Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14701) mezis válasza oceanearth (#14674) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv. !

Én több mint 30 éve olvastam KRESZ-t, de akkor még a vezetéstechnikával nem foglalkozott. Lehet, hogy ismét kézbe veszem kezd érdekelni, milyen okosságokat lehet tanácsolni gyalogos - kerékpáros - ,,,, - csuklós autóbusz vezetőjének..... :Y
Azóta utoljára azt hallottam, hogy hátrafelé haladva nem kell a biztonsági övnek bekapcsolva lenni.
Ha valaki két kézzel fogja a kormányt és még kellőképpen hátra is tudja csavarni a fejét, egy ilyen mutatvánnyal cirkuszban is felléphet. Tudnak aztán meszesedni is azok a nyakcsigolyák (türelem ;] ). A Zsiguliban jobb kézzel az anyósülés hátába kapaszkodva lehetett a legjobban hátrafordulni.
No és a teherautók ? Én egy 3 sebességes aszinkron teherautón tanultam vezetni, ahol vizsgakövetelmény volt a hátramenet produkció a következő módon:
- kuplung, sebváltó hátramenetbe
- bal kézzel ajtó kinyit, jobbal kormányba kapaszkodva, bal lábbal a fellépő hágcsóra kilépve, kvázi felállva a plató fölött kukkolva hátra végezni a tolatást, miközben a jobb láb a gázpedállal is játszik, a jobb kéz pedig a kormánnyal (szervó ? hol volt az még).
(Arra már nem emlékszem, hogy a kuplungot mikor engedtem föl.)

Egyébként ez az ajtónyitás hátramenetnél igencsak hasznos lehet amikor magas járdaszegélyhez közeledsz, vagy a személyautód bal hátsó sarka és a szomszéd autó oldala közötti távolságot (közelséget !) szeretnéd jobban látni. Vagy ha hátsókerékhajtású az autód és nagyon csúszós úton szeretnél valamelyest haladni.

ha úgy tolatsz mint, ami a kresz könyvbe le van írva, azonnal összetöröd a kocsit. Már csak az, hogy jobb váll fölött hátranézel, öve bekapcsolva és mind2 kéz a kormányon 10óra10percnél...
így nem lehet tolatni, aki ezt leírta az sem tolatott így soha, ebben biztos vagyok.

[ Szerkesztve ]

mezis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.