- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2955 üzenetére
Annyira nem vészes a helyzet de köszönöm.
Ati ccc-t el is felejtettem feltenni.World of tank-ot szerettem volna tesztelni miként fut vagy sem.
Yt-s videóban bukkantam rá a Playonlinux-ra, gondoltam kipróbálom.
Feltettem, Wot install erre elkezdte felpakolni a futtatásához szükséges alkalmazásokat pl Wine és IE8.
Letöltötte és telepítette a játékot, be tudtam lépni a kliensbe és működőképesnek bizonyult míg a játékban át nem állítottam a monitorfelbontás full hd-ra.
Konkrét hiba: garázsban nem jeleníti meg a tankot, csatában már csak teljes fekete képernyő a csapat tankjainak kontúrjaival.Van aki játszik a Wot-al?
Lehet vissza kellene vennem a felbontást 1024x768-ra mert addig legalább a garázsban látszódott a tank?
Ha már egyszer felkerült a gépre akkor hogy tudom újra elindítani a játékot?
Láttam hogy ott van a saját mappa => playonlinux mappán belül de ez nem windows hogy wot.exe és gyía. -
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2940 üzenetére
Nem rég megtörtént a telepítés 17.1 64 bit, live lemezről aztán a felajánlott frissítésekkel.
1T hdd particionálásakor valamiért nem engedte vagy én nem értettem hogy 20 vagy 40Gb méretűre csökkentsem az eredeti 600/400-ről végül meguntam és kapott 300Gb a / és 700Gb a /data.
Vga az ajánlott illesztőprogramot használja: xserver-xorg-video-ati 1:7.3.0-1 ubuntu3.1
Elsőre minden működőképesnek tűnik.Némi probléma:
Két monitorom van és alábbiak szerint állítottam be a kijelzők beállításainál mert ilyen formában állnak az íróasztalomon ill. így tudom a bal oldali kisebb monitorra húzni a másodlagos ablakaimat.
Viszont az újonnan megnyitott alkalmazások némelyike pl gimp élből a bal oldalon nyílik meg.
Hogy lehet vagy kellett volna beállítanom hogy a nagyobb monitorom legyen a fő asztal és a kisebbik annak kiterjesztése és csak az kerüljön oda amit én át húzok?Nem zavar csak megszoktam már hogy így használom.
-
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2932 üzenetére
Igen Black-em van és nem szeretnék dual boot rendszert.
Tudom praktikus, könnyen kivitelezhető de nem nekem.
Új disztrókat sem tervezek kipróbálni, tetszik a mint felülete, kényelme.Nem mondtam de kb 7 éve kezdtem az első linuxos ismerkedésemet az Opensuse 10.3-al de ezek csak pár napig tartottak.
Aztán régebbi kis teljesítményű gépeken a kisebb disztrókal folytattam a sort persze egy-egy ubuntu sem maradt ki a teszteléskor. Egy alkalommal volt hogy nem sikerült visszanyernem a windows tartalmát. -
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2926 üzenetére
Felszabadítom inkább az 1T-s vinyót amit a Mint-nek áldozok.
Telepítésnél akkor ha a partíció szerkesztőt választom pl.: így adjam meg a partíciókat vagy mi a javasolt?ext4 fájlrendszer mindkettő esetében és
rendszernek / csatolási pont mondjuk 20Gb mérettel
home mappának /Home csatolási pont és a fennmaradó kb 970GbSzerk:
ubyegon2
Lassan írtam de köszönöm a linket.
Viszont időközben meggondoltam magam és megtartóm a win-t is ha nagyon kellene valamiért ezért inkább hdd-re telepítek. -
-
tolvaj!
őstag
válasz
ubyegon2 #2711 üzenetére
A többi -akár külföldi-fórumokon, nemhiszem, hogy mindenki az én gépemet használná.
A magyarázatom, ami magyarázatra nem szorul...
Nem, hanem a mint miatt. Nem kísérleteztem a plusz tárolókkal. Jelenleg az asztali gépen ubuntu stúdió fut, a notimon használom a mintet, oda tökéletes, de ez a régi grafikus kártya miatt is van persze. -
csyo
senior tag
válasz
ubyegon2 #2684 üzenetére
x/ubuntu fut most a gepemen, nekem meg uj.
A letoltott Linux Mint.iso file-t irtam ki az ubuntu alatt talalt "Xfburn" alkalmazassal.
(Volt meg olyan is, hogy "Brasero" talan azzal kene?)Egyik programot sem ismerem, nekem tok uj a linux, meg minden ami rajt van
--
cd/dvd bootra valtottam (alapbol is ez a sorrend)
A lemez felporog, de nem bootol -
toth_janika
őstag
válasz
ubyegon2 #2580 üzenetére
Elnézést kérek a trágár beszédért. Többet nem fog előfordulni.
Kérlek, mond el nekem, hogy miért lehet az, hogy egyszerűen használni szeretném a notebook-omat, mindennapi használatra. Értsd ezalatt: netezés, filmnézés, zenehallgatás, képek nézegetése (GIMP és Darktable-el szerkesztgetése).
Olyan csomagok, amiket nem tartalmaz a disztro: MPlayer (SMplayer front end-el), Darktable.
Semmi mást nem telepítek a gyárilag letölthető MINT disztró mellé. (Természetesen ezelőtt próbálkozgattam mindenfélével, de feladtam, mert még nem látom át teljesen a működését a rendszernek. A legutóbbi telepítés óta a fent nevezett két programon kívül más nem települt, legjobb emlékeim szerint [A tévedés jogát fenntartom]).
Miért van az, hogy 6-7 hónap alatt már 4. alkalommal telepítem újra a szoftvert, mert nem működik megfelelően.
Értsd ezalatt: nem működik a WIFI, csak kábeles net, ami lefoglalja a teljes sávszélt, majd az is elszáll. Nem működik a hang, és egy egyszerű mp3 fájl 100%-on pörgeti a processzort.
Mit rontok el? Mit csinálok rosszul, és min javítsak ahhoz, hogy ne kelljen ezt a procedúrát 1-2 havonta eljátszanom? -
tolvaj!
őstag
válasz
ubyegon2 #2558 üzenetére
Konkrétan semmit. Még csak az sem, hogy feltétlenül, vagy szabálytalanul állítottam volna le a gépet. Egyszerűen az x server nem válaszol, de már más is írta a neten más fórumokon. Összefüggés: azoknak is cinnamon felülete van és nvidia kártya. Nem tudom, hogy derítsem ki, melyik csomag van fent. Ha tudnám letörölném az nvidia csatolót és attól hátha helyre áll!
Spammer
Köszi, próba!
Bocs a tördelésért, jelenleg telefonról vagyok.
Szerk.: nem jött be.
-
válasz
ubyegon2 #2553 üzenetére
Az önmagában kevés lesz, működni fog vmennyire, de használhatatlanul bugosan, mivel X-et, Mesát is frissíteni kéne (HD3650-el próbáltam), bár mesa megoldható fejlesztői ppa-ból, de annyira nem volt fontos, hogy megreszkírozzam, bár amúgy ez egy tesztelgetős gépen van szóval lehet majd kipróbálom (bár ha nem jön be, kicsit melós lesz visszahegeszteni az eredeti mesát) akkor ha közérdekű...
-
joecontra
addikt
válasz
ubyegon2 #2510 üzenetére
Szerk: Marmint nalam...
Szerintem te pedig ezt a részt ugrottad át. Tőle annyit és úgy töltenek. Azt nem is írta senki sem hogy reprezentatív lenne a minta. Ha pedig téged nem érdekel akár hagyhatnád szó nélkül is.győzzetek meg bennünket
Hányan vagytok a nick mögött? Azért mert topikgazda vagy a véleményed még nem lesz többségi vélemény.És még nem is az az igazi gond, hogy ez téged nem érdekel hanem az hogy azzal a néha bicskanyitogató stílussal amit te iróniának hívsz még oda is böksz neki egyet feleslegesen.
Üdv,
J -
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #2367 üzenetére
A leírásban lejebb itt is a pepper flasht emlegeti de megoldódott hálisten.
Így nem babráltam ezzel a megoldással.----
Más:Most a VLC-t rontották el de rendesen a fejlesztő emberkék. Jött egy frissítés a 3.0-ra és semmi pénzért nemtudom de leszedni se feltenni a régi verziót mert függőségi baja van neki amit saját maga kreált.
-
válasz
ubyegon2 #2313 üzenetére
Ezen az oldalon minden leírást megtalálsz hozzá, itt pedig, hogy hogy kell a hitelesítő kulcsot frissíteni, ha már feltelpült utána synapticnak is kell egy frissítés gomb, utána már tudsz nyomtatványszám alapján keresni a tárolóban, pl most aktuálisan az 1453-ra...
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #2313 üzenetére
Igen, ezt megnéztem feltelepítve a Cinnamont és később a Mate-t is. Más lehetőség nem hiányzott volna a rendszerből, csak ez az egy.
Ubira és Fedorára van ilyen Intel grafikus installer lehetőség is, de nem tudom, hogy ezzel együtt járna-e a gyári HD grafikus vezérlőpult is.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2291 üzenetére
Win8.1 próbaváltozatot raktam előtte rá, kis hw teszt, aztán a 2 NTFS partícióra próbáltam rárakni.
Utána eltávolítottam a partíciókat hátha... de az sem jött be. Már-már azt hittem nem jó a telepítő, de aztán gondoltam ext4-et szeresse a linux és partícionálva, formázva már megvilágosodott.... és én is.
Feltettem az SSD-s gépre is a Mint-et.
Minden rendben zajlott, Sata 3-as, átviteli módban van, alignálás rendben, ahci Ok.
Trim elvileg oké, de még nem ástam bele a témába magam... aktív vs passzív vagy mi a szösz.
Pár dolgot beállítok még a gépen, hogy könnyen használható legyen édesanyámnak is.
Thunderbird látom fent van, gmail-t beállítom, freemailt, ha lehet.
Chrome-t letöltöttem, bár nem tudom mennyire fogtok ezért megkövezni (gmail fiók szinkron miatt).
Könyvjelzők stb-t kényelmesebb így kezelni, de gondolom FF-ben is van erre alternatíva.
VLC fent van, kép van, hang ok, wifi-re egyből felcuppant... mi kell még?
Ha kicsit otthonosabban mozgok majd megnézem a TV rákötést is a monitor mellett, de ez arrébb van még.Amit még szeretnék, hogy öcsém gépén a Vistát száműzöm... anno géppel együtt jött és mivel legális nincs kedvem bohóckodni tört OS-el.
Steam van nála és ahogy nézem amikkel játszana mind linux kompatibilis (BFBC2 meg az int vga miatt nem megy egyenlőre).
Betclick-el szokott játszani ez nem tudom linuxon megoldható-e, no meg YT, hálózati adattárra felcuppanni (ezt még nem néztem) meg hasonlók.
Fogékony gyerök menni fog neki az átállás.Nyomtatás hogy egyszerűbb megosztva (Win-es gépen van), vagy inkább dobjam egy print server mögé?
Egyelőre ennyi több kérdéssel nem fárasztok senkit ma.
-
PHM
addikt
válasz
ubyegon2 #2209 üzenetére
phm@phm-Joybook-A52 ~ $ sudo blkid
[sudo] password for phm:
/dev/sda1: UUID="b9ee2452-c9e3-4572-b212-3248bf1ff2a0" TYPE="ext2"
/dev/sda5: UUID="1CC3-1C39" TYPE="vfat"
/dev/sda6: LABEL="adat" UUID="34505B87505B4F2C" TYPE="ntfs"
/dev/sda7: UUID="c553d947-745d-44a7-8749-338753a600a6" TYPE="swap"phm@phm-Joybook-A52 ~ $ df -Th
Fájlrendszer Típ. Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
/dev/sda1 ext2 28G 3,3G 23G 13% /
udev devtmpfs 936M 8,0K 936M 1% /dev
tmpfs tmpfs 378M 976K 377M 1% /run
none tmpfs 5,0M 0 5,0M 0% /run/lock
none tmpfs 943M 92K 943M 1% /run/shmEzen cikk volt a kiinduló pont.
Mivel a linuxot szántam alapértelmezett oprendszernek, ezért az első partíciót
töröltem és újra particionáltam. Ennek eshetett áldozatul a MBR.
Más:
A Firefox makacs, még mindig angol, holott a többi program már magyar.(#2210) Fenyő:
Az első partíción lévő wint kukázni akartam, ezért tettem így.
Kérdés, ha újra telepítem a 2. partícióra az XP-t, az vajon csinál-e boot menüt? -
PHM
addikt
válasz
ubyegon2 #2202 üzenetére
Csak az első bootnál volt választó képernyő, abban nem volt win.
"Firefoxhoz firefox-locale-hu telepítése synaptic- ból vagy a sudo apt-get install firefox-locale-hu parancs terminalból."
Ez az, ami számomra vetekszik a kíníival.
Közben azért a grub update összejött, megnézem, mi változott. -
válasz
ubyegon2 #2185 üzenetére
Oké, tegyük fel, hogy a felhős szolgáltatások nem működnek. De akkor a beálltott jelszót miért nem jegyzi meg?
Egyébként megcsináltam másodszorra is ugyanezt a Live rendszert, ugyanaz a probléma. Dropbox pedig kijelzi, hogy ha nem fér el az, amit szinkronizálni akar ( ilyenkor felajánlja, hogy csak bizonyos mappákat töltsön le ).
-
válasz
ubyegon2 #2182 üzenetére
Dropbox-ot felraktam, beállítottam. Jelszót a fiókra beállítottam, teszteltem, működik.
Gép újraindítása után viszont a Dropbox mappa már nem létezik, de ha belépek a fiókommal ( az alkalmazásba ), akkor a beállítások megvannak. Fiók jelszó szintén elveszett, mintha meg sem csináltam volna.
Újraindítás és/vagy hideg indításál is ugyanezt csinálja. Hely van, nagyjából 450MB, ezzel nem lehet gond.
"Install Linux Mint" ikon rendszeresen újra feltűnik az asztalon, de ez már csak mellékes
Mi lehet a gond? Miért nem menti el újabban a beállításokat? Illetve el is menti, meg nem is.
-
alitak
senior tag
válasz
ubyegon2 #2138 üzenetére
Köszönöm, így már meglett. Viszont nem tudok kiválasztani semmit, alulra bekerült egy kézi telepítésű meghajtó és csak azt lehet választani. tty1-ből kipucoltam az ati dolgokat, újraindítottam. Most a folyamatosan körbe-körbe guruló ikon van a képernyő közepén, de fekete a kép.
mod: volt egy reboot. Most ugyanaz a villódzás fogadott, mint ahonnan az egész történet elindult. Remélem valahogy összekapja magát a rendszer és akkor a zárt meghajtóra át tudom tenni.
mod2: eddig nem áll jól a szénám, vagy a loadergif, vagy a villogó képernyő.
-
fradi81
veterán
válasz
ubyegon2 #1983 üzenetére
Nem sértődés, csak az összehasonlítgatás kicsit sokáig tartana
Hardverigényről annyit hogy egy mai alsó-közép kategóriás gépen mind jól megy. Az hogy most 2,3GB RAM kihasználatlan vagy 2,5GB hidegen hagy.
"Fenti mondatod alapján akár Cinnamont is rakhat fel egy kezdő, bőven elég lesz neki, arról nem is beszélve, hogy jóval egyszerűbb beállítgatni, mint a KDE- t!"
Így van, egy kezdő bármit felrakhat. Viszont a KDE-t sem kell állítgatni, jó az alapon is, csak a lehetőség adott annak aki igényli.
-
fradi81
veterán
válasz
ubyegon2 #1977 üzenetére
Rengeteg kis apróság, megjelenés beállítás, hosszú lenne a lista, ez csak egy a sok közül:[link] Ha valaha is kellett volna valami amit nem tudtál beállítani, akkor jön elő hogy hoppá ez a másikban megoldható. De alap használat esetén ezek elő sem jönnek így nem is hiányoznak. Például én átállítom az ablak színtémáját, mert a szürkét meguntam
A többiben ezt sem lehet.
-
hódmaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #1977 üzenetére
Nem,nincs egyenlőre ilyen gondom.
Cinnamon van most telepítve de gondolkodok a KDE-n,Nem tudom megéri e "újrakezdeni"Aztán kíváncsi lettem a többiek illetve a Ti véleményetekre melyik is a "befutóbb"
Mivel kapásból KDE jött a kettő közül elsőnek így bepróbáljuk,Eddig még a Mint-ben nem csalódtam Szerintem nem hagy cserben most sem.
Vagyis holnap zuzásEgyébként mik azok a sokféle állítási lehetőségek 1-2 példát kaphatnék?
-
lolka1980
aktív tag
válasz
ubyegon2 #1972 üzenetére
Persze,persze.
Ez így igaz,csak megjegyeztem,hogy Magyar megfelelője szerintem jobban hangzik,tetszik,látszik.toth_janika:
Próbáld meg a következő módosítását:Beállítások-->Alapértelmezett alkalmazások-->Cserélhető adathordozók(fül)
Továbbá ezt a furi jelenséget anno régebben nekem is csinálta,hogy 2 ablak ugrott föl,de ez egyszer csak megszűnt.Gondolom valami frissítést kapott a rendszer és helyreállt.
Te szoktad frissíteni?Mert ha nem akkor szerintem tedd meg.Frissítéskezelő
-
toth_janika
őstag
válasz
ubyegon2 #1964 üzenetére
Igen, leírok ilyen marhaságot, mert a Firefox az firefox, a Deluge az deluge, a Fájlok meg fájlok.
És lehet, hogy Te úgy születtél, hogy tökéletesen tisztában voltál az összes linux program súgójával, de én sajnos nem... Ha bírom a keresőbe, hogy "fájlok" hát nem megnyitja azt a fránya Fájlkezelőt...Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa
Megnéztem amit ajánlottál, de sajnos nem jött be
Médiakezelésben semmi nincs kipipálva mégis megnyílik a Nemo 2.4.4-es verziója
Hogy pontos legyek -
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #1947 üzenetére
Én konkrétan a KDE verziót próbáltam ki 1 hete a 17.1-ből, és már telepítés utáni első indításkor kifagyott a boot során, aztán onnan kezdve reset,reset,reset és még mindig semmi, pedig 20 percig hagytam minden alkalommal, hátha magához tér. Ebből hogy a retkes paraszt életbe dertítsem ki, mi okozta? A faxom ki van már, hogy a többség(tisztelet a kivételnek) képtelen normális hangnemben kommunikálni és csak a kocsmai stílust ismeri.
-
Bohus
aktív tag
válasz
ubyegon2 #1947 üzenetére
Nincs azzal semmi baj ha valaki backup ISO-t használatára buzdít, megvan a létjogosultsága. Tiszta és gyors módja a rendszer teljes visszaállításának, bár nyilván vannak hátrányai is (pl. elvesznek a legutóbbi mentés óta eszközölt beállítások, ami annál számottevőbb, minél ritkábban ment valaki). Én egyébként erre a célra a Clonezillát használom.
A MINT mentéskezelőjét még nem próbáltam, egyértelműen hasznos funkció a saját fájlokról és szoftverösszeállításról mentést készíteni, de nem valószínűsítem, hogy ezek visszaállításától a rendszer abnormális viselkedése helyreállna.
Nálam a 17.1 MATE - ahogy írtam - bosszantó dolgokat művel, hogy ez az upgrade következménye, vagy tisztán telepített 17.1 is produkálna hibákat, azt nem tudom. Az is lehet, hogy én eszközöltem valami olyan változtatást - verziótól függetlenül -, aminek a következménye a mostani instabilitás. Mindenesetre nem adom fel, próbálok megoldást keresni, most is Mint alól írok... -
Bohus
aktív tag
válasz
ubyegon2 #1916 üzenetére
Épp azért próbálom a conky topicot javasolni, mert disztró független alkalmazás, ha valaki a PH! fórumon keres rá, akkor könnyedén megtalálja. A megosztott conky mindössze azért Mint-es, mert mellékeltem hozzá egy Mint icont (valamint a nagybetűk is mentában pompáztak, de az elveszett a karácsonyi háttérképemben).
-
Cyrin
addikt
válasz
ubyegon2 #1903 üzenetére
azaz [link]. itt nagyon jól le van írva minden ezzel kapcsolatban.
úgy néz ki t-home-os router firewall problem volt, most visszatettem qbit-et és nincs gond.
fstab-ból kitöröltem már, mert be se jött a rendszer, csak ha skip-peltem (de szép szó) a mountolást
úgyhogy egyelőre marad így, amíg lesz időm vele foglalkozni.
ext4 a külön HDD, nincs más. SSD-n van a rendszer egyébként
spammer:
igen, én munkához használom főleg és kell hogy mappaként kezelje filekezelőben.
viszont az insync meg azért jó, mert több drive fiókot is tud kezelni.
de szimpatikus ez a copy is amit korábban említettek. -
válasz
ubyegon2 #1842 üzenetére
Örülj neki, ha nálad nincs gondja(nálam egyetlen disztrónál sincs semmi gondja az FF-nek...)
A 17-es minden gépen stabil, nincsenek anomáliák, pedig melóm kapcsán nem 1-2 konfiggal hozz össze a sors. 17.1 meg kiszámíthatatlan"A 17 használata során ugyanezen problémák fenállnának nála."
Hol írta ezt? (lehet, csak én nézek a fogammal) -
hódmaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #1835 üzenetére
HP Elitebook 8470p
Gondolom ez azért elég "erős" a Cinnamon-nak?A hibaüzenete sajnos nem mindig dobja de mihelyst bejön már linkelem is a pontos szöveget.
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #1751 üzenetére
Jöjjön nyugodtan, legalább meg fogja mutatni hogy rakhatom fel ezeket, plusz nagyon kíváncsi vagyok arra a 32bites kernelre hogy miért lenne nekem az jó az alapvetően 64bites rendszeren (multilibet használok).
Az ilyen panelmódosítós dolgot meg se említem, nincsenek is olyan gombok a wiboxomon.
-
derivalt
csendes tag
válasz
ubyegon2 #1739 üzenetére
Kérlek alássan az Ölni kíméletesen című DVD-t H.264 formátumban AC3 hanggal az általam leírt procedúra után 20 perc alatt konvertálta át a legjobb minőségű beállítások mellett a handbrake mkv formátumba, úgy hogy az egész film az elejétől a végéig (1 óra 33 perc) és 530 mb lett a végeredmény. Egy 4 magos AMD 3.2 Ghz-es processzorom van, de az új kernel használja az NVIDIA CUDA-t is.
-
derivalt
csendes tag
válasz
ubyegon2 #1736 üzenetére
Figyelj esküszöm nem megbántani akarlak de a nicknevedből sok minden következik. Először uby ez ubuntu hívő, majd egon az egoista és már annyiszor összetűzésbe keveredtél a moderátorokkal hogy ez már a második nickneved ezért a 2-es a vége. Mivel ez azt jelenti hogy lázadó természetű vagy még utalsz is rá hogy ugyanaz vagy mint aki előzőleg voltál, nem mintha bárki a moderátorok közül foglalkozna veled.
Sorry.
-
derivalt
csendes tag
válasz
ubyegon2 #1732 üzenetére
Akkor még valami...
A kernel frissítés:
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16-utopic/linux-headers-3.16.0-031600-generic_3.16.0-031600.201408031935_i386.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16-utopic/linux-headers-3.16.0-031600_3.16.0-031600.201408031935_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16-utopic/linux-image-3.16.0-031600-generic_3.16.0-031600.201408031935_i386.deb
sudo dpkg -i linux-headers-3.16.0-*.deb linux-image-3.16.0-*.deb
Újraindítás.
Lesz a mint frissítőjében egy lowlatency frissítés azt is telepítsétek.
újraindítás
majd
sudo aptitude upgradeújraindítás.
Az összes én voltam ezzel kapcsolatban, egy zseni. HOGY HIGGYÉTEK EL EZ ÍGY EBBŐL A VERZIÓBÓL A LEGJOBB.
(zenehallgatásra az audacioust ajánlom)
-
fradi81
veterán
válasz
ubyegon2 #1729 üzenetére
"Hogy úgy nézzen ki mint a legendás 10.04-es ubuntu ?
Aki MINT- et használ, az miért akarna legendás Ubuntu kinézetet szerinted?"
Mondjuk én is voltam ebben a cipőben, ugye a jelenlegi Mint-esek nagy része eleinte ubuntut használtak, 10.04-ig. Aztán jött a unity, mi meg kerestünk mást. Ekkor, vagy kicsit később a MATE-t szépen át lehetett faragni 10.04-es kinézetre, nekem pl. az tetszett.
-
SATtila144
újonc
válasz
ubyegon2 #1680 üzenetére
Már nem tudom kiróbálni mert letöröltem.
Itt fagyott le mindig:
-will now restartp...emmanager is shut downus,exiting.p.ModemManager1'service nameSzerencsére kijött a 17.1 azzal nincs ilyen gond !
Közben rábukkantam erre az oldalra http://distrowatch.com/index.php?language=HU és próbálgatom a többi rendszert (100-nál is több van!). Eddig kinézetre a blackPanther11.1.2 tetszik a legjobban .
-
SATtila144
újonc
válasz
ubyegon2 #1666 üzenetére
Bocs hogy csak most reagálok a kérdésre,de nem értem rá ezzel foglalkozni.
Az a problémám vele (Mint17) hogy a leállításra vagy az újraindításra kattintva fekete lesz a képernyő ,középen a Mint logóval és így áll egy óra múlva is. Ez történik a laptopon és az asztali gépen is.A 16-os mindegyiken működik rendesen.Külföldi fórumokon is írtak néhányan erről a hibáról,de megoldást nem láttam rá. Na de mindegy,majd talán a következő jó lesz. -
válasz
ubyegon2 #1630 üzenetére
A 18-as is LTS lesz, csak az már 16.04-es Ubira fog épülni, ahogy az összes további 18.x is, a 17.x-es verziók analógiájára amik pedig mind a 14.04-esre épülnek majd (és mindegyik 17.x verzió 2019-ig lesz támogatva), csak frissebb csomagokkal, egy friss telepítésnél egyszerűbb lesz vmelyik 17.x-et feltenni, mint a 17-est telepítve frissíttetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nyaralás előtti hardverszemle
- iPhone topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Netfone
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest