Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- A KOReader ebook olvasó program
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
A jövő héten átállok Én is az Intel oldalra egy 3770-es proci és egy Asrock Z77 Extreme 4 lap kíséretében...
A kérdésem a hűtés lenne és Én erre a két verzióra gondoltam:
- Cooler Master Hyper 212 EVO
- Cooler Master Hyper TX3 EVOEnnél többet nem is szeretnék rászánni, mint mondjuk amennyibe a 212 EVO a drágább verzió kerül.
Ha valakinek van tapasztalata ezekkel a hűtőkkel vagy ebben az árkategóriában valami jó ötlete azt megköszönöm.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz csucsbicep #45773 üzenetére
Teljesen átlagos ram:
CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 mhz
@ Potzee :
-Köszi, átolvasom...Egyenlőre ár/értk alapján jónak tűnik a CM 212.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz Potzee #45777 üzenetére
Nagyon tuningolni nem akarok és a 3770-et annyira nem is lehet, csak egy kicsit emelnék rajta, hogy a 680 Lightning mellett ne alapon fusson.
10 k értékhatárig szerinted a CM 212-nél mi az ami jobban hűt és halkabb?
Melyik a leghalkabb?
Nagy házam van Haf-X 942 de ebbe sem szeretnék "ikertornyot" építeni prociból.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz Potzee #45793 üzenetére
A 10 K-s ár nagyon meggyőző!
Halknak mennyire halk ez a cucc? Inkább akkor rászánok egy kicsivel 1-2 ezerrel többet de akkor halk legyen és "ne kelljen daru, hogy megtartsa a lapon".
Ez aggaszt talán egy kicsit mert soknak tartom:
Súly 1150 gA Mugen 3= 870 g
A 212 Evo = 569 gA technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
@Potzee:
A 45797-re?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz Potzee #45812 üzenetére
Köszi a választ!
A felszerelésével és a technikai dolgokkal tisztában vagyok csak mivel eddig nem volt szükségem semmilyen tuningra processzor téren ezért nem tudom hogy milyen legyen a megfelelő hűtőm az I7 3770-hez.
Ezt sem akarom agyonhúzni és mivel nem K-s nem is nagyon lehet, éppen csak annyit húznék rajta, hogy ne menjen "alapon" a 680 Lightning mellett.
A súly miatt pedig azért aggódtam, mert nálunk is van egy-két tuningőrült a csapatban és régebben előfordult, hogy ráraktak valami "szuper+batár hűtőt" a lapra és 1 évre rá mikor valamit átszereltek akkor derült ki, hogy megnyomta, vagy a súlyánál fogva meghúzta a lapot.
Azt nem tudom megmondani, hogy ez a rossz rögzítés vagy egyéb hiba miatt volt-e, de nem szeretnék ilyenbe belefutni.
Olvsgattam a neten véleményeket és ezek maradtak akkor a rostán:
-Scythe Mine 2
-Scythe Mugen 3
-Alpenföhn Brocken
-CM 212 EvoHa az árakat nem nézzük akkor melyik lenne a legjobb ill. leghalkabb?
(Mindegyikre találtam pro.kontra felhasználói véleményeket, érveket de a leszűrtek alapján Nekem a Mine 2 és az Alpenföhn Brocken a legszimpatikusabb eddig)
Még hagyom magam befolyásolni..... Várom a véleményeket!!!
@proci985
Köszi Neked is...A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Potzee és *Tata*
Nektek akkor mi lenne a végszó a 45823 -ra? Köszi!
-
blaca83
őstag
válasz *Tata* #45851 üzenetére
Köszi a segítséget mindegyikötöknek:
Potzee és *Tata*, proci985 és csucsbicep
Eldöntöttem, Mine 2 lesz belőle és ha valami miatt nem elérhető akkor pedig Mugen 3!
-
blaca83
őstag
Valószínűleg kedden tudok elmenni coolert venni és addig olvasgattam, kérdezősködtem még egy kicsit!
Felvettem a kapcsolatot a "Merlinnel" is és az I7-3770-re még ezeket ajánlotta a Mugen 3 és a Mine 2 mellé:
-Alpenföhn Matterhorn Pure Edition
-Be quet Shadow Rock Pro SR1
-Artic i30Vélemény róluk??
Nehéz döntés még mindig, pedig már egyszer döntöttem a Mine 2 mellett.
Sok tesztet néztem, de sokan a Mugen.t "ajnározzák" máshol meg a Mine 2 a "nyerő"...
Keddig csak dűlőre jutok.
-
blaca83
őstag
Egyik barátomnak kell nézzek valami hűtőt egy i7-860-as procihoz...: (1156-os)
Tudnátok ajánlani olyan hűtőt ami jó hatásfokkal rendelkezik, viszonylag kis helyet foglal az alaplapon és kb 8 k környékén van?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
A Scythe Mine 2 hűtő rámegy a 1150-es foglalatra is?
Valahol azt írják, hogy igen máshol az,hogy nem.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz Sage83 #64853 üzenetére
Nekem Mine 2-őm van.
Egy ismerősnek vettem és egy 3770-hez használja. Az Alpenföhn Brocken-t Én is ajánlom,mert tényleg jó,de ha szinte azonos áron kapod akkor inkább a Macho. (szerintem)A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Az alábbi hűtőkről mi a véleményetek?:
Zalman FX100
Zalman CNPS-9900 MAX
Raijintek TisisTapasztalata van valakinek bármelyikkel?
Mind a 3 közel féláron van és egy barátomtól venném át egy PC építéshez, ahol egy I5 4690K menne a cooler alá.
Melyik legyen a befutó?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy I7 4770-re elegendő szerintetek egy Alpenföhn Panorama vagy egy Xigmatek Praeton LD964 típusú hűtés.???
Tuning biztosan nem lesz mostanában ahhoz kevés is lenne. Csak aa gyári hűtőt váltanák ki ezek valamelyikével.
Melyik a halkabb? Melyiket lenne érdemesebb rátenni?Köszi előre is.
-
blaca83
őstag
válasz jim bcs #73845 üzenetére
Köszi a választ, az lenne még a kérdésem, hogy az Alpenföhn Panorama helyett, egy kb: 3000 Ft ráfordítással egy Alseye I300-ast tudnánk rátenni.
Megérné a felárat?
Ha nem lesz tuningolva akkor érdemes rátenni a nagyobb hűtőt?A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
A következő konfighoz szeretnék egy hűtőt:
ASUS MAXIMUS VIII HERO alaplap
IN WIN 509 ROG ház
G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3000MHz ram han
I7 6700K procivalEzen kívül egy Asus Xonar hangkártya lesz még a lapon és az elvárás az lenne a hűtőtől, hogy egy kis tuning mellett is CSENDES maradjon a rendszer, ne zúgjon a házban.
Árban majdnem mindegy, az ésszerűség keretein belül.
Nem feltétlen kellene egy nagy batár, de szem előtt kellene tartani azt, hogy tényleg csendes legyen és jól hűtsön.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy barátomnak építek gépet és a napokban derült ki, hogy a betervezett Be Quiet! Shadow Rock Slim hűtő nem fog elférni a ház merevítése miatt.
Adott lenne a köv. konfig:
Ház: Raidmax x08 [link]
Proci: I7 6700K
Ram: Gigabyte Aorus 2X8GB KIT
Alaplap: Asus Maximus Hero VIIIA házban maximum 150 mm-es hűtőmagasság fér el, ez húzta keresztbe a számításunkat.
Tuningolva nem nagyon lesz mostanában a proci, viszont az jó lenne ha lenne benne egy kis "tartalék" és nem lenne hangos mert gyakorlatilag nyitott a ház.Árban 10-15E között ha tudtok mondani alternatívákat azt megköszönném.
A költséghatékonyság jegyében megnéztem az aprón a használt hűtőket és állítólag a Pure Rock még pont elférne benne...!Köszi előre is
-
blaca83
őstag
válasz Speed® #86850 üzenetére
Köszi a tippet!
A későbbiekben ha egy kicsit húzva lesz a 6700K akkor is halk marad?
Egyébként arányosan árfekvésben mi lenne a "következő szint" amin még érdemes lehet elgondolkodni a kritériumok alapján?A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy barátom fiának kellene építenem valami konfigot az ünnepek után.
Egy I5-8400 vagy 8500 lenne betervezve prociból.
Kb:7-8E jutna hűtőre...!Erről mi a véleményetek?
Thermaltake engine 27
Mennyire hangos?
A low prflofilja miatt tetszett meg.Esetleg még az Apróról ezt néztem ami jó és beleférne a keretbe:
Be Quiet pure rockSzerintetek?
-
blaca83
őstag
Köszönöm!
@Paxker315:
A lap egy: ASRock Z370 PRO4 lenne
Ram tekintetében pedig: G.skill TridentZ vagy Kingston HyperX fog belemenni.A ház lenne a legfontosabb, de az már megvan állìtólag és sokat nem tudok róla.
Elvileg normál ATX méret.Ilyet találtam még az Aprón hirtelen 6-ért:
Artic eSport 34A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz Paxker315 #87013 üzenetére
Kösz a választ!
A Cryorig-ot nem ismertem, de ránézek mindjárt.
Deepcool-t nem igazán vennék, a Pure Rock-ot használtam már régebben és elfogathatónak mondanám.
Mielőtt írtál egyébként pont az "AF.Ben Nevis"-szen gondolkodtam.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy irodai géppark fejlesztéshez keresem az Ár/Érték/Teljesítmény bajnok léghűtést.
Rászánható keret: "Minél olcsóbban"
Ház: Bitfenix Nova
Processzor: 12600-as szériából ami elérhető lesz. (Kf, K vagy "non K")
Ram: Corsair VENGEANCE LPX
Alaplap: B660 mATX vagy 1-1 darab Atx méretű z690Játék és tuning egyáltalán nem lesz a gépeken, maximum heti pár óra Autocad.
-
blaca83
őstag
válasz Paxker315 #96760 üzenetére
Maximum 10E magasságában bele kell férnie a keretbe.
Köszönöm a tippeket, ránézek a mai nap folyamán.@Rowon:
Köszönöm neked is.
OEM-ként jönnek a processzorok, így ez egy plusz nem várt költség lett és nem is tud rá költeni a cég.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Nem voltam 1-2 napig és ez a két modell maradt bent a pakliban:
ID Cooling SE-214-XT
Thermalright Assassin King 120 SEA kérdés az lenne, hogy az irodai gépbe amit korábban beszéltünk megéri-e a 12.-gen. procikhoz megvenni az Assasin King -et?
5000 Ft kereken a különbség, van tudásban annyi a kettő között?A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest