Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4201) rumos14 válasza schenker88 (#4197) üzenetére


rumos14
nagyúr

olvasd el Ppeter írását a logout-on: [link]

(#4202) james008bond válasza raul560 (#4174) üzenetére


james008bond
őstag

A kamerádhoz adott PBM ( Picture Motion Browser ) át tudja alakítani DVD videó formátumba. Még egy egyszerű menüt is készít. Mondjuk azt nem értem, minek neked HD kamera, ha utána konvertálgatni ( és gondolom a minőséget rontani ) akarod a felvételt. Persze, ha ezt szeretnéd, akkor ajánlanám még a Pinnacle Studio 12 Ultimate progot. Az mindenféle formátumba alakítgat, menüzget, feliratozhatsz, effektezhetsz.

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4203) akyyy


akyyy
senior tag

hv30-hoz milyen aksit ajánlotok, jó utángyártott is.

illetve milyen töltőt?

(#4204) akyyy


akyyy
senior tag

lelkes ujonc lettem :W

[ Szerkesztve ]

(#4205) Gabbana


Gabbana
aktív tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Decemberre jön a gyerek. MOst megy a vacilálás a HD TV, és a videokamera között.

Ha videokamera, (egyáltalán nem értek hozzá) ár-érték arányban szeretnék vmi jó vétel 200.000 alatt, akár a lehető legolcsóbban, és a 127cm-es tv-n néznék max 1 év múlva.

Visszaolvastama fórumban de elég sok a hsz, azt sem tudom mi kell nekem dv, dvd, sd, vagy nemtom. Van vmi BESTBUY ami tényleg jó? Lehet akár 50.000-is és DV-s ha az jó. Fényképezéshez értek, de videohoz még nem..

Köszönöm! :R

Az életben nincs felesleges tapasztalat...

(#4206) Messiaskii


Messiaskii
csendes tag

Szép estét !

Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni ami igazából egyáltalán nem probléma csak érdeklődés :) Az lenne a gondom, hogy én tulajdonképpen videovágással foglalkozom egy könnyebb szinten méghozzá ien kis animéket meg akármiket vágok versenyekre (amvzés) magasabb szinten éshát lépnék még 1 fokkal feljebb dehát nemmegy vmi frankó kamera nélkül igyhát ugygondoltam hozzátok fordulok segiccségért ;)
Szeretnék vásárolni egy jó minőségű digitális videokamerát amivel felvehet olyan pillanatokat amelyeket később megvághatok. :) A minőség miatt jólenne egy HDD de tudom h elég drága és én max 40-50k-t tudok rááldozni és ebből szeretnék egy olyat ami min. 640x480as felbontásban is kristálytiszta vidit csinál min. 25fps el . After Effects ben dolgozni nemkis követelmény a 720-al kezdődő széria jobban bejönne :D
Nah hát lényeg nemigen értek a dologhoz de szeretném a legmegbizhatobb készüléket megvásárolni. Sajnos az egyéb adatokkal nemnagyon vagyok tisztában természetesen ebben is kérnék segitséget. Hát igymost ennyi nagyon nemtudok mit hozzáfüzni . Remélem tudtok segiteni legalábbis megköszönném ha szánnátok a hülyeségemre pár percet . Válaszotok előre is köszönöm !

Üdvözlettel .:
Máté :)

azis van ^^

(#4207) kavicssli


kavicssli
addikt

Sziasztok!
Új vagyok a kamerák világában ezért is szeretném megkérdezni a guruktól hogy mit gondolnak az alábbi kameráról! Egy rokontól venném teljesen megkímélt,garanciális, újszerű állapotban van.
samsung VP-D371 ilyet fogok most venni ha minden jól megy a héten! Vélemény róla?

Pro/kontra véleményeket várok4
Elsősorba hobbi videózásra kellene illetve sport tevényekeséget (box edzések,és versenyek) lennének felvéve vele ha ez valamit számit!
Előre is köszönöma válaszokat! :R

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#4208) johnjohn válasza kavicssli (#4207) üzenetére


johnjohn
addikt

Hát, nem kimondottan ajánlott a Samu videokamerák megvétele, általában jó anyagokból, szépen összerakott készülékek, rettenetes, átlag alatti képminőséggel.
Nem valószínű, hogy a rokon szándékosan sózná Rád, de ha lehet, akkor inkább mást.Ha már MiniDV, akkor valamelyik Panasonic jöhet szóba.
Esetleg.
Vagy ha olcsó és nem kazettás[link]
Amúgy határ a csillagos ég.Mennyit szánsz rá ?

[ Szerkesztve ]

(#4209) johnjohn válasza kavicssli (#4207) üzenetére


johnjohn
addikt

Most átgondolva : Sporthoz, főleg zárt térben ,és spot fényben, mint a Box, nagyon kemény leckét adsz a kamerának, ahhoz valami profibb gép kellene.

(#4210) kavicssli válasza johnjohn (#4209) üzenetére


kavicssli
addikt

Mondjuk nem kell az a nayon profi gép sem mert egy hónapban max 2-3 verseny van amire szeretném vinni a kamerát! :R

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#4211) rumos14 válasza Gabbana (#4205) üzenetére


rumos14
nagyúr

ha most nem is lesz hdtv, előbb-utóbb gondolom igen. tehát ajánlott egy HD kamerát venni, ezek tudtommal úgy 140k-ról indulnak újonnan. best buy mondjuk a Canon HF10/100, de az >200k. ja persze felmerül a kérdés, hogy memóriakártyás, szalagos, DVD-re írós, merevlemezes... melyik rögzítési formát csíped.
tv-ből én megvárnám amiíg a full hd-sek ára tovább csökken.

(#4212) Badb0y


Badb0y
addikt

Canon HV30-hoz van valakinek magyar használatija elektronikusan vagy simán is jó, csak egyik ismerősömnek kellene.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#4213) djnice válasza Gabbana (#4205) üzenetére


djnice
veterán

Amit én ajánlanék az 30 körül egy Aiptek HD kamera, CMOS érzékelős (beltérben is kevés a zaj) és SD kártyás. Igaz csak 3x-os az optikai zoomja, de ennyi pénzért best buy sztem. Itt egy tesztvideó ami vele készült (1440x1080): http://djnice.uw.hu/aiptek/84635912_fb4d32d000_orig.mov
Lejátszáskor állítsd 16:9-es képarányra, mert különben nyújtott lesz.
A következő lépcső a már említett Canon HD kamerák, jóval drágábban.
Amit semmiképp sem ajánlok, azok a 100.000 Ft alatti MiniDV kamerák, örültem hogy eltudtam adni a Sony DCR-HC19-es kamerámat, annyira rossz minőségű felvételeket produkált az Aiptek-hez képest.

(#4214) djnice válasza Gabbana (#4205) üzenetére


djnice
veterán

Sőt még egy olcsó kodak fényképező is simán veri az SD kamerákat és közelít a HD kamerákhoz:
http://djnice.uw.hu/kodak/canon_hv10_vs_kodak_v1253.mp4

(#4215) svtor


svtor
csendes tag

Sziasztok!

Az első kamerám vásárlásán gondolkodom, mivel nincs komolyabb rálátásom a témára szeretnék segítséget kérni. Amit eldöntöttem, hogy Canon márkájú és nagyfelbontású 1920X1080-as legyen. Jelenleg adott egy hasonló felbontást tudó 70 cm átmérőjű monitor.

Sportesemények (főleg), baráti összejövetelek, nyaralás stb. vételére használnám. Három típus HF10, Hf100 valamint a HV30-as kamerák közül szeretném az egyiket választani.
A tárolási mód HF széria SD az utóbbi HDv-re vesz fel, egyáltalán milyen előnyei vannak az egyik ill. a másik tárolási formának ?

(#4216) rumos14 válasza djnice (#4214) üzenetére


rumos14
nagyúr

na ez azért így erős kijelentés. nem ismerem azt a kodakot de a legtöbb fényképező videofelvétel közben nem tud zoomolni. továbbá tele állásban annyira lecsökken a fényerő, hogy kevés fény mellett nagyon szar felvételeket fog készíteni, egyszerűen túl sötét lesz minden. persze kinek mik az igényei, vki szerint az N95 is DVD minőségben vesz fel...

(#4217) rumos14 válasza svtor (#4215) üzenetére


rumos14
nagyúr

elfogult vagyok, mert én is memókártáys HD kamerát használok, de azért próbálom összefoglalni a +/-okat.
ami sztem a memókártya mellett szól, az az egyszerű kezelhetőség. ott a kártyán a file oszt kész. kazettánál ahhoz hogy bármit is kezdeni tudj vele (szerkesztéshez) először át kell stream-elned a pc-re, ez annyi idő vesz igénybe mint maga a film. én meg csak berakom a memókártyát az olvasóba, át sem kell másolni pc-re és egyből mehet a szerkesztés. kazettát ugyebár tekerni is kell, figyelni, hogy hol van éppen a szalag, nehogy felülírj vmit. memókártyánál a kmerán való visszanézés is sokkal egyszerűbb emiatt. továbbá egy memókártya ugyebár méretben is eléggé kisebb.
1-2 éve még az volt a mondás, hogy a HDV formátum (kazetta) jobb minőséget ad mint az AVCHD (memókártya). ennek egy elég egszerű oka van: magasabb bitrate-tel veszi fel az anyagot. viszont mostanra sztem a különbség érzékeléséhez egy jó nagítóra van már szükséged, és mondjuk csak esti felvételeknél láthatsz különbséget. szerintem, teszem hozzá. az avch bitrate-ek is jelentősen megnőttek, a HF széria asszem már 17Mbps-kel vesz fel (HDV asszem 25).
még egy dolog, egy kazetta mittomén mennyi, de lényegesen olcsóbb, mint egy 8-16 gigás memókártya, amit érdemes használni egy ilyen kamerához.
A HF széria nagyon jól sikerült, ha van rá zseton, tuti jó választás.

(#4218) schenker88


schenker88
aktív tag

Nah végre hozzá tudtam jutni a panasonic HS9 kamcsimhoz :R

(elég sok ideig vámolták)

[ Szerkesztve ]

(#4219) Yellow73 válasza svtor (#4215) üzenetére


Yellow73
tag

Állítólag a HDV-t sokkal könnyebb szerkeszteni, az AVCHD szerkesztése nagyon hardverigényes, és nem minden program szeret minden AVCHD felvételt.

Ha esetlega HF10és HF100 között vacilálsz, szerintem a HF100 jobb vásár, hiszen csak a beépített 16 GB memóriával tud kevesebbet, mint a HF10, viszont az árkülönbségért több 16GB-s SDHC kártyát is vehetsz akár.

A HDV egy nagy előnye továbbá abban rejlik, hogy egyből archiválsz egy megbízható adattárolón. (ha egy szalag meg is sérül, csak egy kis részt veszítesz- feltéve, ha nem tűzkár áldozata- , viszont ha egy kártya vagy egy vinyó mondja be az unalmast, akkor valószínűleg minden elúszott.

Egyébként mindhárom nagyon jó kamera

(#4220) rumos14 válasza Yellow73 (#4219) üzenetére


rumos14
nagyúr

miért könnyebb szerkeszteni konkrétan? mert sztem nem, lásd az általam leírtakat.
nem hinném hogy hardverigényesebb lenne, sőt, a magasabb bitrate miatt a HDV talán még inkább az. bármelyik javára is, szignifikáns különbség sztem nincs.
amikor megjelent az AVCHD formátum úgy lassan 2 éve akkor talán voltak olyan problémák hogy a videószekresztők nem ismerték, de ma ez már túlhaladott dolog. Ulead Video Studio 11 és Pinnacle Studio 12 is ismeri, próbáltam.
azt venném amelyik olcsóbban kijön, a beépített memónak az is hátránya, hogy azt nem tudod berakni a kártyaolvasóba ugyebár. de legalább mindig veled van, nem felejted otthon, nem veszik el.
az archiválási rész nagyjából igaz, de azért ez nem egy mindennapos probléma. archioválhatod az SD kártya tartalmát DVD-re, ha mindenképp akarod, 4 gigásat simára, 8 gigásat kétrétegűre.

(#4221) schenker88 válasza rumos14 (#4220) üzenetére


schenker88
aktív tag

megjött a pana hs9 kamom
ahogy avchd importalasra (konyvtarbol nyomok az ul*ad vid*ostudio 11-ben, (miutan a gyari programmal attettem a gyarilag szigoruan meghatarozott feltetelek mellett a kamera merevlemezerol a vinyora) az avchad mappat megkeresve megjelenik annak tartalma a progiban. de ahogy barmelyik jelenetre vagy filera kattintok, megfagy, es hibat eszlel, bezarodik :(
mi lehet a gond basszus? a powerdirector7 meg gond nelkul kezeli
viszont en a videostudio val akarom szerkeszteni mert ott jobbak a beallitasok (projekt)
+ van benne smart proxy amivel szinten jol lehet szerkeszteni a bazi nagy full hd allomanyokat
nah ha kifagy ezutan kiprobalok egy kicsit komolyabbat is mondom: Ulead MediaStudio 8 Pro
400 dollaros progi, persze az m2ts-t nem ismeri, nem lehet bele importalni
hat mondom ezt nem hiszem el...

(#4222) svtor válasza Yellow73 (#4219) üzenetére


svtor
csendes tag

Köszönöm a szakértést mind neked mind rumos14 kollégádnak! Kezdenek világosodni a dolgok!

A hármas legkomolyabb tagja a Vixia HV30, a díjnyertes HV20 HD modellt hivatott leváltani. Trolási forma: miniDV . Viszont valahol olvastam, hogy ez a típus csak 1080x1440-et tud.

A HF100-as gép lesz valszeg a választás, előny még a kicsit kedvezőbb ára is. Egy nagy vinyó 1000 MB beszerzése is esedékes lehet. Még egy kérdésem lenne, 1920x1080-ban a 8 GB-os kártyára milyen hosszú felvétel lehetséges? Az aksi kb. mennyi ideig bírja?

(#4223) rumos14 válasza schenker88 (#4221) üzenetére


rumos14
nagyúr

én is a Ulead-et használom, Pana HDC-SD1, gond nélkül kezeli. nekem is ez tetszik, bár mellette csak a Pinnacle-t próbáltam, az bonyolultabb, lassabb. esetleg próbáld ki azt is.
én konkrétan az mts file-okat húzom be a Ulead-be, szöszmötöl egy kicsit, aztán mehet a szerkesztés.
nézz utána google-lel hogy mi lehet a gond. a HS9 azért már jópár hónapja van, ismernie kéne a file-jait a proginak. lehet hogy nálad van vmi gond a géppel, Win-nel, szoftveres környezettel. esetleg tölts fel vhová egy rövid file-t, kipróbálom, nálam megy-e.

[ Szerkesztve ]

(#4224) rumos14 válasza svtor (#4222) üzenetére


rumos14
nagyúr

a HDV-k tudtommal mind 1440x1080-ban vesznek fel, de a tévedés jogát fenntartom.
amiatt ne aggódj, nem a névleges felbontás számít...
gondolom inkább 1000 gigás vinyót akarsz venni ;)
8 gigára 1 óra megy rá legjobb minőséggel, egy szuszra mondjuk 80 percet tudhat, de nézz utána.

(#4225) schenker88 válasza rumos14 (#4223) üzenetére


schenker88
aktív tag

na az is komoly:
a pinnaclet meg azert nem teszi fel mert nincs win sp2 a rendszeremen ugy veli :D
valojaban ez igaz, csakhogy sp3 van fennt, es ugy tudom abban mar benne van az osszes tobbi
nem tudom miert nem ismerik ezt sem fel a progik vagy tenyleg nem vagom mar mi van a gepemmel akkor :))

(#4226) james008bond


james008bond
őstag

Merre lehet mini hdmi---hdmi kábelt emberi áron beszerezni? Kamera-tv összeköttetéshez kellene...egyébként hdr11 mellett döntöttem...

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4227) rumos14 válasza schenker88 (#4225) üzenetére


rumos14
nagyúr

ez tényleg szopacs, de felajánlottam a segítségemet.

bond: nézd meg a csatlakozok.hu oldalt.

(#4228) schenker88 válasza rumos14 (#4227) üzenetére


schenker88
aktív tag

priviben beszéljük meg hogy hova mit töltsek fel sztem :)
meg mi az a kisebb méret jelen esetben :))

(#4229) Badb0y


Badb0y
addikt

HSC suliról hallott már valaki valami jót/rosszat ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#4230) Badb0y válasza Badb0y (#4229) üzenetére


Badb0y
addikt

Raynox HD-3032PRO

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#4231) skyny


skyny
tag

Üdv Emberkék :DD
Nekem olyan kérdésem lenne videokamera kapcsán hogy melyik lenne az a tipus a felső kategoriába ami szerintetek jok.Kb 200-és 300 ezer forint között.Néztem ezt a Sony HDR-SR12 ami 120 GB os merev lemez meg stb.Nekem fogalmam sincs melyik jo.Egy barátom küldött két tipust hogy ő szerinte ezek nagyon jok.Az egyik Canon HV30,a másik pedig JVC-Everio GZ-MG330.Azt se tudom hogy érdemes e HD venni mert egyáltalán mi ez a HD?És mért csak 10 optikai zoom van ?Mikor az olcsobb kamerákba van 40 szeres.
Én főként koncertekre és tájak videozására használnám.A fénykép része nem érdekel mert most vettem egy panasonic fz 50 est.De erre is kiváncsi lennék hogy szerintetek jo kis fényképező gép?
Köszönöm előre is a segítségeteket.
Üdv Skyny

(#4232) johnjohn válasza skyny (#4231) üzenetére


johnjohn
addikt

Azt hiszem, fordítva kellene csinálnod a dolgot, és előbb elméletben felkészülni a videózás alapfogalmaiból, és utána kihajítani azt a 2-300 000.- pénzt az ablakon.
Ahogy megvetted a Pana FZ 50-et, és utána kérdezed, hogy jó-e, ugyanúgy megveszel egy kamerát, mert ez, vagy az van ráírva ?
Amúgy : előbb találd ki, milyen adathordozót szeretnél a kamerádba, utána ,hogy többségében koncertre, vagy szabadtéri videózásra, mert a kettő nem igazán ugyan azt az igényt fedi le.Az egyikre nagy fényerejű obi, a másikhoz inkább nagy látószög kell.
Mennyi utómunkát akarsz a kész videókon végezni,mi lesz a végső formátum?
Ha ezen túl vagy könnyebben fogunk tudni segíteni.
A 10 szeres optikai zoom már elég jó.Itt elég kevés az emberke !

[ Szerkesztve ]

(#4233) rumos14 válasza skyny (#4231) üzenetére


rumos14
nagyúr

Canno HV30 tényleg nagyon jó, ez miniDV kazettára rögzít.
szintén nagyon jó a Canon HF10 és HF100, ezek beépített memóriára és/vagy SD kártyára.
a JVC HD kamerák sztem elmaradnak az említett Canon-októl.
a HD a felbontást jelzi, 1080 függőleges pixelben rögzítenek, amihez 1440 vagy 1920 vízszintes pixel társul. míg a hagyományos kamerák max 720x576-ben. ha HD TV-d van, akkor sztem ilyesmit javallott venni.

(#4234) philoxenia válasza skyny (#4231) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ne válassz ár alapján terméket. :) A Pana Fz50 jó gép, de azt sem azért vetted nyilván, hogy a barátaidnak tetsszen. :U

Az olcsó kamerák 40x-es zoomja azért lehetséges, mert ugyanolyan optika sokkal kevesebb pixelt könnyebben kiszolgál.
Ha még nem tudod mik az igényeid, várj kicsit, a kamerák árai azonos műszaki színvonal mellett stabilan csökkennek. Nézz meg konkrét kamerákat, tévén, lehetőleg ha ilyen árfekvésű kamerát vennél,akkor HD tévén, a képüket, ha látod mik a különbségek, könnyebben dönthetsz.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4235) almahar


almahar
csendes tag

Sziasztok.

Olyan kamerát keresek amivel lassított felvételeket lehet készíteni. Lehetőleg minél hosszabb ideig és a lehető legnagyobb frame/sec-el.

Nézegettem a neten sok helyen, de ezt csak pár kameránál írták le, mintha titkolnák a gyártók :)

Szóval ha tudsz ilyet akkor légyszi írd meg.

Ja, és árban jó lenne 3-400 alatt maradni :)

(#4236) rumos14 válasza almahar (#4235) üzenetére


rumos14
nagyúr

nem kifejezetten videokamera, de a lassított videofelvételéről híres a Casio Ex-F1 fényképező. Full HD-ban 60 fps, ill. 512x384-ben 300 fps.
nem vagyok szaki, de mondjuk a fényereje kevés lehet...

(#4237) almahar válasza rumos14 (#4236) üzenetére


almahar
csendes tag

Köszi szépen a tippet, de ez a felbontás nekem egy kicsit kevés, legalább dvd minőségben (768x586 ha jól tudom).

(#4238) rumos14 válasza almahar (#4237) üzenetére


rumos14
nagyúr

és mennyi fps kell? attól tartok, megfizethető kategóriában nincs ilyen videokamera.

(#4239) Tony HV30


Tony HV30
csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Segítségre van szükségem.
Canon HV30 kamerával nem tudok 2 kazettát lejátszani normál lejátszással. Megnyomom a lejátszás gombot és csak kék képernyő (a kazetta "forog"), rányomom e tekerés gombot van kép csak hát pőrgetve. Amit előtte és utána vettem fel mind normálisan működik. Ezt a két kazit közvetlen felvétel után (még nem volt kivéve a gépből) lejátszotta rendesen, amióta kivettem és visszateszem csak pőrgetve van kép. Canonosok a gyári beállítás visszaállítását javasolták (rejtett microkapcsoló) megcsináltam de nem változott semmi (mámint a lejátszást illetően).
Valakinek javaslata??????????????????????????????????????????????????????

(#4240) almahar válasza rumos14 (#4238) üzenetére


almahar
csendes tag

Hát a lassított felvételhez a lehető legtöbbet szeretném, de minimum 120 kellene. Az lenne a legjobb ha lenne 1200 :)

Ez munkához kellene, szóval az ár lehet egy kicsit magasabb az átlagnál, de nem szeretnék milliós összeget fizetni, jó lenne ha lenne 3-500 ezer körül ilyen.

(#4241) rumos14 válasza almahar (#4240) üzenetére


rumos14
nagyúr

sajnos nem tudok ilyenről, ami teszteket olvastam a kb. 300k-ig terjedő árkategóriájú kamerákról, sehol sem említették. de sztem a fél milla is kevés ehhez.

(#4242) mezizotya


mezizotya
csendes tag

Van 1 Pana SDR H-40-es kamera, amihez van a VideoCam Suite 1.0 szerkesztő szoftver. Csak "sajnos" echte angolul, ami nem igazán megy. Nincs meg "véletlenül" a magyarítása valakinek???

(#4243) almahar


almahar
csendes tag

Köszi a segítséget, közben megtaláltam amit kerestem. Igaz nem kamera hanem fényképező, de mindent tud ami nekem kell, igazából szerintem kamerának is sokkal jobb mint az átlagos kamerák:

http://pixinfo.com/cikkek/casio_exilim_ex-f1

(#4244) Yellow73 válasza almahar (#4243) üzenetére


Yellow73
tag

Rumos pont ezt ajánlotta a #4236-ban, akkor még kicsinek találtad a felbontását ;)

(#4245) rumos14 válasza Yellow73 (#4244) üzenetére


rumos14
nagyúr

:Y :W :))
ez jó volt. azért én végiggondolnám a 200k elköltése előtt a dolgot. fényképezőnek sajnos kicsit csalódást kelt, nem az igazi. videokamerakánt azt gondold végig, hogy tényleg elég-e az az 512*384-es felbontás, ill. olvass utána, hogy nem tökéletes fényviszonyok között egyáltalán milyen eredményt ad ez a lassított felvétel dolog.

(#4246) almahar válasza rumos14 (#4245) üzenetére


almahar
csendes tag

Ezer bocsi, tényleg azt ajánlottad :)

A legtöbb lassított felvétel a netre menne, szóval oda elég az 512*384. Sőt a családi videókba sem túl rossz, az már majdnem dvd minőség.
Viszont ami meggyőzött ezzel kapcsolatban az az alap videó minősége, a full hd 60 fps-el ami olyan teljesítmény amilyennel nem is igen találkozni. Az más kérdés, hogy kell hozzá egy állat pc ami lejátsza :)

Ráadásul közben körülnéztem a komolyabb, lassított felvételt tudó kamerák piacán és hát olyan horror árak voltak, hogy úgy döntöttem annyit azért nem ér meg. A jobb gépeknél még a neten sem találni árat, külön kell árajánlatot kérni rájuk olyan kategória. Szóval súlyos.

Aztán köztes megoldásnak találtam ezt a Casio gépet, és őszintén szólva ilyen árfekvésben még csak hasonlót sem látni a videókamerák között. Az nekem csak plusz, hogy fotózni is lehet vele. Persze fotózni is fogok ha már tudja, de elsősorban kamerának veszem.

Plusz ami még meggyőző volt az a sok kis apró plusz amit tud, mint például a move in és out mód ami akkor süti el a gépet ha valaki vagy valami bejön a képbe, meg a lassított mód azaz, hogy az eseményeket élőben mutatja de lassítva így biztosan nem maradok le arról amit fotóznák.

Aztán mivel ez az első ilyen típusú gép, hamarosan biztos lesznek még jobbak is ennél, de nekem annyira megtetszett, hogy meg is veszem.

Köszi mindenkinek a segítséget.

(#4247) Zebu válasza johnjohn (#4208) üzenetére


Zebu
addikt

Ez azért nem teljesen igaz.... a HMX-20C elég jól teljesített a camcoderinfo-s tesztek alapján gyengébb fényviszonyok között is.... (Többek között ezért ugrottam bele)

(#4248) Kelna


Kelna
csendes tag

Sziasztok!
Kamerát szeretnék vásárolni és a következő típusok között nem tudok választani:
Sony HDR-SR10E, JVC GZ-HD5 vagy JVC GZ-HD10.

A Sony tud 5.1-et és van zoom mikrofonja, viszont nincs mikrofonbemenete, se videolámpája, és "csak" 1 CCD-je van.
A két JVC viszont 3 CCD-s, van mikrofonbemenete, de csak 2 csatornás a mikrofonja. a HD10-es 40 GB-os, a HD5-ös 60. A Sony is 40. A JVC-kről egyébként nagyon kevés infót találtam. :(

Melyiket érdemesebb megvennem? Lényeges különbséget produkál a 3 CCD? :F

Sürgős a dolog, péntekig kell döntenem.
Köszönöm a hozzászólásokat! :) :R

(#4249) rumos14 válasza almahar (#4246) üzenetére


rumos14
nagyúr

én csak azon gondolkodnék el, hogy ennek a Casio-nak a kezdő fényereje F2.7, míg mondjuk az én alap Pana HD kamerámnak F1.8. tehát ha gyengébb fényviszonyok között akarsz felvételt készíteni, ez elég nagy hátrány lehet.
ami teszteket olvastam a Casio-ról, a legtöbb helyen azt írták, hogy hibrid megoldás, de a lassított felvétel képessége miatt versenytárs nélküli darab, tehát ha neked pont arra van igazán szükséged, akkor végülis jó vétel.

(#4250) skyny válasza johnjohn (#4232) üzenetére


skyny
tag

Szerintd nem jo fz 50? vagy mi lett volna jobb választás?
Nem azután megyek ami rá van irva.Teszteket nézek meg mit irtak mások a termékről.
Mindenkép belső memoriát szeretnék a videokamerába.
Továbbá nincs hd tv és nem is lesz jo darabig.Sima tvről vagy monitoron nézném.
Hát igen ez egy jo kérdés.Inkább koncertre szeretném használni a gépet.
Sajnos az utomunkás téma az még nagyon sötét téma számomra.Szeretnék többet megtudni a video szerkesztésekről de azt se tudom honnan induljak el.
Ha szép minőséget szeretnék kihozni melyik formátumot használjam?
Köszönöm a segitséget :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.