- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Milyen programmal tudok egy rakás fotót napi lebontásban mappákba rendezni? Szóval legyen pl 20140820 a mappa, amibe csak a maiak kerülnek, 20140819 a tegnapiak és így tovább.
-
válasz
vitemerius #31795 üzenetére
szerintem ne akarj vele játszani, rettentően időrabló, esetleg valami nagyon automatizált program jó erre a célra
például ha elmész és egy délután lenyírod a szomszédok füvét, akkor már megkerested a könyv árának a dupláját, de egy délután nem hiszem hogy befejeznéd a könyv szkennelését (feltéve hogy minimum 200 oldalas)
-
cigam
titán
válasz
vitemerius #31792 üzenetére
Mármint képként vagy OCR-el felismertetve szövegként?
-
válasz
vitemerius #31792 üzenetére
Nekem amit géphez adtak az tökéletesen bevált.
Cannon (otthon) és Epson (munkahely) -
vitemerius
tag
Tudom, hogy minden képnézegető és képszerkesztő program tud szkennert vezérelni, de tapasztalataitok alapján melyik az a program, ami egész könyvek szkennelésére a legpraktikusabb?
-
cigam
titán
válasz
Jarod1 #31790 üzenetére
exiftool, PhotoMove2, bulk rename, ...
-
Jarod1
veterán
melyik képnézegető tudja dátum szerinti mappába tenni a képeket van ilyen?
-
menledge
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok PC-re valami egyszerűbb kollázskészítő progit? Csak ingyeneset javasoljatok légyszi, és elég valami egyszerűbb is. Vagy esetleg egy képnézegető progi ami tud ilyet!?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv!
-
andorra
őstag
Jdownloder-hez hasonló tudású programot keresek, mert az AVG és a IObit Malware Fighter is tiltakozik ellene. A lényeg, hogy pl. data.hu-s linksorozatot egyetlen kijelöléssel vegyen át, kezdjen el önállóan letöltögetni.
-
Kékes525
félisten
Tudnátok egy gyors, md5 ellenőrző programot ajánlani?
Köszi! -
Kernel
nagyúr
válasz
enginev3.0 #31779 üzenetére
Annyi a különbség, hogy az Alcohol 120% és hasonló társai read-only működnek, neki viszont írható lemez kell, virtuálisan.
-
cigam
titán
válasz
enginev3.0 #31779 üzenetére
Pedig nem olyan bonyolult. pl Phantom Burner
-
w.miki
veterán
válasz
enginev3.0 #31777 üzenetére
ez nem az, ez egy könyvtárból csinál, ISO file-t.
Olyan program kellene, ami azt mutatja a W7nek, hogy van DVD író a gépben, és arra írna. -
enginev3.0
félisten
válasz
w.miki #31776 üzenetére
Valami iso maker?
-
w.miki
veterán
Virtuális DVD író programokat tudnátok ajánlani?
Win7 DVD maker-rel megcsinálták a videót, és azt most ki kellene írni lemezre. De a laptopon, amin készült, nincs DVD író. Át kellene vinni másik gépre ISO formátumban, de persze a DVD maker nem tud úgy menteni, egyből írni akar. -
cigam
titán
Ingyenest csak úgy tudok, hogy az Audacity-vel megnyitod a videót. Ez csak a hangot fogja behozni, de szinte mindent megcsinálhatsz vele. A kész művet elmented, és pl. a Avidemux-al kicseréled a videó hangsávját.
Viszont ha nem ijedsz meg a linux rendszertől, akár csak CD-ről bootolva, akkor próbáld ki az OpenShot-ot, vagy telpítve a KDEnlive-ot.
-
kispx
addikt
válasz
mokus1 #31773 üzenetére
Itt nagyobb szerencsével járhatsz:
Windows Phone Store - WP alkalmazásokról mindent -
mokus1
addikt
windows phone 8.1re szeretnék olyan programot amivel egy tárgyat körbetudok fotózni és igény szerint 3d-be rakja. Létezik ilyen?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem ajánlani olyan lehetőleg ingyenes Video editor programot, amivel lehet a video hangját is szerkeszteni, pl. mint egy equalizerrel, vagy hasonló módon? Előre is köszönöm a segítséget. -
Met
nagyúr
A 360 browser-ben hogy tudok egy linket berakni a kivételek közé?
-
cigam
titán
válasz
jilian #31751 üzenetére
Ha még aktuális ...
Augusztus 18ig ingyen beregisztrálható a Leawo Blu-ray Copy (aktiválni is csak eddig lehet)
Pont azt tudja amit keresel: -
jbarnus
csendes tag
Sziasztok!
Van több, mint 3000 Word fájlom. ( doc, docx, odt )
Ezeket szeretném átkonvertálni PDF-be, de egy örökkévalóság lenne, amíg megnyitnám őket a Word 2007 programba és a mentés másként/ PDF lehetőséget használnám.
Van online sok ilyen converter oldal, de az is sokáig tart, ráadásul nem mindig jó a végeredmény.
Tudtok ajánlani progit e célra?
Amibe csak betallóznám a fájlokat és konvertálás.Köszönöm a segítséget,
Üdv, -
cigam
titán
Jöhet privátba, de szerintem simán lehetne logut cikk belőle.
1 próbát megér még a Bad Peggy 2.0
-
biigi
tag
A JPEG Checker for Windows program jónak tűnik, de Windows-os verziót eredeti oldalon nem lehet jelenleg letölteni, és máshol sem sikerült megtalálni
. Kerestem hasonló programokat, de csak Linuxra találtam olyat, ami megfelelően működött: jpeginfo –c
Ha más nem találok ezzel meg tudom csinálni.
Nekem is ez az első próbálkozásom, de ha kapok egy linket ahol megoszthatom szívesen leírom én hogyan csinálom -
cigam
titán
Bemutatod a projekted valami pubikus helyen? (Engem is érdekel a timelapse)
-
biigi
tag
Sziasztok!
TimeLapse videót szeretnék csinálni. Pár hónap alatt rögzítettem kb. 60000 képet.
Raspberry pi-al rögzített képek ftp-n keresztül kerülnek egy nagyobb vinyóval rendelkező gépre.
Ftp-s feltöltés miatt a képek időnként hibásak vagy félig töltődnek fel.Egy olyan programra lenne szüksége, ami kiszűri a hibás félig letöltött képeket.
Minden hozzászólást előre is köszönök! -
-
Essejó
veterán
válasz
tknof1871 #31716 üzenetére
MkvToolnix Bármit kivehetsz és berakhatsz az mkv-ba vele . Van hozzá egy pár oldalas Doc-om magyarul, ha érdekel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Essejó #31757 üzenetére
Csak a Windows partíciót kell klónozni, majd miután az működik, a többit egyszerű másolással.
XP idején még a Windowst is meg tudtam oldani másolásos módszerrel, Total Commanderrel, persze gondoskodva a megfelelő indítószektorról, meg még voltak trükkjei a dolognak, nem részletezem.
Win7-nél már kellemetlen, mert itt-ott elakad a másolás, hozzáférési akadályok miatt, ezért azt egyszerűbb klónozni.
Adattároló partíciót viszont felesleges klónozni, mert ott nem kell átvinni azonos bootszektort, azonos fájlrendszert, aminél még a cluster méret is azonos, felesleges átvinni a rejtett System Volume Information mappa tartalmát is. Sokkal célszerűbb egy új fájlrendszert formázni és azt használni.
Mindamellett ilyenkor a klónozó program is csak fájlszinten másol, ezt abból lehet látni, hogy a töredezettséget nem viszi át, vagyis nem szektorszinten tükrözi az egészet. Meg persze a sebességből is kitűnik. (Teljes HDD-t szokott szektorszinten klónozni, 1:1-ben, baromi lassan.)
-
tonyrulez
őstag
Ez szép és jó, de sok értelme nincsen. Feltételezem az OP időrendben akarja végignézni a fotókat, és a Windows Fényképnézegető fájlnév alapján teszi sorba a képeket, előtte hiába tettük sorban bármi más fájlkezelőben.
Amíg nem módosul a módosítás dátuma (és fájl másolásakor elvileg nem kellene), addig a TC csoportos átnevezéssel megoldható [YMD][hms] átnevezésmaszkkal. Ha részletesebb beállítást igényel, akkor az előttem is ajánlott EXIF beépülőt kell igénybe venni. -
Essejó
veterán
válasz
ticzi01 #31699 üzenetére
Szia! Tudtommal a CDBurner XP is tud ilyet.
-
Essejó
veterán
válasz
LonGleY #31689 üzenetére
A dolog egyelőre halasztódik, mert a klónozásra kiszemelt winyóról kiderült hogy kuka érett.
Egy ismerősöm gépét kellett volna feljavítani, mert a gépében van 2 öregecske winyó CD+E partíciók.
A klónozásra meg ide hoztak egy WD500GB-ost amire simán felfért volna a két másik, de kiderült, hogy a WD telesen halott. Az lett volna egyébként a kérdés, hogy az első winyón levő CD parició mellé lehet-e a külön winyón levő E meghajtót is átklónozni, vagy marad az ő esetében a régi jól bevált másolás. -
MemphisHU
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy van egy csomó fényképem, amik különböző időben, és különböző eszközzel készültek. Ha nyomok a képre egy jobb gombot, tulajdonságok, részletek fülön általában ott van a készítés ideje és az eszköz (amennyiben az eszköz megadta ezeket az adatokat).
Kéne nekem egy olyan szoftver, amivel a kb. 2000 képet eszköz, dátum, vagy egyéb "részletek" fülön található adat alapján tudom sorba rendezni/szűrni.
Remélem tudtok nekem segíteni, NAGYON megkönnyítené a dolgomat!
A válaszotokat előre is köszönöm!
~Memphis -
jilian
addikt
Bocsi azt el felejtettem odaírni, hogy a film 3D...
De most ha átkonvertálom a 3D BD50-et .avi-ra nem kevés minőség romlás lesz. És nem is ez a célom.
És ennyi erővel letölthetném BDRip-ben is..Csak kiszedni az 3D BD50 .iso-ban lévő filmből a menüt és az extrákat. Vagyis a film minősége maradjon BD50.
-
jilian
addikt
Hogyan tudom kivenni egy BD50 -es (.ISO fájl) filmből a menüt és az extrákat?
Esetleg ha rossz topikba írtam akkor egy kis útba igazítást kérnék...
-
Kernel
nagyúr
válasz
vitemerius #31742 üzenetére
Hasonlót pedzegettem már én is, egyébként eredetileg nem én vetettem fel a kérdést. Ha rajtam múlik, inkább előveszem a KMPlayert, ami alapból tud három feliratot is, hegeszteni sem kell hozzá.
Ffdshow helyett is végül maradtam a LAV filternél, egyelőre jó az nekem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Essejó #31739 üzenetére
Ezt most mire írod, az is tud több feliratot megjeleníteni?
Mert amúgy jónak mondod, kodek pakkot már csak nem fogok telepíteni... Amikor direkt olyan lejátszókat használok, ami hordozható módon működik, nem piszkál bele a Windowsba, nem cseszi szét stb.
Egyedül a DVBViewer / MinDigTV miatt használom a LAV Filtert, ami a Windowson keresztül működik, de az nem vészes, ilyen szempontból.
-
Kékes525
félisten
Sajnos a NetWorx használati statisztikájában az Applications fül nem mutat semmit.
Tudja valaki hogy miért?
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Következőben kérnék segítséget:
Találtam egy doboz flopi lemezt, melyekre még annó többlemezes csomagolással tettem fel dokumentumokat. A baj az, hogy már nincs meg az össez lemez.
Létezik valami progi, amivel így is ki tudom tömöríteni a hiányzó lemezek nélkül? Legfeljebb hiányozni fog valami...Köszi!
-
tonyrulez
őstag
válasz
Kékes525 #31732 üzenetére
Úgy rémlik hogy azt engedélyezni kell, nem ajánlotta fel? Átnéztem a teljes beállítási menüt, de nem találtam ilyet
Egyébként így nézne ki.
-
cigam
titán
Keresek egy olyan programot, ami a megadott betűtípust átalakítja tükörírásra alkalmassá.
Pl. betöltök egy Verdana-t, és elmenti azt Verdana-mirror-ként az elforgatott betükkel. -
mezis
félisten
válasz
LeadZeppelin #31722 üzenetére
Avidemux
-
zone
őstag
válasz
LeadZeppelin #31722 üzenetére
Lightworks, Blender, VirtualDub
-
zka67
őstag
Sziasztok, lehet, hogy ez a jó topik, inkább itt is megkérdezem, hogy van-e olyan ingyenes program, amivel egy az egyben át tudok másolni egy SD kártyát egy ugyanolyan méretű másikra. A segítségeteket előre is köszönöm.
-
LeadZeppelin
tag
Sziasztok. Egy videószerkesztő programot keresnék, ami 100% freeware, azonban lehetőségek szempontjából ne legyen sokkalta csorbább egy kereskedelmi programnál. Valami olyasmit keresek mint a GIMP, csak videószerkesztőben.
-
Kékes525
félisten
Tudnátok valamilyen jó internet forgalom számlálót, mérőt?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
.mkv videóból akarom a feliratot kivenni. Nem a videóra van ráégetve.
-
poirot
őstag
válasz
Vegitaa #31707 üzenetére
Esetleg akkor van értelme, ha mielőtt felakarod írni lemezképként, bele akarsz tenni file-okat, könyvtárakat, a még szabad helyre.
Erre való a poweriso, winiso, gondolom van még pár.
Láttam már olyan install DVD-t, hogy az install lemezen fent voltak még a kedvenc programok is. -
Kernel
nagyúr
válasz
LonGleY #31712 üzenetére
OK, de ha visszaolvasod a szálat, akkor ez nem új információ.
Én is épp azt igyekeztem átadni, hogy nincs értelme kicsomagolni, mert akkor nem lesz bootolható,
Ebből egyértelműen következik, hogy ha szakszerűen felírja, akkor viszont bootolható lesz. Meg azt is kifejtette a hozzászóló, hogy többirányú célja van mindezzel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Vegitaa #31709 üzenetére
Ha egy lemezre simán csak adatot másolsz, az nem lesz bootolható.
Fel kell írni még a rejtett indítószektort is, aminek megvan a módja az íróprogramban, de kell hozzá a felírandó szektor képe is. Az ISO lemezkép viszont mindezt komplett tartalmazza, miután ez az eredeti lemez képe.
Ha csak látni akarod az ISO tartalmát, esetleg kimásolni belőle adatokat, arra jó például a Total Commander ISO plugin is. Ugyanúgy látod vele, mintha ZIP lenne.
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Egy amatőr kérdés:
Ha vagy mondjuk egy OP rendszerem egy ISO fájlban tárolva, az mivel tudom visszaalakítani, s úgy kiírni egy DVD-re, hogy nem ISO, hanem teljesen látszanak a katalógusok és fájlok?Köszi!
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan programra, amivel játék közben tudom real time követni a cpu illetve gpu hőmérsékletét.
Olyasmire gondolok, mint pl a Fraps-nél az FPS számláló. Játék közben ott van valamelyik sarokban.
Tudom, hogy gpu-z, Aida64 stb, tudja egy grafikonba rögzíteni, de nekem olyanra lenne szükségem, ami folyamatosan mutatja játék közben, hogy a hardvereim éppen milyen hőmérsékletűek. -
LonGleY
veterán
válasz
ticzi01 #31699 üzenetére
Dobd be egy szerkesztőprogramba (
Audacity vagy
mp3DirectCut) és csinálj egy jó hosszú fájlt az ismétlődésekkel, majd azt írd ki (pl. ezzel:
EZ CD Audio Converter Free)!
Az író-konvertáló progi is tud szüneteket megadni, de sajnos csak 3 mp-nyit - ezért marad a szerkesztés. A Nero-t mindenesetre inkább kerüld el!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest