtam meg benne.
KösziSzerk: ha számít, Win8.1 64bit
-
RudyD
tag
Teringettét, bekereszteztem én is. Gomen nasai. B-)
Van portableapps -nál is duplicate files finder , Illetve jópár más lehetőség is ha a ccleaner nem jönne be.
Sajnos szubjektív vélemény a ccleaner mostani ritka használata miatt elmarad... B-) -
King Unique
titán
válasz
Sk8erPeter #34935 üzenetére
HotSwapra gondoltam, mint írtam is, hogy több USB-s pendrive-val/ 2,5" külső vinyóval kipróbálva 7 alatt leszedte az illesztőprogit, de attól felfele már nem. És a pörgés leállítása se működött, de pendrve-oknál a LED se aludt ki. Míg a Win sajátjánál, illetve a másik 2 programnál igen.
Ezért mondtam, hogy USB-s cuccokhoz szerintem baromira nem sok értelme van ezt használni.
És igen, +1 az USB Safely Remove-nak, az a legjobb Windowsra.
Bár ott a Zentimo is, ami kicsivel többet tud [link], de azért egyik sem akkora létszükséglet talán, hogy az USR ne lenne elég. Illetve 1 cég gyártja mind a kettőt. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
King Unique #34913 üzenetére
"A korrektség kedvéért, igen annyit hozzáfűznék kiegészítésként, hogy Win7 esetén leválasztásnál valóban eltávolítja az illesztőprogramot is hülye módon USB-s eszközöknél. De Win8/8.1/10 esetén már nem tapasztaltam."
Most a brd által említett programra gondolsz, vagy úgy általánosságban? Csak mert ha utóbbi, akkor nem tapasztalom - vagy ez eszközfüggő, és nem sikerült reprodukálni?(Vagy annyira ritka jelenség, hogy nem tűnt fel, hogy akkor valóban eltávolította az illesztőprogramot eltávolításnál.)
Mondjuk saját gépen az USB Safely Remove-ot használom én is, igazából a legjobb, amit ismerek, és én is promón keresztül használom a teljes, legális változatot.
-
RudyD
tag
Üdv!
Netbook vásárlás előtt állok, érdekelne h mit lenne érdemes magammal vinnem gyors tesztre.
Elsősorban Open Source \ Free programokat szeretnék és hacsak lehet portable változatot.
HDSentinel, hwinfo, BatteryCare és BattStat már bekészítve, de mit lehet még érdemes ilyenkor?
(Gondolom memóriát csak teljes memtest -el lehet bemérni h tényleg jó-e...)
(Illetve az Aida nekem már túl soknak és kevésbé ingyenesnek tűnik ezen a távon.)
A két legfontosabb, h a hw jó állapotban legyen és az akksi valósan mennyit bír \ mennyire elhasznált.Egyébként minden egyéb ötletet, tanácsot, javaslatot szívesen várok! B-)
Előre is Köszönöm!
-
akaido
addikt
-
ZoPád
tag
Sziasztok!
Olyan monitor kikapcsoló programot keresek, ami csak egy általam beállított gomb lenyomása után kapcsolja vissza a képernyőt, nem pedig bármilyen gomb vagy egérmozgatás után. (a neten terjengő kis progik csak ennyit tudnak)
Ha nem tartaná meg a fókuszt futtatás után, hanem átadná a többi ablaknak, az úgy tökéletes lenne. -
dokee78
félisten
Tudtok egy jól működő üres mappa törlő programot?
-
-
Sziasztok!
Édesanyám diákjai most ballagnak 4. osztályból. Megkért, hogy péntekig készítsek neki egy 3 perces diavetítést fotókból, melyet majd a szülőknek bemutat a bizonyítvány osztáson. Nekem csak a Powerpoint jutott eszembe, mivel azelőtt nem foglalkoztam ilyesmivel soha. Van erre valami spéci alkalmazás, amivel igényesen és gyorsan el tudnám készíteni az említett dolgot? Ami esetleg jobban ajánlott vagy elterjedt.
-
Total Commanderben van könyvtár összehasonlításó, ezzel tudod törölni az azonos struktúra altt levő fálokat. Illetve van benne duplikáció keresés is (Find > Advanced > Find duplicate files) - azzal talán még könnyebb. A probléma az, hogy az üresen maradt könyvtárakat nem fogod tudni törölni vele, csak magukat a fájlokat.
-
htc07
addikt
Sziasztok!
Az évek alatt lett 5 partícióm, reinstalloknál össze-vissza lett backupolva minden.
Tudtok egy olyan szoftvert, ami felkutatja a duplikált fájlokat a partíciókon (és törli is őket ha azt mondom)?
-
King Unique
titán
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #34913 üzenetére
Igen, de ez szándékosan ilyen. Én egy olyan géphez használom, amihez az intel (direkt kicsi), az AHCI drivert rosszul írta meg, és nem hotswap-képesek emiatt a S-ATA portjai. Ezzel a programmal viszont az OS felé is szabályosan le lehet választani így is.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
1, Egy intel pentium mobil procit lehet valahogy húzni?
Egy kb 5-10%-kal kellene. Létezik erre program?2, Illetve van 4gb RAM a gépben, ezeket tudom gyorsítani valamivel?
3, most lesz újrarakva a win 8.1. Ebből kellene kihozni a legtöbbet, sokmindent próbáltam, de a progik többsége humbuk, vagy csak visszafolytja a gépet. Erre egy használható progi?
-
King Unique
titán
A korrektség kedvéért, igen annyit hozzáfűznék kiegészítésként, hogy Win7 esetén leválasztásnál valóban eltávolítja az illesztőprogramot is hülye módon USB-s eszközöknél. De Win8/8.1/10 esetén már nem tapasztaltam.
Ilyen formában, valamint, hogy a pörgést se állítja le, nem kapcsolja le teljesen az USB-s eszközt, én a Hotswapot ezekhez annyira nem preferálom... inkább akkor a Windows tálcás megoldása, vagy a fenti 2 program, utóbbiak tökéletesek. -
Predator2
addikt
Helló
Milyen webrádiós programot ajánlanátok amit nem hanyagol a fejlesztője (lehet ingyenes vagy akár fizetős is)?
THX
-
King Unique
titán
Mármint mire, hogy eltávolítaná az illesztőprogit??
Nem emlékeztem ilyenre HotSwap esetén, de direkt ki is próbáltam most Win8.1 alatt több pendrive-al és 2,5" külső merevlemezzel. Leválasztás után ugyanúgy felismerte egyből, nem telepített semmit, sőt, hiába volt bejelölve a meghajtó pörgésének leállítása, nem állította le a motort...az csak a Windows sajátja, illetve az általam fentebb említett 2 program esetén működött. Tehát, nem maga az USB-s eszköz vezérlője nem támogatta a funkciót.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #34909 üzenetére
Itt egy példa.
-
King Unique
titán
válasz
Kernel #34907 üzenetére
Igen ezt tudom, alap..
USB-SATA átalakítás, 2,5" táplálva USB-ről van, illetve Windowsnál ismert jelenség az aktív USB-port.
Hirtelen árammegszakítás, erőltetett parkolás, hogy árt-e, vagy sem akkorát neki, az kérdéses. Egy merevlemeznek (elvileg) ki kell bírnia, ha kihúzzák alóla a tápot, max, ha adatkapcsolat volt és pufferben a cuccok, azok azok vesznek el. Na de folyamatosan, x időn keresztül, több 100-1000 alkalommal megszakítani, és semmi negatív hatása nem lesz?? Hát nem tudom...
Windows, illetve Linux is a megfelelő helyre kattintva full leállítja, gondolom nem véletlen van azoknál se így beállítva gyárilag.
Igaz nem kísérleteztem ki, hogy ennek hiányában biztosan tönkremegy-e, vagy sem - bár hallani itt PH!-n is bizonyos esetekről - de nem is akarom kísérteni a dolgot. Már hangra is bőven érezhető a kettő a különbség, hogy melyik az "egészségesebb".(#34908) brd: "Ugyanabban a portban akkor telepíti újra, ha a leválasztásnál használsz valamilyen külső programot, ami nem csak leválasztja, hanem az illesztőprogramot is eltávolítja a portról."
Ilyet nem nagyon csinál egyik külső leválasztó se. Ilyet csak Windows 8.x-nél láttam, ha gépházból távolítom el, mert az full leszedi az eszközillesztőt is.
Sőt, ha a Windows sajátjával választom le és uazt a portot használom, akkor is többször előfordul(hat), hogy újból telepíti egy restart, vagy akár újbóli csatlakoztatás után, tapasztaltam több rendszernél is. -
brd
nagyúr
válasz
King Unique #34904 üzenetére
Ha másik portba dugod, normális, hogy telepít programot, mert az a porthoz van kötve. Ugyanabban a portban akkor telepíti újra, ha a leválasztásnál használsz valamilyen külső programot, ami nem csak leválasztja, hanem az illesztőprogramot is eltávolítja a portról.
-
Kernel
nagyúr
válasz
King Unique #34906 üzenetére
SATA-porton csak jelátvitel van (nem tápáram) a motor megállítása egy motorleállító parancs küldésével történik.
Én is jobban szeretem, ha sikerül szoftveresen leállítani a motort, de ha nem, akkor lekapcsolom. A HDD-k erre fel vannak készítve, a hangos kattanás sem árt neki, inkább megnyugtató, hogy rendesen parkolva lett a fej.
De van itt valahol egy szakmai topik, majd meg lehetne kérdezni a hivatásosoktól.
Nem tudom, szedtél-e már szét HDD-ket, azt a bizonyos kattanást én nem látom problémásnak. (Mindezt nem laikusként írom, korábban videoszervizt is üzemeltettem stb. vagyis van némi rálátásom.)
-
King Unique
titán
válasz
Kernel #34905 üzenetére
Hát azért ezt így nem mondanám....az ok, hogy az OS-ből le van választva és a fájlrendszer, adatok stb. ezáltal nem sérülhetnek, mert ugye az a lényeg. De pl. 2,5" külső meghajtók esetében, ha nem állítja le rendesen a motort is, nem veszi el a portról az áramot és úgy húzod ki, akkor "nyekken" egyet, + olvasófejet hangos kattanással kivágja, vészparkolást csinál. Azért ez hosszútávon, nem hiszen, hogy annyira jót tenne neki.
Hotswap jó progi ilyenre, esetleg még, a szintén ingyenes USB Disc Ejecter is ajánlható, amiben billentyűkombinációval is lehet lehet választani. Az USB Safely Remove meg maga a csúcs, az mindent tud, abban még parancssoros leválasztási lehetőség is van. Igaz fizetős, de szokott lenni promója itt a PH!-n.Illetve pl. Linuxok esetében se minden felületen állítja le rendesen. Cinnamon, Mate, vagy Ubuntus Unity-t megnézve, az asztali ikonra, vagy a fájlkezelő ikonjára kattintva van biztonságos leválasztás opció, ami full leállítja. De pl. a Cinnamon paneljén, illetve KDE felületnél, szintén a panelen lévő, a Windowsos megoldáshoz hasonló kis ikon csak lecsatolja, de nem választja le rendesen.
Ahhoz én az Udisks parancsot szoktam használni, aminek gyorsbillentyűt is létre lehet hozni. Ha sdc1 a külső meghajtó, akkor így néz ki:udisks --unmount /dev/sdc1
udisks --detach /dev/sdc -
Kernel
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #34902 üzenetére
Egyébként az nem probléma, ha pörgés közben választod le, csak az átmeneti tár legyen ürítve, ez pedig mindenképpen megtörténik, ha a Windowsból bármilyen úton eltünteted, például az USB-ikonnal.
Továbbá van egy kis program, amit én jobban kedvelek, mert univerzálisabb. Az USB-ikonhoz hasonló, de leválasztáskor kiküld egy motorleállító parancsot is, ha úgy van beállítva:
http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm
Bár nem minden vezérlő viszi át ezt a parancsot. De ha nem áll le a motor, az sem gond, ha már szoftveresen le van választva, nyugodtan áramtalaníthatod.
A varázsló hülyeségeivel pedig nem kell foglalkozni.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok #34902 üzenetére
Látom nem fogadtad meg a tanácsomat...
Windows esetében többször előfordul, ha rádugsz egy USB-s eszközt, akkor elkezdi hozzá telepíteni ismételten az eszközillesztőt....holott elvileg első alkalom után már nem kéne még egyszer, de ezt eljátsza nálam is. Sőt, ha másik USB-portba csatlakoztatom, akkor is.
Ha rosszul települt volna fel az illesztóprogram, akkor meg sem jelenne rendesen a rendszerben a külső meghajtó, eszközkezelőben sárga felkiáltójel stb.
Szal ez az egész részben Windows bug, részben a WD szoftver kis hibája is lehet. Ha restart után viszont megszűnt, akkor nem értem, minek ennyit parázni rajta?? Ha annyira zavar, akkor rakd fel tisztán a legújabb WD programot, vagy mittomén. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Van pár darab My Passport USB 3.0-ás 2,5 colos külső adathordozóm,melyekhez fel van telepítve egy WD Smartware program(én gyakorlatilag a hardver biztonságos eltávolítására szoktam használni,mert ha csak simán választanám le a gépről,pörgés közben húznám le az adathordozót.)
Mivel megújult a feltelepített program,ilyenkor a frissítés után első alkalommal azt írja ki,hogy"az eszközillesztő szoftver telepítése",ha rácsatlakoztatok egy HDD-t.Volt egy olyan külső HDD,melynél a feltelepítés után kinnfelejtődött az értesítési területen ez az "az eszközillesztő szoftver telepítése"ikon,mely a számítógép újraindítása után eltűnt.
Esetleg rosszul települt volna fel az illesztőprogram,hogy ilyen történt?
Hagyjam így,vagy csináljak vele valamit? -
Gyick
őstag
Ismer vki olyan programot ami kézirássá alakitja a gépelt szöveget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 16: önfejlesztés önfotós oldalon
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- Házimozi haladó szinten
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák