Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7651) Rick4 válasza BullZeye (#7650) üzenetére


Rick4
félisten

Na ja. :D sentinel mit mondott róla?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7652) stickermajom válasza Rick4 (#7649) üzenetére


stickermajom
addikt

Azért minden szériában előfordulnak hibás példányok. :) Nem tízezer elromlott darabról beszélünk, csak egyről. Nekem pl. még megy :P

(#7653) Rick4 válasza stickermajom (#7652) üzenetére


Rick4
félisten

Ja, de attól még rossz ómen, tudod hogy van ez. :D Ha nem is tényszerű, de az ember kedvét mindenképp elveszi.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7654) BullZeye válasza Rick4 (#7653) üzenetére


BullZeye
veterán

Lehet úgy is nézni, hogy 10kbol 1 nas rossz, én kifogtam, így itt másik ezer nem fogja. Beáldoztam magam a nép érdekében. :D szopok is vele most rendesen, de sebaj, éltet, hogy más addig ír guideokat. :D

(#7655) stickermajom válasza Rick4 (#7653) üzenetére


stickermajom
addikt

Persze, nem egy bíztató dolog :) Mondjuk a Red-nél még mindig jobb az arány, mint az első Green-eknél volt anno :DD

(#7654) BullZeye hajlandóak végül is cserélni?

[ Szerkesztve ]

(#7656) BullZeye válasza stickermajom (#7655) üzenetére


BullZeye
veterán

Nem most jöttem a falvédőről, és nem is olyan fából faragtak aki hagyja magát, de azért stresszeltem pár napot, de úgy néz ki victory is mine!. :P

(#7657) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Hi!

Serviio csak Synology-n fut?

(#7658) Patice válasza Gsx-rr (#7657) üzenetére


Patice
nagyúr

A Serviio nem csak Synology-n fut.

Alapvetően nem is Synology NAS-okra van kitalálva, hanem PC-s platformra.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7659) Gsx-rr válasza Patice (#7658) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Azt tudom ,csak pl a Serviio oldalán ,van Synology-s verzió.
gondolom azt egyszerűbb konfigolni??

Bármelyik NAS-on elfut?

(#7660) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

Még lenne 2 kérdésem a DS213j-hez (de ez általános Synology kérdés):
- van az oprendszerhez root jog? Pl. ha a Squeezebox server konfigjában magam akarok módosítani, akkor hozzáférek a fájlrendszerhez írás joggal?
- A bele teendő vinyó kiválasztásánál a hivatalos kompatibilitási listát figyelembe kell venni, vagy azért elfogad más szabványos vinyót is?

Kösz!

(#7661) Rick4 válasza batagy (#7660) üzenetére


Rick4
félisten

Root jog akkor lesz, ha szerzel magadnak, amúgy lehet benne turkálni, csak találd meg a nyitját. :D A vinyó mindegy, csak SATA legyen. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7662) batagy válasza Rick4 (#7661) üzenetére


batagy
őstag

Szuper! :D

Nagyon ígéretes a cucc! Én korábban MiniITX vonalon indultam el, de ez jobb megoldásnak tűnik most már. Régen mindig attól féltem, hogy a NAS-okba beépített venti a kis méreténél fogva zajos, asszem ez volt a legfőbb oka, hogy nem ezirányban indultam el. De ebben a NAS-ban 9.2 cm-es venti van, amit feltételezésem szerint már tényleg meg lehet halkra csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#7663) Rick4 válasza batagy (#7662) üzenetére


Rick4
félisten

Pedig jobban járnál, ha maradnál egy mini itx-nél, és feltennél egy ugyanilyen synology rendszert rá, akár egy w7 alá virtualboxban is. Ugyanannyi pénzért kapsz egy nas-t, amiben a harvder fele erősségű, mint egy gigabyte e-350-es mini itx lap, a pénzből abba még veszel egy 4GB-os ram modult, ami szintén nagyon messze van az 512MB-hoz képest... Szóval hidd el, 40-ből jóval komolyabb cuccot raksz össze.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7664) BullZeye válasza Rick4 (#7663) üzenetére


BullZeye
veterán

Jóval komolyabb fogyasztással, ezt tedd már hozzá mindig, mert enélkül hazugság, hosszú távon lehet erősebb, de többet is kell kicsengetni érte.

(#7665) batagy válasza Rick4 (#7663) üzenetére


batagy
őstag

No igen, a HW erőforrással egyetértek, nem kérdés. Jelenleg Asrock E350M1/USB3 van, 4 GB RAM-mal, Alpehföhl Ötzi hűtővel, szóval ez már megvan nálam. (Per pillanat az alaplap hibás, az USB portok nem működnek, már szervízben van 1 hónapja, és most az edig*tal válaszára javítására várok, de nem is ez most a lényeg.)

A kérdés inkább az, hogy kihasználjuk-e a proci és a ram előnyeit arra a célra amire én használom. Mert ha az 512 MB is elég, akkor nincs nagy gond, viszont cserébe sokkal kisebb méretű az eszköz. Amire használom, torrent, Samba szerver és Squeezebox szerver, más nem is kell rá. Mondjuk igaz ami igaz, a Squeezebox server sajnos sok ramot eszik, mert perl alapú , talán az veszi el a legtöbb memóriát. Ezen célokra elég vajon 512 MB és a Ds213j sebessége, ahhoz hogy normális gyorsaságú legyen a használat?

A fogyasztást nem tartom annyira indokolt oknak, a brazos se eszik nagyon sokat, kb 40W max 50W körül van.

SZERK. még egy indok eredetileg a MiniITX mellett az volt, hogy linuxozzak, de igazából már kiéltem rajta magamat, otthonra inkább valami egyszerűt szeretnék ami megy és kész.

[ Szerkesztve ]

(#7666) BullZeye válasza batagy (#7665) üzenetére


BullZeye
veterán

azért évi +15k többlet költség nem elhanyagolható, de hát ízlések és pofonok

(#7667) batagy válasza BullZeye (#7666) üzenetére


batagy
őstag

Hmmm, olyan sok lenne? Évi 15k már valóban számít !
Az elmű kalkulátor szerint ha 50W-tal számolok, az havonta 36kWh, ami havi 1546 Ft. Ez évi 18552 Ft, de ez ugye a teljes 50W. Nem is gondoltam, hogy ilyen drágára jön ki....

(#7668) Rick4 válasza BullZeye (#7664) üzenetére


Rick4
félisten

Persze, de odaírtam, akár egy w7 alá virtualbox-ban mehet a synology szoft, nekem már úgy van, szóval nem mindig van olyan, hogy a nas eszi az áramot, más meg nem, van, mikor nem kell azzal számolnom, hogy fogyaszt, bár mégis működik... :D De akkor szaladjunk már végig ezen, ha neked ennyire szúrja a szemed. Két lehetőség létezik:
Neked van egy géped, meg egy nas-od, nekem meg csak egy gépem, ahol vboxban megy a nas. Lehet ez egy G645T-s procis gép is, 30W-os fogyasztással, paneltáppal, ha erre megyek rá, de van, mikor ez ide kevés, viszont az adataimnál szereplő gépem is 40W-ot eszik, szóval ezalá nem nagy kunszt lemenni. akkor végülis ki fizet több villanyszámlát? Egy gép vagy két gép?

Amúgy a fogyasztáskülönbség egy ilyen E-350-es gép, meg egy 212j között legyen 20W óránként, (38W és 18W) az napi fél kW, vagyis 23ft, évi 8000Ft. Ez nekem mennyire aránylik ahhoz, hogy 62-ért veszel egy 213j nas-t, vagy 32-ért veszel egy brazos-os gépet? Itt van akkor a második lehetőség konkrétumokkal:
Gigabyte E350-es lap 18K, LCpower ház 10K, az apróból egy 2GB-os ram 3K, össz 31 ezres... A különbség hardveresen simán dupla-tripla, viszont ez pénzben épp a fordítottja, a kisgép ára vételkor 30 ezres, az évi pluszban elhasznál áram pedig 175.2Kwh, ez 42 Ft-jával kemény 7358ft. Számolod, ugye? Hogy ugyanott tarts pénzben, el kell telnie 4 évnek, de ekkor még csak ugyanott leszel, 8 év múlva meg 30 ezer bukóban.
Csak itt kimaradt egy pont, hogy mihez kezdesz a 30 ezressel, erről sosem ejtettél szót, hát legyen... Azt nem keverem bele, hogy kamatoztatod a pénzt, viszont azt igen, hogy 30 ezresből az egész lakásban lecserélheted az energiatakarékos izzókat ledesre, innentől meg lazán pluszos leszel, az izzókon többet hozol havonta, mint a nas fogyasztáskülönbsége, (havi 14.4 KWh=605Ft ) szóval erről ennyit....... És akkor még a vaterán eladhatod az energiatakarékos izzókat, mondjam még? ;) A baj ezzel tényleg az, hogy totál életszerű. Ha most azzal jössz, hogy de neked már ledes izzók vannak mindenhol, akkor megkérdem, veszel-e napelemet a megmaradt 30-asból?
Nos, én úgy vagyok, nekem ez így jobb, leírtam a véleményemet, más majd dönt, meg amúgyis azt csinál, amit akar. ;) Amúgy meg tudom én, hogy kell az önigazolás, jót választottál, meg minden, meghallgatom az érveidet, de ne feledd, én négy hónapja számolgatok, meg ezen gondolkodom, eltöltöttem már pár órát vele.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7669) Elemental válasza Rick4 (#7668) üzenetére


Elemental
addikt

"négy hónapja számolgatok, meg ezen gondolkodom, eltöltöttem már pár órát vele."
Mi meg már lassan annyi ideje olvasgatjuk, hogy te mindenkit a saját maga által összerakott szerver irányába terelgetsz. És ha az illető mégis inkább maradna a nasnál, akkor szinte hülyének nézed. (bocs,ha félreértelek, de nekem ez jön le)
Ez a Milyen nas-t vegyek részleg. Megvan az oka, hogy valaki nast venne. Persze, lehet, hogy valaki áttér abba az irányba, amit te képviselsz, és ez nem is baj, de én pl olvastam már itt, hogy valakinek volt konkrét elképzelése, és egy megelégedett nas tulaj lett volna, te meg szinte hülyének nézted, hogy ezen az áron már 10x annyi rammal meg 5 hd tárhellyel meg mittudomén összerakhatna egy saját szervert.
Az én okom, amiért nast vettem: nem akarok szerelgetni, nekem nem hobbim az elektronika. Nem akarok telepíteni semmilyen progit, azt akartam, hogy bekapcsolom, és működik. Az esztétika nem fontos, de azért nem árt, ha jól mutat, bár mindenkinek más tetszik, tudom. Van rá pénzem, hogy megvegyem.
Ds212j mellett döntöttem, és kielégíti minden igényemet, amit a nas-tól vártam.

Remélem nem bántalak meg a leírtakkal, nem az volt a célom, csak vázoltam a saját nézőpontomat.

(#7670) Intelligencs válasza Rick4 (#7668) üzenetére

"Amúgy meg tudom én, hogy kell az önigazolás, jót választottál, meg minden, meghallgatom az érveidet"

Bocs, hogy közbeszólok, de én pontosan ezt érzem, csak éppen a Te minden egyes szavadból... :DDD Iszonyatosan kampányolsz az otthoni kis PC + ráhekkelt Syno szoft mellett. Értem én, hogy sokkal olcsóbb ugyanaz a vas, vagy ugyanazért a pénzért sokkal erősebb vasat kapsz. És szívesen el is olvasom, amit írsz, mert érdekel, csak nekem kicsit hittérítő jellegű, ahogy mondod. Pontosan azt a fajta önigazolást érzem ki belőle, amit BullZeye-nak vetsz - szerintem indokolatlanul - a szemére. Ez ugyanis nem a microserver topik. Ez a NAS topik.

Bocs, nem akarlak megsérteni, de én így érzem!

Engem például nem annyira érdekel a pénz. Ez nem azt jelenti, hogy nekem korlátlanul van, vagy eszetlenül szórni akarnám, csak épp szeretek mindenből jó minőségűt venni. Ha akarnék, valószínűleg még ilyen kis NAS helyettesítő PC-t is tudnék építeni, de nem akarok. Vettem egy DS213+-t, aminek az árából i7-es gépet is lehetne összerakni. Nem baj, nekem NAS kellett, én nem akarok hekkelni. Ezzel nem. Nekem bőven elég a DS213+ teljesítménye, aranyáron, a maga kis nevetséges 512M RAM-jával.

Raktam össze i7-es gépet szervernek, pont azt installáltam tegnap éjszaka, de az szerverterembe megy. Oda kell a kakaó. No de otthonra? Ugyan már! Oda az kell, hogy torrentezzen, lejátssza a filmjeimet, eltárolja a digitális képeimet, és tök csöndben legyen. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#7671) stickermajom válasza Rick4 (#7668) üzenetére


stickermajom
addikt

De otthonra minek a sokszoros teljesítmény, ha az ember egyszerűen csak pl. torrentezni akar rajta és, hogy media centerként szolgáljon? Ez elmegy 800Mhz-n és 512 RAM-mal is.
Értem én, hogy nagyon jó dolog a microserver, de nagyon kevesen vannak akik még szerelgetni akarnak, aztán még telepítgetni mindent. Vesznek egy egyszerű NAS-t, bedugják, működik. Ha úgy tetszik ők kifizetik a kényelmet, ez neked miért fáj?

[ Szerkesztve ]

(#7672) kabar válasza Intelligencs (#7670) üzenetére


kabar
senior tag

Akkor neked sem volt fontos az áramfogyasztás :C . Nekünk is van DS213+ is, de a hibernációjával egy éve szenvedünk. Nem is lesz vége ennek soha. Amúgy egy jó kis gép lenne...

[ Szerkesztve ]

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#7673) Patice válasza kabar (#7672) üzenetére


Patice
nagyúr

Esetleg itt segíthetünk a hibernációval kapcsolatban. :B

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7674) kabar válasza Patice (#7673) üzenetére


kabar
senior tag

Nem nagyon hinném. De ha tudtok, akkor nagy hősök lesztek a világban. :DD

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#7675) BullZeye válasza Rick4 (#7668) üzenetére


BullZeye
veterán

Jah, vagy számoljuk úgy, hogy a mezei felhasználó, aki adatot tárol a NAS-on, és torrenteket szeretne rátölteni. Ő megveszi a WD MY Cloud 3TB verziót mondjuk 20%al olcsóbban WD-től tanulói kedvezménnyel, potom 43-44 ezer forintért és ingyen kihozzák 3 nap alatt.

Beüzemeli, és örül, és van android támogatás, van mac/windows, ftp, ssh, és minden ami egy mezei usernek kell. Ez a drágaság fogyaszt 6-12 wattot, átlag 9 wattot, és szabadon megy torrent 24/7-ben.

Vagy megveszi az általad leírt gépet. 18k+10k+3k+33k (3tb vinyó) = 64 ezer.
Ez a gép fog átlag fogyasztani kb 35 wattot neki, és a WD My Cloud-hoz képest fizetsz évente +18.396Ft-ot. (nálunk 60ft mindenféle kiegészítő díjjal az áram)

Aki NAS-t vesz annak általában van egy asztali, vagy laptop a háztartásban, mert csak úgy telefonhoz, tablethez ritkán vesznek ilyen célhardver-t. Azért pl megnézem, hogy te pl a gépeden mikor játszol (mert én speciel a konzol 720p butított beállításait utálom, így amit lehet PCn játszom) akármivel is.

Btw napelemet nem kapsz sehol 30k-ért aminek van annyi hatásfoka, hogy tönkre menetele előtt visszahozza az árát, ledes izzóknak még nincs akkora fényereje, hogy megérje lecserélni őket, marad a mezei energiatakarékos.

Te építettél egy "szerver"-t mert ahhoz kevés, Nashoz meg sok, és boldogan használod, de mire is? Torrenten kívül te mire használod még My Cloudon van apache, így web-server-t lehet rá tenni, miben jobb a te szeród, mint a My Cloud? Gyorsabb? természetesen, hisz ezért fogyaszt 3x annyit, de ki is használod?

(#7676) Rick4


Rick4
félisten

Gyerekek, egyben válaszolok.
Konkrét termékről volt szó, egy DS213J-ről. Nem WD Cloud-ról, nem másról. A bolti ára, meg az általam vázolt verzió között sajnálatos, de pontosan azok a számok vannak, amiket leírtam. Aki akarta, olvashatta, leírtam, ha WD Cloud-ot akarsz venni, mert az neked elég, vedd meg, korrekt ár érte. Csak épp a kolléga nem WD Cloud-ot akar venni.. Ha valaki azzal jön, hogy többet fogyaszt, ott az érv, arról kell beszélni, nem mást belekeverni, jöhetnek visszafelé a számok, miért is rossz ahogy én számoltam...Várom őket. Ha más arról beszél, hogy minek a sokszoros teljesítmény, arra is ott a válasz: Ki az a hülye, aki nem a 2x erősebb gépet veszi fele pénzért? Leírtam az alternatívát, erre is lehet okosat mondani, de mondom, ne a WD Cloud-dal gyertek, hiszen arra leírtam, korrekt választás annak, aki megelégszik a teljesítményével. A válaszok ezekre már régen le lettek írva, csak folyamatosan olvasni kellene a topicot. Az ugye nem gond, hogy van egy véleményem, ami a saját tapasztalataimon alapul, és más döntését is ezzel segítem elő? Ugye azt sejtitek, hogy sokan azt se tudják, létezik ilyen lehetőség, egy dolog elhallgatni ezt mások elől, és egy másik, amikor ezt leírom ahol épp kérdeznek.

Ja, és önigazolás? Addig az, amíg a számok engem támasztanak alá, viszont ha csak dobálóznék a számokkal, meg bekiabálnék dolgokat, amik amúgy 3 perc alatt megcáfolhatóak, na onnan jönne ki hülyén. Szóval nem veszem magamra. ;)

Amúgy nincs harag, szerintem a számok helytállóak, akinek elég vegyen WD Cloud-ot, aki többet akar, az meg döntse el, hogy miben lát perspektívát. Én leírtam, nekem miért jó az, ami mellett döntöttem, ha valaki megmagyarázza, miért is csináltam rosszul, azt megköszönöm.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7677) FireLord


FireLord
aktív tag

Sziasztok,

NAS vásárláson gondolkodom. Egy 2 lemezes box elég is lenne nekem. Ahogy nézegettem edigitalnal ugyanannyiba kerül a DNS320 és az NSA320 is. Melyiket ajánlanátok? :R

(#7678) Alex91 válasza Rick4 (#7676) üzenetére


Alex91
félisten

Sok fele szempont es igeny van. Van amire a te megoldasod a jobb, van amire meg mas. Szerintem nem baj, ha felveted ezt lehetoseget is. (Anno a 30k koruli araval a HP Microserver sok szempontbol nagyon jo vetel volt, es legtobben otthoni NAS-ra hasznaljak.) Aztan meg majd dont az ember, hogy mit valaszt.
Inkabb az a gond, ha a mas alternativat teljesen hulyesegnek tartunk...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7679) maxsoft válasza FireLord (#7677) üzenetére


maxsoft
tag

A DLink ről sok rosszat hallottam és többen sem javasolják.
Zyxel szerintem jó, mivel nekem is az van, bár csak 310 -es.

(#7680) CactuS válasza Rick4 (#7663) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Az így moddolt Synology-s NAS viszont, ha jól sejtem csak otthoni környezetben használható. Ha jól tippelek, akkor egy céget egy esetleges ellenőrzés során hasonlóan büntetnének ezért, mint egy nem legálisan használt operációs rendszerért. Vagy valamit elnéztem? :B (Még mindig nem döntött az ügyvezető, hogy belefér-e a keretünkbe a 213j. Mondjuk lehet nem is kéne gondolkoznom a kézi barkácsoláson, nálunk az elsődleges cél az 5 gép + mobil eszközök kiszolgálása, filemegosztás + cloud, CMS, meg idővel a kamera support. Torrent nem futna rajta)

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#7681) Patice válasza CactuS (#7680) üzenetére


Patice
nagyúr

Igen, jól sejted. Cégnek nem ajánlanám azt, amit Rick4 írt. Ott szerintem csak a jogtiszta megoldás az életképes.

Synology DS213j szerintem éppen/pont elegendő ezekre a feladatokra. Nem lesz egy villám, de korrekt kis gép. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7682) CactuS válasza Patice (#7681) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Igen, csak a következő ugrás mondjuk a 213+ árban már nagy különbséget ad. Alapvetően, ha a file + printer megosztás zökkenőmentesen megy, én már boldog ember leszek. :)

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#7683) Patice válasza CactuS (#7682) üzenetére


Patice
nagyúr

Szerintem a feladatot el tudja látni, max. nem lesz olyan gyors. De ennyi felhasználótól + pár mobil kütyütől, ahol amúgy is a WiFi a szűk keresztmetszet, szerintem nem fog elhasalni a 213j sem.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7684) ohje2


ohje2
csendes tag

Helo

WD My Cloud alapból rendelkezik titkosító programmal? Valahogy megoldható?

Köszi

(#7685) nauro


nauro
aktív tag

Néztétek? Új jelentkező a piacon :)
WD My Cloud EX4

[ Szerkesztve ]

(#7686) Multibit válasza nauro (#7685) üzenetére


Multibit
veterán

Mutatós a lelkem. Csak azt nem tudom, hogy miért kell titkolni a CPU-t és a RAM méretét? Vagy csak vaksi vagyok...

(#7687) Alex91 válasza Multibit (#7686) üzenetére


Alex91
félisten

he My Cloud EX4 is a four-bay version of WD's popular My Cloud "personal cloud" NAS. The hardware platform is based on a 2 GHz Marvell "Kirkwood" 88F8262 processor with 512 MB of RAM. Dual Gigabit Ethernet and power ports provide redundant LAN and power connections and dual USB 3.0 ports allow for attached backup and storage expansion.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7688) Multibit válasza Alex91 (#7687) üzenetére


Multibit
veterán

Köszönöm!
Ezt igazán beletehették volna a specifikációba is a méretek, a súly és a csatlakozók részletezése mellé. Én ott kerestem :)

(#7689) velizare


velizare
nagyúr

üdv,
javaslatokat/ötleteket várnék a következőhöz:

ami kellene:
4 férőhely, tudjon kezelni 4tb-s vinyókat;
raid5;
ext4;
samba;
transmission;
valami dropbox-szerű sync cucc;
valami dlna-szerver;
és valami androidos remote kliens;

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#7690) Patice válasza velizare (#7689) üzenetére


Patice
nagyúr

Mindezt mennyiért szeretnéd megkapni (vinyók nélkül) ?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7691) velizare válasza Patice (#7690) üzenetére


velizare
nagyúr

lehetőleg ingyen, vagy olcsóbban. xD

jelenleg nincs még eldöntve.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#7692) Patice válasza velizare (#7691) üzenetére


Patice
nagyúr

Mennyire konyítassz a számítástechnikához, gépösszerakáshoz?

Mennyire van kedved + időd egyéni megoldásokat keresni?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7693) velizare válasza Patice (#7692) üzenetére


velizare
nagyúr

gépet nem akarok összerakni erre a célra, ha ide akarsz kilyukadni, ezért keresek rá célhardvert, csak nem ismerem a kínálatot. linuxszal eljátszom.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#7694) Patice válasza velizare (#7693) üzenetére


Patice
nagyúr

Értem.

Akkor szerintem neked Synology és Qnap cuccok fognak tetszeni szolgáltatásban. Árban már kevésbé. :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#7695) nauro válasza Multibit (#7686) üzenetére


nauro
aktív tag

Mutatós bizony :) Amúgy is nagyon WD párti vagyok, tetszenek a több szolgáltatást összefűző megoldásaik, amiket még egy meztelen csiga is gond nélkül elkezel. (pont ez kell a családnak :)) )

[ Szerkesztve ]

(#7696) Rick4 válasza Patice (#7681) üzenetére


Rick4
félisten

Én még mindig nem vagyok meggyőződve, hogy a linux alapokon nyugvó dolgokra lehet-e egyáltalán bármiféle jogvédettséget kinyilvánítani, egy kört érdemes lenne futni ezzel. Mondjuk onnantól, hogy a szoftver szabadon letölthető, nincs eula, meg ilyenek, gondolhatod, mi ezzel a szitu, ez nem lehetne itt a feltüntetett lincenc-ekkel, ha nem lenne valóban letölthető: [link], de mióta tudom, hogy a ledes izzónak sokkal gyengébb a fénye mint egy kompakt fénycsőnek, ezen se lepődök meg. :D. Amúgy megy egy freenas meg hasonlók is nagyon korrekten ellátják céges környezetben a feladatukat.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7697) Rick4 válasza Alex91 (#7678) üzenetére


Rick4
félisten

Inkabb az a gond, ha a mas alternativat teljesen hulyesegnek tartunk...

Egyetértek, én is azt vallom, mindenki vegye azt a szintet, amire szüksége van, mint ahogy azt már eddig jópárszor olvashattad is a hozzászólásaimban, bátran ajánlom a WD Cloud-ot annak, akinek csak annyira van szüksége/ lehetősége amit ez teljesen lefed. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#7698) datomi


datomi
tag

Zyxel NSA325-öm van, pöpecül működik minden, ami nekem kell, viszont van egy apróság, ami zavar :)
Gyári firm-mel, egy időben max. 10 torrent futtatható.
Van rá megoldás, hogy ez több is lehessen?

Xiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e

(#7699) devil-k


devil-k
nagyúr

Sziasztok!

Két NAS között vacillálok. Aki ért a témához, segítene nekem?

1. Netgear ReadyNAS 10200

2. Synology DiskStation DS213j

Cél, amire szeretném:

Nem otthon helyezném el, hanem egy másik helyen, ahol menne a letöltés rá. Nem tudom, hogy itt van-e torrent kliens vagy hogy működik? Fontos, hogy megbízható legyen, el tudjam érni bárhonnan és teljes körűen tudjam irányítani úgy, hogy nem szükséges elmennem a másik címre. :U :U :U

Illetve szeretném elérni multimédia lejátszóval is, otthonról a másik helyet

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#7700) Multibit válasza devil-k (#7699) üzenetére


Multibit
veterán

Hardver tekintetében nagyjából egál a két NAS. Fogalmam sincs milyen rendszer van a Netgear-en, de a Syno nagyon jól konfigurálható, felhasználóbarát oprendszerrel bír. Gyárilag is van rajta torrent kliens, de Te magad is telepíthetsz rá másikat.

Nem otthon helyezném el, hanem egy másik helyen
Ez így egy kicsit ködös megfogalmazás. Lokál hálózaton belül lesz, vagy interneten keresztül kell majd elérned? A végére hagyott igényed miatt nem mindegy: Illetve szeretném elérni multimédia lejátszóval is, otthonról a másik helyet.
Feltételezve, hogy neten éred el a NAS-t, felvetődik néhány kérdés:
- Nálad mekkora a garantált letöltési sebesség?
- A NAS helyén mekkora a garantált feltöltési sebesség?
- Mekkora bitrátás filmeket akarsz lejátszani így?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.