Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Melyik másoló program a leggyorsabb és persze biztonságos?
Eddig a teracopy 2.3-at használtam, de tegnap másolás közben elszállt. -
Krystal_s
addikt
válasz
tonyrulez #31494 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem, jó kis program, de azt szeretném, ha így jelenítené meg a sebességet a tálcán kiírva folyamatosan és nem az asztalon. Nem találtam ilyen beállítást.
A NetSpeedMonitor és a DU Meter eddig, amit találtam és tudnának ilyen megjelenítést, de sajnos egyik sem portable. -
LonGleY
veterán
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Tudna nekem mondani valaki egy jól kezelhető windows desktop screenshot programot? Annyi megkötés lenne, hogy adott mappába tegye a képeket, illetve ne kérdezgesse mit screeneljen, és automatikusan mentse le a képeket, ne kelljen neki nevet adni minden képnél, mint az alap beépített képmetszőnél. -
Krystal_s
addikt
válasz
LonGleY #31490 üzenetére
Én is keresek egy kis programot, ami a tálcán mutatja az aktuális net sebességet. Régebben próbáltam a Netmetert és nem rossz, de tegnap találtam a My Network Speed kis portable cuccot. Ezt nem ismered véletlenül ? Tudásban elég lenne, csak nem tudom mennyire megbízható. (Egyre több programba tesznek valami okosságot)
-
LonGleY
veterán
válasz
Kernel #31488 üzenetére
A Net Meter még pont ilyen (igaz, nem is nagyon fejlesztik már, de mondjuk nem is kell). A mellékelt reg fájl is csak azért van ott, hogy a beállításokat bepakolja. A statisztikákat az AppData / Roaming / HTNetMeter mappában tárolja egy log fájlban, ezt az egyet kell kimentegetni, ha folytatni akarjuk.
De a legjobb benne a kis system tray ikon és arra kattinva a widget. :]
-
Kernel
nagyúr
válasz
LonGleY #31486 üzenetére
Mondjuk, a DUMeter 4.0 már nekem sem jött be, külön szolgáltatást telepít, talán még a gépet is újra kellett indítani, míg a régi 3.5 verziót egyszerű hordozható módon tudtam használni, egy regfájl hozzáadásától eltekintve. Vagyis én erről írtam, hogy sokáig használtam, akkor is csak kijelzőként.
cFosnak annyi előnyét láttam, amikor még 1 megabites ADSL volt, ha jól emlékszem, torrent mellett is tudtam (gyorsan) böngészni a segítségével. De később feleslegessé vált, semmi előnyét nem tapasztaltam.
-
zone
őstag
válasz
Dluinet #31479 üzenetére
Ez nem tudom hogy jött ki neked... 10 MB másodpercenként az percenként 600 MB, 10 perc alatt az már kb. 5.86 GB. 4,4 GB ezzel a sebességgel 7 és fél perc alatt letölthető.
Megvan, gondolom a 10MB/s sebesség helyett 10 Mbit/s-t láttál valamiért, az pedig jóval lassabb, 1,25 MB/s
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Gif mozgóképre szeretnék szövegeket írni, többet is különböző időintervallumokban, tehát nem egész hosszában. Erre milyen programot tudok használni? Lehetőleg ingyeneset és könnyen használhatót. Eddig találtam a Gimp-et, de ott képkockánként kell bűvészkedni ami többszáz esetén nagyon nem jó.
-
válasz
dokee78 #31480 üzenetére
én ezért megvettem a cfospeed-et nagyon régen (8 éve), asszem valami 2500Ft-volt örök verzió frissítéssel
mindent tud, sőt akár programonkénti grafikont is rajzold
de sebességet nem számol ki, általában nekem azt a létöltest végző program próbálja megbecsülnisajnos ingyeneset nem tudok
-
válasz
kriszwells #31468 üzenetére
Mi? Az Ad Aware program nem találta a Malwarebyte-ot? Vagy mi van?
-
Kernel
nagyúr
Ezért sem használok már vagy 12 éve ilyen "védelmi" programokat, amik nem védenek. Amikor meg ritkán problémám adódik, azt elrendezem a Sysinternals Process Explorer és Autoruns programokkal, valamint a Total Commanderrel. Utóbbival legfrissebben keletkező gyanús fájlok között szoktam nézelődni, itt a Ctrl-B a titkos fegyver.
Mindamellett ezek a férgek / vírusok szeretik felügyelet alatt tartani a (számukra) kritikus reg. kulcsokat és processzeket, így hiába törölsz valamit, visszatámad, korrigál, másik processzt indít, más néven stb.
Ennek elkerülésére csökkentett módba kell lépni, vagy ami még jobb, másik oprendszert indítani, másik lemezről, azzal végezni a takarítást. Jelenleg is van például egy külön HDD-m, amin van egy tartalék Windows, nem feltétlenül ilyen célra, másra is jó időnként.
-
cigam
titán
válasz
kriszwells #31468 üzenetére
Furi.
b terv: Autorun http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902
Derítsd ki mi indul el automatikusan furcsa helyeken furcsa alkalmazásokat keress.Tudom hogyan kell linkelni, de hiába nem jelenik meg a poup ablak
-
dokee78
félisten
Tudtok valami jó adatforgalom mérő és jelző programot?
Lehetőleg ingyenest.
Jelezze az aktuális le-fel töltési sebességet és mérje is a le-fel töltött adatmennyiséget. -
cigam
titán
válasz
kriszwells #31464 üzenetére
Milyen biztonsági programokat használsz?
-
kispx
addikt
válasz
kriszwells #31464 üzenetére
Adware irtás volt?
-
mekker
őstag
Olyan plug-int keresek, amivel le tudok játszani Youtube videókat (csak a hangsáv érdekelne) Foobarban.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan programot ajánlani, ami a Gimphez való ecsetből (gbr) vagy akár png-ből képes Photoshophoz való ecsetet (abr) konvertálni a Photoshop használata nélkül?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s #31452 üzenetére
Később megpróbáltam jelszót cserélni, de nem fogadta el az aktuális jelszót. Holott azzal léptem be a fiókba, többször is kipróbáltam.
Erre kreáltam egy másik fiókot, de az előző 20 karakteres, generátorral létrehozott jelszó helyett most csak egy rövid, egyszerű jelszót írtam be. Úgy látszik, az előző túl bonyolult lehetett, mert ezzel már működik:
A Gmail.com is le tudja tölteni, viszont úgy vettem észre, hogy nehézkesebben, lassabban tud csatlakozni, gondolom egy külföldi szerver végzi a letöltést. Volt közötte sikertelen kapcsolódás is.
Míg a POP Peeper pillanatok alatt.
De lényegében nincs ebből probléma, egyik kapcsolódás nem sikerül, majd sikerül a másik.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Kernel #31453 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy megnézted. Régen még normálisan működött.
Nálam az automata lekérdezés egyszer megy, egyszer nem, de ha manuálisan kérdezem le (E-mailek ellenőrzése most), akkor mindig működik.
Kár, hogy nem tudja gyakrabban lekérdezni pl 10-20 percenként.2014. július 22. 20:09 Egyetlen levél sem lett letöltve.
2014. július 22. 19:31 Hiba a kapcsolatban. A szerver a következő hibát adta vissza: „Connection refused”
2014. július 22. 18:23 Egyetlen levél sem lett letöltve.
2014. július 22. 17:13 Egyetlen levél sem lett letöltve.
2014. július 22. 15:59 Egyetlen levél sem lett letöltve.
2014. július 22. 13:28 Hiba a kapcsolatban. A szerver a következő hibát adta vissza: „Connection refused” -
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s #31449 üzenetére
A Gmail.com csak a mail.gmail.hu POP3 servert fogadja el, a pop.gmail.hu-t nem.
Az jó, nekem egyiket sem. Regisztráltam ugyanis a próba kedvéért egy gmail.hu fiókot, de gyakorlatilag nem bírok vele, mert nem engedi a POP3 letöltést. Sem egy GMail.com fiók által, sem a POP Peeper program által.
Jelszó nyilván jó, hiszen a webes felületre be tudok lépni.
Más oldalakkal nincs gond, azokat normálisan fél óránként, óránként lekérdezi a Gmail.
Nem véletlenül, nekem nekem úgy tűnik, ez a gmal.hu egy hulladék.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Kernel #31450 üzenetére
Sajnálom, hogy az átirányítás szót használtam, csak képletes volt, mivel a Gmail-es fiókba jönnek azok az email-ek is és nem a Gportal oldalán nézzük meg.
Csak a ....@gmail.com címünknél állítottam be, hogy kérdezze le a ...@gportal.hu-s levelet, hogy ne kelljen belépni külön a Gportal levélkezelő oldalára.
Más oldalakkal nincs gond, azokat normálisan fél óránként, óránként lekérdezi a Gmail. -
Krystal_s
addikt
Szerintem pedig a Gmail (.com) kérdezi le rosszul valami miatt, vagy nem jól kezeli azt a szervert, mivel a Gportalra normálisan megérkeznek a levelek, csak az átküldés megy "akadozva", egyszer jó, egyszer nem.
Kernel: Igen pontosan erről van szó. A Gmail kérdezi le.
LonGleY: Nem kamu, de én sem értem hogy engedhették nekik ezt a nevet használni, viszont most nálam nem arról van szó, mert én nem használok gmail.hu címet. A G-portal egy ismert oldal. Nekünk is van kb 10 éve ott egy weboldalunk, amihez járt egy email cím is ...@gportal.hu. 1-2 éve kezdték használni a gmail.hu címeket, de még a régieket is meghagyták. Nyilván van saját oldalunk is, de a Gportal megy jobban és annak az email címére is sokan írnak még.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Kernel #31430 üzenetére
"Van egy @gportal.hu email címünk, ami át van irányítva egy @gmail.com címre."
Kérdésem a Gmail.com-ra vonatkozott. A Gportal egy ideje gmail.hu-t is használ, de én azzal nem foglalkozom. Nekünk még a régi gportalos cím van, amire elég sok email jön és azok vannak átirányítva egy normális Gmail.com fiókba.
Megváltoztatni nem tudom, mivel sok helyen régebben az lett megadva (oldalak, névjegykártya stb).A Gmail.com csak a mail.gmail.hu POP3 servert fogadja el, a pop.gmail.hu-t nem.
Amúgy csodálkozom, hogy nincs levédve a gmail név és ezt így használhatják a gportalosok .hu végződéssel. Ezek szerint sokan keverik a kettőt, pedig semmi közük egymáshoz.
-
smallmer
őstag
köszönöm mindenkinek
-
csferke
senior tag
válasz
freeknight #31437 üzenetére
A lejátszási listában Ctrl+U és itt beadod a webcímet
Én ezt halgatom
http://streaming206.radionomy.com:80/golden-50-70s-hits
Ez pedig a Class FM
http://95.140.42.86:7058/CLASS_FM -
smallmer
őstag
Sziasztok,
valaki tud mondani esetleg olyan programot amivel tudok akváriumot, szekrényt tervezni 3d-sen?nem lenne hátrány ha színeket is tudnék neki adni meg ilyesmi
-
freeknight
őstag
válasz
csferke #31429 üzenetére
Köszönöm szépen, az összes általatok ajánlott lejátszót! Végül az AIMP3 mellett döntöttem.
Lenne két kérdésem vele kapcsolatban. Az első, hogy hogyan tudok rádiót hallgatni rajta? Ezt a funkciót egyikben se találtam meg egyébként, így az AIMP-ban sem, de nagyon érdekelne. A másik pedig, hogyan tudok neki "adminisztrátor jogokat" adni? Így nem tudok többek között fájl társításokat sem hozzáadni. -
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s #31428 üzenetére
Fiókját @gmail.hu és @gportal.hu végződéssel is használhatja.
Beérkező levelek kiszolgálója (POP3 server): pop.gmail.hu
Felhasználónév: felhasználónév@gmail.hu (itt helyettesítse be a saját felhasználónevét)
Jelszó: postafiókjának jelszava
Port: 110
---------------------------------Eszerint a gportal.hu név akár el is felejthető, illetve az is mindegy, hogy aki ír neked, melyiket használja.
-
csferke
senior tag
válasz
freeknight #31422 üzenetére
-
Krystal_s
addikt
Lehet picit OFF, de az utolsó téma (gmail) miatt eszembe jutott egy régóta nagyon zavaró probléma, aminek nem tudom a pontos okát. Hátha itt valaki tudna segíteni.
Gmail-es címre átirányított másik email cím lekérdezésével lenne problémám.
Van egy @gportal.hu email címünk, ami át van irányítva egy @gmail.com címre. A Gmail kb óránként kérdezi le a levelet, de még az sem mindig sikerül neki. Már kérdeztem a gportal admint, hogy náluk van-e a hiba és azt mondta, hogy ott minden ok. Mi lehet a gond ? Évek óta ilyen.
Nem lehetne valahogy beállítani, hogy gyorsabban és pontosabban kérdezze le az adott címet ?
ilyen beállítási lehetőség van (a régi címek gportal.hu, az újak gmail.hu néven mennek már, ezért szerepel a POP szervernél gmail.hu) -
Kernel
nagyúr
válasz
#39417856 #31426 üzenetére
Így van, törlésre lehet jelölni nem csak az olvasóablakban, hanem a listában is, DEL rányomásával. Ekkor megjelenik előtte egy X, amit ilyenkor még vissza is lehet vonni (DEL ismét).
Legközelebbi csatlakozáskor eltávolítja a szerverről is.
Hasonlóan az olvasottság is bejelölhető, visszavonható (jobbklikk), amit később alkalmaz a szerverre is.
-
válasz
QCD Player - régi, de jó
JetAudio - folyamatosan fejlesztik
-
Kernel
nagyúr
válasz
#39417856 #31421 üzenetére
IMAP előnye (az IDLE opció bejelölésével) a folyamatos kapcsolat, vagyis a Gmail azonnal visszajelez a számítógépre, amikor levél érkezik, plusz még periodikusan is lekérdezi a program.
POP3 beállításnál csak a periodikus lekérdezés működik.
Csak a programból elküldött leveleket mutatná az ablakban, azt is csak a fizetős kiegészítő. Ettől függetlenül letárolja lemezre az elküldött leveleket is, *.eml fájlok formájában, amit szükség esetén Intézőben is meg lehet nézni:
*.eml fájlokat a POP Peeperhez is lehet társítani egyébként, vagy más levelezőhöz.
De én ezzel nem szoktam foglalkozni, levélíráshoz mindig belépek böngészővel a Gmailre. A POP Peepert csak arra használom, hogy jelzi a levél érkezését, illetve rögtön el is tudom olvasni. Úgy állítom be, hogy le is tölt lemezre, de szerverről nem töröl, legfeljebb amit később bejelölök törlésre.
-
válasz
foobar2000
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
A jó öreg Winamp már rengeteg erőforrást eszik, frissítése esélytelen, és a nyári házibulik miatt egy új zenelejátszó programot keresek. Teljesen nem vagyok képben, mióta számítógépem van (cirka 16 éve) csak a Winampot használtam. Valami olyasmi kéne, ami kevéssel is beéri (főleg a ramhasználat fontos), de a kezelőfelülete is legyen szép dizájnos. Hangminőség természetesen egy ilyen programnál azért nem baj, ha minél jobb, de a studió minőség nem elvárás, mivel vagy egy 2.1-es rendszeren, vagy ritkán egy fülhallgatón lesz használva. Jó netrádiós képesség előny, mert a kerti munkához se lenne rossz használni.
-
cigam
titán
-
zone
őstag
válasz
maestro87 #31417 üzenetére
Nem értem, miért foglalkozol ilyen felesleges dologgal. Én a napom nagy részét gép előtt töltöm, és jó, ha összesen 5-10 percet látom a hátteret.
De ha annyira akarod, hogy váltakozzon, tölts le pár háttérkép csomagot, 1000 db kép alig lehet több, mint 6-800 Mb és a Windows váltogathatja ezeket a megadott mappából. -
maestro87
őstag
Ismertek olyan programot ami meghatározott időközönként meghatározott kategóriából és meghatározott felbontásban háttérképeket töltene le egy mappába amit a windows automatikusan tudna cserélgetni? És mondjuk automatikusan törölné is azt, ha letelik x idő, hogy ne teljen be azért velük a merevlemez.
Windows áruházbeli alkalmazás is jó lenne, de én még csak olyat találtam amit kézzel kell lementeni és magától nem tölt le egyet sem. -
KeTyos99
csendes tag
Sziasztok .
Régebben használtam egy after effect hasonló programot és ilyen zöld űrlény volt a jele , volt belőle fizetős meg ingyenes verzió meg voltak hozzá fizetős packok amibe kész "effect videók" voltak amit lehetett szerkeszteni .
Ha valakinek esetleg eszébe jutna melyik ez a program az kérem írja le vagy esetleg ha tippje az is jó
Köszönöm szépen
-
törölt tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat
-
anorche1
őstag
Hát igen, hajnali negyed egykor nem túl jó a szövegértelmezésem
Viszont akkor hibás a wma -s magyar wikipédia cikk
És köszi a programot! -
cigam
titán
válasz
anorche1 #31409 üzenetére
Már hogy lenne mind1?
Pont azt írták, hogy a wma-nak is van veszteségmentes tömörítési módja.
Konvertálásra legjobb választás a http://www.freac.org (van portable verziója is.) -
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Windows phone -ra váltás miatt szükségem lenne egy flac to wma konvertálóra. Olyan kell, ami megtartja a borítót, albumot, számcímét stb, és megtartja az eredeti bitrátát, mintavételezést stb-t, magyarán nem nyúl a zenéhez, csak a "kiterjesztést írja át" flac -ről wma -ra.
Előre is köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
#39417856 #31403 üzenetére
POP Peeper is tudja, de itt nincs lomtár, hanem a törlésre megjelölt leveleket a legközelebbi csatlakozáskor törli a szerverről is, lemezről is.
Maga a program valahol félúton helyezkedik el az egyszerűbb notifier és szokványos levelező programok között. Több, mint egy notifier, míg más szempontból nincs túlkomplikálva.
Itt írtam róla bővebben: [link]
-
qdak
addikt
válasz
LonGleY #31402 üzenetére
köszi a segitségeket, jó lett, de pl csinaltam 1 boot os dvd t, lementettem képbe, de nem mindenbe kiirva maradt bootolhato se és ha megnezted nem 100% ra volt ugyanaz a tartalom.
lényeg poweriso mukodik, sztem a legjobb, és amit 4.7 el csinaltam anno, ugynaugy kompatibilis felfele.
lehet a dvd volt rossz v nem tudom -
törölt tag
Sziasztok!
Keresek egy olyan levelező programot, amely kezeli a gmail, Outlook, indamail e-mail címeket, a leveleket úgy szinkronizálja a szolgáltatóval, hogy letöltéskor ne törölje le egyből a levelet a szerverről, de ha kiadom benne, hogy levelet törlök, akkor azt tegye a lomtárba, esetleg lomtárat is tudjon üríteni.
Remélem érthető vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- eBay
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- PC Game Pass előfizetés
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest