Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3451) johnjohn válasza Badb0y (#3450) üzenetére


johnjohn
addikt

-10 dB azért elég nagy csillapítás, az automata fader megpróbálja utánahúzni, és megnől az öszzes alapzaj.Inkább ne legyen álandóan bekapcsolva.

(#3452) cigam válasza johnjohn (#3451) üzenetére


cigam
félisten

Bezony. a decibell egy logaritmus alapú viszonyszám
3dB 2x
6dB 4x
10dB 10x

Vagyis az a -10dB azt jelenti hogy 10x halkabb felvétel készül. Normál korülmények között inkább a mikrofon adjon nagyobb jelet mint a hozzá kapcsolódó erősítő.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#3453) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Melyiket ajánljátok inkább: Sony Dcr-sr32

PanaSDR-H20- :F

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3454) Krisz23


Krisz23
csendes tag

Sziasztok!

Egy HD camerát szeretnék vásárolni, utána néztem mostanában a Canon nagyon jó kis gépeket készít a neten lévő tesztek alapján, szerintetek melyiket vegyem?

1. Canon HF10
2. Canon HV30
3. Canon HG10

Mire figyeljek ilyen kamera vásárlásánál pl: (CMOS, CCD, HDV, HDD, SDHC....)?

Köszi a segítséget előre is

(#3455) Krisz23


Krisz23
csendes tag

de még ez is szóba jöhet:

Sony HDR SR-12

(#3456) Cyrin válasza Krisz23 (#3454) üzenetére


Cyrin
addikt

2.

(#3457) Krisz23


Krisz23
csendes tag

Szerintem ez lesz a nyerő:

Sony HDR-SR11E

Valaki vélemény?

(#3458) Cyrin válasza Krisz23 (#3457) üzenetére


Cyrin
addikt

Jó lesz az. Vedd meg gyorsan!

(#3459) Acheron


Acheron
őstag

Sziasztok!

Pillanatnyilag közel azonos áron tudnék hozzájutni az USA -ban HV20 vagy HV30 kamerához.
A HV30 30p üzemmódot is tud a 24p mellett, új, erősebb aksit kapott (ami nem kompatibilis a HV20 -al) ezen kívül tudomásom szerint csak apró ráncfelvarrások történtek a HV20 -hoz képest, viszont nincs DV bemenete.
A HV20 DV bemenettel is el van látva, emellett az akumlátora ugyanaz, mint a már meglévő fényképezőgépemé (ez a tartalék szempontjából előnyös számomra).

Van esetleg a fentieken kívül olyan tényező, ami a HV30 megvételét jobban indokolná (azon kívül, hogy újabb modell), vagy maradjak az eredeti elképzelésemnél, a HV20 -nál? (ebből egyébként egyre kevesebb van a polcokon odaát, nem is olyan könnyű jó áron találni :( )
Előre is köszönöm, ha valaki megosztja a tapasztalatát ezzel kapcsolatban.

(#3460) Krisz23 válasza Cyrin (#3458) üzenetére


Krisz23
csendes tag

Most komolyan véleményetek?
Állítólag AVCHD-formátumban felvenni és utánna szerkeszteni elég macerás még jobb gépeken is, igaz?
Vinyók ha bedöglenek egy ilyenben akkor kuka az egész nem?

Canon vagy Sony legyen?

(#3461) johnjohn válasza Acheron (#3459) üzenetére


johnjohn
addikt

NTSC szabványban rögzít, nem lessz EU garancia, Tápegység más feszültségű és csatlakozású.Ebből az NTSC a legkissebb gond, elvileg áthidalható lejátszáskor egy jobb TV-vel.

(#3462) Cyrin válasza Krisz23 (#3460) üzenetére


Cyrin
addikt

Előbb egy komoly kérdés kéne, mert hogy 10 percenként más a kiválasztott, az is komolytalan. Olvass vissza kicsit, minden választ megtalálsz.

(#3463) johnjohn válasza Krisz23 (#3460) üzenetére


johnjohn
addikt

Elvileg ami elromolhat, el is romlik.Na most a kérdés az, van -e hazánkban a kiválasztott gépnek rendes szervíze? A Canonnak, Sonynak csak fenntartásokkal, a Panának van.
Szerkeszteni mindent lehet, kérdés mekkora hozzáértéssel, és milyen programmal.
Valós AVCHD szerkesztéshez valóban erős gép kell, és drága progi.
Van olyan árkategória a Canonnál is, ami nem romlik el olyan gyakran, ár= minőség/általában/.

(#3464) Acheron válasza johnjohn (#3461) üzenetére


Acheron
őstag

Igen, ezeket a problémákat ismerem, számítok is rá (nemrég volt ilyen irányú kérdésem itt a fórumon). A családban lévő TV -k kezelik az NTSC -t, ezzel talán nem lesz gond (Badb0y ezirányú visszajelzései alapján neki sem voltak gondjai az NTSC -vel), emellett az az ismerősöm, aki révén most be tudnám hozatni a kamerát, szintén NTSC rendszerűt hozott magának (nem HD), ennek a képével sem volt gondom (lehet, nincs hozzá szemem :) )
A tápegység megoldható, Ha HV20 lesz, akkor a fényképezőgép (350D) töltőjével tölthető az akku. Leghet rosszul tudom, de talán a tápegység kezeli a 110 és 230 V -ot is, csak a hálózati kábel csatlakozója más, ezt szintén megoldja a fényképező töltőkábele, így a HV30 -al sem lenne gond.
Az EU garancia már más tészta, de ekkora árkülönbségbe már ennek a hiánya is belefér, és ha minden kötél szakad, a worldwide, vagy USA garanciát még mindig meg lehet próbálni.

Szóval eddig rendben van a dolog, de továbbra is áll a kérdés, kb. azonos kondíciókkal melyik típus éri meg (HV20 vs. HV30), van -e jelentős különbség a kettő között (nyilván a HV30 újabb, javított modell, 30p felvétel, erősebb akku, stb.) Tudom, Google, de mivel angol jártasságom hagy némi kívánnivalót maga után, így kissé nehezebb (a fenti különbségeket is ilyenekről vadásztam le.)
Mindenesetre köszönöm a hozzászólást, a fórumot olvasva pedig örülök, hogy mégsem vonultál teljesen vissza :)

(#3465) johnjohn válasza Acheron (#3464) üzenetére


johnjohn
addikt

HV 30. :K

(#3466) Acheron válasza johnjohn (#3465) üzenetére


Acheron
őstag

Rövid, de lényegretörő válasz :D

OK, megpróbálom ezt megfogni, bár eddig nem túl jók a tapasztalataim az Amerikai "jó árakkal". Ha valamit jó áron adnak, az többnyire épp nincs... Nem rossz stratégia :)
De azt gondolom, hogy ha egy HV20 -al kell "beérnem" a végén, akkor sem leszek elkeseredve :)

Mindenesetre még megpróbálok utánnanézni a különbségeknek.
A DV In hiánya, ha jól tudom csak akkor gond, ha a már szerkesztett anyagot szeretném visszaírni a kamera adathordozójára? Egy átlag user számára, aki leginkább az eredetit akarja hosszú távon MiniDV -n tárolni, ez mennyire lehet problémás? Gyakran szokás ezt használni?
(Sorry, ha sületlenségeket kérdezek, de - mint az talán már kiderült - video téren semmilyen gyakorlatom nincs, eddig leginkább fotózgattam - amatőr szinten. Kamerát is a születendő Kislányom miatt veszek (egész pontosan kamerát Miatta, HV20 - 30 modellt pedig magam miatt :D )

Köszönöm a segítséget!

(#3467) fireman


fireman
tag

Sziasztok!
Ha hülyeséget kérdezek nézzétek el nekem...
A napokban vettem egy Pana NV-GS90 miniDv-s kamerát.
Eddig minden ok, ezért az árért megfelelő nekem.
A kérdésem az lenne ha állóképet (fényképet) csinálok....azt hogyan lehet (lehet-e) valahogy külön leszedni, beolvasni számítógépre a kazettáról vagy csak a film része lehet?Tehát ha vegyesen készül film és fénykép akkor szét lehet-e választani úgy hogy a fényképeket külön tudjam tárolni.....tudom fényképet fényképezővel, de azért érdekel a dolog.

(#3468) Acheron válasza Acheron (#3466) üzenetére


Acheron
őstag

Kicsit körbejártam a HV30 specifikációit, és ezzel a DV In kérdéssel kapcsolatban eléggé elbizonytalanodtam. A jelek szerint mégis van benne (de miért is ne lenne egy ilyen szintű kamerában).
Összevetettem a HV20 és HV30 user manual vonatkozó részeit, és nem találtam eltérést, sőtt, a HV30 éppúgy hivatkozik a DV/HDV bemenetre... ( HDV/DV Terminal: 4 pin (IEEE1394 standard), input/output) Emellett számos oldal a specifikációk között felsorolja a DV In meglétét. A Canon magyarországi oldala is In-Out -ról beszél.
Csak tudnám, hol olvastam, hogy a HV30 -ban nincs ilyen bemenet? :F

(#3469) T 1000


T 1000
aktív tag

Sziasztok! Tudom nem kifejezettem kamerás a kérdésem, de ti tuti tudtok segíteni. Vettem egy Sony DCR-HC51E kamerát, a gondom a következő: nagyon jó felvételt készít, viszont amikor átmásolom a gépemre, dv avi formátumba, akkor a mozgó embereknél becsíkozódik a körvonala, és ilyenkor az mpeg-be konvertált változat (dvd-re akarom kiírni) borzasztó. Kipróbáltam a movie maker-t, mini dv 1.2.3, sony vegas, Pinacle studio, stb, de nem vagyok elégedett a minőséggel. Ráadásul a közel 9 gigás felvételt Tmpeggel is max 3,8 gb-ba kódolja, pedig volna még hely,de teljesen felhúzott bitrátával is borzatsztó a kép. Milyen programot szoktatok használni?

(#3470) johnjohn válasza T 1000 (#3469) üzenetére


johnjohn
addikt

(#3471) direwolf válasza johnjohn (#3470) üzenetére


direwolf
őstag

Johnjohn,
Arról tudsz valami konkrétumot, hogy a 16:9-es felvételre képes kamerák CCD-je 16:9 arányú, vagy azokban is 4:3-as, csak torzítják a végeredményt? Kommersz SD kategóriában...

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3472) johnjohn válasza direwolf (#3471) üzenetére


johnjohn
addikt

Tudtommal a kommersz kategóriában 4:3 a CCD arány, és rögzítéskor használ más pixelkiosztást az elektronika ha 16:9-ben rögzítesz.Alul-felül levág.
Ez az az info, amiről minden gyártó mélyen hallgat a specifikációkban.
A Canon HV 20- ban viszont az adatok szerint már 1/2,7" méretű Full HD CMOS szenzor 2,96 millió pixel felbontással (effektív 1920x1080 képpont) -van.

(#3473) doktor úr


doktor úr
tag

Canon HV50 - [link] :DDD
Kár, hogy FAKE...

(#3474) T 1000 válasza johnjohn (#3470) üzenetére


T 1000
aktív tag

Nagyon köszi, így már tiszta.

(#3475) direwolf válasza johnjohn (#3472) üzenetére


direwolf
őstag

Hát volt egy ilyen gyanúm elnézve a két formátum közti minőségi különbséget :(

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3476) fireman válasza fireman (#3467) üzenetére


fireman
tag

Valaki esetleg tudna segíteni?

(#3477) Acheron válasza Acheron (#3466) üzenetére


Acheron
őstag

HV30 lett a vége :D
Két kérdés:
Milyen szerkesztőprogramot célszerű beszerezni, ami, nem túlságosan bonyolult (egy kezdő elboldogul vele), de képes HDV anyagot is kezelni. Esetleg többfélét?
Firewire kártya beszerzése vált szükségszerűvé. Ennek a minősége - milyensége kihatással van a gépre vitt video anyag minőségére? Magyarán mindegy, hogy milyet veszek, vagy kell figyelni ennél is valami extrára?
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#3478) Szoles válasza Acheron (#3477) üzenetére


Szoles
senior tag

Firewire kártya tök mindegy, hogy milyen, nyugodtan vehetsz olcsót. Semmi hatással nincsen a minőségre. Vagy működik, vagy nem.
Bár HDV anyagot nem vágtam, de szerintem nézd meg az Ulead progiját. [link] Én a 10-est használom, nagyon jó, megbízható és könnyen megtanulható.

(#3479) Acheron válasza Szoles (#3478) üzenetére


Acheron
őstag

Köszönöm, megnézem, úgy látom van kipróbálható verziója. Kár, hogy a próbával meg kell várni, míg hazaér a kamera.

(#3480) doktor úr válasza Acheron (#3479) üzenetére


doktor úr
tag

Dehogy kell! Gugli: m2t footage
A találatok közül töltögess le párat, és indulhat a szerkesztés!

(#3481) Acheron válasza doktor úr (#3480) üzenetére


Acheron
őstag

Köszönöm, este ki is próbálom.

(#3482) khalim


khalim
csendes tag

hi,

egy kis segítség kéne, előre is köszi:) kameravásárlás előtt állok, amit mielőbb nyélbe kell ütnöm, de nem vagyok képben túlzottan:)
a kérdés jelenleg az, hogy hdd-s vagy minidv-s típus legyen. kicsit többre is használnám, mint a családi karácsonyfadíszítés dokumentációja, szóval lenne utólagos szerkesztés meg játék a felvételekkel. tetszik a minidv-s megoldás, csak nem igazán tudom, hogy van-e jelentősége utólagos szerkesztés szempontjából (vagyis egyszerűen veszek kazit, készítek felvételt és bemásolom a kompúterbe, és jöhet a művészi munka:)) ja és ezek a kazetták többször is felhasználhatók?

jelenleg a sony dcr sr210 és a sony hdr hc5 között vacillálok, van esetleg valakinek tapasztalata, a fentiek mentén?

köszi.

(#3483) doktor úr válasza khalim (#3482) üzenetére


doktor úr
tag

Olvass vissza pár oldalt, minden kérdésedet boncolgattuk már, többször is. Ne kapkodd el, pláne, ha igényesebb munkát szeretnél végezni a kamerával. Írd össze az igényeidet, úgy keresgélj! Én a leírtak fényében a miniDV-s megoldást javaslom.
Nagyon alapvető tanácsok kameravásárláshoz: [link]

(#3484) Cyrin válasza khalim (#3482) üzenetére


Cyrin
addikt

A választás egyértelmű: Sony HC5

Egyébként tipikus parasztvakítás, hogy a két gép ugyanannyiba kerül, miközben az egyik SD a másik HD kamera, csak azért, mert az előbbi HDD-s. Dehát ez kell a népnek, fizessen érte. Ez most a trendi. Ja hogy a minőség? Kit érdekel...

(#3485) Krisz23


Krisz23
csendes tag

Utána olvastam külföldi oldalakon és megrendeltem a Canon HF10-t.

Május elején vehetem át. Meglesz irok róla majd pár sort.

(#3486) Cyrin válasza Krisz23 (#3485) üzenetére


Cyrin
addikt

Jól döntöttél, ha engem kényszerítenének, hogy AVCHD kamerát vegyek, ezt választanám.

Ha nem kényszerítenének, akkor még maradnék a HDV-nél. Ahogy Yoda mester is megmondta ez a sötét oldal símább, könnyebben járható.

(#3487) khalim


khalim
csendes tag

minidv kazikkal kapcsolatban lenne kérdésem:

1. ha hd-s kamerához nem hd-s kazit használok, mekkora a minőségveszteség? lehet egyéb probléma emiatt?
2. egy kazi hány alkalommal használható problémamentesen?
3. kamerától eltérő gyártmány okozhat-e gondot?

köszi a válaszokat.

(#3488) kem válasza khalim (#3487) üzenetére


kem
addikt

Mi általában a Sony DV kamerákhoz FUJI MiniDV-t használunk.
Ez ugyan nem HD, csak 3CCD, de nagyon szép kép kerül a szalagra így is.
Azért ha van keret, akkor Sony Premiumot veszünk, ami 5*annyiba kerül mint a Fuji.
Annak jobb a minősége, de ez mindig attól függ, milyen célra kell.

Elég sokszor lehet használni egy szalagot, mivel digitális adat kerül rá, de mi inkább a Fujit választottuk, így minden megmarad arhívumban.

1:Annyi a minőségromlás, hogy nem HD-ben vesz rá,
hanem abban a szabványban amilyen a kazetta, feltéve ha kezeli a kamera.
Egyéb probléma: Asszem MiniDV-re lehet DV minőségben venni, de akkor MiniDV kamera nem olvassa rendesen vissza.

2:10*tutira

3:nem

Köszi!

(#3489) doktor úr válasza khalim (#3487) üzenetére


doktor úr
tag

1. Semmilyen minőségvesztés nincs, ugyanolyan HDV felvétel lesz. A "HDV" kazetták szabványban nem különböznek a mezei miniDV-től.
2. Erre nem tudok pontos választ, mert 3-nál többször nem vettem rá egyik kazettámra sem, én egyszer használom mind, aztán elteszem a kazettát az archívumba. De szerintem 3-4 alkalomnál többször nem érdemes próbálkozni.
3. Egyértelműen nem. (Az olcsó TDK kazettákat viszont kerüld.)

(#3490) khalim


khalim
csendes tag

köszönöm a válaszokat:)

(#3491) direwolf válasza kem (#3488) üzenetére


direwolf
őstag

Nemmondod, hogy ez komoly! A Sony megnézi milyen kazit raktál bele, és közli, hogy erre nem vesz HD-t, csak SD-t? :Y :C

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3492) kem válasza direwolf (#3491) üzenetére


kem
addikt

Ezeket inkább a menüben kell beállítani, de ha fogad mást is, akkor egyértelműen rögtön az aktuális szabvány szerint akar vele dolgozni, csak be lehet állítani a menüben, hogy erőltesse rá a másikat, de evvel módosulhat az is, hogy mennyit tud rávenni a szalagra.

Köszi!

(#3493) Cyrin válasza kem (#3492) üzenetére


Cyrin
addikt

Tényleg nem kéne már fokozni, mert nyoma marad a fórumon, és még valaki komolyan veszi amit írogatsz.

(#3494) khalim


khalim
csendes tag

akkor mi az igazság ebben a hd-sd kérdésben végülis?:)

(#3495) kem válasza Cyrin (#3493) üzenetére


kem
addikt

Ekkora zöldséget írtam volna?!
szerk: Jobb lenne ha inkább típus alapján próbálnánk dönteni.

[ Szerkesztve ]

Köszi!

(#3496) khalim


khalim
csendes tag

ja még vmi: ha a hdv kazi azonos szabvány ill. a felvétel is hd lesz a mezei példányokon, mi magyarázza az ötszörös árat? nehogy már ennyi legyen a hd felirat....

(#3497) doktor úr válasza khalim (#3496) üzenetére


doktor úr
tag

Ennyi a HD felirat...
Na jó, hivatalosan "továbbfejlesztett adatréteg" van rajta, ami mééééééég stabilabb adatfolyamot biztosít (mint a fogkrém, amely mindig sokkkkkal jobban fehérít). De hidd el, a sima miniDV kazettára is tudsz teljesen ugyanolyan HDV felvételt készíteni, mintha HDV kazettára dolgoznál. Egy éve dolgozom így, semmi gond nem volt eddig.

(#3498) Cyrin válasza khalim (#3494) üzenetére


Cyrin
addikt

A MiniDV-s HD kamerák SD-ben is tudnak rögzíteni. A MiniDV szalag ugyanaz mindkettő esetében, és mindkét esetben 60 perc rögzíthető (egy 60 percesre).
Mindkét esetben a számítógépre behúzott anyag 13 GB körüli.

Ahoz tudnám hasonlítani a helyzetet, amikor ezt a behúzott 13 GB-nyi adatot ki akarod írni cd-re adatként. Az egyik 13 GB HD felbontású anyag, a másik 13 GB SD. Ugyanúgy 60 percnyi video. Amire kiírod a cd az ugye mindegy hogy milyen gyártmány, és a cd-nek teljesen mindegy hogy ugyannyi HD vagy SD anyag van rajta, mert a cd csak egy optikai digitális adathordozó 700 MB tárhelyel, amin 1 és 0 értékek találhatók. A MiniDV ugyanilyen digitális adathordozó, csak nem optikai hanem mágneses elven működik, és 13 GB fér rá, tehát ugyanolyan 0 és 1 értékek szerepelnek rajta. Innentől viszont neki is mindegy, hogy a kiírt adat HD vagy SD (nem is tudja, nem is érdekli), ez csak adat, ami beolvasva válik HD vagy SD videová.

Összegezve: mindegy milyen kazettát használsz, az az is mindegy, hogy HD vagy SD videohoz. Szó sincs ráerőszakolásról, vagy kamerafinnyásságról, vagy kevesebb felvételi időről stb..

[ Szerkesztve ]

(#3499) khalim


khalim
csendes tag

köszi a kimerítő válaszokat, akkor nem erőltetem a 2-3000-es kazettákat:)

(#3500) fireman


fireman
tag

3467-re valaki tudna válaszolni?...vagy akkora hülyeséget kérdeztem, hogy válaszra méltatlan? :Y

Légszi valaki.... :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.