- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Mercutio_ által linkelt oldalon találtam ilyet, hogy UV-fotózás. Wow, ez még nem is annyira meglepő, hisz csak egy szűrő kell hozzá, de egyik post alján látok egy obi felsorolást:
Zeiss UV-Planar f4/60mm
Lomo Уфар-12 f2.5/41mm
Nikon UV Nikkor f4.5/105mm
Zeiss UV-Sonnar f4.3/105mm
CERCO UV-VIS-NIR f4.1/94mm
Pentax Quartz Takumar f3.5/85mm
Rodenstock UV-Rodagon f5.6/60mmEnnek eddig milyen jól sikerült elkerülnie a figyelmem! Na nem mintha mostantól erre gyúrnék, csak amolyan érdekességképp...
-
válasz
neevous #33177 üzenetére
De,de sörözést/fröccsözést akarunk! Az előzőn nem tudtam ott lenni, és szénné akarom lőni a részeg pofátokat, hogy aztán befizessek egy óriásplakátra valami forgalmas helyen... Na jó meg lehet majd vesztegetni valami finomsággal!
OFF: egyébként meg a mai társadalom (és egyének) 'érettségét', 'felelősségvállalását' (=tudattalanságát) is mutatja ez a hozzáállás a fotózáshoz. Ha zavar hogy részegen kapnak lencsevégre, vagy kilátszik rózsaszín alsógatyád a lehúzott slicceden, vagy egyéb gázos dolog, akkor tegyél róla, hogy ne így legyen. Ha meg így volt, akkor fogadd el. Tkp. ilyen esetekben a perelőnek/hőzöngőnek (fotó alanyának) saját magával van baja, saját tökéletlenségét, gázos voltát nem képes elfogadni, és ezt szépen a fotóson akarja megbosszulni. Ez kérem nem egyéb mint tudattalanság! A jogi baszt most hagyjuk, elhiszem hogy úgy van...
-
madgie
titán
válasz
HollyBoni #33196 üzenetére
Nem-nem, a fejlesztői résznél a quantization tables-t, meg hasonlókat is lehet piszkálni a PTool-ban (azért ott, hogy mi, kocajúzerek ne piszkáljunk hozzá, mert nem úgy működik, mint a bitrátabuhera, hogy csak hasra átírjuk). Az GH2 tömörített videót tud csak ugyi rögzíteni, ahol millió összetevője van annak, hogy spóroljanak a hellyel, itt a szokásos bitrate, IPB frame és GoP mellett arra mentek rá, hogy lehetőleg minél kevesebb blokkosodás és más digitális hiba legyen, nem csak az Intra frame-eknél. Hogy ezt pontosan hogyan csinálják? Kérdezz mást, nem vágom én ezt a H.264 oldalt
-
MrChris
nagyúr
válasz
HollyBoni #33191 üzenetére
ezt pontosan meg nem tudom mondani, de értem ez alatt, hogy nagyjából nincs blokkosodás, ami szimplán bitráta emeléssel nem szokott 100%-ig eltünni. Pl a fentebb linkelt tesztvideóban a canon hiába u.o. emelt bitrátán dolgozik mégis észrevehetően blokkosodik és kevésbé éles. Meg a Flow Motion v2 leírásában is az lenne, hogy megpiszkálták...
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #33186 üzenetére
Csak a bitrátát húzzák fel, az javít mindenen. Van még pár ficsőr, nincs fél órás limit is stb, de a bitráta a fő. (Nekem is GH1 van) GH3-hoz nincs hack, de 72Mbps videót tud hack nélkül, simán utoléri a GH2-t hackelve szvsz és nekem még a képi világa is jobban tetszik. Na meg ugye ott az 1080p 60fps 50Mbps bitráta mellett.
-
mai felfedezésem, hogy a ricoh gxr + p10 szinte hajszálra akkora, mint a fuji x10. a fujinak mégis sikerült egy keresőt + manuális zoomot + nagyobb szenzort beletennie, ami klassz. a ricohnak meg rendes ergonómiát. istenem, de jó lenne a gxr vázban az x10 "agya és szeme"...
-
FEDman
addikt
válasz
MrChris #33180 üzenetére
Ez egy elég régi, de igen jó összevetés. Ennek ellenére a színeket itt összevetni teljesen felesleges és félrevezető. Ha megnézed itt kiderül, hogy Nostalgic képstíluson volt a Pana. Az meg egy szándékosan színekben eltolt, barnított móka.
-
bb0t
őstag
Megvan a gép, beléptem a 4/3-osok klubjába
köszi mindenkinek a tanácsokat!
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #33180 üzenetére
Persze, GH2/GH3 összes Canon DSLR-t veri részletességben, élességben. (GH1 is jó párat) Najó az 1DC-t 4k-ban nem. Nekem is az a bajom hogy a Canon színek szebbek, de sokat ki lehet hozni utómunkával a GH szériából is.
Néztem teszteket, 5D RAW videóban éri utól a GH szériát élességben.
-
MrChris
nagyúr
Érdekes ez az összehasonlító videó, a GH2 mennyivel élesebb képet rögzít u.azon bitrátán mint az 5DMK3. Csak sajnos a színek, főképp a sárgák, a sárga nárcisz jóval gyengébb.
-
neevous
tag
Jut eszembe, nem iktatunk be valamikor egy sorozest? Freddynek ugyis logok meg sorrel.
-
Mercutio_
félisten
Nem tudom ismeritek-e, mindenféle régi üveg MILC vázakon.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
wavrekordz #33026 üzenetére
Nehéz szülés vagy csak elkeveredett az értesítésem?
-
rbalint88
addikt
válasz
Freddy76 #33159 üzenetére
"Azzal persze nincs bajom, ha valaki lefotózza a Fröccsteraszt, ahol én is ott vagyok, de ha az a kép tárgya, hogy nyolc fröccs után kissé összeakadt szemekkel iszom a kilencediket, és a fotós ezt lefotózza, és közzé is teszi, akkor szarjon sünt, tuti beperelném."
ugyan már, akkorra kezd el szétakadni és egyenesbe jönni
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #33158 üzenetére
Jogeset, mai napig előkerül adatvédelmi, személyiségvédelmi előadásokon: apuka anyuka válnak, anyuka teljesen meghülyült, és nem engedte apukát a gyerek közelébe. Anyuka tényleg pszichopata volt, eljátszott az agresszív fúriától kezdve a haldokló angyalig mindent. Apuka nem mehet a gyerek közelébe, mert ekkor anyuka terrorizálja (lelkileg) a teljes környezetét, a gyereket is. Amúgy viszont nem foglalkozik a gyerekkel. Anyuka anyukája (nagymama) bízva a gyermek (nyolc éves) érettségében, megbeszéli vele, hogy találkozhat apukájával, de anyának (a nagymama lányának) egy szót sem. Találkoznak a belvárosban, öröm, boldogság sírás. A jelenetről egy fotó megjelenik egy "utcai lesifotós" blogjában, ismerős észreveszi, anyuka megtudja, óriási botrány, a gyereket bezárja a szobájába napokra. A bíróság nem sokkal később az apukánál helyezi el a gyereket, sőt, anyuka még nem is találkozhat vele felügyelet nélkül, merthogy pszichopata, de azért apuka beperli a fotóst, aki el is veszíti a pert: nem a környezetet fotózta ugyanis, a fotó tárgya két felismerhető ember volt, a fotó kifejezetten az ő ábrázolásukra készült. Ez még nem baj, de ezt a fotót publikálta.
Nem tudom elfogadni, hogy az utcán fotózzanak direkt engem, és azt publikálják... Azzal persze nincs bajom, ha valaki lefotózza a Fröccsteraszt, ahol én is ott vagyok, de ha az a kép tárgya, hogy nyolc fröccs után kissé összeakadt szemekkel iszom a kilencediket, és a fotós ezt lefotózza, és közzé is teszi, akkor szarjon sünt, tuti beperelném. A fotózz.hu tele van alkeszekről és hajléktalanokról készült, a "művésziesség" jegyében fekete-fehérre alakított, kissé túlkontrasztos képekkel. Merthogy az milyen mélyenszántó meg művészi meg elgodnolkodtató meg hű. Ez is kissé hányiner.
Szóval itt tudni kellene a mértéket. Persze ezt nem a jelenlevőknek írom, csak ez a véleményem.
-
válasz
Mercutio_ #33146 üzenetére
Igen, én észre vettem, de mivel ezek beállított (műterem, sminkes, öltöztető, anyámpicsája) képek nem pedig spontánok, szal mindegy.
Az "utcai" fotózás meg hát, nem az igazi telével. Persze az emberek nagyobb része parás amiatt, hogy közelről kell lőjön (én is). Ráadásul nem is egyszerű, mert ha észre veszik hogy fotózol, ugrott is a téma, szal gyorsan, begyakorolt mozdulatokkal vagy 'rejtve' kell lőni. Nomeg persze pofátlannak kell lenni, mese nincs.
Amúgy azt vettem magamon észre, hogy az utóbbi 1-2 évben gyökeresen megváltozott a viselkedésem akkor ha engem fotóznak. Addig a tömegre jellemző nem szeretem ha fotóznak hozzáállással viszonyultam (de legalább nem voltam agresszív), mostanság már cseppet sem zavar! Mily meglepő, újabban mintha jobb képeket készülnének rólam...
Kár, hogy az utcán lődörgő emberek 99%-a beteg módon viszonyul a fényképezéshez. Nem szeretem az USA-t, de az egyik ok amiért szívesen elmennék oda, hogy ezt leteszteljem, hogyan viszonyul ott az utca embere ha fotózzák. -
Mercutio_
félisten
E-30-cal én is az lennék
A képsorok között nem tudom feltűnt-e valakinek: "Then I was sent out to Budapest with Jay McLaughlin, a very experienced fashion photographer (and Olympus user) to create some marketing images. Here are two of my favourites from the shoot."
És a modell se olyan gizda amennyire látom, mint a tipikus ruhabemutatós evőpálcikalábúakAz első öreg arcához hasonlót szvsz a lovin is lehet lőni, de pest úgy általában tele van karakteres figurákkal, sőt Kisvárda is
-
bb0t
őstag
válasz
schawo #33126 üzenetére
HollyBoni+schawo:
Nem akarok kicsiket venni mert halálom ha cserélgetni kell, amúgy sem volt még olyan memókártya vagy vinyó amiről ne sikerült volna visszanyerni az adatokatInkább az az érdekes, hogy class10-es sima sdhc-t ha dobok bele akkor az már elég gyors-e neki, mert nem akarok emiatt minőségromlást...
Egyébként ma du 4-kor érkezik a kis aranyos
-
madgie
titán
-
tekintettel arra, hogy egy nagyságrenddel kevesebb alkatrész van egy ilyen milc vázban, hosszútávon azért legyen is olcsóbb! viszont ezek az ff nex-ek így is piszok drágák lesznek, szóval ha leszámítjuk a leica sorral rendelkező usereket, a maradék 99,9%-nak annyira azért nem releváns, mint amennyire most felkapták a fórumokon. de persze jó, hogy lesz, főleg, mert idővel ez is lesz 50-ér'
-
b.vr
őstag
A Vintage Year with the OM-D E-M5 and E-M1 by Neil Buchan-Grant
Érdemes végigpörgetni a képeket -
b.vr
őstag
Szerintem ezt a témát nem kellene itt az mft-topicban is duplikálni ezeket az infókat már linkeltem (a további hírek/fejtegetések is ott szerepelnek), jobb az ha egy helyen van, és ha már van erre külön topic, akkor logikusan ott
-
.mf
veterán
Kicsit off, de talán másoknak is érdekes hír:
A m43rumors testvéroldala, a sonyalpharumors pletykái alapján két FF mirrorless Sony jön:
A7: FF, 24 Mp, on-sensor PDAF, ~1600-1700 USD / kit 28-70 f3.5-5.6 obival ~2000
A7R: FF, 36 Mp de PDAF nélkül, ~2300 USD a vázKíváncsi leszek, hogy mik lesznek az egyéb paraméterek (pl. legrövidebb záridő, EVF, ergonómia, stb) s valós teljesítményükre (új szenzor magas ISO teljesítménye). Azt mondják, hogy a CaNikon belépő FF vázak alá pozícionálják az A7-et árban. (Persze üvegben viszont a másik kettő van előnyben).
-
.mf
veterán
Ha mozgóképre vagy sorozatokra is használod, akkor érdemes egy gyorsabb kártya.
Ha csak fényképekre, akkor mindegy.Most fogok páraknak agyérgörcsöt okozni: én pl. a telefonokban / tabletekben már kinőtt 4-8GB-os microSD kártyákat hasznosítom itt újra adapterrel
Aztán amint betelt, elteszem archívba, hogy ne csak merevlemezen legyen.
-
bb0t
őstag
Az E-LP3-hoz milyen memókártyát érdemes venni, elég az SDHC vagy van értelme az SDXC-nek is?
-
k1csi
senior tag
A GH2-n (multi-aspect szenzoron) a 16:9-es videó jobban vignettál mint a nem multi-aspect szenzoron, mert a multi-aspin a 16:9 tényleg érinti a képkör szélét viszont a 4:3-as szenzoron csak a 4:3 érinti a képkört, az abba elhelyezett 16:9 már nem.
Viszont a különbség vsz. nem akkora, hogy, ha az obi erősen vignettál azt megoldja...
-
.mf
veterán
Ha csak a 16:9 a kérdés, akkor ugyan beljebb lesz, de minimálisan. Előző hsz linkjében a kék (4:3) oldalához kicsinyített sárga (16:9) is még elég közel van a kör széléhez.
Másrészt, ami képeket eddig néztem m4/3-on CCTV obikkal készült képekről, meg ami nekem van, nem csak a legszélével vannak gondok
Pedig a nálam lévő 35-ös még a kevésbé vignettálós fajta a könnyen elérhető darabok közül, a 25-ös sokkal rosszabb, ott konkrétan kerekedik a kép, feketék a sarkok (nem csak a kisebb gyútáv miatt, hanem eleve 1/2"-es szenzorra van tervezve, míg a 35-ös 2/3"-esre). Az 1"-esnél kisebb szenzorhoz készültek szvsz szinte biztos, hogy mind vignettálnak, azokat pedig nehezebb szerezni.
-
.mf
veterán
A GH3 szenzora akkora, mint a többi normál nem multi-aspect szenzoros m4/3-os gépé. Ha azokon vignettál egy C-mountos obi, akkor a GH3-ra nem fog mágikusan megjavulni.
Nézd meg a dpreviewnél ezen a lapon alul a multi-aspect szenzort ismertető ábrát. A GH3 szenzora megegyezik a 4:3-os képpel, de nincs benne az az extra szélesség, hogy a 16:9-et lefedje, mint a GH2. DE: mindkettő, a 4:3 és a 16:9 is ugyanazon körnek a szélét érinti. Tehát a széle ugyanúgy fog sötétedni.
-
.mf
veterán
Még csak ismerkedek a MFT témával..Aps-c Canonról szeretnék váltani GH3 Panára. A C-mount obikról lenne kérdésem.Videózásra használnám ezeket leginkább.Ugyebár a GH2 szenzora nagyobb,mint a GH3-é.
Akkor szerintem még folytasd az ismerkedést, vagy kicsit alaposabban csináld
Kezdjük például a névvel, a micro four thirdsben a 4/3" a szenzor méretére utal, ami tehát kb azonos, nem kisebb-nagyobb.
C-mountnál nincsen egyetlen fix szenzor méret. Vannak 1/3", 1/2", 2/3", 1", 1.3" (~4/3")-es szenzorok is. A gyártók az obi specifikációinál megadják, hogy milyen szenzormérethez tervezték. Hogy mennyire vinnyettál, leginkább ettől meg a gyútávtól függ (minél szélesebb, annál jobban. Ekv. 28 meg 24-en még a natív m4/3 obik is vinyettálnak kicsit).
-
lenan
aktív tag
válasz
ijjen nincs #33099 üzenetére
Lehet hogy írtál, de nem jött meg
0630 9338491 -
jjeahh
nagyúr
a 25mm cctv-k még vinyettálnak, a 35mm számomra már nem zavaró, 50mm egyáltalán nem tűnik fel vinyetta, hacsak nem tesztábrákat nézel. CA-ra viszont számíts, nagyon erőteljesen tudnak kromatizálni, élesség sztem a leggyengébb normál obik szintjén lehet, vagy még ott sem, és hiába f1.4 pl a fényerő, a mosása meg sem közelíti egy rendes ugyanolyan hosszú 1.8-as obi háttérmosását...igaz nekem csak fujian meg noname cctv cuccok vannak, ernitec, navitar, kowa, computar, cosmicar, wollensak stb cuccok valszeg nem rosszak, egy Navitar 75/1.3-at kipróbálnék én is szívesen, ebay-en nemrég 300 dolcsiért szórták újan, szal szegények Summilux 75/1.4 alternatívája lehet
szerk: sztem vinyettálásban közrejátszik az is, hogy ezeket a c-mount obikat mekkora szenzorra szánták eredetileg.
-
Dare2Live
félisten
Nem az én kompaktom de a gx7 szenzor+image feldolgozás nyálcsorgató annak akiknek jó ez a 24-64, márha annyi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- Autós topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- DOOM - The Dark Ages
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- FUJINON XF 16-55MM F2.8 R LM WR OBJEKTÍV
- Új Insta360 X5 8K Akciókamera, számla, gari
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest