Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Nem, az Em10-hez az "EZ" jelzésű palacsinta-szerűség jár, a PL5-höz a sima nagyobbik.
-
wms
senior tag
A Pl5 kit objektívek megegyeznek az E-M10 kit-ben kaphatóval?
-
Studi
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Ma is tanultam valamit.
De a Sigma nem lesz boldogabb, ha tényleg kiadja ezt az obit 4/3-ra, gyakorlatilag fölösleges. Kivéve ha nagyon makró lesz.
De ha fixben gondolkoznak, akkor egy hosszú, 80-100mm körüli makróval többre jutnának szerintem.Erről az elektroncsöves érzékelőfelületes összefüggésről amúgy tudsz valami linket, ahol bővebben utánaolvashatok? Gúgli nemigen volt barátom ebben a témában, bárhogy variáltam a keresőszavakat mindig vízvezetékekhez jutottam.

-
MrChris
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Ami érdekes hogy kb 4/3-ig, aztán meg átmennek a filmes szabványokba mint APS-C, APS-H, aztán az FF-nél átmennek milliméterbe és 35mm a megnevezése. Szerintem egy tökkelütött hülyeség volt 4/3-nak elnevezni, pláne hogy talán sehol sincs benne 4/3" átmérőjű alkatrész, a micro4/3-ban meg végképp. De a kompóknál is tök megtévesztő. Kit érdekelt a XXI. században hogy 40 éve milyen volt az elektroncsöves érzékelő külső átmérő szabványa az érzékelő területhez képest. Ezzel az erővel minden plazma, LCD és OLED képernyőnél azt kéne megadni hogy mekkora katódsugárcső méret tartozik hozzá és akkor a 24-es monyóm máris legalább 26-27"-es lenne. Papíron.

-
Studi
veterán
Nem tudom, én csak láttam a " jelet, a 4/3 mellé, és ehhez próbálok elméletet gyártani, ami logikusabbnak tűnik, mint egy általatok is hülyeségnek tartott 35mm-es MFT obi.

Nem kizárt persze, hogy szembevizelnek a széllel, a Sigmától az sem lenne meglepő. De egy milcre méretezett 35/2-es stabis APS-C alapban én bőven látnék fantáziát, főleg 3rd party gyártóként. -
Studi
veterán
Mi az a szabványon, hogy 4/3"? Nem lehet, hogy ekkora képkörre gondolják, és igazából nem is dedikált Mft lencse lesz? Inkább tűnik egy, a jelenleginél komolyabb stabis alapobinak APS-C-re, aminek csak picit kisebb a a képköre, mint 4/3".
szerk: csak hangosan gondolkozom, de elég gyakran szokták megadni a szenzor (ezzel nagyjából párhuzamosan a képkör) átmérőjét is ilyen tört formában. Ellenben a 4/3 szabványnak gyakorlatilag nincs köze a 4/3 inchez semmilyen formában, ha jól sejtem.
-
ekv. 70 mm úgy kellett, mint egy falat kenyér
-
wms
senior tag
Sziasztok! Egy barátom is kedvet kapott a fotózáshoz, és kinézte magának az általatok is ajánlott Pana Gf6-ot. Ha nem akar raw-al foglalkozni, akkor ne inkább valamelyik Oly-ra próbáljam rábeszélni? A Pl-6-7 nem jobb a Pana-nál?
-
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Szerinted?

Published on 12 Jun 2014
-
rumos14
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
sztem legalább 50-50, hogy tényleg belerakják az uncompressed raw-t.
amúgy, ha szabad javasolnom, az egész A7R II témát itt lenne érdemes kivesézni [link], most már felébredt az a topik is. -
qpakcovboy
őstag
Az új szériás nagyfiú. Remélem még nem volt.
-
silmatauki
őstag
válasz
üzenetére
Sajna rosszul tudja az EOSHD – azóta a Sony főmérnöke is elmondta, hogy jelenleg továbbra is compressed a RAW – http://www.sonyalpharumors.com/sony-interview-and-a-good-news-they-are-working-on-uncompressed-raw/
Ismerve a Sony FW update track recordját, én nagyon nem bíznék abban, hogy bármikor is lesz az A7r II-n uncompressed RAW...
-
törölt tag
Sony A7R II raw - úgy néz ki, 14-bit ..
Tegnapi hír .. -
törölt tag
Trollok
(nem off) 
-
MrChris
nagyúr
Nagyok, de azért a 12-60 mikrós párja a 12-40 mennyivel kisebb. Hasonló kompromisszummal jöhetne a top pro. De ez számomra csak érdekesség, kíváncsiság. Ha lenne rá akármennyim se vennék, mint ahogy más rendszerek ordas nagy hiperszuper cuccait se. Ami nehezebb egy üveg sörnél az nekem túlméretes

-
Studi
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Viszont E-5 kiadása óta több, mint 1 FÉ-nyit fejlődtek a szenzorok. A kis méret miatt szerintem egyelőre nem mennek feljebb ezen a téren. Nagytele az még kell szerintem, azon a vonalon lehet, hogy a 300/4 után is lesz még fejlesztés. Hogy ez milyen szinten lesz, azt meglátjuk.
Aztán jöhetnek a brutálfényerős, időjárásálló profi fixek. Mert az azért nem pálya, hogy nincs esőben elővehető portréobi, fix alap.
-
Studi
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha ilyet látsz olcsón szólj!

Vannak pro és top pro zoomok 4/3-ra. A pro a drága, egy 12-60 12-60/2.8-4 most 120e körül van nálunk, nem mondhatjuk, hogy olcsó. Talán a telét (50-200, 50-200SWD) érdemes vadászni, de azt is leginkább e-m1-re. Kevés olyan van köztük, ami jól venné a cdaf-et, pedig a képük remek. Ami meg jó is, cdaf képes is (14-54 II verzió), az ritka sajnos.
Top pro obikról kár is beszélnünk... -
hemaka
nagyúr
-
Lassú Víz
addikt
Nem. Amire szükségem van le van fedve ZD és mZD obikkal. Szerintem csak a PDAF-et is tudó E-M1-en van értelme megpróbálni. Csak érdekességként olvastam róla, de nem ástam magam mélyebben bele.
jjeahh: Azok az f2-es ZD objektívek sosem voltak olcsók, ma sem azok. 14-35, 35-100, 150
-
jjeahh
nagyúr
-
Lassú Víz
addikt
válasz
andersen10
üzenetére
Van már MFT - Canon jelátvivős adapter, sőt Speed Booster adapter is. Egy beruházás, aztán lehet venni Canon véggel az obikat. Abból úgyis van rogyásig.
-
xXxian
senior tag
Megosztom itt is, Emagon 205k az A6000 kit.
-
theporcupine
tag
Raynox menete 43mm, így a a 37-43 step up is játszik.
-
sticky35
tag
A Raynox valóban nem megy rá a 45-ös szűrőmentére, ami 37-es, de eddig még mindig meg tudtam oldani hogy rászorítom az obira.
Persze step-up gyűrűvel szebb és kényelmesebb, de nekem a fényképezéshez mindig is hozzátartozott egy kis "csináld magad" barkács.
Somasz: Egyébként ha csak rövid időre kell és Budapest környékén vagy kölcsön tudok adni egy DCR250-et.
-
jmakk
őstag
Igazad van, félreolvastam.
A közgyűrű+obi is teljesen jó lehet. 
-
jmakk
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
andersen10
üzenetére
Drága az az obi...

-
Lassú Víz
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Próbáld ki a 45-öst a Reynoxszal. De ha semmi nincs meg, akkor egy utángyártott adapterrel a használt ZD 35-ös makró is esélyes.
(#65935) Tomi_Sci: Szerintem nem fog menni. PDAF-es tükrös vázakhoz jó az a segédfény, kontraszt AF-en nem segít. Az Oly rendszervakui sem adnak AF segédfényt a mikrós vázakon.
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Oly E-PL 5-ön szeretném használni egy Metz 36 AF-5 AF segédfényét, de csak az Oly segédfénye világít. Azt olvastam, hogy csak középre állítot AF pont esetén műküdik a külső segédfény, de így sem tudtam működésre bírni. Mit kéne beállítanom?

-
somasz
addikt
Szeretnék hamarosan chili termést fotózni, ehhez gondolom makrózni érdemes. Mivel kezdjek neki?
40-150 + raynox a legolcsóbb jó megoldás? (12-32, 45/1.8, 14+wide converter áll rendelkezésemre az e-m10-en) Úgyis lehet, hogy jól jönne a teleobi. Vagy beszéljetek rá másra! -
industrial
tag
Keresek Panasonic Gh2 vázat. Hacked is érdekel.
-
Studi
veterán
Ha lenne pénzem, már nem lenne. Egyszer már vettem Lenantól egy ilyen vázat.
Szerettem, de olyan szép állapotban volt, hogy még az utcára sem volt szívem kivinni. Eladtam. Megbántam. Mit adjak el? 
-
válasz
andersen10
üzenetére
A kutyák gyorsabbak, mert 4 lábuk van!

-
andersen10
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
"Amúgy elég sok olyan szaladó kutyafotót láttam már, amit dslr-el lőttek, és számomra a panákkal csak álom marad"
Jelentem a 35-100/2.8 tesztelve szaladgáló kutyák helyett szaladgáló kislányokkal, nagyon szépen lekövette őket a GX7 C-AF-ben, még 100mm, f=2.8 állásban is.
Szóval van remény

-
Studi
veterán
Valamelyik vezető fejlesztőjük nyilatkozta, hogy tesztelik/vizsgálják, hogy az E-M1 stabijával is megcsinálják a nagyfelbontású módot, az azért finom újítás lenne. De ha csak egy 4 képes módot kihoznának bele, egy pixeles eltolással, az foveon szerű beretvaéles épületfotókat hozhatna. Annak még jobban örülnék!

-
MrChris
nagyúr
"hogy mást ne mondjak"
mást nehéz mondani mint Panákat. Abból is a GH2-nek volt stabil videó hackje. A többivel csak a gond van, rendszeres fagyásokról olvasni gh1, g3, gx1. A 25p is csak egy ntsc-pal tiltás feloldása.
Olympusra pedig soha sem volt még mutatóban sem hack, pana is őrzi már a firmware-t mint a hímes tojást. -
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Én csak egy fejlesztési kérést írtam az Oly-nak (márkaboltnak/magyar képviseletnek):
Lehessen az SD kártyára kimenteni/beolvasni az elmentett beállításokat. (Gyári Beállítási Mód./4 menüpontját)
Programozás szempontjából egyáltalán nem lenne nagy "vászisztdas", de félév alatt még nem lépték meg.Ez arra lenne jó (nekem), hogy a gépen kívül 4-nél több saját beállításunk is legyen, illetve - ha az embernek több váza van, akkor - a gépek beállítását lehetne mozgatni egymás között.
De hát talán 1x...

-
Lassú Víz
addikt
A pletyka oldalnak is látogatottság kell, hogy legyen reklámbevétel, de nem hiszek benne. Volt már olyan, hogy a nem top váz jobb volt mint a topként árult. Pl. E5 vs E-M5. A jelenlegi kínálatban inkább azt mondanám, hogy van két top Oly váz, és a felhasználási terület dönti el, hogy melyiket kell megvenni. Árban is közel vannak egymáshoz.
Amikor az E-M1 utódja majd megkapja mindazt amit az Oly akkor tudni fog ismét csak egy top váz lesz. Addig is lehetne mit reszelni a jelenlegi firmwaren is. Van orientációs szenzor, meg csillió választható fókuszmező, de nem jutott még eszükbe, hogy a gép a portré meg a tájkép álláshoz külön jegyezze meg a kiválasztott fókusz mezőt. Vagy M mód auto ISO állásában expo korrekció. Vagy a P, A, S módok paraméterezhető auto ISO karakterisztikája.
-
k1csi
senior tag
Aha, mint legutóbb.
Már akkor is írtuk, első körben pl. a 1080p-t kellene gatyába rázni codec szempontból, mint pl. 25p (esetleg 24p) ill. 50/60p stb.
Vagy kezelhetőségen javítani pl. peaking felvétel alatt vagy kép a képben nagyítás felvétel alatt stb (ala Magic Lantern).
Egyébként 25p firmware update-re volt már példa, hogy mást ne mondjak pl. GH2. -
eeXaa
addikt
-
wms
senior tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Megerősítettétek az elképzelésemet! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Battlefield 6
- Trollok komolyan
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Manfrotto karbonszálas kameraállvány (MT057C4) + magnézium gömbfej
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív álcázóval
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter - Újszerű -
- Sony Alpha 7 III váz(30 perc limit off) + Sony 50mm 1.8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5410 - 14", i7-10610U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De a Sigma nem lesz boldogabb, ha tényleg kiadja ezt az obit 4/3-ra, gyakorlatilag fölösleges. Kivéve ha nagyon makró lesz.

Csodálkoztam is, hogy a többiek nem osztották a lelkesedést
De lehet hogy annyiért jobbat is lehet venni. PL5 duplakit még mindig fel-fel tűnik ócsóért...

Az később is megveheted ismét, de ilyen áru évente csak 1x van!