Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Allien
üzenetére
http://prohardver.hu/tema/android_alkalmazasok_szoftver_kibeszelo_topik_ninc/friss.html
szerintem itt jobban tudnak segíteni

hol vetted a szemöveget?, én is akarok venni majd mostanában
-
Kókuszdió
nagyúr
Sziasztok
Olyan programra lenne szükségem,ami valós sebességgel veszi fel a játékot számítógépen....
FRAPS kizárva,mivel belassul az egész video,nem fedi a valóságot.
Nvidia tudom ezt már megoldotta egy kiegészítővel a driver-e mellé,de jelenleg nekem AMD kártyám van.Köszöntem előre is!

-
Allien
veterán
Mobil telefonhoz vettem 3D-s "szemüveget". A telóra kellene gondolom valami videó lejátszó progi, ami képes kezelni a 3D-s függőleges ketté osztást.
Ehhez milyen progi kellene?
THX
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
AeSDé Team
üzenetére
AutoHotkey-vel könnyű írni olyan picike scriptet, ami ezt a feladatot adott billentyűkombinációra elvégzi.
-
AeSDé Team
őstag
Van a windowban olyan gombkombináció ami bezár minden futó alkalmazást?
Gyakori az olyan eset amikor egy teljes képernyős app befagy és meg tudom nyitni a feladatkezelőt de nem tudok rá Alt+Tabolni mert a lefagyott játék nem engedi.
Alt+F4 sem szokott működni.
Ha nincs ilyesmi akkor ismertek valami kis erőforrásigényű progit ami mindig futhatna és megadott gombkombinációra bezárhat dolgokat? -
Kékes525
félisten
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Köszi. Hasonló programot ismersz?
-
Kékes525
félisten
A JetBoost ból a 2.0.0.67 a legújabb verzió?
Tudtok hozzáhasonló optimalizáló programot, ami a szolgáltatásokat, folyamatokat időlegesen és/vagy újraindításig kilövi?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
.pst-t mivel lehetne megpróbálni visszaállítani, ha scanpst nem hozott vissza bizonyos leveleket?
-
TheProb
veterán
Popcorn time-hoz hasonló film/sorozat néző klienst tudtok ami normálisan működik? Előbbi úgy néz ki lehalt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Mind az AVI, mind az MKV csak egy konténerformátum, amelyek tartalmazhatnak egy vagy több hangsávot és egy vagy több képsávot, de a konkrétan felhasznált kép- és hangcodec tetszőleges lehet. Hiába támogatja egy lejátszó a konténerformátumot, ha adott kódolással nem boldogul, és hiába támogatja egy lejátszó adott kódolást, ha a konténerformátummal nem boldogul.
A Format Factory valószínűleg csak a konténerek között konvertált, de magához a videóhoz nem nyúlt hozzá, és nem kódolta újra.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Azt hittem,hogy mindegy a forrás típusa.A Format Factory tud avi-ba konvertálni,gondoltam kiválasztom és kész.
-
GEPESZ66
veterán
Letöltöttem egy filmet mkv formátumban.A Format Factory-val átkonvertáltam avi- ba,amit az asztali DVD lejátszóm leszokott játszani.Viszont most nem játsza le.Mi lehet a gond,esetleg mással konvertáljam?
-
Kernel
nagyúr
-
w.miki
veterán
Paintnél kicsit többet tudó, de azért még messze nem PS szintű, egyszerű rajzprogramot tudnátok ajánlani?
Amiben vonalakat, nyilakat, rövid szövegeket lehet tenni a képre.
Még jobb lenne, ha böngészőbe (FF) tudna beépülni, és egy kattintással fel is töltené egy képmegosztóra. -
Kernel
nagyúr
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Ezzel szoktam törölni ilyeneket:
-
AeSDé Team
őstag

Sziasztok!
Ez úgy keletkezett, hogy kicsomagoltam egy archívumból. Át akartam nevezni, nem engedi. Ki akarom törölni, nem engedi. Semmit sem tudok csinálni velük, eltávolíthatatlanok, áthelyezhetetlenek.Van erre bármi megoldás? Korábban már fordult elő ilyesmi de akkor leformáztam a pendriveot, most viszont adattároló meghajtón van, a formázás nem lehetőség.
-
Essejó
veterán
Sziasztok!
Vettem pár pendriveot az eBay-on és gyanús, hogy nem akkora a kapacítása mint amennyiért fizettem. Milyen programmal tudom ellenőrizni, illetve akár hitelt érdemlően bizonyítani, hogy nem annyi a kapacitása mint amit az eladó meghirdetett?
-
w.miki
veterán
Offline, standalone viruskeresőt tudnátok ajánlani?
Amivel végigkereshetek egy könyvtárat, amiben a feltöltő oldal szerint virus van. -
€uro
őstag
Ezt a programot kerestem: MaxTo
-
€uro
őstag
Köszi.
Egyelőre nem tudtam használatra bírni. Ez szerintem a forráskódja a programnak és Visual Studio-val nem tudom lefordíttatni.
(#35769) cigam:
Most olvastam ezt a hozzászólásodat. Az AutoSizer programot már használom. Ott viszont minden alkalmazásnak, ablaknak manuálisan kell beállítani pozíció és ablakméreteket. Illetve szerintem nem tökéletesen határozható meg, hogy mikor, milyen ablakot kezeljen ugyanolyan alkalmazások esetén. Azért köszi.
A másik programot még nem néztem... -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Cégtől leselejtezett gépeket szeretnék felajánlani kórháznak, iskolának, stb. Milyen gyors és hatékony (bootolható) programot tudtok ajánlani amivel véglegesen le lehet takarítani mindent a gépekről?
-
cigam
titán
-
€uro
őstag
Üdvözletem!
Olyan alkalmazást keresek, amivel az asztalt részekre lehet osztani. Az egyes programoknak szeretnék fix méretet és pozíciókat állítani.
A Windows 10-ben van olyan funkció, hogy ha egy ablakot a képernyő egyik vagy másik sarkába húzom, akkor a terület adott negyedére igazítja a programot. De szeretném, ha ezeknek a területeknek a paraméterei módosíthatóak lennének.
Régebben találkoztam már hasonlóval. De hosszas keresgélés után sem találtam meg vagy ahhoz megfelelőt.
-
válasz
Predator2
üzenetére
PDF-XChange Viewer | Foxit Reader
Az utóbbi progi is remek, csak sajnos a "magyarítása" az kritikán aluli.
-
Kernel
nagyúr
válasz
lolka1980
üzenetére
Gondolkozz már egy pillanatra, aki ilyen egyszerű dologban tanácsot kér, neki pont egy Linux parancssori program az első, amit ajánlani kell? Miközben számos, egyszerű Windows program létezik a feladatra.
Egyébként igen, miután a fórumozók többsége is Windowst használ, legtöbb fórumos kérdező a DOS parancsokkal sem tud mihez kezdeni, Windows a prioritás.
Általában akkor szoktunk itt is Linux megoldást javasolni, amikor nincs jobb, vagy nincs más lehetőség.
Különben meg teljesen mindegy, írtál te is egy javaslatot, elfért az is, de ez a megjegyzésed már teljesen felesleges volt, mert nincs igazad, életszerűtlen hozzáállás, emiatt engem is most felesleges szószaporításra késztettél.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Predator2
addikt
Helló
Melyik PDF néző/szerkesztő programot ajánljátok Acrobat Reader helyett?
Jó lenne, ha lehetne szerkeszteni az adott pdf fájlokat vele, illetve ha tudna magyarul is.
THX
-
Wolfskin
őstag
ide converter kell, pl. xrecode, vagy bármilyen "audio converter" by google.
a grebbelés fizikai adathordozóról való -lehetöleg hibamentes - beolvasás és konvertálás. ebben az esetben csak a kodek minősége és beááltása fontos. a lame a legjobb, a hydrogenaudio oldalon van egy csomó tipp a konfigurálására. vagyis ha a minőség és méret közt kersed az optimális kompromisszumot. ha méret nem számít, akkor 320 fix bitráta. de nem ártana előtte elemezni, hogy mi az és milyen minőségben van tömörítve, feleslegesen ne kódold a semmit. -
cigam
titán
-
Kernel
nagyúr
Vista óta a lassú formázásnak felülíró funkciója is van, így ezután házi eszközökkel már nem lehet adatot visszaállítani.
De egyébként is felesleges egy Windows felhasználónak Linuxra gondolni, miközben számtalan shredder, security eraser, low level format nevű program van Windowsra, ami szektorszintű felülírást végez, vagy rutinosabbak egy diskeditorral is elintézhetik.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van valamilyen program amellyel könnyen és látványosra ellehet készíteni egy ilyen szintem egy kis iskola hálózati topológiáját? -
Vegitaa
senior tag
Sziasztok, tudtok ajánlani valami animáció / gif készítő progit?
Köszi!
-
lolka1980
aktív tag
Szia!
Esetleg ha nem "ellenszenved" a linux. -
Met
nagyúr
Hdd-t eladás előtt mivel célszerű törölni, formázni hogy ne nagyon lehessen adatot visszanyerni?
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Adobe Acrobat Prof. kiváltására tudtok-e ajánlani valamilyen free, vagy fizetős, de olcsó megoldást?
Profi PDF-manipuláció; a Distiller beállítási lehetőségeit megközelítő paraméterezhetőség; minőségi, megbízható PDF generálás (nyomdai környezethez) lenne a megcélzott feladat.
Vagy az Acrobat-on kívül ilyeneket elvárni irreális? (Vagy egy gyanúm, hogy igen, de azért hátha...)
Köszi. -
Hajdu.1
tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy amikor facebokozok állandóan meg-megakad és több másodpercet várni kell, mire tovább engedi görgetni az oldalt és egy ilyen hibaüzenetet szokott feldobni
[link]Van e valami program ami ennek a szkriptnek a futását stabilizálja vagy egyáltalán nem engedi futni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pomorski
üzenetére
Nyilván csak ironizáltam, a "bármilyen programból enged pdf-be nyomtatni" mondatba azért lehet belekötni, mert nem minden programból lehet nyomtatni.
Fáradt vagyok, sorry, most ez gyütt ki.
Egyébként az ilyen jellegű képlopásokhoz (és akár videókészítésekhez, bár az ingyenes változat sajnos vízjelet rak a videóra...) többek közt a Fraps az alkalmas eszköz. -
Wolfskin
őstag
válasz
akaido
üzenetére
értem, köszi, ez jó jel. és azt is tudja, hogy csak bizonyos csoportot exportáljon ki? pl. valamelyik címkéhez tartozó névjegyeket?
@ Sk8erPeter igam ha van ctrl+p akkor kiválasztatod nyomtatónak a pdf creatort. képlopónak nekem a Hypersnap jött be leginkább. egy ősi verzióját használom. az újakat annyira túlbonyolították, olyan már mint egy photoshop.
-
pomorski
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor oda valamilyen képlopó program kellene inkább, ami a CTRL-P megnyomására egyből elkészíti a kívánt PDF-et.
-
Wolfskin
őstag
válasz
pomorski
üzenetére
valamiért én azt gondoltam, hogy pdf-ben van az anyag. de ha valami extra funkció kell, ilyenkor legtöbbször a google segít "eps edit" vagy "-editor". már többször sikerült ismeretlen fájlokat így értelmezni, megnyitni, szerkeszteni.
de a probléma érdekes, a photoshop megnyitja, ha nem ismert a betűtípus és meg is jeleníti, csak szerkeszteni nem engedi, akkor átváltja. és megadja az ismeretlen font nevét is, hogy hiányzik.a pdf-be mentés az office 2007-ben is benne volt, de úgy kellett hozzá külön feltenni az MS oldaláról. (SaveAsPDFandXPS.exe) de a pdf creator egyszerűbb, nyomtatóként feltelepszik és bármilyen programból enged pdf-be nyomtatni.
-
Szerintem is... Épp írni akartam...

Ez egyébként is agyhalál, hogy néha még céges környezetben is kapok olyan anyagot ami egyedi betűtípus és
- nem ágyazták be a dokksiba (pedig az office-nál ez sok éve létezik)
- nem fixálta PDF-be az anyagot, pedig ez az export talán már az office 2007 óta gyárilag benne van.
Ezek hiánya miatt a sörtörés és a tördelés is széteshet... nemcsak optika probléma. De találkoztam olyannal, hogy a cégnév nem volt olvasható, annyira egyedi betűtípussal álmodták meg.
-
pomorski
őstag
Probléma megoldva. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű.
Egy editorral (én speciel a nedit-el megnyitottam az EPS fájlt) és rákerestem a "rossz" karakterekre. (Ezt megtehettem, hiszen az EPS-em szöveges felépítésű volt.) A rossz karaktereket cseréltem, és elmentettem az EPS-et. Ezután ha megnyitottam az EPS-et gv-vel, vagy beillesztettem a cikkbe, már minden oké volt. Érdekes...
-
Wolfskin
őstag
válasz
akaido
üzenetére
igen, az essential pim sokféle kimenetbe tud konvertálni. kérdésem csak az, hogy lehet-e szűrt adatbázist is, vagy csak mindent egyszerre. pl csak a céges telóra való számok, csak a magán telóra való számok, azon belül meg csak név, tel szám és mai, nem kell minden megjegyzés hozzá.
tehát tudom-e használni úgy, hogy egy helyen rendezem az adatokat és innen szelektálok különböző helyekre. a kérdés még teoretikus, mivel nem próbáltam, de ebben nincs tapasztalatod? hogy biztosra mehessek vele. -
-
Wolfskin
őstag
válasz
pomorski
üzenetére
az eps kimondotta illustrator fájl.
• ha a szövegben nem kell változtatnod, akkor görbítsd le, és így cseréld ki a vesszőket pontokra. a pontnál nem számít a font
• csinálj egy képet a szövegből (fontból, pl. photoshopban) és keress rá pl. itt vagy itt. ha megvan a font neve, akkor már könnye(bbe)n találsz megoldást
• nyisd meg Foxit Pdf Editor-ban (portable), abban is lehet kókányolni pdf-t és vektoros marad
• esetleg Adobe Acrobat-ban, bár az fizetős. én sem nagyon használom, ha kell próbáld meg kölcsönkérni kipróbálásra... khm...
-
pomorski
őstag
Kipróbáltam, nem segített, sajnos több kárt csinált a progi, mint hasznot. Valaki ajánlotta PM-ben az Adobe Illustrator-t is az EPS-ek manipulálására. Ez jónak látszott, de ez sem segített végül, mert az ábra szövegének betűtípusait (amik linuxos betűtípusok) megváltoztatta, ami nagyon nem oké.
-
Crytek
nagyúr
Nem ismer véletlenül valaki ingyenesen is használható (nem demó) ilyen programokat: ?
- Nutricomp lenne ,de ez fizetős. Ehhez hasonló. Tápanyag számítás, étlap tervezés, élelmezés tervezés ilyesmik.
- Foci edzés tervező ahol pl felülről látjuk a pálya képét és lehet bolyákat lerakni stb. Ez lenne az
easy Sports-Graphics de nagyon drága! -
KisTücsök
addikt
Jövök még egy ajánlásért.
Valami eseménynaptár szerűség kellene nekem, amit kitehetnék az asztalra "minialkalmazás" formájában. Csak a napi rutint szeretném beleírni. Figyelmeztetni is tudjuk esetleg, hogy mikor mit kéne éppen csinálnom.
Hátha tud valaki valami ilyesmit.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
ACDSee-re ajánljatok légy szíves alternatívát. Az a gondom vele, hogy ha egy képre klikkelve elindítom, akkor nagyon lassan töltődik be - hiába használok SSD-t és négymagos CPU-t.
-
pomorski
őstag
-
akaido
addikt
válasz
Wolfskin
üzenetére
[EssentialPIM]
Egy próbát megér. -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
milyen programot javasolnátok névjegyek adatbázis nyilvántartására?
feladat: tudja azt, amit pl. az outlook 2007, azaz a
• nevek legfőbb paramétereit nyilvántartani (név, cím, telefon, mail stb.),
• megjegyzést lehessen fűzni az egyes nevekhez, ami kereshető (szabad-szavas keresés, az ebben a mezőben lévő szavakra keres), illetve
• címkézhető, címkékkel lehet ellátni az egyes névjegyeket amikre szűrni tudelvárás:
• tudjon imporálni és exportálni outlook, gmail, nokia, android és excell meglévő címlistákat, adatbázisokat (pl. le tudja kezelni azok ékezeteit is!!!)
• lehessen ugyanezekbe exportálni is
• az export-import beállításoknál fontos, hogy csak bizonyos címkékkel ellátottakat exportáljon (pl. más névjegyeket akarok a céges és másokat a magáén telefonomon), nem szeretem azt, amikor úgy szinkronizálnak, hogy mindenhol minden adat meglesz
• jó, ha portable
• extra ha képeket is kezel (névjegy fotója, porté, mint az Androidnál)
• extra, ha van mobil verziója isvan ilyen?
szeretném végre egy helyen karbantartani az adataimat, és onnan exportálni a szükséges adatokat a megfelelő helyekre (pl. levelezőbe, telefonba stb.) . a legfontosabb tehát, hogy a szűrést, listázást és a szűrt adatok exportálását jól kezelje.
megjegyzés: pár éve, mikor próbáltam a legnagyobb gnd az volt, hogy a nokia-outlook-gmail egymás ékeztetes karaktereit kölcsönösen nem kezelte,l így lehetetlen volt szinkronizálni, konvertálni

-
fo_di
őstag
válasz
pomorski
üzenetére
egyszerűbb megoldásnak azt mondanám, hogy próbáld meg újra generálni, csak angol területi beállítások mellett, akkor tizedespont lesz ott
komolyabban: az inkscape elvileg az itt leírtak után tud eps-t importálni
vagy illustratorral is próbálkozhatsz, biztos van belőle próbaváltozat -
pomorski
őstag
Sziasztok!
EPS fájlt mivel célszerű szerkeszteni? A fájl egy ábrát tartalmaz, ami egy cikkbe megy. Az vele a baj, hogy az ábra tengelyén a számok tizedesjegyei vesszővel vannak jelölve, holott ponttal kellene jelölni. Milyen programot használjak ahhoz, hogy a vesszőket kicserélhessem pontokra, ahol kell? Persze fontos lenne az, hogy az EPS közben ne veszítse el a vektorgrafikus mivoltát. Sőt az a megoldás sem jó, hogy átalakítom az EPS-et JPG-be, ott kicserélem a vesszőket, majd visszaalakítom a kapott eredményt EPS-re.
-
spe88
senior tag
Létezik olyan szinkronizáló program PC-re, ami ingyenes felhőszerverekkel tud kommunikálni?
Flickr, Dropbox, Gmail stb.Illetve be lehet állítani, hogy törlésnél / felülírásnál ne automatikusan szinkronizáljon, hanem kérdezzen rá!
Köszi
-
válasz
KisTücsök
üzenetére
+1
Én is a Handbrake-t javaslom. A google-val találsz hozzá akár még magyar leírást is, ha finom beállításra lenne szüksége. De alapbeállításokkal és profilokkal is megoldhatóak az egyszerűbb feladatok. Van benne kódolási előnézet, azaz egy kis részletét átkódolja és megmutatja.... ekkor csekkolod, hogy az megfelel-e, vagy módosítasz a beállításokon.Lassú??
A kódoló 2 dologtól lesz gyors, vagy jól használja hardveres gyorsításokat (ez videókártya függő) vagy sz*rul, de gyorsan kódol.Jó hír, hogy a Handbrake is beállítható a szarul, de gyorsan kódoló üzemmódra...
Néhány paramétert megváltoztatsz és pikk-pakk készen lesz a sz*r eredmény. 
Alapbeállításokkal jellemzően közepes tempót és közepes minőséget kapsz vele. -
mezis
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- iPhone topik
- LEGO klub
- Minden, ami hőszivattyú
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Ehhez milyen progi kellene?

Nem gondoltam volna.