Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#135919) 5150


5150
aktív tag

Sziasztok!

Volna egy kérdésem a hozzáértőkhöz, ha ráérnek. Monitprt szeretnék venni (holnap) és 2 opció feszült fel az égre.

Egyik egy ASUS TUF VG27AQ1A. Másik egy Philips 25M2N5200P.

Én nem értek a monitorokhoz, ugyanakkor annyira sikerült már rájönnöm, hogy a "számok" nem mindig tükrözik a megjelenítésbeli, minőségbeli értékeket. Pl. nekem nagyon bejön a philipcs, de magáról a márkáról nem vagyok valami frenetikusan überkolosszális seggföldhözverős véleménnyel (régi, beégett tapasztalatok idejekorán elhunyt/addigis szenvedés volt használni gőzvasalókkal, borotvákkal, hátmasszírozókkal és hasonló objektumokkal kikövezve) Illetve megkérdeztem a chatGPT-t (nem ér röhögni) és ő rendkívül bölcsen közölte velem, hogy a "HDR10 support" (melyet a gyártó az oldalán ehhez a monitorhoz feltüntet) egyáltalán nem jelenti feltétlenül azt, hogy maga a monitor panelje is 10bites. Természetesen örülnék a több Hz-nek, de kérdés, hogy minek a "rovására" (Nyilván egymással való összehasonlítás függvényében; önmagukban biztos mindkettő irtó istenes) Például lövésem nincs a két monitor hogyan viszonyul egymáshoz összeszerelési, tartóssági, megbízhatósági stb. szegmensekben. Illetve feltűnt még hogy "papíron" (tudja ég mennyire valósak az adatok eskü én nem) egyikük 400Nit-es, másik 250Nit-es (előző monitorom is pont ennyi volt, igaz "csak" LG és semmi extra, de mindig zavart a "sötéttsége")

Szóval jelentem tök kuka vagyok. Úgyhogy valaki aki tud és akar, segítsen kérem szépen, mielőtt rászánom magam végre, hogy eladjam fél veséjét a szomszédom anyósjelöltjének, ami holnap lesz. Juteszembe egyik delikvens 1, másik 3 év garanciával "jön" és valamelyik nagyon kellene tegnapelőtt estére. Viszont nem tudom már, hogy ezek az új monitorok mennyire sűrűn/ritkán csörtetnek sebtiben az örök vadászmezőkre illetve mennyire nem.

Támogatásukat, megértésüket, elnézésüket és türelmüket előreis köszönöm a tisztelt egybegyülteknek :R

"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.