- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
hello poweriso visszafele compatibilis ? 4.7 el csinaltam anno 1 masolatot, de 5.8 al elcseszett 1 dvd t
-
cigam
titán
válasz
Kernel #31395 üzenetére
Ezeket is csak a tápon, az géphez tartozó összes fogyasztót levállasztva lehet megmérni, mivel a gép amit táplál dinamikusan terheli ezzel meghamisítja/ellehetetleníti a mérést. Már csak ezért sincs beépített mérő egység. Pl. a fogyasztásmérés könnyebben megoldható lenne, de még az sem létezik.
Természetesen nem neked, hanem Kékes525-nek szólt a válaszom.
-
Kékes525
félisten
válasz
LonGleY #31391 üzenetére
Ha így fogalmazol igen, de a hardver tartalmazhat olyan sajátságokat amit lekérdezve utal a működésére (lásd pl. a HDD S.M.A.R.T.). Miért nem lehetne ilyen intelligens a TÁP is? Technikailag nem lehetetlen.
A Feszültség értékekből nem lehet következtetni? Például az enyém:
CPU mag 0.984 V
+3.3 V 3.328 V
+5 V 5.080 V
+12 V 12.096 V
+5 V készenléti 5.139 V
VBAT telep 3.280 V
CPU PLL 1.800 V
VCCIO 1.050 V
VCCSA 0.925 V
DIMM 1.500 V
GPU mag 1.100 V -
Kernel
nagyúr
válasz
Kékes525 #31387 üzenetére
Szoftveres oszcilloszkóp esetleg. De ahhoz hardver is kell. Ámbár létezik olyan program is, ami a hangkártyát használja bemenetnek, persze a tápfeszültségeket közvetlenül vizsgálni azzal sem tudod, kell hozzá egy DC-leválasztó mérőfej is (egyszerű kapacitív leválasztó).
Gyakorlatilag arról van szó, hogy amikor a tápegység kimeneti szűrőkondenzátorai kezdenek elhasználódni, a DC-kimeneten egyre nő a zajszint, vagyis az AC-komponensek aránya, ami egy idő után a számítógép más részeit is károsíthatja. A zajfeszültség oszcilloszkóppal kimutatható, az egyes kimenetek vizsgálatával. A DC-szint pedig simán multiméterrel is ellenőrizhető.
Ugyanakkor ez a módszer sem mutatja ki egyéb alkatrészek elhasználódását, csak a leginkább kritikus kimeneti pufferek állapotáról adhat információt.
-
Kékes525
félisten
Van olyan program, amivel a táp állapotát lehet ellenőrizni?
-
maestro87
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #31383 üzenetére
Én a Duplicate File Detective-t tudom ajánlani. Bár nem ingyenes, de nekem bevált.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Duplikáció keresésre milyen programot ajánlanátok, ami bevált és jól használható? Millió van a neten, azt tudom, de olyat használnék, ami másoknál már bevált.
Főképp a zenei állományomat szeretném rendbe tenni, mert a 1,5TB-nyi zene legalább harmada biztosan törölhető. Ezen kívül a további fájloknál is biztosan van duplikáció, 3db 2TB-os winyót vettem annak idején, és soha nincs helyem így sem, megelégeltem, selejteznék. -
maestro87
őstag
Picasa-hoz hasonló képnézegetőt ismer valaki aminek hasonló a megjelenése (átlátszó, elsötétedő háttér jellemzi), fotó feltöltésre, szinkronizációra is képes, viszont nem álltak még le a fejlesztéssel?
Nekem a Picasa is bejön, csak emlékeim szerint a fotó feltöltése nem az igazi, egyszerre csak egy képet enged feltölteni azt hiszem. Ha többet akarsz, akkor szinkronizálni kell. Nem muszáj hogy google-höz ragaszkodjon a program. -
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez #31377 üzenetére
Kiderült később a probléma oka, jól bevált módszeremmel én simán az Eszköztárra húztam a .bat fájlt, ami ezáltal rögtön parancsikont képez.
Viszont ilyenkor felvesz magának egy sort, amit nyíllal jelöltem (pedig többször néztem, csak valahogy nem tűnt fel), de azt onnan ki kell törölni, utána már rendesen működik:
-
olivera88
veterán
Linuxra létezik valami olyan program amivel a törölt fájlokat tudok helyreállítani? LMDE re kellene.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Kernel #31367 üzenetére
Igen, ezt elfelejtettem írni. Nekem automatikusan (RSS) adott mappába teszi a következő részeket, és amellé teszem a feliratot. A bat-nak viszont nem kell ott lennie, pastebin linkben van egy kép link, ott azt hiszem le is van írva. A videofájlra rá kell menni, és utána átnevezni.
-
cigam
titán
Lehet rögzíteni az asztalt?
pl.van rajt egy hálózati parancsikon. Ha éppen nem érhető el, megkérdezi, hogy akkor ezt most törölhetem? El se olvassák csak kattintgatnak mint egy alzheimeres. Utánna persze fel tudnak hívni,hogy kiírt valamit,leokéztam, és most eltűnt. Kínomban röhögtem, de szabira megyek... -
jagada
addikt
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amit egy pendrive-re felmásolva és egy gépre rádugva, telepítés nélkül egyben meg tudja mutatni, hogy egy konfiguráció milyen hardverekből tevődik össze, alaplap, VGA, RAM stb..
-
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez #31361 üzenetére
Ha jól látom, az átnevező csak akkor működik, ha egy könyvtárban van a *.bat és *.srt. Enélkül bedobja a hibaüzenetet: "Ebben a konyvtarban nincs srt-fajl!"
Én az alábbi beállítással szoktam használni, így amikor másodszor kattintok a videóra, csak a neve "kékül", a kiterjesztés nem. Másolás, majd két kattintás a feliratra, beillesztés. Így sem komplikált, akár a monitoron, akár a TV-n végzem.
Egyébként TV-re nekem van egy másik TC, aminek át van szabva felülete, másik parancsikonról indul, másik .ini fájlt használ. Kis túlzással "Médiacenternek" szoktam nevezni, annyi a lényege, hogy TV képernyőn távolabbról is jól látható, kezelhető.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel az egész rendszert le tudom copyzni és pendrive-ról bootolva vissza tudom "telepíteni" azt. mint régen a norton ghost-al.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Két kérdésem is van, mindkét szoftver 64 bites W8.1 alá kellene, és legyen ingyenes.
1. Melyik progival tudom rendesen, nem hagyományos ROM-hoz illő módon írni és olvasni a DVD-RAM-ot?
2. Nagy szükségem van egy olyan grafikai programra, amelyik egyenletesebbé teszi az egérrel húzgált vonalakat. A Sumopaint gravitáció névvel illeti, de az online program, nem telepítős, az Artrage meg fizetős. Androidon is létezik vmi, de most a gépre kellene. (Ebben az esetben egy nyílt forráskódú szoftver jobb volna, de bármilyen ingyenes jó.) -
tonyrulez
őstag
Ha csak sorozatokhoz kell felirat, akkor a feliratertesito.info-t tudom ajánlani, megadod a sorozatokat, hogy milyen nyelven kell a felirat, és vagy emailben vagy RSS-en szinte a felkerülés után megkapod őket (feliratok.info-t használja). Videó és felirat fájlnevének egyesítésére pedig ezt az átnevezőt használom TCMD parancsikonként. Így lényegében 2 kattintás az egész feliratosdi.
Ha filmhez kell akkor nem szóltam.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy pár jelszó kezelő progit? Lehet ingyenes és fizetős is.
Amúgy mire kell az ilyen jellegű programoknál figyelni? -
válasz
A_ScHuLcZ #31354 üzenetére
Az jó lenne, ha meg tudnád tenni, amit kraftxld javasolt, mert akkor bele tudnánk "kukkantani", hogy mit is takarhat ez a kiterjesztés. (Mert sok minden lehet, pl VOC, régi Vivid avagy épp pont "semmi", mert pl egy adott szoftver által támogatott egyedi formátum stb stb)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Olyan programra lenne szükségem, ami meg tudja nyitni a .vc kiterjesztésű fájlokat. Ezeket még nagyon régen, egy webkamera rögzítő programmal készítettem MSN-ből, de most sehogyan nem sikerül megnyitni. Elvileg videót is kellene tartalmazzon, bár a kiterjesztésre ráguglizva ezt csak audio-nak írja.
Emlékszem, hogy a program, amivel rögzítettem le tudta játszani, de sajnos már fogalmam sincs melyik lehetett az.Ezeket már végigpróbáltam.
-
BoB
veterán
válasz
bobsys #31350 üzenetére
Én a feedly-t használom. Win-en, Linux--on böngészőben, Android-on Press reader-el. Van jópár kliens hozzá szinte minden platformra.
-
bobsys
veterán
Letezik olyan RSS feed olvaso aminek van Windows es IOS kliense valamint kepes szinkronizalni kozottuk? Meg esetleg van egy webes verzioja is ha eppen mondjuk a proxy miatt a kliens nem mukodik?
-
Kernel
nagyúr
Nekem úgy tűnik, nem nagyon érted, amit írtam és nem is a felvetésre reagáltál.
Itt azt írják, a BSPlayernél is lehet változtatni a video rendert: [link]
Overlay, Direct3D render használata esetén szokott például lekapcsolni az Aero, míg EVR, WMR9 stb. esetén nem. Ez lejátszótól független, más programnál is így működik.
-
Kernel
nagyúr
Ilyentől nem szoktam kétségbe esni, erre jó a KMPlayer, aminek van egy olyan tulajdonsága, hogy Pause állásban is frissít, vagyis lehet a feliratot időzíteni. Megállítom a képet egy szájmozdulatnál, vagy ahol kell, utána +/- ráigazítom a feliratot, annak is a megjelenési pillanatát. Távszabályzón külön gombokat konfiguráltam az időbeni tologatáshoz.
Volt már olyan, hogy egy sorozatban több epizódhoz is csak olyan felirat létezett, ahol még epizódon belül is, a reklámszünetek után változott az időzítés. Így azt is könnyen tudtam korrigálni.
Míg más lejátszóknál ez eléggé kellemetlen, röptében időzíteni, nem mindig egyszerű eltalálni. Feliratszerkesztő programmal sem jó piszkálni, mert nem jó előre belelátni a filmbe.
-
-
LonGleY
veterán
Köszike! Közben kiderült, hogy többképernyős a rendszer, így a többmonitoros progik is szóba jönnek, tudomásom szerint ilyesmiket simán tudnak, és amúgy is szükség lesz egy olyanra (Actual Multiple Monitors, DisplayFusion Pro). Vagy ha másról van szó, akkor le kell tudnia kezelni ezt a környezetet.
-
cigam
titán
-
LonGleY
veterán
... a különböző ablakokat és programokat nyitja ki az előzőleg bekonfigolt helyre (/ esetleg képernyőre)?
Valami "leaf" talán van a nevében, de érdekelnek az alternatívák is (Win 7-re).
-
Kernel
nagyúr
Nálam azt bármelyik lejátszó kikapcsolja, amelyiknek úgy állítom be a kimenetét, hogy közvetlenül overlayre rendereljen. Annál nincs ilyen beállítás? (BSPlayert pont nem szoktam használni.)
De a KMPlayert, PoptPlayert, MPlayert viszont direkt így szoktam használni, mert TV-n szebb képet ad, az Aero kiiktatásával. Ha kicsit kellemetlen is, ahogy kapcsolgat magának, de a minőség miatt nekem megéri.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
LonGleY #31333 üzenetére
http://bsplayer-subtitles.com/on elég gyorsan van jó felirat, mivel bsplayer átlalában fel is tölti magának a feliratokat. -
Amur
addikt
Évek óta használom a BS playert ami fel is tölti az általa használt adatbázisokba azokat a feliratokat amit én raktam manuálisan be, és amúgy nem találja.
Ha nem a "megjelenés" napján akartam feliratot, éppen ezért mindig talált.
Természetesen nézem a legnagyobb magyar felirat adatbázisokat manuálisan is, és becsülöm a fordítók munkáját.
(egyébként pedig 70%-ban angol felirattal nézem angolul nyelvtanulás céljából.
Ne essetek nekem, pontosan tudom mekkora meló ezeket lefordítani!) -
Kernel
nagyúr
Feliratkészítők "szeretik" az ilyen hozzáállást, aki órákig, napokig dolgozik egy feliraton, ami a nézőnek egy rövid szórakozás, ráadásul valaki még kikeresni is lusta.
Pedig ezt nem nagyon tudod megkerülni, mert a két fő hazai feliratos oldal nincs erre felkészítve, hogy videók neve alapján minden esetben társítani lehetne. Olyan, mint a captcha-kód, vagyis emberi beavatkozás szükséges, több közül a megfelelő felirat kiválasztásához, átnevezéséhez.
-
LonGleY
veterán
Használható nincs, mivel a feliratok.info-t és a hosszupuskasub.com-ot - mint a két normális feliratos oldalt - úgysem kezelik (tudomásom szerint). Márpedig máshonnan nincs értelme feliratokat nézni, különben csak ilyen hulladék google translate-es opensubtitles-ösökhöz jutsz.
Meg aztán baromi nehéz az a pár kattintás, hogy az ingyen videód mellé legalább emberi felirat kerüljön...
-
Amur
addikt
BS Player mellett van olyan vidi lejátszó progi ami netes adatbázisban automatikusan keres feliratot a filmhez, le is tölti kiválasztás után, nem nekem kell manuálisan szórakozni vele?
-
brd
nagyúr
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A szkennerem HP scanjet 4400c. Attértem a Win 7-re. Ez viszont -hivatalból- nem ismeri fel szkennerem, és így nem tudom használni. Tudom, hogy a Gugli a barátom, de a sok lehetőség közül eddig még egy se jött be. Ha valaki belebotlott már ebbe a problémába, és sikerült leküzdenie, kérem ossza meg a velem a megoldást. Előre is ezer köszönet. -
C. s.
addikt
válasz
Dluinet #31322 üzenetére
Köszi a linket! Hát én nem tudom, de az én Intézőm egészen másképp néz ki. Csak egy átlagos mappa, még akkor is, ha előnézeti képes beállításra váltok. Semmi nincs lent, csak az ablak szegélye. A linkelt oldalon látható képre nem is hasonlít. W8.1-et használok. Mit csinálok rosszul?
Esetleg van olyan program, amit használhatnék?
-
kispx
addikt
válasz
Something_ #31323 üzenetére
Ghostolás a kulcsszó.
Ekkor a partíciót mented le. A topikban macrium reflect free-t fogják ajánlani.
Az oldal, amit még szoktak linkelni. -
Something_
őstag
Sziasztok!
Keresek egy olyan programot, amivel le tudom menteni a jelenlegi 60GB-s vinyón lévő rendszeremet, majd át tudom rakni egy 750-es HDD-re úgy, hogy minden megmaradjon és ne kelljen Windows újrarakni, drivereket, stb. (természetesen az összes egyéb fájl is maradjon meg)
Van erre megoldás? (gondolom tuti van ezerféle :-)
Köszi előre is!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Keresek egy olyan ingyenes programot, amivel szerkeszthetném a képek exif-adatait. Jó volna, ha egyszerre több képét is lehetne. (Szeretném könnyebben kereshetővé tenni őket a témájuk alapján. Pl.: erdő, fa, növény, természet, mindezt egy képhez hozzáírni.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #31248 üzenetére
Nem gondolnám,hogy jót tenne a HDD-nek,ha Windows 7 alatt leválasztjuk,és az pörög tovább,majd lehúzzuk az USB csatlakozóról pörgés közben.
Pedig az nem árt neki, áramszünettől sem szabad tönkremennie. A szoftveres leválasztás szerepe a cache esetleges tartalmának kiírása a lemezre, ami természetesen a gép szabályos leállításakor egyébként is megtörténik.
Az adatforgalom megszűnése után a HDD-fej parkolópályára áll, vagy marad ott, ahol éppen volt, ez firmware függő is lehet.
Ha ezután lekapcsoljuk a tápellátást, akkor típustól függően egy mágnes kiránthatja a fejet egy tartóbakra, erős kattanó hang hallható ilyenkor.
Amelyik nem kattan, annál marad a fej a parkolópályán, forgás leáll, légpárna megszűnik. De ezeknél is teljesen mindegy, hogy szoftveresen állítottad meg a forgást, vagy megáll az áram hiánya miatt.
Mindamellett van egy jó kis program, én ezzel szoktam leválasztani a lemezt, motorleállító parancsot is ki tud küldeni, ha úgy állítod be (Spindown):
-
LonGleY
veterán
válasz
Phvhun #31315 üzenetére
Pár évvel ezelőtt ez még érv is lehetett volna mellette (hulladék, de azért sokan használják). Ma elkezdeni viszont simán tájékozatlanságból fakadó butaság. Akkor már egy kép- + videoszerkesztőt tanulnék ki, amiből ha muszáj (pl. van ilyen idióta megrendelőm), akkor exportálok flash tartalmakat.
-
Phvhun
őstag
válasz
LonGleY #31314 üzenetére
Jó tud lenni az, sokan használják még, pl ha a T-Systems-nek jó, akkor másnak miért ne lehetne?
Persze pusztán szakmai szemmel nézve hulladék, de ez sok mindennel van így a világban, mégis működnek, és nem jelentenek akkora problémát még, hogy megérje foglalkozni vele.
-
LonGleY
veterán
válasz
Phvhun #31313 üzenetére
De már a Flash sem arra való.
Az Android és a YouTube (több böngészőben) már most sem támogatja, de 2016-ban teljesen kinyírják. Ilyenkor megtanulni úgy, hogy annak sem tudott utánanézni, hogy hogy hívják a hivatlos szerkesztőprogramot, hát nem éppen a képben levésre utal (több értelemben is). Potom 10 évvel van csak elmaradva.
-
fmx
aktív tag
Üdv! Melyik az a program,amivel tudok a honlapra ilyen "flash animációkat" késziteni.Remélem érthetően irtam le.
-
LonGleY
veterán
Akkor erre való a Medieval CUE Splitter vagy a foobar2000 pl. Az előbbi akkor jó, ha a formátumot újratömörítés nélkül meghagynád (én ezzel szoktam a FLAC+CUE egybealbumokat szétkapni). Az utóbbiban pedig a számokra bontott listát egyből exportálhatod számonként FLAC-ba mondjuk (WAV-nál én ezt használnám).
-
tomic
addikt
válasz
genndy #31303 üzenetére
Ezt néztem köszi. De ez nem tudom jó lenne-e nekem.
Nekem olyan progi kéne amivel egyenként ki lehetne menteni ebből a wav-ból a zenéket. Tudnám a lejátszó menüjében akár melyik számot először hallgatni és nem kéne végig lépkednem. Illetve ugye látnám a számokat is részletesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- bambano: Bambanő háza tája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest