- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Tudtok valami progit, amivel egy telefonnal készített rövid videót meg lehet 90 fokkal fordítani? -Mert a teló fektetve vette fel...
Köszi!
-
kivlov
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
kivlov #32492 üzenetére
Akkor nem tudom, minek nevezzem azt a gépet, amivel egy monitort és egy TV-t is működtetek (maga a gép mellesleg a fal túloldalán üzemel, vagyis zajmentesen), aminél elvárás, hogy távszabályzóval is vezérelhető legyen (csak az én USB-vevős távszabályzóm kvázi billentyűzetként szerepel).
Ahol szerintem egy lejátszó ne akarjon fájlokat rendezni, kezelni, letölteni semmit ne töltögessen.
Speciális igényként (mivel jelenleg egy 1024x768 plazmát használok, natív módban), képes legyen 4:3 --> 16:9 pixelnyújtást alkalmazni. Ezt az XBMC és az MPC-HC is tudná, csak nem jegyzi meg, minden lejátszásnál újra kellene piszkálgatni. PotPlayer és KMPlayernél ez sem gond.
Vannak persze még további részletei a dolognak, de most inkább a PotPlayer navigátorát (fájlböngésző) emelném ki, amit talán az utóbbi időben kapott, vagy csak én nem vettem észre eddig, de igen elégedett vagyok vele, azóta is, mióta írtam róla: [link]
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #32494 üzenetére
(#32493) vampire17:
[link]Itt megnézheted, hogy melyik ingyenes és melyik Windows-os is egyben, és azok közül próbálgathatsz.
-
vampire17
addikt
sziasztok!
Windowsra keresek egy ingyenes SSH szervert, olyat amivel tudom az UAC-t hasznalni. (tehat fel tudom vele venni az admin jogokat), vagy eleve admin jogu CMD-t indit.
A freeSSHd-t probaltam, ment is szepen, de amikor egy olyan alkalmazast akartam hasznalni, aminek rendszergazdai jog kell, mar nem volt jo.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Garada #32485 üzenetére
Múltkor a plazma-topikban szóba került, az általam favorizált PotPlayert lefikázták, viszont ajánlották helyette az XBMC-t, hogy feltétlenül adjak neki egy esélyt, nem bánom meg.
XBMC-t én már régebben is elvetettem, de később adtam neki esélyt.
Ismét elbukott, a saját szempontjaim alapján egy kényelmetlen kacat. Ennyit arról, hogy kinek, mi a jó.
-
Garada
őstag
Filmnézésre jelenleg melyik a legmodernebb és legideálisabb lejátszó program?
-
HarryPotter
őstag
nem tudtok olyan appot, ami osx yosemite alatt automatikusan átvált arra a wifi hálózatra, ami az elérhetők közül a legerősebb (emeleten van egy repeaterem, földszinten egy router, a kettő értelemszerűen együttműködik, de ha felmegyek az emeletre, a macintosh nem vált át az erősebb repeater jelére, csak ha manuálisan átállítom, és vice versa -ezt szeretném automatizálni, ha lehetséges)
-
cigam
titán
válasz
DrojDtroll #32476 üzenetére
dsynchronize van benne preview, így ellenörzésre is használható.
A másik tippem egy MD5 generátor mindkét mappán, és ha egyformák, akkor minden oké.
-
DrojDtroll
veterán
Olyan programot keresek ami összehasonlít két mappát, hogy ugyanazok a fájlok és mappák vannak benne, illetve, a fájlokba is belenéz hogy a tartalmuk egyezik e.
A fájlok tartalmának átnézése nem is olyan fontos, fontosabb azt hogy ugyan az a mappaszerkezet legyen, és minden fájlnál ugyanaz a méret és kiterjesztés.
Nagy fájlok másolásának ellenőrzésére kellene.
Van ilyen?
-
kenwood
veterán
letezik olyan program,ami ki tudja szamolni,hogy egy nagy/gyujto dobozba hany kisebb (kulonbozo meretu) doboz fer bele ?
-
LonGleY
veterán
válasz
maestro87 #32470 üzenetére
Én
Trillian-t használok, az jelzi a leveleket (IMAP vagy POP3), és mivel alapvetően egy IM kliens, így természetesen a Google chat (Hangouts) is működik. Olyannyira, hogy már akkor jelez, mikor elkezdenek neked üzenetet pötyögni (ez igaz a Facebook chat-re is benne). Viszont egyik IM kliens se fogja jelezni azokat az üzeneteket, amiket akkor írtak, mikor offline voltál a programmal – és ez igaz minden platformon a hivatalos klienseket leszámítva.
-
maestro87
őstag
Tudtok valami asztali levelező klienst ami kezeli a hangouts-ot is, és jelzi ha valaki üzen hangouts-on vagy levél érkezik? Mert hiába meg van nyitva a gmail fiókom, egy árva pittyegés sem jelzi, hogy írtak nekem.
-
dokee78
félisten
mckolly ollie Kernel
Goodsync lett a befutó.LonGleY
Net Meter volt már fenn,nem jött be akkor. -
LonGleY
veterán
válasz
Dexter-2000 #32464 üzenetére
Az a vágott részek lehalkítására / hangosítására szolgáló effektecske, hogy ne hirtelen szólaljon meg vagy szűnjön meg a darabolt hangrész eleje vagy vége. Ha keverni is akarsz, akkor viszont
Audacity, és újratagelés.
-
LonGleY
veterán
válasz
Dexter-2000 #32462 üzenetére
Az Mp3tag csak tagszerkesztő, mint ahogy a neve is mutatja.
Az
mp3DirectCut ellenben nem tömörít újra, csak vagdos.
Fade-in és -out ettől függetlenül van benne. -
Dexter-2000
őstag
zenét szeretnék vágni, de úgy hogy a borítókép meg a tagolások megmaradjanak.
mit ajánlotok?(esetleg mp3tag el lehet?)
-
mckolly
csendes tag
válasz
dokee78 #32457 üzenetére
AeroFS?
Én ezt használom az otthoni ill. a munkahelyi gépem közötti mappák szinkronizációjára.
Ha valami VÁLTOZIK valamelyik oldalon, szinte azonnal nekiáll és frissíti a régebbit az újabb változatra.Mivel nekem mindkét irányból fontos a szinkronizáció, nem néztem utána, hogy működik-e/be lehet-e állítani hogy csak az egyik oldalról menjen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
misfine #32459 üzenetére
Nálam ez a nyerő, konfigurálhatóság, praktikusság szempontjából is:
http://prohardver.hu/tema/potplayer/friss.html
Egyébként is a KMPlayer fejlesztője készíti, miután a KMPlayert (ami korábban volt a kedvelt lejátszóm) eladta másnak.
Olyan feliratot soha nem használok, de elméletben támogatja:
-
Üdv, egy nagyon jó , jól testreszabható, video lejátszót keresek, ami minden formátumot támogat, és feliratot is. (KMPlayer nekem a .ass feliratot nem jeleníti meg,a VLC meg nekem gagyinak tűnik.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
w.miki #32453 üzenetére
Főleg particionáló programmal szokás partíciót készíteni. Régebben volt hasonló rendszerem, négy partícióval:
1. DOS (ezen volt a lapozófájl is, DOS Ghost.exe és egyéb DOS programok)
2. XP
3. XP
4. AdatokMost az mellékes, hogy miért volt két XP, a fotón is így szerepel:
Itt az Auto Restore menüpont választásával lefuttattam egy ilyen parancsot:
ghost.exe -clone,mode=prestore,src=1:4\backup.gho:1,dst=1:2 -RB -SURE
Vagyis partíció felülírása:
Forrás: az 1. HDD 4. partícióján tárolt backup.gho lemezkép
Cél: 1. HDD 2. partíció
-SURE: OK megerősítést kér (vagy nem kér, erre már nem emlékszem)
-RB: végén reboot -
válasz
DrojDtroll #32449 üzenetére
Nem volt rá végül szükség, mert a részvételi arány csak 40% körül alakult. Gyorsan össze tudtuk számolni.
-
w.miki
veterán
Van olyan program, amivel miután feltelepítettem egy Win-t, rejtett recovery partíciót tudok csinálni, mint a gyári gépeken?
-
Den96
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan program, amivel USB-s IrDA segítségével tudom irányítani a notebookról a tévét? -
cigam
titán
Lejárt a limit, de ez is egy kis ügyes progi: TheFolderSpy
-
cigam
titán
-
Üdv.
Holnap nemzeti tanács választások lesznek Szerbiában. Többek között én felügyelem majd a folyamatot és részt veszek a számlálásban is szülőfalumban.
Két lista van: magyar és roma . Pontosan nem tudom melyik listán hány jelölt van, de 4-5 biztosan. Olyan alkalmazásra lenne szükségem, amely segítségemre lehet a szavazat számlálásban. Tehát ha a jelölt kap 1 szavazatot, én csak beírom a sorszámot és a program ezt automatikusan összegzi. Van valakinek elképzelése arról, hogy melyik ingyenes programmal lenne ez a legegyszerűbb és legpontosabb? A melléütéseket pl. jó lenne elkerülni, a precizitás mindenek felett áll. A két listát is el kéne különíteni...
-
cigam
titán
válasz
csferke #32427 üzenetére
Nem olyan megterhelő pl Watch 4 Folder
-
DrojDtroll
veterán
-
dokee78
félisten
válasz
DrojDtroll #32443 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
válasz
w.miki #32437 üzenetére
A networx-ot régebben használtam, de nekem nem működött megfelelően, egy idő után hamis értékeket jelzett ki.
Az érdekelne, hogy a program képes e arra hogy csak az otthoni forgalmamat mérje a laptopomon a iskolait nem. Ha ez lehetséges lenne akkor megpróbálkoznék vele még egyszer.
-
Kernel
nagyúr
-
dokee78
félisten
Ki mit javasol Adatforgalom mérésre?
-
w.miki
veterán
Ventillátor ki/be kapcsoló program (laptop: Acer 5735z) létezik?
Azt hiszem kezd csapágyas lenni a ventillátorom. Működik csendesen, majd egy idő után elkezd kerregni. De ha kikapcsolom a gépet, és újra bekapcsolom, akkor jó.
Mit tegyek? -
Tikakukac
titán
Nos, kezdek összeroppanni. 2 hete szívok , de most már tippeket kérek:
Adott 3 darab ISO amiket én készítettem windwosokból. Ezekben semmi fura nincs, tartalmazza mindegyik az adott operációs rendszer 2 változatát és +1 nyelvet. Szépen működnek is, külön-külön felírva pencire kiválóan használhatóak. Bibi: nekem nem 3-ra hanem 1-re kéne. Amint a win7 felment, minden létező progi meghal és nem tölt be többet, csak az utolsó win8. Winsetupfromusb jó volna, de hibaüzenetet dob, hogy nem eredeti az ISO, hát nyilván nem az meg nem is lesz az.
Ötletek? Neten ami létezik szerintem mindent kipróbáltam, semmi.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Studiossrác #32430 üzenetére
Esetleg ilyesmi nem jó?
8 Tools to Stealth or Hide Running Program from Appearing in Taskbar or Traybar
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
A következőre szeretnék megoldást: adott program ugyan fusson a háttérben, de ne tudjam megnyitni a programot. Nyilván nem skypera használnám (de ez lesz a példa).
Tehát fut a skype a háttérben, látom a tálcán, ugyanakkor akárhogy klikelgetek rá nem tudom onnan kirakni a képernyőre (mert mondjuk mindenáron a tálcán tartja a program).
Alternatívának az is jó, ha a tálcán sem látni a futó alkalmazást...
-
csferke
senior tag
válasz
Kernel #32423 üzenetére
Állandó figyelést ne akarj szerintem, mert vagy nincs is olyan, vagy nagyon leterhelné a gépet.
Valahogyan csak megoldható az állandó figyelés különösebb gépterhelés nélkül is.
A Google Drive figyeli a GD mappát és frissíti a felhőt amint változást észlel. Nem vettem észre, hogy lassítaná a géphasználatot.Én is kutakodom e témában és kérdeznék is.
Használ-e, tud-e valaki olyan alkalmazást amely figyeli a megadott mappákat/fájlokat és amint változást észlel akkor elvégzi a megadott műveletet (pl. átmásolja egy megadott helyre)?
köszi
-
válasz
zsoltrs #32425 üzenetére
Total Commander
Commands menu -> Search -> Advanced fül
Attributes kipipálva, Hidden és Directory kipipálva, majd Start Search
Persze állj előtte a meghajtóra.
Ja, és persze nem árt, ha bepipálod a beállításokban, hogy lássa a rejtett könyvtárakat, fájlokat.
Biztos, hogy működik, kipróbáltam.
-
zsoltrs
tag
Üdv.
Kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan mód ill. program, amivel minden rejtett fájlt ill. mappát fel lehet kutatni?
Azt tudom, hogy kell láthatóvá tenni, de csak nem nézhetek be mindenhovaSajna nem tudom hová tettem, de még a nevüket se tudom.
A segítséget előre is köszönöm.
-
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami progit, amivel Win7 alatt régi FAT16/32-es vinyókat le tudok formázni USB-n keresztül?
Köszi!
-
dokee78
félisten
Egyszerű kis memória igényű programot keresek mappa szinkronizáláshoz.
Ha egyik mappában változás történik azonnal másolja be a éppen beállított mappába is.
Lehessen rejtett mappát is kezelni vele.(azaz lássa)Egyenlőre a SyncToy 2.1 és FreeFileSync-et próbálgatom.
-
Vladi
nagyúr
Köszönöm az eddigi tanácsokat. A pdf meg az archiválást lehet így már megoldódik. De képmegjelenítőt ilyen nehéz lenne találni?
tehát: megjelenítés a cél + minimális szerkesztési lehetőség, mint kivágás, átméretezés fordítás. Alap dolgok.
A Cornicet sajnos már nem fejlesztik, így felejtős.
A JPEGView-t megnézem, de gyanús, hogy ez is magára hagyott projekt.linux alatt a eye of gnome újabban eye of mate például pont megfelelne, csak nem találom a win portját. Ha van egyáltalán.
-
LonGleY
veterán
válasz
gyulank #32411 üzenetére
De, nyilván a programon is múlik. Ha nem felel meg, keress másikat!
Te értsd már meg, hogy hiába hitetlenkedsz, akkor is tök fölösleges ilyenekkel jönni, hogy dehát egy ember így vagy úgy... ez tök irreleváns.
Egyébként még felhívnám a figyelmed egy jelenségre, bizonyára te is találkoztál már vele: nem minden kép elérhető, amit a Google kereső kiköp. Van, ami máshova linkel át, vagy eleve hibaoldalra dob, mivel a kép már nem létezik a becache-elt helyen. Valószínűleg ezért lesz 97-ből 87. Mivel a Google sem nyálazza át az egész netet naponta (főleg az erőforrásigényesebb képkeresőnél), ezért ez az arány valós (és ez még egész jónak számít).
-
gyulank
addikt
válasz
LonGleY #32409 üzenetére
De értsd már meg, hogy ha nem netezne senki, akkor nem lenne a neten semmi, és csak a valamiből lehet találni valamit, amihez valakiknek fel kellett tölteniük azt. És szerintem, 97 képet 1 ember is fel tudott volna tölteni mondjuk 10 év alatt, nem hogy annyi amennyi töltöget. De kösz, elhiszem, hogy nem a programon múlik, hanem a keresőn. De ettől még több ember több képet tölt fel, így többnek kell lennie a találatoknak is. De miért furcsa, hogy nem tudom elképzelni, hogy ennyi ember ennyi idő alatt 97 képet töltött fel? Mondhatod, hogy a google se keres mindenbe, de amikben keres azokra is rengetegen töltenek fel.
-
LonGleY
veterán
válasz
gyulank #32408 üzenetére
Nem ismerem a programot, de a thrds (tippem szerint: threads) csak azt jelenti, hogy egyszerre hány képet tölt le (tehát ennyi az egyidejű letöltések maximális száma). A végeredményt nem befolyásolja. A találatok száma a kereséstől függ, ami pedig a weboldalaktól és a Google szűrőitől. Semmiképp sem a netezők számától.
-
gyulank
addikt
válasz
LonGleY #32407 üzenetére
Úgy, hogy amióta net van, és amióta neteznek az emberek, és amennyi van a világon, nem tudom elképzelni, hogy 97 olyan képet töltöttek fel olyan oldalra, ahol megtalálja. De a te kérdésed is wtf mert nem válaszolja meg, hogy lehet beállítani, hogy ne korlátozza, illetve, hogy ha 30 akkor miért nem 30, ha 1 akkor miért nem egy.
-
gyulank
addikt
válasz
Kékes525 #32405 üzenetére
Köszönöm! Az lenne a kérdésem, hogy ez biztos mindet letölti?
Mert van itt olyan, hogy max thrds, ami alapból 30, de minimum 1, és ha rámegyek a Parse links-re, akkor azt írja ki, hogy Thrds:0 Files:0/97 Akkor is, ha 1-re állítom. De nem egyre szeretném állítani, hanem nem szeretném korlátozni. A 97 nekem nagyon kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy hány ember netezik. -
Kékes525
félisten
válasz
gyulank #32403 üzenetére
Csak leírás, a letöltési linkje nem müködik:
Több kép letöltése egy mozdulattal a Google keresőjéből
Letöltési link:
MultiImageDownloader 2.1.1.1 -
Qasam
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #32393 üzenetére
Szia!
Még egy alternatíva az online downloader/converter.
Én egy ideje ezt használom teljes
megelégedéssel, így nem kell semmit telepítened a gépedre és az
eredmény ugyanaz. -
gyulank
addikt
Sziasztok! Van olyan program, amivel le lehet tölteni a google kép találatokat? Szóval, hogy beállítom a keresési feltételeket, és a találatokat elkezdi letölteni, és majd később a gépen, gyorsabban, könnyebben válogathatok.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Kékes525 #32398 üzenetére
Nem ide tartozik, csak egy kis kiegészítés.
Nem vagyok NOD fan.
Tényleg a korábbi verziók nem voltak sikeresek, de a tavaly kiadott 7-es verzió a tesztek alapján jól sikerült.
A vírusírtó topikban a fórumtársak által beszúrt teszteket mindig megnézem.
A GData is jól szokott szerepelni, ennek kipróbálásán gondolkozok még.
Visszatérve a NOD azért jelez, mert a kéretlen alkalmazások keresése be van kapcsolva, s a Youtube Downloader akar is ilyet telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Linux kezdőknek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest