Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statiszta18
csendes tag
Sziasztok
Melyik léghűtő a jelenleg legjobbnak mondott?
Ami lenyomja könnyedén a vizes hűtést: Egy tripla radi 3ventivel,full réz blokk ebből áll most a hűtésem meg ugye tartály meg pumpa de ez nem lényeg. Csak érdekel hogy melyik a legjobb léghűtő mert lehet át állok arra.Ha privátot írsz kérlek hogy ird bele, hogy mivel kapcsolatos.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Statiszta18 #45102 üzenetére
Tripla radis rendszerné jobbat nem találsz légbe.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Statiszta18
csendes tag
oké
Kösz.
De nem erre voltam kiváncsi.
Hanem hogy melyik a legjobb legerősebb léghűtés.:??Ha privátot írsz kérlek hogy ird bele, hogy mivel kapcsolatos.
-
Potzee
addikt
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Az AMD Athlon II X3 460-os procimhoz szeretnék egy passzív hűtést beszerelni, de eddig nem találtam a pénztárcámnak tetsző terméket. Alapon megy a proci, nem húzom, nem tuningolom, így arra jutottam, hogy csendesség jegyében kiváltanám a gyári hűtést, ami mostanában mintha egy kicsit hangosodott volna. Nem akarom megvárni, míg zakatolni kezd nekem. Eleve csak passzív hűtő nagyon kevés van a kereskedőknél, nagyrészt ventilátorral megsegített rendszereket kínálnak (ezekkel nem is foglalkozom egyelőre). Ti mit ajánlanátok úgy 5-6k körül? Tehát ventilátor nélküli megoldást keresek elsősorban. Köszönöm előre is.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
Potzee
addikt
-
dauphin
aktív tag
válasz Potzee #45107 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Az általad felvázolt feltételek nálam nem állnak meg. Se a jól szellőző ház, se az alsó táp. A perforált felső részről ne is beszéljünk. Akkor ennyi lenne az álmomnak? Semmiképp sem jöhet szóba a passzív hűtés? Más lehetőség? Nagyon halk ventis hűtőbordákból mit ajánlanál nekem? A keret változatlan. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
Potzee
addikt
válasz dauphin #45108 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy egy zárt házikóban egy 95W-os procit ne hűtsünk passzívan...
Ár/értékben az EKL Cold Tower Merlin Edition a legjobb.
5-6k körül új és jó cooler a Xigmatek Loki, Alpenföhn Sella. Ezek 92 mm-es ventivel vannak szerelve.
A 120 mm-es ventis coolerek halkabbak és hatékonyabban is hűtenek, de nyilván egy kicsit drágábbak is. Újonnan a legolcsóbb ilyen cooler a Xigmatek Gaia [link].
Itt az aprón is ki lehet fogni néha nagyon jó példányokat...Scythe Mugen, Alpenföhn Brocken, stb...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
proci985
MODERÁTOR
válasz dauphin #45108 üzenetére
95Wot talán a Thermalright HR02 Macho és a Silverstone Helgon bír el rendes házszellőzés mellett*, de ezek mindegyikének széles ház kell és mindkettő drága. pontosabban a Macho drága, a Helgon meg csúcskategóriásan van árazva. meg igazából ha már úgyis kell házszellőzés, akkor legegyszerűbb és leghatékonyabb azt a CPU bordára rakni.
amit Potzee írt azok jók, esetleg apróból egy Scythe Ninja is jó lehet.
*meg esetleg a HR01 plus, de az kb négy éve kifutott és emiatt nem igazán lehet tudni, hogy modern 95Wosokkal mire lenne képes. illetve újonnan drága volt, sose volt elterjedt, innentől apróban is fehér holló ritkaságú. házszellőzést belevéve pedig a HR02 már jobb.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Rypejakten
addikt
Sziasztok,
Két fajta összerakásban gondolkodom. Az egyik FX8120-ra épül, a másik egy G860-ra.
Az előbbihez egy Xigmatek Gaia-t néztem ki, a másikhoz egy AC Alpine 11 Plus-t. A ház valszeg egy Xigmatek Asgard Pro lesz mindkét esetben. Jó lesz ez így?Köszi,
Ryp! -
kromatika
veterán
válasz Rypejakten #45112 üzenetére
szia igen jó lesz.amennyiben G860 esetében a gyári hűtő helyett csak halkabbat szeretnél akkor jó az AC Alpine 11 Plus.Gaia pedig a legjobb ár érték arányú 12 cm-es ventivel szerelt hűtő.
-
DoubleW
csendes tag
Sziasztok!
Egy Intel 2 Quad Q8300 2.50GHz procira szeretnék hűtőt venni! Az elvárások hogy csendes legyen, ne legyen drága de mégis minőséges és beleférjen egy 450mm x 190mm x 430mm (L x W x H) méretű házba. Tuning végett szeretnék venni!
Előre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Gyors kérdés: én eddig sosem úgy csináltam, mint a lenti videóban, hanem a proci közepére nyomtam egy "labdát", azt szétkentem a fecskendővel nem túl alaposan, majd a hűtővel odapréseltem.
Szerintetek mi a helyes pasztázás?
http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
ricsi08
csendes tag
Van egy E8400-as procim, milyen hűtést vegyek rá?
Üdv ricsi08
-
Potzee
addikt
válasz ricsi08 #45119 üzenetére
" Height limit for CPU coolers ( Without side fan ) 163mm "
Ide elég sok cooler befér...
Intel® Core™2 Duo E8400 - Max.TDP 65W
Ebben a szellős házban egy Thermalright HR-02 Macho / Macho Rev.A BW vagy egy Scythe Ninja 3 passzívan is elvinné...
Ár/értékben jó vétel a Scythe Mine 2 (9.9k), Mugen 3 (9.9), Brocken (11k)
92 mm-es ventivel Xigmatek Loki (6k) , Alpenföhn Sella (5k)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
L1ZRRR
senior tag
5-6 ventilátorra nem tudtok mondani boltot / személyt akinél jó minőségi ventiket lehet venni?
AC F12 , Enermax DUO , Corsair ezekből az újjakból ?
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Cpu vásárlás előtt álok kérdésem lenne milyet vegyek ? az adatlapomon lévő configba ? [link] (ami ott szerepel hűtés az nincs) mert jelenleg gyári intelel használomamit kinéztem az egy Corsair H100i
de kivancsi vagyok ti mit mondtok
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
bombibmw
veterán
válasz dvd_R+ #45125 üzenetére
Szerintem egyik léghűtés sem lesz hatékonyabb,maximum halkabb.
Igaz fele annyiból kijössz.
Ajánlani tudom a Thermalright Macho-t,nekem ez van és piszkosul elégedett vagyok vele.
De majd a hozzáértőbbek ajánlanak más alternatívákat is.
Egyébként a legjobb léghűtés a Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme,tudomádom szerint.[ Szerkesztve ]
-
*Tata*
senior tag
válasz albinolynx #45128 üzenetére
Lehet , én egy pöttyöt szoktam rakni középre, nekem ez bevált.
-
dvd_R+
őstag
válasz *Tata* #45131 üzenetére
Anyagi keret nélkül teljesitményben tudásban hang szintben , tuningban .. stb melyik a jobb
Mivel Nzxt phantom gépházam van így jobban hajlok az nzxt -hez meg itt forumon fentebb irtak pár olyan problemat ami elég zavaró a h100i-vel kapcsolatban
de ettől független érdekelne h melyik a jobb
[ Szerkesztve ]
-
*Tata*
senior tag
válasz dvd_R+ #45132 üzenetére
Nos a vizes cuccról nincs tapasztalatom, de légnél a Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme a legjobb, legalább is itt pár fórumtársnak van, és csak jót írtak róla. Én Alpenföhn k2-öt használok, az kicsit olcsóbb, de szerintem neked is bőven elég lenne, és a hangját se hallani. Pedig egy 3570k-t hűt 4,8Ghz-en.
Gondolom, az se lehet valami hangos, ha így dicsérik.
[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
válasz *Tata* #45133 üzenetére
Az jó
tehát léghűtésben jelenleg a legjobb a thermalright silver aarrow extrme és annak mennyi hangja van ?
Mármint játékközbe mondjuk 4,5ghz en meghúzva a procit ? az lenne a lényeg h minnél hangtalan legyen és persze jól hűtése legyen
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz *Tata* #45136 üzenetére
Azért nem semmi az Ivy milyen alacsony fesz mellett tud órajeleket tuningban.
Nekem 4,4-et megy ennyin mindennaposan,Linx 1,29V körül stabil.
Viszont úgy gondolom,ezek a hőfokok egy 2500k-nál kb. 6-8 fokkal alacsonyabbak lennének.
Az is igaz,hogy 10-12%-al több a teljesítmény azonos órajelen az Ivy javára.
Az is igaz,hogy nem megy egész nap a Linx AVX.
Jól ki van ez találva.[ Szerkesztve ]
-
pisty2
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX-8350 -es procit szeretnék venni és már akkor a hűtőjét is lecserélném egy olyanra, hogy ha húznám, vagy nyári forróságban is megfelelő hőfokon legyen.
Sok bejegyzést és topic-ot végig olvastam, de nem találtam érdemleges infókat, főleg azért is mert nem vágom a rövidítéseket (K2 az nem tudom milyen hűtő)
Úgy 10k alatt szeretnék rá költeni, amiket használtak páran:
Arctic Cooling Freezer A30
Coolermaster Hyper 212 EVOEgy valaki ezzel a procival ezt használja:
Zalman ExtremeEsetleg Zalmanból van olcsóbb és megfelelő?
Előre is köszi.
-
Potzee
addikt
válasz pisty2 #45139 üzenetére
Zalman CNPS10X Optima vagy Zalman CNPS10X Performa
4 irányba fordítva is felszerelheted, attól függően, hogy merre fújjon a venti, a ház teteje irányába vagy hátra... Keskenyebb házakba is beszerelhető (152 mm magas)
Extrém tuning esetén +1 ventit is feltehetsz.
10k környékén jó vétel még: Scythe Mine 2, Mugen 3 ill. a korábban említet Xigmatek Gaia (8k)
Ha magas ram-jaid vannak, akkor a cooler kiválasztásánál erre is oda kell figyelni, továbbá, hogy a cooler beférjen a házadba (ezt a gyártói oldalon megnézheted, ha tudod a házpontos típusát)
A K2 az Alpenföhn nagy kéttornyos coolere [link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
bankjob
tag
Üdv. Mindenkinek!
A gépemet kicsit fel újítom és már csak a cpu hűtő kérdő jeles számomra, hogy milyet veszek.
Viszonylag alacsony ár-értéken gondolkodom, mert már a tálcám nem engedi.
A keretem 4.000Ft és 7.000Ft közé raknám. A kérdésem az lenne, hogy ebben az árban melyik hűtő lenne a legjobb vétel? Egy FX-6200-as processzort kellene lehűteni, de később gondolkozok egy FX-8320-on is, így 1 egy olyan hűtőt szeretnék vásárolni, amit majd később sem kell majd le cserélnem.A CM TX3 evo-ról sok jót halottam, olcsó is és halk is és egy kis tuningot is elbír ez jó vétel lenne számomra vagy van ennél sokall jobb hűtő ebben az árban.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Potzee
addikt
válasz bankjob #45142 üzenetére
Ebben a kategóriában Xigmatek Loki, Alpenföhn Sella, EKL Cold Tower.
92MM-ES COOLEREK TESZTJEPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
bebe159
aktív tag
Milyen tapasztalatok vannak a Silverstone HE01 hűtővel?
És ugye 160 mm-es, de a ventillátorral is akkora? vagy mennyire lóg az ki? Tudja valaki? -
bebe159
aktív tag
válasz Merlinclub #45147 üzenetére
Beférne egy tt v3 black házba?
-
Rypejakten
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 150-155 mm környékén melyek a legjobb ajánlható hűtők úgy 10 ezer alatt?
Köszi,
Ryp![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest