Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz
Joey89
üzenetére
advanced system care, meg ilyen driver update-elő programok a régi gépen voltak fent, ezen még nincsenk
Ne is legyenek, mert értelmetlenek. Az Operás topikban többeknek is volt baja 8.1 alatt. HDD-d van? Hiába a korrekt gép, ha az lefogja. Kb. ez az összes tünetet produkálhatja...
A másik az Avast!, amit ki kéne kapcsolni próbaképp (bár nálam több irtó is eljátszotta, hogy kikapcsolás ellenére is beakasztotta a böngészőt). De ez is csak a HDD lassúságát tudja tetőzni. Ha eddig ez nem volt jellemző, akkor az is lehet, hogy kifejezetten megy épp tönkre a dolog.
Ha SSD-zel, akkor nics ötletem. Én egy jóféle win 7-tel kezdeném a gép tesztelését, ha nálam landolt volna javításra.
-
LonGleY
veterán
válasz
gabor128
üzenetére
foobar2000 + Channel Mixer pluginA torzulást is állígathatod, hogy ne legyen dobozhangja az összhangzásnak:

A Foobarból itt egy némileg beállítgatott verzió, beleraktam a plugint is: foobar2000 1.3.8 Portable.zip
Itt egy régi verzió is, ez arra jó, hogy beállítgathasd a fájltársításokat (értelemszerűen ha ez megtörtént, a helyére kell majd rakni az újabbat): foobar2000 0.9.4.5 Portable.zip
-
LonGleY
veterán
válasz
Sas madár
üzenetére
Az IP-configos résszel nem kell foglalkozni, legfeljebb akor, ha otthon pl. fix belső IP címmel rendelkeznél, és nem akarnád mindig újraállítani egy máshol történő wifizés után. De alapból ha üresen maradnak, az tökéletes, ennek nem kellene a kapcsolatokat befolyásolni. A MAC-cím szűrést nem teljesen értem. Amelyik hálózathoz nem szeretnél csatlakozni, ne csatlakozz...
Nem használtam még amúgy.
-
LonGleY
veterán
válasz
rokendrol
üzenetére
Így hirtelen, tesztek nélkül nem. Ne haragudj, nincs kedvem feltúrni az oldalt. Hogy ne legyen hatalmas a felvételed – és ha már programajánló fórumról lévén szó –, használhatod az
mp3DirectCut-ot a felvételre, ami egyből mp3-ba tömörít. Az első indításnál ki tudod választani a magyar nyelvi fájlt. A rendszered hangbeállításainál majd a "What you hear"-t kell kiválasztani a felvételi lehetőségeknél, hogy a gépen megszólaló hangokat akarja felvételezni a program. Közvetlen letöltés: mp3DirectCut 2.20 Portable.zip -
LonGleY
veterán
válasz
rokendrol
üzenetére
Ha asztali vagy jobb mobilos böngészőben kezeled a fórumot, van erre gomb:

Értelemszerűen az adatmezőbe a linket (avagy URL-t) illeszted be, a leokézás utáni kijelölt szöveget ([link]) pedig átírhatod ízlés szerint. Használat során láthatod a végeredményt, amit a szövegedbe generál. Ez a kód (pontosabban a link a megfelelő fórum tagokkal körbezárva) kézzel is beírható (pl. mobilon), és így néz ki:
[L:link]linkszöveg[/L]
Az L betű lehet kicsi is. És akkor a konkrét példa:
[L:http://www.poptarisznya.hu/archivum/]Poptarisznya archívum[/L]
Ez lesz belőle küldés után:
-
LonGleY
veterán
válasz
rokendrol
üzenetére
Ezt nekem mondod? Én tudom, hogy kell beilleszteni egy URL-t a böngészőbe, és az nem egyenlő a Google-ös kereséssel. Ezek szerint nem esett le... Illetve ideje megtanulni, hogy linket miként illeszthetsz be a fórumra, nem ördöngősség (attól függetlenül, hogy hol írod meg a hozzászólást). De itt nem is a címig eljutással van gond, hanem hogy flash alapú ez a szutyok. A legrosszabb esetben türelmesen fel tudod venni a műsorokat egy hangfelvevővel.

-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
Predator2
üzenetére
Világos. Pl. a Clipboard Manager tud ilyet, felbukkantja billentyűparancsra a mentett szövegeket. Egyébként a ClipCube is tud billentyűparancsra felbukkantást, csak ott nem egy mentett adagból mazsolázhatsz, hanem amennyiből csak akarsz (ahány címkéd van).

A beillesztőablakban csak rákattintasz a kívánt szövegre és máris dobja be a kurzor helyére, illetve a vágólapra a szöveget. A ClipCube így sokkal több, mert egy fullos jegyzetelőprogram is egyben. Ha rájössz a használatára, szerintem jóbarátod lesz. A manualban minden le van írva, a billentyűparancsok pedig az ini fájlban átírhatók.
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
Tudtok mondani valami egyszerű, automata vörösszemeffektust kiiktató programot ajánlani? A Picasa helyett sokkal normálisabb képnézegető került fel, nem akarom szemetelni a gépet.
-
-
LonGleY
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha az img-procedúrán túl vagy, akkor érdemes a Virtual CloneDrive-ra is rápillantani. Annál a teendő: telepít > fájlformátumok kiválaszt > ennyi. Innentől fogva duplaklikkre máris bepakolódnak a meghajtóba, és ha beállítod, a kiadással el is takarodnak (ezért system tray ikon sem szükséges). Jóféle.

A lemezkezelőben át tudod ízlés szerint állítani a meghajtó-betűjelet (pl. V:-re).
-
LonGleY
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem magát a Daemon Tools-t távolítsd el első körben, mivel vannak ad-free, normális progik is mountolós célokra, amik nem akarnak neten adatokat hazaküldözgetni és nem épülnek be a legbelsőbb bugyrokig a rendszerbe:
Én az előbbit használom (iso, bin, ccd), de a WinCDEmu biztosan kezeli az img-t a weboldala szerint. Amúgy a Nero a másik szutyerák, ahelyett bármi egyéb íróprogram normálisabb:
-
LonGleY
veterán
Az uTorrent nem igazán lepipálható. A reklámok a haladó beállításoknál kikapcsolhatók (offers...).
A WinRAR-nak jók a jobbklikkes menüi, jól beállítható, mindennel elbánik. Ha a legkisebb fájl a cél, akkor 7-Zip (.7z). Az ingyenes, szintén jól beállítható Bandizip tud .7z-t is csinálni, így az korrekt átmenet lehet a WinRAR és a 7-Zip között. Kicsit nagyobb .rar-okat és .zip-eket csinál, viszont villámgyorsan.
PDF olvasóból ami nem bloatware, és gyors, az a Sumatra PDF.
DVD-íróra ImgBurn, vagy sima CDBurnerXP.
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Vagy szarakodás helyett: TeamViewer.
-
LonGleY
veterán
válasz
aclandiae
üzenetére
Hahahahaha..... és meg is jósolja, hogy hova tart?

Ha a képben meghagyták az eredeti metainfókat, akkor a készítés dátuma és a fényképező típusa, esetleg egy geo-tag is megtalálható az exif infók közt. Ez olyan, mint az mp3-aknál a tag. Minden normális képnézegető meg tudja jeleníteni ezeket. De egy random internetes képnél ilyenre ne igazán számíts...
Amúgy ahogy VIPowER is linkelte, rá tudsz keresni Google-ön (csak húzd a képkereső felületre a kérdéses képet).
-
-
LonGleY
veterán
Azért, mert tele van reklámmal. Persze ettől még lehet telepíteni, az ESET-ben szépen a kivételekhez adható a dolog. De ha jót akarsz, akkor megválsz a védelemtől, mert csak fals alarmozni tud, semmi mást.
Normális feliratot 2 helyen találni: feliratok.info és hosszupuskasub.com. Egy lejátszót sem ismerek, amelyik ezeken keresne...
-
LonGleY
veterán
Egyszerű webcam progi érdekel, olyan, ami az XP-ben is volt alapból a Sajátgépben, ha telepítve volt a kamera. Videofelvétel és képlövés, ezeket kéne tudnia.
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
GGAllin
üzenetére
Nincs. Programfüggő, hogy melyik hol tárolja a beállításait, és milyen regisztrált DLL-ekre vagy egyebekre van szüksége. A program nevének hiányában nincs más válasz.
Jó esetben fellelhetők az AppData/Roaming mappában vagy a registryben a beállítások, és ezeket a másik gépen reprodukálva, illetve a program mappájának áthúzásával indítható lesz a bekonfigolt cucc.
-
LonGleY
veterán
Ilyen például a Windows .........

Felrakod a WinRAR-t > kiválasztasz egy tömörített fájlt > kitömörítés... > az opcióknál beállítod, hogy egymás utánban tolja a kitömörítéseket > és elmented a beállítást > ezek után így fog viselkedni
És ha már annyira nagyon muszáj fájlkommanderezni, akkor
XYplorer. Van ingyenes változata is. Ez azért jó, mert az amúgy windows shellbe épült dolgokat használja (így az imént beállított WinRAR-t is), nem a saját szar megoldásait erőlteti, mint a TC. De persze mindenféle billentyűkombinációkat tudsz állítgatni ennél is. Elég kifejlett egy darab. -
LonGleY
veterán
-
-
LonGleY
veterán
válasz
cattus
üzenetére
Akkor letöltöd. Egyszerű PDF-nézegetőnek pedig: Sumatra PDF
-
LonGleY
veterán
Igen, épp azért kérdem, tapasztalatot várok. Az nekem nem mond semmit, hogy ki hány éve használja. Olyan szempontból próbálom deríteni a témát, hogy kezdő-középhaladó emberkéknek használra válhat-e a 7-Zip, a WinRAR és a Bandizip mellett. Ez utóbbi most szimpatikus, elég szépen beállítható. De ez sem éri el a 7-Zip tömörítési mértékét a ZIP fájlok készítésekor, de tény pl., hogy elég gyors. A parancsoros lehetőségeket nem veszem számba, mert akinek ilyenre van szüksége, annak nem kell programajánlás se.
Régebben pl. próbáltam a PeaZip-et, de nehézkes, nem jól beállítható programnak ismertem meg, és ha jól emlékszem, nem volt jobbklikkes drag & drop menüje.
-
LonGleY
veterán
Köszi! Alternatívákat keresgélek, ezért azt is megnézem.
Itt a link helyesen is.
-
LonGleY
veterán
A
Bandisoft programjaival mennyire vagytok elégedettek? Használtatok már valamit tőlük? -
LonGleY
veterán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
SSD
-
LonGleY
veterán
válasz
Hardver Arc
üzenetére
Én normális vagyok és tudok ilyet... csak már előttem leírták őket. Az mp3DirectCut-ot azért emelném ki, mert az úgy vagdos, hogy a végén nem kódolja újra a hanganyagot (így megtartja annak eredeti minőségét).
-
LonGleY
veterán
válasz
mclaren777
üzenetére
A Google fordító szintjét a Google fordító hozza nettel.
-
LonGleY
veterán
válasz
mclaren777
üzenetére
Google Translate. Hogy a teljes szövegekkel hogy bánik el offline formában, azt nem tudom. Más viszont biztos nem jobban.
Jahogy Windows-ra...
Passz.
De localhost jól mondja. -
LonGleY
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, utólag vettem észre, hogy továbbra is ketté van bontva a két verzió. Remélem, a Free-ből is akkor lesz majd 6-os.
-
LonGleY
veterán
Jól látom, hogy a Macrium Reflect a 6-os verzióval megszűnt ingyenesnek lenni? :/
Bár közben megtaláltam ezt a Free a menüpontot, de ez még az 5.x, ráadásul abból sem a legújabb (merthogy közben volt már 5.3.7277 is). Hm...
-
LonGleY
veterán
válasz
Predator2
üzenetére
A saját portable clipboard programunkat tudom ajánlani:
ClipCubeMenti a vágólap dolgait, plusz a felületén tudod címkézni, szerkeszteni a bejegyzéseket. Automatikusan indítható, és billentyűkombinációval előhúzható a beillesztő-ablak (a kombináció a konfig fájlban megváltoztatható, a manuálban van erről is leírás). Onnan a mentett és az új vágólapi elemek is elérhetők, pontosabban dupla klikkre újra a vágólapra helyezi őket, illetve ha aktív kurzor van valamelyik ablakban, oda is benyomja a kiválasztott szöveget.
A stabil és a dev. verzió között nagy különbségek nincsenek, csak a felület. Nemsoká lesz majd új build (illetve most is van, csak még nem került ki az oldalra). Egyelőre csak angol, de igazából pár gomb az egész progi (majd lesz multilanguage support is).
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
Akkor két választás van, az egyik a 256-os / 320-as mp3-ba, a másik a FLAC-ba konvertálás. Szerintem az mp3-ba nyomatás elegendő, azzal sokat tudnál spórolni.
Én a
foobar2000-et (portable letöltés - mp3 enkóder benne) tudom javasolni a feladatra, de jó az
EZ CD Audio Converter Free és a
Freemake Audio Converter (offline installer) is. Minddel kötegelve tudnád kivitelezni a konvertálási feladatot. -
LonGleY
veterán
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Macrium Reflect Free
• infó
• ISO letöltés -
LonGleY
veterán
válasz
artiny
üzenetére
Ellentmondás. Ha valamilyen program fut, az energiába kerül. Ugyanezért nem létezik Androidon sem olyan program, ami meghosszabbítaná az akku időd, csupán kamuprogramok tömkelegével lehet találkozni. A legjobb, ha nem használsz fölöslegeket, és leveszed a fényerőt. Ennél többet nem tehetsz.
-
-
LonGleY
veterán
válasz
szacsee
üzenetére
Xubuntu 12, Firefox
Ez az egyetlen értelmes kombináció egy ilyen régi gépre. Az XP és minden egyéb win felejtős, olyat ne adj ki a kezedből 2015-ben (vagy csak akkor, ha ki akarsz tolni velük)! Youtube-ot meg nem néznek max - legalábbis nem kinagyítva, de főleg nem HD-ban. Ez van, ha valaki 1x éves géppel tolja.
-
LonGleY
veterán
válasz
gyulank
üzenetére
Öhhhm... az nem csak egyféle szokott lenni?
two-channel signed 16-bit Linear PCM sampled at 44,100 Hz
24-bites, esetleg 196 KHz-eseket et csak FLAC-ből láttam eddig, de azok nem CD-ről származnak, hanem a kiadó eleve úgy teszi közzé őket letölthető módon (esetleg DVD audio, több csatornával).
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Közben pont érkezett újabb Macrium verzió, ezért az ISO-kat is felfrissítettem:
• Macrium Rescue Media (WinPE) 5.3.7277 [32-bit].iso
• Macrium Rescue Media (WinPE) 5.3.7277 [64-bit].iso -
LonGleY
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
A DOS-t felejtsd el szerintem. A
Macrium Reflect Free-vel készíthető bootolható ISO. Az aktuális verziót feltöltöttem, így nem kell a programot telepítened:• Macrium Rescue Media (WinPE) 5.3.7256 [32-bit].iso
• Macrium Rescue Media (WinPE) 5.3.7256 [64-bit].isoEzt az
Universal USB Installer-rel vagy a
Rufus-szal tudod pendrive-ra rakni (a Win alapú dolgokhoz ez utóbbi jobb). -
LonGleY
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Létezik FLAC formátum is, ami veszteségmentes. Ha eredeti CD-ről akartok digitalizálni, akkor olyat kell csinálni és nem MP3-at. Minden normális zenelejátszó elbánik vele. Ráadásul ma már elég alap, hogy ilyen formában is letölthetők az albumok (legyen az legál beszerzési hely vagy warez).
Nem igazán értem, hogy jön ide a CD-re írás. Attól még, mert kiírod az mp3-akat CD-re, nem lesz CD minőségű a zene. Mi a cél egyáltalán? És mi a forrás?
De bármi is legyen, lemezről rippelni vagy a FLAC-okat kiírni a CD-re, egyaránt jó program az
EZ CD Audio Converter Free. -
LonGleY
veterán
válasz
Killer man
üzenetére
Esetleg Movavi Video Editor?
-
LonGleY
veterán
válasz
suzuki76
üzenetére
Szia! A neved nem kell tudnunk.
Létezik Android alkalmazásos topik, de a készülékednek is van sajátja, ahol ezzel a kérdéssel (vagy legalábbis ennek egy pontosított változatával) előrébb leszel. A két oldalon ugyanaz a belépő kell, a fórum a lapcsaládon belül közös.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- GeForce GTX 1650 SUPER (OEM HP) -
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
- PlayStation 4 Slim 1TB
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Audacity
NetSetMan

Unlocker
RegScanner
Virtual CloneDrive
WinCDEmu
CDBurnerXP