Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
1Gbps-t átzavarni egy esetleg rosszul optimalizált programon nem biztos, hogy jó ötlet. Vagy a nagyot forgalmazó programokban korlátozd a max. sebességet, vagy használj olyan QoS megoldást, ami elbír ekkora forgalommal. Lehet, hogy a cfosspeed is képes erre, de akkor viszont be kellene állítani jól. Kb. 10 éve én is használtam, akkor volt benne olyan, hogy a net, korlátozás és terhelés nélküli sebességét be kellett állítani benne (ill. érdemes volt annak 85-90%-át megadni a problémamentes működéshez - esetedben ez olyan 800-848Mbps-t jelent).
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nézd meg magadnak, így.
"Software inventory information such as installed applications."
"Browsing data, e.g. sites visited in Microsoft Edge."Az elsőt talán nem érted, de a másodikról tudni kell, hogy van olyan weboldal, ahol az URL-ben megjelenhet egy, az oldalon megadott adat. (Pl. itt a PH!-n is előfordul; nem néztem meg mindent, de a nicknév biztosan megjelenik.)
Egyébként nem is ez a fő probléma ezzel (kivéve a törvények szerint bűnözésnek minősülő tevékenységet végzőknél természetesen), hanem azzal, hogy van ilyen része a Windowsnak. Használja az erőforrásokat ( tárhely/CPU/RAM). De még ezzel sem lenne gond, csak akkor adják ingyen a szarukat, vagy fizessenek az adataimért.
-
brd
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Egy titkosító programnál ez nem ezen a szinten dől el jó esetben, mert erre a helyes válasz az lenne egészséges elmével, hogy: mindenkitől, aki nem én vagyok (+esetleg az átadandó adatok célszemélye). Ha egy adott titkosítás esetén a titkosító szándékán/tudtán kívül másnak is lehetősége van feloldani a titkosítást (a titkosító által készített kulcs nélkül természetesen), akkor az a titkosítás szar. Ez független attól, hogy az éppen egy titkosszolgálat-e, vagy nem. Ha nekik meg van a feloldáshoz szükséges megoldás, másnak is meg lehet.
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
az, hogy kb 4-5 éve nem található olyan böngésző, ami a tabulátorokat több sorba rendezi, valami összeesküvés elmélet következménye? szabad ma még használni az az előttieket?
vagy at jobb kilkk+görgetőre tabulátor váltás... mintha tiltva lenneEzek túl igényes funkciók, a többség nem igényli őket, sőt, a többség használni sem tudná ezeket a funkciókat, gondolj bele, két ujj kell hozzá, koordinációs mozgással. A tömegtermékek pedig nekik készülnek. Szabadni bármit szabad, csak számolj az esetleges biztonsági problémákkal.
Én pl. Opera 12-t használok olyan oldalakra, amelyekre nem túl lassú és jó eséllyel nincsen veszélyes kód bennük; olyan kényelmes böngésző már sosem lesz, azt hiszem. Ami meg nem megy vele, vagy veszélyes lehet, arra betettem egy-egy linket a jobbgombos menüjébe, hogy nyissa meg valamelyik új böngészővel (Firefox, vagy új Opera). -
brd
nagyúr
válasz
erer1000
üzenetére
Ingyenesről nem tudok, és ha elég hosszú (6-7 karakter+) és értelmes szavakat nem tartalmazó a jelszó, vagy nem tudsz belőle részleteket mondani (pl. milyen karaktertípusok nem szerepelnek benne - teszem azt, számok, spec, karakterek, vagy ékezetes karakterek nincsenek benne, vagy éppen azt, hogy mi szerepel benne biztosan, pl. mondjuk ha beleírta azt a jelszóba, hogy 'unreal', az sokat segít), a RAR által használt megoldás miatt szinte esélytelen megfejteni, de ha gondolod, juttasd el hozzám valahogy a RAR-t és a lehetséges jelszóról minél több infót és megnézem, mit lehet vele kezdeni (nekem van egy ilyen vásárolt programom), egy próbát megér.
-
brd
nagyúr
válasz
akaido
üzenetére
Annyira azért nem nehéz, csak némi UI, rekurzív dir/filekezelés, és az adott hash működésének ismerete kell hozzá (ami a mai prog. nyelveken az elterjedtebb hash típusok (pl. MD5/SHA(x)/CRC), esetén jó eséllyel beépített függvénnyel is megy, nem kell neked megírni).
Egyébként az eredeti kérdezőnek (meg kicsit a többieknek is, kivéve pc360-at):, én régebben használtam ilyen programokat, de egy ideje már egy-két ritkán használt hash-en kívül a TotalCommander erre való funkciója mindig elég volt (a kérdező igényeit is mind lefedi, ha nem olvastam félre valamit). -
brd
nagyúr
A fizikai gépen 10+ évig használt (most már csak virtualizálva futó, de fizikaiként is ez volt a helyzet) XP-m 171MB-ot eszik boot után (SP3, és kb. 10 db frissítés nincsen csak telepítve a kiadottak közül, és még 1-2 külső program is fut rajta, diagnosztikai, prioritáskezelői céllal rajta, ha azokból is kilépnék, még kevesebb lenne). Tudjuk, hogy szar az XP szerinted, de nem kellene azért ekkorákat csúsztatnod. Maga az XP már 512MB-tal is száguld, ha kicsit figyelve van rá (Még a Win7 is tűrhetően működik ennyi RAM-mal, van pár tesztrendszerem virtualizálva, ott ennyi RAM van a Win7-eknek adva és egy Office 2010 Word/Excel még tűrhetően használható is benne.) Persze ha egy mai böngészőt (fut még valamelyik rajta amúgy? utolsónak talán a Firefox maradt, amikor utoljára néztem) használna valaki rajta, akkor annak +fél, de inkább 1 GB simán javasolt, ez nem kérdés.

-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
Az attól függ, mitől sérült és hogy pontosan milyen típusú a file. Ha a rögzítése közben történt valami, és nem lett lezárva, akkor sok sikert hozzá (gondolom, még valamilyen codec/konténer beállítást is egyedire tettek benne, nehogy esélyed legyen visszaállítani).
Ilyenkor az a baj, hogy a rendes fejléce fog hiányozni, amivel többnyire (lásd előző mondat vége) csak egyedi kóddal (ami pontosan úgy kezeli a bitsorozatot, ahogyan a rögzítő eszköz/program tenné) lehetne végigmenni a video-n és létrehozni a megfelelő fejlécet. Ezért is esik ki nálam minden rögzítő eszköz/program, amivel nem lehet (vagy nem ugyanolyan minőségben) streaming típusú konténerbe rögzíteni (pl. .ts). De pl. az innen letölthető programmal érdemes próbálkozni, én egy befejezetlen rögzítéses file-lal ezzel jutottam a legtovább. Főleg akkor fog tudni segíteni, ha van egy jól lejátszható, azonos beállításokkal rögzített file-od. Ha keresgélsz az Interneten video repair témában, azt tanácsolom, óvatosan, sok a szemét/vírus/reklámprogram, inkább csak virtuális gépen próbálkozz velük. -
brd
nagyúr
A 'File méret' oszlop neked is megfelelne?
Az utolsó mondatot adom, bár a nem működik az nyilván hamis, mert a tények azt mutatják, hogy de, csak meglehetősen kényelmetlen is lehet, lásd pl. Windows rendszer hibaüzenetek értelmezése üzemeltetőként (bár már nem ezzel foglalkozom, de sokáig ez érezhetően nyújtotta a hibaelhárítás idejét egy-egy félrefordított üzenet esetén). -
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Az utóbbi után nem fognak semmit találni a szokásos adatmentő programok, legalábbis HDD-nél nem.
Ez így félrevezető, mert a "mai" (legalább IDE vezérlős) HDD-knél semmilyen (a nem szokványos is) adatmentő program nem fog már ezt követően találni semmit. Az úgy 200 GB feletti HDD-k esetén pedig még HW-esen is esélytelen bármilyen töredéket találni még egy erre szakosodott adatmentő cégnek is (ennél kisebb HDD-k esetén még a sectorokban töredék adatokat van esély találni HW-esen) egy valóban teljes formázás után (ami a sectorok tartalmát 00-val írja felül).
-
brd
nagyúr
'szom a szerk'limitbe.
Inkább így írd be:
CoordMode, Mouse, Screen
!Tab::
MouseMove, 86, 766, 15
ReturnKülönben a koordináták az aktuális ablakban értendőek. Bár lehet az is a célod, ha azt szeretnéd, hogy az aktuális ablak fölé másszon a pointer. A fentivel egyébként elveszted az Alt+Tab funkcionalitást. Meg lehet oldani, hogy maradjon, de arra most nincs idegem, hogy kidebugoljam, hogyan.

-
brd
nagyúr
válasz
Willie
üzenetére
AutoHotkey, abban pedig a következő scriptet futtatod állandóan:
!Tab::
MouseMove, 86, 766, 15 (függőleges koord.|vízszintes koord.|mozgatás sebessége - így látod a mozgást is, nem csak ott terem hirtelen).
ReturnBár az Alt+Tab nem a legjobb választás, mert azzal programot is váltasz...
-
brd
nagyúr
válasz
looser
üzenetére
Erre csak ott van lehetőség, ahol a videomegosztó lehetőséget ad rá, a YouTube-on pl. megoldható. Én erre egy parancssoros megoldást használok, úgy hívják, hogy youtube-dl.exe. Ez mellesleg más site-okat is ismer. Lekéred vele az adott video-hoz elérhető sávokat (-F <URL>), majd letölteted vele csak azt, amit szeretnél (-f <ID a listából> -o kimeneti_filenev <URL>). Biztos van hozzá UI is, vagy eleve UI-al megoldott program, de olyat nem kerestem, mert én ha letöltök, azt általában kötegelten teszem és ezt a parancssoros megoldást könnyen lehet így meghívogatni.
-
brd
nagyúr
Nem értem ezt az utálatodat a TC irányában, FTP-re és (könyvtár?)szinkronizálásra is használható gond nélkül, rendszeresen teszem is. Az átnevezést annyira nem tudom, nekem még nem volt gondom vele, de ott még csak az adott karakter, vagy kiterjesztés lecserélését és sorszámozást próbáltam mélyebben (persze az látszik, hogy extra igényekre nem való, pl. csak az adott ablak tartalmában lehet csoportos átnevezést végeztetni vele). De érdekelne egy (több) konkrét hiba is, ami miatt nem tudsz nyugodtan aludni, ameddig létezik (fejlesztik) a program(ot).
(Inkább privátban, vagy valami dühöngő topicban javaslom, ne szemeteljünk ide). -
brd
nagyúr
válasz
Anulu79
üzenetére
MSI Afterburner. (A neve/kiadó ne tévesszen meg, nem csak MSI-vel működik.)
-
brd
nagyúr
A TC teljesen jó a célra, valószínű, nem volt bekapcsolva a dátum nem figyelése. 2 konkrét file összehasonlításánál ugyanis azt nem nézi, ezért tűnhetett a könyvtárhasonlításkor különbözőnek, mert ott meg igen.
#42265: Más nevű, duplikált file-ok keresésére nem jó, arra más programot kell keresni.
-
brd
nagyúr
Lehetni lehet, csak nem egyszerű. A könnyebb eset az, ha a CPU architektúra és háttértárkezelés hasonló (Intel-Intel, vagy AMD-AMD), ilyenkor egy OS partíciómentés után, még a működő gépen el kell távolítani a gépspecifikus drivereket (az újraindítási kérdésekre nem-et kell mondani), majd le kell állítani, átklónozni a laptop HDD-re és kis szerencsével el fog indulni, lehet telepíteni a drivereket, és aktiválni az OS-t (itt azért lehet némi licence probléma, az átmásolt OS licence miatt, az elméleti oldalon - tehát gyakorlatilag működni fog valószínűleg, csak nem lesz jogtiszta). Kisebb szerencsétlenség esetén előfordulhat, hogy offline kell telepíteni a háttértárkezelés driverét, ez azért erősen power user kategória (nagyobb szerencsétlenség esetén a CPU driverét is matatni kell). Én anno még XP esetén is vagy 4 gépen keresztül költöztettem és még CPU architektúra váltás is volt, tehát nem lehetetlen.
De a legtöbbeknek a tiszta és gyorsabb megoldás az újratelepítés. -
brd
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Virtual CloneDrive (az a bárányos :).
-
brd
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
A célméret adott volt.
De az a lényeg, hogy ha többször végigmegy rajta a tömörítő, képez róla statisztikát, majd azt felhasználva tömöríti később, akkor pontosabban eldönthető, hogy melyik részen van szükség több bitrate-re, és melyik részen lehet elvenni belőle, mintha csak 1x tömöríti, mert a file elején már nem tud módosítani a tömörítő (szélsőséges példa: a file eleje egy normális filmek felel meg, majd fekete állóképek vannak a közepétől; ha ennek nekiugrasztod az egymenetes, kimeneti fileméretre beállított tömörítőt, akkor az elejére túl kevés, a végére túl sok bitrate-et hagy, így egyrészt a file eleje rosszabb minőségű lesz, másrészt a kész file is kisebb lesz a beállított méretnél). Én is használtam CCE-t, kösz'.
-
brd
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
A 2 menetes VBR-nek leginkább az (volt) a szerepe, hogy amikor még CD-re pont elhelyezhetőnek készítették az ilyen file-okat, hogy kihasználják a maximum 700MB-os kapacitást, és az első menet szolgált arra, hogy statisztikai adatokat gyűjtsön a második menethez, hogy hol lehet jobban, hol kevésbé tömöríteni ahhoz, hogy a lehető legjobb minőség álljon elő a meghatározott cél file max. méretének függvényében.
-
brd
nagyúr
válasz
-Faceless-
üzenetére
A SpeedFan, ha támogatja a kívánt értékek kiolvasását, pont jó lesz a feladatra.
-
brd
nagyúr
válasz
tylerddd
üzenetére
A Windowsba épített tűzfal tud ilyet, az Advanced módú beállítópanelen exe szinten le tudod tiltani pl. a Public Networkre a hálózati hozzáférést (és állítsd be a mobilneted ilyen típusúra): [link]. Bár ez, ha más hálózatod is Public-nak van beállítva, akkor nem tökéletes megoldás. Esetleg még a szabályok részleteiben az Advanded/Interface types fülön a Customize gomb alatt elérhető lehetőségek segíthetnek, ha ott külön meg tudod adni csak a mobilhálózatot, mint típust.
Fire/SOUL/CD: Vagy én értem félre alaposan, vagy te.
Szerintem a saját gépében a saját programjait akarja korlátozni, amikor mobilnetet használ. -
brd
nagyúr
Számtalan ilyen van, pl. Process Lasso. De a beépített eszközökkel is meg lehet oldani, kb. a következő cmd állandó futtatásával az adott program könyvtárából (vagy kiegészítve elérési úttal bárhonnan, ill. figyelni kell az admin/nem admin módban futtatásra is), ez 3 másodpercenként megnézi a tasklistát, és ha nem fut, elindítja:
:eleje
timeout 3 >nul
tasklist | find "mindigfutniakell.exe" >nul
if errorlevel 1 start "" mindigfutniakell.exe
goto elejeSzerk.: jelzés alatt mit értesz? Ugorjon fel egy üzenet? Vagy ha újra is indítja, akkor az már nem is kell?
-
brd
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Disk használatra? Miért, hol van?
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Egyesek fogalomtárában viszont ezt nem jobb, nem előnyösebb, mert csak.
Tényleg utolsó, mert kezdek már elfáradni ennyi árnyéktól, de ezt még megpróbálom megértetni:
Az, hogy mindenféle hozzáértés nélkül lehet telepíteni ilyen környezetbe is, önmagában természetesen jó/jobb. Én sem állítottam az ellenkezőjét (és értelmes ember nem is teszi szerintem). Csak ne kellene utána a Win10-et használni... A tárgyalt 2 hátránya a régebbi OS-nek (legalábbis a Win7-nek) megoldható (mint az általad hozott példa is mutatja), természetesen a megfelelő hozzáértés birtokában. A Win10 számos hátránya viszont nem (jelenleg legalábbis). Teccik' érteni? Kérlek, ne kezdj el itt mindenféle listát követelni, melyek ezek, mert felesleges. Én elfogadom, hogy sokaknak jó, sőt, örülnek neki, te is fogadd el, hogy sokak számára pedig annyira kényelmetlen használni, hogy inkább "küzdenek" az UEFI/USB3 installal.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Yep, hoztál példát, hogy sikerült telepíteni, akkor most megy, vagy nem? Sehol nem mondtam, hogy natív drivere van hozzá, csak azt, hogy használható. Pont az a helyzet, mint annak idején az XP esetén volt S-ATA vezérlővel, alapból nem volt a telepítőjében S-ATA driver, de megfelelő hozzáértéssel lehetett integrálni a telepítőbe és onnantól S-ATA vezérlővel is települt. Nyomogasd az újat nyugodtan, csak ne állítsd azt, hogy jobb, mint bármi más, csak azért, mert újabb, ebből indult az eszmecsere.
Attól, hogy nálad előfordultak problémák, míg nem jelenti azt, hogy másoknál is.
Azt nem. Azt viszont igen, hogy problémás a rendszer.
Esetemben semmi köze sem megszokáshoz, sem fanboysághoz stb., sosem voltam semminek sem elvakult híve. Speciel a Win7-et sem szeretem túlzottan, lassú sz'r. Ha lehetne építőkockákból Windowst választani, azt hiszem, XP-t használnék, Win7 működésű Startmenüs keresővel, 64bit, 64GB+ RAM támogatással, és az aktuálisan legújabb DirectX és WDDM (vagy ahogy sokadszorra is kitaláltak éppen új elnevezést a tákolt grafikus alrendszer működtetőjének) alrendszerrel és legalább Win7 szintű titkosítási alrendszerrel (TLS1.2, ill. az XP-ből hiányzó különböző cipher-ek meglétével) és hasonlók, de nem folytatom, úgyis az lesz a válasz, hogy akkor használjak újabb Windowst.
Szerintem se ragozzuk, további szép estét! -
brd
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ott a képeden a kis négyzet, mellette a szöveg, aszongya hogy: "X% legmagasabb aktív...". Bár az igaz, hogy kevésbé látványos.
Vagy lejjebb a Tárolást lenyitva ugyanezt láthatod partícióval ellátott eszközökre vonatkozóan. -
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Folyamatos build upgrade: legalábbis ezt mondják, csak nem igazán látni, hogy ettől folyamatosan javulna az OS, ez a bajom. Aktuális konkrét példa: a kollégám vett 2 db pontosan ugyanolyan USB-s hangkártyát 2 db Win10-es géphez, az egyiken a kártyán nem működik a mikrofon (de csak az, hangot ad), a másikon igen. Az eszközöket megcserélve is ugyanazon a gépen nem működik a mikrofon (tehát nem a HW rossz). Mindez egy mostanában kijött
frissíbuild upgrade miatt van, mert előtte működött. De ez csak példa, számtalan ilyen megmagyarázhatatlan, addig működő, aztán elromló dologról olvashatsz a mai napig Win10-zel kapcsolatban, keressek még? Az meg, hogy kijött egy SP1 és kész, attól még jönnek rá javítások még mindig. USB 3.0 és UEFI is támogatott Win7-en (az én otthoni gépem is UEFI-vel bootol, valamint használom az USB3-as portot rajta), nem tudom, miről beszélsz, kérlek konkretizáld! 8-8.1: Ott kezdte el a Microsoft ezt az agymenést, hogy azért, mert belekerült pár új feature, külön OS-nek kommunikálja. Ugyanakkor pont ugyanazt a megközelítést használta a supportra, mint a többi esetben, ami valahogy úgy szól, hogy 2 évvel a következő SP (8.1) megjelenése után megszűnik az SP telepítése előtti verzióra (8.0) a support.Nem tudom, szerinted mit kellene várni egy Windowstól, "otthoni" címszó alatt. Játszom, fejlesztek, Internetezek rajta, hónapokig megy újraindítás nélkül (frissítés telepítésekor, ill. ha elfelejtem a hálókártyát időként letiltani/engedélyezni, mert kehes a drivere és BSOD-ot okoz bizonyos idő/átmenő forgalom/egyéb után). Az UASP annyira hiányzik, hogy most hallottam róla először, és nem is rázott fel. A WTG tényleg tud hasznos lenni, de saját célra még nem merült fel, hogy használjam (ha használnám, azt annyira eltérő HW-ekkel tenném, hogy kétlem, hogy működne mindkettővel, de tervezem kipróbálni). ReFS: nyerhet, vajon eddig miért nem? Mióta is létezik, úgy 5 éve legalább? A ködös megfogalmazású magasabb biztonság (konkrét példa van-e?) hidegen hagy, én felelősségteljes felhasználó vagyok, ez mindig többet ért eddig, mint bármi más. Szerencsére a vakok és gyengén látók számára kitalált Gépház használatát eddig szinte minden Win10-es gépen el tudtam kerülni, így a reset opciót csak sejtem, hogy mi lehet és arra én a mindig, minden körülmények között működő backup-restore funkciót használom, az még nem okozott vérnyomás emelkedést, a Microsoft egyéb, valamilyen képességet csak hazudott megoldásai ellenben többször. Szoftveráruház, Microsoft tálalásban, szintén vakoknak és gyengén látóknak, opciók nélküli programokkal és semmitmondó hibaüzenetekkel? Kösz, de kösz nem.
Automatikus drivertelepítés, felülírva kérdés nélkül a jól működőt, azt sem kérem, kösz. WSL? Minek guminő, ha van igazi? Hogy a Win8-tól megjelent "menü" kényelmes-e, az ízlés kérdése, így nem is nagyon mennék bele, csak annyit, hogy nekem pl. a hajam égnek áll tőle (a kereső pl. tök szupi': a keresés után még külön gondolkodni kell, hogy akkor ez most vezérlőpult elem, vagy program-e, aha, tényleg kényelmes). A többi felsorolt dolog lehet, hogy az életét menti meg, nekem egyik sem hiányzik (de ha hiányozna is, akkor is felmerülne, hogy ahhoz Win10-et kellene használjak, amire még mindig nem tudtam magam rávenni). Majd ha esetleg nagyon fognak, jöhet az újabb OS, ami tudja (és máshogy nem lehet megoldani) és akkor valószínűleg azt fogom használni. A kényelmet egyébként nekem pl. az fokozná, ha nem 2 db színből készülnének az ikonok, nem lenne ocsmány a felület, az OS nem nézne hülyének, és nem tűnnének el korábban létező beállítások, de ezt Windowstól elvárni egyre kevésbé lehet. Mondjuk ez megint ízlés kérdése, így hagyjuk is. Igen, sajnos ezen idő lejártával csak remélem, hogy készül majd még kevésbé hülye Windows OS, mert ha nem, akkor a Windows nekem megmarad játékra (ennek megfelelő összeget fordítva magára a Windowsra), minden másra más OS-t fogok használni. -
brd
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A Win7-ben is van lemezhasználat figyelő, a feladatkezelőből indítható, vagy parancssorból: perfmon /res. Nekem eszembe nem jutna az explorerrel másolni, minek? Van millió normális filekezelő, pl. ahol sokkal egyszerűbb több file-t, de nem mindet kijelölni. Igen, gyorsabb, az jó dolog. Ha csak a HW követelmények lenne a gond a Win10-zel, annak nagyon örülnék.

-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Az 1 főverziót hagyjuk, mert XP-nél pl. az SP2 kb. a fél Windowst lecserélte és a többi javítócsomagja is hasonló jelentőségű volt, de Win7-nél az SP1 ugyanez, vagy Win8-nál a(z akkor már 8.1-nek hívott) SP1. Milyen hátrányra gondolsz pl. jelenleg, Win7-nél? Attól eltekintve, hogy egyes cégek már nem írnak drivereket rá? (Nyilván ez elég nagy hátrány, ha az ember szembesül vele, de ennek megint csak nem a kora az oka, hanem, hogy van azóta kijött Windows, amit máshogy neveznek, és amit inkább hype-olnak anyagi okokból a HW gyártó cégek.) Én otthon és céges környezetben is tökéletesen tudom használni egyelőre mindenre. Win10-nél csak csini neveket aggatnak a javítócsomagokra, meg a haszontalan, bekerülő programokat reklámozzák, hogy megkajolja a nép, de attól azok még pont ugyanolyan javítócsomagok (első osztályú a marketinges csapatuk, ezt el kell ismerni). Milyen új funkciót tud egy Win10, amit a Win7 nem (és nem lehet meglenni nélküle?) Hidd el, én lennék az első, aki ezért használná, de egyelőre nem látok ilyet.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Természetesen így van, de ennek mi köze ahhoz, hogy "8 éves"? Nem öregszik meg, csak direkt hagyják használhatatlanná válni.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
A rendszer telepítése a driverek hiánya miatt problémás, az általad említett 2 probléma is ebből fakad, erről szólt volna az utolsó mondatom...
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ha nem haragszol, megkérdezném, hogy ez a "8 éves" mit jelent? Ez úgy érdekelt mindig, de még senki nem adott rá értelmes választ. A kiadásának pillanatától számítjátok? Ha igen, miért, akkor mi történt, miért olyan lényeges az a dátum? Talán azóta nem fejlesztettek rajta? Pl. az XP sem azért lett szar, mert X éves lett, hanem azért, mert max. 4 GB RAM, max. DX9 és nem jönnek ki hozzá már frissítések és driverek.
-
brd
nagyúr
[...]de sajnos a PC csak 2,5Mbps-t tud, mert egy ócska Core2-es gép talán 400 GB-os hdd-vel, és talán azon is vannak bad sectorok, vagy valamiért időnként lassú[...]
A Core 2 önmagában biztosan nem oka a lassúságnak, már egy 50 MHz-es AMIGÁ-n is tudtam 3Mbps-t elérni egy 10 Mbit-es hálókártyával.
Sokkal inkább lehet az oka a rossz/lassú HDD és/vagy a kevés RAM a gépben, esetleg a mindenféle felesleges dologgal, vagy kártevővel teleszemetelt OS, vagy esetleg a hibás hálókártya, vagy a drivere (vagy talán az Internetelérés gyengesége is, ha más eszközzel nem tesztelted). Egy Core2-es gép teljesen jól használható még Win7-tel is, a 8 meg még valamivel gyorsabb is nála. -
-
brd
nagyúr
Hát, megmondom őszintén, nincs kedvem szopni a codecpakkos versenyzők "miért fekete a kép", "miért van fejjel lefelé", "miért fagy le a gépem, ha bekapcsoltam az SVP-t"-féle kérdéseit megválaszolgatásával, továbbá Win10-em sincs, és ameddig túlélhető korábbi OS-szel a Windows világ, nem is lesz, úgyhogy az olyan vonatkozású kérdésekre nem is tudnék válaszolni. De gondolkodom rajta.
Viszont ha kérdésed van, tedd fel, szívesen megválaszolom. 
-
brd
nagyúr
Az FPS interpolálásra SVP&ReClock, a Windows faszságai (grafikus megjelenítés priorizálhatatlansága) miatti akadozásmentes lejátszásra pedig madVR és abban az exclusive fullscreen (MPC-HC-vel ezek egyszerűen beállíthatóak). Ha kérdésed van, keress nyugodtan! A FreeSync/G-synchez annyira nem értek, csak papíron olvastam, mit csinálnak, élőben még sosem láttam, de az alapján a filmnézés közbeni mozgásfázisok akadozásmentesítésében semmit nem segít. Szerk.: az SVP, úgy látom, fizetős lett, nem néztem, de ha valamit nem tud és a régi igen és az már nem letölthető, szólj, nekem a 3.1.5-ös van meg.
-
-
brd
nagyúr
válasz
w.miki
üzenetére
Nem olvastad el a hozzászólásom, ott szájbarágósan leírják?
Mondjuk én inkább úgy csinálnám, hogy telepítőről ISO készítés, ISO-ból file-ok kimásol, integrálás megcsinál, majd file-ok ISO-ba vissza és kiír. Az egyetlen probléma, hogy az ISO ilyen szintű kezelésére nem ismerek ingyenes programot. -
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
hiszen a vírus jelei egyértelműen látszanak azon a képen, amit mellékeltél
Ó máj gád.

Segítségképpen, hogy legközelebb ne jöjjön szembe mindenki az autópályán: azon a képen az látszik, hogy az az agyatlan alap Windows beállítás, mely szerint elrejti a filekiterjesztést, be van kapcsolva, ez látszik pl. az ffmpeg file-ján, mert az egy exe (Alkalmazás), de a képen nincsen kiterjesztése. Látszik továbbá egy yt-blabla file, pirosas ikonnal, ez egy exe az előbbiek miatt, aztán látszik egy ehhez nagyon hasonló nevű file, amelynél látszólag kiterjesztés van, azonban ez nem a kiterjesztése, hanem a hibára futó program készítette, valójában txt a kiterjesztése (mint ahogyan a hibaüzenetben is látod). Hogy mitől futott hibára, az talán kiderülne a txt file-ból, de ma már egyre kevesebben bírnak az értő olvasás képességével, így ezeknek jobbára az a sorsa, hogy értelmetlenül foglalják a helyet.
-
brd
nagyúr
válasz
Vertigo18
üzenetére
Akkor kérdezz, nem harapok (csak ha kérik
)! 
A TC-ben megnyomod a Numpadon a + jelet (ez a csoportos kijelölés), ott lesz egy Define gomb, ezzel tudsz egy kategóriát definiálni, ami alapján majd a színezést végzi (ebben az ablakban konkrétan az ilyen file-okat tudod kijelölni, de a színezést is ez alapján tudja elvégezni). Erre megjelenik a filekeresőablak, itt kitörlöd a filenevet (azaz legyen üres a mező, ez azért fontos, mert ha kerestél már valaha, akkor a filenév mezőben az utolsó keresésed látszik, de mást nem jegyez meg, csak a filenevet, máshoz ne nyúlj), majd a plugins fülön bepipálod a search in pluginst, kiválasztod a tc plugint, comment property-t, ill. containts OP-ot, majd beírsz egy olyan megjegyzést (comment), ami alapján színezni szeretnéd, ha egy adott könyvtárhoz ez meg van adva (a CTRL+Z-vel), save gomb, adsz neki egy nevet, ettől bekerül a listába, itt OK gomb.
Majd elballagsz a TC Configuration/Options menüpontba, és a Display/Color alatt lesz alul egy pipa (pipáld be) és egy gomb, Define colors by file type, ha ide rányomsz, megjelenik egy lista, amelyben a szűrés-szín hozzárendelések vannak (alapból, ha jól emlékszem, üres), itt add gomb, kiválasztod az előbb létrehozott típust (ez ugyanaz a lista, mint az előző bekezdésben, tehát ha pl. laptopod van és nem tudod használni a Numpad-et, akkor itt is felveheted ugyanúgy a szűrést), majd OK és megadsz egy színt. Innentől ezzel a színnel fogja színezni a keresési feltételnek megfelelő elemeket. -
brd
nagyúr
válasz
Vertigo18
üzenetére
Hát, nem tudom, létezik-e erre külön megoldás, de a TC-ben olyat tudsz, hogy file-, könyvtárakhoz tárolni tudsz kommentet egy file-ban (CTRL+Z, és a file-ok mellett létrejön egy rejtett file, descript.ion néven, abban lesz a komment. (Többnek is tudod egyszerre állítani, ha pl. a filemenüben a file menüben az attribútumok módosításán belül alul a tc plugin/comment-et választod ki, majd értéknek megadod a kívánt kommentet.) Majd a filelistát ez alapján már tudod színeztetni. A létrejött descript.ion-t kézzel is szerkesztheted (csak ne rontsd el a formátumát), a mentése után a változást is észleli a TC, ha a könyvtárváltozás figyelése be van állítva.
-
brd
nagyúr
Arra próbáltam utalni, hogy ha a valós képtartalom 16:9, abból fizikailag lehetetlen valós 21:9-et készíteni. 2 dolgot lehet csak tenni:
- torzítva átalakítani, azaz a vízszintesen széthúzni a képet, de így a képarány elromlik, pl. ha van a képen egy kör, abból egy vízszintesen szélesebb ellipszis lesz;
- levágni a 16:9-es kép függőleges részének egy részét.Az MPC-HC mindkettőre alkalmas, az elsőre numpad 4 és 6 a másikra numpad 1 és 9.
-
brd
nagyúr
Ez hogyan működik? Torzítja a képet (de minek? - ezt egy sima MPC-HC is megcsinálja, sőt, ha alul felül-fekete sáv van, tehát a képtartalom valójában 21:9, akkor simán nagyítani kell vele), vagy mit csinál, hogyan nem tünteti el a függőleges képrészletet, miközben a szélességét megnöveli?
-
brd
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ezt azon az eszközön tudod csak megnézni, ami az Internetet osztja a belső háló számára és alapvetően IP-ket fogsz látni, MAC-et csak akkor, ha azt esetleg külön rögzíti az eszköz az IP mellé, vagy tudod, hogy az adott időpontban ahhoz az IP-hez tartozott. De teljes megoldást csak úgy fogsz látni, ha beállítasz egy HTTP (és esetleg HTTPS is) proxy-t a gépek számára, amit meg akarsz figyelni, de úgy, hogy azok csak ezen keresztül lássák az Internetet, a MAC-et viszont akkor is külön kell figyelni valamivel, mert a proxy is csak valószínűleg IP-t fog neked írni.
-
brd
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Arra nincs alternatíva, amit az nem tud, az még nem létezik.

Miért nem mountolod fel az sftp-t az OS-ből?
-
brd
nagyúr
válasz
Keef_Lee
üzenetére
AviDemux, vagy DVBcut. Mindegyiknek a legnagyobb erénye, hogy ingyenes, és tudja, amit szeretnél.
Egyéb kritikákkal valószínűleg joggal illeted őket, de működnek (a DVBCut-on nemtom', mit csinál Win10-zel, lehet, azon már nem jól működik, bár nem kellene gondot okozzon neki). A Shotcut az viszont tuti, hogy problémás egy adott méretű mpeg felett, azért nem is használom (én 34 GB-osakkal próbáltam, azzal rendszeresen elhajlott szerkesztgetés közben, a fenti programok viszont megették probléma nélkül). -
brd
nagyúr
válasz
HaZsolt
üzenetére
Kattintani kell, vagy jó az F5 nyomkodása is? Előbbihez kellene koordináta is, ahol kattintson. Ha fel lett telepítve a program és hozzá van rendelve az .ahk file-okhoz, akkor ezeken jobbgomb és Compile Script, erre csinál egy exe-t a script mellé, ezt az exe-t futtatva végrehajtja a scriptet és a trayban megjelenik egy zöld alapon fehér H betű, amire kattintva akár be is tudod zárni (az ikon megjelenítése ki is kapcsolható a scriptben). Ha elég az F5, akkor ebből csinálj egy sima szöveges file-t, .ahk kiterjesztéssel, majd fordíttasd le a Compile Scripttel!:
While true {
Send {F5}
KeyWait, Esc, T540, D
If !ErrorLevel
ExitApp
}Ezt az exe-t kell futtatni, ha a kívánt funkciót szeretnéd. Ez az aktív ablakba F5-öt küldözget 9 percenként, és ha bárhol lenyomod az Esc gombot, bezáródik.
-
brd
nagyúr
válasz
HaZsolt
üzenetére
AutoHotkey. Kicsit bűvészkedni kell hozzá, de nem vészes, ha ráérek, én is szívesen megírom azt a kb. 3 sort benne, ami ehhez kell. Milyen programba szeretnéd küldeni az F5, vagy kattintás lenyomásának eseményét (gondolom, böngésző)? Vagy mindig az aktuális ablakba? Ill. jó olyan formában, ha fut majd exe, ami az óra mellett is megjelenik, hogy lásd, hogy fut és csak akkor küldi? (Te csinálod az exe-t egy rövid művelettel a pár soros AHK scriptből.)
-
-
brd
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nem próbáltam egyiket sem, de kettő ötletem is van:
1. A lemezkezelőben, ha offline állapotra teszed a HDD-t, akkor az explorer nem olvas róla, amikor a meghajtókat listázza, mert eltűnik a betűjele is a rendszerből, így fel sem pörgeti. Ha ez működik, akkor a diskpart.exe nevű beépített programmal tudod megtenni a későbbiekben parancssorból (kell kettő - offline-ra állít, ill. online-ra állít - rövid scriptet írni, majd azt meghívni a diskpart.exe-vel - szólj, ha ezt választod, szívesen segítek).
2. Az eszközkezelőben letiltod a HDD-t, ilyenkor szintén eltűnik a rendszerből, de itt előfordulhat, hogy az engedélyezésekor problémás lesz újra elérhetővé tenni. Ezeket a műveleteket a devcon.exe nevű M$ programmal tudod parancssorból is megtenni (ebben is tudok segíteni, ha kellene). -
brd
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Tudja, csak kissé nyakatekert módon: a Search fülön rákeresel a [Folder Entry] stringre, ekkor felhozza az összes, töredezett könyvtárat, kijelölöd őket, jobbegérgomb és Defrag Highlighted. Ill. ha esetleg arra gondolsz, hogy a könyvtárbejegyzéseket rakja pl. abc szerint sorrendbe, azt valóban nem tudja (pontosabban a felülete alapján nem úgy tűnik, hogy csinálna ilyet).
-
brd
nagyúr
válasz
Dexter-2000
üzenetére
Hát, beszorzod a sectormérettel (pl. 512, vagy 4096, eszközfüggő) és akkor megkapod a méret alapján számolt helyet. Vagy a partíciókat parancssorban hozod létre, blokkmegjelöléssel. A chkkdsk a filerendszerbe menti el a hibás rész számát, így ameddig nem formázod, ott marad megjelölve. Az összesítőben kiírja a chkdsk, ha van ilyen megjelölt rész (xy KB in bad sectors - csak megjegyzésként, ez nem az a méret, mint amivel beszorzod a fizikai sectorszámot, ez a filerendszerbeli clusterméret, a kettő nem feltétlen egyezik meg).
-
brd
nagyúr
válasz
Dexter-2000
üzenetére
chkdsk [betűjel] /r
Vagy kiszámolod, hol hibás, és kézzel úgy hozod létre a partíciókat, hogy kihagyod azt a részt. -
brd
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ilyenkor az a baj, hogy a rendes fejléce fog hiányozni, amivel többnyire (lásd előző mondat vége) csak egyedi kóddal (ami pontosan úgy kezeli a bitsorozatot, ahogyan a rögzítő eszköz/program tenné) lehetne végigmenni a video-n és létrehozni a megfelelő fejlécet. Ezért is esik ki nálam minden rögzítő eszköz/program, amivel nem lehet (vagy nem ugyanolyan minőségben) streaming típusú konténerbe rögzíteni (pl. .ts). De pl. az
Az utolsó mondatot adom, bár a nem működik az nyilván hamis, mert a tények azt mutatják, hogy de, csak meglehetősen kényelmetlen is lehet, lásd pl. Windows rendszer hibaüzenetek értelmezése üzemeltetőként (bár már nem ezzel foglalkozom, de sokáig ez érezhetően nyújtotta a hibaelhárítás idejét egy-egy félrefordított üzenet esetén).

Meddig jutsz el, vagy melyik kifejezés ismeretlen?