Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15568) #64791808


#64791808
törölt tag

Tegnap este nagyon régen nem látott módon leizzadtam vezetés közben. Úgy általában higgadtan kezelem a dolgokat és eddig minden szembejövő veszélyt sikerült kivédenem, ez utóbbi majdnem megdőlt tegnap este.

A Hungária körútról kanyarodok az M5 felé, Nagykőrösi út azt hiszem. Bevásárolni mentem. Van egy nagy domb, amire fel kell menni, majd lejtő, jobb kanyar, és lámpa. Nos, már a dombon szokatlan módon dugó volt. Még 150 métert araszoltunk, és kiderült, hogy a lámpánál csatt volt, és csak óvatosan járható. Mindegy, még 400 méter, aztán megindul a forgalom, nincs itt gond, haladtunk előre.

Egy-két autóstársnak viszont az a 3 perc túl sok volt, ők fontos emberek, és sietnek! Aki ismeri a terepet, az tudja, hogy van egy benzinkút ott, lehajtósávval, aztán a lámpa után felhajtósáv többek közt a benzinkútról jövőknek. Mit csinálnak? Letérnek, be a benzinkútra, keresztülmennek rajta (önmagában golyót ér nálam az ilyen, dehát bunkóknak is lenni kell), megkerülik a 400 méteres kocsisort, a lámpát, és a felhajtósávról sorolnak vissza.

Nos, szépen eljutottunk a lámpáig, kikerültük a két csattant passatot (vicces volt, az egyik csapat cigány volt, a másik kínai, tettük a téteket, ki öl meg kit), átjutunk a lámpán, megindul a forgalom. Én a külső sávban. Egy szuzukis indexel befelé a felhajtósávról, de áll. Nyilván ő is látta, hogy elém normálisan nem fér be, és megvár. Tévedtem, az utolsó pillanatban behúzta a kormányt, alig bírtam megállni mögötte. Duda, villogás, de egy kezet fel nem tartott, meg nem köszönte, stb.

Tisztes távolból megyek mögötte, és látom, hogy sávot váltana, bemenne a belsőbe. Volt is hely, de nem, ő várt, és mikor valaki (fiat uno) jött a belsőbe, index, puff behúz, pontosan ugyanúgy, ahogy előzőleg velem. Ott is nyikkant a gumi, duda, villogás. Hát mondom ez hülye. Ráadásul lassabban ment, mint a mögötte haladók szerettek volna, így lassan én is mellé értem.

Ebben a pillanatban a mögötte lévő autó (fiat uno), aki az előbb dudált, most bevág elém, hogy megelőzze a szuzukist jobbról, ugyanúgy centire, hogy elnyikkanó gumival tudtam nem belemenni.

500 méterrel később elmentem mindkettő mellett, a fiat unot egy suttyó vezette, a szuzukit meg egy bölcsészarcú pöcs. Mindketten mereven néztek előre, nehogy rám kelljen nézni, tudták nagyon jól, hogy mit csináltak.

És ezek bazzeg vígan közlekednek, soha rendőrrel még nem is találkoztak, de persze a törvény teljes hatalmával lesújt rám, ha városon kívül 90 helyett 110-et megyek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.