Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4151) james008bond válasza kanna (#4147) üzenetére


james008bond
őstag

Állítólag a ma kapható merevlemezes dvd írók nem tudják lejátszani az avchd fájlokat
( gondolom idén még a digitális tuneresek a slágerek, az avchd formátumot is kezelők meg majd jönnek jövőre...csak hogy minél több pénzt lehúzzanak rólunk/, azt mondjuk a Playstation 3 tudja, de azzal meg kíírni nem lehet...de ha pc-n kiírod dvd-re / 1 lemez kb 30 perc / akkor azt már a PS3 lejátssza...DVD videó formátumban meg átkódolni szvsz értelmetlen, mert akkor meg minek a FullHD camera...így marad a kameráról történő lejátszás/PC-n archiválás dvd lemezre és lejátszás PC-n/Blu-Ray lejátszón/PS3-on....

[ Szerkesztve ]

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4152) kanna válasza rumos14 (#4148) üzenetére


kanna
csendes tag

Igen ez a 20-as Samsung. A camcorderinfo tesztelte már. Az edigital web oldalán valóban nincs, én a Mammutban láttam a vitrinben rajta az árcédulával (149900 Ft). Azt hittem, hogy ez menne. Pl. Panasonic-nak van SD kártyaolvasója, onnan levehetné a file-t, de ha nem ismeri fel azt a formátumot, amit a kamera csinál, akkor tényleg felejtős. PC beruházással együtt azért a HD még mindig drágának tűnik, bár valahogy azzal is rossz érzésem van, hogy vegyek egy SD kamerát annyiért, amennyiért HD-t is kapnék. Sony DCR-SR210 milyen?

(#4153) kanna válasza schenker88 (#4149) üzenetére


kanna
csendes tag

Blueray akart lenni...

(#4154) kanna válasza schenker88 (#4150) üzenetére


kanna
csendes tag

Valóban meggyőző. Megéri a 170 eFt-ot? Mit vettél helyette, ha mégsem ez lett?

(#4155) rumos14 válasza kanna (#4152) üzenetére


rumos14
nagyúr

és jót írtak erről a Samól? mert az új Pana HS100-at eléggé lehúzták. nekem már túl részletesek a tesztjeik...
az instant lejátszás működik pl. pár csúcs Pana LCD tv-nél, aminek van SD kártyanyílása, lejátsza a Pana kamerák felvételeit. de ez egyáltalán nem egy ilyen márkacsereszabatos dolog, erre azért figyelnek a gyártók...
az a Sony biztos nem rossz, csak az én szokásos hülyeségeim miatt nem szimpatikus (érintőképernyő, Memory Stick).
én perpill azt csinálom, hogy a felvételeket DVD Video fromátumban és AVCHD formátumban is (persze ezt is DVD lemezre) archiválom, a notim megcsinálja, magára hagyom pár órácskára... BD lejátszót majd akkor veszek, ha lemegy 20k-ra az ára. sajnos ez most még ilyen szívózós korszak.

(#4156) kanna válasza rumos14 (#4155) üzenetére


kanna
csendes tag

Én is idegenkedem a memory stick-től, az érintőképernyővel nincs még tapasztalatom. (Még soha nem volt kamerám). A TV-m nem az a csúcs fajta, csak jpeg-et tud lejátszani SD kártyáról. Ezek szerint az AVCHD HD felvételeket most nem is tudod visszanézni, csak a kamerán keresztül? A Pana DVD írója, amit 25 eFT körül adnak pluszban a kamerák mellé, lejátsza az AVCHD felvételeket? Talán olcsóbb lenne nekem egy ilyet venni, mint egy új bika számítógépet. Ezzel kiírnám DVD-re AVCHD formátumban és a TV-re rákötve, mint egy DVD lejátszót használnám... Kár, hogy az SD9-esnek kicsi az érzékelője, Te még jókor szálltál be az SD1-gyel...

A Samuról jókat írtak, kiemelve hogy gyenge fénynél remekül teljesít köszönhetően a nagy érzékelőnek. A gyengeségeknél a rosszabb fénynél gyengébb autófókusz és a csak elektrónikus stabilizátor volt, illetve hogy kevés a manuális beállítási lehetőség (ez nekem nem annyira számít).

(#4157) james008bond


james008bond
őstag

Sony HDR-SR11E-ről esetleg valakinek tapasztalat, vélemény?Vajon az új Pana HS100-hoz képest érdemesebb ezt venni?

Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900

(#4158) rumos14 válasza kanna (#4156) üzenetére


rumos14
nagyúr

nekem sem volt kamerám még mielőtt idegenkedtem az érintőképernyőtől, kamerában. pda-ba persze ez való. de sztem praktikusabb, ha a kamerát tartó jobb kézzel elérem az összes kezelőszervet: menü, zoom ,felvétel indítás; nem a bal kezemmel kell a képernyőt, vagy a mellette lévő gombokat nyomkodnom. a kamerát a hamarosan érkező gyerkőc miatt vettem elsősorban, nem árt, ha az ember egyik keze használható felvétel közben másra is :)
gondolkodtam azon a DVD írón, nem rossz. azt nem tudom, hogy csak a nyers AVCHD-kat tudja-e lejátszani, vagy a szerkesztett változatot is. talán igen. amúgy ez csak félmegoldás, mert rokonok ettől még ugyanúgy nem tudják lejátszani a cuccot, egy ideig még nem kerülhető meg a DVD Videoba is való konvertálás.
szóval az a Pana DVD író, csak a kamera közbeiktatásával használható lejátszásra. na aztán, mivel ez az író nem kompatibilis az SD1-gyel, felejtős lett. (amúgy használtan sztem néha még kapható.)
nem ismerem azt a Samu-t, az elektronikus képstabi nem tudom mi, de ha az optikainak a "digitális" megfelelője, a fényképezők módjára, akkor az kaki. a Pana képstabija legendásan jó, de a Sony, Canon is abszolút okés.
rosszabb fénynél minden kamerának gyengébb az autofocus, emlékszem, az SD1-re is azt írták 1-2 helyen, hogy néha van gond ezzel, de én még nem tapasztaltam.
ezek az új Pana, Samu kamerák annyira picikék, "játékszerek", sztem ez már túlzás.

(#4159) kanna válasza rumos14 (#4158) üzenetére


kanna
csendes tag

Ez azt jelenti, hogy amikor berakom a Pana DVD írójába a korábban AVCHD-ban archivált anyagot, akkor össze kell, hogy legyen kötve a kamerával is? Csak a TV-re kötve nem tudja lejátszani a DVD-t? Akkor ez nagyon gáz...
Az elktrónikus képstabi a kép közepét igyekszik megtartani, így működési elvéből következően szerintem romlik a felbontás...
Én is a trónörököst szeretném majd vele videózgatni:)

(#4160) schenker88 válasza kanna (#4154) üzenetére


schenker88
aktív tag

nem, annyit nem ér meg de az ebayen okosabban is lehet vásárolni :))
de végül pana HS9 et valasztottam, mert ezt tudtam nagyon jo aron meglicitalni "like new" "complete in box" "all functions tested and working properly"

sajnos ebben a kurva magyarországban 10 ezrek is szamitanak, ezért lecsaptam a jobb ajánlatra, mert SR10ből nem akadt ilyen kedvező

(#4161) schenker88


schenker88
aktív tag

Ha USAbol jon a pana hs9 kamcsim, milyen atalakitot kell vennem hozza hogy feltoltes utan es/vagy kozben nehogy odasuljon a cuccosom?:)

(#4162) rumos14 válasza kanna (#4159) üzenetére


rumos14
nagyúr

igen, a DVD írót nem is tudod semmi mással összekötni, csak a kamerával, tehát közvetlenül nem is tudnáda tv-re vagy akármi másra kötni.
hát akkor, ez alapján, izé, én nem vennék ilyen elektróstabilizátoros cuccot... én ezt a kamerát abszolút hosszú távra vettem, nem voltam korábban sosem nagy filmfelvevő, inkább a fotózás érdekel. (a gyerkőcöt ugye felveszi az ember, rendes minőségben, nem a fényképező videofelvételi lehetőségével.) de ha már vettem, akkor nem a leggagyibb 50ropis miniDV-s kamerát akartam venni. x év múlva ha lesz HD tv-m, nem biztos, hogy azon visszanézve tetszenének az alacsony felbontású felvételek. korábban belinkeltem az SD1 és az SD5 (vagy SD9?) kevés fény melletti képét, asszem camcorderinfo-s teszt, hát az nagyon elgondolkodtató. az örököst jelentős részben szobában, relatíve kevés fény mellett is fogunk videjózni.

(#4163) rumos14 válasza schenker88 (#4161) üzenetére


rumos14
nagyúr

bármelyik elektronikai boltban kapsz iylen átalakítót (110V/230V), nem fog semmi sem megsülni.

(#4164) kanna válasza rumos14 (#4162) üzenetére


kanna
csendes tag

Én is ezt gondoltan át, hogy a gyerek az első időkben nem nagyon hagyja el a lakást, tehát a felvételek aránylag gyenge fényviszonyok mellett fognak készülni. Főleg ahogy haladunk az ősz felé...
A tesómnak van egy Pana NV GS180-as kamerája, ma kölcsönkérem tőle és megnézem a képét a HD ready TV-n. Ez legalább arra jó, hogy látom egy SD felvétel megjelenését a ngy TV-n.

(#4165) schenker88


schenker88
aktív tag

tud vki olyan oldalt vagy barmit, ahol a kulonbozo modellek pana hs9, sony sr10, canon hg10, hf100 stb...
altal keszitett eredeti videokat (vagy azok egy kis reszletet) lehetne megnezni?

(#4166) rumos14 válasza schenker88 (#4165) üzenetére


rumos14
nagyúr

húúú vhol egy német oldalon láttam egy Canon-Pana-sony összehasonlítást, hasonló típusok voltak. meg nem mondom már, hogy hol... amit én anno leszűrzem belőle, az volt, hogy valóban a Canon képe volt a legjobb, de még sötétben (éjszaka egy benzinkútnál) sem volt számottevően gyengébb a Pana.

(#4167) schenker88 válasza rumos14 (#4166) üzenetére


schenker88
aktív tag

pedig nagyon lehúzzák a 3ccd panát low light performance-on :(

a panákat lepontozza a camcoderinfo :)

(#4168) rumos14 válasza schenker88 (#4167) üzenetére


rumos14
nagyúr

igen. de sztem más tészteailyen tesztábrákat nézegetni, és megint más egy konkrét felvétel. van különbség, odafigyeléssel látható is (notimon néztem, nem tv-n), de nem óriási. de az tényleg elég bosszantó, hogy amikor kihozták az SD5-öt, kisebb érzékelője és szarabb zoom átfogása volt mint az SD1-nek.

(#4169) raul560


raul560
tag

Sziasztok!! Engem az érdekelne hogy a azt a formátumot a mit a videokamera rögzit milyen programmal lehet átkonvertálni?? Pl.: Avi stb....

Aki tud valamit segitsen...

Előre is köszi... :R

Ilyen a kamera: SONY HDR-SR10

(#4170) kanna válasza raul560 (#4169) üzenetére


kanna
csendes tag

A kérdésedre sajnos nem tudom a választ, viszont érdekelnének a kamerával szerzett tapasztalatok. Beltéri felvételek minősége? HD TV-n képélesség?

(#4171) kanna


kanna
csendes tag

Kipróbáltam a tesóm Pana GS180-asát. Amatőr észrevételeim: HD ready TV-n, mintha a kép nem lenne elég éles, beltéri felvételeknél ez az érzés fokozódik. Kültérben sokkal tisztább kép, mintha a felbontás is jobb lenne, viszont a zöld szín természetellenes hatást keltett. A fű zöldje szerintem túltelített és úgy általában a zöld szín valahogy nem az erőssége a kamerának. Azért megnézném egy HD kamera által rögzített videot is! Van olyan kamera, ami 720p-ben rögzít?

(#4172) schenker88 válasza raul560 (#4169) üzenetére


schenker88
aktív tag

ez a kamera rogzit hd es sd felbontasban is
az sd szerintem nem lehet kerdeses (mpeg2 dvd szabvany)
a hd pedig avchd, amit mar kicsit bonyolultabb konvertalni :)
elvileg a megfelelo programok es kodekek kellenek es minden rendben van (amit a kamkoderhez adtak:F)

én javasolnám: Ulead Videostudio 11.5 plus + dolby digital powerpack, adobe premiere pro...

(#4173) schenker88 válasza kanna (#4171) üzenetére


schenker88
aktív tag

na ilyet sokat kerestem én is, az ismert márkák között itthon és az EU-ban sem találtam
mind vagy SD vagy pedig "full HD"
most a fenykepezokrol nem beszelek, mert pl. a casio egyik legujabb udvoskeje azt hiszem kepes ra + fantomfelvételekre is (slow motion, 600 fps...)

(#4174) raul560 válasza schenker88 (#4172) üzenetére


raul560
tag

Szia!! Nem kaptam hozzá semmi ilyesmit!! Pedig Sony.. :s

a HD-s felvételt szeretném kovertálni!!! Meilyk programot ajánlod a 2 közül?? Nelkem a könnyü kezelhetőség fontos lenne!!!

Előre is köszi a választ... :R

(#4175) Yellow73 válasza schenker88 (#4165) üzenetére


Yellow73
tag

A vimeo.com-on rengeteg video van feltöltve, amiket a tulajdonosaik címkéznek, így a legtöbb esetben címkeként megjelenik a kamera típusa is. A vimeo keresőjébe beírod az óhajtott típusszámot, az pedig kidobja az ojan címkével ellátott videókat.

(#4176) doktor úr válasza raul560 (#4174) üzenetére


doktor úr
tag

Ha a könnyű kezelhetőség a lényeg, akkor én a Pinnacle Videostudio Plus-t javaslom, nem túl drága, magyar és kezeli az AVCHD-t. [link]
Biztos van más megoldás is erre, én ezt ismerem.

(#4177) rumos14 válasza Yellow73 (#4175) üzenetére


rumos14
nagyúr

és ezek eredeti, "ahogy a kamera elkészítette" felvételek, vagy már át vannak konvertálva? mert nem mindegy.

(#4178) rumos14 válasza raul560 (#4169) üzenetére


rumos14
nagyúr

ha simán divx/xvid-be szeretnéd átkonvertálni, akkor van a VirtualDub-nak is egy speckó kiegészítése, ami ezt lehetővé teszi. mivel nem otthon vagyok, nem tudom a pontos kellékek nevét, de a google talán segít. [link]

(#4179) rumos14 válasza kanna (#4171) üzenetére


rumos14
nagyúr

hello, van egy pár, pl. egy csomú újabb fénykéepző is, ill. a fototrend.hu-n tesztelt Samsung kamera, Sanyo Xacti kamerák, stb.
tegnap végre sikerült HD minőségben szekesztenem pár videofelvételt, menüt készítettem. az egészet DVD lemezre, avvchd kódolással írtam ki. a 22 perces felvételt mindennel együtt 2 óra alatt készítette el a C2D-s notim... a DVD Video változat 25-30 perc volt... a végtermékekeket összehasonlítva, notin fél méterről nézve van különbség rendesen. beltéri felvételek, nem túl sok fény mellett. ja és az az érdekes, hogy az avchd lemez tartalmát akármilyen filekezelőben nem is látom, be sem olvassa, egyedül a PowerDVD kezeli.

(#4180) rumos14 válasza schenker88 (#4173) üzenetére


rumos14
nagyúr

az a Casio (EX-F1) tud full hd felvételt is, 60 fps-sel. gondolkodtam rajta, de az árából kijött a kamera + egy relatív jó fényképező is (Pana FZ18).

(#4181) schenker88 válasza rumos14 (#4179) üzenetére


schenker88
aktív tag

ja igazad van, mondjuk neztem azokat a sanyo kamerakat, de nekem eleve kiestek a szorasbol, nem tuntek valami jonak :)

az ex-f1 pedig tenyleg nagyon draga, de en azt vallom hogy: fenykepezesre jo fenykepezot, videozashoz meg kamkodert.

Gondolkoztam is nagyon hogy tukorreflexes fenykepezot vegyek-e vagy pedig videokamerat. A fenykepezo vetel csuszik, addig hasznalom a regebbit, az is megteszi.

A casio arakat mellesleg nem neztem ebayen, de gyanitom, hogy azt is sokkal olcsobban meg lehetne szerezni :)

[ Szerkesztve ]

(#4182) rumos14 válasza schenker88 (#4181) üzenetére


rumos14
nagyúr

egyetértek.
egyetértek.
én előbb kamerát vettem, aztán mmost jön a DSLR + pár obi, kicsit túl is lőttem a kereten...
az F1 amcsiban 1000 dodó, vagy alatta kevéssel, a szokásos 1$=1€ átváltás alapján a 200k-is itthooni indulóár nem is volt olyan ijesztő. relatíve persze. de elnézve a fényképeit, nem egy csúcs.

(#4183) djnice válasza rumos14 (#4177) üzenetére


djnice
veterán

Ha regisztrálsz, akkor letudod tölteni az eredetit.

(#4184) kanna


kanna
csendes tag

Párommal osztottunk, szoroztunk és úgy döntöttünk belevágunk a HD-ba. A http://www.szakura-pc-japan.hu/index.php?hely=katalogus&tipus=canon&kat_azon=Digitalis_Videokamera
oldalon nagyon jó árak vannak. Állítólag Japánból hozzák ezért nincs magyar menü, ami engem nem zavar. Ismeritek a céget? Valaki már vásárolt tőlük? Sok elégedett ügyfél véleményét lehet olvasni az oldalukon és a Vaterán, illetve az árukeresőn. Már-már gyanús, hogy csak elégedett ügyfeleik vannak, viszont telefonszám nincs, csak e-mail cím...

(#4185) doktor úr válasza kanna (#4184) üzenetére


doktor úr
tag

Én tuti nem vásárolnék ott, mert
1. a garanciára vonatkozó kitételek enyhén szólva is nevetségesek. Kb. "kifizeted, aztán boldogulj, ahogy tudsz". Csakis az eladó jóindulatán múlik, hogy gond esetén segít-e. Még adásvételi sincs, amelyben rögzíteni lehetne a garis feltételeket. Érdemes elolvasni a tájékoztatókat: "magánszemélyek részére a megrendelt termék(ek) szállítólevelén a küldéskor a terméknek nem a teljes értéke van feltüntetve", stb.
2. Semmi elérés a "céghez".
3. Japánból származó cuccok, tehát NTSC szabványúak. Ettől még persze használhatóak itt is, de lehetnek problémák (főleg régebbi TV-ken).
A döntés persze a Tied, a fentiek vs. a jó árak (mondjuk pl. a Pentax k200d drágább, mint sok itthoni boltban).

(#4186) kanna válasza doktor úr (#4185) üzenetére


kanna
csendes tag

Én is alaposabban körbejártam és ugyanerre jutottam. Félig bűnözésnek tűnik, amit csinálnak, de legalábbis szürke az biztos. Nem az én világom...
Canon HF100-at vennék egyébként (ezzel állítólag nem lehet nagyon melléfogni), így a következő árlépcső 200 körül alakul :(

(#4187) kanna


kanna
csendes tag

Hátha még nem ismeritek ezt az oldalt: http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=8&ma1=1&ma2=1&mo2=93&p2=3362&ph=5

Talán segít a választásban.

(#4188) schenker88 válasza kanna (#4187) üzenetére


schenker88
aktív tag

még mindig vámon van a kamcsim, nem hiszem el milyen lassuak, nagyon felidegesitenek már :))

(#4189) djnice válasza schenker88 (#4188) üzenetére


djnice
veterán

Nagyon lassúak, engem is állandóan szivatnak. Majd kapsz tőlük egy levelet, hogy számlát kérnek... érted, te adj számlát, amikor bent van a dobozban...

(#4190) schenker88 válasza djnice (#4189) üzenetére


schenker88
aktív tag

és én honnan adjak számlát, meghibbantak ezek? majd én adok nekik értéknyilatkozatot, ha kérik megkapják :D

(#4191) MaRTiNuS válasza kanna (#4186) üzenetére


MaRTiNuS
csendes tag

Hello,

Én amerikából rendeltem HF10-et és rendkívül meg vagyok vele elégedve. NTSC szabványú, de nincs vele semmi gondom. Nagyon jó a képstabilizátora és Full HD-be 17mbps-kel saját mikrofonjával amatőr szinten mozi készíthető :)

Én egy 106cm 1024x768 HD Ready TV-n nézem és jobb mint egy DVD.

Garancia működik visszaküldéssel.

Mai töltőket lehet használni 200Ft-os amcsiról európaira átalakított dugóval (mivel sima kapcsolóüzemű tápok).

http://www.vatera.hu/listings/index.php?ob=2&obd=2&us=ornament7

Ő hírdeti vaterán nagyon készséges kicsit lassú volt a küldés, mert még nem volt tisztába a vámos dolgokkal, de ezek már megoldódtak és azóta hamar megjön tőle az áru.

Bármit be tud szerezni. Kell privátba tudok emailt adni.

2 hónapja én 175-be vettem.

(#4192) MaRTiNuS válasza doktor úr (#4185) üzenetére


MaRTiNuS
csendes tag

DoktorÚr, nagyon döfik a felvételek rendes objektívvel, ilyen közbetét honnan szerezhető be?

Üdv Martinus

(#4193) doktor úr válasza MaRTiNuS (#4192) üzenetére


doktor úr
tag

Ő készíti, nagyon rendes srác: [link]

(#4194) rumos14 válasza MaRTiNuS (#4191) üzenetére


rumos14
nagyúr

jó kamerát vettél, na.
az ntsc szabvány miben jelentkezik? más a framerate?
én fényképezőt vettem az illetőtől, összességében elégedett vagyok vele, de 1 hónap átfutásra kell felkészülni.
milyen video szerkesztő progit használsz?

(#4195) MaRTiNuS válasza rumos14 (#4194) üzenetére


MaRTiNuS
csendes tag

Igen a famerate más, van 60i, 30 és 24. Kipróbáltam mind a 3-at és a 30-24-gyel látni, hogy szaggat a kép. Amúgy csak tanulgatom, mert mint írtad a szállítás kicsit hosszúra nyúlt, így nemrég kaptam kézbe.

Még nem volt időm foglalkozni a programokkal.

A fényképező megjött sokkal előbb, de már rendeltem kiegészítőket is és azok egyből jöttek megoldódott a vám probléma.

(#4196) rumos14 válasza MaRTiNuS (#4195) üzenetére


rumos14
nagyúr

24p van az eu-i 25p helyett? a 30 is p?
szóval a videószerkesztésnél még nem tartasz?
megy pü is.

(#4197) schenker88 válasza MaRTiNuS (#4195) üzenetére


schenker88
aktív tag

a 60i-ről azt szeretném kérdezni hogy az 2x annyi kepkockat tartalmaz masodpercenkent? tehat egyfajta lassitott felvetelnek is jo? :) ha 30-ra konvertaljuk (normal sebessegben)?

(#4198) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Hali!

30-40e körül kéne valami használható fényképező, milyen ajánlotok?
Finepix S5800 szimpatikusnak tűnik, de nem vagyok képben a piacon. :B

Köszi

[ Szerkesztve ]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#4199) johnjohn válasza tomcsi23 (#4198) üzenetére


johnjohn
addikt

(#4200) tomcsi23 válasza johnjohn (#4199) üzenetére


tomcsi23
veterán

Jogos, bocsi. :B

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.