Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz CoolBoy323 #45802 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz CoolBoy323 #45802 üzenetére
Itt is lehet érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
blaca83
őstag
@Potzee:
A 45797-re?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
lukaszokni
aktív tag
Erre valaki? Szal be tudom szerelni az alaplapot a gépbe úgy, h már rajta van a hűtő?
mAtx4ever!
-
bombibmw
veterán
válasz lukaszokni #45807 üzenetére
igen,sőt állítólag egyszerűbb,célszerűbb is,bár szerintem nem.
A nehezebben,bonyolultabban szerelhető hűtőknél szokták kivenni a lapot..(#45809) lukaszokni: egészségedre
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz lukaszokni #45809 üzenetére
Jó választás volt szerintem.
Azért vedd számításba a lehetőségeket,mielőtt szétkapod a gépet.
Bár ha ez nem okoz gondot...
Van olyan ismerősöm,aki csak azért szedi szét a gépet,hogy utána összerakhassa. -
bombibmw
veterán
Nem tudom mennyit ér ez az összehasonlítás,de mindenesetre érdekes: [link]
Itt különböző hűtők ventilátorainak hangerősségét mérik össze.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz blaca83 #45806 üzenetére
A cooler tömege miatt ne aggódj, jól ki van találva! Az alaplapi merevítő - ún. backplate - nagyon masszívan rögzíti a hűtőbordát! Hátulról - az alaplap hátoldalán - ellentart a hűtőbordának. pl. így (a cooler talpa és a backplate szinte szendvicsbe fogja az alaplapot)
A halkság relatív...de a 140 mm-es Slip Stream venti min.fordulaton (500rpm) 9 dB körüli zajt csap ezt gyakorlatilag nem hallod...A dupla tornyos kivitel és a 8 hőcső a nagy hűtőbordán könnyedén eloszlatja a termelt hőt, a lamellák könnyen átszellőznek, nem kell neki nagy légmozgás. A hőcsövek elhelyezése is nagyon kedvez a hőeloszlásnak, nem szorosan egymás mellett, hanem egymástól távol, jól elosztva helyezkednek el. Extrém tuning esetén +2 venti is felszerelhető, persze ebben az esetben nő az üzemi zaj is!
Egy i7-3770 (max.TDP 77W) procit szinte passzívan is elvinné...ha nem tuningolod az 500-as venti fordulattal és kb. 9 dB zajjal kalkulálhatsz. A venti fordulatát manuálisan is szabályozhatod, akár megfelezheted az 500rpm-et! (Egy ilyen szabályzó önmagában is min.1k)
A Mugen 3 is nagyon jó választás, de neki "csak" 6 hőcsöve és kisebb bordázata van, de egy 77W-os procihoz még tuning esetén is elég.[ Szerkesztve ]
-
pisti19831
csendes tag
Hello i5 3570-et szeretnék vásárolni,van egy Cooler Master tx3evo-m,jobb e mint a gyári i5 hűtő?
Vagy vegyek valami nagyobbat,és ha venni kell akkor milyet?
Nem szeretném tuningolni húzni.
Raidmax Smilodon házam van,még az alaplap sincs meg. -
jookomak
őstag
válasz pisti19831 #45815 üzenetére
Gyárinál jobb, és ha eddig megfelelt, valószínűleg ezután is meg fog.
-
Endless
aktív tag
Ha választanátok melyiket vennétek meg? BeQuiet Shadow Rock Pro vagy Thermalright HR-02 Macho? A kettő között vacilálok melyik legyen...
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
pisti19831
csendes tag
-
blaca83
őstag
válasz Potzee #45812 üzenetére
Köszi a választ!
A felszerelésével és a technikai dolgokkal tisztában vagyok csak mivel eddig nem volt szükségem semmilyen tuningra processzor téren ezért nem tudom hogy milyen legyen a megfelelő hűtőm az I7 3770-hez.
Ezt sem akarom agyonhúzni és mivel nem K-s nem is nagyon lehet, éppen csak annyit húznék rajta, hogy ne menjen "alapon" a 680 Lightning mellett.
A súly miatt pedig azért aggódtam, mert nálunk is van egy-két tuningőrült a csapatban és régebben előfordult, hogy ráraktak valami "szuper+batár hűtőt" a lapra és 1 évre rá mikor valamit átszereltek akkor derült ki, hogy megnyomta, vagy a súlyánál fogva meghúzta a lapot.
Azt nem tudom megmondani, hogy ez a rossz rögzítés vagy egyéb hiba miatt volt-e, de nem szeretnék ilyenbe belefutni.
Olvsgattam a neten véleményeket és ezek maradtak akkor a rostán:
-Scythe Mine 2
-Scythe Mugen 3
-Alpenföhn Brocken
-CM 212 EvoHa az árakat nem nézzük akkor melyik lenne a legjobb ill. leghalkabb?
(Mindegyikre találtam pro.kontra felhasználói véleményeket, érveket de a leszűrtek alapján Nekem a Mine 2 és az Alpenföhn Brocken a legszimpatikusabb eddig)
Még hagyom magam befolyásolni..... Várom a véleményeket!!!
@proci985
Köszi Neked is...A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
jookomak
őstag
válasz pisti19831 #45820 üzenetére
Az i5 kisebb fogyasztású, mint a phenom, szóval tuti maradhat a hűtőd.
-
Santi22
aktív tag
Sziasztok!
Megjött az Alpine 11 Rev. 2 proci hűtőm, viszont azt írja a dobozon, hogy "Előre felvitt MX-2 hőközlő zsír".
Gondolom ez azt jelenti, hogy további pasztázásra nincs szükség, viszont most én nem leszek otthon még 3 hétig, így addig állni fog itt szobahőmérsékleten magában. Nem baj az neki, nem fog kiszáradni vagy nemtom?
Bocs, ha amatőr kérdés, nem értek hozzá. -
proci985
MODERÁTOR
válasz blaca83 #45823 üzenetére
Brocken. vagy ha találnál egy Thermalright Archont használtan, az is kb ebben az árban lenne. revA / SB-E drágább lett sajnos, de nem igazán erősebb.
súly miatt ne aggódj, backplate és rendesen alaplapon felrakott csavarok mellett nem lehet baj. szállítani nagyobb toronyhűtőket necces, de amíg a földön állnak addig nem lehet baj. intelnél anno p35nél nézegettük a specifikációkat itt fórumon a TRUE copper (2 kiló körül volt) kapcsán, na az már úgy neccesnek tűnt, Thermalright se nagyon ajánlotta az IFX14et három ventivel, mert szintén másfél kilóig is felmehet úgy a súlya (vagy Deltákkal kettőig).
de Brocken jó, jól hűt és alapvetően amíg nem feszegeted légen a határokat, addig a csúcs léghűtőktől nem igazán marad el (ld D14 összehasonlítások, gyakorlatilag a D14 ott kezd el érezhetően erősebb lenni, ahol már elég komoly lap kell, hogy bírja a hosszú távú strapát).
Santi22: dobozában is áll, nem lesz baja.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok!
intel i7 3770 re milyen hűtőt ajánlotok? Sima léghűtés lesz csak úgy is... tunning nem elsődleges, de idővel kicsit majd húzom úgy is... Nekem egy ismerősöm az Arctic-Cooling Freezer i30 (socket 2011, 1156, 1155) nevű ketyerét ajánlotta, de mivel nem vok jártas a mai hűtőkben, ezért gondoltam megkérdezlek titeket is, én még leragadtam anno az 1156 os scythe mugennél , meg a noctua-knál ... Erről a 3770 ről pedig azt olvastam h eléggé melegszik, szal szeretnék rárakni vmi bivaly hűtőt
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
*Tata*
senior tag
válasz Nagylajos_1 #45828 üzenetére
Szia!
Milyen házba menne bele a hűtő, és mekkora összeget áldoznál rá?
-
jookomak
őstag
válasz Nagylajos_1 #45828 üzenetére
Ha most ez az 1156-os mugened van, akkor lélegezz fel, jó lesz 3770-hez is.
Nem úgy melegszik az ivy, hanem tuningnál tud elszállni a hőmérséklet, a gyenge procin belüli pasztázás miatt. -
Nagylajos_1
tag
A régi konfigom már nincs meg, váltottam laptopra, de most visszatérek asztali géphez, hamarosan összedobok egyet... egyelőre úgy néz ki h ez a ház lesz : CoolerMaster Elite Knight 350 Midi Tower Black
Most az összegtől tekintsünk el ... akkor se azt néztem, azért vettem a mugen-t egyből ahogy kijött[ Szerkesztve ]
-
Nagylajos_1
tag
Több típust is ajánlhattok, ami fullos, mert ahonnan szoktam vásárolni nem mindig van pont az az 1 termék amit kinézek
-
speedydb23
senior tag
SilentMaXX SM-Coolflow Pro Vario Intel
Ezt valaki ismeri netán? -
*Tata*
senior tag
válasz Nagylajos_1 #45832 üzenetére
Szerintem nem kell ezektől komolyabb hűtő a procidra, mert az Ivy-k komolyabb húzásnál melegszenek igazán.
Lehetne tenni rá drágábbakat is, de csak pénzkidobás lenne.
10k-ig ezek: Scythe Mine 2, Scythe Mugen 3,
picit drágábban: Alpenföhn Brocken[ Szerkesztve ]
-
Darkness
aktív tag
válasz speedydb23 #45833 üzenetére
igen.
Ilyen volt a régi C2D -mon. jó bírta a nyarat is.
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
Apollo_21
addikt
Höhö ez hasonlít a jóöreg kis Aerocool HT101-m re
Talán a tesója a 102 még mindíg megvan csak darabokba
A ventije most egy CM Tx3EVO-n szolgál[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Qru
MODERÁTOR
Ez egy Hyper 6 koppintás. Korrekt hűtő, a maga kategóriájában.
#nincsbennetarcsi
-
speedydb23
senior tag
Akkor, hogy teljes legyen a kérdésem, 5k-t megér?
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis fogyasztású, minél halkabb gépet összeállítani zenére.
Kiszemelt cpu:
I3 3220T
Ezt lehet passzívan hűteni, ha igen mivel?Tápot még nem tudom, de abból is minél halkabb kéne.
Előre is köszönök minden segítséget!
-
Potzee
addikt
válasz Endless #45819 üzenetére
+1 vote a Machora!
Korábban volt Ninja 3 és AF Brocken, de a mostani HR-02 Macho az eddigi legjobb.Paulo81
A procidat (max.TDP 35W) - egy jól szellőző házban - könnyedén lehűti egy Thermalright HR-02 Macho / Macho Rev.A BW (14k) Scythe Ninja 3 (13k), Scythe Mugen 3, Mine 2 (10k)
HTPC házba jó lehet egy Scythe Ninja Mini, ha találsz az apró-n.
Én egy HR-02 Macho-val hűtök full passzívan egy 65W-os procit (IDLE - 40 C fok, Full LOAD 68 C fok Prime95-tel)[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz anytime #45843 üzenetére
És alaplap is! Majd...
Ha teljesítményben előre szeretnék lépni, fogyasztásban pedig lefelé, akkor platform váltásban kell gondolkodnom...az LGA 775-ben nincs több...1155 alapra elég jó kis passzív konfigot lehetne építeni PICO táppal...Bár, van egy 478-as lapom és egy 18W-os Pentium M procim is...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
blaca83
őstag
Potzee és *Tata*
Nektek akkor mi lenne a végszó a 45823 -ra? Köszi!
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz proci985 #45826 üzenetére
Szerintem jobb lenne egy Mugen 3 vagy Mine 2, legalábbis ár/teljesítményben, mivel ezeket megkapja 9900-ért, a Brocken meg már nem 10900, hanem 11900. Meg Brocken inkább AMD-n alakít, 1155-ön a kis IHS miatt a két szélső hetapipe hozzá sem ér a közvetlen érintkezés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz blaca83 #45845 üzenetére
Én a Mine 2-t venném. Szinte passzívan elviszi a 77W-os procit. Alapgázon, kb. 500 rpm-en a 140 mm-es Slip Stream venti alig üti meg a 10 dB-t.
...de ha aggódsz a tömege miatt -amire szerintem nincs ok - akkor, válaszd a Mugen-t, az is bírja a tuningot. Ha nagyon tuningolni akarsz, akkor a Brockent., de ő már +2k...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
proci985
MODERÁTOR
válasz csucsbicep #45846 üzenetére
ok, ennyiért már tényleg jobbak a Scythek. pár hónapja még 10kt alulról súrolta a Brocken, annyiért nehezen volt ajánlható a Mugen3/Mine2 kombó, de ezek mellett az árviszonyok mellett jogos, amit mondasz.
köszi a kiegészítést, magyar árlistákkal kapcsolatban nem mindig vagyok napra kész
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
vadallat88
tag
Sziasztok! Csak érdeklődni szeretnék... a gép szíve egy i5 3570k. Erre vettem egy Alpenföhn K2-t. Tuning nélkül játék közben 55 °C a max hőmérséklet. Normál szobahőfokkal. (21 °C) Ez elfogadható vagy ennél jobbnak kellene lenni?
Választ előre is köszönöm.ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest