Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7055) netreg válasza Patice (#7035) üzenetére


netreg
tag

Sziasztok!

"- Kvázi saját felhőt csinálhatsz belőle, mert interneten keresztül eléred és oda fel is tudsz tölteni fájlokat."

Na, ez rendesen megfogott! Feltételezem, hogy ez valóban így működik és akinek szüksége van rá, be is tudja konfigolni, tudja is majd használni. Lelki szemeim előtt lebeg, ahogy az összes kütyü (laptop, okosteló stb.) WiFi/LAN zónába érve automatikusan lepetézi az aktuális termését. Az "igazi" felhő korlátos kapacitású, de leginkább az aggaszt, hogy a sokszor teljesen top secret adatok mennek ki a jó ég tudja hová és fogja azokat megnézni a jó ég tudja ki (azzal együtt, hogy elvileg minden titkos, a csatorna és a tárolás módja is, de nincsenek illúzióim).

Na a merengés után kérdezném, hogy egy pár gépes kis céghez, jelenleg (200-300GB adat) nem rohamosan növő adatmennyiséghez mit ajánlotok?

1. ha kell a fenti funkcionalitás (arra a DS213 való, ha jól értem)
2. ha csak egy LAN-on lógó, esetleg Internet oldalról is elérhető box kell mentésre/file szervernek. (erre egy DNS-320 is elég?)

Legyen mondjuk benne (RAID1-ben) 2x500GB, 2x1T vagy 2x2T HDD (gondolva a jövőre). Milyen HDD kell bele? Mezei 5400-as SATA2 és gyí?

Látok itt egységeket, amelyek akár WiFin is mennek. Azért ütött ez szöget a fejembe, mert a legutóbbi viharnál az UPS-re kötött cuccok nagy része kipurcant. A vadiúj TP LINK modem, egy laptop és egy szerver LAN portja és persze az UPS. Az UPS szűrte a telefonvonalat, azon jöhetett a tüske. Elvileg meg kellett volna mentsen mindenkit, de mégsem így volt. Namost, ha lesz egy LAN-on ülő NAS és azt szétvágja egy villámcsapás vagy az ethernet vagy a villany betáp oldalról és elmennek vadászni a féltett adatok, akkor mire ez az egész?

Köszi, hogy segítetek!

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.