Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Potzee #37596 üzenetére
Fú bakker!
Én belefutottam az Arctic F13 Pro-ba.. kicsit már bánom.
Egy Be Quiet! Shadow Rock Pro SR1-re 3000-et kellett volna ráfizetne és jobban jártam volna.
Másfél hete vittem vissza a Freezert gariztatni, mert elkezdett darálni a csapágy a nagyventin.
1 hónaposan... Kifogtam a selejtet...mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Potzee #37601 üzenetére
Igen, én is azért bátorkodtam megvenni, mert írták sokan, h ár/érték arányban nagyon jó.
bluyoo: Na igen, de ha beszarik az alsó is, akkor már végképp kuka, mert az nem cserélhető.
A nagyot még megoldom úgy, h veszek egy sima 12centiset és postásgumival felrakom.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Potzee #37608 üzenetére
Ma megkérdezem a boltot, hogy van-e bármilyen lehetőség, hogy visszavegyék. Ha pénzt nem is adnak vissza, akkor le tudnám cserélni Be Quiet!-re, azt forgalmaznak.
Eladni aprón meg nem akarnám, ki kívánna másnak rosszat.Ha meg nem mennek bele, végülis nem vagyok omega gémer júzer 24/7, úgyhogy szerintem azért 2 évet csak ki fog bírni a kis venti is..
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz lukaszokni #37611 üzenetére
Na. Nem kellett kérdeznem semmi, kicserélték a Freezert egy újra.
Plusz gariidő kitolva ismét egy évre.
Egy jó pont az iPon-nak.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Lamborgнini #37653 üzenetére
Szerintem ha plusz pár ezret rádobsz akkor tuti h csendesebbet és minőségibbet tudsz venni.
És beférni tuti befog, nem kicsi ház az.Vagyis de 175mm
Ezt írja a gyártó: Supports CPU coolers with height of 135mm
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Lamborgнini #37655 üzenetére
Szívesen!
Ha szűk a ház akkor olyat keress, ami a lap felé fújja a levegőt, azok mindig kisebbek, tuti befér.
Illetve márkából Alpenföhn-t ajánlják sokan. Nekem az lesz a következő, ha szükség lesz rá.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Az normális, hogy egy mATX házban, ami elég lukacsos + 4 venti, i5-2500K alapjáraton, Arctic Freezer 13Pro-val, panelbe, szobahő ~28fok, asztal alatt, gyári kencével 37-38fokos a proci?
Írta itt egy srác, h neki stabilan 20-30 fok között van a maghő ugyanúgy 2500K-n...mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
válasz ricshard444 #37989 üzenetére
Szia!
A Freezerre hogy tetted fel a második ventit? Tudsz feltenni egy képet esetleg?mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Jól gondolom józan paraszti ésszel, hogy a két, vagy több ventilátoros CPU hűtőknek a ventilátorainak megfelelően összehangolva kell működniük?
Teszem azt, ha az első szív mint a barom, de a második csak 800-on forog, akkor feltartja az első által behajtott levegőt a lamellák között, "légtorlódást" okoz. Igaz?mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz RevolutioN2 #38771 üzenetére
Szia!
Nekem is mATX-es lapom van és simán elfér rajta egy Arctic Freezer 13 Pro, maradt is a videokártyától 1 mm hely.
A méretei: 134 (L) x 96 (W) x 159 (H) mm , tehát 159 magas, 134 széles és 96 "vastag" szélirányban, de itt számunkra csak a szélesség a fontos, mert intel lapod van, ergo elölről hátulra szélirányt tudod tartani, tehát nem kell forgatni.
Úgyhogy mérd le a proci foglalat közepétől mennyi hely van a pci slotig és számolgass.
Az Alpenföhn oldalán van kompatibilitási lista is a termékeknél, pl. K2.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz RevolutioN2 #38795 üzenetére
Félre értés ne essék, nem ajánlani akartam, ma már én is mást vennék. Vannak szebbek, jobbak, csak gyorsan akartam egy gépet összedobni.
Persze ettől függetlenül nekem i5-2500K-ra bőven elég 4,2-re húzva is.Merlinclub: Sokan odavannak ettől a merevítőhiánytól, én semmi negatívumot nem tapasztaltam eddig vele kapcsolatban. Többször is le, fel szereltem már, nekem stabil, nem törtek el a pöckök.
Mondjuk mivel műanyag alkatrészek, ezért nem hülyebiztos.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz bluobluo75 #39000 üzenetére
Hát ott a Tisza.
Ingyen van, kurva nagy és kurva hideg.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz bluobluo75 #39003 üzenetére
Értem én, de ez a Tisza jó poén volt tőled.
Magas labdát meg le kell csapni.
És teljesen jogos az érved, számít a méretarány.
Na! Offolom az offom.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
válasz bluobluo75 #39161 üzenetére
Általában a ház gyártók szokták odavakarni, h mekkora hűtő fér bele.
Pl. az NZXT feltünteti tech.spec.be.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Jól tudom/gondolom, h s1155-ön a kúlerek 99,9%-a elforgatható elviekben 90 fokban minden irányban?
Mert lehet, h egy topflow-t szeretnék berakni hőcsövekkel függőlegesen...mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz kromatika #45552 üzenetére
Köszönöm! Nem biztos, h el kell majd forgatnom, de jó tudni előre.
Még nem találkoztam Noctua hűtővel, szerinted erre fel tudnék rakni egy TY-147-et? Józan paraszti ésszel a kampóit nézve igen.
Biztosan nagyon jók a Noctua ventik, de fekete-fehér gépet építek, ezért mindenképpen FF ventit is szeretnék rá.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz kromatika #45557 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Ez már szól mindenkinek, végül is leszűkült a kör, hogy mit vennék/mi fér be. Mivel nagyon kicsi a ház, ezért torony hűtőből értelmeset nem tudok belerakni, maradt a topflow. Maximum 138mm széles cooler fér be a gépbe, így alakult a lista:
Noctua NH-C12P SE14
Silverstone NT06-E
Thermalright AXP-100
Thermaltake BigTyp Revo.
Ventilátort ugye alapból cserélném fekete-fehér TR TY-147-re. De ha tudtok ajánlani jobbat, 120-as felfogatású 140-est helyette, szívesen veszem (ff).Alternatívaként még a Corsair H100-at találtam, de a duplaradit csak a ház felső két venti helyére tudnám berakni, ahol vagy magára szívja a vga melegét, vagy a cpu hőjét okádja vissza a vga-ra. Szimpla radival szerelt vizet meg nem tudok berakni, mert a kompaktok csöve nagyon rövid, előre nem ér el, hátul meg csak 92mm-es hely van.
Keresgéltem teszteket a 4 topflowról, nem sokat találtam, amelyiknek meg igen, ott természetesen ajnározzák ezerrel reklámszagúan, értelmetlen viszonyítási hűtőkkel.
Szóval a négy közül melyiket javasolnátok? Esetleg más gyártótól ismertek-e valami jobbat, 138mm szélességig?[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
Lehet, h egy kicsit lama a kerdes: az alaplap rogzito csavarok ugy helyezkednek el, h ha elore felszerelem a hutot, akkor is be tudom csavarozni a helyere az alalappal egyutt? Ugyanis en eddig mindig a hazban matattam...
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Erre valaki? Szal be tudom szerelni az alaplapot a gépbe úgy, h már rajta van a hűtő?
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Tudtok ajánlani nekem egy teszt/bencs programot, amivel tudnám izzasztani a gépet? Nem tudom mit szoktak használni. Mielőtt kicserélem a hűtőt, megmérném a hőfokokat, kíváncsi lennék a változásra.
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz kromatika #46005 üzenetére
Csak egy kicsit védeném a 13pro-t: a felfogató műanyag keret, ha gyári hibás, akkor törik (légbuborékok lehetnek a belsejében), de ezt a hibát a gyártó orvosolja, lásd a hűtő topikját.
Nekem is ez volt, teljesen meg voltam elégedve vele, jól hűt, nem zörög, a kicsi venti sem, 8 hónapig nyúztam.
Szerelhetőségével, súlyával nem volt gondom, aki ügyes és nem kapkod, az nem fogja eltörni.
A hangjára visszatérve pedig ez példányfüggő - az első, amit a boltból elhoztam, egy hét után darálni kezdett a nagy ventije. Visszavittem gariba, pár nap múlva kaptam egy cserepéldányt. Tehát ha az alsó is elkezd hangoskodni gariidőn belül, lehet cseréltetni.
Egyetlen negatívumaként a pici műanyag peckeit tartom, mert egynek a pici csücskét sikerült nekem is eltörnöm, de ezt is csak azért, mert kapkodtam leszedésnél.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors választ kérnék:
ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition,
vagy SCYTHE Ninja 3 Rev. B,
vagy SCYTHE Mugen 4,
vagy THERMALRIGHT TRUE Spirit 120 ?Árban elég közel vannak egy alap Ivy i5-öt kéne jégre tennie, a True a legolcsóbbm ha nem marad el nagyon, akkor az lenne, de győzzetek meg. Házba befér mind.
mAtx4ever!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Videós, mozgóképes topik
- Energiaital topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Androidos fejegységek
- Dell notebook topic
- Everest / AIDA64 topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok