- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator
tag
Sziasztok!
Keresek egy programot, bár igazából nem is program, inkább egy netes felület, vagy alkalmazás. Arra lenne szükségem, hogy tudjak egyszerű vonalas ábrákat készíteni, amit a net másik végén lógó illető lát, látja a folyamatot is ahogy készül az ábra, és ő ugyanúgy bele tud rajzolni ha akar, amit meg én látok. Tehát egy ilyen chat féleség, csak rajzban. Van ilyen?
Köszönöm a segítséget!
-
TheProb
veterán
Hálózati forgalom monitorozásra mit ajánlotok? Konkrétan azt akarom figyelni, hogy melyik program mennyit tölt fel
-
-
gyulank
addikt
válasz
DrojDtroll #33685 üzenetére
Ez egy kb. 100 képből álló sorozat, amiket átalakítok, és mentek ki külön. Szóval alapból csak 100 réteg volt, de már plusz mindegyik képhez az egyéb rétegek, hogy ki lehessen menteni olyan kinézettel, ahogy akarom. Szóval a lényeg, hogy az egyik többrétegű képet, úgy, hogy láthatóra állítom xyz-t, kimentem egy png-be, vagy jpg-be, és ezt a fájlt így dolgozza fel 4K-ban az az egy ingyenes videószerkesztő, amiben nem látom mit csinálok, de legalább menteni tudom. Meg amúgy némelyik képnézegető is érdekesen jeleníti meg ezeket a képeket, mondjuk a feketében alig látható zöldes vágásnyomok látszanak, de a gimpben nem, meg KolourPaintben se. Szóval melyik fájl nem tud több réteget menteni? El kell mentenem bmp-be, és azt konvertálni png-be?
-
gyulank
addikt
Ugye kérdeztem 4K videószerkesztőket, és mindegyik azt csinálja, hogy ha gimpben csinálok képet, vagyis többrétegű, akkor 1080p-ig normális a képe, de efelett már törlődnek rétegek, és hülyén jelenik meg. Hogy mentsem a képet el, hogy 1 rétegből álljon? Mentettem jpeg-be, de annál is ugyanezt csinálta.
-
válasz
V.Stryker #33668 üzenetére
A stúdióban a végén már mkv-ba archiváltuk a DVD-ket és ha másolatot kértek akkor úgy adtuk, hogy azt mondtuk, hogy: mkv, SD formátum.
Valójában arról van szó, hogy az mkv az csak egy konténer (gyk). MKV-ba több programmal is bele lehet pakolni a DVD-t. Ha már ISO-ban fenn van a gépen, akkor alig 1 perc egy DVD. Értelemszerűen veszteségmentes... nem történik semmi átalakítás. Ezután bármely lejátszó le fogja játszani ezt az MKV-t most és valszeg' a jövőben is. Ugyanis az mkv kompatibilitás azt jelenti, hogy az mkv által támogatott szabványok mindegyikét lejátssza, ha mkv konténerbe van rakva.
Minden más megoldás idő és főleg veszteség.
Mi a MakeMKV-t használtuk, de sok DVD to MKV program van a NET-en. -
V.Stryker
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Az avidemux tökéletes, pont amit kerestem.
-
Troy.
addikt
-
melyik az a program amivel meg lehet jeleníteni hogy mi foglal sok helyet a HDD-n?
-
LonGleY
veterán
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Olyan progit keresnék, amivel egy dvd videót ki tudok next next next módszerrel, veszteségmentesen, valami értelmes formátumba rippelni.
Egy régi családi videókazit digitalizáltattam és dvd filmként írták ki.
-
LonGleY
veterán
válasz
kriszwells #33666 üzenetére
Akkor két választás van, az egyik a 256-os / 320-as mp3-ba, a másik a FLAC-ba konvertálás. Szerintem az mp3-ba nyomatás elegendő, azzal sokat tudnál spórolni.
Én a
foobar2000-et (portable letöltés - mp3 enkóder benne) tudom javasolni a feladatra, de jó az
EZ CD Audio Converter Free és a
Freemake Audio Converter (offline installer) is. Minddel kötegelve tudnád kivitelezni a konvertálási feladatot.
-
kriszwells
aktív tag
Úgy érted, 1 percnyi hanganyag mennyi helyet foglal? Körül-belül 0,63 Mb-ot.
(Közben átfutottam a régebbi fájlokat, van közte még 88kbps, 4 bit, mono, 22kHz, IMA ADPCM is.)
Kisebb fájlméret, helymegtakarítás a célom (elfogadható minőségben vissza lehessen hallgatni) nem kimondottan a tömörítetlen hangformátum. -
-
LonGleY
veterán
válasz
jaffa 2843 #33663 üzenetére
Macrium Reflect Free
• infó
• ISO letöltés -
Jelenleg melyik a legjobb ghost megoldás? Oprendszereket nézegetnék, csak az eredetit visszaapplikálhatóvá szeretném tenni. Évek óta nem követem a szoftverek ezen részét. Manapság mi a legtutibb?
Van olyan, ami bootolható? Nem bízom a windows-on belül indítgatós cuccokban. -
válasz
kriszwells #33657 üzenetére
Wav-ból is van tömörített. Mekkora nálad a merevlemezen 1 perc?
Egyébként meg nem kiterjesztésre tömörítünk, hanem formátumra.
-
mezis
félisten
válasz
Üdv.!
Audacity, flac.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Milyen programmal lehet bármilyen felbontású videót letölteni Youtube-ról? A DVDVideoSoft Free YouTube Download-re jó volt. Aztán már az is csak maximum 720p-ben töltött le. A program frissítése után meg a letöltés elindításakor le is áll. Sehogyan se tölt le.
-
genndy
addikt
válasz
Az nem megoldás hogy simán összezippeled? Aztán amikor amelyik kell kibontod.
Esetleg flac, az veszteségmentes. -
kriszwells
aktív tag
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy van 16Gb-nyi fontos hangfelvételem (256kbps bitsebesség, 16bit hangminta, mono, 16kHz mintavételezés, PCM attribútummal) és helymegtakarítás végett szeretném átkonvertálni, valamilyen formátumra, alacsony minőségromlással. Milyen programmal/milyen kiterjesztésre érdemes? Ritkán használt felvételek, szinte sose, de fontos megőrizni, ha később netán kellene, ugyanakkor sok helyet foglal.
Próbáltam wav2mp3-at, de nem lett kisebb, hasonló beállítással csak mp3, azt gondoltam az a wav-hoz képest tömörített, míg a wav tömörítésmentes ha jól tudom? ?
Köszönöm! -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #33655 üzenetére
Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Összeírod, a Próba topicban megnézed, milyen lett, módosítgatod, és ha végül elégedett vagy a végeredménnyel, akkor azt a hozzászólást belinkelve megkérsz egy moderátort a Moderátort keresek topicban, hogy legyen szíves berakni az írást az összefoglalóba.
-
cigam
titán
Milyen topic, ami ....
amiben össze lehet hozni egy topic összefoglaló írást? Van vhol egy how to? -
cigam
titán
válasz
Winner_hun #33652 üzenetére
Azt nem írtam, hogy pontos, csak azt, hogy html5, és fut flash nélkül
Amúgy az upload-ot eltalálta. -
daninet
veterán
Sziasztok!
Jo Camtasia Studio alternatívát keresek. A program új verziói egyszerűen hulladékok, folyton crash-elnek, a support fórum tele van sírva, és annyit válaszolnak küldjön ticketet ők se tudják mi a baja mindenkinek náluk jóIgények:
Rögzítse a képet rendesen, utána egyszerűen tudjak egy timeline-os szerkesztőben feliratot, nyilakat tenni rá, mentse el kis méretű jól tömörített fájlba. -
cigam
titán
-
Sziasztok!
Van Speedtest.net-hez hasonló sebesség mérő program ami nem flash alapú?
Köszi
-
rokendrol
senior tag
válasz
MaxxDamage #33642 üzenetére
http://freewaresoftwarenews.blogspot.hu/2012/01/core-temp-10-rc3-32-64-bit.html
-
válasz
Sk8erPeter #33643 üzenetére
Erre gondoltam, köszönöm !
L
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33642 üzenetére
HWiNFO64 (vagy HWiNFO32). Lehet kirakni hőmérséklet-kijelző ikonokat is a tálcára (külön-külön CPU-(k)hoz, HDD/SSD-hez, stb.).
-
Valaki tudna mondani egy jó Temperature monitorozó programot?
/CPUID HWMonitor semmire se való... nem mutatja a CPU temp-et csak HDD , meg VGA-t látom.../
valami jobb kell és részletes (Winx alá 32bit / 64)L
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
A helyi kosárlabda csapat belépőkártyás rendszert szeretne bevezetni, amire ugye egyedi név + vonalkód kombókat akarnak rakni. Tudtok olyan programot, megoldást amivel egyrészt lehet kezelni az adatokat, ha leolvassa a kódot akkor kidobja az adott személy adatait, stb. valamint, az se volna rossz ha képes lenne nevekhez kódot generálni és azt kimenteni. Mert jelenleg kb 500 kártyát kéne nyomdába küldeni és nem tudjuk, hogy hogyan lehetne mindegyikre egyedi azonosítókat rakni.
-
LonGleY
veterán
válasz
artiny #33635 üzenetére
Ellentmondás. Ha valamilyen program fut, az energiába kerül. Ugyanezért nem létezik Androidon sem olyan program, ami meghosszabbítaná az akku időd, csupán kamuprogramok tömkelegével lehet találkozni. A legjobb, ha nem használsz fölöslegeket, és leveszed a fényerőt. Ennél többet nem tehetsz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
artiny #33633 üzenetére
Különálló billentyűzeteknél is úgy szokott lenni, a billentyűzet elektronikájába van programozva, hogy az Fn+valami együtt működik, ezen nem lehet változtatni. Laptopnál sem fog menni, szerintem.
Azt esetleg át lehet irányítani, hogy az [Fn+valami] kombináció mást csináljon, ha az már alapból is egy standard parancs.
-
artiny
őstag
letezik olyan program amivel megtudnam valtoztatni a function fn billentyuzet viselkedeset?
acer aspire s3
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
LonGleY #33629 üzenetére
Itthon használom ezt a kombinációt, de munkatársam feleségének a gépe lenne.
Sajnos az elvárások magasak, a ráköltendő összeg pedig limitált, Win-ről nem váltanának,
bár édesanyám is simán használja a linuxot win után, így max marad a bevált 3.6-os Firefox + SM tube kombó, a többit meg megszokják szvsz.
Kösz a választ, akkor ezek szerint jól sejtettem, hogy nincs más út csak egy kis erőforrás igényű linux, vagy HW update, vagy csere.
Linux valószínű azért is esik ki mert akad pár mobilkütyü otthon amit rádugnak és linux driver nem mindhez van és hozzáértés hiányában eléggé necces a konfigurálás... driver nélkül meg főleg.
Kösz még egyszer a választ! -
LonGleY
veterán
válasz
szacsee #33628 üzenetére
Xubuntu 12, Firefox
Ez az egyetlen értelmes kombináció egy ilyen régi gépre. Az XP és minden egyéb win felejtős, olyat ne adj ki a kezedből 2015-ben (vagy csak akkor, ha ki akarsz tolni velük)! Youtube-ot meg nem néznek max - legalábbis nem kinagyítva, de főleg nem HD-ban. Ez van, ha valaki 1x éves géppel tolja.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egy munkatársam öreg laptopjára kellene egy böngésző és egy youtube kliens... vagy valami megoldás.
A lényeg, hogy FB-t használják gyakran és a lapos már lassul tőle. (Pentium M, 1Gb DDR1, int vga. stb)
Kis erőforrás igényű böngészőt keresek rá, illetve nem tudom, hogy html5-ös yt-al hogy bírkózik meg.
Eddig smtube-t raktam az ilyen gépekre, azzal nem akadoztak annyira a youtube videók.
Ti mit ajánlatok erre a célra a gép bővítésen kívül.
(anyagi okok miatt nem bővítené a lapost (vga nem bővíthető, ramból 2x512 van benne, de ahogy nézem 2x1-re lenne értelme váltani ami kb 10k körül mocorog és akkor még a vga fogja vissza a gépet és a proci...)
Kösz előre a válaszokat! -
Peti78
őstag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami rögzíti a képernyőn folyó dolgokat, videót stb., egyszerű a hasznűlata és videoként lehet menteni. -
Kernel
nagyúr
válasz
Hardver Arc #33622 üzenetére
KMPlayernél a kimeneti rendert lehetne változtatni, nekem mondjuk legjobb az Overlay, de ez videoeszköz és driverfüggő is lehet.
Célszerű ellenőrizni a gammabeállítást, mert az befolyásolja a feketeszintet is:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/calibrate-your-display
Más kérdés, hogy például overlay esetén ez nem változtat semmit, mert a fenti beállítás a Windows GUI-ra hat, míg az Overlay Render azt kihagyja, átlépi. De más render használata esetén számít a gamma.
A PotPlayer nagyon jól szabályozza a fényerőt, kontrasztot, színtelítettséget (csak billentyűparancsot kell hozzá állítani, ami nekem távszabályzóval is megy), viszont ezt leginkább csak a videoanyag hibáinak korrigálására szabad használni, kiindulásként legjobb mindet alapon hagyni és a rendszer egyéb részeit beállítani hozzá (TV, monitor).
Például növeled a lejátszón a kontrasztot vagy a fényerőt, emiatt túlvezérlődhet a fehérszint, elvesznek a fehér árnyalatok, felhők az égen stb.
-
gyulank
addikt
válasz
Hardver Arc #33622 üzenetére
PotPlayer a legjobb. VLC Eszközök, hatások-szűrők, videóhatások, fényerő. Bár jó az úgy ahogy van.
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Nem tudom jó topicba érdeklődök...
A op rendszer win 8.1 pro
Ha számít valamit hagyományos crt monitorom van 1280*1024 max felbontás..Film lejátszó programnak most hogy újra van pc-m km playert használok filmnézésre régen nagyon szerettem.. Csak az a probléma vele hogy olyan mintha 3d filmeket néznék szemüveg nélkül
mert az emberek tárgyak stb körül ilyen lilla,zöld fura színek vannak mintha aurájuk lenne
xd
Valaki tudd erre valami megoldást hogy normális legyen?!Leszedtem a vlc media playert de az meg nagyon világosá teszi valamiért az egész képet és nincs benne olyan hogy fényerő vagy kontrasz állítása..
A windows media player meg kicsit pixeles nem vészes csak mintha az élsimítás játéknál ki lenne kapcsolva
Mindenképp jó lenne a km player működne mert magyar nyelvű meg mindent lejátszik és könnyű kezelni..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
macilaci78 #33619 üzenetére
Ilyen célokra a Firefox DownThemAll! bővítményét szoktam használni, annak ellenére, hogy egyébként én sem ezt a böngészőt szoktam használni napi netezgetésre, mert ehhez hasonlóan okos alternatívát az egyéb böngészőkre még nem találtam. Itt annyi lehetőség van, hogy szerintem még mindig ez a legjobb azok közül, amikkel találkoztam, és azért már kipróbáltam párat. Végül is ez az egyszerre letöltős feladat legtöbbször nem a napi rutin része, szóval ilyenekre nyugodtan beröffenthető a Firefox is, még ha amúgy nem is azt használod.
-
Sonja
nagyúr
válasz
macilaci78 #33619 üzenetére
Én a GetThemAll Downloader-t használom, mint Chrome bővítmény.
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Egy honlapon szereplő képeket szeretném lementeni. Milyen progit ajánlotok?
Chrome böngésző a favorit.A honlap legyen akár a Playboy...
Köszi előre is!
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat!
+1 kérdés:
ez mitől lehet?
[link] -
Nordik
őstag
Milyen ingyenes szövegszerkesztőt tudtok ajánlani? Jelenleg LibreOffice-t használok, van esetleg jobb? OpenOffice jobb lehet?
-
genndy
addikt
válasz
Kezdő vagyok #33611 üzenetére
A programnak nem, de ha éppen fájllal dolgozott, az megsérülhet. Torrenteket valószínűleg újraellenőrzi majd, de ott nem nagy az adatvesztés, mert kis darabokban szedi, és úgyis újraszedi ha valamelyik sérült.
szerk: ja, rendesen kapcsoltad ki. Akkor nincs gond mert mindent szépen szabályosan leállít, bár ha sok torrent van vagy nagyok akkor a Win előbb lelövi minthogy a kliens szépen bezárogatná őket, úgyhogy torrentes újraellenőrzés szerintem lesz.
-
válasz
Kezdő vagyok #33611 üzenetére
mivel szabályos leállítás volt, ezért nem
az zavarhatna be, ha áramszünet miatt állna le, hirtelen
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszi!
Még egy kérdés:árt-e a programoknak,ha bezárásuk helyett leállítom a gépet?
Véletlenül ez történt.
Letöltések megszakadtak+torrent kliens is futott.
A Format Factory portable verziójánál a konvertálás után a PC kikapcsolása menüpontra kattintottam.Ha futnak a programok,és leállítom a gépet,az okoz-e bajt?
-
gyulank
addikt
A shotcuttal videót lehet látatlanba csinálni linuxon, de itt is, mint blenderben, ha HD-nél nagyobb felbontásban mentek esötétül. Pl. fekete a háttér, azon van szürke, és azon van valami, akkor eltűnik a szürke, és fekete lesz. A fekete-fehér kép meg eltűnik. Próbáltam jpg-vel is, annál is ez van.
-
Kernel
nagyúr
AutoHotKey sem olyan komplikált egyébként, legalábbis az alapvető dolgok, de már jó ideje használom a következőt is:
https://irzyxa.wordpress.com/tag/volume2/
Béta verziót nem próbáltam még. Sokféle módon beállítható, nekem jelenleg ilyen a hangerő kijelzője:
A körív változik benne, ahogy tekerem a görgőt. Ehhez az egeret elég levinni a tálcára, vagy érinteni a képernyő alsó szélét. Mute állapotban így néz ki, ez az ikonra kattintva is előidézhető:
Ilyen OSD-t állítottam hozzá, mozizás közben is megjelenik a képernyő közepén:
Billentyűparancsok egy része:
-
gyulank
addikt
válasz
bluemirage #33598 üzenetére
A megjelenítés is a rendszer része. Az, hogy elvesz a memóriából nézőpont kérdése. Minden más is elvesz a memóriából. Gondolom az integrálttal felszabadul a kártya helye, amivel jut hely másnak, vagy nagyobb tér lesz a házban, és jobban szellőzik, vagy egy hűtő alatt hűl a processzorral, kisebb, csendesebb, lehet kevesebbet is fogyaszt. Plusz a memóriát csak az alaplapon lehet cserélni, növelni. És gondolom olcsóbb is, mint másik kártyát venni. Esetleg lehetne memória slot a videónak, meg a többinek másik. Lenne különbség, hogy a mondjuk 4GB memória 1 db., és azt használja minden, vagy 2 db. 2GB-os, és az 1-iket csak a videóra használja? Összességében ugyanannyi, viszont, ha minden használhat mindent, akkor kevesebb terület marad kihasználatlanul, míg ha külön van, az egyik hiába használ csak 80%-ot, a másiknak nem lesz +20%.
-
brd
nagyúr
AutoHotkey. De ha nehezen megy az angol, vagy nem annyira érted a logikát, vért fogsz isálni, mire mindent beállítasz.
(Kérdezz nyugodtan a topicban, válaszolok, ha erre járok.)
-
Troy.
addikt
Hello!
Van egy egyszerű, noname billentyűzetem. Keresek egy olyan programot, amivel be tudom állítani, hogy egy adott billentyűzet kombináció lenyomására létrehozzon valami változást. Hangszóró némítása, számítógép kikapcsolása, ilyesmi.
Ötlet?
-
válasz
Kezdő vagyok #33601 üzenetére
Én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Villanyszerelés
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- OLED TV topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest