Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
Amit most használsz 21,5"-os 16:10 (gondolom 1680*1050) egy használható felbontást jelent, szerintem messziről kerüld el azokat a 19"-os 16:9-es monitorokat. (szvsz kb feleannyit érnek, mint a linkelt áruk)
Ha nincs pénzed új "csilivili" monitorra, akkor vegyél valami olcsó, de még garanciális használtat. Még akár a kisebb 17-19"-os de 5:4-es monitorok is használhatóbbak, a maguk 1280*1024-es felbontásukkal, mint azok a wide-ok.
példának ez itt 1év garanciával, olcsóbb és még használhatóbb is.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
El Kebir
őstag
...csak 768 sort jelenítenek meg, ami elég kevés, a legtöbb honlap, vagy szöveges dokumentem ilyen elrendezésű, mint pl a PH fórum, ahol a fejlécek láblécek elveszik a helyet, és a tartalom is egy szűk középső sávban van.
plussz ha megnézed az ajánlott monitornak 1280*1024 a felbontása, tehát még a wide tartalmat is majdnem ugyanakkora pixelterületen tudja megjeleníteni. (nem "wide" tartalom megjelenítésében, egy 17-19"-os 5:4-es monitor kb egy 21,5"-os 16:9-es wide szintjén van)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
raziel01
veterán
Én is így voltam vele januárban. Pont ilyen BenQ-t vettem tavaly. Úgy voltam vele, hogy max 35k-t szánok rá és az pont annyiért volt. Mondom biztos nem kell nekem az IPS. Aztán csak kijött az, hogy filmekhez jobb lenne egy jobb kontrasztarány, akkor a betekintési szög nagyon fos volt, pár centivel lentebb volt a fejem már torzult az egész. Szerintem hanyagold. Én eladtam fél év után és vettem egy Dell U2312-t. De az LG IPS-sel sem fogsz rosszul járni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
tehát a honlapokat nem szín hűen alkotják meg, hanem TN panelhez igazodnak
Ponnem. De eddig hazugságot láttál, most már közelebb vagy ahhoz amit szerettek volna, hogy láss.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hidd el, sokan, főleg fotósok és weblap szerkesztők/tervezők, akik eddig TN panelen "nyúzták/nyaggatták" a fotóik és a színkorrekciók elfogadható megjelenítését, elcsodálkoztak, ha egy *VA vagy IPS paneles monitoron meglátták, hogy mit is alkottak.
Te is valahogy ebbe a "csabdába estél", hogy más színben láthatod a valóságosabb képi megjelenítést - közelebb kerültél a valósághoz ... és ha még nincs is bakalibrálva a monitorod ...[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Szia!
Én csak a saját pár napos tapasztalatomat tudom megosztani veled. Nem rég vettem egy Asus PA238Q monitort, röviden írtam is róla néhány sort, ha visszanézel a topicban meg fogod találni. Nekem semmi bajom nincs vele, megszerettem, jó kis cucc szerintem.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
zack
nagyúr
Valamit valamiért. Az olcsó és versenyképes árnak mindig van "B" oldala.
Jelenleg egy 22" 224V 38k környéke, amiért kapsz egy bitang jó panelt, és gyors elektronikát a többiekhez képest olcsó pénzért. Aztán jössz, és kicsit úgy hangzik lehúzod azért, mert instabil. Egyébként igazad van, tényleg az, bár ha normálisan meghúzod a talpán levő csavart stabilabb lesz.
Tény, hogy ez az egyetlen negatívuma a monitornak, ezért nem értem, miért emelted ki az egyetlen negatívumot. Ha nagyon nem jön be, ott a DELL, ott stabil a talp, cserébe +10-13k a felár. Én ránézésre szinte tudtam hogy ezzel a talpszerkezettel kompromisszumot kell kötnöm (7-es széria is hasonló). Cserébe az én szememnek szebb képet ad, és nagyon a vizuális élmény használat közben, mindezt baromi jó áron.
Nekem megfelelő ennyi kompromisszum, a pozitívumokért cserébe, de úgy látszik, neked Eizo, DELL szintű elvárásaid vannak olcsó pénzért.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
De. Szeretem. De azért ne húzzunk már le egy monitort, mert fos az asztal. Nálam nem billeg és másnál sem, normális asztalon. Ettől még lehet az a véleménye ami, de ez azért alakult ki benne, mert asztalt kellene cserélnie. Erről a monitor nem tehet. Ugyanakkor az sem lenne szerencsés, ha mást pont ez bizonytalanítana el a vásárlást illetően.
Ettől persze tartom, hogy a talp szekció a leggyengébb pontja, amit írtam én is, de nem billeg.Azért, mert a hűtőd nem hűt rendesen, és megromlik benne a hús, szidod a hentest hogy rossz húst adott?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Gery0505
aktív tag
Szia!
Ez a gondom nekem is, hogy itt van ez a tök jó Samsung Syncmaster 957MB monitor, semmi baja nincsen, és nem tudom rákötni az alaplapi videokimenetre, mert már nem támogatja semmi sem. Mondjuk azt sem tudom, hogyha vennék egy [ilyen] videókarit, akkor működne-e vele a monitorom? Én is néztem ezeket a [Display port - VGA] átalakítókat, valóban elég kemény áruk van, de nem tudom megérné-e a befektetés. Ez jó lenne szerinted? Mi erről a véleményed? Alaplapot nem nagyon szeretnék másikat választani, mert később még szeretném fejleszteni a gépet, persze ha lehet.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
Hát ettől félek én is, hogy nem éri meg az átalakító, mert drágább még a monitoromnál is. Azért szeretem ezt a monitort, mert nagyon jól kíméli a szemem, borotva éles képe van, és nagyon jó élethűek a színei. Nem tudom, hogy mire lenne érdemes váltani. Olyan monitor kellene, amit sokáig tudok nézni (napi 10-12 órát), nem fárasztja a szemem, nem vibrál, és élethűek a színei. Tudnál esetleg ilyet ajánlani?
-
Gery0505
aktív tag
Köszi a tanácsokat! Igen én is az IPS panelesre gondoltam, tényleg nincs értelme tökölni ezzel a monitorral, bár nagyon sajnálom, hogy nyugdíjaznom kell. Az a szívás a számítástechnikában, hogy ha fejlődni akar az ember, akkor mindent le kell cserélni. A mostani konfigomból semmit nem tudok megtartani, mert az új alaplap nem támogat semmit a régi konfigból. Pedig hibátlan az egész, csak eljárt felette az idő. Na mindegy nem mérgelődök, ez a fejlődés útja. Amúgy nem tudsz egy helyet ahol meg lehetne nézni milyen képe van a Dell moncsiknak? Esetleg az Iponban megmutatják, ha szépen megkérem őket?
-
Brekk
addikt
Szia!
Én a Dell-t választanám, de a benqval sincs semmi gond. Azt kel eldönteni, h netezés közben nem zavar-e a nagy pixelméret. Kicsit kevésbé lesznek szépek a betűk, a képek. PErsze ha megfelelő távolságból nézed akkor ezzel sem lesz gond.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
BogyóBP
addikt
Szürkefekete az meg milyen?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Sejtettem mire gondolsz csak nem tudtam hogy a kávára gondolsz vagy a képre
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Brekk
addikt
-
Brekk
addikt
VN279Q ASUS mnitor VA-s és ugyanaz majdnem mint a VX279 tudásban. Tökéletes homogén a fekete, de a színek annyira nem jók. Viszont sokkal kontrasztosabb.
A színezetet be lehet állítani, ha sárgás a kép azt egy pillanat alatt meg lehet oldani kalibrálással. Nomeg ott valószínűleg valami splitterre volt rádugva, az gyilkolta a képminőséget.
Bevilágítás midegyik VX, VC279-en megfigyelhető, habár szerintem nem vészes.
A VA-s az hibátlan ilyen szempontból.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
S2240, S2340, S2415, mindet nagyon szeretem, mikor kalibrálok valakinek itt a boltban mindig elámulok rajta, hogy milyen jó ez a fényes felület. De aztán felkapcsolom a villanyt, és pixelhiba keresésnél a saját arcomat látom, nem a pixelhibát. Tehát kipróbálás nélkül csak és kizárólag sötétbe tudom ajánlani. Persze simán van az a környezet, ahol ez nem jön ki, de ha igen akkor jön az elállás, visszaküldés... Az a vásárlónak se jó és a boltnak sem. Ez mindenkinek plusz költség.
PLS samsungoknak minden tulajdonsága kicsit gyengébb, sokat teszteltem, színátmenetnél rögtön látszik hogy ott nem minden sikerül úgy ahogy kéne. Persze nem sokkal rosszabb a mai IPS-eknél ( a PLS a Samsung IPS, csak az IPS az LG védjegy) de valahogy a 6+2 bit sokkal feltünőbb.[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
Mindkettő PWM mentes, mindkettőből van beilágítás nélküli, mindkettő IPS paneles. A fényes kijelző ha jobban tetszik akkor azt vedd, de azt tudnod kell, hogy eléggé tükröződik.
Én a P-t venném, de ha az S tetszik neked, akkor azt vedd.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Saccco
nagyúr
Munkahelyen majdnem az összes Thinkvision. Nincs velük semmilyen gond. Szépek a színek. Nem láttam szerelési hibát sem. Mondjuk az enyémen a szélén a keret illesztésnél át lehet látni, ha nagyon közelről nézi az ember.
Utóbbit csak tegnap vettem észre, mert kezdtem nagyon megnézni, pedig már vagy egy éve ezen dolgozok.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Amerigo57
őstag
Pano .
Nem azt mondtam , hogy az Amazonról rendeld meg , hanem az Amazont
linkeltem be , hogy a vásárlói értékelések a legjobbak az általad felsorolt
monitorokból , a Dell P2419H + USB portokkal is rendelkezik.
Természetesen , én is a sivatagos boltban venném meg.bads1
Tegnap érkezett az Alzába , két tucat ASUS PB278QV monitor ,
pillanatok alatt elkapkodták.
Bízom benne , hogy azért lesz még Januárban , hisz 1 éves csak ez a jól sikerült
Asus monitor széria. -
Biga123
addikt
Csak egy kis szösszenet.
Pont a gyenge vga miatt van létjogosultsága a 144Hz nek az LFC miatt.
Mert le tudja kezelni pl a 40-55 FPS-t is, és szép folyamatos marad a kép.
Erre egy 60-75 Hz es monitor nem képes. Szal ne zárd ki a 144Hz -et.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
cépé
csendes újonc
Hello Pano!
Először is köszi a választ. Lehet kicsit kuszára sikeredett a kérdés...
Igen, az Acer monitor amit néztem az 1440P, nem 4K.
A kérdésemmel azt akartam megtudni, hogy ezen az 1440P-s monitoron lehet-e opcionálisan az 1440P mellett akár 4k-n is játszani (egyszer így, máskor úgy) Azt néztem, hogy a 4k monitorok kb. dupla áron vannak, az most nem fér bele. Most nincs PC-m, videokártyát is most kell vennem, így elgondolkodtam azon, hogy ha nincs 4k akkor kell-e 6900XT vagy elég egy fapados 6700XT is.
Te 4k-ról váltottál (gondolom) 1440p-be?
A túl sokba kerülne kihajtani alatt azt érted, hogy komoly GPU kell alá? Esetleg ezt kifejtenéd részletesebben.
Játék mellett munkára is használnám, filmekre egyáltalán nem arra van jobb eszközöm, így azért az olvashatóság elég fontos lenne -
Johnyy
tag
"Sajnos egyre inkább be kell látnom, hogy a 4K felbontás -hiába gyönyörű a kép, meg a világ legjobb dolga a magas pixelsűrűség- nem nekem való. Meg kezdem úgy érezni, hogy a szememnek se igen tetszik netezés közben 27"-on."
Hogy használtad?
Én is 27" 4K monitort terveztem következő monitornak.
Elméletben 4K 200%-os nagyítással ugyanakkora szöveget eredményez, mint az 1080p, csak sokkal jobb élességgel.
Vagy 4K monitor 1080p-re állítva is jó lehet.
Többségében én is filmet nézek, és neten olvasok, játszani nem szoktam.
A 4K azért lenne jó elméletben mert a 720p, és az 1080p-s filmeknek is egész számú többszöröse, míg az 1440p nem egész számú többszöröse.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest