- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
qwertly #34390 üzenetére
Az MS megoldása nem segít?
Windows áttelepítő -
Kernel
nagyúr
válasz
qwertly #34396 üzenetére
Nem tudom, nálad ez miben nyilvánul meg, de ahogy a képen is szerepel, egy "Imported Folder" alatt jelennek meg a korábban exportra kiválasztott mappák.
Tehát nem is írja, hogy az eredeti állapot állna vissza, de gondolom, igény szerint át lehet rendezni.
-
Kernel
nagyúr
-
rokendrol
senior tag
Van e olyan program ami egy szót a mondatban színesen vagy nem színesen villogtat folyamatosan,és ingyenes, és ezt a facebookra feltudom tenni ?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Windows vistárol állnék át a windows 7-re,mert noti váltás van.Nem tudom miképpen tudnám a vista levelezéseimet amely windows mail át vinni a windows live mail-ra.Ugyan ez igaz lenne a böngészőnél is amelynél vannak jelszavak előzmények kedvencek.probáltam a KLS Mail Backup de nem megy ha mail-ról állok át a windows live mail-ra.
-
Vasinger!
nagyúr
Chrome-Opera-Firefox 3-as közül melyik fut a legjobban gyengébb gépeken? /1 magos (2 szál) Celeron, 2 GB ram/
-
BullZeye
veterán
válasz
Kernel #34381 üzenetére
Ez 2 gomb, 1 script
Nekem 1 script kéne csak amit 1 gombhoz társítok, sajna én használom a windows és contect menü gombot
De akkor azt hiszem felkeresek egy szakavatott fórumot is, hátha van programozási nyelv, amiben felismeri, hogy melyik eszközt használja aktuálisan.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #34383 üzenetére
Jaja, persze, ezt csak azért írtam, mert már több helyen láttam megemlítve, hogy vannak, akik haszontalannak találják azt a gombot, pedig szerintem pont kifejezetten hasznos arra, amire kell.
Persze lehet pótolni Shift+F10-zel (azt hiszem, ez pont ugyanúgy működik mindenhol), de az jóval kevésbé áll kézre (persze ezt is lehet remappelni pl. AutoHotkey-vel).
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34382 üzenetére
Természetesen ez megszokás / beidegződés kérdése, nekem valahogy mindig kimaradt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #34381 üzenetére
"két billentyű, amit az életben soha nem használtam"
Pedig a context menüt előhívó gomb nagyon hasznos tud lenni, ha valaki billentyűzetmániás, és nem szeret egérhez nyúlkálni (mint én). Pl. Total Commanderben vagy Windows Explorerben (vagy máshol) bogarászol, és szeretnéd előhívni a fájlhoz tartozó context menüt, nagyon jól jön. -
Kernel
nagyúr
válasz
BullZeye #34380 üzenetére
Nem részleteztem tovább, de én mondjuk csak egy gombot használok, AutoHotKey script segítségével:
AppsKey::Run, C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe /internal
RWin::Run, C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe /externalTehát két billentyű, amit az életben soha nem használtam, legalább valami értelmet nyert.
(Nem az én billentyűm, csak szemléltetés.)
-
BullZeye
veterán
válasz
Kernel #34376 üzenetére
Azért nem jó ez a megoldás (már próbáltam sajnos), mert néha nincs bekapcsolva a TV, és ilyenkor csak meg akarok nyomni egy gombot, hogy visszajöjjön TVről a Monitorra, mert ezzel a módszerrel vagy 2 gombot használsz billentyűzeten, vagy be kell kapcsolni a TV-t, hogy rákattinthassak az ikonra.
(#34377) genndy
Catalyst Control Center nincs fent, MSI afterburnert használok, de ez sem megoldás, mert Logitech billentyűzeten lenne + gomb, szóval nem Ctrl+shift+U, hanem egy speciális gomb, amit setpointba lehet beállítani.(#34379) csinglinglin
Jó programoknak tűnnek első ránézésre, de nem arra amire nekem kénede ránézek este ha hazaérek.
Nekem valami könnyed 5-6 soros VBS vagy akár AHK script kéne erre, csak arra nem jöttem még rá, hogy hogy ismertessem fel 100% pontossággal, hogy melyik monitoron vagyok.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
BullZeye #34373 üzenetére
Nem fontos felismerni szerintem, mert amikor kiadom a "Monitor" parancsot, de már eleve monitoron vagyok, nem történik semmi, csak pillanatra felvillan a CMD ablak. Ugyanez van TV állapotban is.
Nekem így néz ki:
TV:
DisplaySwitch.exe /external
Monitor:
DisplaySwitch.exe /internal
Parancsikonokat tettem az Asztalra, ez azért is jó, mert a vezeték nélküli egérrel távolról, TV-nézés közben is könnyen tudok váltani, de az ikonokhoz billentyűparancs is tartozik, így szükség esetén vakon is kezelhető.
Nemrég kerestem hozzá ikonokat is, most így néz ki:
Csak most állítottam át szürkére a hátteret, hogy a fotón jobban látható legyen, amúgy teljesen fekete háttéren is jól mutat.
-
jozsikka
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést de hátha
Hogy lehetne szerintetek a leggyorsabban céges email-eket csinálni?
Gondolok itt olyanra pl, hogy xy@zz.hu illetve ab@zz.hu
Ti hogy csinálnátok meg ezt?
Köszi a választ előre is! -
BullZeye
veterán
Kellene egy program amit elindítva azonnal vált 2 képernyő között.
Nem túl bonyolult dolog, van egy DVI kimeneten egy monitor és egy HDMI kimeneten egy TV. Ha játszani szeretnék kirakom TV-re, ha dolgozni meg monitorra, billentyűzeten vannak gombok amire rá lehet tagelni programokat, viszont az istenért sem találok egy olyan scriptet/programot, amit ha elindítok azonnal felismeri hogy most monitoron vagyok e (csak számítógép) vagy TVn (csak kivetítő). -
struccfacsar
csendes tag
-
Sziasztok!
Olyan progi kellene, ami mp3-ból készít zene CD-t, olyant amit a régi cd lejátszók is visznek.
Mit ajánlotok ami ingyenes? -
struccfacsar
csendes tag
Sajnos nem ugrik be, hogy hol láttam.... de ami késik.... Mindegy, hagyjuk. Csak sürgős lett volna, aztán kapkodás volt. Most már nem kardinális kérdés, ráérek tesztelni is.
localhost: Haverom nem használt acca, mert ez volt kéznél. Így már megfelel? Ki is offolok most már. De azért akkor is fura azért ez az újonc-diszkrimináció. :]
-
localhost
Közösségépítő
válasz
struccfacsar #34360 üzenetére
Több regisztrációd is van ?!
-
brd
nagyúr
válasz
struccfacsar #34363 üzenetére
Esetleg adhattál volna némi támpontot, hogy milyen az ikonja, vagy a nevéből mire emlékszel, vagy milyen képességei vannak még... Ez pont egy olyan funkció, amire rengeteg program létezik. Most komolyan egy listát vártál?
-
struccfacsar
csendes tag
Ne fárasszál már legyél szíves! Nem ismerős az avatarom sem, meg hogy miként linkelem a programokat (ikonnal)? Valszeg több programot teszteltem életemben, meg írtam róluk, mint majdhognem ti itt összesen a topikban. Az, hogy egy programból van egy tonna, nem jelenti, hogy mind adware-free és ajánlható. Most nem volt időm tesztelni és reméltem, hogy felbukkan általatok az a cím, amit épp kerestem. De hagyjuk...
Kernel: Köszi szépen! Na, ez válasz. :] Néha kell, mikor TeamVieweren kezelem a gépeket és érthetetlenül leakadnak. Ilyenkor persze nem hallom a HDD-k darálását...
-
brd
nagyúr
válasz
struccfacsar #34360 üzenetére
A rang csak azt jelenti, elég régen itt van valaki, ill. sok hozzászólása volt; sem tudást, sem intelligenciát nem feltételez a magasabb rang önmagában. Kivéve a speciális rangok, bár egyik-másik embernek adotton tudnék vitatkozni, de ez nem az a topic, ill. értelme sem nagyon van.
Viszont csak az első találatot kellett volna megnézned, már az is tudja. De segítek még, mert jó napom van: ha a keresőbe azt írod be, hogy hdd-led tray és a képkeresésre nyomsz, máris látsz tray-ben is aktivitást jelző programokról képeket, már csak a weboldal megtekintésére kell rányomnod egy szexi képen, és kiderül a program neve is.
Mit kell azon tesztelni, hogy van-e ikonja az aktivitásra a tray-ben? Általában leírják a feature-ök között.
Vagy remélem nem arra gondolsz, hogy az általad adott információk alapján valaki megmondja, hogy ott mit használtak, ahol te láttad? Mégis miből tudná megmondani, kb. az első oldalon van vagy 3 program, ami tud ilyet (az elsőt én is használtam már egyébként). -
Kernel
nagyúr
válasz
struccfacsar #34357 üzenetére
Ezeket használtam már, főleg az elsőt huzamosabban:
http://www.dirtcellar.net/software/drivegleam/drivegleam.php
Itt a hozzászólásomban is látszik:
http://prohardver.hu/tema/milyen_program_ami/hsz_30728-30728.html
Amellett látszanak a Process Explorer ikonjai is, azt is be lehet állítani egyébként Disk History kijelzésére.
Csak az a kellemetlen, hogy a szoftveres HDD LED nem egyformán jelez a fizikai LED-del. Úgy vettem észre, az szoftveres kijelzés az átmeneti tárolóba történő írásra már kapásból reagál, miközben a lemezre írás még nem is történt. (Nem volt egyszerű ellenőrizni sem, mert egy fal választ el a géptől, de átvezettem a LED-et is két szál dróton, abból tudom.)
-
struccfacsar
csendes tag
Ez alapján nyilván nem találtam azt, amit kerestem. Úgy látszik, az "újonc" szócska megzavarja itt az erőket (nem vagyok az, csak most ezzel a névvel vagyok itt) és marad a tesztelgetés (amit ebben az esetben kihagytam volna - néha még nekem is szükségem van tapasztalat alapú ajánlásokra)...
-
brd
nagyúr
válasz
Sosem használtál még keresőt?
-
struccfacsar
csendes tag
válasz
Ja, és a SzarDock programokat nagy ívben kerüld!
-
struccfacsar
csendes tag
Halló!
A napokban láttam egy olyan apró programot, ami a system tray-be bújik, hogy a HDD aktivitását jelezze, mint a HDD-LED a számítógépes házon. Tudja valaki, hogy melyik lehetett ez?
szjoci: Bár a program alapvetően másra szolgál (én a kattintás nélküli, tehát a nem aktív ablakok fölötti scrollozáshoz használom), de az
X-Mouse Button Control-ban van asztali ikonok pozíciójának elmentése / visszatöltése funkció.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok valami egyszerű, magyar nyelvű watermark-készítő programot Windowsra (7)? Képek sarkába kéne égetni egyszerű szöveget a dátumozáshoz hasonlóan, semmi több nem kell.
szjoci: Próbáld ki a StarDock-féle Fences-t, van az asztalhoz backup/restore funkciója.
-
rokendrol
senior tag
A facebookon van egy csoportom . Lehet e olyat beállítani a csoporton belül,hogy amikor van valakinek szülinapja akkor automatikusan üdvözölje a csoport nevében. ?
-
válasz
FoxiestFox #34353 üzenetére
-
Hali,
SFTP-n csatolnék hálózati meghajtóként egy telefont. Létezik free alternatíva erre? -
szjoci
őstag
Ilyesmit kerestem volna, csak nem tudtam hogy keressek rá...
Köszönöm a gyors választ, ezt mindjárt ki is próbálom! Külön fiókra is gondoltam már, de még nem akarom bonyolítani a dolgot.
(#34350) genndy: neked is köszi, de van egy pár olyan parancsikon amit ő használ így ez sajnos nem megoldás.
szerk.: ki is próbáltam, probléma megoldva! Köszönöm
-
cigam
titán
válasz
szjoci #34348 üzenetére
DesktopOK 4.05, vagy csak készíts neki egy új fiókot.
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Lehet van rá egyszerű megoldás, de szerintem csak valami külön szoftverrel lehet orvosolni az alábbi problémát:
A lányomat néha egy fél-egy órára a gép elé engedem játszani, szórakozni. Többször azzal mókázott hogy átrendezte a windows asztalán szereplő ikonokat, amire harapok. Lehet valahogy fixálni az ikonokat, fixálni az asztalt, bármit tenni, hogy ne tudja átrendezni az asztalom? Windows 8.1 Pro az oprendszer.
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Laptopot használok alap 1366x768 felbontással, de FHD 1920x1080 monitorra dugva is. Viszont ilyenkor az FHD felbontáson elrendezett ikonokat szétszórja mikor lehúzom a monitorról a kisebb felbontáson. Van erre valami program, amivel megjegyeztetem a 2 felbontás melletti ikonelrendezést, és egy/pár gombnyomással vissza is állíthatom? A legjobb az lenne, ha felismerné az új felbontást és az alapján beállítaná az ikonokat. Win8.1 -
rokendrol
senior tag
A Windows Movie Maker 12 a Windows Essentials 2012
nem tudom miért nem tudom ezt telepíteni? -
gyulank
addikt
Jobb helyet nem találtam a kérdésemnek.
Adobe Audition hova menti az egyéni beállításokat? Mint EQ, meg ilyenek? -
Sziasztok!
Real-time spektrum analizátor progit keresek, ami ingyenes, és jó nagy felbontású.
Mikrofon hangját kellene megjeleníteni, elsősorban a 6-7 kHz feletti hangok a fontosak.
Lehet windows-os és linuxos is.Amit a gugliban találtam, ahhoz vagy kell valami hardver, vagy fizetős, vagy az ingyenes változat buta.
Kössz!
-
rokendrol
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34338 üzenetére
KÖSZ AZ VOLT ,MÁR TISZTÁRA ÖRÜLT LETTEM KÖSZÖNÖM MÁR NINCS
-
powers
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34335 üzenetére
Fujitsu lifebook A544
-
-
mekker
őstag
Üdv!
Olyan programot, vagy registrys dolgot keresek, ami változtat az ikonok elrendezésén.
Sokszor van hogy valamit véletlen rossz helyre húzok, vagy a letöltött programot rossz helyre rakja, és szétcsesződik az ikonok sorrendje. A Stardock Fences tudja ezt, mással ezt nem lehet megoldni? -
RudyD
tag
válasz
GGAllin #34314 üzenetére
Üdv!
Attól tartok ez már nagyon szűk keresztmetszet. Jó lenne tudni hogy kicsit pontosabban - milyen célokra kellene. Pl ha heti legalább 2x van új gép telepítés akkor már bőven megéri pl egy
wsusoffline.net + drp.su + winapp manager kombó (igaz nekem szerencsére most ritkábban van ilyesmi, de ez volt még a legkényelmesebb. A többi sok tákolást von maga után.)Amennyiben saját gépeket (1-2) kellene, akkor betli. Lehetne próblgatni, mentegetni, 6-8 programot lehúzni (de gép mennyiségtől is függ)
http://www.techsupportalert.com/best-free-software-update-monitor.htm
^^^ Hasonló helyeken lenne érdemes körülnézni.
Furamód a comodo reklamált a drp.su oldalra, viszont virustotal -on nem mond semmit - pár másik igen, de comodo nem.
-
powers
tag
Sziasztok,windowsra kellene olyan program,ami hanggal jelez ha a laptopot áramforráshoz csatlakoztatom,akármilyen sípolás jó,de még jobb ha esetleg beállíthatok hangot.És ha kihúzom elhallgat.tud valaki ilyesmit?
-
rokendrol
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34328 üzenetére
Magyar menüst nem tudsz?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
rokendrol #34327 üzenetére
Pl. StreamTransport. (De nyilván ez sem mindenható.)
-
rokendrol
senior tag
Melyik program tudja leszedni egy adott oldal műsor url Címét leszedni,hogy le tudjam valamelyik lejátszóban játszani,mert ott simán játsza és nem akadozik??
-
tonyrulez
őstag
válasz
Highground #34323 üzenetére
Esetleg Google Drive Táblázat? Úgy tudom lehet cellákat levédetni, tehát adott ember csak adott cellákat tud módosítani. Színbeállítás pedig egyszerűen a cellakitöltés színe. Most kapásból ez ugrott be, de lehet hogy van ennél profibb megoldás is.
-
somasz
addikt
Paragon Backup and Recovery 11 Compact Edition-höz nagyon hasonló programot tudtok mondani, ami működik win8.1-en is? Elszáll kompatibilitási problémával.
Most jutott eszembe, hogy nézek frisebbet belőle, ránézek a 14-re.
-
Highground
aktív tag
Sziasztok!
Először is elnézést a tudatlanságomért, nem biztos hogy jó helyre írok!
Egy online létszámnyilvántartást szeretnék létrehozni. Igazából egy különleges de mégis felépítésében egyszerű dologról lenne szó. Annyi lenne a lényeg hogy van egy névsor, a nevek mellett pedig kellene lennie egy "lehúzható/választható" menünek, amiben minden egyes ember "állíthatja magát" piros,sárga avagy zöld színreA másik ugyanilyen oszlopban pedig ki tudja választani, hogy mennyi idő szükséges a beérkezéséhez. A név alatt el kellene hogy férjen az illető elérhetőségei is. Ez lehet "rákattintásos megnyitós" módszer is. Nem muszáj folyamatosan látszódnia. Tudom hogy furán hangzik így elsőre, de ez egy elég fontos dolog lenne a mi egyesületünk számára. Ezt a kis online nyilvántartást "élőben" lehetne követni/szerkeszteni és ebből lehet tervezni. Annyi a csavar a dologban, hogy minden egyes emberhez kellene egy regisztráció, ami csak az ő sorát engedi módosítani. Persze lennének adminok is, ahogy az lenni szokott.
Igazából azt sem tudom hol keressek ilyet, viszont elég sürgősen szükségünk lenne rá.
Ha valaki esetleg tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném! Bármilyen tipp vagy segítség jól jönne!
A segítséget már előre is köszönöm!Köszönettel,
István
Beo. tüo.
Zugló ÖTE -
Jester01
veterán
Online vagy offline linuxos freecell játékot keresek, ahová egy konkrét leosztást be lehet tölteni. Nem a sorszámot megadni mert azt nem tudom. Viszont olyan program is jó lehet ami meg tudja mondani a sorszámot a leosztásból (de nem minden leosztáshoz van sorszám).
-
Rendeske
tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami tud flipbook-ot pdf-be konvertálni, olyan nagyon szar böngészőben olvasni...
Üdv,
-
Kernel
nagyúr
válasz
Joey89 #34307 üzenetére
viszont youtube-on nem tudok nézni semmit
Az mondjuk túlzás, Chrome alapból HTML5 lejátszót használ, Firefoxból is ki lehet takarítani, ha jól tudom IE-nél is:
Igaz, nemrég telepítettem, de sokáig megvoltam nélküle.
Viszont az utóbbi napokban többször fagyást okozott, ami kompenzációt kíván:
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem olyan ingyenes programot mondani amivel egyszerre tudom kezelni a Windows, a szoftver és a driver frissítéseket? Windows 7/8.1 alá.
Köszi előre is!
-
cigam
titán
válasz
sanzi89 #34309 üzenetére
Telepítés után az inssider mappályát másold át pendrive-ra, és uninstalláld.
Vagy eleve a telepítőt csomagold ki az uniextract-al.Vagy ott a Wireless Network Watcher.
-
sanzi89
addikt
Tudnátok mondani olyan portable programot, mint az inSSIDer? Lehetőleg legyen ingyenes. Funkciót tekintve csak egy dolgot kellene, hogy tudjon, mégpedig a környező WiFi hálózatok MAC címét kellene kideríteni.
-
gyulank
addikt
VP9-et mivel lehet csinálni, és abba mindenféle hang mehet?
-
Joey89
tag
Avast okos vizsgálat után ezt írta ki:
Böngészőtakarító: Eszköztárvédő van a rendszerén
Otthoni hálózati biztonság: Problémái vannak a hálózatban
Grimefighter: Mocsok van a számítógépenezek okozhatják a lassúságot, problémákat?
(közbe rámentem a problémák megoldására, utána összeomlott az avast....
)
-
Joey89
tag
válasz
Kernel #34301 üzenetére
Szia!
Letöltöttem, felraktam. Mire figyeljek? látom hogy listázz sok mindent, de sokat nem tudok kiolvasni belőle.
Avast ki-be kapcsolás után, most mintha normálisan működne a rendszer, szemmel láthatóan gyorsabb, nem akad be folyton. közbe történt égy kék halál is, azt az előző kommentemben írtam le. -
Joey89
tag
válasz
LonGleY #34299 üzenetére
A HDD egy 3TB-s Hitachi, SSD pedig egy 120 Gb-s Intel, azon vannak a programok.
Viszont most kipróbáltam amit mondtál első körben, kikapcsoltam a vírusírtót, a lassúság megmaradt, viszont kék halál jelentkezett: ezt írta ki: Sytem_Thread_Exception_Not_Handled (Netio.Sys)
Ez vajon mi lehet? Azóta újra indult, most ki van kapcsolba az Avast, gyorsabbnak is tűnik az Opera.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2902, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest