Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
3 milla? vagy 300 ezer? mert a sony tudtommal 800k-1 milla között van
ha 3 milla, akkor e-m5 + 12-40/F2.8, ha 300k, akkor sima e-m5 kit, de attól függ mennyire strapálod, ha csak simán megbízható gépet akarsz, de azért kímélnéd az esőtől stb., akkor stylus 1 is megteszi, bár nem tom hozza-e a 350d képminőségét, mivel azt nem tom milyen obival használtad..ha képminőségből viszont hajlandó vagy valamennyit áldozni cserébe igazi strapabírásért, akkor Nikon 1 AW sztem isFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin_Shield
őstag
Azt az oldalt ahol a Canon S120-at jobbnak hozzák ki mint a Stylus1-et nyugodtan elfelejtheted
Papíron jó az RX100III, vadiúj modell, várd meg a komolyabb tapasztalatokat. A dpreview tesztképe számomra egyáltalán nem meggyőző, főleg nem egy majd' 300ezres géphez képest. És a közeli jövőben két igen erős verenyző várható: Fuji X30 és a Panasonic LX8 személyében.
Legjobb ha magad hasonlítod össze a képeket:
Dpreview
Imaging-resource Itt neked kell kiválasztani a gépeket és az összehasonlítandó képeket -
Tin_Shield
őstag
Ha bármilyen új cuccot veszel kapásból számolhatsz ~20% buktával, amint kilépsz vele boltból...
Egy frissen megjelent gép esetében erre rájön még, hogy vastagon megfizetteti az első vásárlókkal minden gyártó az újdonság felárát. Az előd RX100II 230-240e körüli áron nyitott tavaly, most 170-180e között van, használtan nem hiszem 130-140e-től többet adnának egy hibátlan darabért (ez csak tipp, ezeknek a drága gépeknek nagyon pici piaca itthon...)
De persze meg szabad venni egy friss gépet is, ha megengedheted magadnak, ha úgy érzed arra a gépre van szükséged, ha hosszú távra tervezel, ha nem befektetésnek tekinted stb. Én a megjelenésekor vettem egy Oly E-M5-öt, és nagyjából tisztában voltam hogy mi várható, most kb féláron tudnám eladni...de nem tervezem, elégedett vagyok a géppel, szeretem használni, még sokáig nálam marad.
Az RX100III árgörbéjét megjósolni nem könnyű. Az előd(ök)nek nem igazán volt versenytársa, ennek most is van egy, a Canon G1X mII, és várható valami a Nikontól, jön a Fuji X30, a Pana LX8...[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Ha pont ez lenne jó neked akkor megvan a géped
Az LX8 a Pana eddigi gépeit ismerve elég biztosra vehető, hogy ütős darab lesz. De azért még elég sok a bizonytalanság, az RX100III-ról pedig már megjelent, lehet tudni, hogy mire képes.
Az 5 tengelyes stabi az Olympus cucca, eddig más gyártó gépébe még nem került be ilyen.Az optikai stabilizátor hatékonyságát nem centiben szokás megadni
Egy kis olvasnivaló.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Már az FZ200 stabilizátora is nagyon korrekt.
Felcsűrtem gyorsan egy 25, meg egy 600 mm-es gyútávon készült, kézből kitartott, 1920x1080 50p videót:
FZ200 stabi 25mm
Brutális, ahogy kompenzálja a göröngyös utat, a kocsi rázkódását. Séta közben is így teljesít, néha már olyan, mintha sínen húznám, vagy daruval mozgatnám a kamerát.FZ200 stabi 600m
A stabilizálás néha kicsit megrántja a svenkelést (meg itt már a légköri viszonyok is beleszólnak a dologba, hullámzik a levegő, stb.), de ez is elég meggyőző.Az LX8-é ennél csak jobb lesz szerintem.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
steveetm
őstag
Én most néztem meg pár tesztvideót, de semmi olyat nem láttam, ami miatt eszméletlen rossznak ítélném. Ráadásul, ha séta közben dolgoztatod a stabit, ott szinte elkerülhetetlen lesz ez az ide-oda imbolygó kép. Ami szerintem nem is volt vészes
Egyébként ezt a videót találtam még:
[link]Azt hiszem ez még mk1, de talán jó lehet viszonyítani.
Üdv.: steveetm -
mrmarkus
aktív tag
Azt hiszem, te olyan dolgot vársz el, amit egyik ilyen fényképezőgép sem tud biztosítani
Sétálás közben, bemozdulásoktól mentes videókat készíteni még nagyon drága videófelvevőkkel is csak segédeszközök használatával lehet elérni. Amennyiben valóban ilyen célt tűztél ki magad elé, akkor bármelyik általad kinézett gép csalódást fog okozni neked...Freedom of Information
-
jjeahh
nagyúr
szvsz az oly meg a fuji sem a valósághű színekről híres, egyszerűen sokkal szebbek a bőrtónusok, átmenetek, ha csak az a lényeg, hogy eye-candy fotók potyogjanak ki a gépből, esetleg nem rajongsz az utómunkáért, akkor nagyon ajánlott az olyfuji.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest