Hirdetés

2019. szeptember 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tuib


Tuib
(aktív tag)

Sziaztok!

Mivel nem találtam hasonló topicokt, ezért gondolom nyitok egy ilyet.

Elég zöldfülű vagyok a témában, ezért gondoltam arra, hogy az itteni közösség segítségét, vélaményét kérjem.
Tehát: Milyen rövidebb utakat, túrákat szoktatok ti tenni, ki mit ajánl, mi kell egy többnapos túrára, lennének-e itt olyanok, akikkel lehetne kirándulni, meg minden ilyesmi érdekelne.
A kaotikus megnyitószavak után egy konkrét példa: (nézzétek el nekem, a 2. topicom)

Pestről népszerű egynapos trappolás: Vonat -> Kismaros -> Erdei Vasút -> Királyrét -> Nagy Tax -> Hideg hegy -> Csóványos -> vissza. Előnye: szép helyen visz, egyszerű könnyed menet. Hátránya: sokan vannak az emberek.

Budai hegyek: Szépjuhászné -> Tarnai pihenő -> Nagykovácsi. Előny: könnyebb mint az előző, Hátrány: kevésbé szép, zajosabb.

Persze ezek csak ilyen gyors példák.

Szóval szívesen látok mindenkit itt!

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#2) Shim


Shim
(őstag)

Én lazábban nyomom. Térkép elő-->országos kéktúra-->remélhetőleg nem tévedek el :)
csillagtúrát kedvelem több nap esetén, könnyebb a szállással bajlódni (ugye, csak egy kell). konkrét dolog most nem jut eszembe, az egész országot bejártam már, és így este lassan forog az agyam :)
Milyen szintű szállásokra gondoltál? Sátor, panzió, olcsó két* hotel? sátorozni szeretek a legjobban, veszett olcsó tud lenni, meg ugye sátorhely után fizetsz, így a költség is megoszlik, csak minnél nagyobb sátrat kell vinni

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#3) Tuib válasza Shim (#2) üzenetére


Tuib
(aktív tag)

Igazából engem ez a sátorozás izgat, tán az a legszabadabb :)
De gondolom ez főleg késő tavasz - nyár - kora ősz időszakban kivitelezhető. Mostanában az egynapos túrák mennek inkább. Hogy megy egyébként az ilyen sátorozás? mert mi inkább ilyen panziós, faházas történettel mozgunk. Gondolom kerestek egy kempinget, oszt onnan csillagban mozogtok. Tudsz ilyen kemping helyeket? Mert akkor jövőre kipróbálom...
Ahhoz sátrat kell szereznem, mindegy, az biztos hogy max 2-3 személyes lesz :)

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#4) Shim válasza Tuib (#3) üzenetére


Shim
(őstag)

mindig Turinformtól kértem segítséget, felhívtam a helyet telefonon és kértem, hogy küldjenek anyagot postán és adjanak tippet. eddig csak egyszer szívtam, a többi kemping jó volt. az esztergomi Gyopár kemping vmi nagyon nagy átverés volt, Bp-ről kereztünk és kiderült, h a hegy legtetején van. mindenki kiakadt és még a föld is kavicsos volt alig tudtuk felállítani a sátrakat :)
ha már sátornál járunk, ne feledd, hogy mindig +1-est vegyél, egy 2 személyesben csak egy ember fér el normálisan + csomagok. első használat előtt érdemes kitenni a kertbe (ha van rá lehetőség), kicsit lespriccelni vízzel kívül, és kinthagyni éjszakára szellőzni.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#5) Tuib válasza Shim (#4) üzenetére


Tuib
(aktív tag)

Ja, a Tourinform jó, nekem is segített párszor...
ha már sátornál járunk, ne feledd, hogy mindig +1-est vegyél, egy 2 személyesben csak egy ember fér el normálisan + csomagok. első használat előtt érdemes kitenni a kertbe (ha van rá lehetőség), kicsit lespriccelni vízzel kívül, és kinthagyni éjszakára szellőzni

Köszi a tippet! (Minidg imádtam az ilyen kis Tips&Tricks dolgokat:D )
Akkor 3 személyes kell :DD


Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#6) Sick Boy


Sick Boy
(őstag)

Ilyen hidegben túrázni :F fúúúj, inkább ősszel/tavasszal lett volna aktuell a topic szvsz, de ez magánvélemény.

Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

(#7) Tuib válasza Sick Boy (#6) üzenetére


Tuib
(aktív tag)

Nincs is jobb, mint egy téli havas túra. Egyébként tegnap volta egy kicsit mozogni, és naggyon kellemes idő volt. :D

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#8) Tuib válasza Tuib (#7) üzenetére


Tuib
(aktív tag)

Egyébként ezek a késő őszi, téli túrák szerintem jók.
Ilyenkor az ember méginkább begubózik a lakásba, próbál otthon lenni hamarabb, kell ez a kis friss levegő, testmozgás.

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#9) Tuib


Tuib
(aktív tag)

Naszóval, visszatérve a téli trappolásra: ilyenkor az a jó, amikor már minden meg van fagyva, nem kell a sárban szenvedni :) Meg milyen jól esik a forralt bor, fél napi hidegben gyaloglás után :DD

Más: szoktatok közben fotózni? Mármint a természetet, nem egymást :) Szerintem tök jó dolog az is. Érdemes egy neked tetsző helyet minden évstakban lefotózni, tök jó utána visszanézni :)

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#10) Judyt


Judyt
(csendes tag)

Mátraalmás:
Népstadiontól busszal Galyatetőig onnan erdőben gyalog 2-3km Mátraalmás.gyönyörű hely,megéri oda elmenni főleg társasággal.3db 8 ágyas faház van konvektorral és minden széppel és jóval(konyha,fürdő) és van egy nagy épület ahol szintén konyha fürdőszoba,a nagyteremben pedig pigpong asztal.Mi mondjuk ezeket elhelyeztünk máshova és volt egy nagy tér ahol egy kis forraltbor után jót buliztunk.
Hazafeleút:busszal Kisterenye-vonattal Keleti Pu.
Szvsz gyönyörű hely akár télen akár nyáron:)))

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#11) tildy


tildy
(nagyúr)

hihijj örülök , hogy rátaláltam erre a topicra.
Egy kérdés :
Budapest környéki kirándulóhelyeket keresek, lehetőleg amolyan hegyes, dombos, túristautas helyet.
A angyklevélyt Pilisborosjenőn már bejártuk párszor, a 3ashatárhegy is ismerős, visegrádot is ismerjük.
Más helyeket ajánljatok:)
Köszke: Tildy

Ma voltunk Pilisborosjenőn, hihetetlen, hogy BP-től 15 kmre még mindig 20-30 centi hó van, nagyon jó volt:)
Képek , amit a mobilommal csináltam, itt:
Bővebben: link

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12) Tuib


Tuib
(aktív tag)

Ehh, az elhanyagolt topicom. :)

Tildy: Szerintem nézzétek meg a Tarnai pihenőt, Nagykovácsiból egy kellemes kirándulás, de Budáról sem rossz.

Továbbá voltunk még Leányfalu (Busszal kb egy óra az Árpád Hídtól) - Pilisszentlászló - Visegrád útvonalon, kellemes, egy napos séta, még jó kis hóban is. Leányfaluról felmegy a Vörös kőre, innen gyönyörű kilátás a Dunára, majd Pilisszentlászlóról egy patakvölgyben jutunk el Visegrádra.

További egynapos: Szárliget (Déliből 40 perc) - Várgesztes - Oroszlány. Mondjuk itt két hete voltunk, csak Várgesztesig jutottunk, ennek fő oka a kb 60 centis szűz hó volt :) egy ember ment csak előttünk, áldottuk is a nevét :)

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#13) Tuib


Tuib
(aktív tag)

Ehh, jó az idő meg minden, senki nem megy túrázni? :) Hétvégén irány a
Mátra, gyaloglásra fel...

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#14) Tuib


Tuib
(aktív tag)

Nem tudom, volt-e valaki a mai mátrai teljesítménytúrák valamelyikén, mert az tanúsíthatja,hogy szép időnk volt :)

Jómagam a legrövidebb, 25km-es Muzsa túrán vettem részt, amire volt 6 óra 30 perc. Reggel indultunk a 7.45-ös busszal Pestről, ami felvitt egyenesen a galyatetői indulóponthoz. 10.30-kor kezdtük a túrát a pecsét szerint. Magának a távnak az első fele, Mátrakeresztesig nem volt túl nehéz, hoztuk is a 4 ~ 4,5 km/h sebességet. Az első 12 km-t pont három óra alatt hoztuk, ami előnybe hozott minket a szintidőhöz képest, de persze még előttünk állt a Muzsa, a túra névadó hegye. Na itt akadtak először gondjaim: éreztem, hogy valaki kiszívta levegőt a előlem, és ráadásul be is fűtött. itt kis gonosz emelkedők voltak, nem tűntek nehéznek, de senki sem beszélgetett felfele. tulajdonképpen 350 méteres szint volt az 5km-en, ami azért rányomta bélyegét a dologra :) Fent a 805 méter magas Muzslán aztán csodálkozva tapasztaltam, hogy még mindig tartom a fél órás előnyömet a szinthez képest. Na, mondom, ez zsír, innen már csak lefele a 140 méteren lévő célig. Itt kezdődött a feketeleves: mihelyst elindultam lefelé, a jobb térdem közölte velem, hogy őrá azért ne számítsak annyira, konkrétan szúrt, mint a fene, és ami a rosszabb, néha veszélyesen megbicsaklott. Ezért a sima lefele út 7km hossza 1 óra 40 percembe került, a végén ráadásul volt egy leejtős rész, ahol erősen gatyaféken kellett lemenni, poros, köves, elég meredek volt, az aljára már csillagokat láttam. De végül ráfordultunk a célhoz vezető szekérútra,ahol rádöbbentem, hogy eléggé elszórakoztam az időt, ráadásul a többiek is előttem voltak. Kicsit helyreraktam a térdem, és uzsgyi a cél. Szintidő előtt 15 perccel bevágtattam a célba, megilletődve vettem át az oklevelet, a kitűzőt és a szörpöt :)

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#15) nak0n válasza Tuib (#14) üzenetére


nak0n
(aktív tag)

Igen, a lejtős dolgok elég aljasok tudnak lenni, pedig azt hinné az ember, hogy ha nem felfelé kell menni, akkor milyen laza. Aztán nem is annyira. Amúgy lefelé általában lehet gyorsítani kicsit, neadjisten kocogni, már persze ha bírja az ember térde.
A Muzsla amúgy szerintem annyira nem durva, vele egy napon van a Hanák Kolos, annak az 1400 méteres szintje is elviselhető; én most erősen a Mátrabércen gondolkodom, de az szerintem sok lenne; 4,3-as átlagot menni 13 órán keresztül, majd 3000 szinttel...

(#16) o0tomy0o


o0tomy0o
(tag)

Sziasztok!

Hát nem egy felkapott topic, nem mint a hülye arhitectúrák meg a 20 rétegű duálhyperűber blúréj lemezek. Dehát ez egy műszakis oldal. . . Azért jó lenne ha mostmár kezdenénk többen ide írogatni, jön a május, kezd szép időnk lenni, 20 fokok napközben, ideje még a masszív Ph!-soknak is kimászni a szabadba!

Nos mi terveznénk ilyet, de nem nagyon tudjuk hogy most hova érdemes, mondjuk jövő hétvégén. Két napra vagy max 3 ra gondoltuk, így haverok páran, sátorral meg egy kis batyuval.
Tehát jól jönne pár javaslat, ugye a feltételek az hozzánk mértek legyenek, tehűát nem kell 5 csillagos szálloda, nem velneszbe akarunk menni, csak kiruccanni a természetbe. Lehetőleg vonat járjon oda (elég ha naponta csak egyszer oda meg vissza), max 3 óra legyen az út vele, és az állomástól ne legyen túl messze egy kis kellemes kempinghely. . . Remélem ezek nem nagy elvárások.
Válaszokat már kíváncsian várom! :C :R

"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)

(#17) o0tomy0o


o0tomy0o
(tag)

UPsz!

Mert nem hiszem hogy ennyi kocka van itt aki ki sem mer mozdulni. . . (kezdve velem :DDD )

"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)

(#18) o0tomy0o


o0tomy0o
(tag)

Naaa, fiúk-lányok plíz, legalább akkor írjatok olyan oldalt ahonnan lehetne tudakozódni, a google nemsegített :( béna vagyok)

"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)

(#19) deicide válasza nak0n (#15) üzenetére


deicide
(veterán)

nem olyan vészes a mátrabérc, ha edzésben vagy, én 9-9.5 óra alatt teljesítettem többször is, de idő hiányában sajnos mostanság nem jutok el oda... :O

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#20) Tuib


Tuib
(aktív tag)

Oda idén sem jutottam el, mivel akkor volt a kerékpáros demostráció :)
De mindegy, kéthét múlva goto Tátra, remélem jó időnk lesz :)

Tuib

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#21) amargo


amargo
(addikt)

Idénre is bevan tervezve pár túra. Eddig a legfőbb cél a Mont Blanc lesz.. ami azért nem kis kihívás lesz. Rengeteg helyen voltam már túrázni és szervezett túrázásokon is részt veszek.

A Ausztriai 2hónapos ingyenutazunk bérlet kiváltása után meg kellene tekinteni majd ezeket:
Itt túrista útvonalakat lehet keresni/találni:
[link]

Ez szintén komolyabb válalkozás:
[link]
[link]

Most hétvégére ezek lettek betervezve:
[link]
[link]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#22) Invoker


Invoker
(tag)

Sziasztok!

Ajánlom mindenkinek a [link] oldalt, benne vannak a teljesítménytúrák leírásai. VAlamint nagyon jó oldal még a [link] is, érdemes beleolvasgatni az ottani cikkekbe, ha túrázik/fut az ember ha nem...

3 éve a Kinizsi 40-el kezdtem el túrázni, azelőtt utáltam túrázni de ott ''bekattant'' valami.... azóta relatíve sokat túrázom[3 év 27 túra, nekem elég], Piros 85 és Lemaradás 100 is ''megvolt'', idei Kinizsi 100-ason jobbnak láttam nem összetörni magam 80nál kiszálltam....

Sokszor lekockázzák az embert, igaz hogy sokat játszom, gép előtt vagyok még sokkal többet de elegem van már hogy ''lekockáznak''. Kíváncsi lennék hogy a sok PH!-s ''kocka'' [de utálom ezt a szót] emberből ki szokott még túrázni :).

"double the gun, double the fun"8-D / hazárdos aggyal bugosat álmodsz XD / Egységsugarú kocka barátnőjének a mellbősége?!->720p!!!/ HOLAFAFŐNÖK?! / v1.: Térdre g*cik, körintegrál!! -- v2.: Térdre g*cik, stackpointer!! (C, TM)

(#24) Batman


Batman
(őstag)

Hellosztok!

Pest környékén hova érdemes kirándulni, mit érdemes megnézni?
Lehessen jót sétálni, szép legyen a táj, kis eldugott kajáldák az útközben .....

Akinek vannak ez irányu tapasztalatai ossza meg velem.

köszike

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#25) tbs válasza Batman (#24) üzenetére


tbs
(addikt)

Kezdődik a virágzás a Jeli Arborétumban. Hétvégétől minden nap nyitva június végéig. Messze, de szép. ;)

(#26) Batman válasza tbs (#25) üzenetére


Batman
(őstag)

Ha ugyan arra gondolunk akkor az kicsit messze van. ;)
Nekem most pest környéke lenne a cél.

üdv

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#27) amargo válasza Batman (#24) üzenetére


amargo
(addikt)

pl Szentendre. Norma fa.. pár km el arrébb Visegrád, Üröm.. kis apróbb helyek, Visegrád környékén a Prédikáló székről lenézni a dunakanyarra.. vagy éppen a sziklás részen leérni a rám-szakadékba..
Mindenhol meglehet találni azokat az apró eldugott hangulatos utcákat :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#28) V.Stryker


V.Stryker
(veterán)

Sziasztok!

Mi szombatra szeretnénk tervezni vmi kulturális programot. Lehetőleg nem Budapesten. Kicsit autókáznénk. De 100 kilóméternél távolabb se legyen, hogy nehogy ne adják ide friss jogsival az autót.

Ki mit ajánl?

-

(#29) nyávogi válasza V.Stryker (#28) üzenetére


nyávogi
(tag)

Friss jogsival sztem Visegrád remek választás lenne. Odafelé lehet menni Szentendre felől, a skanzen mellett, az út átmegy a hegyen és gyönyörű!!! Viszafelé a Dunaparton lehet visszamenni, ez is szép. Visegrádon meg ott a vár, szárazbob-pálya, lehet akár hajókázni is. De a vár környékén gyalogosan csavarogni is nagyon kellemes :)

az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...

(#30) amargo válasza V.Stryker (#28) üzenetére


amargo
(addikt)

Vértes, Gánt esetleg? Már sokszor voltam arra, és jó élmények fűződnek hozzá :)
A terep is inkább kirándulos, sok szép látni való van, érdekes dolgok.
Báár most látom, hogy kultur programot keresel, akkor legegyszerübb [link] itt körbenézni.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#31) V.Stryker válasza amargo (#30) üzenetére


V.Stryker
(veterán)

Köszönöm az ötleteket.Végül is az alakult ki, hogy elmegyünk Veresegyházára és megnézzük a medvefarmot. ;) Aztán majd meglátjuk,hogy onnan merre megyünk még esetleg, ha lesz időnk.

-

(#32) Thrawn válasza Tuib (#14) üzenetére


Thrawn
(félisten)

Tavaly én is voltam a Muzslán (5:45 'kis' elkavarodással együtt mert a szekérutat benéztem :) ), idén nem jutottam el oda. Helyette a Mátrahegy 20-ason voltam, ez is tetszett.

Túrázóknak hasznos link lehet ha nem tudják merre induljanak: [link]
Mátrabérc-Hanák-Kolos-Muzsla: [link]
Mátrahegy: [link]

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#33) Akheron


Akheron
(senior tag)

Lenne valaki olyan jó, hogy beszkennel nekem egy Mátra turistatérképet? :) Nem szeretném holnap átverekedni magamat a forgalmas városközponton miatta, holnapután meg szükségem volna rá. :B

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#34) Mackósajt


Mackósajt
(senior tag)

Üdv!

Gondoltam nem nyitok új témát a bakancs vízhatlanításnak, megfelel ez is. :)

Tehát: hogyan, mivel lehet igazán jól vízhatlanítani egy bakancsot? A hétvégén elégé pórul jártam. Van egy túrabakancsom, amit gondosan vízhatlanítottam spray segítéségével is, mégis csak néhény óráig volt vízálló a Júlia Alpok hómezőin, havasesőben. Elég kellemetlen volt átázott bakancsban leereszkedni a hegyről. Volt, aki azt mondta, nincs teljesen vízálló bakancs, és irreális elvárás, hogy ilyen körülmények között (jeges hóban gázolás + folyamatos eső) kibírjon egy napot. De én valahogy többet vártam volna egy márkás túrabakancs, és a hozzá vett vízhatlanító együttesétől. :((

(#35) Thrawn


Thrawn
(félisten)

Valaki megy erre a túrára 13-án? :U

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#36) [lAyCsI] válasza Sick Boy (#6) üzenetére


[lAyCsI]
(őstag)

ilyenkor a legjobb,
legalább van léghűtés, és nem rohad le rólad minden hegymenetben,
arról nem is beszélve mennyire jól esik este egy kis melegedős tábortüzet
gyújtani és rottyantani valami kis táplálékot :P

-= No way back from Here =-

(#37) [lAyCsI] válasza Thrawn (#35) üzenetére


[lAyCsI]
(őstag)

Ha már túra én szeretek kicsit messzebb menni valami kevésbé populáltabb helyre, monggyuk Pilis...

-= No way back from Here =-

(#38) Thrawn válasza [lAyCsI] (#37) üzenetére


Thrawn
(félisten)

Én még nem voltam ezen a túrán, szerintem a környéken sem szóval nekem új lenne. A Mecsek és a Mátra tetszik, ott már volt alkalmam párszor túrázni.

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#39) [lAyCsI] válasza Thrawn (#38) üzenetére


[lAyCsI]
(őstag)

nézz majd el a Pilisbe is ha teheted, itt van rohadt közel és gyönyörű helyek vannak,
Prédikálószék, Vadálló kövek...
Van egy titkos kis helyünk ahova fel szoktunk járni sütögetni, meg sátorozni, imádom...

-= No way back from Here =-

(#40) Thrawn válasza [lAyCsI] (#39) üzenetére


Thrawn
(félisten)

Egyszer mindegyik hegyünkre szeretnék eljutni, de idő-idő-idő :)

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#41) tkazmer válasza [lAyCsI] (#39) üzenetére


tkazmer
(addikt)

pilisben mi az egri csillagok forgatásának helyszínét szeretjük a legjobban(az eragon-t, vagy mit is ott forgatták)...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#42) amargo


amargo
(addikt)

Vértes is ajánlani tudom nyáron sokat jártam arra fele, igaz itt inkább kirándulgatni lehet, várgesztes felé és bemenni a sürűjébe, eszmélyetlen vár -vármaradványokat lehet látni. Meg egy elhagyatott sífelvonót és táborozó helyet, kicsit mármár hátborzongató volt ott a semmi közepén :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#43) [lAyCsI] válasza tkazmer (#41) üzenetére


[lAyCsI]
(őstag)

pár hete voltunk mi is pont ott, hangulatos kis hely...

-= No way back from Here =-

(#44) [lAyCsI]


[lAyCsI]
(őstag)

nemsokára tervezem egy fasza kis hálózsák meg sátor beszerzését, hogy télen is kint lehessen aludni:)

-= No way back from Here =-

(#45) Thrawn


Thrawn
(félisten)

Mátrahegy teljesítménytúra 2008. március 8. szombat

Rajt és cél: Mátrafüred, Mátra Szakképző Iskola (Erdész u. 11.)

10 km-es táv
Táv: 13,0 km
Szintemelkedés: 490 m
Szintidő: 4 óra
Nevezési díj: 300 Ft
Nevezési idő: 8-10 óra
Olimpiai Ötpróba pontszám: 2 (4)

Útvonal: Mátrafüred => Muzsla-tető => Rákóczi-forrás => Mátraháza => Farkas-kút => Sástó => Mátrafüred

20 km-es táv
Táv: 21,3 km
Szintemelkedés: 910 m
Szintidő: 6 óra
Nevezési díj: 500 Ft
Nevezési idő: 8-10 óra
Olimpiai Ötpróba pontszám: 4

Útvonal: Mátrafüred => Muzsla-tető => Rákóczi-forrás => Mátraháza => Pisztrángos-tó => Kékes => Vályus-kút => Mátrafüred

30 km-es táv
Táv: 32,4 km
Szintemelkedés: 1436 m
Szintidő: 9 óra
Nevezési díj: 600 Ft
Nevezési idő: 7-9 óra
Olimpiai Ötpróba pontszám: 4

Útvonal: Mátrafüred => Muzsla-tető => Rákóczi-forrás => Mátraháza => Parádsasvár => Klarissza-csevice => Pisztrángos-tó => Kékes => Vályus-kút => Mátrafüred

40 km-es táv
Táv: 43,4 km
Szintemelkedés: 1920 m
Szintidő: 11 óra
Nevezési díj: 700 Ft
Nevezési idő: 7-8 óra
Olimpiai Ötpróba pontszám: 4

Útvonal: Mátrafüred => Muzsla-tető => Rákóczi-forrás => Sástó => Farkas-kút => Lajosháza => Köves-bérc => Galyatető => Parádsasvár => Klarissza-csevice => Pisztrángos-tó => Kékes => Vályus-kút => Mátrafüred

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#46) emitter


emitter
(őstag)

Sziasztok,
kicsit kihaltnak tűnik a topik, remélem jár erre vki :)
Egy túrát tervezünk nem túl harcedzett résztvevőknek (sima gimis korosztály), kinéztem egy útvonalat, Pilisszántóról Dobogókőre (Pilis-Nagy-Bodzás-Dobogókő útvonal)
Nagyjából lemértem térképen, 13-15km lehet, viszont van benne olyan 500m szintemelkedés.
Mennyi szintidővel számoljak, 3 óra + pihenések reális erre?
Köszi!

(#47) Thrawn válasza emitter (#46) üzenetére


Thrawn
(félisten)

Az reális :K

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#48) emitter válasza Thrawn (#47) üzenetére


emitter
(őstag)

köszi :)

(#49) FehérHolló


FehérHolló
(veterán)

Budapesten tud esetleg valaki nagy túraboltot? Nem kis sufniboltok érdekelnének, mert most a nagy választék lenne a lényeg.
Egyelőre "csak" cipőt szeretnék venni, de később akár mást is.

Skynet is real. It's called Google.

(#50) amargo válasza FehérHolló (#49) üzenetére


amargo
(addikt)

Mountex, Overland, Alpin, a Ráday utcában is van egy Hanwag-ok jó árban vannak.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.