Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4751) Optical


Optical
csendes tag

Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni remélem valaki tud...!
Volna egy Canon HF100-as gépem és SanDisk Ultra II (15Mb/s) 32GB-os kártyát akarok venni hozzá!
Legjobb formátumba szeretnék felvenni a géppel (FXP beáll. 17Mbps) most ezzel a beáll.-al mp-ként 17Mb írna le vagy, hogy is kell ezt értelmezni?!
Mert átmenetileg egy Kingston 4Gb-os Class6-os kártyával használom, de annak meg nem tudom a max. sebességét!
Kérdés, hogy elég nekem az Ultra kártya vagy esetleg nézzek egy még gyorsabbat?

Remélem érthető voltam :D

(#4752) Cxgrav


Cxgrav
senior tag

Hali!

100k keretig szeretnénk HDD-s kamerát vásárolni.
Valaki tudna ajánlani jó ár/érték arányban?

Köszönöm :R

Picture me Rollin' by 2pac

(#4753) wasabi11


wasabi11
csendes tag

JVC GR D815 kameráról tud nekem valaki mondani valami infót?Előre is köszi!

(#4754) ISZOLE válasza Optical (#4751) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Az Mbps az megabit per secundum, az SDHC kártyákon a szám a Class után pedig megabájt per secundum. Amennyire tudom Class6-nál gyorsabb nem nagyon van. 17 osztva 8-cal az 2,125 vagyis a Class2 kevés a többi jó. Amennyiben az UltraII csak 15 Mb/s (most nem néztem utána) akkor az ugye nem elég a 17 Mb/s felvételéhez.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4755) ThorsHUN


ThorsHUN
őstag

Sziasztok!

A kovetkezo kamerakrol szeretnek velemenyt kerni:
Samsung VP HMX 20
Canon FS100

No meg mi a velemeny a Praktika HD kamerairol?
Pls help!

(#4756) Optical válasza ISZOLE (#4754) üzenetére


Optical
csendes tag

Ahm, köszi az infot!
Szerintem itt írtad az igazságot! :D ,,Class2 kevés a többi jó"

Hülye voltam :) lemértem, 30mp film anyagot full beáll-nál max. 64mb lett!
Akkor 1 perc 128mb 4096/128=32 perc (A kamera ennél a beáll-nál 31 perc felvételi időt ír ki egy 4Gb-os kártyával) és akkor 128Mb / 60mp = 2,13mb csak ennyit írna le mp-ként?

Remélem érthető, és jól is számoltam! :F Akkor ezek szerint elég nekem a 15mb/s kari...

(#4757) #61275904


#61275904
törölt tag

Van valahol egy JÓ leírás Egyszerű usereknek, hogy a felvett anyagból, hogy lesz valami nézhető cucc?
Ilyenekre gondolok:
- - minimális szerkesztési igénynél milyen szoftvert kellene használni (címet betenni, egy-két részt kivágni), (nem akarok holywoodi supermozit csinálni a születésnapi felvételekből),
- hdd-s vagy Sd-s kamerával vesznek fel,
- nem kell "super hd" minőség,
Milyen outputot érdemes választani?
DVD-t mivel érdems készíteni?

Én egyelőre a fényképezőgéppel veszek fel (canos 720). Nekem a minősége megfelel (addig, amig nem látok egy jobbat), csak az a bajom, hogy 1 perc felvétel kb 100Mb.
Mit használjak és hogyan ahhoz, hogy a végtermék fájlmérete kisebb legyen, ha meghagyom avi-ba a cuccot?

thx

(#4758) ISZOLE válasza Optical (#4756) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Nem igazán értem, szerintem kevered a bitet a bytetal, rövidítésben b (bit) B (Byte) a szokásos amennyire tudom. Egyébként se értem minek számolgatsz, ha a kamera 17 Mb/s (Megabit per secundum) sebességű jelet okád magából akkor a 15 Mb/s-ot tudó kártya nem elég.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4759) ISZOLE válasza #61275904 (#4757) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Kicsit utána kellene nézned a videós alapfogalmaknak, a kérdéseid legtöbbjére csak te tudhatod a választ. (Például: "Milyen outputot érdemes választani?" Amilyent nézni szeretnél és tudsz a meglévő berendezéseiden.)
A fényképezőgéppel felvett videók nem rosszak, csak általában nem 25 hanem 30 fps, és ezt jól átalakítani talán nem is lehet ezért nehéz belőlük pl. DVDt csinálni.

Szerkesztő program nagyon sok van (ingyenes pl. a Virtualdub, Moviemaker, nem ingyenes pl. a Pinnacle Studio), de ha legalább alapfokon nem vagy tisztában a fogalmakkal akkor nem biztos, hogy tudod őket használni értelmesen.

[ Szerkesztve ]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4760) wasabi11


wasabi11
csendes tag

Remélem még nem késő és tudok valakinek segíteni. Aki mostanában akar JVC GR D815 kamerát venni, az ne tegye. Én sajnos vettem egyet, de másnap hála istennek ki tudtam cserélni egy Sony-ra. Szóval a kamera még csak véletlenül sem nevezhető kamerának. a minősége pocsék, gyenge műanyag és szinte játék benyomását kelti. Kézben tartása nem egyszerű, mert ritka rosszul van elhelyezve a pánt. A lencsevédő kupak nagyon nehezen rakható fel és vehető le. Éjszakai képe kritikán aluli.A mikrofonja nagyon gyenge. Egy szó mint száz mindenkit óva intek ettől, s talán az összes JVC terméktől. Azt hiszem hű maradok a Sony-hoz. 40 ezerért inkább ajánlom a Sony DCR HC51-t. Én is arra cseréltem. Nagyon jól szuperál.Ha kell róla valakinek több infó, akkor írjon!

(#4761) #61275904 válasza ISZOLE (#4759) üzenetére


#61275904
törölt tag

ISZOLE

köszi,
igazad van.
Output: egyelőre csak DVD lejátszóm van.
Szerkesztő szoftverhez: igen, sok szerkesztő progi van. Én olyat keresek, ami egyszerűen használható és több kimenetet is meg tud csinálni és freeware.
Engem már nem érdekel, hogy legyen egy halom feature, amivel el tudok játszani, csak annyi kell, hogy összefűzzek, kivágjak, legyen címe és vége, és esetleg DVD menűt csináljon. Virtualdub az első két feladatra jó.
Sajnos nincs időm és türelmem próbálgatni, azt szeretem, ahol egyértelműen tudod, hogy mit hogyan csinálj.

Nekem jó lenne a Windows Movie Maker, ha nem csak wmv-t tudna (nekem az XP-s verzió van meg), hanem pl. DVD-t, vagy avi-t is.
Neroval már csináltam DVD-t, jó is volt, de azóta valahogy nem akar elindulni az az funkciója....

KÉRDÉS: mit használjak, hogy a nagy méretű fényképezős felvételeim méretét csökkentsem?

Köszi.

(#4762) ISZOLE válasza #61275904 (#4761) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Ezek szerint ismered a lehetőségeket, meg tudod is mit szeretnél.
Kezdem a végén: a videók méretét majd csökkenti a kódolás. A Virtualdubbal csinálhatsz jó kis avikat, a kép kódolásra mondjuk xvid a hangra meg mp3 lehet jó. Ingyenesen megy, a fájlméret csökkentésére a kódoláson kívül akár a képméretet is csökkentheted. Ezt a formátumot nagy valószínűséggel le tudod játszani a DVD játékoson. Én szoktam használni a szerkesztőprogram mellett pl. baromi jól lehet zajt szűrni vele.

Én már nagyon régóta használom a Pinnacle Studiót ami nem ingyenes viszont nekem borzasztóan kézreáll, szinte mindent meg tudtam csinálni rögtön az elején a kezelési utasítás nélkül. Ezt használom DVD gyártásra, ami ugye egy picit "okosabb" formátum és nincs kompatibilitási probléma, mindenki le tudja játszani. Persze rengeteg egyéb kimeneti formátum is rendelkezésre áll ha kell. Szerintem próbálj szerezni kipróbálásra egyet, vagy nézd meg a tutorialokat a gyártó honlapján. Én nagyon szeretem mert fölöslegesen nem kell bizgerálni, csak azt kell beállítani ami tényleg szükséges. Tavaly kipróbáltam a Sony Vegast, beletettem nem kevés időt mert az tényleg profi program, de a vége az lett, hogy sikítófrászt kaptam a rengeteg -számomra- fölösleges állítgatástól. Csak arra nem jutott időm amire szerettem volna. Kifejezett felüdülés volt elővenni a jó kis Studiómat. Az új kamerámmal csináltam múltkor egy családi eseményen néhány snittet, egy délelőtt kellet összerakni belőle egy kis DVDt, ennyi talán nem sok. Ez persze nagyon szubjektív vélemény de ha megteheted egy próbát megér.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4763) jekisa19


jekisa19
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kezdő vagyok és kamerát szeretnék venni de max. 80-90e Ft-om van rá. tudnátok nekem segíteni h melyiket éri meg legjobban megvennem.
Előre is köszi.

<<Sony Xperia Z1 Compact>>

(#4764) wasabi11


wasabi11
csendes tag

Jó neked, hogy ilyen sok pénzt tudsz rá szánni, ennek ellenére még is azt mondom, hogy a feléből már olyat kapsz, ami minden bizonnyal megfelelő lesz számodra. A Sony DCR HC 51-t ajánlom. Ez egy mini dv rendszerű, rendkívül kiforrott kamera. A minőség garantált. Egyszerűsége és megbízhatósága magáért beszél.Ez 40 ezerbe kerül, de ennél többet szerintem nem is érdemes kamerára költeni, mert ennél többet egyik gép sem tud. Maximum az, hogy a drágábbak már HD -ban is tudnak rögzíteni, vagy hogy merevlemezesek vagy sd kártyásak. De a mai napig még mindig a szalagos, mini dv kazis kamerák a legjobbak. Nekem is ilyen , csak ajánlani tudom.

(#4765) copperhead


copperhead
aktív tag

Canon HV30-as kamerát szeretnék venni, én nem látok különbséget a HV40-hez képest.Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e jobbat ajánlani (ugye ez a 1440 vs.1920 szélesség nem fog a képminőségen rontani)?

(#4766) Aqualung


Aqualung
csendes tag

Sziasztok!
Én nemrég vettem egy Canon FS11-et. Ugyanaz mint az FS100, csak van benne 16GB belső memória. Amúgy nagyon profi megjelenésű cucc, izléses műanyag és fém felületek, ujjbegy kényeztető gombok, letisztult dizájn, minden a helyén van, logikus felépítésű, minden funkció könnyen elérhető. Itt van egy kis demó:
http://www.youtube.com/watch?v=NyB0df1e9bQ

Csak egy problémám van vele: Ha analóg vonalon összekötöm a TV-vel, és így játszom vissza a felvételt, akkor kiváló minőségű képet kapok. Természetesen egy asztali DVD íróval is összeköthetem ilyen módon, és akkor is minden oké.

Ha viszont a felvételeket usb-n átküldöm pc-re és ott nyitom meg egy lejátszó programmal, akkor már gondok vannak. Például egy vízszintesen pásztázó felvétel esetén nem folyamatosan mozog a háttér, hanem szaggat. Ez leginkább a függőleges éleknél jelentkezik: nem folyamatosan mozog jobbról balra, hanem szakaszosan. Mintha minden második frame kiesne. Ha lejátszás közben nyomok egy pause-t akkor iszonyatosan vibráló képet kapok. Több lejátszóprogrammal is kipróbáltam, mindig ugyanaz a jelenség (még a kamerához adott lejátszóprogrammal sem jó!)

Van valami ötlet, hogy mitől lehet ez?
Teljesen érthetetlen, mivel a TV-n jól jelenik meg a felvétel :((

(#4767) joe2005 válasza Aqualung (#4766) üzenetére


joe2005
senior tag

Nem lehet, hogy a képleképezéshez gyenge a számítógéped?

"Have you tried turning it off and on again?"

(#4768) Aqualung


Aqualung
csendes tag

Nem hiszem, hogy a PC lenne lassú. Core2Duo 2 x 1.86 GHz
Eddig még soha nem volt probléma mpeg lejátszással.

[ Szerkesztve ]

(#4769) ISZOLE válasza Aqualung (#4766) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Szerintem kodek hiba. Milyen pack van a gépeden, mivel próbáltad konkrétan lejátszani, mit értesz mellékelt lejátszóprogramon?
Nekem semmi bajom nincs a videók lejátszásával, sőt szerintem a mellékelt (analóg) kábelen keresztül rosszabb mint közvetlenül. Semmilyen kodek nincs installálva a gépemen és MPCHC-t használok lejátszásra.

[ Szerkesztve ]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4770) jekisa19


jekisa19
csendes tag

Sziasztok!
Szerintetek a Panasonic SDR-H50(60) egy használható gép???
Szép videót készít-e?
Köszönöm a válaszokat előre is.

<<Sony Xperia Z1 Compact>>

(#4771) Aqualung válasza ISZOLE (#4769) üzenetére


Aqualung
csendes tag

K-Lite Codec Pack 4.7.5 van fenn. Lejátszóból többet is kipróbáltam (GOM player, Media Player Classic HomeCinema, Windows Media Player 11) de mindegyiknél ugyanaz a jelenség. A kamerához adott lejátszó/szerkesztő program neve: ImageMixer 3.1.1 (copyright 2001-2008, Pixela Corporation) Amúgy más PC-n is kipróbáltam, de a probléma ott is fennállt. Én arra gyanakszom, hogy a kamera által készített file formátuma nem teljesen egyezik meg az mpeg szabvánnyal. Ezért a szabványos mpeg lejátszók rosszul jelenítik meg. Viszont a kamerában lévő codec nyilván vissza tudja állítani a videót a saját maga által generált mpeg-formátumból, ennek köszönhetően az analóg vonalon már élvezhető képet ad. Neked is FS sorozatú canon van? És nem tapasztaltad ezt a problémát? Ez egyre érthetetlenebb...

[ Szerkesztve ]

(#4772) ISZOLE válasza Aqualung (#4771) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Szerintem a kodek a hibás, ezek a pakkok nagyon sokszor okoznak problémát. A pakk melett már mindegy milyen lejátszóprogrammal próbálkozol mert a rendszer mindig ugyanazt a kodeket veszi elő, én letakarítanám. A fájlokat szerintem nagyon egyszerű ellenőrizni, a letöltött mpeg állományokat másold fel egy DVD lemezre (adatlemez) és próbáld meg lejátszani az asztalin, mennie kell. Még egy dolog jut eszembe, talán valahol rosszul van beállítva a deinterlace a lejátszáshoz, a kamera interlace fájlokat csinál, ha progresszíven próbálod lejátszni talán az okozhat ilyesmit.
(Nekem FS100-asom van és mint írtam semmi probléma a lejátszással, MPCHC a beépített cuccaival mindent visz, plusz be van állítva a videokártya HW gyorsítása. A Pixelia vacka helyett az SDCopy nevű kis segédprogramocskát használom a letöltéshez, működik kártyaolvasóval is és a 16:9-es flaget is be tudja állítani amit a Pixelia nem.)

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4773) Aqualung


Aqualung
csendes tag

Igen, ezt is kipróbáltam: az mpeg fájlokat DVD-re írtam és beraktam az asztali DVD lejátszóba. Sajnos ott is ugyanúgy vibrált a kép, mint a PC-n. Ha meg analóg vonalon kötöm rá a TV-re akkor tök jó. Tehát úgy tűnik, tényleg az mpeg fájlokkal van a probléma. Lehetséges, hogy az FS100 más módon rögzíti a felvételt mint az FS11 ? Elvileg csak az a különbség a 2 kamera között, hogy a tiéd SD kártyára rögzít, az enyém meg duál memóriás, de én csak a belső memóriát használom, mivel nem vettem hozzá SD kártyát.

Az interlace érdekes gondolat. Ugyanis a lejátszáskor időnként vízszintes becsíkozódás tapasztalható a kontúroknál. Mintha szétcsúsznának a félképek. Mintha a páros és páratlan sorok egymáshoz képest vízszintesen eltolódnának. De ez nem mindegyik lejátszóval jött elő. Az interlace/progressive a videokártya beállításai között található? Azt hogy lehet megállapítani, hogy a kamera interlaced vagy progressziv rögzítést csinál?

(#4774) ISZOLE válasza Aqualung (#4773) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Szerintem a kamerán nem lehet állítani, mindig váltottsoros felvételeket csinál.
Most direkt kipróbáltam, a VirtualDubMod-ban látszanak szépen a fűrészes élek, az MPCHC-ben meg nem, a fájlokat földobtam egy DVD-re és az asztalin nézve sem. Ez azt jelenti, hogy egyrészt az átlagos lejátszóprogramok az mpeg2 állományokat deinterlace-elik másrészt ez nem függ a videokártya beállításaitól.
Még egy kisérletet tehetsz, amikor a kamerát csatlakoztatod a számítógéphez akkor lődd le a pixeliát és egy file manager programmal másold át a MOD fájlt a gépre, ilyenkor ki van zárva bármilyen módosulás (nekem még mindig gyanús az a kodekpakk). A lemásolt állományt egyszerűen nevezd át .MOD-ról .MPG-re és így kisérletezz vele. Kiváncsi vagyok az eredményre.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4775) Aqualung válasza ISZOLE (#4774) üzenetére


Aqualung
csendes tag

Köszi a tippet,
ez jó ötletnek tűnt, de sajnos nem vált be.
Ha "kézileg" másolom át a fájlokat, akkor is megmaradt a hiba.
Amúgy összehasonlítottam a file-méreteket a PIXELA-val másolt változattal,
és byte-ra pontosan megegyezik. Úgy tűnik a PIXELA nem módosít a fájlokobn
másolás közben. Mivel nem volt több ötletem, írtam egy mailt a canon-szerviz
ügyfélszolgálatának. Kiváncsi vagyok mit reagálnak. Még az is lehet, hogy kifogtam egy hibás darabot...Na mindenesetre köszi az eddigi segítséget. Majd beszámolok a fejleményekről.

(#4776) Komi28 válasza ISZOLE (#4772) üzenetére


Komi28
senior tag

Szia!
Mennyire vagy megelégedve a FS100-al? Előnye-hátránya? Gondolkodom én is egy ilyen vételén. Sd kártyára mennyit tudsz felvenni jó minőségben pl. egy 4gb kártyára? Megéri még most is az árát (kb. 80e ft most)?
Köszi

(#4777) ISZOLE válasza Komi28 (#4776) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Én meg vagyok elégedve, tudtam mit veszek mert előtte körülnéztem a neten. Ha kicsit visszaolvasol akkor már írtam 4685.
Itt meg egy kis olvasnivaló teszt.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4778) Findzs


Findzs
addikt

sziasztok

kezdő vagyok első kamerámat akarom megvenni elég lenne egy legolcsóbb

egyelőre a panasonic dv nv-gs 90 -et néztem ki
46 körül lehet kapni mini dv kazettás
0-lehet ezzekel fényképet is csinálni és érdemes ?
1-ezzel kapcsoltban kérdezném hogy mennyi ideig tart áttölteni gépre egy teljes kazettát usb-n?
2-mennyivel gyorsabb a firewire (úgy tudom nemsokkal )?
3-meddig birja az aksija egy ilyen gépnek ?kb 1 órát ?
4-egyáltalán milyet érdemes venni mini dvs-et, dvds-et, sds-et, vagy hdds-et?
melyiknek mi az előnye?

5-és végül valamelyikőtök próbálta már konkrétan ezt a típust ?

köszi szépen

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#4779) wasabi11 válasza Findzs (#4778) üzenetére


wasabi11
csendes tag

A kérdéseidre a válaszok:

- ezekkel a gépekkel nem érdemes fényképet csinálni, arra ott vannak a fényképezőgépek
- usb-n keresztül nem lehet filmet átrakni a gépre, csak firewire porton keresztül
- firewire-vel 1 óra anyagot 1 óráig tart átmásolni a gépre
- az akksi kb 100 percet bír egy feltöltéssel
- szerintem még mindig a mini dv-s a legjobb választás, mert ez szerkesztés után is jó minőségű marad
- én ezt a pana tipust még nem próbáltam, de azt mondják nem a legjobb, én személy szerint a Sony DCR hc 51-t ajánlom neked, kb ua. az ára (45 ezer), én ilyet vettem és nagyon jó választás volt. Nekem eddig csak sony-m volt és ebben sem csalódta. Nagyon szép, tűéles képet csinál, könnyű, egyszerű kezelhetőség és megbízhatóság jellemzi. Ha megfogadsz egy tanácsot, akkor inkább a Sony-t veszed meg.

(#4780) Inv1sus válasza wasabi11 (#4779) üzenetére


Inv1sus
addikt

Biztos, hogy nem lehet a firewire-t usb-vel helyettesíteni? Akkor minek árulják az átalakítókat?

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#4781) Findzs válasza wasabi11 (#4779) üzenetére


Findzs
addikt

köszi szépen

hát még nincsen eldöntve hogy milyen legyen a kamera de nekem a panasonic szimpatikusabb márka mint a sony
(már csak azért is mert a sony aksikkal mindig baj van meg drága a sony cucc )

de tényleg akkor minek rá az usb ? ha nem lehet arról áttölteni
100 perc ? az áttöltés, nagyon sok

és a kazettásoknak miért marad jó a minőségük szerkesztés után is ?a sds nek meg a hdds nek meg a dvds nek meg miért nem ?

köszi

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#4782) Bandus99 válasza Findzs (#4781) üzenetére


Bandus99
őstag

Remelem jol irom....

Kazettasokat atrakod a gepre tomorites nelkul aviba, szerkeszted es a legvegen 1x tomorited es irod ki a vegeredmenyt pl DVD re.
Mig a tobbi mar eleve tomoritve vesz fel, amit utana meg szerkesztes es ismet tomoritesz.
Ha nem akarod utolag szerkeszteni a videot, akkor talan nem lenyeges.....

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#4783) ISZOLE válasza Bandus99 (#4782) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Rosszul írod....
A "tömörítés nélküli avi" gyakorlatilag nem létezik, olyan hatalmasak lennének a fájlok, hogy semmi se tudná kezelni. A DV kamerák felvett képe is tömörített, csak minden képkocka külön rajta van a felvételen ellentétben az mpeg tömörítésű fájlokkal ahol csak a kulcskockák teljesek, a közbenső képkockákat a kulcskockából és az elmentett különbségi adatokból kell kiszámolni. Ez a régebbi szerkesztőprogramokat zavarba hozta, innen származik a "szerkeszthetetlenség" babona. A pár éve forgalomban lévő vasak (kamerák, számítógépek) nem voltak elég gyorsak a valós idejű mpeg tömörítés rendes elvégzéséhez ezért a forrás anyagok tele voltak a mindenki által jól ismert tömörítési hibákkal amik a szerkesztés és újabb rossz minőségű kódolás után csak romlottak, innen származik a "minőség" babona. Manapság minden editor kezeli az mpeg állományokat, semmilyen probléma nincs, a forrás a gyorsabb processzoroknak és a kifinomultabb eljárásoknak köszönhetően már nem tartalmaz látható hibákat és a szerkesztőprogramok kóderei is ugyanennyit javultak. Csak tessék belegondolni ugyan milyen minőségi kifogás merül fel pl. a mai HD anyagokkal szemben amik szinte kivétel nélkül mpeg alapon tömörítettek. Szerintem nincs semmi baj az mpeg kamerákkal, tessék megnézni a felvételeket aztán el lehet dönteni. Szerintem a szalagos kamerák rengeteg kényelmetlensége már nem éri meg hiszen cserébe szinte semmit nem kapunk.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4784) pepesun


pepesun
csendes tag

Sziasztok!
Vettünk mi is egy Canon FS11-et, szerintem tök pöpec, isten a képstabilizátor, egyszerű kezelni, stb.
De!!!!!!
Átmásolom gépre a videókat az Image Mixer programmal, és itt jönnek a hibák.
Átmásol mindent hibátlanul, nem az a gond, hanem a lejátszás.
Széles képernyős módban felvett videókat a VLC mediaplayer hibátlan formában, tökéletes (meglepően jó minőségű a hangfelvétele még extrém környezetben is) hanggal lejátsza.
Ellenben Windows media player összenyomja a képet 4:3-ra, a hang recseg, stb. Megnyitom movie makerrel, ugyanez. Megnyitom Vegasban, ugyanez. Megnyitom a saját programjával (image mixer), újra mentem vele, és itt is igen érdekes dolgokat kreál. Szintén kétféle formátum lesz a kétféle lejátszás alapján.
Mi a tököm lehet?
Nem akarom azt, hogy odaadom a videot valakinek, és ő ,megnyújtott embereket fog látni, a másik kis köpcös törpéket stb hol jo, hol rossz hanggal:(
Már csomó helyen nézelődtem, de nem találok tanácsot sehol.
Nagyon fontos lenne, ha valaki segitene.
Előre is köszi!

(valszeg nem géphiba, nekem egy féléves fujitsu laptop van, öcsémnek egy pár hónapos atom fullos, és ugyanaz a hiba jön elő)

(#4785) ISZOLE válasza pepesun (#4784) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Minden kamerával ez a gond van ami MOD fájlokat csinál, tele van vele a net. Megoldás is sok van, sajnos hivatalosat még nem tudtam beszerezni. Próbáltam a Canon supportot kérdezni de nem sok eredménnyel.
Amit használni tudsz az az SDCopy nevű kis alkalmazás amit pl. innen letölthetsz:[link]
Installálni nem kell csak kicsomagolni valahova és elindítani. Működik a csatlakoztatott kamerával is (mert ugye egy drájvnak látszik), de nekem egyszerűbbnek tűnik egy pici kártyaolvasóval használni. Automatikusan átnevezi a fájlokat igen hasonlóan mint a géphez adott alkalmazás és be tudja állítani a 16:9 flaget is, így már szinte minden program jó képaránnyal használja a snitteket (én MPCHC-t és Studio12-őt használok). A hang talán azért nem stimmel bizonyos lejátszókkal mert azok nem tudják kezelni valamiért az AC3-as kódolást.

Én egy ilyen kártyaolvasót használok, nem nagy költség, megéri. [link]

[ Szerkesztve ]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4786) pepesun válasza ISZOLE (#4785) üzenetére


pepesun
csendes tag

Köszönöm a segítséget, már próbálom is ki:)

(#4787) andorra


andorra
őstag

[OFF]Elnézést, hogy itt teszem fel a kérdést, nem sikerült igazán idevágó topicot találnom:

Néhány kamerával készített video anyagból szeretnék dvd-t szekeszteni.
Sony kamerával készült wmv formátumú fájlok. Az ismerősöm aki készítette, 16:9-es képarányt választott a felvételeknél.
Ha lejátszom, egy torzított, kb. 4:3-as képet kapok, amit ha szét tudnék húzni 16:9-re, valószínűleg visszaállna a helyes arány. Video Vegassal próbáltam renderelni különböző fomátumokba, egy darabot, de mpg-be egyáltalán nem volt se kép se hang, aviban volt, de maradt a torzítás, a rossz formátum. Mit javasoltok? [/OFF]

(#4788) joe2005 válasza andorra (#4787) üzenetére


joe2005
senior tag

Itt is próbáld meg feltenni

"Have you tried turning it off and on again?"

(#4789) andorra válasza joe2005 (#4788) üzenetére


andorra
őstag

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#4790) bird55 válasza wasabi11 (#4753) üzenetére


bird55
csendes tag

Nekem aszt súgták bármit csak ne jvs .Én esküvőkön videózom nekem Canont ajánlottak.

(#4791) bird55


bird55
csendes tag

Hali hol lehet kis croma keyes videokat venni Magyarországon és kb mennyibe fáj egy dvd-nyi
Én Ukrán vaok nálunk 10 usd de ukrán a szöveg és jó lenne Magyar köszke

(#4792) ISZOLE válasza bird55 (#4791) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Szerintem írd ezt a kérdést le mégegyszer kicsit bővebben mert így nem nagyon érthető mit is szeretnél venni.

[ Szerkesztve ]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4793) bird55 válasza ISZOLE (#4792) üzenetére


bird55
csendes tag

Ilyen kis kék hátteres dolgog kis videókhoz

(#4794) balisage


balisage
csendes tag

Sziasztok!
Kamera vásárláshoz kérem a tanácsotokat mert abszolút nem értek hozzá.
Max 70 000-ért vennék digitális kamerát.
Főleg családi használatra, sok beltéri, gyenge fényviszonyú felvételhez.
Fontos az olcsó és egyszerű használhatóság, így HDD-re gondoltam, esetleg kártyásra.
Előre is köszi.

(#4795) ISZOLE válasza bird55 (#4793) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Tudom mit jelent a croma keying, azt nem tudom mit szeretnél te venni ehhez. Fogj egy kék vagy zöld vásznat és eléülve vedd fel amit akarsz aztán mehet.

[ Szerkesztve ]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4796) ISZOLE válasza balisage (#4794) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Erről az jut eszembe amikor a kedves papa valami olcsó számítógépet akar venni mert csak a gyereknek kell játszani.
Olcsón nem kapsz olyat ami gyenge fény mellett jó képet csinál, ezt csak a nagyon drága kamerák tudják szerintem (nagyméretű érzékelő és fényerős objektív kell és ezek nem olcsók).

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4797) balisage válasza ISZOLE (#4796) üzenetére


balisage
csendes tag

Értem.
Nekem ennyi van rá :(((
A gyenge fény egy átlagos megvilágítású lakás lenne.
Mit tanácsolsz?

[ Szerkesztve ]

(#4798) terror válasza wasabi11 (#4779) üzenetére


terror
tag

Hi Wasabi!

(írtam neked e-mailt és privit is itt a prohardveren, de nem válaszoltál).

Na én is vetem egy Sony HC51E videókamerát. Előtte Sony kamerákkal próbálkoztam ennek a típusnak az elődeivel (kölcsön kérve). Ezért döntöttem a sony melett.

Első kézbevételkor kicsit furcsa volt az anyaghasználat, a régebbi sony típusok mintha masszívabb műanyagból készültek volna. Elölről az a kis piros led nekem nagyon hiányzik amely világított és jelezte a felvenni kívánt alanynak, hogy megy a felvétel vagy nem.
A régebbi sony típusoknál ez rajta volt, erről már azt is lehagyták.

Amit akarok kérdezni tőled vagy egyéb sony HC51 tulajtól, hogy nektek is izeg-mozog (lötyög) az optikai kereső alias "kukucskáló" (viewfinder) amikor kihúzzátok? Mert nekem nagyon lötyög. Tök idegesítő, mikor belenézek és fel le meg-mozgatom, a kép is mozog. Mintha egy gyerekjáték fényképező alkatrésze lenne, valahogy nem illik a képbe ez a hanyagság a sony-tól. A régebbiekben ez is atom stabíl volt.
És amikor a kukucskáló be van tolva nem is látsz semit csak egy nagy homályt, mindíg ki kell húzni, hogy látszódjon benne a kép. Az előző sony típusokban ez betolva is és kihúzva is mutatott képet. (Akku kímélés miatt használom az optikai keresőt a digitális LCD panel helett).

Lényegépen ugyanazt tudja belsőleg mint a jól bevállt elődei a sony DV-s kameráknak, de az anyaghasználat egyre gyatrább szerintem sajnos.
Ámbár ez még akkor is made in japan és nem ratyi kínai.
De ez a viewfinder lötyögés....nem tudom hova tenni.

[ Szerkesztve ]

ThunderDome, TerrorDrome, HardCoreGabba, HardCoreTechno, bembelterror.de, www.rotterdamterrorcorps.com

(#4799) ISZOLE válasza balisage (#4797) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Az "átlagos megvilágítású lakás" az bizony már néha kicsit kevés. Szerintem nyugodj bele, hogy egy kicsit zajos felvételeket lehet csak készíteni amatőr kamerákkal, olvass teszteket a neten, nézd meg melyik hogyan kezeli ezt a zajt. Az utómunkánál azért elég sokat lehet segíteni, nem feltétlenül a kamerának kell zajt szűrnie. Egyébként millió más szempont van még ami erősen tudja befolyásolni a használhatóságot, ráadásul mindenkinek más.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#4800) balisage válasza ISZOLE (#4799) üzenetére


balisage
csendes tag

Köszi a segítséget.
Hol találok objektív hangvételű magyar nyelvű teszteket?

Még egy kérdés:
Fentebb a Nemzeti Színházas videó végén amikor forog a kamerával, olyan mintha sorozatkfelvételt látnék szaggat. Ezt mindegyik csinálja?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.