Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7051) Multibit válasza ActionPS (#7048) üzenetére


Multibit
veterán

Az említett termékhez hasonló modell: Cisco NSS2000
Hasonló... hmm...
Csak hogy lássuk mit tud az NSS2000: [link]. Nem lehet csodálkozni a performanciára vonatkozó elmarasztaláson (pl. 128 MB RAM, elavult CPU).
Ezen kívül, 2013 júliusában javasolni valamit, aminek a támogatottsága így néz ki: [link], kétségessé teszi a pártatlanságot.
Persze valóban kapható hasonló modell, a Cickótól (NSS 322). Ja, hogy azt nem merted javasolni az elmebeteg árazása miatt: [link] :D
Kedves ActionPS! Jó lenne, ha nem néznél hülyének engem és velem együtt az itt jelenlevőket. Tájékozódni mi is tudunk és megint csak azt kell mondanom, hogy kilóg a lóláb...

[ Szerkesztve ]

(#7052) Multibit válasza runes (#7006) üzenetére


Multibit
veterán

Én eztet találtam:
Synology DiskStation DS213
jhttp://synology.hu/?oldal=termek_spec_ds213j
Kicsit sokkalom az árát..+ (no meg a 2 hdd)

Nem világos, hogy melyiknek sokallod az árát. A DS213-nak, vagy a DS213j-nek? A (rossz) linken a DS213j szerepel. Ott van alternatívaként a QNAP, de az ő termékeik sem az olcsóságukról híresek. Mellesleg a Cickó is QNAP NAS-okat forgalmaz mostanában (csak drágábban). [link]
Ha olcsóbbat akarsz, akkor ott van a Zyxel NSA325, bár azt nem tudom, hogy hogyan szolgálna ki egy irodai hálózatot. Otthonra szokták vásárolni.

[ Szerkesztve ]

(#7053) Patice válasza Multibit (#7051) üzenetére


Patice
nagyúr

:C

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7054) PNP


PNP
őstag

Sziasztok!

Pár napja még nem is hallottam a NAS-ról, szóval elég amatőr kérdéseim lesznek, de kellene egy eszköz, amivel:
- otthon két gép között meg tudok osztani egy HDD-t
- erről filmeket is streamelnék a két gép egyikére
- egy egyszerű, minimális forgalmú, statikus weboldal látszódna a már meglévő domain nevemen keresztül
- szeretnék ftp-t is
- nem túl drágán

UPC FiberPower 30 net van itthon. IP-címekkel mi a helyzet, be lehet úgy lőni, hogy mindig elérhető legyek kívülről?

Köszönöm!

(#7055) netreg válasza Patice (#7035) üzenetére


netreg
tag

Sziasztok!

"- Kvázi saját felhőt csinálhatsz belőle, mert interneten keresztül eléred és oda fel is tudsz tölteni fájlokat."

Na, ez rendesen megfogott! Feltételezem, hogy ez valóban így működik és akinek szüksége van rá, be is tudja konfigolni, tudja is majd használni. Lelki szemeim előtt lebeg, ahogy az összes kütyü (laptop, okosteló stb.) WiFi/LAN zónába érve automatikusan lepetézi az aktuális termését. Az "igazi" felhő korlátos kapacitású, de leginkább az aggaszt, hogy a sokszor teljesen top secret adatok mennek ki a jó ég tudja hová és fogja azokat megnézni a jó ég tudja ki (azzal együtt, hogy elvileg minden titkos, a csatorna és a tárolás módja is, de nincsenek illúzióim).

Na a merengés után kérdezném, hogy egy pár gépes kis céghez, jelenleg (200-300GB adat) nem rohamosan növő adatmennyiséghez mit ajánlotok?

1. ha kell a fenti funkcionalitás (arra a DS213 való, ha jól értem)
2. ha csak egy LAN-on lógó, esetleg Internet oldalról is elérhető box kell mentésre/file szervernek. (erre egy DNS-320 is elég?)

Legyen mondjuk benne (RAID1-ben) 2x500GB, 2x1T vagy 2x2T HDD (gondolva a jövőre). Milyen HDD kell bele? Mezei 5400-as SATA2 és gyí?

Látok itt egységeket, amelyek akár WiFin is mennek. Azért ütött ez szöget a fejembe, mert a legutóbbi viharnál az UPS-re kötött cuccok nagy része kipurcant. A vadiúj TP LINK modem, egy laptop és egy szerver LAN portja és persze az UPS. Az UPS szűrte a telefonvonalat, azon jöhetett a tüske. Elvileg meg kellett volna mentsen mindenkit, de mégsem így volt. Namost, ha lesz egy LAN-on ülő NAS és azt szétvágja egy villámcsapás vagy az ethernet vagy a villany betáp oldalról és elmennek vadászni a féltett adatok, akkor mire ez az egész?

Köszi, hogy segítetek!

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#7056) Patice válasza netreg (#7055) üzenetére


Patice
nagyúr

A saját felhős bohóckodást nem csak úgy írtam. Valóban meg lehet csinálni, egyáltalán nem nagy ördöngösség. Csak egy net felőli elérés (DynDNS) + egy NAS kell ehhez.

Ha azt akarod, hogy ez automatikus legyen, ahhoz viszont kell olyan szoftver, ami ezt elintézi neked. Na most ezt vagy kifizeted egy drágább NAS-sal, vagy saját megoldást keresel, de azt neked kell konfigolni, telepíteni, utánajárni, hogy hogy kell.

Saját programokkal + mókolással szerintem összehozható egy DNS-320-al is akár, de ne számíts majd túl izmos sebességekre.

Synology DS213 már izmosabb és jövőt állóbb megoldás, kiforrott szoftverrel. Elég jó terméktámogatással. UPS-t is tud USB-n keresztül kezelni.

Mezei (?) HDD jó bele, szerintem DNS-be is, Green vinyókkal sem rossz, de ha igazán kell a teljesítmény, akkor 7200-as vinyókkal kínálod meg.

Az adatbiztonságra (ahogy a példa is mutatja) nem megoldás a NAS egymagában. Jó eszköz hozzá, de a fontos adatokról egy külön HDD-re szabályos időközönként készíts biztonsági másolatot, aztán ezt a HDD-t be egy széfbe, vagy el abból a helyiségből, ahol a NAS van és külön tárold.

Vagy a megoldás nem egy, hanem két NAS. Egy fő, bent a cégnél és egy kisebb, mondjuk egy egylemezes, máshol a településen, más városban esetleg. Interneten keresztül szinkronizálással. Persze ez nagyobb beruházás, és nem árt hozzá majd a megfelelő sebességű internet kapcsolat sem.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7057) netreg válasza netreg (#7055) üzenetére


netreg
tag

Csak a kiváncsiságom miatt: ezek a RAID1-re konfigolt dupla HDD-s rendszerek hotswap-et tudnak? Pl. a DNS-320 esetén olvasom, hogy csak bepattintjuk a vinnyogót és már megy is. Gondolom jobb, ha leállítjuk előbb :DDD

Másik dolog, hogy szeretjük a RAID1-et, mert véd attól, hogy infót veszítsünk, ha az egyik HDD elhal vagy kezd pusztulni. Remélhetőleg ezt tudatja is velünk a konfig (küld üzit vagy bármi?). Mi van akkor ha a box pusztul meg. SW hiba, elektronikai hiba. Ha találunk azonos boxot, ahová a HDD-k átemelhetők, akkor gondolom no problem, de egyébként? Kuka? Sajátos módon letárolt adatok?

[ Szerkesztve ]

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#7058) bogabi válasza netreg (#7057) üzenetére


bogabi
senior tag

Hali,

Az esetek 99%-ban lehet menet közben cserélni a meghibásodott lemezt. Amíg a tömb újraépül, addig csökkentett teljesítménnyel kell számolni. A NAS ilyen esetben küld email-t/sms-t, de ez típus- és szolgáltatás függő. Email mindben van.

Mi van akkor, ha a box pusztul el, és a lemezek sértetlenek? Szerencsés esetben a lemezeket átrakva leginkább egy ugyanolyan típusú NAS-ba, a tömböt felismeri a másik kütyü, és elérhetők az adatok. Itt lehet még belefutni olyanba, hogy ha van titkosítás a tömbön, akkor az lehet bukó.

Majd valami szaki kiegészíti a fentieket, de alapvetően ezek vannak.

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#7059) netreg válasza Patice (#7056) üzenetére


netreg
tag

Ja, bennem is ez jött le, hogy igazából RAID1 ide vagy oda, 1 NAS nem elég biztonságnak. Ha ezt nem file szervernek, hanem backupnak használjuk, akkor nincs nagy gond, mert megvan az adatok eredetije is. Ahová most éppen be kell szereznem egy ilyet, ott a szerver és a NAS helye között üvegszál van. Ha a szerveren és a NASon is megvan minden, akkor az egyik pusztulása esetén a másik nincs veszélyben. Jó ez az üveg, nem csak gyorsabb, de védettebb is, mint az ethernet.:DDD. Amúgy a dolog pikantériája, hogy a jelenlegi fileszerverbe érkezik a mikrohullámú antennáról az internet. Bár van a kapcsolatban egy APC Protectnet villámvédő, de ha az mégsem védene, a szerver kiégne villámcsapás esetén...

Ha viszont úgyis kell mindenből dupla (dupla helyszín), akkor a NAS még tükrös sem kell, hogy legyen. Nem azon fog múlni az adatok biztonsága. Megkockáztatom, hogy több, egylemezes, USB-s külső tár, elszórtan néhány gépre ráakasztva és (a gazdagép bekapcsolt állapotában futó automatikus sync) adja a legnagyobb biztonságot a legolcsóbban. Forgóban haza is vihetik a dolgozók pl. Ezzel az offsite feltétel is megvalósul. Persze ez nem felhő és nem játszik zenét stb., de adatbiztonságilag egyszerű és nagyszerű. Csak kicsit maradi?

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#7060) netreg válasza bogabi (#7058) üzenetére


netreg
tag

Nem akarom, csak kíváncsiságból kérdeztem. Azért tartok tőle, hogy nem lehet, mert SW RAID és nem is írja a jellemzőinél. Ha lehetne, nem dicsekednének vele? :F

Igen, a titkosítás is gond. Van most nálam egy WD 2x1T, de nem tükörben. Egyesével nem olvashatók a lemezek:( Az egyik éppen kezd halódni:(

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#7061) bogabi válasza netreg (#7059) üzenetére


bogabi
senior tag

...Megkockáztatom, hogy több, egylemezes, USB-s külső tár, elszórtan néhány gépre ráakasztva és (a gazdagép bekapcsolt állapotában futó automatikus sync) adja a legnagyobb biztonságot a legolcsóbban. Forgóban haza is vihetik a dolgozók pl. Ezzel az offsite feltétel is megvalósul...

Ökölszabály: amit nem te kezelsz, abban soha nem bízhatsz meg. Pláne backup esetében.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#7062) netreg válasza Patice (#7056) üzenetére


netreg
tag

"UPS-t is tud USB-n keresztül kezelni."

Ezt hogyan kell érteni? Az UPS elé van dugva és merülés esetén korrektül lekapcsolja a NAS-t? Ez jópofa. Gondolom NAS elé egyébként is kéne tenni UPS-t a 230-as szűrés miatt is. Vagy nem? Most azt tervezem, hogy a NAS a SWITCH mellett lesz, ahová az AP is befut, szóval ezeknek mind raknék be egy UPS-t. Ha a NAS tudja ezt felügyelni, az jó lenne, mert az aktív eszközök nem tesznek ilyet.

2-3 USB vinyó vagy 2 egyszerű (szimpla HDD) NAS?

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#7063) netreg válasza bogabi (#7061) üzenetére


netreg
tag

Ez igaz. Jobb a 2 NAS:D Vagy az olcsóságért(?) cserébe vállalják a kockázatot. Amúgy a sync progi is tud riportot küldeni, egyből látnám ha valahol problem van. Ha rajtam múlik 2 NAS lesz RAID1-el és mindkét helyen UPS-sel, a bekötő ethernet kábeleken APC Protectnet.

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#7064) Patice válasza netreg (#7062) üzenetére


Patice
nagyúr

Azokat az UPS-eket, amiknek van USB portjuk, azokat tudja kezelni a NAS. Érzékeli a töltöttségi állapotukat és ha merülőben van az UPS, akkor lekapcsolja magát a NAS. A többi eszközt nem fogja vezérelni, de azoknak nem is olyan nagy gond. Ott inkább az UPS (szünetmetes) védelmi funkciója jön jól.

Amúy igen, ajánlott egy UPS a NAS meg a többi eszköz elé. Más kérdés a rá fordítható összeg.

Ha USB-s vinyóra mentel, akkor neked kell kezelni/tárolni más helyen a biztonsági mentéseket. Ha másik NAS, akkor meg legyen más helyen a településen.

Gondold végig, melyik számodra a megfelelő. Mennyit tudsz rászánni erre az egészre.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7065) netreg válasza Patice (#7064) üzenetére


netreg
tag

Most azt gondolom, hogy 2db egyenként 1 lemezes NAS-t teszek az üveg két végére (külön épület, kb. 300m táv). Mindkettőt UPS mögé. Ha van rá keret, akkor esetleg 2 lemezes lesz (tükörben). Asszem a DNS-320 és a DS213j is megy 1 és 2 lemezzel is. Az adatok eredetije meglesz a szerveren és a kliens gépeken is. Maradunk a biztonsági funkciónál.

Köszi a tanácsokat!

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#7066) foki04


foki04
csendes tag

Sziasztok!

Végig futottam ezt a topikot, de nem találtam pontos leírást, hogy hogy lehet egy NAS 200 -ból torrent tárhelyet csinálni.

Egész pontosan a kérdésem az lenne, hogy van-e rá lehetőség, hogy a nas 200-on futtassak egy olyasmi programot, mint az utorrenttet és ne keljen számítógépen futtatni a torrentet és egy felcsatolt meghajtóként kezelni a nas 200-t és oda mentegetni. Hanem ez a nap 24 órájában töltene le és fel.

Lehet, hogy nOOb a kérdés, de nem találtam rá semmit a neten.

Valaki ebben tudna esetleg segíteni vagy valami támpontot adni?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#7067) Alex91 válasza foki04 (#7066) üzenetére


Alex91
félisten

Cserelni kell NAS-t...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7068) Patice válasza netreg (#7065) üzenetére


Patice
nagyúr

Nem rossz elgondolás két, kétlemezes NAS 1-1 HDD-vel a kezdeteben. Később bővíthető második lemezzel.

Ez a megoldás így jól hangzik. Csak tudjon együtt működni a DNS-320 és a DS213j. :)

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7069) PNP


PNP
őstag

Olyat be lehet állítani, hogy két NAS, modjuk éjszakánként szinkronizáljon bizonyos mappákat? Arra gondoltam, ha lesz nálam NAS, szülőknél is beüzemelek egyet, és így a két háztartásban előforduló fontosabb fileoknak lenne egy biztonsági mentése a másiknál.

(#7070) Patice válasza PNP (#7069) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha ezt mindkét NAS támogatja és legjobb esetben mindkét NAS ugyan olyan, vagy ugyan azt az OP rendszert futtatja.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7071) Elemental válasza PNP (#7069) üzenetére


Elemental
addikt

Intelligencs :R

[link]

(#7072) sityak válasza PNP (#7069) üzenetére


sityak
tag

be
van egy rakat protokoll erre
rsync, rtrr, NAS to NAS, ftp

http://legipanorama.hu

(#7073) XuChi


XuChi
addikt

Sziasztok.

Tapasztalatok a Synology DS213j-vel kapcsolatban vannak e?? Kérdésem a hanra, sebességre, fogyasztásra irányulnak illetve a bt kliens részére.

Előre is köszönöm.

(#7074) Cyrin válasza XuChi (#7073) üzenetére


Cyrin
addikt

egy biztos, a han (az elég halkan) solo, bocs :-)

[ Szerkesztve ]

(#7075) Patice válasza XuChi (#7073) üzenetére


Patice
nagyúr

Itt talán hamarabb lelsz válaszra.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7076) mindfields00


mindfields00
csendes tag

Üdv!
Egy nas vásárlásán gondolkodok, amit el lehet érni wifin!Megoldható az, hogy egy mezei nas-t kötök a wifi routerre és akkor azt elérem notebookról telefonról stb..??

(#7077) Multibit válasza mindfields00 (#7076) üzenetére


Multibit
veterán

Megoldható. Arra figyelj, hogy a legtöbb NAS-ban nincs wifi adapter. Tehát, ha magát a NAS-t is wifi-n akarod a routerre lógatni, akkor wifi-s NAS-t vegyél, vagy vásárolj hozzá külön wifi-kütyüt!

[ Szerkesztve ]

(#7078) mindfields00


mindfields00
csendes tag

Ja nem, én oda szeretném tenni a routerek mellé és vezetékkel összekötni!Nekem a lényeg, hogy elérjem vezeték nélkül bárhonnan a házból!

[ Szerkesztve ]

(#7079) Multibit válasza mindfields00 (#7078) üzenetére


Multibit
veterán

Akkor a NAS-on nem múlik semmi - wifi tekintetében. Veheted bármelyiket, amelyik az igényeidnek és pénztárcádnak megfelel.

(#7080) mindfields00 válasza Multibit (#7079) üzenetére


mindfields00
csendes tag

Tudnál ajánlani egyet?Nekem nem kell a legjobb és legdrágább!Funkcióját tekintve annyi lenne, hogy torrentkezelő legyen benne!Tehát tudjak rá letölteni!A sebesség gondolom a routertől függ és hogy milyen merevlemezt teszek bele.

(#7081) Patice válasza mindfields00 (#7080) üzenetére


Patice
nagyúr

Egylemezes: Zyxel NSA 310, D-link DNS-315, WD MyBook Live
Kétlemezes: Zyxel NSA 325, D-link DNS-320

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7082) mindfields00 válasza Patice (#7081) üzenetére


mindfields00
csendes tag

Köszi!

(#7083) mindfields00 válasza Patice (#7081) üzenetére


mindfields00
csendes tag

Olvasgattam a Dlink 320-ról de sokan nincsenek vele megelégedve mert nem jó a hűtése!A gyári venti hangos és visitó.:)
Tovább keresgélek.

(#7084) amulet válasza mindfields00 (#7083) üzenetére


amulet
senior tag

próbálj ki egy hp client pc-t és egy freenas, nas4free vagy omv nas server op rendszert. A HP client lényege, hogy kicsi, nincs benne venti és gyors. Külső hddvel használom én is

(#7085) Elemental


Elemental
addikt

Állítólag benne van a zyxel programcsomagjában a transmission. Nem kell szenvedni a telepítéssel.

(#7086) listerrr


listerrr
csendes tag

Sziasztok!

Egy kisirodai központosítást szeretnék NAS-szal megoldani.
Legfontosabb egy közös megosztott mappa biztonságos kezelése, ezért kétlemezes, RAID1 megoldásban gondolkodom.
A 4-5 PC kiszolgálása mellett idővel 4 IP-kamerát is szeretnék üzemeltetni a fájlmegosztással párhuzamosan.
Ahogy látom, a hardveres paraméterek mellett a hálózati tárak oprendszerei szintén nem elhanyagolható tényezők a működés és a jövőállóság szempontjából, viszont ezekről az adatlapok összevetésével nem lehet teljes képet alkotni, ezért kérem a tanácsaitokat.

A Synology DS213 hardveresen és szoftveresen is jónak tűnik első pillantásra. Szerintetek?
Az IP-kamerákat fájlmegosztás mellett ki tudja egyidejűleg szolgálni?
Van-e hasonló teljesítményű és/vagy olcsóbb megoldás, ami valakinél bevált? (A kamerák licensze sokat dob az áron ill. pl. Netgear ReadyNAS 102 alapból is olcsóbb)
A NAS-ra telepíthető programok (Pl. AV, CRM, MySQL) használhatósága milyen?

Köszi.

L

(#7087) aclandiae


aclandiae
senior tag

Sziasztok!

Van egy TP-Link TD-W8961NB routerem, ehhez szeretnék kötni egy NAS-t 220 cm hosszú kábelen keresztül. Családi használatra lenne.

Amit szeretnék megoldani:
- filmek, képek, dokumentumok feltöltése/megosztása 4 felhasználónak Win op.rendszeres géről ill. android alapú tabletről
- mind a 4 felhasználónak legalább egy saját, kizárólagos elérésű mappa
- interneten keresztül elérhetőek legyenek a feltöltött fájlok
- torrent kliens használata
- a fórum olvasása közben felmerült igény kamera rákötése, de ez csak később

A routeren keresztül, vezeték nélkül érné el a 4 felhasználó a NAS-t, milyen átmásolási sebességre számíthatok? A Synology nekem túlságosan drága, és annyi funkcióra nincs is szükségem. A D-Link pedig igencsak a belépő szint. Én a Zyxel NSA 325-ra gondoltam, 35-ből megvan. Jól választok, vagy létezik olcsóbb megoldás? Ehhez még kell egy HDD is, aminek ezt néztem ki: WD20EZRX, 2TB-os. Így is majdnem 60k lenne az egész.

Másik ötletem, hogy a routert lecserélem egy olyanra amire tudok külső HDD-t kötni USB-n keresztül. Hogy járok jobban?

[ Szerkesztve ]

(#7088) Alex91 válasza aclandiae (#7087) üzenetére


Alex91
félisten

Ha veszel egy gigabites routert es egy NAS-t, ugy jarsz jobban...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7089) depmod


depmod
senior tag

Urak, gyors kérdésemre gyors válasz kellene.

Adott egy Qnap 212-es NAS. Eladnám, holnap jönnének érte. A problémám, hogy a lementésre nincsen elegendő táram. A kérdés, hogy ha kiveszem a két HDD-t a NAS-ból, és megfelelő programmal az EXT4-et megnyitom a Windowsban, akkor látni fogok mindent, vagy netán valamivel nyüglődnöm kell. Sima, nem RAID tömbben futott rendszerről van szó, nuku jbod.
2,5TB az adatmennyiség, tehát semmiképpen nem számítok gyors megoldásra :-)

köszi!

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#7090) Patice válasza depmod (#7089) üzenetére


Patice
nagyúr

Szerintem látni fogsz mindent.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7091) depmod válasza Patice (#7090) üzenetére


depmod
senior tag

Nem a megoldás miatt érdekle első körben a dolog, csak nem rángatnám át a vevőt feltétlen akkor, ha nem tudom offline, out of NAS megoldani a mentést.

Nagyon köszönöm! Amennyiben valaki tutit tud, ne tartsa magában :-)

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#7092) Elemental válasza aclandiae (#7087) üzenetére


Elemental
addikt

A zyxel jó választás erre szerintem.
Addig nincs szükséged gigabites routerre, amíg wifin kapcsolódnak az eszközök hozzá.
Nagy sebességre ne számíts, nekem 7-8 MB/s wifin, de ez sok mindentől függ.

Másik ötletem, hogy a routert lecserélem egy olyanra amire tudok külső HDD-t kötni USB-n keresztül. Hogy járok jobban?
Sokan így használják, biztos olcsóbban kijössz vele, de egy nas jobb megoldás mindenképpen.

(#7093) aclandiae válasza Alex91 (#7088) üzenetére


aclandiae
senior tag

Mindenképpen maradnék a modem-router megoldásnál, így praktikusabb, nem kell két külön eszköz.
A lakóhelyemen 20MBit/s net van és még nagyon sokáig nem lesz más elérhető.

noklika: kép vagy dokumentum átmásolása nem tart hosszú ideig ilyen sebességgel. A filmek pedig úgyis a NAS-ra töltődnek, nem kell másolgatni. Ár/érték arányban a Zyxel tűnik a legjobbnak ebben az árkategóriában. A ventillátorát milyenre érdemes cserélni?

[ Szerkesztve ]

(#7094) Alex91 válasza aclandiae (#7093) üzenetére


Alex91
félisten

A 100-as LAN miatt 12,5 MB/s-nal gyorsabb nem lesz az atvitel. Szoval hiaba veszel egy jo NAS-t, a routered lesz a gyenge lancszem... (Elvileg a WiFi-d gyorsabb ennel.)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7095) aclandiae válasza Alex91 (#7094) üzenetére


aclandiae
senior tag

Olyan modem-router egyben készülék, ami gigabyte-s kb. 60-ba kerül. Ráadásul 1 év rá a garancia, erre viszont még 4 év van. Amiket én másolgatnék oda elég a LAN jelenlegi sebessége. Ennyit most nem tudok rááldozni.

(#7096) Metlacii


Metlacii
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy NAS-t vásárolni a monumentális cégünk (1 fő) adatainak mentésére (na ebből van borzalmas mennyiség). Két helyesben gondolkodom, ebből csinálnék RAID-et, és itt lenne a biztonsági mentése az adataimnak. 2db 2Tb-s vinyó megy bele. Torrent stb nem kell, ftp jó lenne. FEHÉR ház kell, mert...
A rá szánt pénz 40-45000 HUF a totál maximum, vinyók nélkül.

Lécci ajánljatok valami tartós használatra is alkalmas eszközt.

Üdv, Metlacii

(#7097) sityak válasza aclandiae (#7093) üzenetére


sityak
tag

ha érdekel akkor van egy eladó
tp-link wdr4300-as routerem
2 USB port is van rajta

15k

Üdv

[ Szerkesztve ]

http://legipanorama.hu

(#7098) aclandiae válasza sityak (#7097) üzenetére


aclandiae
senior tag

Szia!

pü-ben jobb lett volna, sajnos nem olyan amiben a modem is benne van.

(#7099) prime_adam


prime_adam
aktív tag

Helló!

Van valakinek személyes tapasztalata erről a NAS-ról?
D-Link DNS-345 [link]

(#7100) Dragon27


Dragon27
senior tag

Vélemény tapasztalat QNAP TS-220 ? mert így az alkalmazásokat nézve többet tud mint a synology DS213j .
És a synology alkalmazásai között van letöltő program ami automatikusan kezeli a captcha ?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.