Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) direwolf válasza PPeter (#2994) üzenetére


direwolf
őstag

Igazad van, mert csak utaltam rá, hogy az olcsó 3ccd-sekre gondoltam, explicit nem írtam le.
Az előző postom ide is érvényes ;)

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3002) PPeter válasza direwolf (#3001) üzenetére


PPeter
addikt

Így mindjárt teljesebb a kép. :)

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#3003) johnjohn válasza direwolf (#3000) üzenetére


johnjohn
addikt

Akkor gondold végig, hogy utána mi történik a 3 CCD -ről lejövő színösszetevő-videojellel.Egy elektronika összegzi, a 3 összetevőt.Szerinted 1/3-a lessz a videojel az 1 CCD-s kamera képéhez képest?Amúgy nem haragszom, ha figyeltél volna feltettem egy vigyorit a végére.
NEM lessz kissebb a kamera fényérzékenysége, csak kevés fénynél is tisztább lessz a kép.
Tudom, mert kipróbáltam, kíváncsi voltam mindkét technológia előnyeire.Minden profi kamera 3 CCD-t használ, nem véletlenül, sokkal finomabban hangolható a szín, fényesség, stb.

(#3004) PPeter válasza johnjohn (#3003) üzenetére


PPeter
addikt

Azért az tény, hogy a 3CCD-s rendszerek sokkal érzékenyebbek az optikára és kiegyensúlyozatlan rendszerben (ahol nincs normális optika az érzékelők mellé) a 3CCD-s feldolgozás több zajt rak a képbe ám ugyanolyan fényviszonyok mellett. Ezért kell az optikára is figyelni vásárláskor.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#3005) Ginew


Ginew
aktív tag

én azzal nemvok igazán tisztába, hogy olyan 110-150 közötti kamerák között szinte semmi különbség leirásban, de pedig tuti megvan hogy miért drágább...

(#3006) johnjohn válasza PPeter (#3004) üzenetére


johnjohn
addikt

Mert az optika hibáit erősítéssel akarják kompenzálni.De nrm erről volt szó. :R

(#3007) fireman


fireman
tag

Sziasztok! .........Pana NV-GS90
Mi a véleményetek erről a kameráról?
[link]

Teljesen hétköznapi célra kellene, család, nyaralás....stb. ára 58-62 e ft.
Az optikai képstabi fogott meg benne...a többi hasonló árúban nem találtam.
Ha esetleg valakinek van ez a típus, sokat segítene, ha egy rövidke filmet feltöltene valahová és megadná a linket.

(#3008) johnjohn válasza PPeter (#3004) üzenetére


johnjohn
addikt

Egyébként azt hiszem, mindketten tudjuk, hogy amiről szó van, az csak ragozás, mert olcsón nem nagyon lehet jó kamerát venni,egy jó optika magában is 300-500 000.-között van kamerához,amiket árulnak az csak marketing buli a gyártók részéről.Valamelyik részről minden ma árult kamera sok sebből vérzik,amire jobb optikát tesznek ott máson spórolnak.
Ezért nem szeretek kamerát ajánlani senkinek, és nem tudom megállni ha valaki, akár jóindulatból is de félrevezető infókat közöl.Sokkal tisztább a helyzet a DSLR fronton, ott minden rögtön látható.További jó fórumozást. :R

[ Szerkesztve ]

(#3009) direwolf válasza johnjohn (#3003) üzenetére


direwolf
őstag

Ugyan már, én se sértődtem meg, csak ez a társalgási forma igen szegényes érzelemkifejezésre, így félreérteni is könnyű a másik szándékát :)
Egyébként nincs igazad, azonos objektív mögött az 1ccd-s megoldás a zajszegényebb, és nem hinném hogy ezt ki tudtad próbálni, ugyanis a gyártók ellenérdekeltek abban, hogy ezt megtehesd :P
A fizikáról mégegyszer: a kamera lencséi mögött a fókuszponton adott pl. egy egységnyi fényerősség (Candela?), ha ezt egy darab panelre "világítod" rá, akkor minden egyes ccd érzékelőponton egy egység lesz a fényerősség. Amennyiben ezt egy prizmával 3 színre bontod, a fényerő 1/3 egység lesz komponensenként. Innentől egyenes a következmény.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3010) nyikszi válasza johnjohn (#2997) üzenetére


nyikszi
őstag

Köszi. Én pana kazettát vettem, az a pár perc amit eddig felvettem gondolom még semmi, de majd megnézem én is a fejet. Akkor nyilván érdemesebb sony kazit venni, majd feigyelek erre is.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#3011) johnjohn válasza direwolf (#3009) üzenetére


johnjohn
addikt

Eddíg teljesen OK, de utána a három feldolgozott színkomponensből ismét egy teljes-3 X 1/3 -színes képed keletkezik digitálisan, ami ismét egy teljes szín és fénykomponensű kép.Ha úgy volna ahogy mondod, egy 3 Lux fényerejű megvilágítással készült képből 1 Lux fénymennyiséggel jellemezhető sötét képed keletkezne, ez pedig nem igy van.Kb. 3 % lehet a fényerőveszteség, amit digitálisan pótolnak tudtommal.
Idézet a Panasonic-tól:

1. 3CCD kamera rendszer
A kamera CCD-je (töltéscsatolt eszköz) kritikus szerepet játszik a képminőség kialakításában. Ezért választotta a Panasonic a 3CCD kamera rendszert, mely korábban kizárólag a professzionális videokamerákban volt megtalálható. Ebben a fejlett rendszerben a beeső fényt egy prizma a három alap színösszetevőre (vörös, zöld, kék) bontja fel. Mindhárom színhez tartozó fényinformáció külön CCD által kerül feldolgozásra. A GS250 3CCD rendszere összesen 3-szor 800.000 pixelt tartalmaz. A mozgóképeket 3-szor 630.000 tényleges pixel, az állóképeket pedig 3-szor 710.000 pixel alakítja ki, amely kimagasló részletességű színreprodukciót biztosít. A hagyományos 1CCD kamera rendszerekhez viszonyítva a Panasonic fejlett 3CCD rendszere három tekintetben is jelentős előrelépést jelent: színreprodukció, részletgazdagság és színátmenetek.

2. Leica Dicomar lencse

A Leica a fotóművészek körében mindenhol a nagyszerű fényképezőgépek és objektívek előállítójaként ismert. A gyártó legendás optikai technológiája bizonyos Panasonic kamerákban is jelen van a Leica Dicomar névre keresztelt objektív formájában. Ez a Panasonic fejlett digitális technológiájával kiegészülve tökéletes rendszert alkot. A GS250 ragyogó, új objekíve 13 lencsetagból áll, 9 csoportba rendezve. Az objektív alacsony fényszórású lencsetagot is tartalmaz, mellyel a kromatikus aberráció nagymértékben (a hagyományos lencsék 1/3-ára) csökkenthető. Továbbá 14 lencsefelület rendelkezik többrétegű bevonattal, a káros visszaverődések minimálisra csökkentése és a káprázástól és szellemképtől mentes éles, tiszta képek előállítása érdekében.
* A Leica a Leica Microsystem IR GmbH bejegyzett védjegye, a Dicomar a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.

3. Crystal Engine
A Crystal Engine a 3CCD kamera rendszerek számára készült különleges képfeldolgozó áramkör. A három CCD jelét egymástól függetlenül feldolgozva a mozgó és az állóképek számára is kimagasló minőséget biztosít. A 3D RGB Frame Noise Reduction a mező és a keret egységekből is eltávolítja a zajt, ami nagy előrelépés a hagyományos módszerekhez képest, valamint magas jel-zaj arány esetén minimálisra csökkenti a jel-zaj arány romlását. Alacsony megvilágítási szinteknél elnyomja a zajt, így fényesebb, részletekben gazdagabb képeket készíthet gyenge fényviszonyoknál is. Az AXIS (Advanced Pixel Interpolation System – Fejlett Pixel Interpolációs Rendszer) négyszeres pixel elosztási technológia a CCD-k képjeleinek precíz feldolgozását segíti, így a kép tiszta és kontrasztos maradhat. Az AXIS segítségével még a képek legapróbb részletei is megörökíthetők, ezáltal a kép nagyobb felbontásúnak tűnik.
A Digitális Jelfeldolgozási konfiguráció két külön képfeldolgozó áramkörrel rendelkezik, egy a mozgóképek, a másik pedig állóképek számára, ami optimális feldolgozást valósít meg mindkét képtípus esetén.

[ Szerkesztve ]

(#3012) direwolf válasza johnjohn (#3011) üzenetére


direwolf
őstag

Sajnos a fényerőt már nem fogod visszakapni, azt csak a ccd erősítésével tudnád ami zajt eredményez. A három külön feldolgozó előnye a pontosabb színvisszaadás, és ha túlmintavételeznek, akkor részletgazdagabb is lehet az eredmény, illetve ebből adódik hogy a végeredmény nem 1/3 fényerejű lesz. Ugyan akkora ccdméretnél kevesebb pixel -> kisebb zaj. De attól még nem kapsz vissza több "fényt" !

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3013) Ginew


Ginew
aktív tag

nemtom ki irta hogy 60 perces minidv 700ft... ma voltam mediamarktba, kivan téve 400ért a 90 perces

(#3014) Ginew válasza johnjohn (#3008) üzenetére


Ginew
aktív tag

ajánlj már kamerát.. :DD

(#3015) johnjohn válasza Ginew (#3014) üzenetére


johnjohn
addikt

Majd az okosok. ;]Én nem értek hozzá, csak a szám jár. :U

[ Szerkesztve ]

(#3016) direwolf válasza johnjohn (#3011) üzenetére


direwolf
őstag

Hm, látom közben szerkesztetted a postod :) Most akkor a Pana marketing is ugyan azt mondja mint én?
"A hagyományos 1CCD kamera rendszerekhez viszonyítva a Panasonic fejlett 3CCD rendszere három tekintetben is jelentős előrelépést jelent: színreprodukció, részletgazdagság és színátmenetek."
:Y

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3017) naim válasza johnjohn (#2997) üzenetére


naim
csendes tag

SONY + TDK DV kazit nem szabad használni! FULL SZ@R
Míg a panasonic DV szalag szinte egyáltalán nem koszolja a fejet, addig ez a két tipus, kazettánként hazavágja. Már megszívtam egy párszor.

(#3018) Badb0y válasza naim (#3017) üzenetére


Badb0y
addikt

Én pont most vettem tdk mini dv-t és sony premiumot.

Ezt a 2. 3.-at. Erre gondolsz te is ?

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3019) #61275904 válasza johnjohn (#2997) üzenetére


#61275904
törölt tag

johnjohn,

miért nem szabad az elejére tekerni a tiszítókazit?

(#3020) johnjohn válasza naim (#3017) üzenetére


johnjohn
addikt

Hol vetted? Biztos eredeti? Eddíg 200-250 Sony Premium ment le hiba nélkül.
A TDK-val volt gondom,Fuji-val nem.

[ Szerkesztve ]

(#3021) johnjohn válasza #61275904 (#3019) üzenetére


johnjohn
addikt

Egyszer használatos, finoman polírozza a fejet, és magára gyűjti a koszt.Ha újra lejátszod, visszakenheti.

(#3022) fireman válasza fireman (#3007) üzenetére


fireman
tag

Valakinek van infója? :R

(#3023) Badb0y válasza Ginew (#3014) üzenetére


Badb0y
addikt

Canon HV30.
Pénteken fogok tudni infókat mondani róla. Nekem is ezt ajánlotta mindenki.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3024) johnjohn válasza Ginew (#3014) üzenetére


johnjohn
addikt

(#3025) Badb0y válasza johnjohn (#3024) üzenetére


Badb0y
addikt

Ez már profi camera.:)

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3026) johnjohn válasza Badb0y (#3025) üzenetére


johnjohn
addikt

Alulról súrolja a kategóriát, 1 millió alatt van jóval az ára,ez a kispénzű profik gépe./Nálunk/
Nagyon jó gép, dolgoztam vele 6 napot.

(#3027) Bandus99


Bandus99
őstag

Sziasztok
Velemenyeteket kerem ezzel a kameraval kapcsolatban

Panasonic SDR-H20

Tudom nem szep dolog a write only de most elkezdek visszafele olvasni.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#3028) Badb0y válasza johnjohn (#3026) üzenetére


Badb0y
addikt

Canon hv30-am az hova sorolható ? Amatőr handycam :) ?
Képminőségbe sem fogja hozni ezeket ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3029) Ginew válasza Badb0y (#3028) üzenetére


Ginew
aktív tag

milyen hv30ad? még megse kaptad :DDD :DDD :DDD
amugy mikor nézelődöm kamerák terén, mindig egyre fentebb jutok árban, s a végén énis vmilyen HD gépnél kötök ki, csak utána meg mikor kiálmodoztam magam, mindig ráébredek hogy nem tudnék vele mit kezdeni, hisz a tv-m az képcsöves cucc, s a monitorom se HD felbontásban megy :)

más: az azért furcsa hogy egyes kamerák, főleg az olcsóbbak 32X optikai zoom, a jobbak meg csak 10.. gondolom vmi trükk miatt, erre van vmi jó kis válasz? :)
ugyanez a digitális zoommal, bár az mindig fujj..... vagyis, ha 1 kamera ccdje mondjuk 2mpixeles, akkor annál digitálisan zoomolva is még jó képminőség van? csakmert a pdam is ilyen, hogy kis felbontásba megy a video funkció de a ccd 2mpixeles, igy zoomolva is rendesen tudja még azt az alacsony felbontást, ami eredetileg a video felvétele

(#3030) johnjohn válasza Badb0y (#3028) üzenetére


johnjohn
addikt

Ott kéne kezdődnie egy normális ,használható kamerának. :K

(#3031) Cyrin válasza Ginew (#3029) üzenetére


Cyrin
addikt

válasz: parasztvakítás.

ahogy megy felfele az ár, egyre kevesebb a vakítani való paraszt, több a tájékozott ember, így kisebb a zoom.

(#3032) doktor úr válasza Cyrin (#3031) üzenetére


doktor úr
tag

Ezt jól összefoglaltad :C

(#3033) Ginew


Ginew
aktív tag

badboy, nemrég volt itt 1 linked, ahol a kamerád 218e volt... akárhogy keresem nemtalálom, kitörölted? :D azért akarom csak, mert ez a kamera 1 jó alap ahhoz, hogy összehasonlitsam a boltok árait, s igy talán kitudom szürni hol érdemes nézelődni, hogy hol vannak legjobb árak

(#3034) Badb0y válasza Ginew (#3033) üzenetére


Badb0y
addikt

Fotomarketnek az oldalán van az.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3035) Ginew válasza Badb0y (#3034) üzenetére


Ginew
aktív tag

köszi!

más: ugyanaz árban melyik fontosabb a jobb képminőség alkotás céljából? a nagyobb mpixelű ccd vagy a 3db ccd?
s gondolom ezeken felül a legfontosabb a ccd mérete, mint ugy az életben mindenben :D

(#3036) direwolf válasza Bandus99 (#3027) üzenetére


direwolf
őstag

Üdv!

Az ára jó, de a 16:9 minősége elég gyenge. 4:3-ban ok. Nem teszi bele az mpeg fileba (amit .mod kiterjesztéssel rögzít valamiért :F ) a 16:9 flaget, ezt utólag kell megtenni. Szolgáltatásai jók. Kicsi, könnyű blablabla...
Szerintem nézd meg milyen minőség a 16:9-es felvétele, és csak utána dönts.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3037) Imesz_


Imesz_
csendes tag

Üdv

Nem tudja valaki mikor jelenik meg magyarországon a Sony HDR-SR-11/12 ?
Elég jó gépnek tünik!néztem media marktban,ott már az SR8 sem volt :(((

(#3038) Bandus99 válasza Imesz_ (#3037) üzenetére


Bandus99
őstag

Itt ugy tunik forgalmazzak mar paran

Depo

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#3039) Badb0y válasza Imesz_ (#3037) üzenetére


Badb0y
addikt

Én is azzal szemeztem, de lebeszéltek itt róla a Canon hv30-ra. Úgyhogy én is lebeszéllek :)

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3040) Imesz_


Imesz_
csendes tag

Köszi srácok,
1.de csak megrendelésre hoznak.ugy nem tudom megfogdosni mielött megveszem :((
2.Nekem vinyós kell(nem tökölök többet kazikkal :DD )
3.a haverjaimnak is sony van ugy,hogy kompatibilis kell hogy legyek(pl:aksik,töltö.mic)

(#3041) Badb0y


Badb0y
addikt

Rohadt postás nem hozta ki délelőtt a kamerát, pedig már a fő fő átvevővel is beszéltem :DD MEgörülök, hogy nem tudom megfogni már ;]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3042) johnjohn válasza Badb0y (#3041) üzenetére


johnjohn
addikt

Ne aggódj, a ;] postás, már odahaza kipróbálta!

(#3043) doktor úr válasza johnjohn (#3042) üzenetére


doktor úr
tag

:))
Nekünk is a jövő héten jön két HV20, már izzítom a többi kamerát, és rittyentek hamarjában egy kis minitesztet :)

(#3044) Ginew válasza Badb0y (#3041) üzenetére


Ginew
aktív tag

talán menj be érte..!?

(#3045) Sam_26


Sam_26
csendes tag

Sziasztok!

Átnyálaztam 1 pár fórumot, cikket, de nem találtam a megfelelő választ. Bízom benne, hogy Ti tudtok segíteni!

A kérdés: :F
Van 1 laptopom, 1 profi kamerám (Canon XL2), s szeretném bedigizni a az elkészített filmet. Milyen digitalizáló cuccot ajánlottok nekem???? (USB, FIREWIRE csatlakozás, esetleg PCMCI)

A segítséget előre is köszönöm! :R

Sam

[ Szerkesztve ]

ASUS P5KC + INTEL CORE2 DUO E6550 @ 2700 MHz (7 x 386) + 8800GT TURBO + 4GB DDR2 800Mhz (GeIL + Corsair XMS2) @ 926 MHz + MX518

(#3046) doktor úr válasza Sam_26 (#3045) üzenetére


doktor úr
tag

Ha van a notebookon firewire port, akkor azt, ha nincs, akkor egy PCMCIA firewire kártyát.

(#3047) Szevi válasza _voodoo_ (#2854) üzenetére


Szevi
tag

Szia,

itt találsz összehasonlítást.
http://www.panasonic.hu/

(#3048) Sam_26 válasza doktor úr (#3046) üzenetére


Sam_26
csendes tag

Köszi a segítséget, de nem a port kiválasztásával van gondom, hanem a termékkel. Milyen gyártó, milyen típus?
:U

ASUS P5KC + INTEL CORE2 DUO E6550 @ 2700 MHz (7 x 386) + 8800GT TURBO + 4GB DDR2 800Mhz (GeIL + Corsair XMS2) @ 926 MHz + MX518

(#3049) doktor úr válasza Sam_26 (#3048) üzenetére


doktor úr
tag

Ja, értem... csodálkoztam is, hogy ezt nem tudod, közben ilyen kamerád van :)
A márkák között nem vagyok otthon, de szerintem akármelyik picimaci kártya megteszi, mivel ugyanaz a szabvány. De majd aki jobban vágja a témát, megcáfol :)

(#3050) Sam_26 válasza doktor úr (#3049) üzenetére


Sam_26
csendes tag

Hali!

Ezekszerint a manapság kapható digitalizáló cuccok között nincs nagy különbség? Olyat keresnék ami nem TV tuner, csak kifejezetten digitalizálásra való!

De köszi a segítséget, mert így az USB seket már ki is zártam!

Sam

ASUS P5KC + INTEL CORE2 DUO E6550 @ 2700 MHz (7 x 386) + 8800GT TURBO + 4GB DDR2 800Mhz (GeIL + Corsair XMS2) @ 926 MHz + MX518

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.