Hirdetés

2020. december 2., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Dirt rally topicösszefoglaló

  Dirt Rally 2.0 steames linkje
  PH Klubok az összefoglalóra kattintva

  PH Club 1
  Teljes tartalom, hardcore damage

  Aktuális bajnokság
  Elérhetőség: 2019 november 9. 12:00 - 2019 december 21. 12:00
  Kategória: H3 RWD
  Monaro (6 szakasz, 7 nap)
  Baumholder (6 szakasz, 7 nap)
  Argolis (6 szakasz, 7 nap)
  Catamarca Province (6 szakasz, 7 nap)
  Monte Carlo (6 szakasz, 7 nap)
  New England (6 szakasz, 7 nap)

  PH Club 2
  Alap tartalom

  Aktuális bajnokság
  Elérhetőség:

  Folytatás...

  Met 1 éve 0

 • Házasságra időpont?

  A bejelentést követően minimum 30 napot kell várni, ez idáig rendben lenne.
  Polgári kell csak, villámesküvő, csak mi ketten, a két tanú meg az anyakönyvvezető.
  13. kerület, gondoltuk hétköznap kevesen lesznek, idénre hétköznapra nincs időpont, szombati napra is csak augusztusra.
  11. kerület, van egy 5 fős "terem" :D ott hétköznap csak kerületi lakosok házasodhatnak.
  Még telefonálgatunk több helyre.

  Tényleg ennyien házasodnak? Vagy van olyan kerület ahol nem kell ennyit várni?
  Még szerencse hogy házasodni lehet másik kerületben is.

  Met 3 éve 38

 • Most komolyan, ha beteg a kölköd be kell vinned a munkahelyedre?

  Öten dolgozunk az irodában. Családi vállalkozás én vagyok az egyik külsős a másik a "kollegina".
  Utóbbi hurcolja be rendszeresen a kölkét ha beteg, mert nem akar otthon maradni vele (mert ugye spórolni kell a szabikkal :W ) most is fent fuldoklik a köhögéstől a gyerek és persze vinnyog mert unatkozik.
  A Tescoban ott ülne a pénztárban mellette?
  Ez normális?
  Az iroda "család része" nem foglalkozik vele, én vagyok a hülye már megint?

  Met 3 éve 170

 • Dolgozott már valaki fénymásoló szalonban?

  Idén lesz 10 éve hogy egy kis céghez (családi vállalkozás) kerültem mint grafikus és már beleuntam/fáradtam, elfogyott a motiváció.
  Egész nap a gép előtt ülök 9-16.30-ig de a munkában nem kell megszakadni.
  Ugyan az a 8-10 ember jön, ugyan azokkal a munkákkal amibe beleuntam, ugyan azok a problémák a munkában ami már idegesít és egyre többet hibázok, nem azért mert belesz@rok hanem mert valahogy kihagyok lépéseket. Szerencsére olyan kárt még nem okoztam ami miatt nem vettek át terméket.
  De nem akarom megvárni hogy amiatt ne vegyenek át több száz emblémázott pólót mert rossz színt írtam a nyomás színhez, vagy rossz logot küldtem.
  Régen szerettem bejárni, emberileg megkedveltem őket, a munka is szórakoztatott, sok mindent megcsináltam ami nem az én dolgom lett volna. Pár éve jött egy kolléganő akivel képtelenség együtt dolgozni, amit lehet áttol másra hogy ne övé legyen a felelősség, a munkámat nem segíti, inkább hátráltat a félinformációval, alap dolgokra rá kell kérdeznem, az első 1-2 hónapban még elmegy de ez pár év alatt sem változott. Nincs is kedvem tőle kérdezni mert tudom hogy úgy sem tudja mert sötét mint az éjszaka. Ő a másik ok amiért le akarok lépni. Nyilván azt kérdezitek most magatokban hogy miért nem jelzem a főnökség felé. Jeleztem, többször is, sőt, szó szerint mindenki ugat rá amikor nincs ott hogy ezt meg azt nem csinált meg stb. Ennek ellenére senki nem szól neki.

  Folytatás...

  Met 3 éve 46

 • 2017 eseményei címszavakban, mert ilyen szar évem még nem volt.

  2016 12.24. délelőtt felmentem a 92 éves keresztanyámhoz, vittem az ajándékát és a szokásos látogatás lett volna ha nem az előszobában fekve találom meg.
  Mentők, sürgősségi, neurológia, agyi infarktus, féloldali részleges bénulás, beszédközpont sérüléssel.

  Január
  12.-én meghalt keresztanyám, temetésintézés, gyomorfájás.
  Volt neki végrendelete, a nővérem és én örököltük mindenét.

  Február
  Temetés megvolt, 13.-án leadtam a hagyatéki elindításához a papírokat. Ott kérdezték hogy gyerek, testvér van-e, mondtam hogy egy húga van de nem tudom a címét, megnézték a rendszerben, név és anyja neve alapján kiderítették az aktuális lakcímet.
  Volt egy életbiztosítás kötvény aminek én voltam a kedvezményezettje, arra is beadtam az igényt, 15 napon belül kellett volna fizetniük. A 14. napon kaptam egy levelet hogy kell nekik a halottvizsgálati lap (Amit a kórház ad ki és csak addig van nálam amíg a temetést el nem intézem, utána a temető tárolja. Kapkodás, a temetkezés cégnél csak rossz minőségben volt meg a másolat, végül a temetőtől sikerült kérni egy másolatot), gyorsan elküldtem a biztosítónak, másnap utaltak.

  Március
  14.-én írtam a közjegyzőnek hogy nagyjából mikorra lesz a hagyatéki, mire felhívtak hogy még csak most kapták meg a papírokat.

  Folytatás...

  Met 3 éve 14

 • Lakásbiztosítást de milyet?

  Mostanában egyre intenzívebb erősségű viharok vannak. Ma is született egy logout cikk ez ügyben.
  Idáig különösebben nem zavart mert amikor elmegyünk itthonról a tv és pc körüli dolgok ki vannak kapcsolva (túlfeszvédős hosszabbítóba van minden dugva) ha meg itthon vagyunk szintén kikapcs arra a 15-20 percre míg elmegy a vihar magja.
  Mondjuk a mosógépet és a hűtőt sajnálnám ha tönkre menne.
  Viszont néhány hete van klímánk és azt nem vagyok hajlandó kihúzni a 220-ból (tudom, 230, lényegtelen) és ez most a leg értékesebb eszköz itthon, éppen ezért elkezdett foglalkozni a gondolat hogy kellene egy biztosítás. Na de milyet?
  - azt honnan lehet tudni hogy a tönkrement elektronikai készülékekre mit fizetnek?
  Beker értéket (amennyiért vettem számlára), avultatott értéket (beker érték - x%/év) vagy mostani aktuális értéket (ha most akarnék venni egy hasonló kategóriás készüléket)
  - milyen kiskapuk vannak ami az átlagembernek nem tűnik fel a szerződési feltételek között de arra tudnak hivatkozni amikor nem akarnak fizetni?

  Az elsődleges a vihar okozta károk megtérítése (ablaktörés, villámcsapás, beázás).
  Betöréstől nem félek, kp nincs otthon, ékszerünk nincs, Mona Lisát meg nyomtatok másikat.
  Néztem netrisk meg biztositas.hu, némelyik biztosítónál le van írva hogy max x forint viharkáronként amit fizetnek de konkrét tapasztalatot jobb lenne olvasni.

  Folytatás...

  Met 3 éve 19

 • Szívinfarktus utáni felépülés.

  Sziasztok!

  Olyan fórumozótól várok privát üzenetet (vagy akinek a családjában) akinek volt szívinfarktusa és tettek be neki értágító sztentet.
  A beavatkozás utáni felépülés folyamatáról lenne néhány kérdésem, hogy mire lehet számítani nagyjából, nyilván ez függ az egyéntől és az infarktus súlyosságától.

  Met 3 éve

 • Lehet(ne) itten jótékonykodni kéremszépen, de kinek? UPDATE

  Mint említettem a korábbi bejegyzésemben, keresztanyám elhunyt.
  Maradt utána egy bútorozott lakás, 75-ben amikor költöztek akkor vették őket. Még mindig jó állapotban voltak annak ellenére hogy milyen régiek, nem antik bútorokról van szó.
  A lakás megy eladásra és úgy gondoltuk hátráltató tényező ha vannak benne bútorok, ruhák, edények.
  Ha lett volna idő akkor meg lehetett volna hirdetni ingyen elvihetőre de 2-3 hét volt csak a lomtalanításig.
  Ennyi idő meg nem elég mert biztos jött volna jelentkező érte aztán vagy elviszi vagy nem és hívhatunk konténert.
  Kidobni sajnáltuk őket ezért felvettük a kapcsolatot a különféle szervezetekkel, baptisták (nekik keresztanyám már többször adott ruhákat), máltaiak és a menhely alapítvány (ismerős mondta hogy ők bútorokat is el szoktak vinni mert van amikor lakhatóra rendeznek be egy lakást), vöröskereszt, na őket alapból elvetettem. Egyedül az volt a feltétel hogy a szállításban , cipelésben nem tudunk segíteni és a határidő a lomtalanítás napja.
  A máltai konkrétan megírta hogy nem kell neki a cucc, vagy vigyük el ide oda. A másik azt írta hogy max. 1-2 zsák ruha kell neki, a többi nem is válaszolt.
  Nyilván az 1%-os adó adományokat könnyebb a megfelelő helyre (zsebbe...) juttatni mint egy szekrényt de ahhoz képest hogy mekkora sírást rendeznek adózás előtt meglepett hogy ennyire nem foglalkoznak vele.

  Folytatás...

  Met 4 éve 48

 • UPC, "nem tudom".

  UPC-s kalandomat szeretném veletek megosztani.

  Január 12.-én elhunyt keresztanyám, volt neki egy kábeltv előfizetése.
  Írtam a UPC-nek hogy szeretném lemondani az előfizetést milyen iratok kellenek hozzá, néhány napra rá felhívott egy hölgy ez ügyben és ha tudtam volna személyes adatokat mondani akkor le is tudom mondani az előfizetést.
  Mondtam neki hogy semmi gond, ha bemegyek az ügyfélszolgálatra a halotti anyakönyvivel akkor le tudom mondani? Le, jött a válasz, még jobb is mert felmondáskor van egy 8 napos felmondási idő, de ha viszem a halotti anyakönyvit akkor a halál napjára datálják a felmondást, nincs 8 nap.

  Február 4.-én bementem a Dunaplázában található ügyfélszolgálatra a halotti anyakönyvivel és a közben érkezett csekkel, a csávó lemásolta a halotti anyakönyvit, mondtam neki hogy akkor befizetem a csekket de azt mondta hogy ne mert akkor túlfizetés lesz és az bonyolultabb.
  6.-án lesz zárás, menjek vissza utána fizetni. Email-ben kaptam egy papírt a felmondásról, persze február 4.-ei dátummal, mindegy.

  Folytatás...

  Met 4 éve 22

 • Fagor FE948

  Tegnap elvitték az "öregek otthonába" a mosógépünket.
  2001 novemberében vettük 79.990,- forintért a MM-ban.
  Tette a dolgát csendben, kb. 5-6 évesen egyszer csak nem akart centrifugálni, a szivattyú öklendezett, a dobot meg csak forgatta szegény. Hívtunk hozzá szerelőt, kicserélte a szivattyút ami megtette jótékony hatását, újra tette a dolgát ahogy megszoktuk tőle.
  Néhány hónap múlva megint előjött a hiba, gondoltam most már megnézem én is, szétszedtem a szivattyút és meglepetésemre egy műanyag kábelkötegelő bilincs volt benne, ami nem tudom hogy került bele mert ilyeneket nem szoktam zsebre tenni, de kiszedtem, összeraktam és a gépünk újra működött. Most az öröm még nagyobb volt.
  Közben előjött egy másik, egyelőre inkább csak esztétikai hiba.
  Az ajtót mosás után nem szoktuk becsukni, ennek következtében az ajtó keret műanyagja megrepedt ahogy a zsanér feszítette és picit lógott az ajtó. Megnéztem az orczy-nál 10k körül volt hozzá új keret, osztottunk szoroztunk és úgy gondoltuk hogy ennyit még megér rákölteni, megvettem, kicseréltem, örültünk.

  Folytatás...

  Met 4 éve 7

 • Keresztanyámnak keresek idős otthont.

  Sziasztok!

  A közösség segítségére lenne szükségem.
  A 90 éves keresztanyámra dec 24.-én délelőtt találtam rá a lakása előszobájában, agyvérzés, jobb oldala lebénult nagyjából, nem tud beszélni és a szövegértése is romlott (a meglévő süketsége mellé).
  Pénteken átvitték a neurológiáról a krónikus osztályra ahol két hónapig lehet (elvileg) ingyen (gyakorlatilag napi 900 forint) amit az OEP áll.
  Gyereke nincs, én és a nővérem vagyunk neki (van egy húga de az is otthonban van már), ápolni nem tudjuk.
  Szóval neki keresek egy otthont, pesten vagy környékén.
  Google a barátom de sok helyen nem írnak árat és azért a személyes tapasztalatnak jobban örülnék, irkáltunk néhánynak, az Olajág válaszolt 167-202.000 ft között van a havi díj, na most ennyi pénzünk nincs és ezzel el is érkeztünk a kényes részhez.
  98k a nyugdíja, 20-25k-t még össze tudunk dobni és ebből kellene megoldani az elhelyezését, persze az összegből még lejön a lakásának a rezsije. Vizet, villanyt nem sokat használt meg az lemegy majd nullára idővel de a távhővel nem tudok mit csinálni (nem egyedi méréses), a telefont, kábeltévét megpróbálom lemondani de mivel nem tud írni ezért a meghatalmazás nehéz ügy lesz.

  Met 4 éve 23

 • Az elfeledett kerékpár.

  Helyszín: Budapest, Árpád híd, Pesti hídfő, Pest felé menő oldal, ahol az irodaháznak a lehajtója kezdődik.

  Több mint egy hónapja van kiláncolva az egyik lámpa oszlophoz egy kisebb méretű fehér kerékpár.
  Az emberek elmennek mellette, egyszer láttam hogy egy fiatalabb csoportból egy lány visszaszaladt és lefényképezte.
  Reggel és este megnézem hogy érte jött-e már a gazdája, de nem.
  Hétfőn reggel azt hittem hogy elvitték de csak a nagy szél felborította és most ott fekszik.

  Valakinek nem hiányzik?

  Met 4 éve 13

 • Adobe Muse

  Remélem van még valaki aki rajtam kívül használja ezt a programot mert volna egy kis problémám vele.
  Illetve egy widgettel, konkrétan ezzel de a többi hasonló widget sem jó.
  Ahogy a demo oldalon látszik a menü-höz egy linket kellene beírni, de én ha anchort linkelek a menüponthoz szétesik az objektum, megnyúlik a magassága, ha szélesebbre húzom akkor még jobban szétesik.

  Mivel ez egy "csúszkálós" oldal lenne mindenképpen az anchor kellene, vagy a linkje de azt nem tudom hol lehet megnézni :U

  Az "ez szar használj cms-t, notepad-ot stb." és hasonló komentekteket köszönöm nem kérem. :((

  Met 5 éve 4

 • Orvosválasztás

  Sziasztok!

  Szerdán délután voltam a háziorvosnál, a helyettesítő doki volt ott. Írt fel gyógyszert és hogy menjek vissza kedd reggel mert akkor van legközelebb.
  Nagy bunkóság ha hétfő délután megyek vissza?
  Egyrészt nem szimpi (mint orvos és ember) az a doki (ez jobban zavar), másrészt a délutáni rendelés nekem jobb lenne.

  Met 5 éve 5

 • Nyertem a lottón!

  A mobil alkalmazáson keresztül játszottam, kérdés volt bennem hogy egyáltalán lehet ezzel nyerni?
  Lehet, én vagyok a (még) élő példa.

  Annyit javaslok hogy ha van bankszámlaszám akkor írjátok be az alkalmazásba és átutalják a nyereményt.
  Ha nincs beírva akkor telefonozni/levelezni kell velük.
  Vasárnap reggel kaptam az sms-t hogy a nyereményem átutalják a megadott bankszámlára.

  Met 5 éve 42

 • PCX fizetési mód

  Nem, nincs velük bajom, csak nem értem őket.
  Rendelek valamit, személyes átvétellel vagy futárral kérem utólag fizetem ki.
  Viszont ha, előre utalással akarok fizetni akkor elküldik a számlát, 3 napom van átutalni és ha beérkezett a pénz akkor kezdik el "beszerezni".
  Ti értitek?

  Met 5 éve 11

 • XXXX

  Hát ez is megvan.
  Nem fáj, ugyan olyan érzés mint 10 évvel ezelőtt.

  Hivatalosan is már fél lábbal a sírban vagyok :D

  Met 5 éve 14

 • Élvezet a BKV-n.

  Egy 1-10-es skálán mennyire gáz a buszon telefonon pornót nézni? 1 kicsit, 10 nagyon.

  Buszon a középső ajtónál álltam, előre felé a második ülésen ült egy csávó és nézett egy videót. Először azt hittem hogy valami fun videó, hogy úgy csinálnak mintha a csaj mélytorkozna, de nem, amikor felemelte a fejét kicsúszott a "loláb" a szájából:DDD
  Nem nagyon értem, ennek mi értelme?

  Met 5 éve 28

 • Met Hardveraprós ÁSZF-e.

  Ritkán adok el valamit de akkor mindig belefutok abba hogy az érdeklődök el sem olvassák amit írok, már rögtön írják a privátot, ezzel nem lenne baj ha olyat kérdeznének amit nem írtam le a hirdetésben.
  Eleinte még válaszolgattam, de most már inkább bosszant a dolog és nem válaszolok. Ha nem írnák le minden infót és amiatt kérdeznének természetesen válaszolok de most már inkább nem is válaszolok.
  Nyilván át lehet ugrani egy sort véletlenül, de minden hirdetésnél van legalább kettő olyan aki az egészet el sem olvasta, vagy elolvasta de nem fogta fel? :U

  Kedves Vásárló jelölt!
  Figyelmesen olvasd el az alábbi sorokat mert Neked szólnak, igen, Neked.

  Tartozékok
  Ha leírom, hogy pl. nincs meg a proci gyári hűtője akkor nincs meg, akkor sem lesz meg ha megkérdezed hogy megvan-e.

  Ár
  Ha leírom hogy Alku: nincs, Csere: nincs akkor sem lesz ha felajánlasz érte valami mást vagy valamennyi összeget. Sajnálom, hogy ha Neked egy ezressel kevesebb pénzed van de akkor vegyél mást, más eladótól.
  Az aktuális áraknak mindig utána nézek, úgy érzem hogy mindig korrekt áron adok el mindent, ha mégis drágának érzed akkor ne vedd meg.

  Folytatás...

  Met 6 éve

 • Néddmá' úgy néz ki az a csávó mint egy lány.

  Nem régen történt, hogy állok a buszon és felszállt egy kisebbségi (kisebbség, ugyan már...) apuka a lányával, a lány kb. 14 éves volt, kinézett kb. 20-nak, örökölte apuka vonásait, különösen a sasorrát és elég méretes hátsóját.
  Szóval felszállnak és nézelődnek, a lány elkezdi bökdösi apukát, mutogat és elhangzik a címben szereplő mondat.
  Szerencsétlen csávó elég túlsúlyos volt és sikerült elkövetni a túlsúlyosokra jellemző hibát, a testét bő ruhákkal próbálta leplezni amitől úgy nézett ki szerencsétlen mint egy telefosott frottír zokni. De legalább a pólója függőlegesen volt csíkozva:)
  Szóval nincs ezeknek önkritikájuk? Mielőtt nekiállnak kritizálni másokat nézzenek már tükörbe.

  Met 6 éve 13

 • Most már nem kell borravalót adni?

  Úgy tapasztalom mostanában hogy a 100 forint alatti tételeket automatikusan borravalónak minősítik.
  Kijön a csávó felrakni a radiátorokra a költség elosztót, 7950 forint amit fizetni kell és szó nélkül elteszi a 8k-t
  Jön a postás, hoz egy fizetős csomagot, az is simán elfelejt vissza adni.
  Nem az összegről van szó!
  De régen ez úgy nézett ki hogy elveszi a pénzt és elkezd turkálni hogy vissza ad (akkor is ha nem akar de így illik) és akkor mondom hogy köszi és mindenki boldog.
  Mostmár nem foglalkozunk ilyenekkel? Örüljek hogy hogy nem kér még 500 forintot ami szerinte járna neki?

  Met 6 éve 28

 • Emberek, nyár van!

  2 órát tömegközlekedek naponta és hát mostanában mégjobban utálom, hogy miért? Mert az emberek büdösek, nem mind, de elég jelentős részük az.
  Korán reggel már olyan izzadság szaga van némelyiknek mint másnak délután miután végig a tűző napon dolgozott.
  Délután elnézem egy munkás ruhás fazonnak akin látszik hogy egész nap melózott valahol és nem mindig van lehetősége lefürdeni, jó ha kezet tud mosni. De egy vasalt inges csávó aki a metrón elém áll, felemeli a kezét hogy kapaszkodjon mire a mellettem ülő (!) lány befogja az orrát.
  Ezek nem érzik magukat? Vagy a párjuk, rokonuk miért nem szól nekik?
  A ruhájuk tiszta tehát nem ápolatlanok csak valahogy fürdés után elfelejtik használni a dezodort.

  Annyi féle dezodor van, olcsó és drága is nem hiszem, hogy olyan nagy tudomány megtalálni a megfelelőt.
  Én is izzadok, használok dezodort és még sem vagyok büdös, vagy én csinálom rosszul?

  Nem csak most van ez, amint kicsit jobb idő lesz már büdösödnek az emberek, ilyenkor tetőzik és amikor már hidegebb lesz előkerülnek a kabátok akkor szűnik meg mert a kabát bent tartja.

  Egy szónak is száz a vége, sziszegjen az a dezodor vagy baj lesz :D

  Met 6 éve 18

 • Lakásszövetkezeti mese.

  Főszereplők:
  Balga paraszt szerepében: Mi, tulajdonosok
  Kiskirály szerepében: Lakásszövetkezet

  Nemrégen vettünk egy lakást, társasházi és nem közös képviselő van hanem lakásszövetkezet. Még örültünk is neki mert a szövetkezet néhány tulajdonosból áll így nekik is érdekük hogy jól működjön a ház.

  Szeretnénk radiátort cserélni, ugye az ilyen házakban nyáron leengedik a vizet direkt az ilyen munkák elvégzése miatt. Ez ingyenesen kérhető, amúgy valami 10k.
  Kérdeztük hogy mikor van az a 2 hét amikor nem lesz a csőben víz.
  A válasz hogy nincs ilyen, nekik kell kérvényezni, és pénzbe kerül.
  Barátnőm írt nekik, hogy ez nem így van, átküldte nekik a linket az űrlaphoz amin lehet kérvényezni a leengedést és néhány szóval összefoglalta kulturáltan hogy jó lenne ha a lakók érdekeit néznék és ne kiskirályként viselkedjenek.
  És a válasz:

  Tisztelt Tulajdonos !
  Önnek igaza van, de ez a díjmentes ürítés arra vonatkozik,hogy ha a Szövetkezet részére a tulajdonosok lakásaiban kell a fűtéscsöveket javítani, pótolni és a munka elvégzéséhez a ház rendszerét le kell üríteni. Indok nélkül nem kérjük az ürítést, ennek nincs anyagi vonzata, hiszen nincs fűtés, nincs mit megspórolni.
  (A fűtéscső szövetkezeti közös tulajdon, a radiátor nem.)
  A díjmentes ürítés az egyes lakásokra nem vonatkozik.

  Folytatás...

  Met 6 éve 6

 • Csoportos rendelés a digikey.com-ról

  Sziasztok!

  A Digi-key egy elektronikai kütyüket forgalmazó cég, termékkategóriák itt

  Amire szükségem van egy potméter kit a Momo Force kormányomhoz. 17,41 USD az ára amire még rájönne 60 USD szállítási költség és itt jöttök Ti a képbe, ha valakinek szintén kell valami, akkor el tudnánk osztani a szállítási költséget (200 USD felett ingyenes a szállítás :)) )

  Hajrá, lehet jelentkezni :)

  Met 7 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.