Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz Fecogame #2183 üzenetére
Nincs kizárva, hogy a felhő szolgáltatások nem működnek megfelelően a perzisztens telepítésnél.
Ennek több oka is lehet, laikusként azt mondanám, hogy penre nem fér rá a drop mappája, amit synchez használna! Ez csak egy tipp volt. Úgy emlékszem, ugyanakkora hely kellett neki a meghajtón, mikor használtam, mint amekkora a felhőben volt.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Bohus
aktív tag
válasz Fecogame #2186 üzenetére
Én nem foglalkoztam még Mint USB Live üzemeltetéssel, erre vannak ennél jobb alternatívák is (pl. Puppy). Viszont egyszer egy hordozós notivinyó egyik partíciójára raktam fel teszt jelleggel egy Mint-et az asztali gépemre, majd később - miközben lógott rajta a hordozós - elindítottam a laptopom, és röhögve bebootolt a másik gépen feltelepített oprendszer! Szóval van esély a live üzemre...
Dropbox biztosan azért problémázik mert nincs számára elég hely (akár 2GB ha tele van tárad).[ Szerkesztve ]
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Fenyő
őstag
válasz Fecogame #2190 üzenetére
Újabb (3.x) Dropboxok még nem működnek rendesen Linux alatt, tegyél fel régebbit, Puppy Linuxhoz van Libreoffice és Chromium is itt néz körül, nagyon sok motyó van hozzá.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
válasz Fecogame #2194 üzenetére
Ha fordítva vannak az ablakok alatt azt érted, hogy a menüből a kategóriából balra nyílnak az alkalmazások, akkor az könnyen megfordítható (hogy a Winben megszokottan jobbra nyíljanak), legalábbis Xfce alatt annyi a teendő, hogy jobb klikk a menü ikonján, tulajdonságok majd kinézet, ahol a pipáld be a position categories next to panel button beállítást.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
válasz Fecogame #2197 üzenetére
Érdekes. Nekem a 13-asban működik a kezdetektől.
Próbáld meg eltávolitani a remmina-pluginokat és a remmina-t tedd fel a freerdp-t majd újra remmina-t és a pluginokat
Elvileg még az rdesktop is tud rdp-zni
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest