Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6 avagy hogy is volt 10 éve?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Amúgy mi a terv?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem kicsit félreértetted az írásom lényegét.
Adat:
Alapból redundáns tárolókat használok, és S.M.A.R.T. figyeléssel (Pl H.D.Sentinel) Linuxon is...
..külső meghajtón is el van mentve a fontosabb adat, tehát nem érinti 1-1 újratelepítés az adataimat, plusz nem a rendszer meghajtón vannak.Utoljára akkor volt gondom az adatok mentésével, amikor a WinF** nekiállt egy frissítés után a fájlrendszerét összekavarni.
Akkor is kizárólag a friss adatokat érintette a dolog, mert rendszeres időközönként mentek.
(Plusz jó ideje redundáns RAID kötetekkel dolgozok.)"Rendszer mentés" - "Adat-mentés" szerintem két különálló fogalom. Illetve illene, hogy az legyen!
Gyakorlatban az ügyfeleimnek már a Win98 idején is több partíciót készítettem a Win alapú rendszerekhez is!
(C: Win SYS, - D: Swap - E: Tár/Container)
Gyakran az E-re került a "Programfiles" könyvtár is, így a telepített (Főleg játékok esetén volt érdekes a dolog) programok saját fájljai és mentései is megmaradtak egy új Win telepítés esetén.
Ugyanígy 1-1 esetben a "Documentum and Settings" is átkerült az E-re.A Swap csere is Linux másolat volt, alapból nem lett töredezett a C, kilépéskor utasítottam (egy REG érték hozzáadásával a telepítés után) hogy törölje, így a boot is gyors lett! (Minimálisan lassabb leállással)
Ezek 7-8-10-11 esetén is jól működő dolgok.
(Rendszeresen utoljára XP és Win7 telepítésekkel foglalkoztam több, mint 10 évvel ezelőtt.
Mostanában kell majd újra elkezdenem, újra ügyfelezni fogok.)
Nyilván vannak változások, majd tanulmányozom a témát. -
Azt nem mondom, hogy nem nyírtam még ki Linuxot, de valahogy sohasem volt szükségem rendszer mentésre, csak WinFos esetén...
Valahogy ugyanazt a formulát alkalmazom több, mint 10 éve, és még a Linux is óriásit fejlődött közben, de azok a fránya alapok, amiket anno egy barátom rakott össze, és tanított meg, még kitartanak.
(Ja, és természetesen amiket még olvastam/tanultam hozzá.)
Több partíció, nem automatikus telepítés, néhány beállítás, aztán mindig megtalálja, hogy volt már fent rendszer, voltak programok, beállítások.
Rákérdez, hogy visszategye-e.
Aztán az esetek többségében (Tényleg, nem is emlékszem már másra!), nemhogy mindent visszapakol, de még a programok is ott nyílnak meg, ahol legutoljára befejeztem a dolgomat.
Volt olyan, hogy az összeomlott rendszer gépestől két évre félre volt téve.
A VGA drivert és beállításokat bactam el, keményen, grafikus felület összeomlott. (Ezt mondjuk rendszeresen sikerült anno...)
Új telepítés, frissebb verziójú Debian (merthogy azt nem írtam, hogy a legtöbbször a Debian és a kistestvére futott nálam) letöltve, azzal, mégis minden ment onnan, ahol befejeztem.Természetesen felhasználói fájlok külön partíción, Swap, stb is, szépen beállítva minden, és minden esetben ugyanazok beállítva. (Felhasználói név, jelszavak, titkosított kötet, stb.)
Pedig nem vagyok egy nagy Linux gugu.
Ezzel a mentésre használható temérdek alkalmazással most megleptél!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrotik routerek
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- További aktív témák...
- Asus GL553VD FY010T - Intel i7-7700, 16GB RAM, GTX1050 4GB, Samsung 970 NVME 250GB
- Logitech G SAITEK Farm Sim Controller
- Eladó Pixel 7pro 8/128. OLVASS
- Dell Precision 3591 FHD Touch / Ultra 7 155H 16C / 16-32G / 512G G4 / RTX Ada / AI IR FPR
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra 8GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest