Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Kinéztem 3 monitort:
1 240Hz ezért
2 280Hz és 0.5 ezért jobbnak gondolom az előzőtől
3 ez csak 144Hz de uhd /ezért inkább az acer amugy ez lenne a nyerő, ha FHD-n tudná a 240 vagy 280-at/
Ezek közül melyiket ajánlanátok?
Vagy ha esetleg másikat ajánlanátok, akkor kb abban az árban mozogjon, és azon az oldalon megvásárolható legyen.Nem értek hozzá. Nézegettem utána, de itt ezt írják ott azt. Nem tudom melyik valós.
Mert azt szokták, hogy ráírják , de kiderül, hogy csak kissebb felbontáson annyi Hz, vagy nem is tudja...
Ha jól tudom ilyen magas frissítést csak display porton tudnak. HDMI-n 60HZ mind.
Display porton gondolom hang nem megy mint HDMI-n. Vagy az is megy rajta?
Mert audio kábel nincs egyikbe se.Ja, még annyi, hogy 60HZ-től sose láttam többet. Nem tudom a 144 és a 280 különbség van e olyan mint a 30 vs 60.
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
Megjött az Acer XB273UNV.
Gyerekek a VA paneles AOC C24G1 után ez valami álom. Gyönyörű színek, 170hz és egyelőre úgy néz ki halott pixel és látványos bevilágítás sincs oldalról. Fogásra nagyon masszív főleg ez az alu talp, van benne anyag rendesen.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Floyd80
addikt
válasz MaddeNNNN #124903 üzenetére
Nem fogsz csalódni szerintem, az enyémet is postázták, elvileg hétfőn itt lesz, a színkalibrációt még fizetés előtt elküldték.
Nekem nagy meglepi max. a nagyobb méret lesz, mert a 25-ös verziót használom, de már ideje FHD-ról váltani. Apróság, de azért is döntöttem emellett, mert csak ezen van oldalt USB csati, telót, órát tölteni, dokkot használni nagy segítség. Hangszóró dísznek jó, fellökni nem lehet, állítgatás a szélrózsa minden irányába nagyon sima.
Már csak VGA-t kell találni, mert a 2060 kevés lesz, de nem tudok dönteni, főleg a pénztárcám nem.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Floyd80 #124906 üzenetére
Hát ha nem kompetitív magas fps a cél, akkor egy 3060ti/3070 vagy AMD oldalon 6700XT/6800 teljesen megfelel QHD-ra és ha belefér neked egy használt darab hardverapróról akkor viszonylag olcsón (150-200k környéke) bármelyik beszerezhető még garanciával is.
Én is gondolkodom a kártya cserén, de egyelőre a 3060Ti meglepően jól viszi a QHD-t, ennél sokkal rosszabbra számítottam.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Patrec
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárláson gondolkozom, és a kínálat megnézése után úgy döntöttem, hogy inkább megkérdezem nálamnál jártasabb emberek véleményét is mert én már elvesztem a témában .
Összefoglalóban nem láttam kérdéssort, úgyhogy nagyjából leírom a szerintem fontos tényezőket. Szóval jelenleg egy 24" Acer EK240Y FHD 60Hz monitort használok, viszont szeretnék feljebb lépni ezen a téren. A gépben egy 3070-van, ez ha minden igaz kisebb kompromisszumokkal elégnek kellene lennie 1440p-re magasabb fps számok mellett.
Ami lényeges lenne, hogy 27"-32" között legyen a mérete, 1440p, 144Hz körüli képfrissítés illetve Freesync/G-sync kompatibilis legyen és IPS panel-t preferálnám (eddig azt használtam, nem tudom a VA az jobb vagy rosszabb lenne-e). Összegben olyan maximum 140-150k-ra gondoltam, ez felé nem nagyon szeretnék menni ha megoldható ebben az árkategóriában.Előre is köszi a segítséget!
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
évek óta vergődök, hogy le kellene cserélni a Dell P2414H monitorom, de mivel nagyon bejött, sosem léptem meg a cserét. Most azonban sajnos elkezdett haldokolni, így kénytelen leszek, viszont nem tudom mit is szeretnék. A gépem az adatlapomon megtalálható (Ryzen 9-3900X, 32GB RAM, 3070 Ti), így a kihajtás talán nem lesz gond.
1. ötletem, hogy megveszem, amit régóta szeretnék: IPS, 21:9, valamilyen adaptív képfrissítéssel. De ittvagy 29" és UW-FHD (2560x1080), ami mindig fullon mehet, vagy34", és UWQHD (3440x1440). Mire leírtam rá is jöttem, hogy melyik!
Ezek viszont drágák!
2. ötletem, hogy veszek egy olcsóbb, 27" körüli FullHD IPS monitort szintén nVidia támogatottsággal.Panelekben nem vagyok képben, de OLED-et nem fogom megfizetni, és a Dell IPS-e nagyon bevált, a VA paneltől félek, hogy visszalépés lenne...
Milyen 34" IPS 21:9, és milyen ~27" FullHD IPS a javasolt monitor mostanság?
HIBA (monitor hiba topikból kimásolva, de sajna oda nem jött semmi ötlet:
vagy monitor (DELL P2414H), vagy VGA (Manli 3070Ti) problémám támadt kb. 30 percel ezelőtt. A jelenség: a monitor olyan, mintha nem 60Hz-en menne, vagy nem megfelelő felbontáson, vagy a kettő keveréke, vagy nem is tudom...
Próbáltam lefotózni, levideózni, de nem tudom, hogy mennyire látszik.
Illetve a bal felső sarokban fut időnkén egy csík 2-3cm-t lefelé, és ott olyan, mintha jó volna, aztán visszaufrik. VIDEÓ - nem lett túl jó, a telóm nem tudta megfejteni, hogy mit szeretnék, de talán látszik valami...
Amit eddig próbáltam eredménytelenül:
- Kikapcs, bekapcs (monitor és PC is).
- DP kábel minkét vége kihúz, visszadug.
- VGA minden csatlakozója leszed, kártya gépből kiszed, visszatesz, visszaköt.
- Monitoron LCD Conditioning futtat pár percig.
A monitoron nincs HDMI, ezért behoztam egy ócska f@s Phillips 1366x768p TV-t, azt rádugtam a VGA-ra, és azon nincs ilyen jelenség, ezért én monitorra tippelek, és ezért ide írok először.
Sajnos nincs más DisplayPort kimenetes eszközöm, amivel ki tudnám próbálni a monitort (a céges laptopon is csak HDMI van). Sajnos nincs másik monitorom, amit ki tudnék próbálni a VGA-t DP-re kötve.
Szerintetek?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #124911 üzenetére
Első nekifutásra ezeket találtam:
34" 21:9 IPS: MSI Optix MPG341QR
27" 16:9 IPS: ASUS VG279Q
Utóbbiból tudok venni akár kettőt is az előbbi árán!
Az MSI-nél van VA paneles is, a gyári honlap szerint az a "CQR" végű, de pl. az emag oldalán a sima QR is VA, az Oázisnál viszont az IPS... Ilyenkor mindig para, hogy ha megrendelem, akkor vajon mit kapok?Ezekről mi a véleményetek?
Másokat még nem néztem, szóval tényleg minden érdekel!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom szeretne két monitoron dolgozni, tehát venni még egyet. Most egy DELL P2717H monitora van, amivel nagyon elégedett. Egy ugyan ekkora méretű, felbontású monitort keresek, ami ugyan így forgatható, és a magassága állítható. HDMI és Displayporttal. Kb. 90 ezer Ft-ért.
Mit ajánlatok?
Én DELL S2721HS -t néztem ki.
indul a sörös aludni
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Erről a monitorról vélemény?
274 qrf-et váltana."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
potyi23
senior tag
halli.megjott a msi monitorom ami hmd i val csatlakozik a gephez.De nincs a gepen hangom miota bekotottem. mit kell allitani? sikerult..semmi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz potyi23 #124917 üzenetére
Mivel van összekötve?
HDMI vagy DP?Csak mert az a kártya hdmin szerintem max 1080p-ben tud magasabb frekit.Ezeken még sokszor 1.4a csati van.
Ha van a monitoron és a kártyán is DP port és DP kábellel összekötöd,akkor viszont 1440p-n sokkal magasabb frekin is kell mennie.1.2 DP esetén 144Hz a max. -
potyi23
senior tag
válasz Busterftw #124919 üzenetére
nem ragaszkodok a hdmi hez,de a kartyan csak Vga,Dvi,es Hdmi -van . akkor addig ugylesz mig meg nem lesz az uj gepem.koszii
Vagy esetleg atkossem a proci igp re ?Ez a procim van : Procesor Quad-Core, 3.00GHz (95W), TurboBoost 3.30GHz, Intel HD Graphics 2000 (850/1100MHz), 6MB L3 cache, socket 1155, BOX (Sandy Bridge)
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Biga123 #124928 üzenetére
De pont ez az hogy a 8bit + frc nem valódi 10 bit így nem használ + sávszélességet, nem? Mondjuk mindegy is, ha nem grafikára kell akkor a 8 bit teljesen használható és az átlag ember észre sem veszi a különbséget.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Biga123 #124930 üzenetére
Igazad van, most kipróbáltam és 10 bitet tényleg csak 120hz-en engedi. Mondjuk ha választanom kell hogy számomra észrevehetetlenül szebb színek vs. magasabb frissítési frekvencia akkor egyértelmű. Mondjuk az nem értem miért spórolták ki a monitorból az 1.4-es DP-t.
-
DEV_NULL
őstag
Sziasztok!
Monitort szeretnék vásárolni. Az összes létező tesztet, összehasonlítást elolvastam, mégis hónapok óta nem tudok dönteni. Ennek köszönhetően az MSI lassan teljesen elérhetetlen. Kérlek titeket segítsetek.
A két opció:
MSI MAG274QRF-QD
LG 27GP850-BKöszönöm!
-
MaddeNNNN
őstag
válasz DEV_NULL #124932 üzenetére
Ugyan így voltam, ez a kettő között dilemmáztam hetekig. Végül valahogy szembe jött egy Acer Predator XB273U NV amit meg is vettem. 2 napja játszok vele és imádom.
Egyikkel sem jársz rosszul, mindegyik jó monitor. A köztük lévő panel beli különbségek meg kb. észrevehetetlenek átlagos felhasználónak. Az LG még volt jó áron az emagnál ha jól emlékszem.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Amerigo57
őstag
válasz horvathpeter #124915 üzenetére
horvathpeter.
Ha a 27 col kevés, akkor mehet, mivel az MSI Optix MPG321QRF-QD, az
MSI Optix MAG274QRF-QD monitor nagyobbik testvére.
Link: -
MaddeNNNN
őstag
válasz ZeroZero #124935 üzenetére
24/27 FHD-ra van bőven.
ips 144hz:
ASUS VG249Q
AOC 24G2U
Acer Predator XB253QGP
Acer Nitro XV240YP
LG 24GN650-Bips 240hz:
AOC 24G2ZE
Acer Nitro VG252QXva 144hz
MSI Optix G24C6
ASUS TUF Gaming VG247Q1A
Samsung C24RG50FQRva 165hz
AOC 24G2SU 165hz
ASUS TUF Gaming VG247Q1A 165hzASUS TUF Gaming VG24VQR hajlított 165hz
AOC C24G2AE hajlított 165hzigazából annyi van, hogy nem tudsz válogatni
-
horvathpeter
aktív tag
válasz horvathpeter #124937 üzenetére
Illetve még akár ez is szóba jöhet: Acer Predator XB323U
Melyik lenne jobb választás vajon? Bár szerintem egyikkel sem nyúlok mellé."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Fehercsoki
aktív tag
32" méretben keresek QHD felbontású monitort, elsősorban IPS panellel (VA is jó lenne black smearing nélkül), lehetőleg 200k alatt, vagy nem sokkal felette. Találtam egyet, ami papíron pont jó lenne, de tesztet nem találtam: [link] Nyugodtan vehető ez a típus, vagy van ennél jobb ebben az árkategóriában?
-
aginor
veterán
Hali!
próbált már valamelyikőtök ívelt monitoron képet szerkeszteni Lightroom, PS)?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
misirulez
senior tag
Sziasztok, tudom hogy off a kerdesem.
LG 32 32UK580 monitort lehet pip modban hasznalni?
A specifikacioban nem szerepel ez a funkcio. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Sajnos egyre inkább be kell látnom, hogy a 4K felbontás -hiába gyönyörű a kép, meg a világ legjobb dolga a magas pixelsűrűség- nem nekem való. Meg kezdem úgy érezni, hogy a szememnek se igen tetszik netezés közben 27"-on.
Emiatt elkezdtem kacsintgatni az asus ProArt szériája felé. Két eshetőséget vázoltam fel: Vissza fullhd-ra, vagy eggyel lejjebb, 1440p.
ASUS PROART PA247CV
ASUS PROART PA278CVA felhasználásom meglehetősen vegyes: Többségében filmet nézek, napi 1-2 óra játék, a maradék netezés és munka.
Tudtok nekem segíteni, hogy merre érdemes elindulnom? Más modellre is nyitott vagyok.
A magas frekvenciájú monitorok jó dolgok, de sajnos filmezésre nem a legjobbak.
PC konfigom adatlapomon, ha esetleg kellene.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok,
Bocsánat ha nagyon off téma, monitor lámpát keresek, sajnos nincs topikja, gondoltam hátha itt van olyan aki már vett ilyet és megelégedve használja.
Tőlem lehet xiaomi, baweus, blitzwolf is, Asus predator XB253QGPbmiiprzx monitorra tenném.Köszi szépen!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
veterán
válasz Tsebacsi #124946 üzenetére
Xiaomi van nekem,én imádom.
Jó fénye,nem tükrözödik a monitoron,de a szemembe sem világít bele (pedig aránylag magasan van monitor),az asztalt és billenytűzetet tökéletesen megvilágítja.
Tekerős vezetéknélküli távval állítható a színhőmérséklet és a fényerő.
Szerintem minden forintot megért.
Mindenféle monitorra jó,még ívesre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Alienware 500hz
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest