- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz
Kékes525 #32398 üzenetére
Comodo Internet Security... jól beállítható, nem nyűgösködik, ingyenes. A HIPS és az antivírus részét kikapcsolom, nem szokásom vírusokat összeszedni. Számomra a tűzfal része a lényeges (egyéni szabálykészletre állítva).
A NOD tényleg kuka. Túl lassan kopó hírnév-hype övezi...
-
GEPESZ66
veterán
A Youtube videók letöltésére eddig a következőt használtam:
http://www.youtubedownloadersite.com/
Az Eset szoftvere telepítés közben mindig valami adware-t jelez, s karanténba rakja.
Tudtok-e javasolni másik programot ezen videók letöltésére, ami nem akar mást is telepíteni? -
Csedit
aktív tag
válasz
bluemirage #32386 üzenetére
Köszönöm
Nem kazettás, digitális.
Egy Sony ICD-BX140 diktafonról lenne szó. Mindössze egy 3.5-ös jack kimenete van. -
válasz
Csedit #32384 üzenetére
Ingyenes és komplex megoldást kínál. Elterjedt sokan ismerik.
Tud mp3-ba menteni. Lehet vele darabolni és megvágni.
Anno még TV stúdiós munkáim során is sokat használtam, mert gyors és egyszerű.Azért kell hozzá jack-jack kábel és lehet, hogy a windows jobb alsó sarkában a hangeszközt is megfelelően be kell állítani (keverő) és rá kell nézni, hogy a mikrofon bemenet tényleg jól működjön.
A kolléga azt kérdezi egyébként, hogy "kazettás?"
-
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
Milyen programmal tudok egy diktafon 3.5 jack kimenetén a hanganyagot lementeni számítógépre?
Előre is köszönöm.
-
cigam
titán
Mert te valószínűleg hozzáértően és felelősen használod a gépet. Sokak viszont nem.
A 68% és 79%-os eredmény jóval több mint "fos".
Naná hogy ehhez mérik magukat, mert gyárilag beépítve ezt kapják a Windows felhasználók. Vagyis ha nem azzal kezdi hogy letiltja, elég jó védelmet kap.Most hogy átfutottam az eredményeket, az Intel security 100/100-as eredménye és gyorsasága igen meglepő.
-
brd
nagyúr
Már miért ne ajánlhatná.
Azért, mert konkrétan egy fos. A nyugodt alvást egyeseknél elősegíti (valamit tett a biztonság érdekében), de a feladatát eléggé hiányosan látja el.
Évekig használtam, és semmit nem kaptam be.
Mert te valószínűleg hozzáértően és felelősen használod a gépet. Sokak viszont nem.
-
cigam
titán
válasz
AeSDé Team #32377 üzenetére
Azért mert demó, vagy mert nem tud vele mit kezdeni? Pontosan mit ír ki?
Az avidemux sem eszik meg?
-
cigam
titán
Már miért ne ajánlhatná. Semmi gond nincs vele. Aki nem 5 percenként telepíti a legfrissebb warez kiadásokat, bőven jó. Évekig használtam, és semmit nem kaptam be. Pl. az akciósan vásárolt NIS sem talált problémát a rendszeremen.
Ne m azt mondom, hogy nincs jobb, de hogy hiba ajánlani...
-
brd
nagyúr
válasz
Dluinet #32373 üzenetére
Egyrészt nem Internet Security, másrészt amit tud, abban is az alja. Hogy mást ne mondjak, a védelmi programokat tesztelő cégek az MSE-hez viszonyítanak, hogy annál mennyivel jobbak a többiek.
Kérlek, ne ajánlgasd senkinek! (Igen, a semminél több, de legalább 3 másik cégnek van teljesen ingyenes megoldása helyette.) -
cigam
titán
válasz
V.Stryker #32375 üzenetére
Vegas Movie Studio 13 (Suite/Platinum) attól függően mik az igények.
Amúgy nem 1xübb azt a videót átkódolni DV-be, vagy veszteségmentes VMW-be? Akkor már hangja is lenne a MovieMaker-nek.
