Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68201) Yodamest válasza Fred23 (#68200) üzenetére


Yodamest
addikt

Ennek is ott az a hülye leváló gumi az oldalán. :) Elképesztő, hogy a razernél senkinek nem tűnik fel, hogy ez baromira nem tartós így.

(#68202) Mr.Csizmás válasza gtamate2 (#68198) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:O

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#68203) laskr99 válasza Mr.Csizmás (#68202) üzenetére


laskr99
addikt

Mondjuk uncsi tesóimnak jó lenne, mind lány :D

(#68204) Tomidd


Tomidd
újonc

Sziasztok! Tudnátok véleményt mondani G502
Proteus Spectrum egerről? Előnyei hátrányai. Előre is köszi a választ.

(#68205) inf3rno válasza laskr99 (#68176) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Látom megint érzékeny pontra tapostam. ;] Ohh ez Vanir-nak akart menni, mindegy. :-) Egyébként nagyon egyszerű belegondolni, minél több időt van a levegőben az egér, annál több ideig nem pontos a célzásod. Ezért nem kell annyit emelgetni. Én is szoktam, ha muszáj, viszont ha nem muszáj, mert még nem vagyok az asztal szélén, akkor jobb nem emelni, főleg nem sarkokon, ahol jöhetnek szembe. Egyébként érdemes figyelni rá, mert ha megszokod, akkor észre sem veszed, hogy milyen gyakran emeled fel az egeret, és simán leronthatod vele a célzásod. Én legalábbis BF4-nél meg BF1-nél vettem észre talán 1 éve, hogyha nem tartom lent, hanem reflexből emelek, akkor többször belőnek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#68206) jaffa 2843 válasza inf3rno (#68205) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Ja. Ez még mindig hülyeség. :D

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#68207) Yodamest válasza jaffa 2843 (#68206) üzenetére


Yodamest
addikt

de jól becsomagolta legalább, igazi marketinges :)

(#68208) inf3rno válasza jaffa 2843 (#68206) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondoltam utánanézek egy kicsit a szakszavaknak, mert láthatóan nem megy át, amit írok. :D Amiről beszélek az gyakorlatilag arm aiming. A wrist aiming esetében csuklóból játszol, és sűrűn emelgeted az egeret az arm aiming esetében a teljes karodat használod a fordulóknál és ritkán emeled fel az egeret. Az arm aiming kiegészíthető wrist aiming-el (esetleg sens váltó scripttel) a precízebb célzás érdekében, ha szükséges pl, ha messzire lősz. Amennyire én tudom a kemotox által említett "dollárezrekért fragelő esportolók" is ezt javasolják.

Én ha lusta vagyok, és wrist aiming-el akarom megoldani sok emelgetéssel, az lerontja a célzásom, ami alapból arm aiming-re épül még úgy is, hogy high sens-en játszom. Valószínűleg így lehet az, hogy szinte nulla emeléssel végig tudok tolni egy pályát. Ami még érdekesség lehet, hogy balra-előre el szoktam tolni a billentyűzetet, hogy jobban magam elé tudjam venni az egeret. Így ha sokat fordulok jobbra, akkor sem tolódik ki annyira jobbra az asztalon, hogy vállból kellene utánanyúlni. Talán egyszer veszek ilyen mini wasd billentyűzetet (gaming keypad), hogy még jobban ki tudjam használni a teljes asztalt, de sajnos kevesen gyártják és baromi drága, annyit meg már nem játszok, főleg nem komolyabban, hogy megérné. Na részemről lezárva a téma, hülyeség vagy sem. :N

Buliban hasznos! =]

(#68209) Yodamest válasza inf3rno (#68208) üzenetére


Yodamest
addikt

Nem hülyeség csak sztem ez nem olyan dolog amit tudatosan csinál vagy nem csinál valaki, ha jól esik és olyan a szenz akkor úgy is kell pakolgatni, azt nem lehet lecsökkenteni, mert kényelmetlen tartományba kerül az egér. Szal ez így kialakul magától nem pedig tanulható szerintem.

(#68210) kemotox válasza inf3rno (#68208) üzenetére


kemotox
addikt

Nagyon rosszul tudod a dolgokat. Inkább ne erőltesd ami nem megy.

(#68211) jaffa 2843 válasza kemotox (#68210) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Nem para. Ha 3x kell jobbra fordulni egymás után, akkor sem emeli fel az egeret a gumiember. :D

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#68212) Vanir válasza Yodamest (#68201) üzenetére


Vanir
veterán

És miből gondolod, hogy leválik, így látatlanban? Semmi tapasztalat nincs még a tartósságáról, de a Chroma-ból és az Elite-ből kiindulva ezek jóval tartósabbak, mint az elődök.

(#68213) FireKeeper válasza Pityu. (#68196) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

ebbe 3310 van, jól emlékszem? formája tetszik, de ha jól rémlik, kicsit batár és nehéz. kicsit olyan "aby v2 nagykezűeknek" feelingje van.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#68214) inf3rno válasza Yodamest (#68209) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ebben igazat adok, hogy egyén függő, hogy kinek melyik sens működik jól. Viszont én szoktam látni demokon, ha valakit azért lőnek be, mert túl magas vagy túl alacsony sens-en játszik ahhoz képest, ami neki ideális lenne. Túl keveset fordul sarkokon vagy túlfordul miatta.

Buliban hasznos! =]

(#68215) Solymi81 válasza FireKeeper (#68213) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Igen, írtam fentebb, hogy 3310 van benne meg egy plusz 20-30g súly :)

A Genius Maurus GX teszt alapján akár jó is lehet bizonyos kereteken belül.

(#68216) Patrick76496


Patrick76496
őstag

Sziasztok!

Új egeret keresek, a keret 5000 forint, ha lehet nem eBay-ről, mert még idén szeretném, ha megjönne. Főként mindennapi használatra kellene, FPS játékokkal nagyon ritkán játszok, esetleg WoT még szóba jöhet, plusz GTA stílusú játékok.
Böngészgetésre, kisebb képszerkesztésre és az egyetemi (mérnökinfó) beadandóim elkészítéséhez (kapcsolások, stb) használnám. Szóval nem fontos, hogy gamer legyen, mert főként autós játékokkal játszok, arra meg ott van a kontroller
A mostani egeremet (Asus UX-300) fingertip grip módon használom. Ez így nekem megfelel, viszont ha nagyobb lenne az egér, akkor ha palm gripként lehetne fogni, az sem lenne baj. A kezem mérete az általatok megadott mérés alapján kb 20-22cm. Pontosan nem mértem le, csak azt tudom, hogy a középső ujjam 9,5 centi. :D Egyébként a Churchill-style fogást alkalmazom.
Annyi biztos, hogy szeretném, hogy legalább akkora legyen az egér, mint a mostani UX-300-asom (nem baj, ha nagyobb) és hogy nem claw grippel szeretném használni.

Fontos, hogy legyen az egérnek egy 1600 dpi-s módja, mert az esetek 99%-ában így használom a mostani egeremet. Viszont szükség lenne egy 800-1000 dpi körüli módra is, ha pl pontosan kell szerkesztenem valamit. A két előbb említett DPI beállításon kívül nincs szükségem másra, szóval ezzel lehetne spórolni az egér árán.
Másik fontos dolog, hogy az egérnek legyen 2 oldalsó gombja, amivel tudok előre és hátra lépkedni a böngészőben és a Windows Intézőben, ezt a feature-t nagyon szoktam hiányolni, ha hiányzik egy egérről. :)
Ahogy olvastam ti a vezetékes egeret preferáljátok az input lag miatt, én is ilyet szeretnék, hogy elkerüljem az elemek cserélgetését.
Még egy mellékes dolog, hogy ha lehet felül ne világítson annyira az egér, hogy megvakítson engem vagy a velem szembeülő embert. Bár ezt csak az tudja, akinek meg is volt az adott típus, de egy olcsóbb egérnél találkoztam ilyennel egyik ismerősömnél, hogy amikor szemben ültem vele, alig láttam az egér fényétől. :D

A mostani egeremmel (Asus UX-300) egyébként meg voltam eddig elégedve, csak valószínűleg szétment benne a bal oldali egérgomb mikrokapcsolója, mert már kb 1 hónapja csinálja, hogy minden 5-6. kattintást duplán vesz. Még az sem zavart, hogy elkezdett nyikorogni a görgője, plusz hogy majdnem lejött róla a gumiborítás.

Most egyébként egyik barátomtól kaptam kölcsönbe egy Cooler Master CM Storm Devastator SGM-3010 típusú egeret. Egyelőre tetszik, ez az egyik jelöltem, csak gondoltam előtte itt is megkérdem, hogy mit gondoltok róla. Szerintetek jó választás lenne? Olvastam róla 1-2 rossz dolgot árukereső kommentekben.

Ti mit ajánlanátok nekem? Remélem nem hagytam ki semmi fontos választó szempontot, a leírás első részét elolvastam. Előre is köszönöm szépen a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#68217) amstro555


amstro555
tag

Tudja valaki, hogy a Mionix Naos 7000 egér görgőjének milyen funkciói vannak?

(#68218) Lokids


Lokids
addikt

NA visszavittem a G502-t és vettem helyette egy Kone EMP-t.
Hát.. Ez sem az a forma mint a G400. A külső borítás egyszerű műanyag, semmi gumi, vagy valami. fogásra a Logi jobb volt. Ez nagyobb. Talán már túl nagy.
Áhh, nekem semmi se jó.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#68219) kemotox válasza amstro555 (#68217) üzenetére


kemotox
addikt

Görgetés lefele, görgetés felfele, görgőklikk.

(#68220) freeknight


freeknight
őstag

Ma visszatértem a gyökerekhez, megjött a Deathadder Elite.
Zsír, mert elég nagy, de nem túl nagy, így claw gripre is simán tudom használni.

A főgombok a Rivalokhoz képest iszonyatosan érzékenyek, azt még szokni kell. A görgö a legjobb, amit ideáig használtam, és csendes is. Kicsit féltem, tőle, hogy azok a kis kitüremkedések rajta szúrni fogják az ujjamat, de egyáltalán nem tűnik fel.
A borítás végre nem ez a gumírozás, ami úgyis le fog kopni/taknyosodni, hanem valami matt felületű anyag. Nem olyan puha tapintású, cserébe tartósabbnak tűnik.
Egyetlen szépséghiba van, a Razer logó körül kis pontokban lyukas a burkolat. De már lef*som, majd egyszer max visszaküldöm gariba.

Tervezek róla egy tesztet is írni, hátha meg tudom közelíteni vele a mesterek színvonalát :R

(#68221) Fitzgerald válasza inf3rno (#68205) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Hát nem tudom, én 4-5x-ös k/d-ket csinálok BF1-ben emelgetéssel 8-900 DPI-n, infantry only.
Arm aiming olyan szinten természetellenes és pontatlan érzésre, hogy sosem tudnám megszokni, meg rohadt fárasztó lesz elég gyorsan. A csukló jóval finomabb, precízebb mozgásokra képes mint a kar, még egy emelés után is sokkal komolyabb a kontroll-érzete az embernek, mint a karodat oldalra rángatva.
Már csak ezért sem tartom reálisnak hogy valaki karból gyorsabb/pontosabb lehet mint én csuklóból.
Nem csak hogy pontosabb csuklóból emelni/oldalra fordulni, de jóval kevesebb erőfeszítést is igényel.

[ Szerkesztve ]

(#68222) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Mennyire gáz ha egy két ponton az egérpad egy lelóg vagy 1,5cm et az asztalról ezt egy 450x400x5mm egérpadra gondolom?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#68223) ribizly válasza Pityu. (#68222) üzenetére


ribizly
veterán

Nem gond, ha Téged nem zavar. Engem zavarna, de többen is használják úgy. ;)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#68224) amstro555 válasza kemotox (#68219) üzenetére


amstro555
tag

De jobbra és balra is lehet dönteni, nem?

(#68225) Pityu. válasza ribizly (#68223) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Csak azért kérdeztem mert találtam egy cougart large egérpadot ami szinte verhetetlen áron van és az asztalomon van egy monitortartó rész ami miatt nem mehet feljebb és az asztal lapom meg kicsit felőlem úgy görbül mint egy penge és így 1,5-2cm a lelógás bizonyos pontokon,de a medium mindenhol bőven drágább a large meg min 4000Ft itt meg elég jó ára van.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#68226) Vanir válasza amstro555 (#68224) üzenetére


Vanir
veterán

Nem.

#68222: Ha neked nem gáz, akkor nem gáz. Amúgy van egérpad topik is.

[ Szerkesztve ]

(#68227) Pityu. válasza Vanir (#68226) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Köszi,ezt nem is tudtam :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#68228) sutyi^


sutyi^
senior tag

ALZA-nál 7500Ft a G203, ajándék zsebkendő méretű paddal.

Ha valakit érdekel: [klatty]

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#68229) amstro555 válasza Pityu. (#68227) üzenetére


amstro555
tag

Akkor nem értem, miért kattan egyet, ha bármelyik irányba döntöm. Ugyanúgy kattan, mint bármelyik gombja. Lehet, hogy beraktak egy mikrokapcsolót, ami nincs bekötve?

(#68230) ribizly válasza sutyi^ (#68228) üzenetére


ribizly
veterán

Áh! Mekkora akció! Akit bármikor is érdekelt eddig ez az egér az most vegyen egyet belőle! Ennyiért itthon ajándék! :C

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#68231) Pityu. válasza ribizly (#68230) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Bakszus jó ár ,most akcióznak igaz én is néztem aztán genius m6 400 lett de mondjuk ez jobban illik a kezembe kényelmesebb mert ez a logitech olyan kicsi mint az asus rog sica,az meg kényelmetlen volt meg kicsi.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#68232) Solymi81 válasza Pityu. (#68225) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Egyáltalán nem probléma, legalább nem vágja az asztal széle a kezed :D

(#68233) Pityu. válasza Solymi81 (#68232) üzenetére


Pityu.
nagyúr

most agyalok mert mediumot is találtam olyan árban egy helyen csak a large péntekre itt lenne a medium meg csak jövőhét hétfőn.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#68234) SP!T


SP!T
addikt

Amazonon G403 akcióban 40 EUR ingyen szállítással. [link]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#68235) birno


birno
addikt

Sziasztok,

Kulonbozo Zowie egereket meg ki lehet probalni valamelyik pesti boltban?

(#68236) ribizly válasza birno (#68235) üzenetére


ribizly
veterán

PIXEL

@(#68234) SP!T
Jó ár! :C

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#68237) Fitzgerald válasza ribizly (#68236) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Ez a Pixel ott a ház pincéjében van, vagy hol? Csak mert kb. 4 éve én még ettől a címtől 50 méterre laktam, és szinte minden nap elhaladtam mellette. Nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ott bármiféle üzlethelyiséget...

Szerk. közben meglett a maps-en, aha, ott.

[ Szerkesztve ]

(#68238) ribizly válasza Fitzgerald (#68237) üzenetére


ribizly
veterán

Pontosan. A pincehelységben üzemelnek. Nem állítom, hogy túl bizalomgerjesztő ebben a formában meg sokszor van velük probléma (bontott terméket küldenek újként, problémás garanciáztatás, stb.), de még mindig a legjobb hely, ha kipróbálnál egeret, billentyűzetet és széket. Egyébként meg néha tényleg jó áron adnak dolgokat, szóval érdemes benézni. ;)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#68239) Mr.Csizmás válasza ribizly (#68238) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

kb. 1 hónapja 5k-ért adták valamelyik rival 100-ast, lehet be kellett volna húzni :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#68240) Solymi81 válasza Pityu. (#68233) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Mérd le mindkettőt és nézd meg, hogy fér el az asztalodon. Sokan azért vesznek nagyot, mert a billentyűzet is ráfér. Én a cégnél S-et használok, otthon meg egy Roccat M-et. Bőven elég mindkettő, mert nem játszok semmi olyannal ami igényelne S-nél nagyobb felületet.

(#68241) Mr.Csizmás válasza Solymi81 (#68240) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

xiaomi XL, bill. és szerelőtábla egyben :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#68242) ribizly válasza Mr.Csizmás (#68239) üzenetére


ribizly
veterán

Attól függ. Vannak azért olyan szín / anyag kombójuk, ami nem éri meg. Azt nem tudom verifikálta e már, hogy van e teljesítmény beli különbség a sima és a színes Rival 100 között, mert volt erről már korábban szó.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#68243) Vanir válasza ribizly (#68242) üzenetére


Vanir
veterán

Az teljesen hülyeség. De amúgy véleményem szerint érdemesebb a 110-et venni, sokkal jobb szenzorilag.

Más: DM3 mini teszt csak jövőre lesz valószínűleg, mert teljesen kifogytak a srácok.

Btw ideiglenesen véget ért a mélytorok, így most megint vagyok rendesen egy darabig.

[ Szerkesztve ]

(#68244) Pityu. válasza Solymi81 (#68240) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Sikerült jó árban berendelni egy medium méretűt ,csináltam sablont karton papírból mind három méretben az S azt kicsinek találtam már úgy ahogy rá helyeztem a kezem,hogy az egérnek elől nem sok hely maradt,a L az meg hatalmas meg kicsit lelógott volna meg lefelé fittyent volna meg rá jöttem nem kell nekem akkora,fel raktam a medium sablont és tökéletes volt minden téren :) úgyhogy azt rendeltem be,elméletileg a héten meg jönne.Billentyűzetem meg kihúzható fiókos szóval az nem érdekes.

#Mr.Csizmás

Az kb ugyan akkora mint a cougar XL csak 2mm vel vékonyabb.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#68245) gtamate2 válasza Vanir (#68243) üzenetére


gtamate2
veterán

a-a nem hülyeség, a színes verziókban sokkal kisebb a LOD, mint a matt feketében.

*Sn0w

(#68246) Mr.Csizmás válasza ribizly (#68242) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Gaia Earth, zöld-krémszínű volt asszem. vagy sötétpiros, fekete nélküli verzió :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#68247) Vanir válasza gtamate2 (#68245) üzenetére


Vanir
veterán

Ezt már kitárgyaltuk, majd ha valaki ténylegesen bizonyítja, akkor elhiszem.

(#68248) Anonymus23 válasza Pityu. (#68188) üzenetére


Anonymus23
veterán

Az X és Y az koordináta tengely, függőeleges/vízszintes, egérnél ez előre(hátra) és oldalra mozgás értelmezhető alatta.
Ha pl nem egyforma sebességet akarnál a különböző irányú mozgásokra definiálni (hirtelen nem jut eszembe ilyen alkalmazási terület, de biztosan van, ahol ez jól jöhet :F )

;) - The Power of the Light Side

(#68249) Pityu. válasza Anonymus23 (#68248) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Akkor felesleges bekapcsolni az XY DPI t?Vagyis ugye alapból csak az X DPI van

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#68250) Anonymus23 válasza Pityu. (#68249) üzenetére


Anonymus23
veterán

:Y Micsoda?
Nem, a screenen látszik, hogy egyformán van a csúszka, ezt nem kell bekapcsolni, ez az egér működése, csak azt tudnád eltolni, hogy melyik irányba érzékeljen jobban/kevésbé mint a másik irányba.
Ha csak nincs valami különleges oka, akkor csak eltolni tudod vele az egeret és úgy mindent ha elállítod. ;]

Illetve most látom, hogy be van állítva (azaz Enabled) az XY DPI, ami alap esetben felesleges, azaz ha csak nincs olyan alkalmazás, aminél fontos, hogy a 2 (4) irányú mozgás ne egyformán legyen, akkor kell ilyet bekapcsolni.

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.