Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4551) bazsade válasza pinnacle (#4544) üzenetére


bazsade
tag

hehe, ott a ranglistán a nikon d90 is :) fantasztikus kamera lenne, csak az a fránya rolling shutter...

(#4552) pinnacle válasza bazsade (#4551) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ekkora érzékelővel (The D90 boasts a huge 23.6mm x 15.8mm sensor)+ objektívvel lehet, hogy az első is lehetne, csak gondolom a gyártóknak jobb, ha fényképezőgépet + kamerát is el tudnak adni.

(#4553) bazsade válasza pinnacle (#4552) üzenetére


bazsade
tag

hát ha kontrasztátfogást, dinamikát, zajszintet stb. nézzük, fényévekre vezet az 1/3, ill. 1/2.8 as szenzorú gépek előtt, csak ugye -amiben igazad van, hogy fényképezőgépként árulják- egyáltalán nem felhasználóbarát a mozgókép módja és az említett rolling shutter nagy probléma, egy gyorsabb oldalmozgásnál, vagy oldalsvenknél olyan lesz a kép, mint egy mozgó kocsonya. link, hogy miről is van szó

amúgy progresszív módon rögzít, egész jó tömörítéssel, a mélységélessége utánozhatatlan (adapter nélkül) egy kis szenzoros kamerán.
ha a manuális beállítások rendben lennének és rolling shutter hibája ki lenne javítva egy túl tökéletes kamera lenne, a mondjuk úgy "félprofik"nak

de ha a d90 felkerült a listára a canon 5d markII mért nem? az ráadásul full 35mm frame-s
tehát 36*24 mm az érzékelő, nevetséges egy 1/4-es hozá képest...
5d test video

(#4554) pinnacle válasza bazsade (#4553) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Szép felvétel! Őszintén szólva nem tudom, hogy miért nem egyesítik a videokamerát és a fényképezőgépet.Szerintem inkább gazdasági, mint technikai okok miatt.
Canon 5D azért nincs a listán, mert már így is csak ez a márka szerepel elől, meg egyébként is első. :)

[ Szerkesztve ]

(#4555) bazsade válasza pinnacle (#4554) üzenetére


bazsade
tag

a technikai ok tényleg kevésbé jelentős, gyakorlatilag a shutter-t kéne rendbetenni, de valóban inkább gazdasági okai vannak. azonban pár éven belül össze fog mosódni a két dolog. hozzáteszem szerencsére. ma a consumer kategóriában olyan minőségű kamerák érhetőek el, amik pár éve még csak a "szakmának" adatott meg.
amúgy a red most ilyen dsmc (digital still and motion camera) filozófiában gondolkodik...

(#4556) ch4os.prof


ch4os.prof
csendes tag

Helló,

érdekelne hogy ismertek e olyan kamerát akár hd akár sima, amiben van valami olyan lehetőség, beállítás. amivel meglehet fordítani a képet 180fokkal, ha egyáltalán létezik ilyen. Azért gondolom hogy esetleg hiszen a megfordítás automatika bennük van ha kifordítjuk a kijelzőt...és talán van olyan kamera amiben megtalálható egy ilyen funkció

(van egy dof adapterünk, ami ugyebár fordított képet ad, és ehhez kéne egy ilyen megoldás... mert pl kompozit kimenetre kötni egy lcd kijelzőt nem olcsó mulatság...)

[ Szerkesztve ]

(#4557) bazsade válasza ch4os.prof (#4556) üzenetére


bazsade
tag

szia. létezik ilyen kamera, a jvc a gy-hd200-as sorozatába (talán a 201 és felette, ne tudom pontosan, keress rá) már beépítette, pont a dof-osok kedvéért. ill. már megfordítva is rögzít.

milyen adaptert használsz? amúgy egy kis külső lcd-vel könnyen elboldogul az ember. és lehet olcsón kapni kis ketyeréket. pont a kompozit nem egy nagy összeg, a komponensekre bontott jel az úri muri... :)

a panasonic hvx200-as lcd-jén a kép pedig megfordítható az ún. mágnes-trükkel :)
de gondolom ezt már ismered.

szerk.: kérdezz bátran, volt szerencsém már különböző adapterekhez

[ Szerkesztve ]

(#4558) ch4os.prof válasza bazsade (#4557) üzenetére


ch4os.prof
csendes tag

szóval kicsit pontosítok a megfogalmazáson:)

az adapterünk házi készítésű, nem 300-400ezres gyári, és kamerát ilyen 200-300között keresnék:) ezzel a kép elfordítós funkcióval.

[ Szerkesztve ]

(#4559) bazsade válasza ch4os.prof (#4558) üzenetére


bazsade
tag

na, én csak pártolom a házi dof-okat :K az úgynevezett gyáriból a p+s technik az, ami valóban jó, bár az millás (durva) nagyságrend, nem is konzumer cuccnak készült... a redrock micro ami még a üzemszerűen készített cuccok közé tartozik, de borzasztó drága ahhoz képes, hogy milyen szar :D nagyon :D a letus megéri az árát (az persze nem egy gyár, csak egy ügyes barkácsgyerek...), jobb, mint a redrock, de nem túl jó a kivitelezés minősége...
szóval hajrá a házi barkácshoz!
hogy válaszoljak is a kérdésedre: nem jellemző a képforgatás, én az említett két gyártótól ismertem ezt a megoldást, amúgy elengedhetetlen lesz egy külső megjelenítő. főleg 300E körüli nagyságrendnél. tök jól használható egy külsö lcd komponálni, expo-t állítani, csak kézikamerázni nehezebb vele, ha vállról szeretnél.
30E forint körül kaphatóak kis lcd tv-k vagy hordozható dvd lejátszók, amin van av bemenet, ezek akksiról és hálózatról is üzemelnek, szerintem egy ilyennek nézz utána. sajnos máshogy nem-igen tudod megoldani

szerk.:ha vannak tesztfelvételeid érdekelnének, hogy milyen lett. vibrás szerkezetet készítettetek?

[ Szerkesztve ]

(#4560) cigam válasza bazsade (#4559) üzenetére


cigam
félisten

Eláruljátok nekem mijaza dof?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#4561) naim válasza hoby36 (#4502) üzenetére


naim
csendes tag

Egyiket se PANASONIC-ot vegyél. Az nem válogat a képszerkesztő progik között és kezelni is egyszerűbb. Főleg a SONY nagyon keveset tud az árához képest. A SAMSUNG meg alapból gagyi.

(#4562) ch4os.prof válasza cigam (#4560) üzenetére


ch4os.prof
csendes tag

wikipedia
hogyan építsünk

a működése kb az hogy nem lesz minden éles a felvett képen hanem csak amire fókuszálsz, a többi elmosódik, ezzel tudod irányítani a néző figyelmét, amatőr filmeknél ezért érezhető azonnal hogy amatőr ha nem használ ilyet az ember.

(#4563) kankalin


kankalin
csendes tag

Sziasztok!

Szerintetek ezt a kamerát [Itt] érdemes megvenni? Többet nem igazán szernék rákölteni. És csak házi (család, stb.) videózásra szeretném használni. De én nem igazán érte hozzá.
Segítséget előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#4564) Oraculus


Oraculus
tag

Sziasztok!
A következő dig. videókamerákat néztem ki magamnak:

Panasonic HDC-SD100
Panasonic HDC-HS100

Canon HF10
Canon HF100
Canon FS10
Canon FS100

JVC Everio GZ-MS100

Van valamelyikőtöknek gyakorlati tapasztalata bármelyikkel kapcsolatban :F

Üdv. Ori :R

"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)

(#4565) Romvr


Romvr
őstag

Sziasztok!

Februárban szeretnék vásárolni egy Digitális Kamerát. Ami nálam szempont az a következő:

- Kis méret (Ugye akkor csak kártyás jöhet szóba)
- HD felbontás, 720p, de az 1080p még jobb
- Jó képminőség (láttam HD kamerát ami ugyan 1280x720-ban rögzített de a képminőség rettenet volt.)
- Képstabilizátor
- 50-60 ezer forintos kategória.
- Aksis (nem AA vagy AAA elemes.)

Amit én kinéztem az egy Aiptek AHD Z600-as (tetszik a formája és a tudása), illetve Praktica 5.2 FHD (olyan komolyan néz ki :) ).

Kérdésem az volna hogy a kettő közül melyiket lenne érdemesebb megvennem, illetve hogy hasonló képességekkel és árkategóriában van még valami választási lehetőség?

Minden segítséget megköszönök! :R

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4566) rumos14 válasza Oraculus (#4564) üzenetére


rumos14
nagyúr

ha jól emlékszem, a Canon FS sorozat nem HD, tehát nem egy kategória a többivel.
mive a HF10/100 már nem a legújabb, ellenben nagyon jók, mindent tudnak, én azt választanám, inkább a belső memória nélküli 100-asat.

(#4567) rumos14 válasza Romvr (#4565) üzenetére


rumos14
nagyúr

én ilyen márkákat nem vennék. ha ennyi a keret, fontold meg a Panasonic TZ5 fényképezőt, ami igen, elsősorban fényképező, de 1280*720-ban videót is készít, kellemes nagylátószöggel és 10x zoom-mal rendelkezik.

(#4568) Romvr válasza rumos14 (#4567) üzenetére


Romvr
őstag

Nekem elsősorban kamera kellene, mert fényképezőm már van (Fuji S5600, nem Kodak vagy Canon, sem SLR, de k*rva jó képeket lehet vele csinálni.), amúgy indoklást is tudsz adni vagy csak előítéletből mondod? :F

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4569) Nitro500 válasza Omega81 (#3975) üzenetére


Nitro500
csendes tag

Szia!
Én karácsonyra kaptam egy Pana sdr-h40-es kamerát.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, könnyen kezelhető és szerintem sok mindent tud.
Sajnos az aksi csak másfél órát bír, de már megnéztem és csak 5000 egy ugyanilyen aksi. A videó anyag letöltéséhez mindenképpen fel kell instalálni a saját szoftverét de egészen jól használható az is. MPEG 2 videófájlt csinál mit egyből a mediaplayer le is tudott játszani. Eggyetlen GONDOM csak az hogy ha éjszaka felvételre rakom akkor nagyon szaggat a kép és ezzel nem tudok mit csinálni, ebben még senki sem tudott segíteni, de lehet hogy csak az enyém csinálja ezt, de legalább színes az is nem mint a régi kamerákon zöld minden.
A hang kiváló minőségű tényleg DOLBY rendszerü, ezt utólag a DVD-m is mutatja.
A zoom mikrofon megfogott, mert tényleg működik.
A felvett anyagot napokra osztja le és bárhol bármikor bele tudsz vágni az anyagba a kamerán belül is, nem csak pc-vel lehetséges.
Még a kézremegés gátló tetszik nagyon, brutális. Másodpercenként 4000-szeres a stabilizálása, ami nem elenyésző 20x-os zoom után.
Nekem nem ez az első kamerám és mondhatom hogy nagyon bejött.
Ha kevés lenne a 40 gigás winyó akkor tehetsz bele memókártyát is, de fúrcsa lenne szerintem ha 36 órányi felvétel kevés lenne valakinek.
Max minőségben is 9 órát vesz fel, én ezt használom.
Remélem tudtam segíteni kicsit, de ha kevés akkor nézd meg a Pana honlapját.

Tisztelettel:

Nitró

Jana

(#4570) rumos14 válasza Romvr (#4568) üzenetére


rumos14
nagyúr

nézd nyilván nem próbáltam ezeket a cuccokat, és fogalmazhatunk úgy is, hogy előítéletem van a szóban forgó márkákkal kapcsolatban, nem hinném, hogy igazán minőségi kamerákat készítenének. a Praktica fényereje pl. nem egy videókamerára jellemző értéke (f3.5-ről indul, a kamerákra jellemző f1.8 helyett). persze az említett Pana gép sem jobb, csak gondoltam, leírom. másrészt a felbontás az túró, van 30k-s Kodak fényképező ami szintén tud hádében felvenni, de az olyan is ([link], tesztvideó az alsó negyed tájékán).
Pana TZ5 mellett mondhatnám a Canon S3 IS-t, szintén fényképező és csak vga-ban vesz fel, de igen jó minőségben.

(#4571) Romvr válasza rumos14 (#4570) üzenetére


Romvr
őstag

Praktica-ról nemrég olvastam egy olyan cikket hogy el is vetettem. Maradt az Aiptek. Fórumokon olvastam olyanok véleményét akiknek van, és csupa pozitívum, illetve láttam HD videókat is, különböző körülmények között és azok alapján maradok ennél. Vimeo oldala erre nagyon jó (regisztrációval meg az eredeti mov-ot is le lehet tölteni.).

Szóval maradok a Z600-asnál. Azért köszi a segítséget :R

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4572) rumos14 válasza Romvr (#4571) üzenetére


rumos14
nagyúr

tapasztalatokból tanul az ember, szóval lsz. majd írd le, hogyan vált be. 2 további ellenérv : csak 3x zoom, optikai képstabilizátor hiánya. továbbá egy olyan kamera , ami a "tényleges" felbontáson felül interpolált felbontást is kínál, számomra rossz jel.

(#4573) Romvr válasza rumos14 (#4572) üzenetére


Romvr
őstag

3x-os zoom bőven elég nekem, amúgy meg van benne képstabilizátor... igaz csak digitális.
Főbb tulajdonságai

De majd ha meglesz (február 10 körül remélem) akkor alapos tesztnek vetem alá és leírom a tapasztalatot, talán még képet/videót is linkelek.

""tényleges" felbontáson felül interpolált felbontást is kínál, számomra rossz jel."

Ezt kifejtenéd, mert most így reggel nem értem. :F (Bár szerintem délután se érteném :) )

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4574) bird55 válasza Begi (#5) üzenetére


bird55
csendes tag

Helló hallottam egy olyat h.a hdd kamcsiknál a be indítás és a felvétel indítás közt elég nagy
a várakozási idő .Ez igaz??? :F
JVC GZ-HD7 én egy ilyet szeretnék

(#4575) bird55 válasza Begi (#5) üzenetére


bird55
csendes tag

Helló hallottam egy olyat h.a hdd kamcsiknál a be indítás és a felvétel indítás közt elég nagy
a várakozási idő .Ez igaz??? :F
JVC GZ-HD7 én egy ilyet szeretnék

(#4576) rumos14 válasza Romvr (#4573) üzenetére


rumos14
nagyúr

digitális/elektronikus képstabi a fényképezőknél humbuk, marketing kategória. gondolom kameránál sem sokkal több.
interpolálás: a kamera érzékelője 5mp, ennek ellenére tudsz készíteni 8mp-es állóképet is, simán széthúzza a képpontokat, mintha egy képszerkesztőben 100% felé nagyítanád.

(#4577) Romvr válasza rumos14 (#4576) üzenetére


Romvr
őstag

"interpolálás: a kamera érzékelője 5mp, ennek ellenére tudsz készíteni 8mp-es állóképet is, simán széthúzza a képpontokat, mintha egy képszerkesztőben 100% felé nagyítanád."

Aham. Szóval egy pixelt (hasra üt) 4 részre vág és kimatekozza hogy a négy képpont közül melyik milyen színű legyen? Tisztajómá :D Amúgy is kamerázni fogok vele nem fotózni, illetve gondolom lehet állítani hogy 5 megapixeles képet csináljon ha esetleg mellé nyúlok a készüléken.

"digitális/elektronikus képstabi a fényképezőknél humbuk, marketing kategória. gondolom kameránál sem sokkal több."

Én mindig a zárértéket csökkentettem (1/akármennyi) a fényértéket növeltem és vakut használtam ha nem akartam elmosódott képeket. Bár az s5600 nappal nem mossa a képet még ha éppen remegek is a hidegtől (vagy mástól). Kamera esetében meg tudom hogy csak az OIS csinál látványosan valamit, de ha azért az EIS van és ha csak a legapróbb korigációt el tudja követni már az is számít (na meg a tudat hogy van benne ilyen. :DDD )

De mint mondtam majd nem felejtek el írni egy véleményt, vagy tesztet róla. Akkor kiderül hogy neked volt igazad (gagyi ócskavas), vagy nekem van igazam (használható jófajta masina). :C

u.i.: Lehet kicsit elfogult vagyok? :K

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4578) Romvr


Romvr
őstag

Ezt a cikket most találtam:

"Digitális képstabilizálás videokamerákban

A digitális képstabilizátorok is használnak gyorsulásmérőket, bennük is hasonló program irányítja a kompenzálást, a különbség csupán a stabilizálás utolsó elemében mutat jelentős eltérést. Mozgó alkatrészek helyett, itt egyfajta virtuális mozgás történik. A rögzített kép felbontásánál sokszor kétszer nagyobb felbontással rendelkező érzékelőn felvett képnek alapállapotban a középső része kerül rögzítésre. Ha a kamera elmozdul, akkor az előbb még középre vetített kép az érzékelő felületén már máshol rajzolódik ki. A mozgást a kamera érzékeli, az elektronika pedig beavatkozik. Így a soron-következő képkocka már nem középről kerül rögzítésre, hanem arról a területről ahová az előbbi képterület most vetül.

Digitális képstabilizálás ígérete fényképezőgépekben

Sajnos azzal kell kezdjem, hogy ez egy rettenetes félrevezetés. Ami a videokamerákban az egymást követő képkockákon hatásos, az egyetlen képkockán teljesen hatástalan. Az esetek többségében ez nem más, mint egy magasabb ISO érték használatával elért rövidebb záridő. Ennek azonban az árát is megfizetjük minden ilyen képen, a magas ISO által okozott rettenetes képzaj által. Kijelenthetjük, hogy mozgó alkatrész nélküli képstabilizálást csak videofelvételében tudunk használni, minden más esetben valamilyen mechanikus rendszerre van szükség!"

Forrás: Digitális Merengő

[ Szerkesztve ]

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4579) Móncsa


Móncsa
aktív tag

Sziasztok! Létezik olyan videó kamera ami HD vagy full HD minőségben vesz fel és kazettára rögzíti a felvett anyagot. Üdv.

(#4580) Badb0y válasza Móncsa (#4579) üzenetére


Badb0y
addikt

Pl. hv30

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#4581) Badb0y


Badb0y
addikt

Új kamerák ajándékokkal:

Canon HF100
Canon HV30
Canon HF11

Ha valakit valami érdekel, kérem PRIVÁT üzenetet írjon.

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#4582) Romvr válasza Badb0y (#4581) üzenetére


Romvr
őstag

Azért az "olcsó" szóval nem dobálóznék mikor 100+ ezer forintokról van szó. ;) Bár marketing dumának jó :D

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4583) Cassidey


Cassidey
senior tag

Kernek egy kis segitseget.
Van nalam egy mini dv kazettas kamera 5 kazival, amit bekellene digitalizalni es dvd-re irni. Nem szerkesztenek semmit, igazabol fejezetekre bontanam es ennyi. Kerdeseim:
- beteszem a kazit, radugom a kamerat a gepre, es vmilyen minosegben bedigitalizalja nekem?:) milyen felbontast lehet kicsikarni a kazikbol?
- gondolom felkene szabaditani nemi helyet a vinyomon, mennyit kb? 50 giga, 100 giga, 200?

(#4584) bazsade válasza Cassidey (#4583) üzenetére


bazsade
tag

ha dv, akkor az 3,7 megabájt másodpercenként, tehát kb. 13,5 gigával számolj óránként.
a felbontás (gondolom PAL szabványú a felvétel) 720*576 lesz.
ha 4:3-as a felvétel, akkor 1:1,066-os pixelaránnyal kell dolgoznod (dvd konvertáló, vagy editáló), ha 16:9, akkor 1:422-vel

szerk: mac-en nem lesz sok gond vele...

[ Szerkesztve ]

(#4585) more


more
tag

Sziasztok!

Kamerát szeretnék venni, de nem tudom eldönteni, h melyiket válasszam.
Fontos a jó képminőség és az éjszakai felvétel. A keret maximum 100k.
Még azt sem tudtam eldönteni, h kártyás legyen, vagy miniDV.
Mit ajánlanátok?

Eddig ezeket néztem ki, de bármi más ötlet érdekel.
pana gs330
pana sdr-s150
pana sdr-h50
pana vdr-d310

Kösz szépen :R

[ Szerkesztve ]

(#4586) wombation


wombation
tag

A HDD-s kamera valóban nem mutat fel kiemelkedő képminőséget a többihez képest?

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#4587) Romvr válasza wombation (#4586) üzenetére


Romvr
őstag

Lehet most hülyeséget mondok:

Én úgy tudom hogy az adattárolási forma nem köthető össze a minőséggel. Az hogy HDD-re Mem. kártyára, miniDV-re vagy bakelit lemezre mented, nem befolyásolja a minőséget. Ami számít az a tömörítési eljárás, a képfelbontás, a Mbps (mi is a neve?) mennyisége, és a fényérték nagysága. Ezek az összetevők befolyásolják a képminőséget.A tömörítés kivételével az értékek nagysága egyenesen arányos a minőséggel.

De ha tévedek majd valaki kijavít. :K

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4588) wombation válasza Romvr (#4587) üzenetére


wombation
tag

Legyen igazad... :)

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#4589) nyikszi válasza Romvr (#4587) üzenetére


nyikszi
őstag

Tévedsz, mert HDD-re és mem kártyára eleve veszteségesen menti az adatokat a kamera. Ez a pana 280-as hdd-s műszakijából van: Felvételi és lejátszási módok: XP (10Mbps/VBR),

A DV viszont valami 21Mbps, de ezt pontosan nem tudom, jó párszor leírták már itt.

[ Szerkesztve ]

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#4590) wombation válasza nyikszi (#4589) üzenetére


wombation
tag

Akkor azért van olyan áruk a HDD-s kameráknak :(

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#4591) foRAVEr


foRAVEr
csendes tag

Sziasztok!

Most szeretnék kamerát venni, kicsit utána olvasgattam, ha jól értelmezem miniDV és 3CCD a korrekt.

Nekem inkább beltéri kamerázásra kellene, rendezvényeket felvenni, de nem profi szinten. Vagyis kicsit félhomályban is nézhető legyen a képe. max 100 körül tudnék rááldozni.

Panasonic-okról hallottam a legtöbb jót ilyen árviszonyban. Kinéztem egy modellt, csak az a bajom, hogy http://www.camcorderinfo.com/ on nem találok róla infót, képet, hogy milyen a lux-viszonya.

99990 forint ez a kamera: http://www.photohall.hu/1744_panasonic_nvgs330eps/#d

Panasonic magyar oldalán ez a leírás van: http://www.panasonic.hu/index_hu.html

Ha valaki találkozott már ilyen kamerával, vagy csak a leírás alapján tudna egy kis felvilágosítást adni, hogy jó lesz-e ez nekem, nagyon megköszönném!

Előre is köszi!

Ő egy akart lenni, nem az egyik...

(#4592) vigh gabor


vigh gabor
csendes tag

Sziasztok!

A kérdéseim a következők lennének.
Melyiket ajánljátok ezek közül a kamerák közül?
Melyik a legjobb?

Canon HF 100
Canon HF 10
Canon HF 11

Vagy érdemesebb lenne a legújabb sorozatot megvárni?: Canon Legria HF S10
Canon Legria HF S100

És ezek lennének még: Panasonic HDC-SD9
Panasonic HDC-SD100

Sony HDR-CX11E

A válaszokat előre is köszönöm.

További szép napot!

(#4593) rumos14 válasza vigh gabor (#4592) üzenetére


rumos14
nagyúr

képminőségre a Canon-ok a legjobbak sztem, de olvass el pár tesztet hogy teljes képet kapjál. várni nem érdemes, új darabok elég drágán szoktak indulni.

(#4594) jattila40


jattila40
tag

most készülök venni egy canon hv30 video kamerát, és lenne néhány kérdésem. Közönséges TV-n (nem HD) le tudom játszani közvetlenül a kameráról a felvételt? A HD-ben felvettet is? Milyen felvételi módot érdemes használni a legjobb képminőség eléréséhez? Főleg a 4:3 érdekelne a TV-m miatt. Ez rosszabb minőségű mint a 16:9? A számítógépemben ATI HD3850 kártya van, de csak egy 17 colos CRT monitorral. Ezen le tudom játszani a HD felvételt HD felbontásban? 16:9-ben kisebb részét használja a CMOS érzkelőnek mint 4:3-ban? Mert akkor a 4:3 elvileg jobb minőséget adhatna. Egyelőre ennyi, előre is köszi a válaszokat.

(#4595) vigh gabor


vigh gabor
csendes tag

Köszönöm szépen a segítséget, azért még futok egy kört hogy teljes képet kapjak a dologról.

Üdv.

(#4596) rumos14 válasza jattila40 (#4594) üzenetére


rumos14
nagyúr

de, le tudod játszani, biztos hogy adnak hozzá kompozit kábelt is. a legjobb minőséghez a legnagyobb bitrátát kell használni, nyilván. ne aggódj, a hagyományos tv-den is gyönyörűen megjelenik minden.
az, hogy a számítógépeden le tudod-e játszani HD felbontásban, a processzorodon és a képernyő felbontásán múlik. nem vagyok otthon a procik terén, de ha az elmúlt 1-2 évben vetted, akkor biztos elég lesz. a HDV kamerák 1440x1080 felbontásban vesznek fel, amit aztán 1920x1080-ra húznak szét, gondolom a képernyőd felbontása ennél alacsonyabb, de ez sem probléma. ne aggódj a képarány-képminőség összefüggések miatt, ez az egyik legjobb megfizethető HD kamera...

(#4597) jattila40 válasza rumos14 (#4596) üzenetére


jattila40
tag

Köszi a választ. Ehhez a kamerához kell FireWire kártya a gépembe (jelenleg nincs), vagy USB-n ugyanúgy átvihető az anyag? Valahol azt írták, hogy a FireWire-ral jobb minőségben lehet átvinni (ezt azért furcsállnám), meg hogy ezen keresztül vissza is lehet írni a kazettára, meg vezérelni lehet a kamerát. Mit tudtok erről? Ja még valami: milyen kazettát érdemes használni? Mi az a "super linear" kazetta (majdnem 5-ször drágább)?

[ Szerkesztve ]

(#4598) rumos14 válasza jattila40 (#4597) üzenetére


rumos14
nagyúr

sztem a mai kamerákon nincs már firewire, csak usb. az átvitel digitális, nem lehet minőségromlás. a többi kérdésedben kuka vagyok, nekem memókártyás kamerám van.

(#4599) jattila40


jattila40
tag

Most nézem, hogy a HD felvételhez nem biztos hogy jó a közönséges miniDV kazetta, hanem speciálisan HDV kazetta kell hozzá (persze 4-szer annyiért)? Most már nem kérdés, hogy FireWire kártya kell a HV30-hoz, csak milyen? Mindegy, vagy ebből is vannak speciálisan video-hoz? A HV30-hoz tényleg nem adnak FireWire kábelt? Milyen kell hozzá?

(#4600) Móncsa válasza jattila40 (#4599) üzenetére


Móncsa
aktív tag

Szia! Nekem panasonic nv-gs 17-es kamerám van. FireWire kábelt nem a kamerához hanem a kártyához adnak és ahhoz ,hogy használni tudd a kártyát és a kábelt a kamerán kell lennie egy dv kimenetnek.Én is gondolkodom kamera cserében de én egy 3ccd-s panasonic nv-gs330 gépet néztem ki magamnak és csak fele árban van mint az általad kinézett Canon HV30./ én is gondolkodtam ebben de végül is letettem róla ,majd pár év múlva lesz érdemes megvenni amikor már lesz hozzá full hd tv is - SZERINTEM / Üdv

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.