Egy próbát megér a VideoPad is.(Egy része ingyenes, egy része fizetős)
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Windows alá keresnék valami egyszerű videó szerkesztő alkalmazást. A Movie Maker nem jó, mert az iPad-al készült videóknál nincs hang. Nagy dolgok nem kellenek... filmek feliratozása, esetleg szövegdobozok elhelyezése, állóképek betevése, zene alákeverése... kb. ennyi.
Mindegy,hogy fizetős vagy ingyenes, csak egyszerű és nagyszerű legyen, ne valami bonyolúlt akármi. -
Zola007
veterán
Keresnék egy olyan programot vagy gadgetet, amiben az audió kimenet tulajdonságait (hangerő, balansz) be lehet állítani és fixálni vagy sémába elmenteni.
A problémám azt, hogy USB hangkártyát használok és az audiovezérlő elfelejti a balansz és hangerő beállításokat, így minden indítás után újra default hangerővel és balansszal fogad.
-
törölt tag
Sziasztok,
Léteznek ingyenes Internet Security programok?
-
cigam
titán
válasz
AeSDé Team #32368 üzenetére
Nevezd át mp4-re
Esetleg segít a Video Repair Software
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok. Olyan programot keresnék, amely a Desktop Ikon Toy és NeXuS kombóhoz hasonló, tehát ikonrendező, viszont több dockot is lehet vele csinálni. Mert ezekkel csak egyet tudtam. Vagy csak én vagyok nagyon béna.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Telefonon épp videót vettem fel amikor a 3. perc körül lefagyott a mobilom és csak percek múlva tért magához. Keletkezett egy 539MB méretű .mp4.tmp fájl, de semmivel sem tudom megnyitni vagy konvertálni, hogyan nyerhetném vissza belőle a felvett videóanyagot? -
gyurkikrisz
őstag
Üdv! Olyan videószerkesztő programot keresek, ami képes századmásodperces pontossággal képeket egymás után videóvá füzni.
Köszönöm
-
LonGleY
veterán
válasz
alienpapa #32361 üzenetére
A Hard Disk Sentinel-lel lehet valami bohóckodni, kizáratni a rossz szektorokat, de javítani semmi sem javítja őket. Illetve ha már van pár hibás, akkor csak egyre több lesz. Ezt a folyamatot nem fogod tudni megállítani. Az ilyen winyó legfeljebb adattárolásra jó külső USB-s tokban, ritkán használva.
Bár lehet, hogy rosszul írom és valójában a HDD Regenerator-ra emlékeztem én is.
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Olyan programot keresnék, ami sérült, vagy bad sectoros vinyókat tud javítani. -
Kernel
nagyúr
válasz
bluemirage #32359 üzenetére
Ugyanez előfordult régebben Matrox kártyánál, vagy jelenleg az Intel integrált videónál is. TV-kimenet használatánál nem jellemző, de monitornál sem olyan gyakori, hogy vészes lenne.
Az Intel Graphics driverrel ez még a kisebbik gondom. Kicsit gáznak tartom, hogy parancssori opciók nincsenek, billentyűparancsok is korlátozottak, alábbi beállítást pedig bizonyos esetekben önkényesen törli, váltáskor:
Pedig kénytelen vagyok ezt bepipálni, mert a HDMI-kimeneten TV-re csak így ad ki kontrasztosabb, szebb képet.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Panthera #32355 üzenetére
Az én gépemen, főleg hosszabb üzemidő után, néha úgy kiakad a videórendszer (valahol a kimenet / render környékén, lejátszótól függetlenül), hogy egyes videók átfordulnak lilás, negatív árnyalatba. Esetleg többszöri indításra néha jó. Ilyenkor a Windows újraindítása szükséges, hogy helyreálljon.
Különféle képességeik miatt több programot is tartok kéznél, ami a Total Commander Eszköztárán figyel, így bármelyik ikonjára könnyen rá tudom dobni a videót, rögtön indul:
PotPlayer (alapértelmezett)
KMPlayer
VLC
MPC-HC
MPlayer (parancssori program, de a fenti módszerrel könnyen indul ez is).Ezek saját dekóderrel működnek, hordozható módon is, Windowsba nem piszkál.
-
King Unique
titán
Üdv!
Tud vki olyan programot, v Windows 8.1 áruházas alkalmazást, amivel nem asztali, hanem modern felületen (1-2 kattintással) lehet leválasztani USB-meghajtókat
-
Sziasztok!
Milyen all-in-one video codec van mostanában, amit érdemes feltenni? VLC-t használok (vagy ezt kellene lecserélni?).
Telefonnal felvett mp4: akad, és tele van hibával a lejászás (véletlenszerűen kiszürkül és pixelesedik az egész).
Egyes mkv fájlok pedig lilás, zöldes árnyalatúak. -
törölt tag
Sziasztok,
Kellene egy profi program, akár több is jöhet. Igazából valami 3D tervező szerűség kellene.(?)
A feladatom az lenne, hogy egy telket kell megszerkesztenem, házzal, fákkal, növényekkel, szélerőmű, napelem, ilyesmi. Viszont kellene benne mozogni 3D-ben, hogy több szögből is lássuk hogy néz ki + tudnunk kellene képeket kimenteni így, mint egy látványterv.
Milyen programok vannak? Mennyire bonyolult kezelni egy ilyet?Előre is köszi
-
cigam
titán
válasz
DrojDtroll #32349 üzenetére
Meg kell álni közben "feketével"?
Playlist nem jó?
Vagy pl. MPC-HC-ben open folder, és egymás után lejátsza a könyvtárba rakott videókat. Sőt! Bekapcsolod a webelérést, és - akár egy okostelefonnal - vezérled, hogy éppen melyik videót játsza le a könyvtárból. -
LonGleY
veterán
válasz
DrojDtroll #32349 üzenetére
A szalag egy 'l', még akor is, ha szalagavatóról van szó.
Két megoldás van: az egyik az, hogy egy fájlba vagdosod a videókat egy szerkesztőprogrammal, majd így vetíted le, a másik pedig egy VJ-program (video jockey) használata (pl. Resolume). Ez utóbbi talán azért lenne túllövés a célon, mert nem hiszem, hogy nagyon effektálni akarnád a beimportált nyersanyagokat. Meg hát erős gép kell hozzá, és több tudás, mint amennyi egy videó összevágásához szükségeltetik.
-
DrojDtroll
veterán
Keresek egy olyan programot ami videok vetitesere alkalmas.
Pl.: szallagavatón a videok kozott fekete kep legyen, ne latszodjon az inditas es a leallitas, és semmilyen kezelofelufet.
Az egyik elkepzelesem az volt, hogy az osszes videot betenni Power pointba kozte fekete diával. A videok mindig gombnyomasra indulnanak. Erdekel, hogy van e valamilyen direkt ilyen felhasznalasra irt program.
-
Ittnemaz
aktív tag
-
LonGleY
veterán
Igen, és pont ahhoz kellene egy tárhely, amire át tudná menteni a dolgokat...
Oxy.kiraly: Próbáld visszaállítani a partíciót
Active@ Partition Recovery-vel! Küldök privátot.
-
GIJoe
addikt
válasz
Oxy.kiraly #32345 üzenetére
Miért ne lenne lehetőség? Leszedsz 1 hiren boot CDt beindítod, Live XP mód, külső tár rákapcsol, és recuva elindít...
-
Oxy.kiraly
tag
Figyelmetlenségből adódóan egy HDD formatálva lett. Hogyan állítható vissza az eredeti állapot, úgy, hogy a lemezre nem lett semmi írva, viszont a mérete miatt nincs lehetőségem más meghajtóra menteni (pl a RecoveryMyData-val)
Köszi! -
artiny
őstag
ismer valaki olyan programot win 8 sra ami leveszi a kek fenyt a monitorbol ?
-
Joker88
őstag
Egy olyan, lehetőleg telepítés nélküli vagyis " portable" programot keresnék amelyyel pdf kiterjesztésű fájlokat tudnék szerkeszteni.. Tud valaki ilyen programot ajánlani nekem? Előre is köszönöm a választ!
-
tonyrulez
őstag
Milyen programot tudnék használni rendszer igv és hőmérséklet logolásra? CPU, GPU és HDD használat/hőmérsékletet szeretném csv vagy egyéb fájlba logolni, lehetőleg folyamatosan (kb5 másodpercenként) mentsen. A RealTemp tud logolni, de csak a fent felsoroltak felét.
-
GEPESZ66
veterán
Olyan programot keresek,amivel lehet pdf-ből excell-be konvertàlni,s jól is végzi a dolgát.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Létezik olyan progi winre, amivel a zenelejátszást lehet vezérelni kézmozdulatokkal? Korábban hallottam a Flutter nevűről, de tudtommal az abbamaradt.
-
cellpeti
nagyúr
esetleg létezik olyan program, ami érzékeli ha a laptopomon be van kapcsolva a numerikus billentyűzet és az óra melett megjeleníti? Nagyon jó lenne, ha létezne ilyen, mivel a notim még nem jelzi ki
-
daninet
veterán
Üdv!
Van olyan program, amivel különféle beállítás "preset"-eket hozhatok létre a pc-hez?
Tehát preset1 -> első hangkártya alapértelmezett, xy felbontás, akármi háttérkép
preset2 -> második hangártya alapértelmezett, yx felbontás, enegriagazdálkodási mód váltás
... -
Joltee
aktív tag
Milyen progi tudja azt, hogy egy halom fájl esetén egyenként rákeres, hogy azok megtalálhatók-e egy másik könyvtárban valahol (annak alkönyvtárait is végignézve)? Ha még össze is hasonlítja őket (binárisan), az még jobb... TC szinkronizáló modulját ill. a Winmerge-et néztem; azokban nem láttam ilyen funkciót.
-
cigam
titán
No és ha fájlba nyomtatsz(XPS document writer)? Azt megnyitva hogy néz ki a nyomtatási kép?
Ugye böngészőből nyomtatsz? Próbáltad másik böngészővel? A fórumán rákeresve rengeteg nyomtatási hibával kapcsolatos találat van. Esetleg ott is szétnézhetnél, vagy írhatnál egy levelet a támogató csoportnak. -
dokee78
félisten
A következőt szeretném megoldani:
Ha a pendrive be van dugva autmatikusan belép a Win 8.1 bekapcsolás után.
Ha nincs pendrive csatlakoztatva akkor a vendég fiókba lép.Van ilyen program,lehetőleg ingyenes?
-
csferke
senior tag
-
Vladi
nagyúr
válasz
LonGleY #32288 üzenetére
Köszi a véleményt
A sumatrapdf-et megtaláltam én is, befutónak tűnik.
A google drive is jó ötlet. Még ezt meg kell néznem, hogy a kliense tud -e úgy szinkronizálni, ahogy nekem kellene.
Az IrfanView és a faststone nem jó, mert free for non commercial use. Márpedig nekem ez kellene.
(#32295) csferke:
A google drivenál nekem is a gondom, hogy csak x mappát hajlandó szinkronizálni. Ennek mi értelme.
Az fBacup tetszik, a licenc is megfelelő. Tud ez google drivera dolgozni? Hátha.foxit reader felejtős, mert a legújabb egyre inkább bloatware, nameg fizetős.
-
vm93hun
aktív tag
"Értelmes" =
- A Feedeket mappákba könnyedén tudom rendezni (pl. Prohardver és Mobilarena Feedeket egy PH! nevű mappába)
- Be tudom állítani, hogy a 30 napnál régebbi cikkeket törölje
- Be tudom állítani, hogy milyen rendszerességgel frissítsen
- Be tudom állítani, hogy a cikket milyen formában töltse be (teljes weblap, vagy csak szöveg képekkel)
- (hirtelen ennyi) -
vm93hun
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki egy "értelmes" RSS olvasót ajánlani? Eddig amiket kipróbáltam nem igazán tudott meggyőzni.
-
cigam
titán
válasz
LonGleY #32312 üzenetére
Talán lehetne, de eddig nem találtam olyan FTP klienst, ami tudja
- a kétablakos működés, hogy csak húzd és dobd "bonyolultságú" legyen a fel/letöltés
- a hálózatot is kezelje (UNC path!) (egyszerűen, betallózható módon, hogy "mindenki" tudja használni)
- van olyan fiók amibe SSH-val kell bejelentkezni
- céges használatra is ingyenesKonkrétan a Coreftp free verziójának kapcsolati adatbázisát kellene szinkronizálni pár géppel. Én beállítom a Gyopárleső paramétereit, hogy rendben kapcsolódjon, és belépjen a hozzánk tartozó könyvtárba. A többieknek pedig csak ki kell választani a listából, hogy melyik "céghez" akarnak kapcsolódni.
-
cigam
titán
Egy program picit kretén módon kezeli a mentés, visszatöltést. Mert bár elmenthetem az adatbázisát(amit a registry-ben tárol), de visszatöltéskor nem törli az adatbázist, csak összefűzi az aktuálissal, így nem kis macera a folyton duplázódó adatok kimazsolázása. Így a többi fépen importálás előtt kézzel, 1 egyesével ki kell törölni mindent, az importálás előtt.
Egy registry módosító kellene. A legjobb lenne, ha az általam megadott ágat lementené szőröstül bőröstül.
A trükk az lenne, hogy
- rendszeres időközönként, vagy a változást figyelve készítene mentést.
- Ezt a mentést egy mozdulattal (mondjuk felparaméterezve a mentés útvonalával) ráteszi arra a gépre amin elindítom. De nem akárhogy. Első körben törli az adott ágat, és utána tölti fel adatokkal.Létezik ilyen vagy kezdjek neki programot faragni hozzá?
-
AtHoS
nagyúr
virtuális pdf nyomtató szoftvert keresnék a pár perce letöltött legfrissebb dopdf helyett, mivel az nem képes elfogadható formában pdf-be "nyomtatni" a steam vásárlás nyugtáját (steam kliensből indítva a nyomtatást)
Első kanyarban ingyenes verzió kellene (novapdf-hez van kulcsom, de ahogy láttam dopdf pont annak dll-jeit használja, így esetlegesen az is problémás lehet)
Ha mégsem lenne értelmes ingyenes verzió, akkor a jövőre tekintettel fizetős verzióra is jöhet javaslat, csak legyen belőle kipróbálható verzió, hogy lássam valóban működőképes.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hujikolp #32307 üzenetére
IrfanView, Help, Command Line Options:
i_view32.exe c:\test.jpg
Szerencsére pont a képernyő közepére dobja, de ha nem így lenne, pozíciót is lehet megadni:
/pos=(x,y)
Beállítást megjegyzi a program:
Esetleg még ez is érdekes lehet:
Example for /hide:
Values (can be combined (add values)):
Toolbar 1
Status bar 2
Menu bar 4
Caption 8i_view32.exe c:\test.jpg /hide=1
Open 'c:\test.jpg', hide toolbar only.
i_view32.exe c:\test.jpg /hide=3
Open 'c:\test.jpg', hide toolbar and status bar.
i_view32.exe c:\test.jpg /hide=12
Open 'c:\test.jpg', hide caption and menu bar.
i_view32.exe c:\test.jpg /hide=15
Open 'c:\test.jpg', hide all.
-
válasz
LonGleY #32304 üzenetére
Ugyan úgy bezárható - gondolom - mint minden más program. Amolyan figyelmeztető dolog annak, aki bekapcsolja a számítógépet, hogy mit is kell legelőszőr csinálni.
De mivel más program is elindul autómatikusan, ezért kell, hogy az előtérbe tegye ezt a képet. Ha simán beteszem a startup-ba a képet, akkor azt hamar megnyitja, és a később betöltődő program pedig kitakarja, nem látható. -
Sziasztok!
Olyan programot keresek, amivel a képernyőre minden ablak elé ki tudok tenni egy képet. A windows betöltésével (startrup)-be ha beteszem és beállítom, hogy mely képet jelenítse meg, akkor minden ablak elé tegye be, akkor is, van olyan program, ami szereti, ha ő van legelöl
-
Kernel
nagyúr
válasz
csferke #32300 üzenetére
Most attól függetlenül, hogy tudlak követni, vagy nem, nem gondoltál esetleg NTFS mappaátirányításra? Mutatok egy példát, ami a Windowsból bizonyára ismerős:
Parancssorba:
>mklink /d C:\Hivatkozás D:\Cél
szimbolikus hivatkozás létrehozva: C:\Hivatkozás <<===>> D:\CélEredmény:
Ebben az esetben természetesen kell még egy D:\Cél nevű mappa is a működéshez. Egyébként meg igény szerint bármit át lehet irányítani. További infó:
mklink /?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Opel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest