- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ezekiel Ston #2609 üzenetére
Szia!
Panel jobb klikk, alkalmazás hozzáadása, ott pedig az ablaklista?
Ahogy itt a képen is: [link] -
válasz
Ezekiel Ston #2607 üzenetére
Milyen felület? Nem lehet, hogy véletlenül törölted az ablakgombot a panelről?
Nézd meg a panel elemei közt szerepel-e. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #2593 üzenetére
Az én kérdésemre valaki?
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2593 üzenetére
Törölted a panelről azt az elemet, ami a megnyitott ablakokat tartalmazza, add hozzá a panelhez és zárold, így véletlenül se fogod tudni törölni.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #2530 üzenetére
Nem, sajna nem javította. De leszedtem az SMPlayer új verzióját, és ott nem kapcsolja ki a képet. Szóval megoldódott. Már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom átállítani az SMPlayerben hogy az egérgörgő használatára a hangerőt csúsztassa le-fel...
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #2529 üzenetére
Megpróbálom az upgrade-t 17.1-re...hátha javítja.
-
válasz
Ezekiel Ston #2517 üzenetére
Blabcsi hasonló problémája a végén megoldódott.
-
Dhampir
félisten
válasz
Ezekiel Ston #2517 üzenetére
A Caffeine Plus segíthet.
Másik megoldás:
SMPlayert használók szerint nincs probléma, mert nem engedi kikapcsolni. -
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2491 üzenetére
Egyéb illesztőprogramoknál egy kattintás.
Csak finoman jelezni szeretném, legközelebb ne a Linux Mint topic-ban kérdezz Xubunturól. -
joecontra
addikt
válasz
Ezekiel Ston #2458 üzenetére
Egy másik disztróval live módban nézted már? Pl. Xubuntu?
Üdv,
J -
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2460 üzenetére
Arra hogy lehet nem a jobbik vga drivert használod a kártyához, ez okozhat némi lassulást. Régi ati kártyáknál nem mindegy.
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2458 üzenetére
Gép jó, marad a 6670 mint gyenge láncszem, az amd-sek majd mondanak rá valamit.
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2455 üzenetére
Nálam a haswell pentium intel gpu-jával nem volt semmi volt gond a nyílt driverrel. Egy mai gépen gyors a rendszer ha minden ok, nem kell telepíteni rá semmit ehhez. Írj konkrét géptípust is.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2430 üzenetére
De épp ez az, hogy az Intel driverrel nincs dolgod. Az már most is működik és a frissítése nem hoz olyan változást, ami számodra látható eredménnyel járna.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2422 üzenetére
Szerintem én már kiveséztem a dolgot, amennyire lehet, de ezt azért még belinkelem neked.
[link]
A részletekre figyelj. -
spammer
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2420 üzenetére
"hacsak valaki nem tudja hogy melyik az a tuti tuti disztribúció ami 100000% hogy tudja, nem szívat, és működik úgy ahogy meg kell hogy írva legyen."
Ezt sajnos nem fogja tudni neked senki biztosra megmondani.
Én is azt mondom, amit (#2410) Fenyő: tegyél egy próbát a Manjaroval, hátha...
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2408 üzenetére
Ahogy gondolod. Mindenesetre amit leírtam, működik. Az új telepítőt meg az Ubuntu 14.10-zel tudod használni. Megismétlem azt is, nem tudom, milyen teljesítményt vársz el Wine-on keresztül és a játékot se ismerem, de a driver nagyjából jól működik, teljes OpenGL 3.3 támogatással.
szildavid90: A Cinnamon kicsit erősebb gépekre való, neked a MATE, vagy XFCE verziók ajánlottak Mint vonalon (egyébként Xubuntu, Lubuntu). -
válasz
Több féle Ubunutut/ill Ubunutu alapú disztrót hiába próbálgatsz nemigen fogsz más eredményt kapni, inkább vmi teljesen más vonalakat kéne megnézni, Fedora pl jó ötlet volt (RedHat alapú) abban elég friss csomagok is vannak, de próbálj ki pl egy Manjaro-t az Arch alapú, ami csomagok szempontjából a legfrissebb, 3.19-es kernel is elérhető alatta pl egy kattintással. Ami még emészthetőbb és más vonal pl az OpenSuse.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mageia-t is próbáltál?
-
spammer
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2404 üzenetére
Írd be terminálba:
lspci | grep VGA
(első betű kis "L", nem 1-es vagy "i")
Ez megmondja, milyen kártya.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2404 üzenetére
Tipp.
Nézd meg egy Xubuntu 14.10 Live-val mondjuk (így a Unity sem fogja annyira a gépet), ott megy-e Wine alatt úgy, ahogy szeretnéd. Ha nem, nincs értelme bűvölni. Bár persze könnyen lehet valami Wine beállítás is a dolog mögött.
lspci gyorsabb -
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2402 üzenetére
Most akkor mit töltöttél le?
Hoppá. Most látom, hogy már nem is elérhető az előző. -
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2399 üzenetére
Nem kell. Várj egy kicsit.
Mint írtam, alapvetően támogatott a videókártyád. A frissítést (bár szerintem sokat nem fog jelenteni), a következőképpen teheted. Letöltöd az Intel installer-t, amit találtál, viszont nem a legutolsó verziót. Az tudtommal már nem támogatja a 14.04-et (a Mint is ide tartozik). Tehát az eggyel korábbit.
Van egy fájl, /etc/lsb-release. Erről csinálj egy biztonsági másolatot (kell hozzá root jog). A fájlt írd át erre:
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=14.04
DISTRIB_CODENAME=trusty
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 14.04 LTS"
Mentés után lehet indítani a driver install-t. -
Dhampir
félisten
válasz
Ezekiel Ston #2396 üzenetére
Ezt is megpróbálhatod, de lehet, hogy X-összeomlás lesz a vége.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2394 üzenetére
Pontosan mi a probléma vele? Van hozzá driver most is, de persze van lehetőség frissíteni is. Wine-on keresztül messze ne számíts 100%-os teljesítményre.
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2124 üzenetére
ssd szerintem megoldás a szinte azonnali indulásra, ha 3 mp sok.
-
válasz
Ezekiel Ston #2099 üzenetére
Az Adobe flash alapból fent van Mint alatt nem kell telepíteni, de megnézheted a böngésző bövítményeinél, hogy nincs-e esetleg letiltva vagy elavulva és akkor frissíteni kell (frissítéskezelővel legegyszerűbb, de synapticból, terminálból is megoldható).
spammer: Simán grafikus felülten is lehet állítani az automatikus csatlakozást, ha a tálcán a wifi ikonjára kattint a kapcsolat szerkesztése menüpont alatt minden fontos dolgot be lehet állítani. -
Bohus
aktív tag
válasz
Ezekiel Ston #2085 üzenetére
Elég sokat bajlódtam, mire ATI kártyával beállítottam a hardveres flash gyorsítást. Nyílt driver mellett a megoldást az alábbi három parancs hozta meg:
sudo apt-get install mesa-vdpau-drivers
sudo mkdir /etc/adobe
sudo echo -e "EnableLinuxHWVideoDecode = 1\nOverrideGPUValidation = 1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfgEzek után már működött a flash gyorsítása Firefox alatt. Egyetlen bosszantó apróságon nem tudok túllépni: nem tudok bárhová ugrani a videókban, a seeking legtöbbször bedönti a flash bővítményt.
-
válasz
Ezekiel Ston #2085 üzenetére
Próbáld ki pepperflash-el Chromium alatt, az eleve több szálra van optimalizálva, ill sokkal hatékonyabban és jóval több vga karival támogatja a hardveres flash gyorsítást.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #2084 üzenetére
Firefoxot használok.
-
válasz
Ezekiel Ston #2081 üzenetére
Milyen vas van alatta, ill. milyen böngészővel / flash-el használod?
Gyenge gépre (egymagos, gyengébb korai 2magos) max XFCE verzió való, Cinammon, KDE nagyon meg tudja enni, másrészt a Linuxnak nem a legjobb a flash kezelése, ez főleg gyengébb gépen adobe flash esetén (amit 2012 óta nem fejlesztenek Linuxra) jön elő, egyrészt vannak 3rd party megoldások (smpalyer/smtube, minitube, ill bönésző addonok open with, flash video downolader), másrészt Chromium alá fel lehet tenni a pepperflash-t, ami naprakész és a régebbi és újabb vasakból is sokkal többet kihoz, ill. Firefox alá létezik a frehsplayer wrapper (npapi-ppapi fordító) pepperflashez.
Szerk; Azon vason nagyon nem kéne szaggatnia, izomból meg kéne oldania. -
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2081 üzenetére
Milyen gép, milyen weboldal, milyen videó?
-
válasz
Ezekiel Ston #2079 üzenetére
Ha működik, akkor mi lenne még jó pluszban? Ha a nyíltat használod, sok dolgod nincs vele, ha meg az fglrx- et, akkor fel lehet rakni hozzá a catalyst control centert, amiben állítgathasz.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1831 üzenetére
Mire gondolsz?
Hardvert, rendszert megadtad?
Utóbbi kérdés még mindig áll. -
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1596 üzenetére
Könnyen lehet, hogy a billentyűzet elektronikája bajos.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1594 üzenetére
Másik billentyűzettel is tapasztalod?
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1592 üzenetére
Hello
Melyik Mint ez? -
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1547 üzenetére
tehát akkor nem linux vs windows hanem lejátszóprogramok vs powerdvd
Majd meglesem azt a lejátszót.
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1544 üzenetére
ugyan ez a film windowson élesebb képet ad? Ránézésre ezzel semmi gond. Amit mostanában lehet látni pl. MM-be, UHD felbontás ami ennek a többszöröse, és nem is hagyományos filmek mint ez. Meg ugye a filmek között is van különbség, újabbak kicsit élesebbek.
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1533 üzenetére
lejátszó program beállítás, v-sync hiánya amit el tudok képzelni.
-
Tonyk
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1533 üzenetére
Nem a kadencia helyességet várod el te véletlen?
-
BoB
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1529 üzenetére
Ne 640 x 272 felbontású Telesync filmeket tölts le és meglesz a HD hatás.
-
fradi81
veterán
válasz
Ha egy hd filmet nézel, nincs meg a hd felbontás a tv-n vagy mi a gond?
-
Tonyk
veterán
válasz
őőőő, Bodri kutya legyek ha ezt értem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest