Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
Hi
Kis tapasztalatot kérnék. Adott egy xiaomi 34-es uw monitor. (amúgy korrektnek tűnik képminőségre) Nem ívelt, de magas kategóriás monitorról érkeztem 24 colról. Ezt a hajlítást meg lehet szokni? Jelenleg 1 nap után most elég furcsán hat. Vagy nem jól állítottam be a szöget? Merthogy próbáltam annyira szemből nézni, hogy ne lássam az ívet fent és lent, de látom. Ergo nem találtam szöget, ahonnan nézve valóban téglalap lenne. Fotó szerkesztésre is használom amúgy.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Köszi Urak
Egyébként vmi zavarja a szemem, sokkal hamarabb fárad. Nem tudom még, hogy a betűméret, a frissítés vagy a méretből adódó szemtorna miatt. Kis időt kap még, mert amúgy jó kis monitor, pláne hogy 140ért médiamarkból.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz babcehh #122852 üzenetére
Elvileg mm-ben 60 nap elállási lehetőségem van, szóval nem hajt a tatár, de őszinte leszek, a 11 éves Eizo 2411w-m valahogy nem tűnik lemaradásnak ehhez képest. (tudom ahhoz voltam szokva, de ha lenne 34-es eizo vagy vmi 32-es amiért nem kell mind2 vesét eladni, akkor tuti azt vettem volna újra)
-
-
fudi2002
veterán
-
-
fudi2002
veterán
válasz KAMELOT #122881 üzenetére
Tudod hány ember hülyézett le anno? És mennyire nem volt igazuk?? Ez a monitor még a mai napon is tökre veri a saját kategóriáját(fhd,60hz), 1 azaz 1 hibás pixelt sem látok rajta a mai napig, és anno mikor vettem kérdeztem a hazai szervízt hogy s mint, mondták hogy garpapír meg ilyenek minek? Szériaszám alapján a világon bármelyik eizo szervíz 5 évig javítja szó nélkül, mindenféle cetli nélkül. Tudom, más világ volt akkor, de azért a prémium árért igencsak prémium minőséget és szolgáltatást kaptam. Egyik legjobb vételem volt.
-
fudi2002
veterán
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #122959 üzenetére
No 1 nap használat után:
34 baromi nagynak hat 24 után, szokni kell. A talp nagyon jó. Be kell valljam, sosem foglalkoztam ilyennel hogy mennyire állítható egy monitor. Nos ekkora méretben baromira nem mind1, nem is gondoltam volna erre. Kapásból az, hogy nagyon magasra lehet emelni a monitort, így valóban szemmagasságba kerül. Vhogy ultrawide-nál ez nagyon kell, nekem legalábbis.
144hz, freesync premium szépen teszi a dolgát, sehol semmiféle nyűggel nem találkoztam. Annyi, hogy az elődje a monitornak 'állítólag' hdmi-n keresztül is letolta a 144hz-et, őkelmének - mint minden másik ilyen monitornak - kell a dp kábel.
Színei rendben vannak, színátmenetek is. Panel háttérvilágítása relatíve homogén, a fekete olyan ips-esen szürke, ez is normálnak mondható. Egy színkalibrálást azért majd tolok rá.
A monitor szélességéből vagy síkságából adódóan egy furcsaság, a jobb oldal egy hangyányit mintha sötétebb lenne pontosan szemből nézve, a bal is, de az kevésbé. Pl szürke színen vagy fehéren látszik. Viszont ha azt a részt szemből nézem úgy meg rendben van. Sötétben a háttérvilágításon nem láttam ott semmi anomáliát, szóval nem az lesz. Lehet a tükröződés játszik (bár sötétben is láttam ha nagyon kerestem a hibát) vagy a sík panelből adódik, passz. Nem zavaró, átlag ember észre sem venné vélhetően. Nekem ez a felbontás kicsi, így windózban 110%-ra növeltem a nagyítást, így már okés. Szerintem ezért az árért nagyon rendben van, pláne hogy 150 körüli pva monitorokat kapni. Oázisnál amúgy 170e most.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #122982 üzenetére
Nos hátha valakinek tanulságos:
Hisztis finnyás pixelbuzerátorok, kik minőséget kergetik, mint én, olvassanak, többiek tekerjék át
Eizo S2411W adta az alapot 13 éve, ehhez tudok mindent mérni. Gondoltam, videokari upgrade után akkor már magasabb frekis monitor is kellene. Első körben beszereztem egy Xiaomi 34-es monitort. VA panel, amely Black Smearing effektusos(ezt később tudtam meg), baromira zavaró volt (vicces mert a 13évvel ezelőtti eizo is samsung va az nem csinál ilyet, nem is gondoltam hogy ilyen gondom lehet egy relatíve friss monitorral) illetve ez a görbületes(1500R) borzalom kivitte a hajam. Fotószerkesztésre is használom a monitort, el nem tudtam képzelni hogy ennyire zavarni fog, hát zavart, ment vissza.
Acer Nitro XV342CKP jött, sík panel és IPS ami így black smearing mentes. Eme téren teljesen meg is felelt, de hogy lehet hogy 180.000ért ipst kapunk ami 144hz ráadásul? Hát úgy, hogy kb 5%nyi a vignettálása, azaz a képek szélei ennyivel sötétebbek(főleg fehér és szürke színeknél látszik). Keresgéltem, hogy bennem van-e a hiba, hosszas olvasgatás után kiderült hogy amit kiszúrtam első blikkre, sajnos jobb tesztekben kimért "betegség". Illetve amivel nem számoltam, az a PPI. 24 colon az 1920x1200as felbontás az én már nem annyira fiatalos szememnek komfortos és megszokott volt. A 34 colos egyedek 110-es ppi-je viszont határozottan zavart. Ráadásul annyira széles a monitor, hogy kis túlzással ha az órára tekintettem majdhogy érzésre kedvem támadt közelebb hajolni. A másik érdekesség amit korábban hasra csapva megjegyeztem itt, és bebizonyosodni látszik, ekkora UW méretnél sem a nagy görbület nem, sem a sík sem jó. Bár személyesen nem volt alkalmam ellenőrizni elméletem, de az eddig próbáltak alapján a kettő között 1900R lesz a valóban szükséges, de még nem zavaró görbület.
Szóval ha valaki ilyen méret és felbontás mellett teszi le voksát, valóban - ahogy többen ajánlották - célszerű személyesen meglesni, mert nagy meglepi lehet a végére. (sajnos nekem a busók földjén nem sok lehetőségem van ilyen kaliberű monitorokat személyesen vásárlás előtt megtekinteni)
Most itt ülök egy LG 32GP850-es monitor előtt, ami határozottabban nekem van tervezve, 10bites panel, 2.8% alatti vignettálás(ami úgy a fele az acernek), !számomra! megfelelő felbontás ehhez a képmérethez. Ips panellel, ami már utoléri a szememben a 13éves Eizo -Samsung házasságából származó VA monitorom minőségétSzakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz TheKresh #123074 üzenetére
A sötétben a "foltosodás" normálisnak mondható, az elszíneződés nem. Nálam a 32gp850-en semmi ilyen nem tapasztalható.
Amúgy nem tudom mennyire ajánlják itt, én tutira nem vennék gigabyte monitort. Már az alapján amiket olvastam itt-ott róluk, meghibásodások gyakoribbak.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz Komplikato #123079 üzenetére
Ezzel nem nyugtattál meg abszolúte. Milyen gyártó az aki direkt hulladékot küld egy régióra...
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz Teasüti #123090 üzenetére
Azért ne túlozzuk el. Van a b kategória, de azért az nem hibásan összeszereltet jelent, meg gyárihibást. Az, hogy a minőségileg más szint más piacra, az nem új. De ez konkrétan hibás termék, értelmes gyártó ezt nem piacra dobja, hanem ki sem kerülne a gyártósor végéről.
-
fudi2002
veterán
válasz KAMELOT #123099 üzenetére
Azon filózom, hogy a lent említett proart monitort még meg kéne néznem, amúgy ez az lg nem rossz, annyi hogy ennél is látom igaz lényegesen kevésbé a peremsötétedést. Félek, ebben a méretben ez mind ilyen lesz, de lehet egy próbát teszek az üzletben.
-
fudi2002
veterán
Nem, azért erre rácáfolnék. Az eizo nemcsak lehajol, hanem alapból ő kapja a prémiumot. De nem csak ettől monitor a monitor, hanem a háttérvilágítás és elektronika, szoftver és táp minősége. Na utóbbiakban lekörözi a mezőnyt, de 2-3 köröket verve a többségre. Nekem van eizo, nagyon nehezen találok monitort a megugorja a 13 éves eizom minőségét. Már a 3. monitornál tartok 1 hó alatt...
(csakhát kellene a nagyobb frissítés és képméret, vesém eladása nélkül)Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Én tudom mi indokolja. Hiába a szuper 100 srgb, ha a panel egyik felén vagy mindkettőn nem azt a színt látod mint a valóságban. Igen, elvileg a panel ezt tudja, csak a háttérvilágítás olyan amilyen. Hát ezt fizeted meg abban a kategóriában.
Illetve írtam itt korábban a kollégáknak, vicces a helyzetem. A 13éves 24es eizo samsung sva panellel nem tudtam a xiaomi 34-es monitorig, hogy mi az a black smearing. Itt szembesültem vele, hogy a szuper új moncsik némelyike még nem érte el az őskövületem szintjét. 13 évesen nem produkált ilyet, mint az új csodamonitor. Én ha kicsit emészthetőbb áron lenne, nem kérdés hogy eizot vennék újra.
Szóval lehet így is-úgy is nézni, de kár szépíteni. Azok a monitorok sajnos megérik az árukat. Nem 3-5 évre tervezik őket és úgy működnek ahogy az ember elvárná. Sajnos ennek a felára megvan. Lexus sem azért drága, mert ennyire drága alkatrészekből van. Tán jobb hasonlatként...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz KAMELOT #123114 üzenetére
De a háttérvilágítás baromira nem mind1. 2x váltottam vissza az eizora és mindkét alkalomnál azt éreztem utána 10 percig, hogy mennyire baromira világos a kép széle a régi monitoromnál. Túrót, annak volt normális. És megkockáztatom a háttérvilágítással játszanak, jobban megvilágítják a széleket vagy hasonló. Mindegy is, homogén a képe.
Bár mi eizo tulajok hiába magyarázzuk nekik, míg nem látod és nem ez válik természetessé addig nem annyira zavaró másik monitor.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
-
-
fudi2002
veterán
válasz KAMELOT #123225 üzenetére
No múltkori javaslatodra berendeltem egy PA328cgv-t. Beszámolok róla majd.
32GP850-et használtam most pár hétig, az első példánynak jobb széle picit sötétebb volt, fehér és szürke részen eléggé észrevehetően. Kaptam egy másikat, annak ugyanez, ráadásul a bal oldala sárgás, a jobb oldala kékesebb árnyalatú(nem vészesen, de rögtön kiszúrtam, eizo ugye... ) . Nagyon remélem, hogy az Asus jobb lesz...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Jah, csak a középkategória sajnos eddigi tapasztalatom alapján sehol sincs pl homogenitásban. Hiába a szipiszupi nanoips, ha egyszer a háttérvilágítás olyan, amilyen. Általában a user itt legyint egyet, csak aztán mikor már látod hogy nemcsak sötétebb a széle, hanem enyhén zöldes árnyalatú a monitor jobb fele, mindezt 227e Hufért (qhdért), akkor azért ott elgondolkodok. Legalábbis amiket próbáltam azok mind gyenguszok voltak a 13 éves eizo-hoz képest...
De ezt is beszéltük, illetve azt is, hogy általában azok nyilatkoznak akik nem használtak ilyen kategóriát. Ne is próbáld ki, mert onnantól olyat is észreveszel amit a maradék 99% nem. Én most ezzel szívok
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Nem azt ajánlotta mindenkinek, szóval azért ne told túl. Ő azt írta, hogy Ő azt venne ha újra. Én totális megértem miről beszélt, sajnos ugyanez a cipő amit kerülgetek, de a végén...
32gp850, manapság ennyit kapsz 227e Hufért:
Ezen a képen látható, a jobb fele kékes, bal fele sárgás árnyalatú.
Nem tudom mennyire megy át a gyors mobilfotón, de még az asszony is észrevette kapásból a hibákat, pedig ő nem ezzel foglalkozik.[ Szerkesztve ]
-
-
fudi2002
veterán
Momentán nem is látok ebből magyar piacon. Amúgy a Proart ha véletlenül megugraná a lécet, nekem bőven megfelelne. Az én szememnek kényelmes ppi-ben a qhd 32 colon, ráadásul most +2 év ingyen gari jár az amúgy 3 mellé, csak lenne végre jó
-
fudi2002
veterán
válasz KAMELOT #123292 üzenetére
Fekete természetesen szürkés, bevilágítás azért van. Engem az nem zavar, nem filmezek. Szín homogenitás jó, mondjuk az első példányos lg is jó volt, a másodikkal voltak gázok. Illetve végre nem zavaróan sötét a jobb oldal, mint mind a kettő példányos lg-nél.
SRGB mód kalibrált, adták hozzá a tanusítványt, úgyhogy ezzel sem kell fogalkozni legalább.
5év gar reg működött.
Leszögezvén, nem eizo szint, de végre vállalható ex-eizo tulajnak is.1 hét és kiderül
-
fudi2002
veterán
válasz KAMELOT #123294 üzenetére
Na ez tényleg jónak tűnik végre. Kezdem megszeretni.
Ami érdekesség vagy csak nekem új, hogy az asus oldalán van saját drivere icc profillal. Mondom felrakom poénból. Lényegesen jobbak lettek a színek, valóságosabbak. Van benne ugye SRGB mód, ahol kalibrált fix fényerős, na az a mód mindenhogy kafa, saját driver nélkül is. Viszont a standard beállítás a win driverrel "alapból" nagyon szaturált. Ezzel a driverrel még a standard mód is nagyon hasonlít színekre a kalibrálthoz, nyilván eme módban mindent lehet még állítani (pl fényerő) Amennyire nem vagyok Asus párti, ez a monitorjuk valóban kiugrik a mezőnyből - már persze az én szempontjaimat tekintve.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs