- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: A teljesség igénye
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
schawo
üzenetére
Izé, ki szokta meg?
Szerintem már felnött 1, de talán 2 olyan generáció is, akinek a szeme a digit szokta meg, számukra a filmes képek szemcsézettsége is csak egy effekt amit ha kell PS-ben utánozni is tud.Arra meg külön kíváncsi lennék, hogy szerinted egy jó hangmérnök/villamosmérnök az olcsóbb - de még ma is hipe-olt - csöves erősítők "meleg" hangját nem tudná-e megfelelő elektronikával elérni az IC-s erősítőknél is. (Itt nyilván nem arra gondolok, hogy a felsőkategóriás csövesek szintjét hozza hangzásban, hanem az 50k alatti analóg erölködőkét.
-
schawo
titán
Az elmúlt másfél évszázadból 15 év volt a digitális korszak. A régi képek mind filmre készültek, ezt szoktuk meg, ezt várjuk, ezt tartjuk esztétikusnak. Nem véletlenül cél digitálissal is a 'filmes hatás'. Pont ahogy a hifi dac-ok is lemezjátszós hatást szeretnének akkor is, ha az mérések szerint nem a legtökéletesebb.
Másik példa. Mikrofonok között a mai napig a legnépszerűbb a 60-as évekig gyártott U47. Készültek technikailag sokkal jobb utódai, de meg sem közelítik az U47 sikerét, olyannyira, hogy egy jól sikerült klónért 5x annyit is megadnak, mint egy eredeti, új U87-ért. Annyira, hogy az eredeti gyártóról levált részlegek kínai alapokra építve is klónozzák a régi saját terméküket. Miért? Mert régen mindenki ebbe énekelt, minden nagyszerű felvétel ezzel készült. Minden énekes az U47-be énekelve érzi úgy, hogy legjobban sikerült a feltvétele, akkor hasonlít a legjobban a példaképre. Ez a hatás kompenzál minden technikai hiányosságot, amivel az U47 rendelkezik. -
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Az "ellentábor" értelmes része használ(t) manuál üvegeket és úgy mondja amit mond, míg a manuál fanok tetemes részének vagy igénye, vagy pénze nem volt AF-es fényerős fixekre.
Studi: Az rendben, hogy valakinek nincs pénze AF-es obira, de ne gyártson már mellé ideológiát és adja elő úgy, mintha a manuálozó lenne az orákulum

ROBOTER: Evvan

-
schawo
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
A filmes gép használata hasonlít a lemezjátszó használatához. Érezhetően más, és bizonyos körülmények között (megfelelő játszó, lemez, valamint jó film, objektív és téma) esetén számottevően jobb tud lenni a digitális változatnál. Digitális mellett nagyon erős érv a kényelem. Hifinél ezt verhetetlen érvnek találom, mert az pont a semmittevésről szól, de a fotózás amúgy is egy cselekvő hobbi, akkor miért ne lehetne legalább időnként filmezgetni, manuálozni hipszterhacuka nélkül?
Persze a munka este megint más, az nem hobbi, nincs helye a vacakolásnak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
ok, sztem természetes, hogy megvan az ellentábora is
mint minden másnak..kinek a pap, kinek a papné...viszont még sosem láttam manuálozót, aki könyökből elutasítja az af obikat, olyan emberek viszont vannak, akik csak autófókuszálni szeretnek...nemrég vitatkoztam erről m3ss kollégával, neki pl tökmindegy milyen vázzal fotózik, lehet akár kölcsöngép is, csak kézreálljon a cucc, legyen gyors af, manuálfókusz csak zavaró tényező -
jjeahh
nagyúr
egyetértek...valszeg valami hasonló érzés köt engem a manuálozáshoz is, amit szintén sokan megkérdőjeleznek. ha nem szalad el a téma, manuál fókusszal egyel közelebb lépsz a "fotózás mint élmény" dologhoz, picit belassít, lehiggaszt...bár nekem sosem volt analóg gépem, teljesen megértem, ha valaki szerint nagyobb élmény, meg kevesebb képet lősz vele, de több jót, "értékesebbet", és valszeg egyszer lesz valamilyen rangefinder, vagy slr 35mm kamerám...annó emlékszek bakelitről az unitrákban sokkal nagyobb élmény volt zenét hallgatni is, mint ma empéhármat a noteszről, 2.1-el...igaz, hogy ma is lehet igényesebben zenét hallgatni, de az analógia érzés már sosem jön vissza...
vagy ezer más példát is lehetne mondani, dehát ezt teszi a technika egyre gyorsabb fejlődése, a műanyag brutális terjedése, a digitalizálódás... -
MrChris
nagyúr
igazad van. Elkezdtem kicsit filmest használni, máris jobban meggondolom, mielőtt exponálok. Időt, figyelmet lehet vele megtakarítani és ezt lehet kamatoztatni a digitális fotózásnál. Kuka képek válogatásával, kukázásával kevesebb időt kell foglalkozni, gyerek mellett az igen csak felértékelődik

-
válasz
MrChris
üzenetére
Azért a papírnak megvan a varázsa. Nem kell hozzá "tönkremenő" PC, albumban előveszi az ember és lapozgatja. Persze csak a legjobban sikerült képeknek jár ez ki. A többi meg elvan egy külső vinyón. Újabban már a rawokat nem is arhiválom. Minek? Régen azt mondtam, hogy évek múlva, amikor már kurva jó lesz az utómunkám
(ha-ha) jobbat hívok belőle...
Nagy túrót! 1) nincs kedvem, mert 2) évek múlva már szarnak tartom az alapképet is, hibásan komponált, stb.
Szóval ez a digitális dolog egyrészt fasza, másrészt meg nagyon káros: lustává, kényelmessé tesz, "ráérek", "majd", satöbbi. Ott/akkor figyelmesen kell ellőni a képet, aktuális legjobb tudás szerint előhívni, és csak jpeg marad. Azokat is alaposan megritkítani...
Persze akinek megélhetése, az nyilván egész másképp csinálja. -
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
amíg nincs külön arhiválva addig hiába van a legűberfaxább gépben, továbbra is 1 példányban van, nincs adatbiztonság.
Persze ha évek óta kapod az új Maceket és a korábbiakra rátöltöd a friss képeket majd be a szekrénybe, akkor már tettél az adatvesztès ellen. -
jjeahh
nagyúr

az ilyen, bejelentések mindig megingatnak, hogy váltsak mft-ről bármi másra...
nemrég a kodak, most a kowa...lassan minden "kis" gyártó törekszik, hogy csinálhasson valamit mft-re, mint annó az androidnál. hála a ennek a nyílt forráskódú rendszernek, olyan ínyencgyártók bukkantak fel, amikről a többség sosem hallott..na meg rengeteg majd' csődbement cég is magára talált az android miatt, valahogy van hasonlóság az mft nyítottsága, és a zöld robot között 
remélem ezek az obik is olcsók lesznek, nagylátóban úgyis nagy ívben lesz*rom, hogy manuálfókuszos vagy af, a hegyek, tájak nem sietnek sehova...csak ne maradjon a dolog koncepciószinten...
miért van az, hogy a t/valahányas obik mintha jobban mosnak, mint az f/valahányasok? vagy rosszul látom? -
eeXaa
addikt
válasz
n.andras74
üzenetére
Mekkora hard drive van benne?
-
Warter
addikt
Szép nagy lesz ez az új Pana-Leica.

Metal, glass and built to last – It’s a very well made lens with a feel that is all Leica. Because of all the metal and glass its not a light lens. That said it’s not very heavy but it has heft. The aperture ring is smooth and easy to operate and the aperture itself is very round. I did not count how many blades make up the aperture but I am expecting some very nice bokeh. The Leica 42.5/1.2 is a new level of premium glass for the Micro 4/3 system so don’t expect it to be inexpensive. This is a pro grade lens all the way and like all Leica glass any aberrations are corrected optically not through firmware so expect this lens to perform well on both Lumix and Olympus bodies.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74
üzenetére
A TM valóban jó, de nem árt egy másik backup mellé (fizikális vagy cloud).
-
n.andras74
aktív tag
Én mint írtam 1-2évente új Mac minit cserélek…így nincs hosszútávú tapasztalatom. Remélem nálam nem múlik ki ssd vagy HDD ez idő alatt.
-
arn
félisten
en ket vinyon tarolom - egyszer nekem is elszallt mindenem, azota. termeszesen nem egy gepben vannak.
-
b.vr
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Ezt a kérdést nemhogy itt fórum-szinten, de sokkal szélesebb merítésből sem lehet(ne) eldönteni. Nem mindegy mire használják, mennyit, milyen körülmények között, stb. Meg hát amit Parci is írt, 2006 óta a Mac is ugyanazokból a PC-alkatrészekből építkezik (annyi előnye azért van, hogy azóta mondjuk pár tucat típusváltozat jött össze, szemben a számtalan lehetséges alkatrészből gyakorlatilag szinte végtelenül szanaszét kombinálható PC-változatokhoz képest. És pluszban fontos szempont lehet, hogy az egységes gyártó miatt Macbe nem hiszem (legalábbis nem tudok róla) hogy ócska tápegységek kerülnek, ellentétben rengeteg PC-vel, és azért rengeteg fizikai károsodás mögött a táp hibája áll. Persze erre PC-nél is oda lehet (és kell is) figyelni.
Lényeg a lényeg: fontos adatokról backup, lehetőleg többszörözve, fizikailag is más helyen (akár felhőben)
-
Gondwana
addikt
Itt, Szerbisztànban kezd olyan benyomàsom lenni, hogy JPG arhìvumot érdemes SD kàrtyàra gyűjteni. (fotòlaborban dolgozok, itt egy DVD-re arhivàlàs az ügyfél kàrtyàjàròl 200din, egy 32GB kàrtya meg 2400din körül kezdődik... Az elveszìtett arhìvumokròl én is tudnék mesélni. Illetve ha valaki 20x30-at hivatna elő, 0.9€/db ha ràm hivatkozik
) -
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
most 4 vinyó van a gépemben 2009-óta. Még müxenek. 17 év alatt 2 db ment tönkre kb 20-ból. Ebből 13 évig rengeteget pörögtek az éppen akkor meglévők. Gyerekek óta kevesebbet van időm nyüstölni, játék egyáltalán nincs. Ez 10%-os amortizáció. Ilyen távlatban macen mi a helyzet?
-
válasz
n.andras74
üzenetére
menteni kell. és ha rám hallgatsz, te is ugyanúgy mentesz, mintha pc-d lenne. főleg, mert hogy pc-d van, csak a szoftvere más és az sem épp hibátlan.
-
-
válasz
n.andras74
üzenetére
helyes, csak azért bátorkodtam szólni, hogy a "nálam frankó" és "vegyél mac-et, azzal nem lesz gond" közel sem egyenlő ám..

-
válasz
n.andras74
üzenetére
ja értem, van egy egyelemű mintád két évre visszamenőleg, és statisztikát készítettél belőle

-
b.vr
őstag
válasz
n.andras74
üzenetére
Ettől még simán elszállhat. Plusz ellophatják (főleg laptopot ami sokszor nem lakásban/irodában van, olyankor még betörés sem kell) , de a lakás is elázhat, leéghet stb.
Persze az rendben van hogy (bár valóban furcsa volt olvasni amit a macről írtál
) Te is duplázod az érzékeny adataidat.
Egyébként pont a fentiek miatt (lopás, lakáskár) én amit fontos azt triplázni szoktam, és mikor kb havonta elutazom édesanyámhoz, akkor backupot cserélek. -
MrChris
nagyúr
milyen megfontolás lehet a mögött, hogy a használt piacon kb. ugyanannyiért, vagy többért árulnak vázat, objektívet mint az új bolti darabot?
-
Marseille199
senior tag
-
k1csi
senior tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nem mondtam, hogy csak ott kell tárolni. Vehetsz/építhetsz NAS-t is. Viszont amíg helyileg ugyanott lesz az összes tárolód egy tűz stb. az összest tönkre tudja tenni.
madgie
Ez benne van a pakliban, de ugye ők sem egyből szűnnek meg, lehet vinni a cumót egy másik helyre. -
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
Nem a fenét, elszáll az ugyanúgy

A Dellbe azért hal meg 2 évente, mert vagy konstrukciós hibával küzd az adott modell és megfő benne, vagy olyan helyen használod ahol a szokásosnál több piszkot szed össze, vagy korlátozod a szellőzését, esetleg sorozathibás vinyót fogtál ki 2X is. -
Lassú Víz
addikt
Azzal csak kiszolgáltatod magad. Tudom, hogy nagy állat nehezen döglik meg, de mi garantálja azt, hogy az ilyen multi cégek szerverein tárolt anyag mindig elérhető lesz? Csinálsz valamit ami nem tetszik nekik és minden megy a levesbe (illetve marad náluk) a profiloddal együtt.
A felhő is egy lehetőség, de számomra az offline adattárolást nem helyettesíti.
-
k1csi
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ennek apropóján megint idegösszeomlást kaptam, ugyanis elszállt a vinyóm, rajta az elmúlt 3 év fotóival.
Felhősíteni kell pl. dropbox, google drive stb. (Persze RAW fájlokat én sem ott tárolom...).
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
"MACbe nem szál el vinyó"
Ezen felnevettem. Csak ezt olvasva azt hittem, hogy viccelsz, de a vége alapján tényleg komolyan gondolod, ekkor már a "nevessek vagy sírjak" fázis ütött be.
Ugyanúgy merevlemez van benne (amelyik nem SSD-s), ugyanazoktól a gyártóktól, ugyanúgy megvan rá az esélye, hogy elromoljon. Nem garancia semmire.
-
nord_
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem ellened, hanem érted... és csak a jövőre nézve és csakis a Te érdekedben!
->bekaphatja minden digitális ketyere
Ahogy mondani szokták, csak a rossz melós szidja a szerszámot. Nem a digitális ketyerékkel van a baj; nem attól szálltak el a fotóid, hogy digitálisok voltak... Bitekből álló képeket úgy tárolni, hogy nincs róluk másolat, kábé azzal egyenértékű, mintha a papírképeidet, negatívjaidat közvetlenül egy tábortűz mellett tartanád. -
n.andras74
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Elektronika, az egész vinyó, vagy "csak" az adatok tűntek el?
Utóbbi esetben vannak programok, csak egy másik vinyó és PC kell meg némi türelem és visszahozható jó eséllyel.
gorgo: Mi 1/2 évente átnézzük a képeket, és kiválogatunk kb. 100-at 10x13-ra

-
válasz
Marseille199
üzenetére
Másik megoldás, hogy ami olyan kép, ami papírra való, azt kidolgoztatod papírra. Most válogattam össze 90 képet amit papírra is elkészíttetek, méghozzá 20x20 v. 20x30 v 23x30 cm méretben. 10eFt lesz, de szép lesz magamnak karácsonyi ajándéknak...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
jézusom, azt az oly-t én is elfogadnám

-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Basszus...
Képeket legalább duplán, mindig, minden körülmények között... 
-
Marseille199
senior tag
Költözünk

Azért az olympus már 30 éve is tudott

Ennek apropóján megint idegösszeomlást kaptam, ugyanis elszállt a vinyóm, rajta az elmúlt 3 év fotóival.
Ilyenkor elkap a gépszíj, hogy eladom a G3-at meg az obikat és veszek egy szkennert, laborom meg van, és akkor bekaphatja minden digitális ketyere....
-
Mercutio_
félisten
Nyisson valaki egy Anti-fitness club topicot, ne itt offoljunk, csak aztán nehogy betévedjenek a zenekar rajongói

-
.mf
veterán
Jól van, akkor nem csak én nem értem, hogy mi abban a jó

(Igaz, én asztmás is vagyok / voltam, nekem a futás fulladást is okozhat, gyógyszer nélkül akár halálos asztmás rohamot is lehet kapni. De még ha gyógyszerrel futottam is suli / gimi tesiórán, akkor se élveztem, sőt ellenkezőleg...)k1csi: azt írják, hogy nem a GH3 utódja, hanem afölé érkezik. Mint az E-M1, ami E-M5 fölé érkezett, annak az utódja majd valami más lesz. Lehet, hogy nem is GH4 lesz a neve (a 4-es már eleve kérdéses Japánban "baljós szám" mivolta miatt is, ld. nincs GF4, G4, E-4, E-P4, E-PL4 sem)
-
Studi
veterán
Én a bringázással vagyok így egyébként. Csak szeptemberben jött egy rohadt hátfájás, akkor abbahagytam, most meg már be kellene szerezni normálisabb ruházatot hozzá, mert a melegítő nem az igazi.
Pedig reggelente mentem ~50 percet bringázni a Margitszigetre, állati sok energiát adott egész napra. -
Mercutio_
félisten
-
megvan a módja, hogy hogyan lehet megszeretni és ezen felül sem megy mindenkinek. de nagyon jó dolog egyébként. a legnagyobb titka, hogy úgy kell elkezdeni, hogy:
- pár km-t futsz csak
- egyáltalán nem foglalkozol az időddel, csak azzal, hogy úgy fuss, hogy közben akár beszélgetni is tudjha csinálod rendszeresen (heti 3-4x), akkor hamar jön a többi, és tényleg egy-két hónap után olyan távokat (és meglepő módon időket is) tudsz menni, amit korábban el sem tudtál képzelni.
de ja, az nem árt, ha mindez olyan helyen történik, ahol szeretsz lenni (nem egy pályán körbe-körbe).
-
Mármint csúcs trendi tech-faszság. Lehet professzionálisnak is nevezni, de nem "ipari" professzionális kamera. Az uccán lehetsz vele király, nem vitás, meg lagzivideóra is több lesz, mint ami kell. Majd elválik, hogy mit dobnak össze. Szerintem csak egy újabb fölösleges kamera lesz, hogy legyen mire elkölteni némely ember reteksok pénzét. Azzal sem fog érdemben jobb felvételeket készíteni, legfeljebb majd a szobafal nagyságú tévéjén nézegetheti a pixell szinten éles képet. Gondolom tesznek bele egy olyan aksit, amivel bírja majd 29perc59 másodpercig, mert ugye ott amúgyis 'ugrás' lesz a képfolyamban.
? -
Valóban, semmi nem jön már tech-buzulás oldalról. A flicker oldala marad, lehet nézegetni. Egyébként nála a tech evolúcióval fordítottan volt arányos a kreativitása. Szerintem.
Amúgy a futás is olyan mint a gépszíj, itt a cégnél van 2 maratonos, állítom hogy agylövöttebbek egy azonos szinten lévő fotósnál. Sőt a futás még biológiailag is okoz függőséget, mivel extrém teljesítmények mellett olyan hormonok /stb. öntik el a véred/nő sokszorosára a szintjük, amelyek tényleg okoznak egyfajta függőséget. -
Lassú Víz
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Ezt ugyan E-M5-tel kapcsolatban találtam, de szerintem az összes 5 tengelyes stabis szenzorra igaz lesz. [link]
Just received this reply from Olympus.
----------
The sensor should not be cleaned by a user for two very important reasons:
1: When the camera is turned off the sensor is loose. When powered on, the
sensor is suspended in a magnetic field to enable the five-axis image
stabilization.
2: If the sensor is cleaned by a user using a swab, the anti-static coating
on the sensor is wiped off. Our repair technicians replace the coating when
they perform service.
Cleaning is not mentioned in the manual because from the beginning of our
DSLR/PEN/OMD program, we have employed a Supersonic Wave Filter to shake
dust off of our sensors, a feature other digital camera manufacturers have
neglected to employ.
-------- -
de!
csendes tag
Kis shutter shock infó, hátha valakit segít nem mellényúlni váz-obi párosításnál: Oly E-P5 volt nálam kölcsön.
Oly 45-tel 1/60-1/100 környékén az E-PM2 inkább shockkol, mint az E-P5.
Oly MZD 40-150 R 150 mm-nél, 1/160 s-nél E-PM2-vel szinte mindig shockkol, az E-P5 nem vagy alig.
És itt jön a vicc:
Oly MZD 9-18-cal az E-P5 1/160 s-nél még 1/8 s anti-shock mellett is shockkol, miközben az E-PM2 nem vagy sokkal kevésbé.
Lehet, hogy az adott példányokon vagy azon szögön múlt, hogy hogyan tartottam éppen a gépet.
Na mindegy, én valszeg addig már új vázat nem veszek, amíg nem találok szimpatikusat és kompromisszummenteset elektronikus zárral vagy first curtainnel.
-
Marseille199
senior tag
válasz
schawo
üzenetére
De hát nem arról volt itt szó, hogy az előtt is van egy védőréteg?
Meg mondjuk józan paraszti ésszel átgondolva, ha a kézremegést, meg bemozdulást tudja elensúlyozni az ibis, akkor egy leheletnyi erővel húzott eszköztől miért adná meg magát? Nem mondom, hogy tisztítsa mindenki nyugodt szívvel mindennel a zsnezorát, de szerintetek mivel tisztítanak a szervizekben? Varázsfuvalattal? Nem, inkább sensorklearrel, meg folyadékos lötyikkel
-
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Abban nincs is ibis.
-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
szesz-pálinkát olvastam
elvonási tünetek. 
-
Lassú Víz
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Ha jól értem közvetlenül a szenzort azért ott sem lehet simogatni ahol nincs AA szűrő. Illetve ami még eszembe jutott, hogy AA szűrő ugyan nincs, de IR szűrő attól még valószínűleg van.
Dust. The E-M1 features Olympus' patented Supersonic Wave Filter dust reduction system, just as you'd expect. It operates via a piezoelectric element that vibrates the cover glass overlying the sensor, and shakes dust particles free. They're then captured on an adhesive membrane beneath the imager.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen széket vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Depresszió, szorongás, pánik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. ( 4250 / 5800 expoval )
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 9000 / 12300 / 13200 expo)
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- VILTROX NF-Z adapter ( Nikon FTZ II adapter ) - Új -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i7-8565U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i3-1315U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vagy ezer más példát is lehetne mondani, dehát ezt teszi a technika egyre gyorsabb fejlődése, a műanyag brutális terjedése, a digitalizálódás...
nemrég a kodak, most a kowa...lassan minden "kis" gyártó törekszik, hogy csinálhasson valamit mft-re, mint annó az androidnál. hála a ennek a nyílt forráskódú rendszernek, olyan ínyencgyártók bukkantak fel, amikről a többség sosem hallott..na meg rengeteg majd' csődbement cég is magára talált az android miatt, valahogy van hasonlóság az mft nyítottsága, és a zöld robot között 

Túl jók voltak.
560 képpel még csak 0,37% nál járok, pedig én minden szart feltöltök.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)