Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3501) ISZOLE válasza fireman (#3500) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Ha végképp nem boldogulsz, olvasd el a használati utasítást! (Murphy) :)

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#3502) fireman válasza ISZOLE (#3501) üzenetére


fireman
tag

Mivel tudok olvasni és érdekel is a dolog....azon már túl vagyok :DD ...de egy szót nem ír róla! :(

(#3503) Cyrin válasza fireman (#3502) üzenetére


Cyrin
addikt

Azért nem ír róla, mert nem lehet külön letölteni mint a drágább kamok esetében, ahol nem a szalagon tárolja, hanem külön memóriakártyán. Így egy dolgot lehet tenni szerintem, hogy a videoszerkesztő programmal mented ki a képeket.
Egyébként egy videoszerkesztővel a video bármelyik képkockáját ki lehet menteni képként.

(#3504) fireman válasza Cyrin (#3503) üzenetére


fireman
tag

Hát akkor tettek rá egy felesleges gombot amivel lehet kattintgatni....de minek. :W
Köszi.

(#3505) Cyrin válasza fireman (#3504) üzenetére


Cyrin
addikt

Lehet, hogy azért, mert az így készült képek jobb minőségűek, mint a videoból lementettek. Legalábbis a drágábbaknál így van asszem.

(#3506) akyyy


akyyy
senior tag

Helló!

Kameravásárlás előtt állok, keret rá nem sok, úgy 200-300 között, de lehetőleg "olcsó" kéne hogy legyen.

Meg hogy HD :DD

mind1 hogy full vagy nem, a lényeg h ne minidv meg hasolnó, mivel trükkfelvételeket készítenék sokat, amihez jó a minél jobb minőség.

szóval milyen kamerát ajánlotok? párat már kinéztem de először kiváncsi vagoyk ajánlatokra.

(#3507) Cyrin válasza akyyy (#3506) üzenetére


Cyrin
addikt

Canon HV30, ha szalagos HDV

Canon HF10, ha memóriakártyás AVCHD

(#3508) johnjohn válasza akyyy (#3506) üzenetére


johnjohn
addikt

(#3509) Cyrin válasza johnjohn (#3508) üzenetére


Cyrin
addikt

A harmadik utas megoldás ez a JVC. De én nem olvastam róla túl jókat, kezelése jó, de valahogy a képminőség nem az igazi. Külsőre és a rögzítési technikáját tekintve többet lehetett tőle várni, mint amire valójában képes. Annak idején, amikor kamerát választottam, néztem ezt is.

[link]

(#3510) johnjohn válasza Cyrin (#3509) üzenetére


johnjohn
addikt

Én a tesztet nem olvastam, nálam a kamera volt felvett anyaggal, amit vágni kellett, és meglepett a minőség ami lejött róla,igaz csak szabadtéri felvételek voltak, egy hőlégballonos utazásról, és az előkészületekről.Pár felvétel azért volt közte naplemente, miegymás,kevesebb fényben rögzítve, és azok is szépek voltak. Nálam innen az info, ezért ajánlottam.

(#3511) Cyrin válasza johnjohn (#3510) üzenetére


Cyrin
addikt

Gondoltam, hogy Nálad már járt.
Azért írtam, hogy én csak olvastam róla. Dehát minden risszrossz kamerát nem tudok megvenni, hogy saját tapasztalatból tudjam rámondani, hogy szar. :D

Ez csak Neked adatik meg, hogy minden igénytelen kamera megfordul a kezeid közt :D

(azé' irígykedem ám rendesen)

(#3512) johnjohn válasza Cyrin (#3511) üzenetére


johnjohn
addikt

A tulaj nem tudta, hogyan lehet a felvett anyagot leszedni, és szerkeszteni. Mondjuk, most, hogy látta , már meg fogja tudni oldani magának, csak nem volt ideje elmerülni a témában.
Néha már jobb volna, ha kevesebb lenne az ilyen tapasztalat, lassan ha magamnak vennék kamerát, nem tudnék dönteni, annyi az info. :O A legtöbb középáras kamerában van valami, ami megfogja a műszaki embert, csak aztán ha dönteni kellene..!Azért a JVC manuális fókuszgyűrűje az odaütött rendesen! :K

(#3513) akyyy válasza johnjohn (#3508) üzenetére


akyyy
senior tag

EZ nekem már nagyon drága sajna:D

(#3514) akyyy válasza Cyrin (#3507) üzenetére


akyyy
senior tag

Canon HF10

ez miért lennejó?

bevallom a hv30-ast már kinéztem magamnak. de a minidvd kazetta megijeszt egy kicsit. néha memkártyát is tudok használni (sd), az jó bele? vagy egyáltalán nem?

amugy volt nemrég egy miniDV-s kamerám, asszem panasonic, de nem biztos. ott hol miniDv, hol Sd kártyát használtam. de melyiket érdemes? vagy nincs nagyobb különbség?

(#3515) Cyrin válasza akyyy (#3514) üzenetére


Cyrin
addikt

A HV30-al memóriakártyát csak a fényképekre tudsz használni, a video a szalagra kerül. És nem kell félni a szalagtól, jó lesz az. ha szerkesztés, és az archiválás is fontos én inkább a HV30-at ajánlom.

A HF10 harmadik generációs AVCHD alapú kamera, ami memóriakártyára rögzít, és a felvételi minősége már hasonló a HV30-hoz. Tehát az eddigi rögzítési minőségbeli lemaradás kipipálva, de még mindíg megvannak a formátum szerkeszthetőségi és lejátszási problémái (a HDV-hez képest). De a jövő most úgy tűnik, errefelé halad.

(#3516) akyyy válasza Cyrin (#3515) üzenetére


akyyy
senior tag

akkor valszeg hv30-asra ruházok be, sokan ajánlják nagyon :)

(#3517) Jamesch


Jamesch
tag

Hello
Tudnátok abban segíteni, hogy érdemes-e HD caamcordert venni? Igazából azért gondoltam rá mert egy jó SD (3CCD-s Pana) is 100k felé van és kb ugyanez HD-ben 140-150k. pl: http://www.edigital.hu/product.php?cat=495&bid=25&partner=33009&productid=28549

A kérdés igazából arra irányul, hogy felhasználásilag mennyire könnyű kezelni az egész rendszert sima házi felvételekhez. Pl Virtualdubbal utólag kivágni a fölös dolgokat lehet-e?
Lejátszáshoz kell vmi extra egy viszonylag erős gépen kívül? Ami a 720p h264 videket jól játsza az ezt is nem?

Még nincs HDTV a háznál. Ha sima SD CRT-n nézzük semmi különbség nem lesz? (Nyilván elvileg nem , de talánn tisztább, szebb a képe ezeknek a cuccokak.)

És vajon milyen médiát használó eszközt érdemes venni? HDD , DVD, SD kártya?

Sürgős lenne, köv hét végéig kellene vennem.
Előre is kösz a segítséget

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3518) direwolf válasza Jamesch (#3517) üzenetére


direwolf
őstag

DVD-re AVCHD cuccot menteni eléggé fából vaskarika, de hát végülis az is csak egy médium. Lejátszani legfeljebb blueray lejátszóval tudod így alapból. Ennél azért mégiscsak jobb a szalag, de mégjobb a HDD vagy a legjobb az SD kártya.
AVCHD-t virtualdubbal alapból nem fog menni, mert nem kezeli a transport streameket. Vannak editor progik amik viszont simán viszik. A recompressről gondolom van fogalmad, ha tudod mi kell a lejátszáshoz ;)
Sima CRT-n nem fogsz különbséget látni egy jó minőségű minidv és egy kommersz (tehát nem a "vállról indítható kategóriás" :D ) HD kamera között. 150k -ér én ezt venném: Panasonic HDC-SD5

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3519) rumos14


rumos14
nagyúr

HD kamerát tervezek venni, azt már tudom, hogy a kazettára és DVD-re rögzítés nem nekem való a nehéz kezelhetőség és kis kapacitás miatt, maradnak a memóriakártyára rögzítő példányok, ebből adódik ugye az avchd formátum is.
Panasonic 3 termékét néztem ki, mert árban kedvezőbbek a Canon-nál és a Sony saját memóriaformátuma nem szimpatikus.
a HDC-SD1 volt ugye a legelső Pana HD kamera, már szinte alig lehet kapni, de ebben még nagyobb érzékelő volt, mikrofonbemenet, 5.1-es hang, egyebek. van még ugye az SD5 és SD9, az utóbbinál sztem nagyon elcseszték hogy a joystick-et a kijellző mögötti panelre tették, nekem fontos lenne az 1 kézzel használhatóság.
egyrészt bármilyen észrevételt megköszönnék, továbbá kérdezném:
- láttam, hogy ezek a kamerák .mts kiterjesztésű file-okat csinálnak. pc-n ezt hogyan tudom lejátszani?
- ha rögzítek pár videót, akkor a kártyán csak pár .mts file lesz, vagy hogy néz ki a kártya tartalma? azért kérdezem, hogy simán tudom bármire archiválni ezeket az .mts file-okat, ha a memókártáyra visszarakom, bele a kamerába, le fogja játszani? ez ugye azért fontos mert vagy pc-vel vagy a kamerával tudom lejátszani a felvett anyagokat, asztali DVDolvasóval nem.
- ezek a kamerák tudnak 1440x1080 felbontással is rögzíteni, ez "hagyományos" 4:3 képarányt jelent, CRT tévére kötve kitölti a teljes képet (alul-felül nem lesznek fekete csíkok)?

(#3520) Jamesch válasza direwolf (#3518) üzenetére


Jamesch
tag

Azért kérdeztem igazából a virtualdubot, mert azzal nem kell recompresselni, nekem max annyira kéne, hogy ami kell azt directstreamcopyval kiszedem azt szeva.

Ezek a kamerák nem tudnak 720p-t? (Az általad linkelt Pana úgy láttam nem tud)
Én inkább azt favorizálnám így első körben.

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3521) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Valakinek tapasztalata, véleménye a Pana HDC-SX5 kameráról?

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#3522) direwolf válasza Jamesch (#3520) üzenetére


direwolf
őstag

Értem, ezért írtam, hogy vdub nem tudja az mpeg transport streameket. De nem probléma, pl. a Ulead VideoStudio 11.3-al is megy, és a smartrender opcióval nem recompressel (pontosabban csak ott ahol belenyúltál a képbe)
Amiket én eddig láttam HD kamerák (3 tipus) azok csak anamorf 1440x1080i-t tudtak HD módban (tehát 16:9 a 4:3-as frameben) illetve a normál miniDV SD felbontást. Szóval nem vagyok egy referencia, majd valaki nálam tapasztaltabb megírja, hogy a mostaniak tudnak-e más felvételi módokat.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3523) redzsi


redzsi
senior tag

Sziasztok!

Mi a véleményetek Samsung digitális videokamerákról. Konkrétabban a VP-D371 XEO-ról?

(#3524) rumos14 válasza direwolf (#3522) üzenetére


rumos14
nagyúr

sztem ~1 éve már 1920x1081-as felbontásban is tudnak felvenni a HD kamerák.
amit én kérdeztem volna (egyebek mellett), hogy az 1440x1080-as felvétel hagyományos 4:3-as képarányú tv-n is elnyújtva, 16:9-ben jelenik meg?

(#3525) direwolf válasza rumos14 (#3524) üzenetére


direwolf
őstag

Azért azzal vigyázz, hogy attól mert a lejátszód 1920x1080-ban jeleníti meg, még a forrásod lehet 1440x1080. Mint a DVD-nél, itt is anamorfak a felvételek. De aztán lehet, hogy már a kis gépekben is fullframe HD szenzorok vannak, tényleg nem tudom...
Természetesen a 4:3-as kijelzőn is 16:9-ben jelenik meg a kép, nem lesz nyújtott.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3526) johnjohn válasza redzsi (#3523) üzenetére


johnjohn
addikt

Mindenféle Samsung kamera széles ívben kerülendő!Jó minőségű anyagokból, gondosan összeszerelt, rettenetes képminőségű készülékek!

(#3527) stargazer


stargazer
senior tag

sziasztok!

sos-ba kéne nekem egy-két jó tipp valami elfogadható ár-érték arányú digit videokameráról mert ma lesz cimbora esküvője és ezt gondoltuk de nem értünk abszolút hozzá és fogalmunk sincs semmiről! segítsetek plíz! nagyon gyorsan kéne!

Előre is köszi!

ui.: az is jó ha megmondjátok hogy mikre kell feltétlenül figyelni az ilyen gépeknél, és akkor a boltban ezek alapján kérünk ajánlatokat!

[ Szerkesztve ]

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#3528) rumos14 válasza direwolf (#3525) üzenetére


rumos14
nagyúr

na akkor próbálom pontosan megfogalmazni.
az én kérdésem az, hogy van a jó kis hagyományos tévém, 4:3 képaránnyal.
vannak ezek a jó kis kamerák, amik tudnak 1920x1080 (16:9) felbontással, és a legtöbb esetben 1440x1080 (4:3) felbontással is felvenni.
az első esetben a 4:3 tévén a kép "szélesvásznú" lesz, alul-felül fekete csík, ez tiszta.
a második esetben viszont az a kérdés, hogy a 4:3 arányú felvétel kitölti a 4:3 arányú tv képét, vagy (ahogy pár helyen olvastam), annak ellenére, hogy 4:3 arányú a flevétel, 16:9 képarányúra elnyújta (ez az anamorf dolog, amiről beszélsz asszem)?
pl. itt:[link] a Pana SD1 annak ellenére hogy 1440x1080-as felbontásban dolgozik, a képe már 16:9 arányban jelenik meg.

(#3529) direwolf válasza rumos14 (#3528) üzenetére


direwolf
őstag

A HD formátum csak 16:9 képarányt definiál, 720 és 1080 függőleges felbontással (sorok száma) wikipedia
Az egyszerű válasz a kérdésedre: nem tudnak 4:3-at. A bonyolultabb meg, hogy elképzelhető, de nem szabványos. Megjegyzem a HD formátum leírásában nem találni 1440x1080-at sem, ez a kamerák sajátossága :U

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3530) rumos14 válasza direwolf (#3529) üzenetére


rumos14
nagyúr

ez mekkora fütyiség! tehát ha veszek egy modern kamerát akkor a nem annyira modern TV-men a felvett anyag mindenképp szélesvásznú módon fog megjelenni :(((
letöltöttem innen [link] pár sample-t és az mpg file, ami ugye persze már átalakított, 4:3 arányúként jelenik meg. na mindegy, ma is tanultam valamit. köszönöm a precíz válaszodat a nem precíz kérésemre :B
neked van vmi HD kamerád?

(#3531) Jamesch


Jamesch
tag

Tudna nekem vki AVCHD sample-öket linkelnim kipróbálnám hogy egyáltalán megy-e a gépen, amin kéne neki.
Sajna én nem nagyon találtam, lehet béna vagyok.

Amugy meg 1080p-ben milyen adatsebességgel kéne felvenni hogy jó legyen. Láttam hogy a kamerákban is van több féle minőség, mondjuk 6-17 Mbps között. A 6-os vajon már ilyen csúnya macroblokkos?

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3532) direwolf válasza rumos14 (#3530) üzenetére


direwolf
őstag

Még nincs, várom az igazit :D
Őőő... bocsi, kicsit félrevezettelek: How to edit avchd in virtualdub
:B

Ha 4:3-ban jelenik meg a HD, akkor ott a lejátszóddal lesz valami gond. Ajánlom az ffdshow+MPC párosítást, ezek általában gond nélkül visznek mindent.

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3533) direwolf válasza Jamesch (#3531) üzenetére


direwolf
őstag

Google első találat az "avchd samle" keresésre:
[link]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3534) Jamesch


Jamesch
tag

lol :)
Közbe én is pont megtaláltam mind2 linket, azé kösz
Azé jó: 1,8 GHz-es 2 magos procit majdnem mind viszi a lejátszás PowerDVDbe.
ffdshow-val nem akar hangja lenni MPC-ben, bedig engedélyezve vn az összes kodek

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3535) Jamesch


Jamesch
tag

Segáz BSplayerben van hang, bár mondjuk ez fura

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3536) rumos14 válasza Jamesch (#3531) üzenetére


rumos14
nagyúr

csak egy hsz-t olvass vissza, a linkelt oldalra menj rá, ott találsz.
nyilván minél magassabb a bitrate, annál jobb a felvétel, ceteris paribus. a 17mbps már magasnak számít az avchd mezőnyben.

(#3537) rumos14 válasza direwolf (#3532) üzenetére


rumos14
nagyúr

töltsd le a bekahd-s mpeg sample file-t onnan amit linkeltem, neked is 4:3-ban fog megjelenni.
amúgy az fasza dolog ha virtualdub-bal is lehet vagdosni-konvertálni m(2)ts file-okat.

(#3538) direwolf válasza rumos14 (#3537) üzenetére


direwolf
őstag

Nekem az összeset (mts-t és mpeg-et is) 16:9-ben játsza. Nézd meg az mpeg2 dekódered beállításait. Én az MPC sajátját használom, nálam az vált be leginkább (nem tökéletes ez sem, de legalább nagyjából bugmentes)
AVCHD-ra meg ffdshow

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3539) rumos14 válasza direwolf (#3538) üzenetére


rumos14
nagyúr

én is media player classi-ot használok, igaz vmi 2 éves példányt. mingyá frissítek.
amúgy meg letöltöttem a legújabb ffdshow-t és úgy sem tudtam lejátszani az mts file-okat :( azt olvastam, hogy power dvd 7 ultra változata kell.

(#3540) direwolf válasza rumos14 (#3539) üzenetére


direwolf
őstag

Jaigen, kell még a Haali media splitter/renderer (Matroska splitter néven fut) Nevével ellentétben nem csak az mkv fileokat kezeli, hanem az összes mpeg alapú konténertipust, és van renderer része, amit az MPC output részében tudsz beállítani. Kísérletezz vele.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#3541) Jamesch válasza rumos14 (#3539) üzenetére


Jamesch
tag

Ha jó géped van tényleg használd a PDVD ultra-t, nagyon szépen (jó deinterlace beállításokkal) játsza le.

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3542) Jamesch


Jamesch
tag

http://www.sanyo-dsc.com/english/products/vpc_hd2/spec/index.html

Erről tudtok vmit? Vennétek ilyent? Elég sokféle véleményt olvastam.
135-ért lehet megkapni

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3543) rumos14 válasza Jamesch (#3542) üzenetére


rumos14
nagyúr

ami teszteket én eddig olvastam, a komoly oldalak többnyire elég lesújtó véleménnyel voltak a Sanyo Xacti sorozatról. nem rossz ötlet, hogy kamera és fényképező egyben, de egyik téren sem hozza az elvárható szintet. van már HD1000 is, a HD2 135-ért sztem elég drága.

(#3544) Jamesch válasza rumos14 (#3543) üzenetére


Jamesch
tag

Közben találtam 115ért is, a HD1000 meg jóval drágább.
Igazából én is láttam róla rossz reviewkat, de vhogy olyan könnyűnek tűnik a használata, kicsi is meg minden.
A Pana HD kamerák meg csak FullHD-ba vesznek(emiatt nagyobb bitrate-el is, kevés fér gy kártyára), nehezebben használható formátummal stb. Viszont jobb a videó minősége, gondolom 3ccd segít. Meg talán az akksi is jobban bírja, de ezt nemtom. Tudtok mondani vmi adatot hogy Pana vagy Canon mennyit bír?

Szal nem tudok dönteni, mondjatok vmi plusz szempontot ami dönthet! :)

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3545) rumos14 válasza Jamesch (#3544) üzenetére


rumos14
nagyúr

ha már a Panákat hoztad szóba, azt sem nehéz kezelni... és igen, azok az előnyei amit leírsz. vszleg nem véletéenül drágább. hátránya, hogy fotózásra még annyira sem alkalmas mint a Xacti és valóban "nehezebben használható formátumba" vesz fel.

(#3546) Badb0y válasza akyyy (#3516) üzenetére


Badb0y
addikt

Jó is. Gyönyörű képe van. Én nagyon szeretem. Viszont a RODE SVM mikinek az alul-felül áteresztő szűrőjére valahogy még nem sikerült ráéreznem :B

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3547) Badb0y válasza direwolf (#3525) üzenetére


Badb0y
addikt

1.3333 a pixel aspect ratio, így jelenítik meg a kamerák full hd-ban a tv-n. De attól függetlenül 1440*1080. Viszont full hd-nél én egy 46"-os tv-n sem láttam közelről nézve, hogy szét lett volna húzva. VimeoHD-ra megpróbálok feltenni egy virágról készített rövid vid-et, megdöbbentő. Csak tudnám a rohadt vegasom most hogy a 8.0b-t leszedtem, és a 8.0d-t feltettem nem kezeli se a bluray-t se az m2t-t

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3548) Badb0y válasza Jamesch (#3531) üzenetére


Badb0y
addikt

25mbps-sel kerülnek fel a gépedre az m2t fájlok (HV30)

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3549) Badb0y válasza Jamesch (#3544) üzenetére


Badb0y
addikt

Canon hv30 nagyobb aksival kibírja 2 kazetta televételét.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3550) direwolf válasza Badb0y (#3547) üzenetére


direwolf
őstag

Valóban a felvételnek 1.3333... a fizikai AR-je (lévén 1440x1080 a felbontás) viszont a fileban már 16:9 azaz 1.7777... van eltárolva, ebből tudja a lejátszó, hogy ezt nem natívan kell megjeleníteni, mert úgy tojásfeje lesz a szereplőknek, hanem vízszintesen ki kell nyújtani 1.3333 szorosára (1.77777 / 1.33333 = 1.33333) Ezt hívják anamorf képaránynak.
Ha nem jól kezeli a lejátszód az AR infót, akkor lesz 4:3-as a lejátszott video, szép csúcsfejű szereplőkkel :)

"I've seen things you people wouldn't believe"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.