Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4101) philoxenia válasza djnice (#4100) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem ájultam el tőle... A felbontás valóban jó, de alig volt éles kép, állandóan kicsúszott a fókuszból . Igazából ez milyen felbontás lenne ?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4102) james008bond


james008bond
őstag

Panasonic HDC-HS9 vs. Sony HDR-SR11E???

Ma vettem észre, hogy a Pana 1080p, míg a Sony 1080i...azért különös, és azt mondták, ez a HD csúcsa...mármint a kommersz camok között...
Van látható különbség? Gondolom, igen...:-(
1 CMOS vagy 3CCD??? Melyiknek lehet szebb, tisztább, kevésbé zajos képe?

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4103) djnice válasza philoxenia (#4101) üzenetére


djnice
veterán

Ez 1440x1080, ha függőlegesen nyújtott a kép, állítsd be a lejátszóban a 16:9-es képarányt. Amúgy a Canon HV20 is 1440x1080-ban dolgozik, és utána interpolál 1920-ra...
A fókusz azért megy el párszor, mert olcsó autófókuszos objektíve van, de ennyi pénzért (200$) nem is lehet többet várni, ahhoz képest nagyon jó szerintem.
Én ár/érték arányról beszéltem, ami nagyon jó, sima miniDV kamerák közül nem találsz ehhez hasonlót sem, hiába kerül akár 100.000 Ft-ba.

(#4104) philoxenia válasza djnice (#4103) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Igazából olyan kamera a jó home használatra is, amelyik azt a felbontást tudja, mint a standard, de más jellemzőiben a profikat közelíti. Mondjuk én csak akkor videózom, ha már nem tudok a kevés fény miatt fényképezni...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4105) rumos14 válasza james008bond (#4097) üzenetére


rumos14
nagyúr

fapados? az a Pana konzumer kategória jelenlegi csúcsmodelje ;)
sztem nemigen lehet áthúzni úgy az anyagot, ahogy leírtad.

(#4106) rumos14 válasza Greg. (#4099) üzenetére


rumos14
nagyúr

fényképezni sztem csak alapszinten érdemes egy videokamerával. mint ahogy fényképezővel is mozgófelvételt készíteni. persze attól is függ, mik az igényeid. az a 10mpixel nem vmi interpolált varázslat. amúgy 4 mpixel is elég egy jó képhez, nem a méret a lényeg ;)
amiket leírtál, vinyós kamerák, ha jól tévedek. Canon-nál a HG10 jöhet szóba, sztem jobb is mint a JVC (tutira) és a Sony (megítélés kérdése). vagy Pana HS9. esetleg alternatíva lehet a 16gb beépített flash memóval rendelkező Canon HF10. ha nem kell beépített vinyó, további típusokat tudok ajánlani.
a full HD sztem kiforrott dolog, lesz még jobb is, de erről szól a szórakoztató elektronika. az 5.1 hang, hát, sok kicsi mikrofon jó közel egymáshoz, nemtom mennyire lesz térhatású.

(#4107) rumos14 válasza james008bond (#4102) üzenetére


rumos14
nagyúr

annak az 1080p-nek olvass utána mert amikor én kamerát vettem úgy emlékszem azt írták hogy a p-t csak vmi digital cinema mode-ban tudja, ami más színvilágot is használ.
amúgy a p egyértelműen jobb mint az i?
sztem nem lehet egyértelműen megmondani hogy melyik jobb (CMOS vagy 3CCD).

(#4108) Greg. válasza rumos14 (#4106) üzenetére


Greg.
csendes tag

Nézegetek a neten különböző tesztvideókat, de egyre jobban elveszlek bennük... :(
Egyik pillanatban a Canon-t látom szebbnek, a másikban pedig a Sony-t. :)

Melyek azok az igazán profi digit. kamerák (és azok típusai), amelyekkel már tényleg érdemes foglalkozni? Mert akkor inkább rászánnék többet, csak hogy elégedetten dőlhessek hátra!

Egyébként a HDD-s kamerákkal tényleg van ok a parára? Én azt gondolnám (mert elég sokan veszik is), hogy ez mára már egy megbízható, tartós típus.
Bár nem tudom, hogy esetleg zajos lehet-e, mert volt rossz tapasztalatom régi Panasonic (hagyományos) kamerával; zavaróan hangosan lehetett hallani a motor hangját. :(((

A fényképezős dolgot meg azért kérdeztem, mert a jelenlegi digitális gépem nem a legjobb (Sony DSC-P120) és hátha ez többet tud (SR11E)...

(#4109) rumos14 válasza Greg. (#4108) üzenetére


rumos14
nagyúr

ez tényleg ízlés kérdése. a Sony HD kamerák sokak szerint túlszaturált képet készítenek, ami persze sok embernek tetszik.
a camcorderinfo.com-on nagyon részletes teszteket találsz.
HDD kamera a mezei használatot bírja, folyamatost rázkódást, lóbálást vszleg nem túlzottan szereti. sztem csak akkor vegyél ilyet, ha soksok óra anyagot akarsz rögzíteni egy menetben.
nehéz megítélni hogy mi az igazán profi kamera, ha van pármillád, elköltheted, de akkor erős vállakra és bazinagy táskákra is szükséged lesz, szóval nem hobbi szint. a Canon és Sony HD kamerák sztem a hobbi felhasználást magas szinten kielégítik. nekem mondjuk pont Pana van, alap HD kamera, megfelel bőven, de van jobb is, az tuti. a motor hangja miatt ne aggódj, akkor már sokkal inkább lehet zajforrás a HDD (vinyó), de ezt csak fejből mondom, konkrét tapasztalatom nincs.
elnézve a DSC-P120 fényképeit, a videokamerák kb. ilyet tudnak, de jobbat nem hinném.

(#4110) Greg. válasza rumos14 (#4109) üzenetére


Greg.
csendes tag

Mit értesz az alatt, hogy túlszaturált?

Nyilván nem a milliós értékű kamerákra gondoltam, csak ezen az ésszerű értékhatáron belül lévő hobby gépekre.

Van valami különbség a felvételek minőségében aszerint, hogy memóriakártyára rögzít avagy HDD-re?
A memókaris abban lehet hátrány, hogy egy 16 gigás kártyára (ettől van nagyobb?) azért nem hiszem, hogy olyan sok anyag fér, tehát akkor elkellhet egy pár 16 gigás kártya; mert nem igazán szeretné az ember még a notebook-ot is mindenhová magával vonszolni... Erre van valami megoldás?

Viszont elképzelhető, hogy nagyobb garancia a tartósságra ez a megoldás.

(#4111) james008bond válasza rumos14 (#4105) üzenetére


james008bond
őstag

Úgy értettem, hogy az említett Sonyhoz viszonyítva...kisebb képérzékelő, kisebb Zoomátfogás, jóval kisebb állóképfelbontás / mondjuk cam esetén ez nem elsődleges szempont /, csatlakozók hiánya, illetve a meglevők rossz elhelyezése, elektronikus kereső hiánya / "csúcsmodell", ahogy Te írtad /, az LCD felbontása jóval kisebb, ha jól emlékszem / pedig ez az 1etlen monitor felvétel közben /...most hirtelen ennyi. Amúgy a Panasonic szerintem is a videó / egyik / csúcsa, mégis furcsálom, hogy csak 1 típust hoz ki FullHD-ben.../ mert a két cam, a csak SD karis és a hibrid lényegében 1 és ugyanaz, a winyóval / és kb 60 ezerrel / több / ami kicsit nevetséges, ennyi pénzért ma majdnem 2 Tera tárhelyet lehet venni...

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4112) james008bond válasza Greg. (#4110) üzenetére


james008bond
őstag

A felvételek minősége elvileg azonos, hiszen digitális formában kerülnek rögzítésre. A HDD hang mondjuk érdekes lehet, ez belehallatszik-e a felvételbe???Az SD mellet szól persze h teljesen hangtalan és nincs mozgó alkatrész, mondjuk azért az sem örökéletű és lassabb is, mint a HDD, viszont fajlagosan jóval drágább a HDD-nél. Amúgy a legnagyobb méret jelenleg a 32 GB, FullHD-ben legjobb minőségben kb 10 GB kell 1 óra felvételhez...kb.

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4113) szancsesz válasza Yellow73 (#4095) üzenetére


szancsesz
csendes tag

Szia!
igen így van. Azért csak kártyást soroltam mert nem találtam vinyóst csak Sonyból, viszont DVD-s modell meg kilőve. Én is inkább a memóriakártyás felé húzok, csak addig nem is akartam dönteni mig nem tudom biztosra mennyi adat fér rá.
Viszont még mindig nem tudom vegyek-e a netről. Ott a pixmania, és hasonló áruházak de nincs róluk semmi infóm,csak az hogy sokkal olcsóbbak néha mint egy szaküzlet.
Viszont azért para van, mert a kami elég drága cucc, igy nem biztos hogy merjek csak így rendelni.
Ha esetleg valakinek valami tapaszalata van jó lenne. A Canon sajna kicsit drága. viszont biztos hogy jó. A sonyt sokan ajánlották. viszont a döntésbe az is közrejátszik majd hogy milyen a képminőség.
Ha valaki tud linket,hol lehet tesztvideókat megnézni Sonyról Panasonicról jó lenne.Az is sokat dob majd, hiszen eléggé meg kell gondolni.

(#4114) rumos14 válasza Greg. (#4110) üzenetére


rumos14
nagyúr

erősebbek, melegebbek a színei mint az egyéb kameráknak és mint a valóság. nem volt Sony HD kamerám, csak olvastam ezt.
ahogy azt mostanában párszot leírtam, 16 gigára 2 óra rámegy a legújabb kameráknál is a legjobb minőségben. ha ennél többet akarsz egy szuszra felvenni akkor vagy nagyobb/több memókari (úgy csökken az áruk hogy ihaj) vagy ilyen kártyaolvasós backup-olos külső vinyó lehet a megoldás, bár ez utóbbi nem elegáns/kényelmes. ja vagy lehet alacsonyabb minőségi beállítással felvenni, de nem érdemes.

(#4115) rumos14 válasza james008bond (#4111) üzenetére


rumos14
nagyúr

hát ez igaz, emiatt vettem régebbi Panát, az SD1-nek még nagyobb érzékelője volt és nagyobb látószöge is volt. az, hogy 10 vagy 15x az optikai zoom, nekem elég mindegy, de hogy 42,9 vagy 38,5mm-ről indul, már nagyon nem.
csatlakozókkal sincs agyon ellátva az a bizonyos csúcsmodel, hát ez van, a legtöbb júzernek nem is kell, de egyértelmű hiányosság, a Pana úgy döntött hogy lehagyja a mic-in és headphone csatlakozókat. az új SD100 vagy ilyesmi nevű kamerájukon már lesz minden, nagyobb az érzékelő is, gondolom minden lesz csak nem olcsó.
az LCD felbontása sztem elég, nemtom mennyi, de nem kevés.
a te szempontjaid alapján nem a Pana a jó választás.

(#4116) battosay


battosay
csendes tag

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni.
Lenne 100ezer forintom.
Kellene nekem egy jó kis kamera, merevlemezes.
Középiskolás vagyok, így tehát úgy használnám, hogy oszt. kiránduláson, LAN-partykon, meg vennék fel parkour-os vidiket is.
Tehát ilyen igényre kellene valami, amit egy kézben tudok hordani, kompakt, remélem érthető. :)
Na meg a többi tulajdonságon se essen alá, tehát szép vidiket csináljon! :)
Előre is köszönöm.
Üdv.

(#4117) battosay


battosay
csendes tag

Lehet SD-s is.

(#4118) Stephen003


Stephen003
tag

Sziasztok.
Most szeretnék beépített memóriás + memóriakártyás (Sd/Sdhc) kamerát venni.
Néztem Sd és Hd kamerákat is.

Ezeket néztem ki:

Samsung Sc-Hmx10 (8gb beépített flash memória, 720p Hd felbontás)

Canon Fs100 (ez asszem sima sd, de szintén memkártyás, de jobb zoomja van)

Esetleg valakinek vmi ötlet más kamera a lényeg az lenne hogy memóriakártyára rögzítsen esetleg lehet beépített memóriája is.

Hd felbontás se lenne rossz de 720p is elég.

Ki mit ajánl?

Nothing Real

(#4119) djnice válasza Stephen003 (#4118) üzenetére


djnice
veterán

Samsung HMX10 tesztvideók: http://www.vimeo.com/videos/search:hmx10
Canon Fs100 tesztvideók: http://www.vimeo.com/videos/search:canon%20fs100

Ha regisztrálsz az oldalon, akkor a jobb alsó sarokban letölthető az eredeti videó.

(#4120) james008bond


james008bond
őstag

Sziasztok!
Hogy van az, hogy 3CCD---kb 1.5 M pixel---felbontás 1920x1080???

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4121) rumos14 válasza james008bond (#4120) üzenetére


rumos14
nagyúr

jó kérdés, ha megtudod a választ, oszd meg velünk.
én nyugodt vagyok, mert a Pana HDC-SD1 csak 1440*1080-ban vesz fel, az belefér a "keretbe".

(#4122) james008bond válasza rumos14 (#4121) üzenetére


james008bond
őstag

Akkor trükközik a Pana???Azt hirdeti 1920x1080p. Szoftveresen "javítja" a felbontást? Mert az így elég gáz szerintem...hiába számol elméletileg lehetséges képpontokat, az mégsem olyan, mintha azt ténylegesen is "látná" az érzékelő...vagy nem így van?

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4123) rumos14 válasza james008bond (#4122) üzenetére


rumos14
nagyúr

de, így van. én sem értem. ráadásul hogy a 3 db CCD egyenként csak 0,5 mpixel körül van, és azért van 3db, hogy a különböző színekre "koncentráljanak". vmi szaki kéne nekünk ide.

(#4124) james008bond válasza rumos14 (#4123) üzenetére


james008bond
őstag

Annál is inkább, mert a konkurens Sony model ugyan 1 db CMOS-t alkalmaz / amiből egyébként az új Pana modell 3-at fog... / ha jól emlékszem, kb 5.5 MpIxel...

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4125) Guargumi


Guargumi
tag

tiszteletem
merevlemezes kamerát szeretnék vásárolni, max. 100e van rá, ajánlatokat kérnék, hogy milyen modellek a jók.
(teljesen tájékozatlan vagyok, szóval óvatosan a szakszavakkal)
köszi

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

(#4126) schenker88


schenker88
aktív tag

a pana kidobta legujabb modelljet, a HS100-ast
sztem ez az osszes sonyt meg canont kenterbe fogja verni
japcsibol mar rendelheto amugy (en az ebayen szoktam venni ilyesmiket):)
mellesleg 3*CMOS :Y

(#4127) schenker88 válasza Guargumi (#4125) üzenetére


schenker88
aktív tag

ha ennyid van ra akkor SD (tehat nem HD) kamerak kozott kell nezelodnod, ajanlott markak: pana, sony, canon, jvc

(#4128) rumos14 válasza schenker88 (#4126) üzenetére


rumos14
nagyúr

azért az árát (te már tudod?) és az első teszteket még megvárnám egy ilyen kijelentéssel...
mondom ezt én, Pana tulaj.

(#4129) rumos14 válasza schenker88 (#4127) üzenetére


rumos14
nagyúr

kicsit félreérthető vagy. a tárolóeszközök terén az SD (mint memókártya) ellenpárja a HDD (merevlemez)
felbontás terén az SD (standard definition) ellenpárja a HD (high definition)
100k alatt is lehet kapni HDD kamerát, pl. [link]

(#4130) james008bond válasza schenker88 (#4126) üzenetére


james008bond
őstag

Az árát is tudod? Esetleg kis hazánkban mikor lesz kapható és mennyiért?

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4131) schenker88 válasza rumos14 (#4128) üzenetére


schenker88
aktív tag

persze ha kell megmondom a pontos árát is sőt, rendelni is tudok :D

egy itthoni japánból rendelő webshoppon keresztül kb 220-250k lenne a HS100

egyebkent pedig japcsibol kozvetlenul durvan $1200-1300 (USD)

(#4132) schenker88 válasza rumos14 (#4129) üzenetére


schenker88
aktív tag

kritikadnak teljes mertekben helyt adok
felbontasra celoztam mint SD ill. HD (telleg ez nem mindenkinek vilagos, kicsit elkapkodtam)

HDD 100k alatt is kaphato ez is igaz de csak Standrad Definition, de HD viszont nincs ennyiért (legalabb is itthon)

En az ebayrol vasarlok ilyesmiket, ott biztosan van 100k alatt pl. Pana SD9 :)

Most nyertem liciten es rendeltem egy HS9-et

Te mint pana tulajdonos mire hivnad fel a figyelmemet ezzel kapcsolatban?

Az USA verzio gond nelkul hasznalhato itthon is? Toltheto siman (230V:F) + egyebek...

(#4133) schenker88 válasza james008bond (#4130) üzenetére


schenker88
aktív tag

hogy kis hazankban mikor, arrol fogalmam nincsen :DDD
de mar most is rendelheto durvan ~200k koruli aron

Az uj 3MOS erzekelo biztosan nagyon ütni fog :))

(#4134) rumos14 válasza schenker88 (#4131) üzenetére


rumos14
nagyúr

szakura?
tehát a magyar indulóára olyan 300k lesz, hoppá :Y
mondom, én csípem a Pana kamerákat, az is van, de ezért az árért a Canon HF10/100 párost le kellene nyomnia rendesen.

(#4135) rumos14 válasza schenker88 (#4132) üzenetére


rumos14
nagyúr

HS9? én olyat nem vettem volna, de amúgy jó kamera, csak idegesítő a kis méretű érzékelő és a 42,9mm-ről induló zoom. mennyiért jutottál hozzá?
usa verzió töltője itthon értelemszerűen csak átalakítóval használható.
az ntsc-pal szabványok (elsősorban framerate-ben jelentkező) különbsége nem tudom, hogy okoz-e gondot. PPeter tutira tudna válaszolni, de nekem se válaszolt az 1 hónapja küldött pü-mre (hátha ezt olvassa.... :B )

(#4136) kanna


kanna
csendes tag

Mi a vélemény a Samsunk új modeljéről a HMX-20-ról? A tesztelő szerint nem rossz darab, főleg a sötétben nyújtott teljesítménye meggyőző!
http://www.camcorderinfo.com/content/Samsung-SC-HMX20-Camcorder-Review-35416.htm#

(#4137) schenker88 válasza rumos14 (#4135) üzenetére


schenker88
aktív tag

ntsc/pal nem erdekes szamitogepen :)
en is hasznalok uleadet vagy esetleg feldobok egy premiert...

a tolto atalakito mar annal inkabb, hol lehet kepni ilyet es mit erdemes tudni rola

(#4138) schenker88 válasza rumos14 (#4135) üzenetére


schenker88
aktív tag

ja mellesleg a jelenlegi itthon kaphato modell ugye a hs9 a legtobb helyen 200k vagy afelett kaphato :)
szep kis orszag ez, ilyen fizetesek mellett :)
kint meg felaron kb. legalabb 3-5x ekkora fizuk mellett :)

(#4139) cuko#


cuko#
tag

Sziasztok!
Egy barátom szeretne kamot venni, 60ezer forint a keret, semmi konkrét kikötés nincs (max annyi, hogy SD-s talán jobb lenne), házi használatra, illetve bmx-es (flatlandes) videókat készítene vele reményei szerint. Ennél [Samsung VP-MX10A] találhat jobbat szerintetek (= mit ajánlanátok)?
Köszi előre is a segítséget. :R

(#4140) Yellow73 válasza schenker88 (#4126) üzenetére


Yellow73
tag

Sajnos a Camcorderinfo.com tesztje szerint nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
A 3 CMOS sajnos ugyanolyan kisméretű, mint a 3 CCD volt az előző modellekben, kis fénynél továbbra is zajos felvételeket produkálva, ráadásul a szenzorok felbontása is kicsi maradt, így képminőség tekintetében a versenytársak még mindig jobbak.
A tesztmodell optikai stabilizátora nagyon leszerepelt, remélhetőleg ez csak a tesztmodell hibája volt.
Sok manuális beállítási lehetőség, ráadásul a régi multifunkciós gyűrű ott virít az objektív körül (aminek használhatóságába csúnyán belerondít a vaku).
Sajnos a széleslátó képesség nem javult a HS9/SD9-hez képest.
A teljes teszt a Pana HDC-HS100-ról itt olvasható

(#4141) schenker88 válasza Yellow73 (#4140) üzenetére


schenker88
aktív tag

akkor ezek szerint abszolute jobb vétel jelenleg a HS9 a 100-as modell helyett :)

(#4142) Yellow73 válasza schenker88 (#4141) üzenetére


Yellow73
tag

Az SD9 meg mégjobb, mert nem veszed bele a méregdrága beépített vinyót. Inkább meg kell toldani az SD9-et egy mobil adattárral (direkt nem írtam sima külső vinyót, mert eddig senki nemerősítette meg, hogy a Pana USB Host funkciója önmagában kezelne egy külső vinyót)
De inkább Canon HF100, ebből a kategóriából.

[ Szerkesztve ]

(#4143) schenker88 válasza Yellow73 (#4142) üzenetére


schenker88
aktív tag

de abban meg nincsen 5.1 zoommic :))

(#4144) rumos14 válasza Yellow73 (#4142) üzenetére


rumos14
nagyúr

az SD9 sztem drága a tudásához képest. én személy szerint örülök, hogy az SD1-et vettem 3 hónapja. az SD9 már annyira kicsi, hogy túlságosan is az. erre a Pana is rájöhetett, ez az új kamera ezt bizonyítja.
usb host: nagyon nem tartom valószínűnek, hogy kezelni tudna külső vinyót, ez csak arra való, hogy a Pana-féle külső DVD íróval kommunikálni tudjon.
a Canon HF100 egyértelműen jobb, de még mindig 50k-val drágább az SD9-nél.

(#4145) kanna


kanna
csendes tag

Sziasztok!

Természetesen kamera választásban kérem a segítségeteket. A szempontjaim:
-Nem kell HD, mert nem akarok vacakolni az óriási állományokkal és lehetőség szerint azonnal lejátszhatónak kéne lennie egy DVD író HDD-jéről. (Most ruháztam be egy HD ready 106 cm-es TV-be, de ha úgy néz ki rajta a felvétel, mint a DVD, az nekem már OK)
-Kevés fénynél viszonylag tűrhető felvételt csináljon (normális méretű érzékelő).
-SD kártyásat preferálnék, talán jobb, ha nincs benne mozgó alkatrész és nagyon megy lefele a kártyák ára.
-Manuális beállítási lehetőségek irrelevánsak, főleg a párom használná, de én sem akarom állítgatni.

Eddig egy típust találtam, de az is HDD-s. Panasonic SDR-H280. Tudtok mást ajánlani más típust? Erről a Panáról mi a vélemény?

(#4146) rumos14 válasza kanna (#4145) üzenetére


rumos14
nagyúr

vélemény: ha már van (fél)HD tv-d, lehet hogy jobban jász egy HD kamerával. nem a felbontás a minden, hanem az érzékelő mérete meg mittomén, de akkor is. az állományok nem sokkal nagyobbak mint az mpeg2/4 állományok, amiket a nem HD-s, SD kártyáta rögzítő kamerák készítenek. egyből lejátszani persze nehezebb eset, ez tény, ilyen szempontból a DVD-re rögzítő nem HD kamerák a legjobbak, tehát SD-re rögzítő kamera felvételeit sem tudod azonnal visszajátszani, csak a kamerán keresztül.

(#4147) kanna válasza rumos14 (#4146) üzenetére


kanna
csendes tag

Köszi a véleményt! Úgy gondoltam a visszajátszást, hogy az asztali DVD író HDD-jére felrakom a kameráról és usgyi. Ne kelljen konvertálgatni! A jelenlegi PC-m nem alkalmas a nagy filo-k szerkesztésére és abba most nem szívesen beruzháznék. A baba viszont jön megállíthatatlanul, így sokat nem tudok várni :)
Az AVCHD file-t viszont csak BD lejátszó tudja kezelni, tehát HD kamerához egyből azt is kell venni, nem? Ahhoz, hogy az AVCHD-ból DVD-t csináljak viszont kell az erős PC és még a minőséget is rontom, akkor minek a HD? A HD kamerák ugye nem tudnak SD-ben (mpeg2-ben) felvenni? Egyébként nekem a Samsung új 20-asa tetszene (edigitalban 149eFt), nagy érzékelő, nagy optika, SD kártya, csak nem AVCHD csak valami hasonló. amit gondolom csak a Samsung BD lejátszó ismer fel...

(#4148) rumos14 válasza kanna (#4147) üzenetére


rumos14
nagyúr

teljesen igaz amit leírsz. csak sztem az nem, hogy az "asztali DVD író HDD-jére felrakom a kameráról és usgyi", mert sztem nem. eleve hogy rakod fel? le tudja szipkázni a DVD író, usb host-ként működik? de még ha ez megy is, sztem nem ismeri fel a kamera által készített file-t.
HD kamera van egy pár talán ami tud alacsonyabb felbontásban is felvenni, azok, amik DVD-re is tudnak rögzíteni.
Samsung új huszasát nem látom az edigital-ban, ez [link] lenne az? nem ismerem, nekem mondjuk az érintőképernyő nem preferált. ez már full HD vagy csak "fél HD"? az elődjét tesztelte a fototrend.hu

(#4149) schenker88


schenker88
aktív tag

bocsesz, de ez mi lenne: "BD lejátszó"
tudnátok adni linket és/vagy árat?

(#4150) schenker88 válasza kanna (#4147) üzenetére


schenker88
aktív tag

SD és HD formátumban egyaránt rögzíteni képes pl. a SONY HDR-SR10 (merevlemezes)
Elárulom, ez volt az egyik komoly kinézettem...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.